PDA

View Full Version : Η Ζήλεια στον γενέθλιο χάρτη.

littlesunshine
27-02-2008, 09:30 AM
Καλημέρα!

Υπάρχουν ενδείξεις σε έναν χάρτη για ζήλεια που μπορεί να αισθάνεται ένα άτομο ή για ζήλεια που δέχεται;

starfish
27-02-2008, 10:26 AM
Καλημέρα!

Υπάρχουν ενδείξεις σε έναν χάρτη για ζήλεια που μπορεί να αισθάνεται ένα άτομο ή για ζήλεια που δέχεται;

Καλημερα! Ενδειξεις υπαρχουν, αποδειξεις οχι! :cheesy:
Και εννοεις γενεθλιο ή συναστρια; [κυριως για το "δεχεται"]
Ορισμενα ζωδια θεωρειται πως ειναι πιο επιρρεπη στην ζηλια, [απο κτητικοτητα, ανασφαλεια κλπ.]
Θεσεις και οψεις δυσαρμονικες του Αρη, του Πλουτωνα και ισως και της Σεληνης.

sagimoon
27-02-2008, 10:32 AM
Θα κοιτάξω το αστρολογικό λεξικό μου και θα σας παραθέσω τί γράφει για την λέξη ζήλεια.....υπομονή ως αύριο...:bigsmile:

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 10:39 AM
Εγώ πάλι θα το ρίξω πάλι στα ψυχολογικά μου; Τι είναι η ζήλεια; Μήπως κάποιο κρυμμένο αίσθημα μειονεξίας ή καταδίωξης που χρειάζεται να επιβεβαιωθεί; Με την έννοια αυτή θα έλεγα ότι συνδέεται με την ανασφάλεια. Παραδοσιακά ακούγονται ζώδια που ζηλεύουν. Π.χ. ο Σκορπιός ή ο Ταύρος ή ο Καρκίνος. Αλλά καθένα ζηλεύει με άλλο τρόπο. Ο Σκορπιός με κάποια "μανία", ο Ταύρος με κτητικότητα, ο Καρκίνος με γκρίνια. Επίσης η θέση της Σελήνης νομίζω σχετίζεται με τη ζήλια, καθώς σχετίζεται με το αίσθημα ασφάλειας ή ανασφάλειας.

Υποθέτω πάντως ότι η Αντωνία θα μας πει περισσότερα μόλις δει το λεξικό :)

Fotini Christodoulou
27-02-2008, 10:47 AM
Αν και περιμένω κι εγώ να μας πεί περισσότερα και η Αντωνία, προσωπική μου αποψη είναι οτι όλοι μπορεί να ζηλευουν η να ζηλεψουν σε κάποια φάση, αλλά με διαφορετικό κίνητρο και το εκφράζουν με διαφορετικό τροπο.

Για παραδειγμα ενω ο ταυρος ειναι πιο ξεκαθαρος και ισως εκδηλώνεται, ενας αιγόκερος για παραδειγμα δεν θα το δείξει,γιατι το θεωρεί αδυναμία,ή ο Σκορπιός αντί να δειξει οτι ζηλευει θα κανει καυγά για κάτι άσχετο:wacko: κτλ κτλ

Δ.Μέλλος
27-02-2008, 10:50 AM
Ίσως θα έπρεπε να γίνει και σαφής διαχωρισμός της έννοιας της λέξης "ζήλια" από την έννοια της λέξης "φθόνος" :bigsmile:

starfish
27-02-2008, 10:55 AM
Ίσως θα έπρεπε να γίνει και σαφής διαχωρισμός της έννοιας της λέξης "ζήλια" από την έννοια της λέξης "φθόνος" :bigsmile:

Εχω την εντυπωση οτι το ερωτημα εχει να κανει με την ερωτικη ζηλια...:blink:

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 11:04 AM
Εχω την εντυπωση οτι το ερωτημα εχει να κανει με την ερωτικη ζηλια...:blink:

Χμ, μπορεί ναι, αλλά κι ο Δημήτρης δεν έχει τελείως άδικο. Στην ερωτική ζήλια σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κρύβεται και μία στάση του στυλ "γιατί να μην μπορώ κι εγώ" (π.χ. να απιστήσω). Κι αφού δεν μπορώ εγώ δεν πρέπει να μπορεί κι ο άλλος.

starfish
27-02-2008, 11:29 AM
Χμ, μπορεί ναι, αλλά κι ο Δημήτρης δεν έχει τελείως άδικο. Στην ερωτική ζήλια σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κρύβεται και μία στάση του στυλ "γιατί να μην μπορώ κι εγώ" (π.χ. να απιστήσω). Κι αφού δεν μπορώ εγώ δεν πρέπει να μπορεί κι ο άλλος.

Το "γιατι να μην μπορω κι εγω" Βασιλη, πιστευω οτι υπαγεται σε αλλη κατηγορια, η οποια μπορει ισως να οδηγησει σε φθονο. Αλλα καλλιστα μπορει να ξεκουνησει καποιον για να πετυχει πραγματα!
Ακομη και αναμεσα στα μελη ενος ζευγαριου, ο φθονος ειναι διαφορετικο πραγμα απο την ζηλεια. :bigsmile:

Fotini Christodoulou
27-02-2008, 11:36 AM
Η αποψή μου...
Η ζήλεια είναι ενας ψυχολογικός μηχανισμός που εχει σκοπο να διαφυλάξει το ταίρι απο τυχόν επίδοξους αντιπάλους.

