PDA

View Full Version : Απορία για μεσοδιάστημα

water
10-09-2009, 06:28 PM
Καλησπέρα!

Ο τρόπος που μετράμε ένα μεσοδιάστημα πχ ηλίου σελήνης ποιος είναι?

Πχ εγω έχω ήλιο 23,52 ιχθυες και σελήνη 07,09 ζυγος. Το μεσοδιάστημα μου είναι στις 0 μοίρες κ 30 του αιγόκερου ή στις 0 μοίρες κ 30 του καρκίνου?
Η διέλευση του πλούτωνα σε αυτό το μεσοδιάστημα (ώς σύνοδο στη μία ή ως αντίθεση στη δευτερη περίπτωση) τι μπορεί να σημαίνει??

Ευχαριστώ σε όποιον θέλει να μου απαντήσει

water

water
11-09-2009, 02:04 PM
Κανείς???? :embarrest

Βασιλης Παπαδολιας
11-09-2009, 02:32 PM
Το μεσοδιάστημα σου είναι στον Αιγόκερω water αλλά έτσι κι αλλιώς οι πλανητικές εικόνες ισχύουν και στην αντίθεση τους. Δηλαδή και στον Καρκίνο να έχεις πλανήτη στη μοίρα που αναφέρεις η πλανητική εικόνα είναι ισχυρή.

water
11-09-2009, 02:46 PM
κ. Παπαδόλια, ευχαριστώ πολύ για την απαντηση σας!
Ο πλούτωνας με φοβίζει λίγο... μπορούμε να τη χαρακτηρισουμε ως κακή ή καλή πλανητική επιρροή? 'Η είναι παρακινδυνευμένο να βάζουμε επίθετα?
..Καμια φορά ο πλούτωνας απο την άλλη δεν φέρνει και καρμικές καταστάσεις και τις επισημοποεί?

Ευχαριστώ

Βασιλης Παπαδολιας
11-09-2009, 03:19 PM
Τα μεσοδιαστήματα και η καρμική προσέγγιση δεν πολυταιριάζουν, water. Τα μεσοδιαστήματα αφορούν συνήθως γεγονότα, πρόσωπα και πράγματα ή ποιότητες χαρακτήρα. Η καρμική προσέγγιση είναι κάτι άλλο, προσπαθεί να δώσει δυναμική στη χάρτη σου ξεχωρίζοντας τις υποχρεώσεις που έχεις στο παρελθόν και τις ευκαιρίες που έχεις στο μέλλον, έτσι ώστε ο χάρτης να μην είναι στατικός (αυτή είναι η συμπεριφορά μου), αλλά να έχει κατεύθυνση (από δω έρχομαι και προς τα εκεί πάω). Από πού θα πάρεις κάποια ηθική ανταμοιβή για αυτό που κάνεις και σε ποιον έχεις ηθική υποχρέωση.

Τα μεσοδιαστήματα προέρχονται από μία άλλη σχολή με άλλη φιλοσοφία. Στην προσέγγιση αυτή που λέγεται κοσμοβιολογική, ο Πλούτωνας δε θεωρείται καρμικός πλανήτης ή εν πάσει περιπτώσει μεταφυσικός. Απλά προσθέτει δύναμη, ένταση και βάθος σε ό,τι άλλο έρχεται σε επαφή. Επιπλέον συσχετίζει το θέμα του μεσοδιαστήματος με πρόσωπα και πράγματα (επαγγέλματα, τόπους, μέρη του σώματος, κλπ) που έχουν να κάνουν με τον Πλούτωνα. Αν έχεις κάποια πλανητική εικόνα επομένως που συμμετέχει ο Πλούτωνας, θα δώσει κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Π.χ. με μία πλανητική εικόνα Πλούτωνα στο μεσοδιάστημα Ήλιου / Σελήνης, κρίνεται κατά πόσον οι σχέσεις σου μπορούν να αντέξουν εντάσεις και μεταμορφωτικές διαδικασίες. Η λέξη κλειδί στο μεσοδιάστημα είναι "κρίνεται" και η περιγραφή του μεσοδιαστήματος μας λέει το "τι" κρίνεται. Ο πλανήτης δε που κάνει την πλανητική εικόνα μας λέει το αποτέλεσμα, "προς τα πού" δηλαδή θα πάει το ζήτημα που κρίνεται.

water
11-09-2009, 03:40 PM
Πολύ αναλυτική η απαντηση σας! Σας ευχαριστώ πολύ για το εκπαιδευτικό post!
water

Κοραλλία Μόζορα
11-09-2009, 05:12 PM
Πάντως επειδή ο Ήλιος κι η Σελήνη σου δεν κάνουν όψη μεταξύ τους για να ενεργοποιήσει κάτι αυτό το μεσοδιάστημα μην περιμένεις ότι θα σου φέρει κάτι αισθητό στην ζωή σου, εκτός κι αν έχεις όψεις του Πλούτωνα στα προοδευτικά σου. Θα δεις ότι ο Πλούτωνας θα είναι πολύ πιο αισθητός στην ζωή σου όταν σε λίγο καιρό αγγίξει από διέλευση την Σελήνη σου.

Όταν μετράμε την απόσταση ανάμεσα σε δυο πλανήτες ή σημεία σ΄ένα χάρτη, μετράμε πάντα την πιο μικρή απόσταση. Επομένως στο παράδειγμά σου δεν θα μετρήσουμε από τους Ιχθείς προς τον Ζυγό αλλά από τον Ζυγό προς τους Ιχθείς.

mairy5
11-09-2009, 05:56 PM
Καλησπέρα παιδιά!! Εγώ έχω μία απόρία που αφορά τις συνόδους. Π.Χ.ο Δίας είναι στον Υδροχόο 3,15 μοίρες και ο Κρόνος στον Αιγόκαιρο και κάνουν σύνοδο. Τι γίνετε με αυτή τη σύνοδο;;;; Πως λειτουργεί μέσα σε δύο διαφορετικά ζώδια;;;;;:weird:

mania16
14-09-2009, 05:57 PM
Καλησπερα σε ολους.
Ηθελα να ρωτησω τι σημασια εχουν τα μεσοδιαστηματα στην μελετη της συναστριας??
Για παραδειγμα αν το μεσοδιαστημα Ηλιου-Σεληνης του αντρα κανει συνοδο με τον Ηλιο της γυναικας ? Η δεν εχεια καμια αξια η οψη?

Ευχαριστω

Δείμων
14-09-2009, 11:13 PM
Μάνια το μεσοδιάστημα Ήλιου - Σελήνης είναι το πιο σημαντικό σε έναν άνθρωπο. Είναι η κοινή συνισταμένη ύλης και πνεύματος, του «είμαι» και του «αισθάνομαι». Εάν διεγερθεί με έναν σημαντικό επίσης πλανήτη όπως ό Ήλιος τότε υπάρχει η αίσθηση της συμπλήρωσης, της πλήρωσης, της επικοινωνίας, ότι το άλλο άτομο ήρθε να φωτίσει ολόκληρη την ύπαρξη και το μονοπάτι της ζωής μας. Κάτι που δύσκολα ξεχνάς και ξεπερνάς εάν γνωρίσεις - για να μην πω αδύνατον. Και κάτι που «γνωρίζεις» αμέσως.

Δεν ξέρω κατά πόσον αυτά αντικατοπτρίζουν τις εμπειρίες σου, όμως οι όψεις μεσοδιαστημάτων πρέπει να είναι οξείες - δηλαδή μόνο σύνοδος αντίθεση και τετράγωνο, με ανοχή το πολύ μίας ή μιάμισης μοίρας. Αλλοιώς δεν.

Βρε Μαίρη κι εγώ έχω μια απορία: τι γυρεύει μια ερώτηση για συνόδους σε ένα θέμα με μεσοδιαστήματα? Μέχρι να μου την λύσεις να λύσω εγώ την δικιά σου. Υποθέτοντας ότι γνωρίζεις καλά περί πλανητών σε ζώδια ιδιότητες πλανητών και χαρακτηριστικά των όψεων, μία σύνοδος του τύπου που αναφέρεις έχει λίγο μειωμένη ισχύ επειδή οι πλανήτες δεν μοιράζονται τις ίδιες ζωδιακές ποιότητες. Κοίταξε τι αντιπροσωπεύει ο κάθε πλανήτης λόγω θέσης πρώτα, και ύστερα προσπάθησε να συνδυάσεις και τα δύο σύμφωνα με τις ιδιότητες συνόδου.

konstantina318
15-09-2009, 09:41 AM
Πολύ καλημέρα σας και πάμε στο παρασύνθημα
Τα μεσοδιαστήματα μπορούμε να τα συγκρίνουμε και με τον προοδευτικό χάρτη μας?
Αν π.χ. κάποιος προοδευτικός πλανήτης κάνει σύνοδο με ένα σημαντικό μεσοδιάστημα στο γενέθλιο,όταν ενεργοποιηθεί απο διέλευση ,είτε ο πλανήτης είτε το μεσοδιάστημα ,θα έχουμε κάποιο γεγονός της φύσεως του πλανήτη σε συνδυασμό με την ερμηνεία του μεσοδιαστήματος?
Και κάτι ακόμα.Το να βρεθεί κάποιο μεσοδιάστημα σε αναιρετική μοίρα σημαίνει κάτι?

mania16
15-09-2009, 10:43 AM
Δειμων σε ευχαριστω για την κατατοπιστικη σου απαντηση.

Η οψη αφορα Ηλιο γυναικας σε συνοδο με μεσοδιαστημα Ηλιο/Σεληνη αντρα, με ανοχη 1 μοιρας.

Σε μια συναστρια, αυτη η δυνατη συνοδος μπορει να "αναιρεσει" τα υπολοιπα τετραγωνα και αντιθεσεις μεταξυ των προσωπικων πλανητων πχ Ηλιος τετραγωνο Ηλιος, Ερμης τετραγωνο Ερμης, Σεληνη τετραγωνο Ηλιος, Σεληνη τετραγωνο Αρης, Διας αντιθεση Κρονος κτλ.???

Παιζει ρολο σε πιο ζωδιο γινεται η συνοδος? Αν ειναι πχ στον Τοξοτη εχει λιγοτερη ισχυ παρα σε ενα σταθερο ζωδιο?

Σε ευχαριστω και παλι

mania16
15-09-2009, 10:48 AM
Επισης ποια αλλα μεσοδιαστηματα κοιταμε σε μια συναστρια?
Σεληνη/ Αφροδιτη συνοδος Αφροδιτη? Φανταζομαι υποδηλωνει συναισθηματικη ελξη και ολοκληρωση?

Μητσάκος
15-09-2009, 11:26 AM
Για να συνεισφέρω και εγώ στους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις, αλλά και στον εμπλουτισμό των στοιχείων που συνυπολογίζονται στην ανάλυση μιας συναστρίας, να προσθέσω ότι πολύ μεγάλη σημασία έχουν και οι αντισκιές και οι κόντρα-αντισκιές, που δίνουν πολλά και ενδιαφέροντα δεδομένα και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του χάρτη συναστρίας :bigsmile:

mania16
15-09-2009, 11:35 AM
Αγαπητε μου Μητσακο, μηπως εχεις και μια απαντηση για αυτα που ρωτησα παραπανω??
Και μηπως μπορεις να μου εξηγησεις με απλα λογια τι ειναι οι αντισκιες και πως υπολογιζονται??

Σε ευχαριστω

Μητσάκος
15-09-2009, 12:23 PM
Αγαπητε μου Μητσακο, μηπως εχεις και μια απαντηση για αυτα που ρωτησα παραπανω??

