PDA

View Full Version : σκοτεινός Δίας

super_lela
27-03-2008, 03:33 PM
Καλησπέρα σε όλους,

Μόλις συνειδητοποίησα ότι ο Δίας μου είναι σκοτεινός! Είναι στις 0 μοίρες της Παρθένου στον 10 Οίκο. Στον ίδιο Οίκο είναι ο Κρόνος στις 19 μοίρες της Παρθένου.

Αν δεν κάνω λάθος :blink: ο 10ος Οίκος σχετίζεται με θέματα εργασίας και ο Κρόνος είναι καλά τοποθετημένος εκεί.

Ο σκοτεινός Δίας ερμηνεύεται ως έλλειψη κοινωνικοποίησης, απομόνωση; Υποδηλώνει άτομο απερίσκεπτο; Χωρίς πυγμή; :embarrest

Αν πέταξα μπαρούφες, διορθώστε με! :nuts:

Ευχαριστώ

dream_on
27-03-2008, 03:36 PM
Συγνωμη (γιατι ειμαι και ασχετη) . Σκοτεινος ειναι ενας πλανητης οταν ειναι στις 0 μοιρες? Η μονο ο Διας;

cancerian
27-03-2008, 03:44 PM
Καλησπέρα σε όλους,

Μόλις συνειδητοποίησα ότι ο Δίας μου είναι σκοτεινός! Είναι στις 0 μοίρες της Παρθένου στον 10 Οίκο. Στον ίδιο Οίκο είναι ο Κρόνος στις 19 μοίρες της Παρθένου.

Αν δεν κάνω λάθος :blink: ο 10ος Οίκος σχετίζεται με θέματα εργασίας και ο Κρόνος είναι καλά τοποθετημένος εκεί.

Ο σκοτεινός Δίας ερμηνεύεται ως έλλειψη κοινωνικοποίησης, απομόνωση; Υποδηλώνει άτομο απερίσκεπτο; Χωρίς πυγμή; :embarrest

Ευχαριστώ

Σκοτεινος ??? :blink:χμμμ δεν το εχω ξανακουσει αυτο !!!! Δεν ειναι σε κρισιμη μοιρα ουτε εχει κανενα απλανη ..... Αν καποιο μελος ξερει κατι παραπανω για την "σκοτειναδα" ....

*Astropeleki*
27-03-2008, 03:44 PM
Πρώτη φορά ακούω για Σκοτεινό Δία. Αν το πάμε βάση λογικής, θα μου καθόταν καλύτερα αν ο λεγόμενος Σκοτεινός Δίας βρισκόταν στον 12ο οίκο και όχι στον 10ο.

super_lela
27-03-2008, 03:49 PM
μπορεί να χρησιμοποίησα λάθος όρο :blink:

απλά ο Δίας δεν σχηματίζει όψεις με άλλους πλανήτες :cry: (και μάλλον αισθάνεται μοναχούλης :weird: )

cancerian
27-03-2008, 03:56 PM
μπορεί να χρησιμοποίησα λάθος όρο :blink:

απλά ο Δίας δεν σχηματίζει όψεις με άλλους πλανήτες :cry: (και μάλλον αισθάνεται μοναχούλης :weird: )

Αυτο μαλλον ΜΑΛΛΟΝ λεγεται κενης πορειας πλανητης δηλαδη ο πλανητης ο οποιος δεν σχηματιζει καποια οψη , δεν ειμαι βεβαια σιγουρος ας μας διαφωτισει κανενας πιο εμπειρος σε αυτο το θεμα ! :bigsmile:

aries engineer
27-03-2008, 03:58 PM
Καλησπέρα σε όλους,

Ευχαριστώ
Δεν νομιζω οτι ο Διας σχετιζεται με τα παραπανω...εχει να κανει με τη παιδεια την αναγκη για μορφωση..και εχω ακουσει για τις αρχες και την ηθικη που κουβαλαει ο καθενας..οπως επισης και την τυχη και την επεκταση..ας πουμε ενα Διας τοποθετημενος στον 10 οικο μπορει να δωσει σε ενα ατομο τυχη σε θεματα δουλειας καριερας..δηλαδη να "ανεβαινει" με σχετικη ευκολια..βεβαια η συνυρπαξη με τον Κρονο ..ενδεχομενως να τον περιοριζει..:unsure::unsure:

