View Full Version : Απορία για γενέθλιο χάρτη
sempreviva24
23-01-2009, 11:46 AM
Καλημερα και παλι ..εχω μια απορια για τον γενέθλιο χάρτη μου..Εχω ωροσκόπο διδυμοι (15°51'). Σε κάποια site μου βγάζουν την ακμη του 2ου οίκου στον καρκίνο (08.52') και την ακμή του 3ο οίκου στον λέωντα (00.47'). Σε άλλα παλι μου βάζουν τον ωροσκόπο δίδυμοι (15°47') και ακμή Οίκος 2ο Καρκίνος (07° 52' 29'') και Οίκος 3 πάλι στον Καρκίνο (29° 00' 41") με αποτέλεσμα να αλλάζει λίγο το σκηνικό έτσι δεν είναι ? Τελικά τι ισχύει ? Μήμπως οι μοίρες στον καρκίνο (ακμη 3ο οικου) ειναι προς το τέλος οπότε αγγιζουν τον λέωντα? Αν θα μπορούσε καποιος να μου πει θα μου έλυνε πολλές αποριες..:bigsmile:
Δείμων
23-01-2009, 01:40 PM
Καλημέρα. Ούτως ή άλλως, οι ακμές των οίκων σε τελευταίες μοίρες ζωδίων (τις λεγόμενες αναιρετικές - κάνε μία έρευνα στο σάιτ με τη λέξη να δεις) επηρρεάζονται και από το επόμενο άρα θα πρέπει να παίρνεις και τα δύο απ' όψη σου και παρατηρώντας το παρελθόν τι ισχύει στον εαυτό σου να καθοδηγηθείς τι σε εκφράζει περισσότερο για να παρακολουθείς το μέλλον.
Δεν μας έδωσες τα στοιχεία σου, αλλά είναι καλύτερα στην κατάστρωση των χαρτών να εμπιστεύεσαι τα Ελληνικά σάιτ σαν πιο ακριβή γεωγραφικά όσον αφορά τη χώρα μας παρά τα ξένα.
Μητσάκος
23-01-2009, 01:56 PM
Καλημερα και παλι ..εχω μια απορια για τον γενέθλιο χάρτη μου..Εχω ωροσκόπο διδυμοι (15°51'). Σε κάποια site μου βγάζουν την ακμη του 2ου οίκου στον καρκίνο (08.52') και την ακμή του 3ο οίκου στον λέωντα (00.47'). Σε άλλα παλι μου βάζουν τον ωροσκόπο δίδυμοι (15°47') και ακμή Οίκος 2ο Καρκίνος (07° 52' 29'') και Οίκος 3 πάλι στον Καρκίνο (29° 00' 41") με αποτέλεσμα να αλλάζει λίγο το σκηνικό έτσι δεν είναι ? Τελικά τι ισχύει ? Μήμπως οι μοίρες στον καρκίνο (ακμη 3ο οικου) ειναι προς το τέλος οπότε αγγιζουν τον λέωντα? Αν θα μπορούσε καποιος να μου πει θα μου έλυνε πολλές αποριες..:bigsmile:
Θα πρέπει να βρεις εσύ ποιο είναι αυτό που "κολλάει" περισσότερο στη ζωή σου, καθώς παρά το γεγονός ότι η λογική που χρησιμοποιούν τα συστήματα για τον υπολογισμό του ωροσκόπου είναι ίδια και βασίζεται στις ίδιες παραμέτρους, δεν εφαρμόζουν όλα τους ίδιους περιορισμούς σε αυτές τις παραμέτρους, κυρίως στις αποκλίσεις των γεωγραφικών μοιρών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι μικρές διαφοροποιήσεις στις μοίρες του ωροσκόπου και των ακμών των Οίκων.
sempreviva24
23-01-2009, 02:20 PM
Καλημέρα. Ούτως ή άλλως, οι ακμές των οίκων σε τελευταίες μοίρες ζωδίων (τις λεγόμενες αναιρετικές - κάνε μία έρευνα στο σάιτ με τη λέξη να δεις) επηρρεάζονται και από το επόμενο άρα θα πρέπει να παίρνεις και τα δύο απ' όψη σου και παρατηρώντας το παρελθόν τι ισχύει στον εαυτό σου να καθοδηγηθείς τι σε εκφράζει περισσότερο για να παρακολουθείς το μέλλον.
Δεν μας έδωσες τα στοιχεία σου, αλλά είναι καλύτερα στην κατάστρωση των χαρτών να εμπιστεύεσαι τα Ελληνικά σάιτ σαν πιο ακριβή γεωγραφικά όσον αφορά τη χώρα μας παρά τα ξένα.