Όχι :bigsmile:

Και μηπως μπορεις να μου εξηγησεις με απλα λογια τι ειναι οι αντισκιες και πως υπολογιζονται??
Σε ευχαριστω
Μπορώ :bigsmile:
Οι μοίρες που βρίσκονται απέναντι μεταξύ τους και σε ίση απόσταση από την 1η μοίρα του Καρκίνου ή του Αιγόκερω έχουν αντισκιά μεταξύ τους. Αν, για παράδειγμα, έχουμε έναν Δία στην 15η μοίρα των Ιχθύων η αντισκιά της βρίσκεται στην 15η του Ζυγού. Η διαμετρικά αντίθετη μοίρα της αντισκιάς είναι η κόντρα-αντισκιά. Το όλο consept βασίζεται στο γεγονός ότι για κάθε δύναμη υπάρχει και μια αντίρροπή της.:bigsmile:

konstantina318
15-09-2009, 01:18 PM
Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ,στις νέες διελεύσεις ,σε τι αφορούν τα τρανζιτ μεσοδιαστηματα?Πως βγαίνουν και απο πού?
Σορρυ αλλά είναι η πρώτη επαφή:love:
Επίσης...ας με βοηθήσει κάποιος στην ερώτηση που έκανα σε παραπάνω πόστ βρε παιδιά
please:unsure:

mania16
15-09-2009, 01:18 PM
[QUOTE=Μητσάκος;86762]Για να συνεισφέρω

Για να συνεισφερεις Αξιαγαπητε Μητσακο,
δεν πετας μια κοφτη προταση και δεν εμπεριεχεις στην δηθεν απαντηση σου αλλες ¨εννοιες'

-και εγώ στους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις-
μια απλη ερωτηση εκανα γιατι δεν κατεχω πολλα- δεν αναζητησα το 'αγιο φως'

-αλλά και στον εμπλουτισμό των στοιχείων που συνυπολογίζονται στην ανάλυση μιας συναστρίας-
δεν εμπλουτισες αλλα εμπλεξες τα πραγματα

-να προσθέσω ότι πολύ μεγάλη σημασία έχουν και οι αντισκιές και οι κόντρα-αντισκιές, που δίνουν πολλά και ενδιαφέροντα δεδομένα και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του χάρτη συναστρίας -
αφου μπηκες στον κοπο να 'προσθεσεις' δωσε και μια "επεξηγηση" για να καταλαβουν και τα υπολοιπα "μελη" της αστρολογικης κοινοτητας, τι εννοεις και τι προθεση εχεις.

mania16
15-09-2009, 01:22 PM
Και τελικα πως διαβαζονται οι αντισκιες σε μια συναστρια??

Μητσακος??????????

Δημήτρης_Σ
15-09-2009, 01:29 PM
Τα μεσοδιαστήματα προέρχονται από μία άλλη σχολή με άλλη φιλοσοφία. Στην προσέγγιση αυτή που λέγεται κοσμοβιολογική, ο Πλούτωνας δε θεωρείται καρμικός πλανήτης ή εν πάσει περιπτώσει μεταφυσικός..

Μια παρατήρηση μόνο. Αυτό δεν ισχύει. Ο Baldur Ebertin συνέχεια κάνει αναφορές σε καρμική Αστρολογία ή καρμική Κοσμοβιολογία όπως θέλεις πες το :toung: Τον Πλούτωνα τον θεωρούν μεταφυσικό ή καρμικό όσο και οι κλασσικοί Αστρολόγοι. Οι νεότεροι Κοσμοβιολόγοι μάλιστα,έχουν μια σειρά ερμηνειών για πλανήτες σε όψεις με μεσοδιαστήματα από την σκοπιά της Καρμικής Αστρολογίας. 'Εχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα σ'αυτή την Σχολή, να μην σου πω ότι είναι τρεις φορές πιο μεταφυσικοί από τους κλασσικούς Αστρολόγους. 'Ενα απλό παράδειγμα, για να μην μπλέξουμε με σύνθετες όψεις με μεσοδιαστήματα : Για τον Χείρωνα η ερμηνεία που δίνουν είναι ξεκάθαρα ότι είναι από τα σώματα που η ερμηνεία του σχετίζεται με προηγούμενες ζωές.

Βασιλης Παπαδολιας
15-09-2009, 03:01 PM
Πολύ καλημέρα σας και πάμε στο παρασύνθημα
Τα μεσοδιαστήματα μπορούμε να τα συγκρίνουμε και με τον προοδευτικό χάρτη μας?
Αν π.χ. κάποιος προοδευτικός πλανήτης κάνει σύνοδο με ένα σημαντικό μεσοδιάστημα στο γενέθλιο,όταν ενεργοποιηθεί απο διέλευση ,είτε ο πλανήτης είτε το μεσοδιάστημα ,θα έχουμε κάποιο γεγονός της φύσεως του πλανήτη σε συνδυασμό με την ερμηνεία του μεσοδιαστήματος?
Και κάτι ακόμα.Το να βρεθεί κάποιο μεσοδιάστημα σε αναιρετική μοίρα σημαίνει κάτι?

Γεια σου Κωνσταντίνα,

προσωπικά δεν έχω δει ως τώρα τέτοιες τεχνικές σύγκρισης προοδευτικών πλανητών με γενέθλια μεσοδιαστήματα. Επιφυλάσσομαι όμως και για τις γνώμες των άλλων συναδέλφων.

Όσο για τις αναιρετικές μοίρες, η σημασία που δίνεται σε αυτές είναι κυρίως στην ωριαία αστρολογία και κυρίως επειδή την εποχή εκείνη οι ώρες δεν ήταν πλήρως γνωστές. Έτσι όταν έβλεπαν πλανήτη στο τέλος του ζωδίου, το θεωρούσαν ύποπτο ότι μπορεί να είναι και στο επόμενο, αν υπήρχε διαφορά λίγων λεπτών και έβγαζαν το συμπέρασμα ότι δε δίνει επίδραση.

Στη σύγχρονη γενέθλια αστρολογία δεν πολυλογαριάζονται οι αναιρετικές μοίρες. Και επίσης - εγώ τουλάχιστον - δεν έχω δει κάπου σύνθεση τους με τα μεσοδιαστήματα, τα οποία είναι άλλης σχολής.

water
15-09-2009, 03:03 PM
Η απορία λύθηκε κα Μόζορα!
Ευχαριστώ!

Βασιλης Παπαδολιας
15-09-2009, 03:07 PM
Δειμων σε ευχαριστω για την κατατοπιστικη σου απαντηση.

Η οψη αφορα Ηλιο γυναικας σε συνοδο με μεσοδιαστημα Ηλιο/Σεληνη αντρα, με ανοχη 1 μοιρας.

Σε μια συναστρια, αυτη η δυνατη συνοδος μπορει να "αναιρεσει" τα υπολοιπα τετραγωνα και αντιθεσεις μεταξυ των προσωπικων πλανητων πχ Ηλιος τετραγωνο Ηλιος, Ερμης τετραγωνο Ερμης, Σεληνη τετραγωνο Ηλιος, Σεληνη τετραγωνο Αρης, Διας αντιθεση Κρονος κτλ.???

Παιζει ρολο σε πιο ζωδιο γινεται η συνοδος? Αν ειναι πχ στον Τοξοτη εχει λιγοτερη ισχυ παρα σε ενα σταθερο ζωδιο?

Σε ευχαριστω και παλι

Γεια σου Μάνια,

να αναιρέσει δε θα το έλεγα, ειδικά με αυτό το τετράγωνο μεταξύ των Ήλιων, καθώς οι όψεις είναι πάντα πιο δυνατές από τα μεσοδιαστήματα. Επίσης μία καλή ιδέα είναι να μην συγκρίνουμε πλανήτες που δε συμμετέχουν στο μεσοδιάστημα. Μη συγκρίνεις δηλαδή από τη μία την όψη με το μεσοδιάστημα κι από την άλλη όψεις του Ερμή ή του ¶ρη. Περιορίσου στις όψεις του Ήλιου και της Σελήνης που σχηματίζουν το μεσοδιάστημα.

Έχεις λοιπόν από τη μία Ήλιο τετράγωνο Ήλιο κι από την άλλη Ήλιο τετράγωνο Σελήνη και τον Ήλιο στο μεσοδιάστημα Ήλιου / Σελήνης, όπερ σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο προφανώς έχει σε αντίθεση τον Ήλιο με τη Σελήνη του. Κατά τη γνώμη μου ο Ήλιος του άλλου στεκόμενος στη μέση της αντίθεσης και πάνω στο μεσοδιάστημα εσωτερικεύει αυτή την αντίθεση, αναγκάζει δηλαδή τον άλλο σύντροφο να σκεφτεί και να νιώσει μέσα του την αντίθεση Ήλιου / Σελήνης που μέχρι τότε την έβλεπε μόνο εξωτερικά (του έφταιγαν οι άλλοι ή έψαχνε συμπληρωματικό στους άλλους). Δεν είναι εύκολη όψη με την έννοια ότι διεγείρει αλλά με δουλειά ξυπνάει μία εσωστρέφεια στον κάτοχο της αντίθεσης Ήλιου / Σελήνης και μία εμβάθυνση.

Όσο για τη θέση του μεσοδιαστήματος θα έλεγα - κι ας με διορθώσει κι ο Δημήτρης ο Στασινός που ειδικεύεται στα της Κοσμβιολογίας - ότι δεν έχει σημασία το ζώδιο, καθώς όλη η τεχνική των μεσοδιαστημάτων βασίζεται μόνο στις ιδιότητες των πλανητών και δε λαμβάνει υπόψη τις ζωδιακές θέσεις.

Βασιλης Παπαδολιας
15-09-2009, 03:11 PM
Επισης ποια αλλα μεσοδιαστηματα κοιταμε σε μια συναστρια?
Σεληνη/ Αφροδιτη συνοδος Αφροδιτη? Φανταζομαι υποδηλωνει συναισθηματικη ελξη και ολοκληρωση?

Οι απόψεις εδώ διαφέρουν. Οι περισσότεροι αστρολόγοι κοιτούν κάποια standard όπως το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Δία και αυτό του Ήλιου/Σελήνης που αφορά τις σχέσεις, αλλά κατά τη γνώμη μου εξαρτάται από τους χάρτες. Σε ένα αντρικό χάρτη για παράδειγμα που ο μεσοδιάστημα ¶ρη/Δία είναι ισχυρό (έχει πολλές πλανητικές εικόνες, οι ¶ρης/Δίας κάνουν όψη, κλπ), εγώ προσωπικά θα κοίταζα αν πλανήτες της γυναίκας κάνουν όψη με αυτό. Το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνουν για να ενισχύουν την υπερηφάνια και την αίσθηση δημιουργικότητας του άνδρα. Για μία γυναίκα πάλι το μεσοδιάστημα Σελήνης/Αφροδίτης επίσης μπορεί να είναι σημαντικό καθώς σχετίζεται με την αποδοχή της γυναικείας της εικόνας (αν θεωρεί τον εαυτό της επιθυμητό, κλπ). Πλανήτες του άντρα που διεγείρουν αυτό το μεσοδιάστημα θα ήταν κατά τη γνώμη μου βασικοί σε επίδραση στη σχέση.

mania16
15-09-2009, 03:39 PM
κ.Παπαδολια, σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Οπως πολυ καλα ειπατε ο αντρας εχει αντιθεση Ηλιου-Σεληνης.
Να υποθεσω τοτε οτι η συνοδος του μεσοδιαστηματος του με τον ηλιο της γυναικας δεν ειναι τοσο 'θετικη΄και ελπιδοφορα (οπως πολυ ωραια τα αναλυσε ο Δειμων), αλλα χαλαει λιγο την επιρροη της συνοδου?
Αν στον γενεθλιο δεν υπηρχε αυτη η αντιθεση τοτε τα πραγματα θα ηταν πιο 'ροδινα΄ για την συναστρια? και αυτη ολη η εσωστρεφεια δεν εχει αρνητικο αντικτυπο στην σχεση?

Δημήτρης_Σ
15-09-2009, 03:47 PM
Καλησπέρα!