Ο φθόνος είναι μια ακραία μορφή ζήλειας που απαραιτήτως εμπεριέχει το στοιχείο της επιθυμίας επιτυχίας αυτου που φθονεί ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ του ατόμου το οποίο φθονεί.
Με λίγα λόγια ενας ανθρωπος φθονεί εναν άλλον που γίνεται το κεντρο της προσοχής.Θα προσπαθήσει νά τονισει τα αρνητικά του στους άλλους, να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα θα φτάσει στα άκρα ωστε να τον απομακρυνει και να γίνει αυτος το κεντρο της προσοχής.

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 11:48 AM
Εγώ πάλι ξαναγυρίζω σε αυτό που είπα στην αρχή. Υπάρχουν πολλά είδη ζήλιας. Η κτητική ζήλια προστατεύει το ταίρι από το να το πάρει ο αντίζηλος, όπως λέει και η Κυριακή. Υπάρχει και η ανταγωνιστική ζήλια όμως στο ζευγάρι, που εμπεριέχει φθόνο. Εκεί όπως λέει κι η Φωτεινή ζητούμενο δεν είναι η απιστία αλλά ποιος έχει τον πρώτο ρόλο στη σχέση. Αν κάποιος π.χ. γυρνάει αργά στο σπίτι και η σύζυγος του κάνει σκηνή γιατί άργησε, μπορεί να μην το κάνει, επειδή πιστεύει ότι απίστησε, αλλά επειδή θεωρεί ότι είναι κορόιδο που καθόταν και τον περίμενε τόση ώρα. Και οι δύο αιτίες μπορεί να οδηγήσουν σε παρόμοια συμπεριφορά (γιατί άργησες, πού ήσουν, πού γύρναγες) αλλά τα αίτια είναι διαφορετικά.

Δ.Μέλλος
27-02-2008, 11:51 AM
Η βάση της ζήλιας είναι ίδια, είτε πρόκειται για ερωτικό σύντροφο είτε για κάποιον άλλον.

starfish
27-02-2008, 11:51 AM
Ο φθονών, επιθυμει την αποτυχια [το λιγοτερο] του αλλου, ασχετα απο την δικη του επιτυχια ή μη!
Ειναι ο συνδυασμος της ζηλειας με την κακια. :nuts:

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 11:56 AM
Η βάση της ζήλιας είναι ίδια, είτε πρόκειται για ερωτικό σύντροφο είτε για κάποιον άλλον.

Ενδιαφέρουσα άποψη. Μπορείς να το αναπτύξεις λίγο;

Ο φθονών, επιθυμει την αποτυχια [το λιγοτερο] του αλλου, ασχετα απο την δικη του επιτυχια ή μη!
Ειναι ο συνδυασμος της ζηλειας με την κακια. :nuts:

Η κακία είναι ηθικός χαρακτηρισμός. Στην ψυχολογία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν μόνο κίνητρα.

Fotini Christodoulou
27-02-2008, 11:59 AM
Υπάρχει και η ανταγωνιστική ζήλια όμως στο ζευγάρι, που εμπεριέχει φθόνο. Στην κτητική ζήλια πιστεύω για παράδειγμα ότι αυτός που ζηλεύει θα στραφεί εναντίον των αντιζήλων. Στην ανταγωνιστική ζήλια όμως θα στραφεί εναντίον του συντρόφου.

Ακριβώς επειδή στρεφεται εναντίον του συντρόφου(δλδ αντικειμενικος σκοπός ειναι όχι να "προστατέψεις τον σύντροφο" αλλά να του κάνεις κακό/υποβιβάσεις κτλ ώστε να βγείς εσύ ο δυνατός στη σχέση) όμως φέυγει απο την απλή εννοια της ζήλειας και γίνεται ακραία συμπεριφορά με καταστροφικά αποτελέσματα.Επειτα υπάρχει και η παθολογική ζήλεια, μια εμμονή που επίσης ειναι ακραία μορφή και επίσης ξεφευγει απο το φυσικό ένστικτο προστασίας του συντρόφου απο "αντιπάλους".

Πιάνω τις ακραίες περιπτώσεις, γιατί ο φθόνος σαν λέξη χρησιμοποιείται μονο για να δηλώσει ακραία συμπεριφορά ,κατα την άποψη μου.
Συνεπως θεωρώ οτι δεν έχει σχέση με το θέμα που τεθηκε εξαρχής.

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 12:00 PM
Συνεπως θεωρώ οτι δεν έχει σχέση με το θέμα που τεθηκε εξαρχής.

