PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Η Γένεση της Ψυχολογικής Αστρολογίας

Horoscope
28-02-2005, 11:49 AM
Η εκτίμηση της πορείας της αστρολογίας τα τελευταία 30 χρόνια δεν είναι εύκολη δουλειά. Με τη σύσταση της ανθρωποκεντρικής ψυχολογίας στη δεκαετία του 1960, οι αστρολόγοι ξεκίνησαν να κοιτάζουν τους χάρτες σε σχέση με τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη του ατόμου. Για όσους άρχισαν να μελετούν την αστρολογία μόλις πρόσφατα, αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Παρόλο που ο Γιούγκ (1962) είπε κάποτε «η αστρολογία αντιπροσωπεύει το περίγραμμα της ψυχολογικής γνώσης» (σελ. 142), το γεγονός παραμένει ότι πριν τη δεκαετία του 1960 υπήρχαν πολύ λίγα στοιχεία στην αστρολογία που να σχετίζονται με ό,τι θεωρούμε σήμερα 'ψυχολογικό'.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Η Γένεση της Ψυχολογικής Αστρολογίας (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%B7-%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%C E%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-12961/)

skorpion
26-09-2007, 09:07 PM
Τόσο η σχολή του Γιούγκ όσο και η ανθρωποκεντρική σχολή, έχουν δεχτεί κριτική για την έλλειψη ακρίβειας στην περιγραφή της εσωτερικής φύσης του ανθρώπου.

Ποια ειναι η σχολη του Γιουνγκ? Τι εννοειται ανθρωποκεντρικη σχολη?

Οι αναφορές σε αρχέτυπα, ικανότητες, λειτουργίες, ένστικτα κ.λπ. τείνουν να είναι ασαφείς και υποθετικές, χωρίς ισχυρές υποδείξεις ως προς τη συστηματική περιγραφή της δομής της ψυχής. Η ανθρωποκεντρική ψυχολογία αποτελεί μάλλον μια σειρά τάσεων ως προς το άτομο, παρά μια χρήσιμη θεωρία της προσωπικότητας και της ανθρώπινης ανάπτυξης. Η αστρολογία, από την άλλη, παρέχει αντικειμενικούς προβλεπόμενους συσχετισμούς για τη δομή και τη δυναμική της ψυχής, καθώς και προσδιορισμούς ως προς την πιθανή πορεία ανάπτυξής της.

Αν υποθεσω οτι οταν λετε ανθρωποκεντρικη σχολη μιλατε για ψυχαναλυση ή γενικοτερα για ρευματα εκτος του συμπεριφορισμου τοτε πρεπει παλι να πω οτι τα παραπανω ειναι αναληθη. Νομιζα οτι η αστρολογια ειναι αυτη που μιλαει για τασεις και σ αυτο το αρθρο βλεπω οτι τωρα αντιστρεφονται οι ρολοι και λετε οτι η ψυχολογια ειναι αυτη που δειχνει τις τασεις ενω η αστρολογια ειναι αυτη παρέχει αντικειμενικούς προβλεπόμενους συσχετισμούς για τη δομή και τη δυναμική της ψυχής, καθώς και προσδιορισμούς ως προς την πιθανή πορεία ανάπτυξής της. Αν ερθει ας πουμε καποιος με φοβιες, ψυχαναγκασμους κ ισως και χειροτερα ο αστρολογος ειναι αυτος που θα μπορεσει να τον εξελιξει και να τον θεραπευσει? Αν οχι τοτε ο αστρολογος δεν ειναι αυτος που γνωριζει τους "μηχανισμους της ψυχης" αλλα ο ψυχοθεραπευτης και γι αυτο θα ειναι και σε θεση να το κανει! Ξερει τους μηχανισμους αμυνας του Εγω που δεν λειτουργουν σωστα και μπορει να καθοδηγησει το ατομο επισης δεν μιλαει για τασεις γιατι εχει κανει τις απαιτουμενες συνεδριες ωστε να γνωριζει και τη ζωη/το περιβαλλον/το γεγονος που τον οδηγησε στην εμφανιση ενος συμπτωματος... Εγω μεχρι σημερα τουλαχιστον συμφωνω οτι η αστρολογια μπορει να αποτελεσει ενα βοηθημα στα χερια ενος ψυχολογου "της ανθρωποκεντρικης σχολης" γιατι δειχνει τασεις και που μπορει να καθοδηγησουν αρχικα εναν ψυχολογο για το που πρεπει να κοιταξει καπως περισσοτερο.