Ενας Διας πχ στον 8ο δινει μια ευθυμη πλουσια χηρα...:toung::toung:

super_lela
27-03-2008, 04:03 PM
οπότε υποκειμενικά επιτρέψτε μου να πώ: μπάινω σε ένα γραφείο με φοβερή ευκολία (ειρωνικά το λέω), ανεβαίνω στην εκτίμηση όλων σε χρόνο ντε-τε και ξαφνικά πέφτω στα τάρταρα;

Η ιστορία της ζωής μου! :bigsmile:

διορθώσεις/ προτάσεις καλοδεχούμενες

aries engineer
27-03-2008, 04:06 PM
οπότε υποκειμενικά επιτρέψτε μου να πώ: μπάινω σε ένα γραφείο με φοβερή ευκολία (ειρωνικά το λέω), ανεβαίνω στην εκτίμηση όλων σε χρόνο ντε-τε και ξαφνικά πέφτω στα τάρταρα;

Η ιστορία της ζωής μου! :bigsmile:

διορθώσεις/ προτάσεις καλοδεχούμενες

Ε ναι γιατι ισως να αποκτας μια αν θελεις υπεραισιοδοξια..και επαναπαυεσαι στις δαφνες σου..και τοτε ερχεταιι ο κυριος Κρονος και σου λεει ..μη τρελαινεσαι κυρια μου..και σε ξαναβαζει στο θρανιο..:cheesy::cheesy:

super_lela
27-03-2008, 04:10 PM
Ε ναι γιατι ισως να αποκτας μια αν θελεις υπεραισιοδοξια..και επαναπαυεσαι στις δαφνες σου..και τοτε ερχεταιι ο κυριος Κρονος και σου λεει ..μη τρελαινεσαι κυρια μου..και σε ξαναβαζει στο θρανιο..:cheesy::cheesy:

σωστό! :bigsmile:

ο "χωρίς όψεις" Δίας όμως, μήπως θέλει να ψιθυρίσει και κάτι ακόμη;

Βασιλης Παπαδολιας
27-03-2008, 04:25 PM
σωστό! :bigsmile:

ο "χωρίς όψεις" Δίας όμως, μήπως θέλει να ψιθυρίσει και κάτι ακόμη;

Το ότι δεν έχει όψεις μπορεί να είναι ερμηνεία 1ου επιπέδου. Μπορούν να βρεθούν συσχετίσεις έμμεσες. Π.χ. ο Κρόνος στον Αιγόκερω που είναι κι αυτός στο δέκατο, αν ήταν στον ένατο θα είχες αμοιβαία υποδοχή σε επίπεδο οίκων μεταξύ Δία και Κρόνου.

super_lela
27-03-2008, 04:32 PM
Το ότι δεν έχει όψεις μπορεί να είναι ερμηνεία 1ου επιπέδου. Μπορούν να βρεθούν συσχετίσεις έμμεσες. Π.χ. ο Κρόνος στον Αιγόκερω που είναι κι αυτός στο δέκατο, αν ήταν στον ένατο θα είχες αμοιβαία υποδοχή σε επίπεδο οίκων μεταξύ Δία και Κρόνου.

Συγνώμη, αλλά αυτό δεν το κατάλαβα. Μια επεξήγηση αν είναι δυνατόν;

ευχαριστώ

Βασιλης Παπαδολιας
27-03-2008, 04:42 PM
Αν ένας πλανήτης δεν έχει όψεις μπορεί να συνδέεται με άλλους τρόπους με τους άλλους πλανήτες. Να βρίσκεται π.χ. σε αμοιβαία υποδοχή (από ζώδιο ή οίκο). Π.χ. στο δικό μου ωροσκόπιο ο Ήλιος είναι στον Καρκίνο και η Σελήνη στο Λέοντα. Δεν κάνουν όψη μεταξύ τους, αλλά είναι σε αμοιβαία υποδοχή, οπότε συσχετίζονται μέσω αυτής.

super_lela
27-03-2008, 04:54 PM
χμμ.. τώρα το κατάλαβα! Αγνοούσα την "αμοιβαία υποδοχή"!