Ο τρόπος που μετράμε ένα μεσοδιάστημα πχ ηλίου σελήνης ποιος είναι?

Πχ εγω έχω ήλιο 23,52 ιχθυες και σελήνη 07,09 ζυγος. Το μεσοδιάστημα μου είναι στις 0 μοίρες κ 30 του αιγόκερου ή στις 0 μοίρες κ 30 του καρκίνου?
Η διέλευση του πλούτωνα σε αυτό το μεσοδιάστημα (ώς σύνοδο στη μία ή ως αντίθεση στη δευτερη περίπτωση) τι μπορεί να σημαίνει??

Ευχαριστώ σε όποιον θέλει να μου απαντήσει

water

Η σωστή απάντηση είναι 00 Αιγόκερου. Αυτό είναι το μεσοδιάστημα 'Ηλιου/Σελήνης σου. Το πλησιέστερο.
Θα παρατηρήσεις σε έναν κύκλο ότι η μοίρα του 'Ηλιου σου απέχει πολύ λιγότερες μοίρες από την 00 Αιγόκερου παρά από 00 Καρκίνου.

Η όψη του Πλούτωνα (σύνοδος) με αυτό το μεσοδιάστημα μπορεί να σου αυξήσει την ζωτικότητα, αλλά ταυτόχρονα να σε οδηγήσει άθελά σου μακροπρόθεσμα σε αυξημένο ψυχοσωματικό στρες. Πιθανόν να βρεις τον εαυτό σου εξαντλημένο όταν περάσει αυτή η διέλευση. Πρόσεχε επίσης πολύ τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στον σύντροφό σου (αν είσαι ήδη σε σχέση, αλλιώς μπορεί να παρουσιαστούν και προβλήματα με τους γονείς μέσα από μια τάση να γίνεσαι περισσσότερο κυριαρχική και απαιτητική απ'οσο χρειάζεται. Φυσικά αν υπάρχει ήδη κάποια σχέση στη ζωή σου, θα περάσει δοκιμασία με αυτή την διέλευση. Συχνά όταν ενεργοποιείται τέτοιο μεσοδιάστημα είτε από Ουρανό είτε από Πλούτωνα έχουμε δοκιμασίες στις πολύ προσωπικές μας σχέσεις καθώς νοιώθουμε ότι διαταράσεται η ισορροπία μας.

Δείμων
15-09-2009, 03:54 PM
Μάνια χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω (αλλά δεν γίνεται και αλλοιώς) αξέχαστα δεν μας μένουν μόνο τα θετικά πράγματα... Τουλάχιστον, σε κάτι τέτοιες πιθανές περιπτώσεις τύπου πεταλούδας/φλόγας, η αστρολογία μπορεί να βοηθήσει υποδεικνύοντας και μόνο ότι πρέπει κάπου βαθιά στο μυαλό μας να έχουμε μία επιφύλαξη για το πού μπορεί να οδηγήσει μία τόσο έντονη έλξη.

Αυτό συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις και μάλιστα με πολύ χειρότερο και βαθύ τρόπο - π.χ. σύνοδος Πλούτωνα με φώτα ή ωροσκόπο, αρμονικές όψεις ¶ρη Αφροδίτης, πράγματα δηλαδή που δείχνουν υποσυνείδητη και σεξουαλική έλξη, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχουν τετράγωνα με Ήλιους και Σελήνες, Ουρανοί μεσ' τη μέση, κακές θέσεις Κρόνου κλπ, που δείχνουν δυσπραγία στη συνύπαρξη και τον συντονισμό ή απρόσμενα γεγονότα.

¶σχετο λιγάκι με το θέμα μας, αλλά μην ξεχνάμε ότι σε κάθε χάρτη, είτε γενέθλιο είτε συναστριακό, οι σκληρές (προκλητικές) όψεις πάντα χρειάζονται για να δίνουν κίνητρο και δυναμική. ¶τομο ή σχέση χωρίς αυτές είναι καταδικασμένο στην απάθεια και την οκνηρία.

mania16
15-09-2009, 04:05 PM
Δειμων δεν με απογοητευεις, μου αρεσει να λεγονται τα πραγματα με το ονομα τους. Και οταν η φλογα αρχισει να σβηνει, αρχιζουν τα προβληματα, και τα τετραγωνα και οι αντιθεσεις . Διαβασα για την συγκεκριμενη συνοδο οτι ειναι πολυ δυνατο σημειο συναστριας.
Δηλαδη στο θεμα μας τα μεσοδιαστηματα ειναι δευτερευοντα στην μελετη συναστριας?

Πολυ ωραιο το αβαταρ σου!!!!! Μπραβο!

Δημήτρης_Σ
15-09-2009, 04:08 PM
Όσο για τη θέση του μεσοδιαστήματος θα έλεγα - κι ας με διορθώσει κι ο Δημήτρης ο Στασινός που ειδικεύεται στα της Κοσμβιολογίας - ότι δεν έχει σημασία το ζώδιο, καθώς όλη η τεχνική των μεσοδιαστημάτων βασίζεται μόνο στις ιδιότητες των πλανητών και δε λαμβάνει υπόψη τις ζωδιακές θέσεις.

Υπολογίζουμε και τα ζώδια που διαφοροποιούν την ερμηνεία. Βοηθάει πολύ. Βοηθάνε πολύ τόσο στην ανάλυση του γενέθλιου όσο και στην πρόβλεψη. Για παράδειγμα, ένα μεσοδιάστημα 'Ηλιου/Σελήνης στο Ζυγό αν ενεργοποιηθεί από έναν Ουρανό θα θέσει το άτομο σε πολύ μεγαλύτερη δοκιμασία και αστάθεια απ'ότι αν βρίσκεται σε ένα άλλο ζώδιο,και ειδικότερα σε μια τέτοια περίπτωση θα ήμουν κατά 90% σίγουρος ότι θα δοκιμαστεί η σχέση του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μεσοδιαστήματα στην μοντέρνα Κοσμοβιολογία λειτουργούν σαν να αντικαθιστούν τους οίκους, πχ εδώ ο Ζυγός έχει ποιότητες 7ου, οπότε μπορεί να κινδυνεύσει σοβαρά ο γάμος. Στον Αιγόκερω αντίθετα, ένα τέτοιο μεσοδιάστημα μπορεί να νοιώσει περισσσότερο ότι κλονίζεται το κοινωνικό του στάτους ή να πιεστεί να κάνει αλλαγές. Επίσης η διαφοροποίηση των ίδιων μεσοδιαστημάτων ανάλογα με τα ζώδια στα οποία βρίσκονται, παίζει τεράστιο ρόλο σε θέματα ιατρικής Αστρολογίας. Για παράδειγμα ένα μεσοδιάστημα 'Αρη/Κρόνου στους Διδύμους μπορεί να βγάλει προβληματάκια με το αναπνευστικό, ενώ το ίδιο μεσοδίάστημα στο ζώδιο του Ταύρου κάτι με το θυρεοειδή. Διαφοροποιούν τις ερμηνείες τα ζ'ώδια. Παλιά ο Reinhold Ebertin δεν έκανε σημαντικές διαφοροποιήσεις, αλλά κι αυτό έχει αλλάξει.

Δείμων
15-09-2009, 04:14 PM
Δηλαδη στο θεμα μας τα μεσοδιαστηματα ειναι δευτερευοντα στην μελετη συναστριας?

Και οι αντισκιές τριτεύουσες :bigsmile:

Δημήτρης_Σ
15-09-2009, 04:18 PM
Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ,στις νέες διελεύσεις ,σε τι αφορούν τα τρανζιτ μεσοδιαστηματα?Πως βγαίνουν και απο πού?
Σορρυ αλλά είναι η πρώτη επαφή:love:
Επίσης...ας με βοηθήσει κάποιος στην ερώτηση που έκανα σε παραπάνω πόστ βρε παιδιά
please:unsure:

Τα transit μεσοδιαστήματα υπολογίζονται όπως και τα γενέθλια, η μέση απόσταση μεταξύ δυο σημείων/πλανητών στο χάρτη με λίγα λόγια.
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ transit μεσοδιαστήματα, αλλά μόνο γενέθλια και κοιτάω πότε και ποιά ενεργοποιούνται κάθε εποχή. Σήμερα για παράδειγμα ο 'Ηλιος (transit) είναι στις 22 Παρθένου. Εάν κοιτάξεις στον πίνακα που σου δίνει το myhoroscope εκεί που λέει "γενέθλια μεσοδιαστήματα" να υπάρχει κάποιο μεσοδιάστημα στην ίδια μοίρα με τον transit 'Ηλιο (22 Παρθένου), θα πει ότι ο transit 'Ηλιος κάνει σύνοδο σήμερα με αυτό το μεσοδιάστημα.

mania16
15-09-2009, 04:23 PM
Σας ευχαριστω για την απαντηση. Πως ομως ενεργοποιειται το μεσοδιαστημα?
Απο διελευση πλανητη, συνοδο, τετραγωνο και αντιθεση?
Το μεσοδιαστημα Αρη/Κρονου δηλωνει ασθενεια για παραδειγμα, απο ποιον πλανητη πρεπει να ενεργοποιηθει
και με ποια οψη?

mania16
15-09-2009, 04:31 PM
"Και οι αντισκιές τριτεύουσες"

Καλοοοο εως τελειο!!!!!

Δημήτρης_Σ
15-09-2009, 04:32 PM
Σας ευχαριστω για την απαντηση. Πως ομως ενεργοποιειται το μεσοδιαστημα?
Απο διελευση πλανητη, συνοδο, τετραγωνο και αντιθεση?
Το μεσοδιαστημα Αρη/Κρονου δηλωνει ασθενεια για παραδειγμα, απο ποιον πλανητη πρεπει να ενεργοποιηθει
και με ποια οψη?

Για την Κοσμοβιολογία η ενεργοποίηση γίνεται από σύνοδο, μισό τετράγωνο (45 μοίρες), τετράγωνο (90), ενάμισι τετρ.(135), αντίθεση (180). Υπάρχουν τελευταία και κάποιοι Αστρολόγοι που χρησιμοποιούν και τις άλλες όψεις, π.χ εξετάζουν πότε ένας διελαύνων πλανήτης κάνει τρίγωνο με κάποιο γενέθλιο μεσοδιάστημα. Κυρίως όμως χρησιμοποιούμε τις σκληρές όψεις. Το μεσοδιάστημα 'Αρη/Κρόνου δεν πρέπει να το δεις μοιρολατρικά ως ασθένεια αλλά ως μπλοκάρισμα. Μπορεί να ενεργοποιηθεί από οποιοδήποτε πλανήτη αλλά κάθε φορά θα σου φέρει διαφορετικές καταστάσεις, πχ εάν ο Ουρανός κάνει κάποια στιγμή αντίθεση με αυτό, το άτομο θα θελήσει να διαλύσει τις αναστολές του, θα αρχίσει να αντιδρά βίαια και έντονα με τους πετιορισμούς που του θέτουν άλλοι άνθρωποι, αλλά θα είναι η εποχή που θα αρχίσει να βιώνει πολύ μεγάλες αντιπαλότητες από το περιβάλλον νοιώθοντας περίπου όπως ένας ταραξίας που τους χαλάει τα σχέδια. Ανάλογα με τον πλανήτη που το ενεργοποιεί λοιπόν, το κάθε μεσοδιάστημα λειτουργεί τελείως διαφορετικά.

Μητσάκος
15-09-2009, 04:33 PM
Και οι αντισκιές τριτεύουσες :bigsmile:

"Και οι αντισκιές τριτεύουσες"

Καλοοοο εως τελειο!!!!!