Τι ειναι η αστροθεραπεια? αν μιλαμε για ψυχοθεραπευτες που χρησιμοποιουν ως βοηθημα την αστρολογια τοτε εχει καλως αν και δεν βρισκω απο που κι ως που πρεπει να το ονομαζεται αστροθεραπεια, αν ομως μιλαμε για αστρολογους που χρησιμοποιουν ως βοηθημα την ψυχολογια για να θεραπευσουν τοτε μαλλον υπαρχει προβλημα...

Μητσάκος
26-09-2007, 09:43 PM
Ποια ειναι η σχολη του Γιουνγκ? Τι εννοειται ανθρωποκεντρικη σχολη?

[/B]Αν υποθεσω οτι οταν λετε ανθρωποκεντρικη σχολη μιλατε για ψυχαναλυση ή γενικοτερα για ρευματα εκτος του συμπεριφορισμου τοτε πρεπει παλι να πω οτι τα παραπανω ειναι αναληθη. Νομιζα οτι η αστρολογια ειναι αυτη που μιλαει για τασεις και σ αυτο το αρθρο βλεπω οτι τωρα αντιστρεφονται οι ρολοι και λετε οτι η ψυχολογια ειναι αυτη που δειχνει τις τασεις ενω η αστρολογια ειναι αυτη παρέχει αντικειμενικούς προβλεπόμενους συσχετισμούς για τη δομή και τη δυναμική της ψυχής, καθώς και προσδιορισμούς ως προς την πιθανή πορεία ανάπτυξής της. Αν ερθει ας πουμε καποιος με φοβιες, ψυχαναγκασμους κ ισως και χειροτερα ο αστρολογος ειναι αυτος που θα μπορεσει να τον εξελιξει και να τον θεραπευσει? Αν οχι τοτε ο αστρολογος δεν ειναι αυτος που γνωριζει τους "μηχανισμους της ψυχης" αλλα ο ψυχοθεραπευτης και γι αυτο θα ειναι και σε θεση να το κανει! Ξερει τους μηχανισμους αμυνας του Εγω που δεν λειτουργουν σωστα και μπορει να καθοδηγησει το ατομο επισης δεν μιλαει για τασεις γιατι εχει κανει τις απαιτουμενες συνεδριες ωστε να γνωριζει και τη ζωη/το περιβαλλον/το γεγονος που τον οδηγησε στην εμφανιση ενος συμπτωματος... Εγω μεχρι σημερα τουλαχιστον συμφωνω οτι η αστρολογια μπορει να αποτελεσει ενα βοηθημα στα χερια ενος ψυχολογου "της ανθρωποκεντρικης σχολης" γιατι δειχνει τασεις και που μπορει να καθοδηγησουν αρχικα εναν ψυχολογο για το που πρεπει να κοιταξει καπως περισσοτερο.

Τι ειναι η αστροθεραπεια? αν μιλαμε για ψυχοθεραπευτες που χρησιμοποιουν ως βοηθημα την αστρολογια τοτε εχει καλως αν και δεν βρισκω απο που κι ως που πρεπει να το ονομαζεται αστροθεραπεια, αν ομως μιλαμε για αστρολογους που χρησιμοποιουν ως βοηθημα την ψυχολογια για να θεραπευσουν τοτε μαλλον υπαρχει προβλημα...

Δεν το βλέπω να παίρνεις απάντηση :cheesy:

emmalene
26-09-2007, 09:51 PM
εγω παλι καταλαβα τα παντα εκτος απο την ανθρωποκεντρικη σχολη...ρε παιδια κομπλαρουμε με τετοια αρθρα...:cry:

Maroulita
26-09-2007, 10:41 PM
Ψάχνοντας λίγο στο νετ, βρήκα κάποιες πληροφορίες για την προσέγγιση της "Προσωποκεντρικής Ψυχολογίας ("Humanistic Psychology") των Abraham Maslow, Carl Rogers και Rollo May. Ίσως αυτό (http://www.enet.gr/online/online_print?id=60260112) το λινκ βοηθήσει να πάρετε μία ιδέα για τη συγκεκριμένη θεώρηση, αν και μέσα στο κείμενο του Perry δίνονται στοιχεία συγκριτικά.