Σ' αυτό καταρχήν συμφωνώ, αλλά δεν ξέρω τι εννοούσε το μέλος που άνοιξε το topic. Εμείς υποθέσαμε ότι μιλάει μόνο για ερωτική ζήλια. Αλλά ακόμα κι έτσι μήπως π.χ. ενδείξεις παθολογικής ζήλειας θα ήθελε να τις έχει;

nanstenka
27-02-2008, 12:11 PM
Η γνώμη μου είναι ότι οποιαδήποτε μορφή ζήλειας, όποια δηλαδή και αν είναι η πηγή ή η στόχευσή της είναι καταστροφική τόσο στα ζευγάρια όσο και σε άλλες σχέσεις φιλικές π.χ. όταν γίνεται υπέρμετρη ή ασφυκτική. Ωστόσο το υποκειμενικό στοιχείο εμποδίζει να βγάλει κανείς σαφή συμπεράσματα εδώ γιατί τα συναισθήματα και ο αντίκτυπός τους βιώνονται διαφορετικά και κυρίως σε διαφορετικό βαθμό από κάθε άνθρωπο.
Η ζήλια πάντα συνδέεται με το εγώ , με έναν εγωισμό δηλ. είτε υπέρμετρο είτε τσαλακωμένο. Κανείς δεν ζηλεύει τον άλλον.Ή για τον άλλον. Ζηλεύει για τον εαυτό του είτε μας αρέσει είτε όχι.
Ο φθόνος είναι ακραίος και απομακρύνεται από τη ζήλια πλησιάζοντας το.... μίσος.Όταν φθονείς, θέλεις να βλάψεις.
Βουαλά!

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 12:15 PM
Ο φθόνος είναι ακραίος και απομακρύνεται από τη ζήλια πλησιάζοντας το.... μίσος.Όταν φθονείς, θέλεις να βλάψεις.
Βουαλά!

Σωστό είναι αυτό, αλλά αυτή δεν είναι και η περίπτωση που κάποιος σκοτώνει τη γυναίκα του επειδή τη ζηλεύει;

nanstenka
27-02-2008, 12:20 PM
Τη σκοτώνει επειδή δεν αντέχει να είναι δίπλα της...Μισεί τον εαυτό του πρώτα και γι' αυτό ζηλεύει ή φθονεί...

Fotini Christodoulou
27-02-2008, 12:22 PM
Σωστό είναι αυτό, αλλά αυτή δεν είναι και η περίπτωση που κάποιος σκοτώνει τη γυναίκα του επειδή τη ζηλεύει;

Θα διαφωνήσω Βασίλη μου.

Και παλι προσωπική αποψη.
Επιμένω πως οι λέξεις που αφορούν ακραίες καταστάσεις ειναι συγκεκριμένες.
Ο αντρας σκοτώνει την σύζυγο όχι επειδή την ζηλευει, αλλά επειδή δεν αντέχει να την έχει κανενας άλλος και ο μονος τρόπος να την ελεγξει απόλυτα ειναι να της πάρει την ζωή!Ο ελεγχος ειναι το θεμα και η δυναμη, ενώ η ζήλεια είναι απλώς η δικαιολογία του ασθενή.Μιλάμε για βαριά ψυχιατρική περίπτωση, που ξεφευγει τελειως απο το θέμα κατα την γνωμη μου.

Τέλος ακόμα και αν το μέλος ζητούσε όψεις που δίνουν ακραίες συμπεριφορές και πάλι με επιφύλαξη θα απαντουσαμε.Για παραδειγμα στον χάρτη μου εχω τετράγωνο σεληνης πλουτωνα, αυτό σημαινει οτι έχω εμμονές;Φυσικά και όχι.Μιλάμε για τάσεις.Κι εφόσον μιλάμε για τασεις που ίσως δειχνουν ζηλεια, ίσως ειναι προτιμότερο να μείνουμε στην ζήλεια ως ένστικτο που όλοι μας διαθετουμε.

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 12:27 PM
Θα διαφωνήσω Βασίλη μου.
Ο αντρας σκοτώνει την σύζυγο όχι επειδή την ζηλευει, αλλά επειδή δεν αντέχει να την έχει κανενας άλλος και ο μονος τρόπος να την ελεγξει απόλυτα ειναι να της πάρει την ζωή!Ο ελεγχος ειναι το θεμα και η δυναμη, ενώ η ζήλεια είναι απλώς η δικαιολογία του ασθενή.Μιλάμε για βαριά ψυχιατρική περίπτωση, που ξεφευγει τελειως απο το θέμα κατα την γνωμη μου.

Τώρα με μπέρδεψες. Πού διαχωρίζεται η μία περίπτωση από την άλλη; Στην ποσότητα της ζήλειας; Δηλαδή αν η ζήλεια είναι μεγάλη και μπορεί να οδηγήσει στο φόνο δεν είναι ζήλεια; Αν είναι μικρή κι απλώς οδηγεί σε τσακωμό ή στο να σπάμε κανένα τασάκι είναι Ok? Η μικρή ζήλεια δεν είναι θέμα ελέγχου; Δεν είναι κτητικότητα; Είναι απλά έρωτας; Ή μήπως έχουμε στο μυαλό μία συγκεκριμένη συμπεριφορά; Δηλαδή το να είναι κανείς ενοχλητικός, επίμονος και κολλητσίδα; Και θεωρούμε μόνο αυτό ζήλια ενώ εξαιρούμε ό,τι περιέχει έκρηξη και το θεωρούμε ασθένεια; Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα. Μάλλον μας πιάνουν πάλι οι φοβίες για τα θέματα υγείας μου φαίνεται και προσπαθούμε να μετρήσουμε τη ζήλεια με το καντάρι... :)

Fotini Christodoulou
27-02-2008, 12:33 PM
Τη σκοτώνει επειδή δεν αντέχει να είναι δίπλα της...Μισεί τον εαυτό του πρώτα και γι' αυτό ζηλεύει ή φθονεί...