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
Τα βιβλία μου όμως άλλα μου λένε :bigsmile:

mairy5
15-09-2009, 04:43 PM
Καλησπέρα και Ευχαριστώ για την απάντηση!!!!! Όσον αφορά για τη δική σου απορία έχεις δίκιο έκανα πατάτα θα προσπαθήσω να ρωτάω θέματα που έχουν σχέση με τη θεματολογία.........:embarrest

Δείμων
16-09-2009, 02:05 AM
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!
Τα βιβλία μου όμως άλλα μου λένε :bigsmile:

Δημήτρη δεν αμφιβητεί κανείς την ισχύ ή την αξία σημείων και παρατηρήσεων ετών μέσα στην αστρολογία, όμως όπως να το κάνεις πρώτα αρχίζεις έναν χάρτη με τις κλασικές θέσεις & όψεις των μεγάλων φυσικών σωμάτων (φώτα-πλανήτες), ύστερα ψάχνεις αστεροειδείς/απλανείς, και μετά πιάνεις τα μαθηματικά σημεία που προκύπτουν - συνήθως με τη σειρά δεσμοί, βερτέξ, κλήροι, μεσοδιαστήματα, σκιές. Το καθένα έχει την βαρύτητά του, γι αυτό άλλωστε υπάρχει, όμως με το παραπάνω εννοούσα ότι δεν γίνεται να αρχίσουμε μια ερμηνεία από τα τελευταία χωρίς να έχουμε μια καλή εικόνα των πρώτων. :cheesy:

konstantina318
16-09-2009, 09:42 AM
Τα transit μεσοδιαστήματα υπολογίζονται όπως και τα γενέθλια, η μέση απόσταση μεταξύ δυο σημείων/πλανητών στο χάρτη με λίγα λόγια.
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ transit μεσοδιαστήματα, αλλά μόνο γενέθλια και κοιτάω πότε και ποιά ενεργοποιούνται κάθε εποχή. Σήμερα για παράδειγμα ο 'Ηλιος (transit) είναι στις 22 Παρθένου. Εάν κοιτάξεις στον πίνακα που σου δίνει το myhoroscope εκεί που λέει "γενέθλια μεσοδιαστήματα" να υπάρχει κάποιο μεσοδιάστημα στην ίδια μοίρα με τον transit 'Ηλιο (22 Παρθένου), θα πει ότι ο transit 'Ηλιος κάνει σύνοδο σήμερα με αυτό το μεσοδιάστημα.

Eυχαριστώ για την απάντηση.
Ετσι "το πήγαινα" κι εγώ με τα γενέθλια,αλλά με μπέρδεψαν τα τράνζιτ.:bigsmile:
Μήπως θα μπορούστα νε πείτε δυο λόγια για την περίπτωση που ένα γενέθλιο μεσοδιάστημα είναι στην 29η μοίρα ή στην μηδενική?Γιατί σίγουρα θα είναι μια ειδική περίπτωση.Πώς λειτουργεί όταν ενεργοποιείτε?Είναι πιο σημαντικά απο το να το έχεις σε κάποια άλλη μοίρα,πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός ίσως?

Δημήτρης_Σ
16-09-2009, 10:10 AM
Eυχαριστώ για την απάντηση.
Ετσι "το πήγαινα" κι εγώ με τα γενέθλια,αλλά με μπέρδεψαν τα τράνζιτ.:bigsmile:
Μήπως θα μπορούστα νε πείτε δυο λόγια για την περίπτωση που ένα γενέθλιο μεσοδιάστημα είναι στην 29η μοίρα ή στην μηδενική?Γιατί σίγουρα θα είναι μια ειδική περίπτωση.Πώς λειτουργεί όταν ενεργοποιείτε?Είναι πιο σημαντικά απο το να το έχεις σε κάποια άλλη μοίρα,πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός ίσως?

Για μένα όχι, το ίδιο κάνει. Γενικά προσπαθώ να αποφεύγω τους παραφορτωμένους χάρτες με χίλιες δυο επί μέρους ερμηνείες, μοίρες και αντισκιές. Από μόνη της η ερμηνεία της όψης είναι πάρα πολύ σημαντική,τόσο που η λεπτομέρεια χάνεται. Ουρανός τετράγωνο 'Ηλιου/Σελήνης μου έφερε ένα χωρισμό. Η σχέση κρατήθηκε με χίλια ζόρια, και μετά από λίγο καιρό πήγε και ο Κρόνος και ενεργοποίησε το ίδιο μεσοδιάστημα, οπότε τότε δεν άντεξα άλλο. Πολλοί τότε δεν καταλάβαιναν γιατί έπαθα τέτοια ζημιά όταν ο Κρόνος βρίσκοταν στο β' δεκαήμερο της Παρθένου, ενώ δεν έπαθα τίποτα στον Κρόνο όταν ήταν στο πρώτο δεκήμερο (αφού στο πρώτο δεκαήμερο έχω γεννηθεί και όχι στο β'). 'Ηταν ενεργοποιημένο αυτό το μεσοδιάστημα που βρίσκεται στο β' δεκανό. Τόσο σημαντικά είναι τα μεσοδιαστήματα. Κατά τη γνώμη μου όλα τα μεσοδιαστήματα.

konstantina318
16-09-2009, 11:28 AM
Για μένα όχι, το ίδιο κάνει. Γενικά προσπαθώ να αποφεύγω τους παραφορτωμένους χάρτες με χίλιες δυο επί μέρους ερμηνείες, μοίρες και αντισκιές. Από μόνη της η ερμηνεία της όψης είναι πάρα πολύ σημαντική,τόσο που η λεπτομέρεια χάνεται. Ουρανός τετράγωνο 'Ηλιου/Σελήνης μου έφερε ένα χωρισμό. Η σχέση κρατήθηκε με χίλια ζόρια, και μετά από λίγο καιρό πήγε και ο Κρόνος και ενεργοποίησε το ίδιο μεσοδιάστημα, οπότε τότε δεν άντεξα άλλο. Πολλοί τότε δεν καταλάβαιναν γιατί έπαθα τέτοια ζημιά όταν ο Κρόνος βρίσκοταν στο β' δεκαήμερο της Παρθένου, ενώ δεν έπαθα τίποτα στον Κρόνο όταν ήταν στο πρώτο δεκήμερο (αφού στο πρώτο δεκαήμερο έχω γεννηθεί και όχι στο β'). 'Ηταν ενεργοποιημένο αυτό το μεσοδιάστημα που βρίσκεται στο β' δεκανό. Τόσο σημαντικά είναι τα μεσοδιαστήματα. Κατά τη γνώμη μου όλα τα μεσοδιαστήματα.

Όσον αφορά στις διελεύσεις βαρέων πλανητών απο μεσοδιαστήματα πόση ανοχή μοιρών δίνουμε?Και κάτι τελευταίο.Οι διελεύσεις φέρνουν πάντα γεγονότα φύσεως του πλανήτη που διελαύνει σε σχέση με την ερμηνεία του μεσοδιαστήματος,ή μπορεί να δείχνουν και τάσεις του ατόμου να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που δείχνει ένα συγκεκριμένο μεσοδιάστημα?
Για παράδειγμα@ Ας πούμε οτι ο τρανζιτ Πλούτωνας(μεταμόρφωση κ.τ.λ.) κάνει σύνοδο με το μεσοδιάστημα ποσειδώνα/ωροσκόπου (ανάγκη κάθαρσης στις σχέσεις με τους άλλους,αβεβαιότητα ανασφάλεια κ.τ.λ.).Αυτή η διέλευση θα φέρει κάποιο γεγονός σε σχέση με τα παραπάνω ή θα ωθήσει το άτομο να ξεκαθαρίσει το τοπίο?

Δημήτρης_Σ
16-09-2009, 11:44 AM
Όσον αφορά στις διελεύσεις βαρέων πλανητών απο μεσοδιαστήματα πόση ανοχή μοιρών δίνουμε?Και κάτι τελευταίο.Οι διελεύσεις φέρνουν πάντα γεγονότα φύσεως του πλανήτη που διελαύνει σε σχέση με την ερμηνεία του μεσοδιαστήματος,ή μπορεί να δείχνουν και τάσεις του ατόμου να συμπεριφερθεί με τον τρόπο που δείχνει ένα συγκεκριμένο μεσοδιάστημα?
Για παράδειγμα@ Ας πούμε οτι ο τρανζιτ Πλούτωνας(μεταμόρφωση κ.τ.λ.) κάνει σύνοδο με το μεσοδιάστημα ποσειδώνα/ωροσκόπου (ανάγκη κάθαρσης στις σχέσεις με τους άλλους,αβεβαιότητα ανασφάλεια κ.τ.λ.).Αυτή η διέλευση θα φέρει κάποιο γεγονός σε σχέση με τα παραπάνω ή θα ωθήσει το άτομο να ξεκαθαρίσει το τοπίο?

1 μοίρα. Δεν υπάρχει κανόνας αν φέρει φύσης του πλανήτη που διελαύνει ή όχι. Γίνεται συνδυασμός διελ.πλανήτη με γενέθλιο μεσοδιάστημα και η ερμηνεία πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα ανάλογα την κατάσταση που βρίσκεται το άτομο.
Πλούτωνας προς Ποσ/Ωρ συνήθως σηματοδοτεί πολύ αρνητική και επιβαρυμένη φάση για αυτό που λέμε "καλούς ανθρώπους - αγαθούς" ΄'η "ευάλωτους - ευαίσθητους", αλλά σε χάρτες καθαρμάτων και κακόβουλων θα λειτουργήσει τελείως διαφορετικά.
Συνήθως ένα άτομο που ζει μια τέτοια διέλευση, γίνεται εξαιρετικά ευάλωτο σε αρνητικές επιρροές του περιβάλλοντος. 'Ενα αρρωστημένο περιβάλλον ή αδύναμοι άνθρωποι στο περιβάλλον του τον επηρρεάζουν αρνητικά και τον φθείρουν. Κυριολεκτικά μπορεί να αρρωστήσεις από τέτοιες καταστάσεις.
'Ενας άλλος τύπος όμως, πιο σκληρός και κακός εκ φύσεως χρησιμοποιεί με αυτή την διέλευση τους άλλους. Με μυστηριώδεις τακτικές και ύπουλη συμπεριφορά, με χειραγώγηση, με υποβολή, με κακία.
Θεωρείται ακόμα μία από τις πιο ισχυρές όψεις κακόβουλης μαγείας (για όποιον δέχεται ότι υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις). Δηλαδή το άτομο γίνεται θύτης ή θύμα ανάλογα την ποιότητα και την εξέλιξή του. Δυστυχώς συνταγές δεν υπάρχουν στις ερμηνείες,μόνο 1 με 2 ισχυρές πιθανότητες να συμβεί το ένα ή το άλλο.

konstantina318
16-09-2009, 12:19 PM
1 μοίρα. Δεν υπάρχει κανόνας αν φέρει φύσης του πλανήτη που διελαύνει ή όχι. Γίνεται συνδυασμός διελ.πλανήτη με γενέθλιο μεσοδιάστημα και η ερμηνεία πρέπει να γίνεται με προσοχή και πάντα ανάλογα την κατάσταση που βρίσκεται το άτομο.
Πλούτωνας προς Ποσ/Ωρ συνήθως σηματοδοτεί πολύ αρνητική και επιβαρυμένη φάση για αυτό που λέμε "καλούς ανθρώπους - αγαθούς" ΄'η "ευάλωτους - ευαίσθητους", αλλά σε χάρτες καθαρμάτων και κακόβουλων θα λειτουργήσει τελείως διαφορετικά.
Συνήθως ένα άτομο που ζει μια τέτοια διέλευση, γίνεται εξαιρετικά ευάλωτο σε αρνητικές επιρροές του περιβάλλοντος. 'Ενα αρρωστημένο περιβάλλον ή αδύναμοι άνθρωποι στο περιβάλλον του τον επηρρεάζουν αρνητικά και τον φθείρουν. Κυριολεκτικά μπορεί να αρρωστήσεις από τέτοιες καταστάσεις.
'Ενας άλλος τύπος όμως, πιο σκληρός και κακός εκ φύσεως χρησιμοποιεί με αυτή την διέλευση τους άλλους. Με μυστηριώδεις τακτικές και ύπουλη συμπεριφορά, με χειραγώγηση, με υποβολή, με κακία.
Θεωρείται ακόμα μία από τις πιο ισχυρές όψεις κακόβουλης μαγείας (για όποιον δέχεται ότι υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις). Δηλαδή το άτομο γίνεται θύτης ή θύμα ανάλογα την ποιότητα και την εξέλιξή του. Δυστυχώς συνταγές δεν υπάρχουν στις ερμηνείες,μόνο 1 με 2 ισχυρές πιθανότητες να συμβεί το ένα ή το άλλο.