τα στοιχεια μου ειναι 24/03/1964 αθηνα ωρα 10.00 το πρωι. Τις αναλυσεις τις πηρα απο το astrolisto.gr , anew.gr και απο εδω το myhoroscope που συμφωνει με το anew και απο ενα αλλο site που δεν το θυμαμαι αυτη τη στιγμη. Πάντως ήταν πολυ κατατοπιστικη η απάντηση σας ευχαριστω
sempreviva24
23-01-2009, 02:24 PM
Θα πρέπει να βρεις εσύ ποιο είναι αυτό που "κολλάει" περισσότερο στη ζωή σου, καθώς παρά το γεγονός ότι η λογική που χρησιμοποιούν τα συστήματα για τον υπολογισμό του ωροσκόπου είναι ίδια και βασίζεται στις ίδιες παραμέτρους, δεν εφαρμόζουν όλα τους ίδιους περιορισμούς σε αυτές τις παραμέτρους, κυρίως στις αποκλίσεις των γεωγραφικών μοιρών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι μικρές διαφοροποιήσεις στις μοίρες του ωροσκόπου και των ακμών των Οίκων.
Συμφωνω μαζί σου...Δεν ξερω τι σημαινει να εχεις ακμη του 3ο οικου στον καρκινο. Αν μπορουσες να μου πεις θα ήταν μεγάλη βοηθεια για μενα
Μητσάκος
23-01-2009, 02:32 PM
Συμφωνω μαζί σου...Δεν ξερω τι σημαινει να εχεις ακμη του 3ο οικου στον καρκινο. Αν μπορουσες να μου πεις θα ήταν μεγάλη βοηθεια για μενα
Στην 1η σελίδα του site μπορείς να βρεις εκεί που λέει "δωρεάν ωροσκόπιο" την εφαρμογή "γενέθλιος χάρτης". Κάνεις κλικ εκεί, βάζεις τα στοιχεία σου και θα βρεις και ερμηνεία για τις ακμές των Οίκων.
Αν θες να βρεις την ερμηνεία για τον 3ο στον Καρκίνο, "παίξε" λίγο αλλάζοντας την ώρα γέννησης, έτσι ώστε να σου έρθει η ακμή του 3ου στον Καρκίνο :bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-01-2009, 02:35 PM
πανω αριστερα εχει την λεξη αναζητηση ,γραψε την λεξη ακμες και διαβασε, καπως ετσι κανουμε ολοι μας .
Εχει πολυ υλικο για οτι θελεις να μαθεις :bigsmile:
Ορεξη να εχεις και πανω απ ολα αληθεινο ενδιαφερων για την αστρολογια.
φιλικα Δεσποινα κουκι:bigsmile:
fairy30
25-01-2009, 04:23 PM
γεια σας!μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει μεσουρανημα σε συνοδο με πλουτωνα?
kiaRRa
25-01-2009, 04:27 PM
γεια σας!μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει μεσουρανημα σε συνοδο με πλουτωνα?
Εντελώς γενικευμένα θα μπορούσε να δείχνει μια έντονη προσωπικότητα που κυνηγά ακόμα και με αθέμιτα μέσα την εξουσία και την επιβολή.
WHITE.HORSE
25-02-2009, 01:36 PM
καλημέρα !
σε έναν γεννέθλιο χάρτι που έχω δει ο ¨Ηλιος κάνει μία και μοναδική όψη με την σελήνη κ μάλιστα αντίθεση ... !! Ήλιος στον Κριό (8 οικος ) και σελήνη στον Ζυγό ! (2ος)
αν αλλάξω την ώρα κατά 15 λεπτά (μια και δεν έχουμε ακριβή πληροφορία)
εκτός από την παραπάνω όψη βγαίνει και όψη χιαστή με ωροσκόπο !
μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό τι σημαίνει !:wacko:
είναι συχνό να μην κάνει ο ήλιος όψεις με άλλους πλανήτες ?
cancerian
25-02-2009, 01:44 PM
καλημέρα !
σε έναν γεννέθλιο χάρτι που έχω δει ο ¨Ηλιος κάνει μία και μοναδική όψη με την σελήνη κ μάλιστα αντίθεση ... !!
αν αλλάξω την ώρα κατά 15 λεπτά (μια και δεν έχουμε ακριβή πληροφορία)
εκτός από την παραπάνω όψη βγαίνει και όψη χιαστή με ωροσκόπο !
μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό τι σημαίνει !:wacko:
είναι συχνό να μην κάνει ο ήλιος όψεις με άλλους πλανήτες ?