Νομίζω πως με εκφράζει απόλυτα το παραπάνω που εθεσε η nansteka.

Ο διαχωρισμός ενός απλού ενστίκτου που κουβαλαμε απο την εποχή του Homo sapiens, απο συμπεριφορές που οφείλονται σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και φτανουν στα άκρα νομίζω ειναι απαραίτητος.

όπως και να έχει ας κρίνει ο καθένας μας που συμμετεχει στο θέμα την "ροτα" ερμηνείας που θα ακολουθησει:bigsmile:

starfish
27-02-2008, 12:33 PM
Η κακία είναι ηθικός χαρακτηρισμός. Στην ψυχολογία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν μόνο κίνητρα.

Στην ζωη ομως υπαρχει..:cheesy:
Στην φιλοσοφια επισης και διδασκεται και σε πανεπιστημιακο επιπεδο...:cheesy:

nanstenka
27-02-2008, 12:36 PM
Νομίζω θα σε βοηθούσε αν το έβλεπες έτσι:
Δεν μετράμε τη ζήλεια αλλά το πρόβλημα του ανθρώπου που την έχει.
Κατά τη γνώμη μου, όπως προείπα, εξαρτάται από το πόσο πρόβλημα έχεις με τον εαυτό σου...η ζήλεια που νιοώθεις κι εκδηλώνεις και όλοι μας λίγο πολύ το προβληματάκι το έχουμε...
Θέλω να πω έχει να κάνει με τον εσωτερικό μας διάλογο.Με μας και με την προσωπικότητά μας είτε αυτή παρουσιάζει ένα μικρό κομμάτι του προβλήματος έιτε
είναι αρρωστημένη και εκδηλώνεται με ακραίες μορφές ζήλειας ή και πράξεις.
Υπάρχει πάντως μεγάλο χάσμα μεταξύ του να σπάσεις το τασάκι από το να αφαιρέσεις μια ανθρώπινη ζωή, νομίζω συμφωνείς,κι αυτό μετράται με όρους ψυχολογικούς και όχι με την ποσότητα της ζήλιας..

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 12:37 PM
Ο διαχωρισμός ενός απλού ενστίκτου που κουβαλαμε απο την εποχή του Homo sapiens, απο συμπεριφορές που οφείλονται σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και φτανουν στα άκρα νομίζω ειναι απαραίτητος.

Φωτεινή μου, ο homo sapiens σκότωνε εξαιτίας αυτού του απλού ενστίκτου. Νομίζω ότι κι αυτός πρέπει να είχε όπως τα λέμε κάποια ψυχολογικά προβλήματα :)

Τέλος πάντων, όπως λες κι εσύ είναι θέμα ερμηνείας. Πλακώσαμε εμείς τώρα ο καθένας με τη σοφία του και το μέλος που άνοιξε το θέμα δε μας έχει πει για τι από όλα αυτά θα ήθελε να μάθει...

Βασιλης Παπαδολιας
27-02-2008, 12:40 PM
Νομίζω θα σε βοηθούσε αν το έβλεπες έτσι:
Δεν μετράμε τη ζήλεια αλλά το πρόβλημα του ανθρώπου που την έχει.
Κατά τη γνώμη μου, όπως προείπα, εξαρτάται από το πόσο πρόβλημα έχεις με τον εαυτό σου...η ζήλεια που νιοώθεις κι εκδηλώνεις και όλοι μας λίγο πολύ το προβληματάκι το έχουμε...
Θέλω να πω έχει να κάνει με τον εσωτερικό μας διάλογο.Με μας και με την προσωπικότητά μας είτε αυτή παρουσιάζει ένα μικρό κομμάτι του προβλήματος έιτε
είναι αρρωστημένη και εκδηλώνεται με ακραίες μορφές ζήλειας ή και πράξεις.
Υπάρχει πάντως μεγάλο χάσμα μεταξύ του να σπάσεις το τασάκι από το να αφαιρέσεις μια ανθρώπινη ζωή, νομίζω συμφωνείς,κι αυτό μετράται με όρους ψυχολογικούς και όχι με την ποσότητα της ζήλιας..