Οι όψεις που δέχεται το μεσοδιάστημα απο τρανζιτ πλανήτες,ερμηνεύονται όπως και στη συναστρία?Δλδ σύνοδος ισχυρή θετική ή αρνητική ,τετράγωνο ισχυρή όψη συγκρούσεων κυρίως αρνητική κ.τ.λ.?

Δημήτρης_Σ
16-09-2009, 12:55 PM
Οι όψεις που δέχεται το μεσοδιάστημα απο τρανζιτ πλανήτες,ερμηνεύονται όπως και στη συναστρία?Δλδ σύνοδος ισχυρή θετική ή αρνητική ,τετράγωνο ισχυρή όψη συγκρούσεων κυρίως αρνητική κ.τ.λ.?

Περισσσότερο κρίνουν οι πλανήτες το αποτέλεσμα παρά οι όψεις. Δίας τετράγωνο Σελήνης/'Ηλιου μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ενώ Κρόνος τετράγωνο Σελήνη/'Ηλιου αρνητικά. Θα προκαλέσουν γεγονότα πάντα οι σκληρές όψεις (45, 90, 180, 135) και οι σύνοδοι. Τα πολύ "χοντρά" στην πρόβλέψη πάντως συνηθίζουμε να τα κοιτάμε με τις συνόδους και τις αντιθέσεις προς μεσοδιαστήματα. Ακόμα και οι Βρετανοί Αστρολόγοι που έχουν τελείως διαφορετική κουλτούρα από τους Γερμανοελβετούς και αυστριακούς, συμφωνούν με αυτό, ότι δηλαδή σύνοδοι και αντιθέσεις με μεσοδιαστήματα λειτουργούν πάντα, αμέσως μετά τα τετράγωνα και τελευταία οι 45 και οι 135 μοιρών. Προσωπικά, τα τελευταία δυο χρόνια είμαι πολύ επιφυλακτικός με τις 135 και 45 σε σχέση με μεσοδιαστήματα και συνήθως αυτές τις όψεις τις αφαιρώ τελείως, πχ Δίας -135- μεσοδιάστημα θα το κρατούσα τελευταίο σε ισχύ. Δεν βλέπω να μου δουλεύουν πάντα αυτές οι όψεις.

konstantina318
16-09-2009, 01:27 PM
Περισσσότερο κρίνουν οι πλανήτες το αποτέλεσμα παρά οι όψεις. Δίας τετράγωνο Σελήνης/'Ηλιου μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ενώ Κρόνος τετράγωνο Σελήνη/'Ηλιου αρνητικά. Θα προκαλέσουν γεγονότα πάντα οι σκληρές όψεις (45, 90, 180, 135) και οι σύνοδοι. Τα πολύ "χοντρά" στην πρόβλέψη πάντως συνηθίζουμε να τα κοιτάμε με τις συνόδους και τις αντιθέσεις προς μεσοδιαστήματα. Ακόμα και οι Βρετανοί Αστρολόγοι που έχουν τελείως διαφορετική κουλτούρα από τους Γερμανοελβετούς και αυστριακούς, συμφωνούν με αυτό, ότι δηλαδή σύνοδοι και αντιθέσεις με μεσοδιαστήματα λειτουργούν πάντα, αμέσως μετά τα τετράγωνα και τελευταία οι 45 και οι 135 μοιρών. Προσωπικά, τα τελευταία δυο χρόνια είμαι πολύ επιφυλακτικός με τις 135 και 45 σε σχέση με μεσοδιαστήματα και συνήθως αυτές τις όψεις τις αφαιρώ τελείως, πχ Δίας -135- μεσοδιάστημα θα το κρατούσα τελευταίο σε ισχύ. Δεν βλέπω να μου δουλεύουν πάντα αυτές οι όψεις.

Υπόσχομαι- τελευταία ερώτηση:embarrest
Έχω διαβάσει πως σε μια ερωτική συναστρία το μεσοδιάστημα Ήλιου Σελήνης του ενός ατόμου είναι ένα πολύ δυνατό σημείο για τη σχέση ,αν δέχεται όψεις απο προσωπικούς πλανήτες του άλλου.Επίσης είναι ένας απο τους πιο σημαντικούς δείκτες γάμου.
Σ αυτήν την περίπτωση πώς λειτουργούν οι όψεις?Δλδ θα είναι το ίδιο μια σύνοδος της Αφροδίτης του ενός προς το μεσοδιάστημα αυτό, και το ίδιο ένα τετράγωνο?
(Λόγω του ότι η Αφροδίτη θεωρείτε καλός πλανήτης).

Ευχαριστώ πολύ :)

Δημήτρης_Σ
16-09-2009, 02:23 PM
Υπόσχομαι- τελευταία ερώτηση:embarrest
Έχω διαβάσει πως σε μια ερωτική συναστρία το μεσοδιάστημα Ήλιου Σελήνης του ενός ατόμου είναι ένα πολύ δυνατό σημείο για τη σχέση ,αν δέχεται όψεις απο προσωπικούς πλανήτες του άλλου.Επίσης είναι ένας απο τους πιο σημαντικούς δείκτες γάμου.
Σ αυτήν την περίπτωση πώς λειτουργούν οι όψεις?Δλδ θα είναι το ίδιο μια σύνοδος της Αφροδίτης του ενός προς το μεσοδιάστημα αυτό, και το ίδιο ένα τετράγωνο?
(Λόγω του ότι η Αφροδίτη θεωρείτε καλός πλανήτης).

Ευχαριστώ πολύ :)

Είναι όψεις έρωτα, αραβώνα ή και γάμου και το τετράγωνο αρκεί να μην έχεις την ίδια εποχή όψεις Ποσειδώνα ή Ουρανού ή Κρόνου ή κάτι άλλο δυσμενές. Και η παραμικρή δυσμενής ένδειξη ταυτόχρονα, δεν αφήνει τον Δία να λειτουργήσει. Ο Δίας πολλαπλασιάζει την δυσμένεια σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, αν "παίζει παιχνίδι" όμως μόνος του σε ευεργετεί. Βέβαια μου ακούγεται κάτι σε πολύ πληθωρική μια τέτοια σχέση, η υπεραισιοδοξία πάντα παραμονεύει ως κίνδυνος. Γενικότερα η δουλειά με τα μεσοδιαστήματα απαιτεί καλό ζύγισμα των θετικών και των αρνητικών, γι'αυτό και συχνά μπερδεύουν, και πρέπει να έχεις όλη την εικόνα πάντα. Αυτό όμως ισχύει γενικά για την Αστρολογία, δεν είναι μόνο θέμα μεσοδιαστημάτων. Επίσης πρέπει να κοιτάς τί άλλο υπάρχει στο γενέθλιο μεσοδιάστημα που αναφέρεις, πχ μπορεί να κάνει μια σύνοδο με Κρόνο, οπότε αλλιώς θα λειτουργήσει. Αυτά για την ώρα ;) Χαιρετώ.

κρασακι
18-09-2009, 09:46 PM
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι??

Μεσοδιάστημα 'Ηλιου/ 'Αρη στις 24 κ 15 των Ιχθύων με τον Ουρανό ακριβώς πάνω του και τον Κρόνο κοντά στη μια μοίρα απέναντι ακριβώς...Ποιος απο τους δυο υπερτερεί? Ή χάνουμε τον μπούσουλα και τα αυγά και τα πασχάλια? :toung:

(Καλά με Ουρανό πάνω μας και Κρόνο απέναντι μας τα ξέρουμε ήδη..τα χάσαμε ήδη...αλλά θα ήθελα να ακούσω και τι έχει να πει το συγκεκριμένο)

mania16
19-09-2009, 05:47 PM
Καλησπερα, μηπως ξερετε
αν το μεσοδιαστημα Αφροδιτης/Μεσουρανημα σε γενεθλιο χαρτη ειναι σε ακριβη συνοδο με τον Regulus 29 Leo, σημαινει κατι πχ. οικονομικη ευμαρεια, τυχη στα επαγγελματικα? Και αν ναι πως ενεργοποιειται απο πλανητικες διελευσεις?
Αφροδιτη Καρκινος -7ος, και Σεληνη συνοδος Διας 0.18 ανοχη
Μεσουρανημα Ζυγος

Βασιλης Παπαδολιας
19-09-2009, 09:25 PM
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι??

Μεσοδιάστημα 'Ηλιου/ 'Αρη στις 24 κ 15 των Ιχθύων με τον Ουρανό ακριβώς πάνω του και τον Κρόνο κοντά στη μια μοίρα απέναντι ακριβώς...Ποιος απο τους δυο υπερτερεί? Ή χάνουμε τον μπούσουλα και τα αυγά και τα πασχάλια? :toung:

(Καλά με Ουρανό πάνω μας και Κρόνο απέναντι μας τα ξέρουμε ήδη..τα χάσαμε ήδη...αλλά θα ήθελα να ακούσω και τι έχει να πει το συγκεκριμένο)

Γεια σου κρασάκι... το μεσοδιάστημα δείχνει τι ρόλο παίζει στη ζωή σου η ορμή και η επιθετικότητα. Τη χρησιμοποιείς ως μέσο για να πας μπροστά; Πειθαρχεί στη θέληση σου; Ή σου επιβάλλεται και σε κάνει ό,τι θέλει; Οι δύο πλανήτες επηρεάζουν αυτό το διακύβευμα. ¶λλοτε πειθαρχείς επηρεασμένη από τον Κρόνο κι άλλοτε ξεσπάς υπό την επίδραση του Ουρανού. Ζητούμενο είναι η ισορρόπηση τους.

Βασιλης Παπαδολιας
19-09-2009, 09:33 PM
Καλησπερα, μηπως ξερετε
αν το μεσοδιαστημα Αφροδιτης/Μεσουρανημα σε γενεθλιο χαρτη ειναι σε ακριβη συνοδο με τον Regulus 29 Leo, σημαινει κατι πχ. οικονομικη ευμαρεια, τυχη στα επαγγελματικα? Και αν ναι πως ενεργοποιειται απο πλανητικες διελευσεις?
Αφροδιτη Καρκινος -7ος, και Σεληνη συνοδος Διας 0.18 ανοχη
Μεσουρανημα Ζυγος

Γεια σου Μάνια... πάλι έχουμε εδώ ανάμειξη συστημάτων. Μεσοδιαστήματα από τη μια, απλανείς από την άλλη. Δύο διαφορετικά συστήματα που δεν έχουμε και πολλές προσλαμβάνουσες πόσο συντίθενται. Ο Regulus υποτίθεται ότι φέρνει διασημότητα αλλά και πιθανό "καβάλημα στο καλάμι". Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης / Δία κρίνει πόσο οι σχέσεις εκτός από την αμοιβαία απόλαυση περιέχουν και το στοιχείο της πνευματικής επικοινωνίας, πόσο έχουν κάποιο περιεχόμενο και δεν είναι απλά επιφανειακές ερωτικές επαφές. Θεωρητικά θα μπορούσες να συνδυάσεις τα δύο νοήματα, αλλά προσωπικά δεν έχω προσλαμβάνουσες να υπάρχει αυτό κάπου σαν πρακτική.

mania16
20-09-2009, 08:34 AM
κ Παπαδολια, μαλλον δεν καταλαβατε την ερωτηση μου.
1. στον γενεθλιο χαρτη το μεσοδιατημα Αφροδιτη/Μεσουρανημα ειναι ακριβως πανω στον Regulus, πως ερμηνευεται?
2. αν ειναι κατι σημαντικο, ποια διελευση ποιου πλανητη το ενεργοποιει "θετικα" η "αρνητικα"?