skorpion
26-09-2007, 10:48 PM
Ψάχνοντας λίγο στο νετ, βρήκα κάποιες πληροφορίες για την προσέγγιση της "Προσωποκεντρικής Ψυχολογίας ("Humanistic Psychology") των Abraham Maslow, Carl Rogers και Rollo May. Ίσως αυτό (http://www.enet.gr/online/online_print?id=60260112) το λινκ βοηθήσει να πάρετε μία ιδέα για τη συγκεκριμένη θεώρηση, αν και μέσα στο κείμενο του Perry δίνονται στοιχεία συγκριτικά.

Εχω διδαχτει καποια πραγματα απο Rogers και γνωριζω καποια πραγματα για το προσωποκεντρικο μοντελο και δεν νομιζω οτι το αρθρο αναφερεται σε αυτο το μοντελο ετσι οπως το αντιληφθηκα εγω αλλα αν το κανει νομιζω οτι η συγκριση αυτης της μεθοδου με την αστρολογια ειναι ατυχης τουλαχιστον ετσι οπως παρουσιαζεται σε σχεση με την ψυχολογια

Μητσάκος
27-09-2007, 12:27 AM
Εχω διδαχτει καποια πραγματα απο Rogers και γνωριζω καποια πραγματα για το προσωποκεντρικο μοντελο και δεν νομιζω οτι το αρθρο αναφερεται σε αυτο το μοντελο ετσι οπως το αντιληφθηκα εγω αλλα αν το κανει νομιζω οτι η συγκριση αυτης της μεθοδου με την αστρολογια ειναι ατυχης τουλαχιστον ετσι οπως παρουσιαζεται σε σχεση με την ψυχολογια
Απλά να πω ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά και να μη στεκόμαστε σε αυθεντίες και δογματισμούς :cheesy:

skorpion
27-09-2007, 12:38 AM
Απλά να πω ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά και να μη στεκόμαστε σε αυθεντίες και δογματισμούς :cheesy:

Θα συμφωνησω με αυτη τη φραση σου αν και δε κατανοω γιατι την εβαλες σε παραθεση με καποια γραφομενα μου, δεν νομιζω οτι εχει σχεση με το σχολιο που εκανα εγω:cheesy:

Μητσάκος
27-09-2007, 12:58 AM
Θα συμφωνησω με αυτη τη φραση σου αν και δε κατανοω γιατι την εβαλες σε παραθεση με καποια γραφομενα μου, δεν νομιζω οτι εχει σχεση με το σχολιο που εκανα εγω:cheesy:
Εχει :bigsmile:

skorpion
27-09-2007, 01:02 AM
Εχει :bigsmile:

εχει καλο καιρο αποψε.... Αν θες μου το εξηγεις κιολας διοτι ειμαι και ξανθια και δε θελω να το αντιληφθω λαθος λογω χρωματος μαλλιων:bigsmile:

ScP
27-09-2007, 01:04 AM
Δεν αφορούν τους αναγνώστες προσωπικοί διάλογοι ;)

Μητσάκος
27-09-2007, 01:09 AM
εχει καλο καιρο αποψε.... Αν θες μου το εξηγεις κιολας διοτι ειμαι και ξανθια και δε θελω να το αντιληφθω λαθος λογω χρωματος μαλλιων:bigsmile:
Είμαστε εκτός θέματος μάλλον :embarrest
Θα σου στείλω πμ κάποια στιγμή να σου εξηγήσω, αν και νομίζω ότι είναι πιο γενικό το θέμα :bigsmile:

Λίλιαν Σίμου
27-09-2007, 01:20 AM
Αγαπητα μέλη

Ο Γκλεν Πέρρυ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με ευρύ και μακροχρόνιο έργο. Είναι κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, αστρολόγος με ειδικότητα στην ψυχολογική αστρολογία, που είναι ένας κλάδος ο οποίος αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και εμπεριέχει σημαντικές πληροφορίες της ψυχοδομής του ατόμου. Βοηθά να αντιληφθεί ο άνθρωπος τις αδυναμίες και τα ταλέντα του και να βελτιωθεί, αν τα επεξεργαστεί σωστά.