¶ρα καταλήγουμε ότι όλες οι ζήλιες ανάγονται στην ίδια αιτία. Όπως έλεγε κι ο Δημήτρης. Απλά μας πείραξε η λέξη φθόνος ίσως. Αντ' αυτού εσύ προτείνεις το ότι κανείς δεν τα πάει καλά με τον εαυτό του (ο φθόνος είναι μία αντίδραση στο αίσθημα μειονεξίας πάντως, όταν θεωρεί τους άλλους αιτία για το δικό του πρόβλημα). Το χάσμα στο οποίο αναφέρεσαι είναι σχετικό, καθώς είναι θέμα ψυχικής ισορροπίας όπως λες αλλά και συνάρτηση του "συστήματος" (με την ψυχολογική έννοια) που ζεις. Ο ίδιος άνθρωπος που σκοτώνει σε άλλο περιβάλλον είναι "αποδεκτός". Ένας απατημένος σύζυγος πιθανόν να μη σκότωνε αν δεν έμενε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην επαρχία όπου όλοι ξέρουν όλους. Οι σχέσεις (συναλλαγές) και το περιβάλλον (σύστημα) είναι απαραίτητες για να οδηγηθούμε στην έκρηξη. Δε φτάνει από μόνη της κάποια ψυχολογική προδιάθεση. Επομένως η έννοια της ασθένειας είναι εν μέρει σχετική. Και εμπλέκει και κοινωνιολογικές παραμέτρους.

Και για να κάνω και μία αστρολογική αναφορά όλη αυτή η διαδικασία που καθοδηγεί τον άνθρωπο σε αδιέξοδα πρέπει πιστεύω να έχει να κάνει με ταυτόχρονες επιδράσεις Κρόνου (περιβάλλον), Πλούτωνα (εσωτερικευμένα αδιέξοδα) και ¶ρη (που θα προβεί στην ενέργεια). Ίσως και Σελήνη που δεν μπορεί να αισιοδοξήσει και όχι αρκετό Ουρανό ή αρκετά αντικειμενικό και ισχυρό Ερμή για να μπορέσει να αποδεχτεί τα γεγονότα και να δει την άλλη πλευρά.

starfish
27-02-2008, 12:41 PM
Παντως τετοια θεματα εμπεριεχουν τεραστια δοση ασαφειας και ειναι μαλλον αδιαφορο να γινονται αστρολογικες συζητησεις τοσο γενικες. Ο καθενας μαθαινοντας ερμηνειες θεσεων, οψεων κλπ. μπορει να το ψαξει και να βγαλει καποια συμπερασματα. Τα δικα του συμπερασματα δεν θα ειναι ο κανονας, αφου στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν κανονες!

Fotini Christodoulou
27-02-2008, 12:41 PM
Aς μην ξεφύγουμε άλλο απο το θέμα, πράγματι.:bigsmile:

Μαρία_Δ
27-02-2008, 12:53 PM
Ας μην ξεχνάμε ότι η ζήλεια είναι μάλλον κάτι έμφυτο στον άνθρωπο..όπως και τα άλλα συναισθήματα που έχουμε και χαρακτηρίζονται φυσιολογικά. Τουλάχιστον από τη θεωρία αυτή ξεκινά και η ψυχανάλυση.
Αν αναλογιστούμε ότι προέρχεται από τον "ζήλο" θα τολμούσε κάποιος να πει ότι βοηθά την εύρρυθμη λειτουργία του Εγώ αλλά ίσως και της κοινωνίας με την έννοια ότι εμπερικλείει την αφοσίωση, την μεγάλη ενεργητικότητα ίσως και το πάθος..αλλά και τη δραστηριοποίηση μας στο να παλέψουμε, να αγωνιστούμε για αυτό που ποθούμε να διατηρήσουμε, για τα κεκτημένα μας!
Αυτό που διαφέρει είναι σαφώς οι αντιδράσεις μας σε αυτή..που όπως και σε όλα τα άλλα συναισθήματα ποικίλλουν..από την μεγάλη επιθετικότητα έως και την πλήρη απάθεια!
Το να φτάσει κανείς σε φόνο είναι από μόνο του μια παθολογική κατάσταση..κρύβεται μια μεγάλη παθολογία πίσω από αυτό...και σίγουρα εύκολα συγχέεται..το έκανε από υπερβολική ζήλεια?από υπερβολική αγάπη ή από υπερβολικό μίσος-φθόνο??
Αλλά όπως και να έχει..πάντα τα ακραία συναισθήματα δεν μπερδεύονται με τα αντίθετά τους?Ακόμα και οι αισθήσεις μας μας ξεγελάνε..π.χ. με το υπερβολικό κρύο-με τον πάγο..νιώθουμε τρομερο κάψιμο..μας "καίνε"!! Πόσο μάλλον τα συναισθήματα..

nanstenka
27-02-2008, 01:05 PM
Δεν αντιλέγω αγαπητέ Βασίλη ότι οι ψυχολογικές δυσμορφίες έιναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το περιβάλλον και το σύστημα στο οποίο εντάσσονται.Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου.
Απλά λέω, και είναι γνώμη μου, ότι ο βαθμός της ζήλιας καθορίζεται από την εκάστοτε διαταραχή, το ελάττωμα αν θες που καθένας κουβαλά με σκοπό να φτιάξει ή να μετριάσει ώστε να γίνει καλύτερος άνθρωπος.
Αν αυτό επιτευχθεί μπορεί να δώσει και θετικά αποτελέσματα, δεν αντιλέγω αλλά το έγκλημα και τα σεξουαλικά εγκλήματα που διεπράχθησαν λόγω ζήλιας σίγουρα κρύβουν προβληματικές και διαταραγμένες προσωπικότητες, κατά την γνώμη μου, ακόμα και αν έγιναν εν βρασμώ ψυχής.