ευχαριστώ και πάλι

angelaki
27-03-2008, 05:04 PM
Αν ένας πλανήτης δεν έχει όψεις μπορεί να συνδέεται με άλλους τρόπους με τους άλλους πλανήτες. Να βρίσκεται π.χ. σε αμοιβαία υποδοχή (από ζώδιο ή οίκο). Π.χ. στο δικό μου ωροσκόπιο ο Ήλιος είναι στον Καρκίνο και η Σελήνη στο Λέοντα. Δεν κάνουν όψη μεταξύ τους, αλλά είναι σε αμοιβαία υποδοχή, οπότε συσχετίζονται μέσω αυτής.

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει όψη μεταξύ ήλιου και σελήνης όταν είναι σε αμοιβαία υποδοχή, το δωδεκάγωνο. Μπορεί βέβαια να μην είναι πρωτίστης σημασίας αλλα την όψη τους την έχουν. :bigsmile: Στο λέω γιατί έχω ήλιο στον Κριό και σελήνη στον Ταύρο :bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
27-03-2008, 05:07 PM
Σωστό, αλλά μπορεί να μη σχηματίζουν γωνία 30 μοιρών. Κι επιπλέον η αμοιβαία υποδοχή έχει ισχύ συνόδου. Είναι προτιμότερο νομίζω να λάβουμε αυτή υπόψη από το δωδεκάγωνο που είναι ελάσσονα όψη.

colibri
27-03-2008, 05:07 PM
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει όψη μεταξύ ήλιου και σελήνης όταν είναι σε αμοιβαία υποδοχή, το δωδεκάγωνο. Μπορεί βέβαια να μην είναι πρωτίστης σημασίας αλλα την όψη τους την έχουν. :bigsmile: Στο λέω γιατί έχω ήλιο στον Κριό και σελήνη στον Ταύρο :bigsmile:

Και εγώ την έχω πάρει σαν τέτοια όψη με ήλιο στην παρθένο (8 μοίρες) και ερμή στο ζυγό (5 μοίρες). Θεωρείται αμοιβαία υποδοχή?

colibri
27-03-2008, 05:09 PM
Σωστό, αλλά μπορεί να μη σχηματίζουν γωνία 30 μοιρών. Κι επιπλέον η αμοιβαία υποδοχή έχει ισχύ συνόδου. Είναι προτιμότερο νομίζω να λάβουμε αυτή υπόψη από το δωδεκάγωνο που είναι ελάσσονα όψη.

Τότε πως είναι αμοιβαία υποδοχή αν δεν υπάρχει ιδιομοιρία?

angelaki
27-03-2008, 05:30 PM
Και εγώ την έχω πάρει σαν τέτοια όψη με ήλιο στην παρθένο (8 μοίρες) και ερμή στο ζυγό (5 μοίρες). Θεωρείται αμοιβαία υποδοχή?

Οχι φίλη μου λάθος δικό μου στον όρο αμοιβαία υποδοχή στην δική μου βέβαια περίπτωση:embarrest στην περίπτωση όμως του Βασίλη είναι σωστή. Ηλιος στον Καρκίνο και Σελήνη στο Λιοντάρι. Εγω απλά ήθελα να πω ότι υπάρχει όψη το δωδεκάγωνο (πρέπει όμως να είναι 30 μοίρες οπως σωστά συμπλήρωσε ο Βασίλης):bigsmile:

Maroulita
27-03-2008, 07:49 PM
Τότε πως είναι αμοιβαία υποδοχή αν δεν υπάρχει ιδιομοιρία?

Στην αμοιβαία υποδοχή, αν δεν απατώμαι, δεν παίζει ρόλο η μοίρα, όσο η σχέση των πλανητών με τα ζώδια κυριαρχίας τους και οι εναλλαγές που μπορούν να γίνουν, σαν αυτή που περιέγραψε ο Βασίλης: Ηλιος-Καρκίνος// Σελήνη-Λεοντας.

starfish
27-03-2008, 08:18 PM
Οχι, οι μοιρες δεν παιζουν ρολο, αρκει τα ζωδια να "ανταλλασουν" κυβερνητες. Στο προηγουμενο παραδειγμα ο Ηλιος βρισκεται στο ζωδιο της Σεληνης και η Σεληνη στο ζωδιο του Ηλιου. Φερνει ενα ειδος ισορροπιας αυτη η ανταλλαγη.
Και φυσικα μπορει να συμβει με οποιουσδηποτε πλανητες.