(αυτο που εγραψα για την Σεληνη με Δια ειναι οψη στον γενεθλιο χαρτη)

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Δημήτρης_Σ
20-09-2009, 09:28 AM
1. στον γενεθλιο χαρτη το μεσοδιατημα Αφροδιτη/Μεσουρανημα ειναι ακριβως πανω στον Regulus, πως ερμηνευεται?
2. αν ειναι κατι σημαντικο, ποια διελευση ποιου πλανητη το ενεργοποιει "θετικα" η "αρνητικα"?

το μεσοδιάστημα που αναφέρεις μπορεί να ενεργοποιηθεί θετικά από ένα Δία, έναν 'Ηλιο, έναν 'Αρη κλπ κλπ. Ανάλογα με τον πλανήτη δηλαδή, ό,τι λέμε και στην κλασσική Αστρολογία κακοποιοί πλανήτες ή μη, πάνω κάτω ισχύουν και για την Κοσμοβιολογία.
Τώρα το γενέθλιο μεσοδιάστημα Αφρ/Μσ σε σύνοδο με τον Regulus υποθετικά θα μπορούσε να δώσει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση (ακόμα και αναγνώριση) από δραστηριότητες που σχετίζονται με την τέχνη. Αυτό όμως είναι μόνο μία πιθανότητα. Θα έλεγα να σκεφτείς μόνο κάτι απλό. Ανέφερες Regulus. Τι είναι ο Regulus ; Ο Regulus είναι φύσεως Δία/Αρη, που σημαίνει πολύ δυναμισμός συνδυασμένος με επιτυχία. Είναι ακόμα ο ερευνητής (αυτό που κάνεις εσύ εδώ πχ με την Αστρολογία είναι ένα είδος έρευνας), είναι και σύμφωνα με την μυστικιστική ερμηνεία ο μάγος, από την άποψη της δύναμης της θέλησης (όχι με την έννοια "μαγιολίκια" αλλά αυτός που συγκεντρώνεται, δρα και πραγματοποιεί). Από την άλλη ο Λέων έτσι κι αλλιώς όμως συμβολίζει την αυτοέκφραση, άρα το μεσοδιάστημα σου Αφρ/Μσ που έχει ούτως ή άλλως δυνάμεις έκφρασης και δημιουργίας, εδώ πρέπει να λειτουργεί μια χαρά, εκτός αν υπάρχουν και άλλες σκληρές όψεις. Μια παρατήρηση μόνο σχετικά με τους απλανείς. Οι απλανείς χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από τον Reinhold Ebertin, δεν θα το έλεγα λοιπόν μίξη τεχνικών λοιπόν σ'αυτή την περίπτωση. Μεσοδιαστήματα και απλανείς πάνε ωραιότατα μαζί.

mania16
20-09-2009, 12:51 PM
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Βασιλης Παπαδολιας
21-09-2009, 09:02 AM

Νομίζω σε κατάλαβα, mania... Απλά ανέφερα ότι κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν προσλαμβάνουσες για τέτοια ερμηνεία. Φυσικά μπορούμε να υποθέσουμε, αλλά απλανείς με μεσοδιαστήματα προσωπικά δεν έχω δει πουθενά να ερμηνεύονται...

Καλή βδομάδα...

astir
21-09-2009, 09:26 PM
Το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης ενός φίλου αυτή την εποχή τετραγωνίζεται από την αντίθεση Κρόνου (Παρθένος) - Ουρανού (Ιχθείς). Έχει περάσει κάποιος ανάλογη εμπειρία? Τι μπορεί να φέρει στο άτομο στον τομέα των σχέσεων? Διακοπή μιας παλιάς σχέσης ή την έναρξη μιας καινούργιας ή και τα δυο μαζί ή και παράλληλα?

mania16
22-09-2009, 09:43 AM
Καλημερα Αστηρ, θα ηθελα να ακουσω και εγω την απαντηση καποιου μελους σε αυτο το ερωτημα μιας και το εχει ηδη περασει καποιο συγγενικο μου προσωπο.
Η αντιδραση που εβγαλε προς τα εξω ηταν λεκτικο ξεσπασμα που δεν ειχε καμια λογικη εξηγηση! Ελεγε πραγματα που δεν τα εννοουσε....
Οσο για τον χωρισμο που λες, δεν εχει χωρισει πρακτικα, αλλα ψυχικα νομιζω ειναι "χωρισμενος" εδω και καιρο.

Μητσάκος
22-09-2009, 09:59 AM
Το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης ενός φίλου αυτή την εποχή τετραγωνίζεται από την αντίθεση Κρόνου (Παρθένος) - Ουρανού (Ιχθείς). Έχει περάσει κάποιος ανάλογη εμπειρία? Τι μπορεί να φέρει στο άτομο στον τομέα των σχέσεων? Διακοπή μιας παλιάς σχέσης ή την έναρξη μιας καινούργιας ή και τα δυο μαζί ή και παράλληλα?

Πόθεν το συμπέρασμα και η βεβαιότητα ότι μια διέλευση που τετραγωνίζει ένα σημείο δίνει γεγονός και μάλιστα τέτοιας μορφής και ποιότητας;
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ας ξαναδιαβαστεί αυτό http://www.myhoroscope.gr/74796-post3.html

astir
22-09-2009, 10:31 AM
Απ' ότι ξέρω (θεωρία και εμπειρία) -μπορεί να κάνω λάθος- δεν τελειώνει ή δεν αρχίζει σημαντική σχέση χωρίς την ενεργοποίηση του μεσ. Ήλιου/Σελήνης από διελαύνοντα πλανήτη σε σύνοδο ή αντίθεση (οι δυο όψεις έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τον Ebertin σε σχέση με τα μεσοδιαστήματα αφού το μεσ. λειτουργεί κι από τις δυο πλευρές), όχι τρίγωνο ή εξάγωνο (επιφανειακή σχέση, απλώς διασκεδαστική) -για το τετράγωνο δεν είμαι σίγουρη, οπωσδήποτε όμως έχει δυναμική. Η σχέση που προκύπτει έχει τα χαρακτηριστικά του διελαύνοντα πλανήτη. Ο Πλούτωνας θα φέρει πλουτώνεια σχέση (βαθιά που χτυπάει στο κύτταρο της ύπαρξης, μοιχεία κλπ.) ή χωρισμό, το ίδιο ο Κρόνος (Κρόνεια σχέση ή χωρισμό), ο Δίας θα φέρει νόμιμη και επεκτατική (το ζευγάρι σε συνεχή πρόδο), ο Ουρανός μια ξαφνική-ηλεκτρισμένη σχέση ή χωρισμό, ο Ποσειδώνας ποσειδώνεια (φαντασίωση, απάτη, εξιδανίκευση, προδοσία, διάψευση, φυγή από την πραγματικότητα, χρήση παραισθησιογόνων ουσιών). Το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης έχει την ίδια ευαισθησία με την Αφροδίτη, τη σελήνη (για τους άντρες) και την ακμή του 7ου οίκου. Τέλος, στη συναστρία όταν ο Ήλιος του άντρα πέφτει στο μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνη της, η γυναίκα θεωρεί ότι βρήκε τον ιδανικό άντρα που έψαχνε μια ζωή, άσχετα αν θα προκύψει σχέση ή όχι - αυτό εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες (συναστρία, πρόοδοι, διελεύσεις). Μάλλον το ίδιο ισχύει και αντίστροφα για τον άντρα.

mania16
22-09-2009, 01:14 PM
Να δωσω ενα παραδειγμα ?

Ζευγαρι παντρεμενο , το μεσοδιαστημα Ηλιου/ Σεληνης του αντρα σε συνοδο με τον ηλιο της γυναικας.
Οταν γνωριστηκαν, ο διελαυνων πλουτωνας σε συνοδο με το μεσοδιαστημα και ο διελαυνων κρονος σε τετραγωνο με το μεσοδιαστημα .Η σχεση σε 6 μηνες οδηγηθηκε σε αραββωνα και γαμο (σε λιγοτερο απο 1 χρονο).
Ειναι δηλαδη αυτο τυχαιο?? Μητσακος??????

Δείμων
22-09-2009, 01:33 PM
Εξηγήστε μου κάτι γιατί δεν καταλαβαίνω - το μεσοδιάστημα ποιανού είχε τις διελεύσεις? Αν ήταν του άντρα ο Πλούτωνας «απλά» πέρασε από τον Ήλιο της γυναίκας αν δεν κάνω λάθος. Ή μήπως μιλάμε για σύνθετο εφ' όσον έχουμε ζευγάρι?

astir
22-09-2009, 03:08 PM
Να δωσω ενα παραδειγμα ?

Ζευγαρι παντρεμενο , το μεσοδιαστημα Ηλιου/ Σεληνης του αντρα σε συνοδο με τον ηλιο της γυναικας.
Οταν γνωριστηκαν, ο διελαυνων πλουτωνας σε συνοδο με το μεσοδιαστημα και ο διελαυνων κρονος σε τετραγωνο με το μεσοδιαστημα .Η σχεση σε 6 μηνες οδηγηθηκε σε αραββωνα και γαμο (σε λιγοτερο απο 1 χρονο).
Ειναι δηλαδη αυτο τυχαιο?? Μητσακος??????

Ο διελαύνων Πλούτωνας ενεργοποίησε το μεσοδιάστημα του άντρα (η ιδανική γυναίκα γι' αυτόν δεδομένου ότι εκεί αυτή έχει τον ήλιο της) και τον ήλιο της γυναίκας (ο σύζυγος). Η σχέση είχε συγχρόνως πλουτώνεια (βαθύς έρωτας, χαρά και πόνος) και κρόνεια ( δέσμευση, περιορισμός, νομιμοποίηση, κάρμα) χαρακτηριστικά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο σύμπαν. Όλα λειτουργούν νομοτελειακά. Μια τέτοια διέλευση από δύο μάλιστα βαριούς πλανήτες - τις περισσότερες φορές αρκεί ο ένας- πάντα φέρνει γεγονότα στον τομέα των σχέσεων. Είναι απαράβατος κανόνας.

konstantina318
23-09-2009, 12:49 PM
Ο διελαύνων Πλούτωνας ενεργοποίησε το μεσοδιάστημα του άντρα (η ιδανική γυναίκα γι' αυτόν δεδομένου ότι εκεί αυτή έχει τον ήλιο της) και τον ήλιο της γυναίκας (ο σύζυγος). Η σχέση είχε συγχρόνως πλουτώνεια (βαθύς έρωτας, χαρά και πόνος) και κρόνεια ( δέσμευση, περιορισμός, νομιμοποίηση, κάρμα) χαρακτηριστικά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο σύμπαν. Όλα λειτουργούν νομοτελειακά. Μια τέτοια διέλευση από δύο μάλιστα βαριούς πλανήτες - τις περισσότερες φορές αρκεί ο ένας- πάντα φέρνει γεγονότα στον τομέα των σχέσεων. Είναι απαράβατος κανόνας.