Markisia
27-02-2008, 05:43 PM
Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αλλα όσοι ανήκουν στο ζώδιο του σκορπιού είναι εξαιρετικά ζηλιάρηδες, κυρίως οι γυναίκες. Δε νομίζω να είναι σύμπτωση!

:nuts:

Marlene
27-02-2008, 09:12 PM
Μην με παρεξηγήσετε αλλά δεν νομίζω ότι όλη αυτή η [κατά τ'άλλα πάρα πολύ ωραία] φιλοσοφική συζήτηση περί της φύσης της ζήλειας βοήθησε ιδιαίτερα το μέλος που ξεκίνησε αυτό το θέμα.

littlesunshine
28-02-2008, 09:23 AM
Γεια σας!

Η αλήθεια είναι οτι η μόνη σχεδόν αστρολογική αναφορά είναι αυτή του κυρίου Παπαδόλια:

"Και για να κάνω και μία αστρολογική αναφορά όλη αυτή η διαδικασία που καθοδηγεί τον άνθρωπο σε αδιέξοδα πρέπει πιστεύω να έχει να κάνει με ταυτόχρονες επιδράσεις Κρόνου (περιβάλλον), Πλούτωνα (εσωτερικευμένα αδιέξοδα) και ¶ρη (που θα προβεί στην ενέργεια). Ίσως και Σελήνη που δεν μπορεί να αισιοδοξήσει και όχι αρκετό Ουρανό ή αρκετά αντικειμενικό και ισχυρό Ερμή για να μπορέσει να αποδεχτεί τα γεγονότα και να δει την άλλη πλευρά."

Και το οτι οι γυναίκες Σκορπιοί θεωροούνται ζηλιάρες.

Σύμφωνα με αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο Χείρωνας στον 8ο οίκο ή συζυγία Πλούτωνα με βόρειο δεσμό ή μεσουράνημα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ζήλειας; Και όταν λέω ζήλεια εννοώ την ανάγκη εξουσίας του Εγώ του ατόμου-όταν την αισθάνεται- και μη σωστή διαχείρηση των εχθρών του-όταν την δέχεται.

sagimoon
28-02-2008, 09:39 AM
ΛΕΞΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Τ.Ε.Ο ΚΑΡΤΕΡ

ΖΗΛΟΤΥΠΙΑ
Στην αληθινή της μορφή είναι ένα συναίσθημα του σκορπιού, αν και υπάρχουν συγγενείς καταστάσεις που της μοιάζουν αρκετά στην εξωτερική μορφή τους.
Για παράδειγμα, το είδος που συνήθως εκφράζεται με παράπονα του τύπου <δεν είναι πρέπον> και το οποίο οφείλεται σε προσβολές του ζυγού. Υπάρχει επίσης μια κατάσταση του Λέοντα, που οφείλεται σε ένα αίσθημα προσβολής της προσωπικής αξιοπρέπειας΄μια μορφή του καρκίνου που προέρχεται από ένα αίσθημα κατοχής κλπ

Αυτά λέει ο κάρτερ, όχι ιδιαίτερα σαφή και απλά. Νομίζω ένας αστρολόγος θα μπορούσε να γράψει διατριβή με θέμα <Η ζήλεια περιδιαβαίνει τον ζωδιακό> χεχε

Βασιλης Παπαδολιας
28-02-2008, 12:48 PM
Σύμφωνα με αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο Χείρωνας στον 8ο οίκο ή συζυγία Πλούτωνα με βόρειο δεσμό ή μεσουράνημα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ζήλειας; Και όταν λέω ζήλεια εννοώ την ανάγκη εξουσίας του Εγώ του ατόμου-όταν την αισθάνεται- και μη σωστή διαχείρηση των εχθρών του-όταν την δέχεται.

Καταρχήν - σε ό,τι με αφορά - να σας ζητήσω συγγνώμη που δεν αναφέρθηκα περισσότερο σε αστρολογικούς παράγοντες. Το μήνυμα που ήθελα να περάσω είναι ότι για να βρούμε όψεις ζήλιας στην ουσία πρέπει να βρούμε όψεις που δείχνουν την ψυχολογική κατάσταση που οδηγεί στη ζήλια.

Όπως και να'χει ο όγδοος οίκος που αναφέρετε είναι οίκος ψυχολογικής αναστάτωσης και υπαρξιακών θεμάτων που θέτει η ζωή. Απόλυτη δέσμευση με κάποιον σε σημείο που η ίδια η ύπαρξη μας να μη διαφέρει από τη δική του, απώλεια όταν χάνουμε κάποιον, πόνος αποχωρισμού, οικονομικά προβλήματα που περιέχουν εξάρτηση ή επικίνδυνο ρίσκο (ώστε να απειλούμαστε και με οικονομική καταστροφή), βαθιά συναισθήματα που μας οδηγούν σε πόνο και μας αναγκάζουν να μετασχηματιστούμε.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ζήλια εδώ είναι η άρνηση αποδοχής του μετασχηματισμού. Ζηλεύω γιατί προσπαθώ να παραμείνω σε μία κατάσταση που έτσι κι αλλιώς δε θα μπορέσω να παραμείνω, αλλά δεν το παραδέχομαι.