Αρχικα για πιο λογο αλλαζεις την ωρα + / - 15 λεπτα ?
WHITE.HORSE
25-02-2009, 02:05 PM
γιατί το άτομο μας είπε η μαμά του ότι είναι γεννημένο 15,30 με 15,45
και σκέφτηκα να πάρω και τα δύο ενδεχόμενα !
cancerian
25-02-2009, 02:21 PM
γιατί το άτομο μας είπε η μαμά του ότι είναι γεννημένο 15,30 με 15,45
και σκέφτηκα να πάρω και τα δύο ενδεχόμενα !
A χα! Βασικα , ειναι σωστη η σκεψη αλλα το αποτελεσμα ειναι εσφαλμενο και στις δυο περιπτωσεις μιας και δεν εχουμε ακριβη ωρα!
Σε σχεση με τους πλανητες διχως οψη, ειναι δυσκολο να βρεις καποιον πλανητη διχως οψη καθως υπαρχουν μυρια οψεων , ξεχωρα απο τις παραλληλιες / αντιπαραλληλιες - αντισκιες , οπου δημιουργουν δικο τους νοημα στο γενεθλιο...
Σε σχεση με τα δεδομενα που εδωσες και στις δυο περιπτωσεις ο Ηλιος κανει οψεις , αρα δεν ειναι πλανητης χωρις οψη (βεβαια στην δευτερη περιπτωση κανει οψη με σημειο και οχι με πλανητη )
Η Λιλιαν Σιμου χαρακτηριστικα λεει οτι . " ο πλανητης διχως οψεις ειναι στον μοναχικός πλανήτης, είτε στο γενέθλιο ωροσκόπιο είτε στην πρόγνωση. Ο πλανήτης δίχως όψη έχει βαρύνουσα σημασία. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα στο εκάστοτε ωροσκόπιο, καθώς συγκρατεί νοήματα και αναμένει να δράσει την κατάλληλη στιγμή για να εκφραστεί. "
Δεν εχει τυχει να διαβασω το βιβλιο της , αλλα απο τις πληροφοριες που βρηκα οταν ο Ηλιος ειναι διχως οψεις (δεν ισχυει στην περιπτωση σου ) δημιουργειται ενας διαχωρισμος , η μια δυσκολια προσεγγισης με τις αξιες πρεσβευομενες απο τον Ηλιο (αισιοδοξια , ζωη , πατερας) Βεβαια , η ερμηνεια δημιουργειται απο το ζωδιο που βρισκεται ο Ηλιος και θετει ζητηματα απο το Ζωδιο. Ο Ηλιος ειναι ο εαυτος μας , αρα τα ζητηματα του πλανητη ,στοχευουν στην εξερευνηση για την γεννηση (βιολογικο και οχι μεταφορικο κομματι ) , στην εξερευνηση των πραγματικων ριζων . Η αυτο γνωσια θα απασχολει αρκετα το ατομο.
Καποιος που θα εχει διαβασει το βιβλιο , θα ειναι πιο ικανος για την ερμηνεια αυτη !
με εκτιμηση
Cancerian
Τίνα Ζαχαριάδου
25-02-2009, 03:18 PM
A χα! Βασικα , ειναι σωστη η σκεψη αλλα το αποτελεσμα ειναι εσφαλμενο και στις δυο περιπτωσεις μιας και δεν εχουμε ακριβη ωρα!
Σε σχεση με τους πλανητες διχως οψη, ειναι δυσκολο να βρεις καποιον πλανητη διχως οψη καθως υπαρχουν μυρια οψεων , ξεχωρα απο τις παραλληλιες / αντιπαραλληλιες - αντισκιες , οπου δημιουργουν δικο τους νοημα στο γενεθλιο...
Σε σχεση με τα δεδομενα που εδωσες και στις δυο περιπτωσεις ο Ηλιος κανει οψεις , αρα δεν ειναι πλανητης χωρις οψη (βεβαια στην δευτερη περιπτωση κανει οψη με σημειο και οχι με πλανητη )
Η Λιλιαν Σιμου χαρακτηριστικα λεει οτι . " ο πλανητης διχως οψεις ειναι στον μοναχικός πλανήτης, είτε στο γενέθλιο ωροσκόπιο είτε στην πρόγνωση. Ο πλανήτης δίχως όψη έχει βαρύνουσα σημασία. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα στο εκάστοτε ωροσκόπιο, καθώς συγκρατεί νοήματα και αναμένει να δράσει την κατάλληλη στιγμή για να εκφραστεί. "
Δεν εχει τυχει να διαβασω το βιβλιο της , αλλα απο τις πληροφοριες που βρηκα οταν ο Ηλιος ειναι διχως οψεις (δεν ισχυει στην περιπτωση σου ) δημιουργειται ενας διαχωρισμος , η μια δυσκολια προσεγγισης με τις αξιες πρεσβευομενες απο τον Ηλιο (αισιοδοξια , ζωη , πατερας) Βεβαια , η ερμηνεια δημιουργειται απο το ζωδιο που βρισκεται ο Ηλιος και θετει ζητηματα απο το Ζωδιο. Ο Ηλιος ειναι ο εαυτος μας , αρα τα ζητηματα του πλανητη ,στοχευουν στην εξερευνηση για την γεννηση (βιολογικο και οχι μεταφορικο κομματι ) , στην εξερευνηση των πραγματικων ριζων . Η αυτο γνωσια θα απασχολει αρκετα το ατομο.