Καλημέρα
Με αφορμή το πόστ σου,κοίταξα λιγο το δικό μου μεσοδιάστημα Ηλιου-Σελήνης,το οποίο τετραγωνίζει η Αφροδίτη του συζύγου:bigsmile:και παρατήρησα οτι δέχεται διέλευση απο τον Δία πάλι με τετράγωνο.Τώρα το αν θα μου φέρει κάποιο γεγονός φύσεως Δία θα δείξει.:love:

Δείμων
23-09-2009, 06:26 PM
Θα παχύνεις :toung::bigsmile:

konstantina318
24-09-2009, 11:58 AM
Θα παχύνεις :toung::bigsmile:

Ασε αυτό δυστηχώς το έχουν προλάβει άλλες διελεύσεις :bigsmile:....εκτός βέβαια αν εννοείς ...θα γίνω διπλή,βλ.τρώω για δύο..:toung:

nora
03-02-2010, 02:16 PM
Με αφορμή μία παράθεση στο θέμα, έχω να ρωτήσω κάτι που παρατήρησα βλέποντας τα μεσοδιαστήματα σε μια συναστρία, ξέροντας πόσο σημαντικό είναι το μεσοδιάστημα ήλιου / σελήνης.

Συγκεκριμένα, ο ήλιος του σχηματίζει σύνοδο με το μεσοδιάστημα ήλιου/σελήνης μου. Παράλληλα όμως ο δικός μου ήλιος σχηματίζει τετράγωνο με το δικό του μεσοδιάστημα ήλιου/σελήνης.

Κι όπως είναι γνωστό από την κλασσική αστρολογία, άλλο σύνοδος άλλο τετράγωνο. Τί γίνεται σ' αυτή την περίπτωση; Το τετράγωνο λειτουργεί αρνητικά; Υπερισχύει η σύνοδος;

water
04-02-2010, 06:28 PM
Θα ήθελα να παραθεσω μια προσωπική εμπειρία μεσοδιαστημάτων!
Καμια φορά κοιτωντας προς τα πίσω βλέποντας όψεις σε συνδιασμό με γεγονότα βγάζεις πιο σωστα συμπερασματα.

Στο γενεθλιο μου χάρτη έχω αφροδιτη τετραγωνο ουρανος και αφροδιτη τριγωνο πλούτωνας.
Όταν ο ο Διελ. Πλούτωνας έφτασε στην μοίρα ακριβώς του μεσοδιαστήματος μου Αφρ/Ουρανός, (¶ξονας της ερωτικής αναστάτωσης. Της ερωτικής παρέκκλισης και συναισθηματικής επαγρύπνησης) τότε ταυτοχρονα και ο Πλούτωνας του ηλιακου μου τόξου έκανε τετραγωνο με το συγκεκριμένο μεσοδιαστημα. Αυτη η όψη κράτησε 1 χρόνο, ακριβώς όσο ήταν και το χρονικό διάστημα μιας πολύ δυνατης σχέσης που έκανα! Ισως της πιο δυνατης μέχρι σημερα!

Δεν είμαι άστρολόγος αλλα νομιζω πως βγαίνει μια ακρη με αυτο το παραδειγμα

Natalia10
05-02-2010, 04:52 PM
Καλησπερα και απο μενα.Επειδη δεν εχω διαβασει πολλα πραγματα για τα μεσοδιαστηματα σε συναστρια,θα ηθελα να μου απαντησει οποιος γνωριζει τι σημαινει οταν ο ηλιος της γυναικας ειναι σε συνοδο (με ανοχη μιας μοιρας) με το μεσοδιαστημα σεληνης ποσειδωνα του αντρα?
Καθως επεισης τι σημανει οταν η αφροδιτη του αντρα ειναι σε συνοδο ακριβειας με το μεσοδιαστημα αφροδιτης αρη της γυναικας?
Οταν ο διας της γυναικας ειναι σε συνοδο ακριβειας με το μεσοδιαστημα αφροδιτη κρονου του αντρα?
Και ενα τελευταιο ερωτημα , η ανοχη αναμεσα στους πλανητες και στα μεσοδιαστηματα σε συναστρια ειναι μεχρι 2 μοιρες η μπορουμε να υπολογισουμε και 3 μοιρες?

Ελπιζω να μην σας κουραζω,αλλα πραγματικα εχω αποριες και θα ηθελα να μαθω.:embarrest
Φιλικα.:bigsmile:

nora
05-02-2010, 05:00 PM
Αυτό που έχω διαβάσει, μάλιστα σε αρκετά σημεία, είναι ότι το μέγιστο που μπορούμε να πάρουμε σαν ανοχή είναι 1 μοίρα και 30 λεπτά, αν και το καλύτερο είναι μέχρι 1 μοίρα.

Τίνα Ζαχαριάδου
06-02-2010, 10:44 PM
Καλησπερα και απο μενα.Επειδη δεν εχω διαβασει πολλα πραγματα για τα μεσοδιαστηματα σε συναστρια,θα ηθελα να μου απαντησει οποιος γνωριζει τι σημαινει οταν ο ηλιος της γυναικας ειναι σε συνοδο (με ανοχη μιας μοιρας) με το μεσοδιαστημα σεληνης ποσειδωνα του αντρα?
Καθως επεισης τι σημανει οταν η αφροδιτη του αντρα ειναι σε συνοδο ακριβειας με το μεσοδιαστημα αφροδιτης αρη της γυναικας?
Οταν ο διας της γυναικας ειναι σε συνοδο ακριβειας με το μεσοδιαστημα αφροδιτη κρονου του αντρα?
Και ενα τελευταιο ερωτημα , η ανοχη αναμεσα στους πλανητες και στα μεσοδιαστηματα σε συναστρια ειναι μεχρι 2 μοιρες η μπορουμε να υπολογισουμε και 3 μοιρες?

Ελπιζω να μην σας κουραζω,αλλα πραγματικα εχω αποριες και θα ηθελα να μαθω.:embarrest
Φιλικα.:bigsmile:

Αγαπητή Νatalia10,
Το μεσοδιάστημα Σελήνης/Ποσειδώνα είναι αυτό της ευαισθησίας και της διαισθησης, καταλαβαίνεις λοιπόν πως όταν πέσει ο Ήλιος του συντρόφου εκεί, τότε το α μέλος ακόμη και να θέλει να κρύψει την ευαισθησία του δυσκολεύεται αφού ο Ήλιος του συντρόφου τονίζει τα στοιχε'ια αυτά.

Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/¶ρη όταν ενεργοποιείται από πλανήτη του συντρόφου είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί σχετίζεται με την σεξουαλική ενέργεια, πόσο μάλλον όταν αυτός ο πλανήτης είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα και της αγάπης.

Τώρα, Αφροδίτη/Κρόνος είναι ένα δύσκολο μεσοδιάστημα γιατί είναι εκείνο που δείχνει κατά πόσο το άτομο μπορεί να εκφράσει τα αισθήματα του η όχι. Ο Δίας εκεί χαλαρώνει το άτομο και εκφράζει με περισσότερη ευκολία τα αισθήματα του, ελαττώνει δηλαδή την αισθηματική, ενίοτε και την οικονομική "τσιγκουνιά" του συντρόφου του.

Όσο για την ανοχή που δίνουμε στα μεσοδιαστήματα πολύ σωστά σου δόθηκε η απάντηση της μιας μοίρας.

pitpit
08-02-2010, 10:06 PM
Καλησπερα σε ολουσ κι απο μενα !!! Ανακαλυψα οτι η Λιλιθ μου στισ 1,5ο κανει συνοδο με το Μεσοδιαστημα μου Αφροδιτη/ Λιλιθ( 3ο) αυτο κανει συνοδο με το μεσ Σεληνη /Ηρα και αυτο κανει συνοδο με το μεσ Ηλιο/ Σεληνη και τελευτ. κανει συνοδο με την γεν Αφροδιτη στισ 6ο στουσ Ιχθεισ ολα στον 5-ο οικο και η γεν Σεληνη του φιλου μου βρισκετε στισ 3ο του Ιχθυ με συνοδο με το μεσοδιαστ. Αφροδιτη/ Κλ.τ.τυχ του σε αντιθεση με τον γεν. Ηλιο του στισ 3ο του Παρθενου ,που κανει συνοδο με το μεσοδ. Ηληο/ μεσουραν του, και συν. με το μεσ. Αφροδ/Δια του. Και αναρωτιεμαι, τι σημαινουν ολα αυτα και με τη διελευσει του Δια στουσ Ιχθεισ τι να περιμενουμε ???αν μπορει να μου απαντησει καποιοσ ))) περιμενω με αγωνια !!!

Natalia10
09-02-2010, 08:14 PM
Αγαπητη Kυρια ζαχαριαδου
Κατ'αρχην σας ευχαριστω που μου απαντησατε,μου λυσατε αποριες.
Για να δω αν καταλαβα σωστα συμφωνα με αυτα που μου απαντησατε το μεσοδιαστημα του συντροφου μου (Ηλιου -Ποσειδωνα) που ειναι σε συνοδο με τον Ηλιο μου,αυτο σημαινει πως εγω (η ενεργεια του Ηλιου), του βγαζω μια ευαισθησια προς εμενα δηλαδη του "φωτιζω" ας πουμε την ευαισθητη πλευρα του προς εμενα,τον κανω να αντιδρα με ευαισθησια προς εμενα.
Το δικο μου μεσοδιαστημα (Αφροδιτη-Αρη) που ειναι σε συνοδο με την Αφροδιτη του συντροφου μου,σημαινει πως αυτος αντιδραει με "συναισθημα" στην σεξουαλικη μου ενεργεια.
Και τελος το μεσοδιαστημα του συντροφου μου (Αφροδιτη-Κρονου) σε συνοδο με τον Δια μου σημαινει πως τον αφηνω να εκφρασει τα συναισθηματα του προς εμενα,και ισως του 'επεκτινω' κατα καποιο τροπο την διαθεση να με δει σοβαρα. (Διορθωστε με αν κανω λαθος και δεν εχω καταλαβει σωστα).:embarrest
Δηλαδη ο πλανητης ειναι αυτος που επιδρα στο μεσοδιαστημα?Αυτος φερνει το συναισθημα σε αυτον που εχει το μεσοδιαστημα η και αυτος που εχει το μεσοδιαστημα επιδρα στον πλανητη?
Θα εκτιμουσα αν μου απαντουσατε και σε αυτο.
Φιλικα:bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
10-02-2010, 07:34 PM
Αγαπητη Kυρια ζαχαριαδου
Κατ'αρχην σας ευχαριστω που μου απαντησατε,μου λυσατε αποριες.
Για να δω αν καταλαβα σωστα συμφωνα με αυτα που μου απαντησατε το μεσοδιαστημα του συντροφου μου (Ηλιου -Ποσειδωνα) που ειναι σε συνοδο με τον Ηλιο μου,αυτο σημαινει πως εγω (η ενεργεια του Ηλιου), του βγαζω μια ευαισθησια προς εμενα δηλαδη του "φωτιζω" ας πουμε την ευαισθητη πλευρα του προς εμενα,τον κανω να αντιδρα με ευαισθησια προς εμενα.
Το δικο μου μεσοδιαστημα (Αφροδιτη-Αρη) που ειναι σε συνοδο με την Αφροδιτη του συντροφου μου,σημαινει πως αυτος αντιδραει με "συναισθημα" στην σεξουαλικη μου ενεργεια.
Και τελος το μεσοδιαστημα του συντροφου μου (Αφροδιτη-Κρονου) σε συνοδο με τον Δια μου σημαινει πως τον αφηνω να εκφρασει τα συναισθηματα του προς εμενα,και ισως του 'επεκτινω' κατα καποιο τροπο την διαθεση να με δει σοβαρα. (Διορθωστε με αν κανω λαθος και δεν εχω καταλαβει σωστα).:embarrest
Δηλαδη ο πλανητης ειναι αυτος που επιδρα στο μεσοδιαστημα?Αυτος φερνει το συναισθημα σε αυτον που εχει το μεσοδιαστημα η και αυτος που εχει το μεσοδιαστημα επιδρα στον πλανητη?
Θα εκτιμουσα αν μου απαντουσατε και σε αυτο.