Το έργο ανθρώπων όπως ο συγγραφέας, είναι γνωστό και σεβαστό. Οι απόψεις όλων επίσης μπορεί να είναι σεβαστές, αλλά ας μελετηθεί καλύτερα η προσφορά του πριν κριθεί. Ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μας απαντήσει ε΄δω όπως είναι φυσικό, αν και το παρόν κείμενο είναι αρκετά επεξηγηματικό, όπως και πολλά άλλα που έχουν μεταφραστεί κατόπιν αδείας του στο φόρουμ. Όποιος ενδιαφέρεται για το σοβαρό και εποικοδομητικό του έργο, ας απευθυνθεί στην ιστοσελίδα του και ας αγοράσει βιβλία, μελέτες, ή και μαθήματα που παραδίδει. Εκεί θα καταλάβει καλύτερα.

¶νθρωποι όπως ο Γκλεν Πέρρυ και φυσικά ο Ρουντγίαρ τιμούν την σύγχρονη αστρολογία, για το πνεύμα τους και την προσφορά τους στον άνθρωπο, ακριβώς γιατί η αστρολογία είναι τάσεις που πρέπει να επεξεργαστούμε όταν μας οδηγήσει ένας ειδικός σωστά, απελευθερώνοντας βιώματα, τραύματα, αδυναμίες, ανασφάλειες, ώστε να γίνουμε πιο ισορροπημένοι άνθρωποι. Πιστεύω δίνουν στην αστρολογία την διάσταση που της αξίζει, απομακρύνοντάς την από ανόητες δοξασίες, μαντική και εξωτερική περιοριστική αντίληψη ή κακορίζικες ερμηνείες. Αν η αστρολογία δεν ειδωθεί με το αντίκτυπο στον ψυχισμό μας, αργότερα στο καρμικό μας μονοπάτι και μετά στην πνευματική της διάσταση, ίσως είναι ανώφελο να μας απασχολεί. Είναι μία γνώση που περικλείει συμπαντικές αλήθειες και αγγίζει κυρίως την ψυχή.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

skorpion
27-09-2007, 01:41 AM
δεν τον ξερω δεν εχω δει μελετες του μπορει να ειναι πολυ αξιολογος και το εργο του οσον αφορα την αστρολογια να ειναι μεγαλο και οντως να εχει γνωσεις πανω στην ψυχολογια εγω κρινω και θετω ερωτηματα πανω σε αυτα που διαβασα στο αρθρο που δημοσιευεται εδω και συμφωνα με τις γνωσεις που εχω πανω στην ψυχολογια χωρις να ειμαι ακομα τουλαχιστον ψυχολογος, τα συγκεκριμενα αποσπασματα που εχω επισημανει παραπανω με κανουν να εχω πολλες αμφιβολιες και "κακη" κριτικη διαθεση, Πως μπορει ενας ψυχοθεραπευτης ψυχαναλυτης να υποστηριζει τα παρακατω: Η ανθρωποκεντρική ψυχολογία αποτελεί μάλλον μια σειρά τάσεων ως προς το άτομο, παρά μια χρήσιμη θεωρία της προσωπικότητας και της ανθρώπινης ανάπτυξης. Μου φαινεται αδυνατον και ξαναρωταω τι σημαινει αστροθεραπεια? που διδασκεται? Τι ειναι οι αστροθεραπευτες?

Dell Piero
27-09-2007, 02:02 AM
Έχει καμιά 40αρια βιβλία εκδόσει. Διδάσκει και μέσα στην προσωπική του σελίδα έχει σύνδεσμο επικοινωνίας. Απαντάει φιλικά σε όλα τα μηνύματα.
Εκεί αν δοκιμάσεις και μας μεταφέρεις την συζήτηση θα είναι ιδιαίτερης χρησιμότητας για την κοινότητα.
Η παρουσιάση του άρθρου έγινε, ο καθηγητής δεν είναι μέλος μας για να το στηρίξει ενημέρωσέ τον :bigsmile:

skorpion
27-09-2007, 02:37 AM
ελευθερη χωρα ημαστε (το ιδιο και η Αγγλια και η Αμερικη οποτε τους βολευει) ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει κι οποιος εχει λεφτα και διασυνδεσεις μπορει να εκδιδει οσα βιβλια θελει, επισης οτι ειναι εμπορικο δε σημαινει οτι ειναι και καλο.
Ενα αρθρο που επιλεγεται απο την ομαδα του myhoroscope για να δημοσιευτει υπαρχει λογος που δημοσιευεται φανταζομαι ειδικα οταν ειναι ενα αρθρο που προσπαθει να συνδεσει αστρολογια- ψυχολογια και υπαρχει και αστρολογικος κλαδος η ψυχολογικη αστρολογια και πολλοι που ασχολουνται και με αυτο το κλαδο εδω μεσα οποτε ισως περιμενα οτι καποιος θα ξερει να μου απαντησει
Τελοσπαντων δεν θελω να φανει οτι εχω κακη προθεση και ισως παρασυρθηκα απο το παθος που με πιανει οταν συζηταω

...Και καθε ειδους αποψη φανταζομαι και εδω εχει χρησιμοτητα...

Λίλιαν Σίμου
27-09-2007, 03:34 PM
"ελευθερη χωρα ημαστε (το ιδιο και η Αγγλια και η Αμερικη οποτε τους βολευει) ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει κι οποιος εχει λεφτα και διασυνδεσεις μπορει να εκδιδει οσα βιβλια θελει, επισης οτι ειναι εμπορικο δε σημαινει οτι ειναι και καλο"

Δεν είναι σωστό να κατακρίνεται ένας επιστήμονας κύρους όταν δεν γνωρίζετε το έργον του. Απομονώνοντας κάποια λέξη ή φράση αδικούμε ένα επιστήμονα. Δεν νομίζω πως έχουμε το μέγεθος και καλό είναι να γίνεται με σύνεση η όποια κριτική.

Σχολές ψυχολογικής αστρολογίας υπάρχουν και μπορείτε να ρωτήσετε για το έργο τους, το οποίο βοηθά από την σκοπιά αυτή τους ανθρώπους υπεύθυνα εδώ και χρόνια. Αφού το ενδιαφέρον σας στρέφεται γύρω από τα θέματα αυτά, μελετήστε κάποια από τα σοβαρά βιβλία για να έχετε πληρέστερη γνώμη. Αξιολογότεροι όλων είναι ο Γκλεν Πέρρυ και η Λιζ Γκρην. Διαχρονικά, η προσφορά τους έχει αποδειχτεί πως έδωσε στην αστρολογία τη σωστή της διάσταση. Αν διαβάζετε αγγλικά θα ήταν απαραίτητο να μελετήσετε τον Ντέην Ρουντγίαρ, λόγω του ότι έχει μία ιδιαίτερη σοφία το έργο του. Δεν θα χάσετε, πιστέψε με.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

'
;
'

skorpion
28-09-2007, 06:27 AM
"ελευθερη χωρα ημαστε (το ιδιο και η Αγγλια και η Αμερικη οποτε τους βολευει) ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει κι οποιος εχει λεφτα και διασυνδεσεις μπορει να εκδιδει οσα βιβλια θελει, επισης οτι ειναι εμπορικο δε σημαινει οτι ειναι και καλο"

Δεν είναι σωστό να κατακρίνεται ένας επιστήμονας κύρους όταν δεν γνωρίζετε το έργον του. Απομονώνοντας κάποια λέξη ή φράση αδικούμε ένα επιστήμονα. Δεν νομίζω πως έχουμε το μέγεθος και καλό είναι να γίνεται με σύνεση η όποια κριτική.