Καποιος που θα εχει διαβασει το βιβλιο , θα ειναι πιο ικανος για την ερμηνεια αυτη !
με εκτιμηση
Cancerian
θα ηθελα να προσθεσω,οτι οταν ενας πλανητης βρισκεται στον χαρτη χωρις οψη, λειτουργει πολυ περισσοτερο τα στοιχεια του Ζωδιου κ του οικου που βρισκεται κ αυτο γινεται γιατι δεν δεχεται αλλου ειδους πλανητικες επιρροες,επισης κατι αλλο που θα ηθελα να τονισω ειναι,οτι το ατομο συνηθως δεν καταλαβαινει οτι υπερλειτουργει τις ιδιοτητες του πλανητη κ τελος θα συμφωνησω με τον Γιαννη, οτι ειναι δυσκολο καποιος πλανητης να μην κανει οψη γιατι εκτος απο αυτα που εγραψε υπαρχουν κ δευτερευουσες οψεις, τις οποιες συνηθως τις προσπερναμε.
WHITE.HORSE
25-02-2009, 03:21 PM
canceria σε ευχαριστώ !
αυτό το θέμα με την ώρα .. έχεις δίκιο !
αν και .. δεν ξέρω με πόσοι ακρίβεια ξέρουμε όλοι μας την ώρα που έχουμε γεννηθεί .. κ κάποια στιγμή που έκανα μια σχετική ερώτηση στο φόρουμ μου απάντησε η κυρία Σίμου και θα την ξαναψάξω της απαντησή της!!
Υποθέτω επίσης όπως πολύ σωστά λες πως είναι δύσκολο να υπάρχει πλανητης χωρίς όψη ... εγώ η μόνη μου αστρολογική δυνατότητα είναι μέσα από τον γεννέθλο χάρτη της πρώτης σελίδας ..
αλλά επειδή μέχρι τώρα μέσα από αυτό το πρόγραμμα πρώτη φορά βγάζω τον ¨Ηλιο με τόσες λίγες όψεις μου κίνησε το ενδιαφέρον.!
Αν κάποιος άλλος έχει να μου πει κάτι ... ευχαρίστως θα ακούσω
Δείμων
26-02-2009, 08:39 PM
Στους πλανήτες δίχως όψη περιλαμβάνουμε εκείνους που δεν δημιουργούν κύρια όψη με κάποιον άλλο πλανήτη.
Κύριες όψεις θεωρούμε μόνο εκείνες των πέντε πρώτων τάξεων - σύνοδος, αντίθεση, τρίγωνο, τετράγωνο και εξάγωνο.
Κάθε είδους όψη με γωνίες του ωροσκοπίου (Ωροσκόπος, Μεσουράνημα, Δύση, Ναδίρ), με πλανητοειδείς//αστεροειδείς (Χείρωνας, Έρως, Ήρα κλπ), με σημεία (Δεσμοί Σελήνης, κλήροι, Βέρτεξ, Λιλιθ), με μεσοδιαστήματα πλανητών ή με απλανείς αστέρες δεν λογαριάζεται.
Παράδειγμα: Ένας Ποσειδώνας επάνω στο μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης σε χιαστί με Δία - σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο - και σε τετράγωνο με Χείρωνα, ενεργειακά θεωρείται χωρίς όψη! Δηλαδή δεν «αποφορτίζεται» κάπου, συγκεντρώνει τις δυναμικές ιδιότητές του, και τις εκτονώνει έντονα (ή και βίαια) όταν κάποια διέλευση τού το επιτρέψει.
Επίσης, πλανήτες χωρίς όψη διοχετεύουν τη συκεντρωμένη («μπλοκαρισμένη») ενέργειά τους μέσω άλλων ατόμων, όταν στη συναστρία μιας σχέσης δημιουργούν κάποια κύρια όψη με πλανήτη του άλλου χάρτη :)