Γεια σου Ναταλία μου, εννοώ πως ο Ήλιος σου( η προσωπικοτητα σου δηλαδή) είναι αυτός που ωθεί τον σύντροφο να βγάλει με περισσότερη ευκολία την ευαισθησία του, όχι μόνο σε εσένα, άλλωστε τα πάντα αντανακλούν στο περιβάλλον μας. Για το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/¶ρη εννοώ πως ο τρόπος με τον οποίο μοιράζεται τον εαυτό του αυξάνει την ερωτική σου επιθυμία για εκείνον και τέλος ο Δίας βοηθά στο να μοιράζεται πιο ευχάριστα και γενναιόδωρα τον εαυτό του. Εν ολίγοις ο πλανήτης επιδρά στο μεσοδιάστημα, το μεσοδιάστημα είναι ένα σημείο που περιμένει την ενέργεια του πλανήτη για να ενεργοποιηθεί.

Natalia10
10-02-2010, 08:09 PM
Αγαπητη Κυρια Ζαχαριαδου
Σας ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις σας,καταλαβα ολα οσα μου γραψατε.Θα προσπαθησω να συγκρινω τα μεσοδιαδτηματα του συντροφου με τους δικους μου πλανητες και αντιστροφα.
Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι πως οι πλανητες μου θα εκαναν συνοδο με αρκετα μεσοδιαστηματα του αλλα υπαρχει ανοχη 2-3 μοιρων,με αποτελεσμα να μην τα υπολογιζω. :sad:
Απ' οτι γνωριζω οι οψεις που λαμβανονται περισσοτερο ειναι οι συνοδοι,οι αντιθεσεις και τα τετραγωνα.
Θα ηθελα να κανω και μια τελευταια ερωτηση,χωρις να θελω να καταχραστω την καλοσυνη σας απαντωντας στις ερωτησεις μου :embarrest
Παρατηρησα πως αρκετα μεσοδιαστηματα μου βρισκονται στο ζωδιο του Σκορπιου (ιδιαιτερα το μεσοδιαστημα Ηλιου-Σεληνης),αυτο μηπως σημαινει πως 'παιρνω' στοιχεια απο τον Σκορπιο?
Επισης μπορουμε να συγκρινουμε τα μεσοδιαστηματα του ενος συντροφου με τα μεσοδιαστηματα του αλλου? (αφου πρωτα φυσικα εξετασουμε συναστρια και συνθετο).
...Υποσχομαι οχι αλλες ερωτησεις...προς το παρον...:bigsmile:
Φιλικα :bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
10-02-2010, 09:27 PM
Αγαπητη Κυρια Ζαχαριαδου
Σας ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις σας,καταλαβα ολα οσα μου γραψατε.Θα προσπαθησω να συγκρινω τα μεσοδιαδτηματα του συντροφου με τους δικους μου πλανητες και αντιστροφα.
Αυτο που μου εχει κανει εντυπωση ειναι πως οι πλανητες μου θα εκαναν συνοδο με αρκετα μεσοδιαστηματα του αλλα υπαρχει ανοχη 2-3 μοιρων,με αποτελεσμα να μην τα υπολογιζω. :sad:
Απ' οτι γνωριζω οι οψεις που λαμβανονται περισσοτερο ειναι οι συνοδοι,οι αντιθεσεις και τα τετραγωνα.
Θα ηθελα να κανω και μια τελευταια ερωτηση,χωρις να θελω να καταχραστω την καλοσυνη σας απαντωντας στις ερωτησεις μου :embarrest
Παρατηρησα πως αρκετα μεσοδιαστηματα μου βρισκονται στο ζωδιο του Σκορπιου (ιδιαιτερα το μεσοδιαστημα Ηλιου-Σεληνης),αυτο μηπως σημαινει πως 'παιρνω' στοιχεια απο τον Σκορπιο?
Επισης μπορουμε να συγκρινουμε τα μεσοδιαστηματα του ενος συντροφου με τα μεσοδιαστηματα του αλλου? (αφου πρωτα φυσικα εξετασουμε συναστρια και συνθετο).
...Υποσχομαι οχι αλλες ερωτησεις...προς το παρον...:bigsmile:
Φιλικα :bigsmile:

Και εγώ υπόσχομαι να σου απαντήσω την επόμενη φορά αν κόψεις το Κα Ζαχαριάδου!:toung:

Με δυο και τρεις μοίρες ανοχή καλά κάνεις και δεν τα υπολογίσεις και πράγματι μόνο σκληρές όψεις ενεργοποιούν τα μεσοδιαστήματα. Το ότι βρίσκονται στο ζώδιο του Σκορπιού σημαίνει πως όταν παιρνούν πλανήτες από τον σταθερό σταυρό (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός,Υδροχόος) στις μοίρες που βρίσκονται τα μεσοδιαστήματα, τότε αυτά ενεργοποιούνται. Τώρα για σύγκριση μεσοδιαστημάτων του ενός συντρόφου με του άλλου δεν θα έλεγα ότι το κοιτάζω, το βρίσκω μάλλον υπερβολικό.

Μητσάκος
11-02-2010, 06:32 AM
.................................
Απ' οτι γνωριζω οι οψεις που λαμβανονται περισσοτερο ειναι οι συνοδοι,οι αντιθεσεις και τα τετραγωνα........................

Αφού σου αρέσουν τα μεσοδιαστήματα και από ό,τι καταλαβαίνω σου αρέσει να ...παιδεύεσαι, τσεκάρισε και τα σημεία που βρίσκονται 45 μοίρες πριν ή μετά από αυτά καθώς και την απέναντί τους μοίρα. Παίζουν και αυτά :bigsmile:

Natalia10
12-02-2010, 10:13 PM
Καλησπερα Μητσακο,ελπιζω να'σαι καλα.
Οχι δεν μου αρεσει να παιδευομαι (ωχ! μεγαλοσε παλι η μυτη μου,δικαια με φωναζουν Πινοκιο):bigsmile:
Απλα τωρα μαθαινω για τα μεσοδιαστηματα και πως λειτουργουν,και ηθελα να μαθω.Μπορεις να παρεις χρησιμες πληροφοριες και απο αυτο.Φυσικα πρωτα κοιταω την συναστρια μεταξυ δυο ατομων και μετα ολα τ'αλλα.

Natalia10
12-02-2010, 10:27 PM
Καλησπερα Μητσακο:bigsmile:
Οχι δεν μου αρεσει να παιδευομαι (ωχ! παλι μεγαλωσε η μυτη μου,δικαια με φωναζουν Πινοκιο)!!!
Τωρα αρχιζω ν'ασχολουμε με τα μεσοδιαστηματα,και ηθελα να μαθω πως ακριβος λειτουργουν.
Φυσικα πρωτα κοιταω την συναστρια μεταξυ δυο ατομων και μετα ολα τ'αλλα.
Αυτο που μου εγραψες για τις 45 μοιρες ειναι χρησιμο?Αξιζει ν'ασχοληθω η ειναι παρατραβηγμενο?
Αν θελεις γραψε μου ενα παραδειγμα για τις 45 μοιρες,και αν ειναι πραγματι χρησιμο ν'ασχοληθω.

Μητσάκος
13-02-2010, 07:10 AM
Καλησπερα Μητσακο:bigsmile:
Οχι δεν μου αρεσει να παιδευομαι (ωχ! παλι μεγαλωσε η μυτη μου,δικαια με φωναζουν Πινοκιο)!!!
Τωρα αρχιζω ν'ασχολουμε με τα μεσοδιαστηματα,και ηθελα να μαθω πως ακριβος λειτουργουν.
Φυσικα πρωτα κοιταω την συναστρια μεταξυ δυο ατομων και μετα ολα τ'αλλα.
Αυτο που μου εγραψες για τις 45 μοιρες ειναι χρησιμο?Αξιζει ν'ασχοληθω η ειναι παρατραβηγμενο?
Αν θελεις γραψε μου ενα παραδειγμα για τις 45 μοιρες,και αν ειναι πραγματι χρησιμο ν'ασχοληθω.
Ναι, παίζουν ρόλο, αλλά όχι, δεν θα σου πω, και θα σου εξηγήσω το γιατί :bigsmile:
Παρ' όλο που ασχολούμαι υπερενταντικά τα τελευταία χρόνια με την αστρολογία και σε καθημερινή βάση, διαπιστώνω ότι όλο και κάτι μου διαφεύγει σε βασικά πράγματα, με αποτέλεσμα να είμαι αναγκασμένος να γυρνάω πάντα στα αρχικά, άσχετα αν με δελεάζουν τα νέα στοιχεία, οι διάφορες τεχνικές και οι "προχωρημένες" απόψεις. Από τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνεις την πρότασή σου για τη συναστρία, εκτιμώ ότι έχεις και εσύ πολλά κενά σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να κατανοήσεις, προκειμένου να προχωρήσεις στην ανάλυση μιας συναστρίας. Λες ότι "πρωτα κοιταω την συναστρια μεταξυ δυο ατομων και μετα ολα τ'αλλα" . Ποια είναι αυτά τα "όλα τα άλλα" αφού και τα μεσοδιαστήματα είναι στοιχεία που αναλύονται σε μια συναστρία, όπως και οι αντισκιές π.χ. Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο και δεν κατάλαβα. :love:

Natalia10
13-02-2010, 09:52 PM
Kαλησπερα Μητσακο:bigsmile:
Δεν υποστηριζω πως εχω κατανοησει απολυτα την συναστρια ως μεθοδο,σιγουρα εχω να μαθω πολλα ακομα,αλλα μια σχετικη ιδεα πιστευω πως την εχω.
Λεγοντας πως κοιταω πρωτα την συναστρια μεταξυ δυο ατομων και μετα ολα τ'αλλα εννοω πως πρωτευον θεμα για μενα ειναι η αλληλοεπίδραση αναμεσα στους δυο χαρτες,και επειτα ο συνθετος χαρτης κλπ.
Τα μεσοδιαστηματα ειναι κατι το καινουργιο για μενα,με αποτελεσμα να μην του δινω την πρεπουσα σημασια που θα επρεπε να'χει,μεχρι να το μαθω.
Ελπιζω να με καταλαβες...

katialin
10-03-2010, 03:01 AM
θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι το μεσοδιαστημα????????

Τίνα Ζαχαριάδου
10-03-2010, 10:38 AM
θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι το μεσοδιαστημα????????

Καλημέρα, μεσοδιάστημα είναι η μέση απόσταση δυο πλανητών. Για παράδειγμα, έχουμε ένα πλανήτη στις 5 του Κριού και έναν άλλο στις 5 του Δίδυμου, η μέση απόσταση τους είναι η 5 Ταύρου, η αλλιώς, η απόσταση δυο πλανητών διά 2. Το σημείο αυτό θεωρείται ενεργειακά φορτισμένο και ενεργοποιείται σε 'ενα ωροσκόπιο όταν το πιάσει κάποιος πλανήτης με δύσκολη όψη, ενώ η ανοχή που δίνουμε στις όψεις με τα μεσοδιαστήματα είναι αυτή, της μιας μοίρας.

gold soul
14-03-2010, 10:05 PM
καλησπερα σε ολους,

με το συστημα "μια μερα ενας χρονος" για το 2009-10 μου βγαινει ωροσκοπος υδροχοος κ μεσουρανημα στην 00 του τοξοτη. Το υπολογιστικο προγραμμα του site μου δινει transit μεσοδιαστημα ωροσκοπου-μεσουρανηματος την 00 κριος 00. Ο κριος σ αυτον τον χαρτη ειναι ο 2ος οικος μου με ακμη στους ιχθυς. Οταν λοιπον, ...με το καλο..., στις 10 ιουνιου ο ουρανος με τον δια κανουν συνοδο ακριβειας με το transit μεσοδιαστημα στην 00 του κριου... ποιες ειναι οι ενδεχομενες τασεις που μπορουν, κατα τη γνωμη σας, να προκυψουν??