Σχολές ψυχολογικής αστρολογίας υπάρχουν και μπορείτε να ρωτήσετε για το έργο τους, το οποίο βοηθά από την σκοπιά αυτή τους ανθρώπους υπεύθυνα εδώ και χρόνια. Αφού το ενδιαφέρον σας στρέφεται γύρω από τα θέματα αυτά, μελετήστε κάποια από τα σοβαρά βιβλία για να έχετε πληρέστερη γνώμη. Αξιολογότεροι όλων είναι ο Γκλεν Πέρρυ και η Λιζ Γκρην. Διαχρονικά, η προσφορά τους έχει αποδειχτεί πως έδωσε στην αστρολογία τη σωστή της διάσταση. Αν διαβάζετε αγγλικά θα ήταν απαραίτητο να μελετήσετε τον Ντέην Ρουντγίαρ, λόγω του ότι έχει μία ιδιαίτερη σοφία το έργο του. Δεν θα χάσετε, πιστέψε με.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

'
;
'

Δεν απαξιω κανεναν δε μιλησα για κανεναν προσωπικα αλλα γενικοτερα, οι ερωτησεις μου φανταζομαι οτι θα μπορουσαν να απαντηθουν κ απο σας αφου ασχολειστε με την ψυχολογικη αστρολογια εκτος αν φυσικα δε συμεριζεστε τις αποψεις αυτες τις οποιες σημειωσα και εκρινα και οι οποιες αποτελουσαν κομματι του αρθρου, επισης και γω με τη σειρα μου θα μπορουσα να παραθεσω βιβλια σχετικα με την ψυχολογια για να κρινει καποιος γιατι εχω τις ενστασεις μου πανω στα συγκεκριμενα σημεια του αρθρου...

Και ακολουθει ο μονολογος
Αν και μου αρεσει η αστρολογια δεν εχω ξεκαθαρισει μεσα μου απο ποια οπτικη γωνια την βλεπω πρωτον, δευτερον σ αυτη τη φαση της ζωης μου δεν εχω τον χρονο και το χρημα για να τη μελετησω και γι αυτο χαιρομαι που υπαρχει αυτο το φορουμ που μπορω να ασχολουμαι με κατι που μου αρεσει αν και δεν το κατεχω και που οταν χρειαστω πιο εξειδικευμενες πληροφοριες υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να μου τις δωσουν και που μεσα σ αυτο το φορουμ αρχισα να μπαινω στον κοσμο της αστρολογιας οποιος κι αν ειναι αυτος για τον καθενα κι οτι κι αν σημαινει, επισης εχω καταλαβει οτι ολοι ανεξαιρετως οι αστρολογοι που συμμετεχουν σ αυτο το φορουμ ειναι πολυ ικανοι και αυτο δινει ενα κυρος στο φορουμ αλλα και μια μεγαλυτερη ασφαλεια σε μενα και οι συνεργατες και τα μελη του φορουμ αυτου μ αρεσουν πολυ, οτι κι αν σημαινει αυτο, και τα αρθρα τα περισσοτερα αστρολογικα ή μη

Λίλιαν Σίμου
30-09-2007, 12:27 PM
Αγαπητή skorpion

Εύχομαι να βρείτε τον δρόμο της γνώσης μέσα από τις σπουδές σας και αυτές της αστρολογίας. Αγοράζοντας βιβλία των επιφανών αστρολόγων της ψυχολογικής αστρολογίας μπορείτε να κατανοήσετε σε ένα βαθμό τον κλάδο αυτό και να λύσετε απορίες σας, μέχρι να μπορέσετε να σπουδάσετε ευρύτερα το θέμα.

'Οσον αφορά την επιμονή στις συγκεκριμένες θέσεις του κ. Πέρρυ, όπως σας είπε ο Dell Piero μπορείτε να απευθυνθείτε στον ίδιο. Είναι πολύ προσιτός και ευγενής άνθρωπος και ο μόνος κατάλληλος να στηρίξει το άρθρο. Η πείρα και οι γνώσεις του μπορεί να σας διευρύνουν τους ορίζοντές σας.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου

Herb
06-05-2011, 03:44 AM
Μου άρεσε πολύ το άρθρο. Με ενδιαφέρει πολύ η ψυχολογική αστρολογία και πιστεύω στην αυτογνωσία με την έννοια οτι είμαι μεν μέρος του όλου αλλά ταυτόχρονα διαθέτω ένα ξεχωριστό μοναδικό συνδυασμό που καλούμε να τον αναγνωρίσω να τον ενεργοποιήσω και να τον ενσωματώσω μέσα στο σχέδιο πορείας της ζωής μου και ταυτόχρονα μέσα στο γενικό πλάνο της δημιουργίας και του δημιουργού. Ευχαριστώ πολύ!