Η ύπαρξη του Χείρωνα δίνει μία διάσταση μαθητείας σε αυτή τη θέση. Μέσα από θέματα αυτού του οίκου καλούμαι να πάρω μαθήματα για τη ζωή, να προσγειωθώ, να μάθω να γιατρεύω τον πόνο μου και τον πόνο των άλλων, να μάθω ποια είναι τα όρια και πώς να τα σέβομαι. Επειδή όμως η ικανότητα αυτή ίασης είναι κάτι που κατακτιέται προοδευτικά για πολλά χρόνια μπορεί να αποτυγχάνω και ο πόνος μου να μεγιστοποιείται ή να κάνω λάθη, να είμαι άστοχος στις ενέργειες μου και αδέξιος στο χειρισμό των συναισθημάτων.

Ο Πλούτωνας στο μεσουράνημα πάλι δηλώνει κάτι πιο γήινο, καθώς αγγίζει το σημείο της μέγιστης υλοποίησης. Υπάρχει εξάρτηση αλλά σε πιο πρακτικό επίπεδο. Ένας γάμος ή ένα επάγγελμα π.χ. από το οποίο εξαρτιόμαστε για την επιβίωση μας ή μας δεσμεύει ολοκληρωτικά.

Δεν ξέρω αν σας κάλυψα... Εκφράζω προσωπικές απόψεις έτσι κι αλλιώς και μπορούν να συμπληρώσουν κι άλλοι συνομιλητές ή και να διαφωνήσουν...

zeta1987
29-02-2008, 02:26 AM
Θα ήθελα να πω και εγώ την άποψη μου περί του θέματος..
Πιστεύω ότι η ζήλια,ή φθόνος ή όπως θέλετε πείτε το έχουν κοινή βάση...Νιώθουμε ότι ο διπλανός μας έχει κάτι καλύτερο από εμάς και το θέλουμε,μειονεκτούμε...Βέβα ια υπάρχει περίπτωση κάποιος απλά να θέλει ΟΛΟΙ να είναι κατώτεροι από εκείνον και εκείνος να είναι ο ανώτερος, να έχει τα πάντα και μόλις δεί κάποιον να κάνει κάτι καλύτερο αμέσως να μειονεκτεί και ίσως και να θέλει να τον καταστρέψει..

Δηλαδή η ζήλια προκαλείται από εγωισμό κυρίως αν το σκέφτουμε..Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κάποιον άλλον...Απλά η διαφορά της λέξης "ζήλεια" από ΄"φθόνος" ίσως να υπόκειται στο ότι άμα απλά ζηλέψουμε ίσως να μην κάνουμε και κακό όπως στην περίπτωση του φθόνου.Τώρα όσον αφορά σχέσεις ερωτικές,πιστεύω ότι προκαλείται από συναισθήματα κατωτερότητας (ίσως θεωρούμε ότι ο σύντροφος μετράει περισσότερο από εμάς και ίσως του πέφτουμε λίγοι κλπ),ανωριμότητας (δεν ξέρουμε να αξιολογούμε κινήσεις του συντρόφου) ή και κτητικότητας...

΄Το έχω ζήσει έντονα αυτό το συναίσθημα παιδιά και είναι ότι χειρότερο...Επίσης η υπερβολική ζήλια φέρνει και έμμονες ιδέες;;Όλα αυτά λοι΄πόν δεν σας μυρίζουν Σκορπιό και τους Κυβερνήτες του καθώς και στοιχεία 8ου οίκου;;Εγώ συμφωνώ με όσους είπαν για στοιχεία σκορπιού..Γιατί όλα αυτά στο τέλος έχουν πλήρη σκοπό να μας μεταμορφώσουν και να αναθεωρήσουμε εντελώς (φάση στην οποία είμαι τώρα:toung: ).

Όλα τα ζώδια ζηλεύουν με τον τρόπο τους καθώς και με την διοχέτευση των πλανήτων στους χάρτες τους...Αλλά ο Σκορπιός αποτελεί το παράδειγμα...Ίσως δηλαδή και ένας πλανήτης πχ Αφροδίτη στον Καρκίνο αλλά στον 8ο οίκο να φέρνει κάποια στοιχεία του σκορπιού και να βγεί ολίγον κτητικότητα.Πιστεύω τέλος ότι η ζήλια κάποιες φορές προέρχεται από πολύ βαθειά συναισθήματα (Πλούτωνας) τα οποία μας είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε,βγαίνουν ασυνείδητα (πάλι στοιχείο του Πλούτωνα αυτό)...Για αυτό και πιστεύω περισσότερο στον σκορπιό...Αυτά...:embarrest

aries engineer
29-02-2008, 10:11 AM
Εχω διαβασει καπου οτι οσοι εχουν Σεληνη στο Σκορπιο αρεσκονται στο να τους ζηλευουν ..σκηνες ζυλοτυπιας ειναι το οξυγονο τους...Το τσεκαρα και ισχυει....:laugh:Ε ρε μαζοχισμος που κυκλοφορει!!!!!!!!!!!!:toung:

starfish
29-02-2008, 10:19 AM
Εχω διαβασει καπου οτι οσοι εχουν Σεληνη στο Σκορπιο αρεσκονται στο να τους ζηλευουν ..σκηνες ζυλοτυπιας ειναι το οξυγονο τους...Το τσεκαρα και ισχυει....:laugh:Ε ρε μαζοχισμος που κυκλοφορει!!!!!!!!!!!!:toung:

Εχω Σεληνη στον Σκορπιο -και μαλιστα στον 5ο!- και σε βεβαιωνω οτι η χειροτερη μου ειναι οι κρισεις ζηλοτυπιας! Δεν τις αφηνω καν να γινουν κρισεις, και ειμαι απολυτη σ αυτο!! Ειμαι ικανη να χωρισω επι τοπου αν το ετερον ημισυ το παιζει ή ειναι ζηλιαρης!!

aries engineer
29-02-2008, 10:20 AM
Εχω διαβασει καπου οτι οσοι εχουν Σεληνη στο Σκορπιο αρεσκονται στο να τους ζηλευουν ..σκηνες ζυλοτυπιας ειναι το οξυγονο τους...Το τσεκαρα και ισχυει....:laugh:Ε ρε μαζοχισμος που κυκλοφορει!!!!!!!!!!!!:toung:Ταχα μου δηθεν τους κανεις μια σκηνη του τυπου ποια ηταν στο τηλεφωνο ή πως ειναι η καινουργια συναδελφος και αμεσως βλεπεις μια λαμψη στο βλεμμα τους και μια χαρααα!!!!!!!:bigsmile:

starfish
29-02-2008, 10:25 AM
Ταχα μου δηθεν τους κανεις μια σκηνη του τυπου ποια ηταν στο τηλεφωνο ή πως ειναι η καινουργια συναδελφος και αμεσως βλεπεις μια λαμψη στο βλεμμα τους και μια χαρααα!!!!!!!:bigsmile:

Και μετα, ποια ειναι η αντιδραση τους;
Γιατι η λαμψη στο βλεμμα μπορει να σημαινει "τολμα να το συνεχισεις και θα δεις τι εχει να γινει!":bigsmile::bigsmile:

Fotini Christodoulou
29-02-2008, 10:32 AM
Αν μιλάμε γενικά για την Σελήνη στον Σκορπιό, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρώτα ζηλευει και μετά της αρέσει ίσως να την ζηλευουν ή να της δείχνουν συνεχώς οτι την επιθυμουν οι σύντροφοι.
Και παλι γενικά μιλώντας ειναι μια σελήνη με έντονο το αίσθημα του ανταγωνισμού και ειναι και κτητική και ισως γι αυτό το λόγο ζηλευει.:bigsmile:

aries engineer
29-02-2008, 10:45 AM
Αν μιλάμε γενικά για την Σελήνη στον Σκορπιό, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρώτα ζηλευει και μετά της αρέσει ίσως να την ζηλευουν ή να της δείχνουν συνεχώς οτι την επιθυμουν οι σύντροφοι.
Και παλι γενικά μιλώντας ειναι μια σελήνη με έντονο το αίσθημα του ανταγωνισμού και ειναι και κτητική και ισως γι αυτό το λόγο ζηλευει.:bigsmile:
Τι να πω γλυκια μου roadrunner, περι ορεξεως....Ξενερωνω μονο με την ιδεα οτι καποιος θα μου εκανε σκηνη ζυλοτυπιας..Βαριεμαι να ζηλευω και να με ζηλευουν..:toung:

Fotini Christodoulou
29-02-2008, 10:50 AM
σαφώς περί ορέξεως:laugh:

Κι εγω σαν Καρκίνος (και με συνοδο Ηλιου-Δια) δεν τα μπορώ καθόλου μα καθόλου αυτά:cry:

katerina2
29-02-2008, 12:44 PM

Έχω σελήνη στον 8ο, τετράγωνο με πλούτωνα (η σελήνη μάλιστα είναι κυβερνήτης του ωροσκοπίου μου).
Roadrunner αυτό που λες για το έντονο αίσθημα του ανταγωνισμού, μπορώ από προσωπική πείρα να το επιβεβαιώσω απόλυτα...Είναι κάτι όμως που σε πάει πίσω και σε κάνει να βγάζεις τα μάτια σου με τα χέρια σου...

Fotini Christodoulou
29-02-2008, 12:55 PM
Έχω σελήνη στον 8ο, τετράγωνο με πλούτωνα (η σελήνη μάλιστα είναι κυβερνήτης του ωροσκοπίου μου).
Roadrunner αυτό που λες για το έντονο αίσθημα του ανταγωνισμού, μπορώ από προσωπική πείρα να το επιβεβαιώσω απόλυτα...Είναι κάτι όμως που σε πάει πίσω και σε κάνει να βγάζεις τα μάτια σου με τα χέρια σου...

Ειναι μια προκλητική όψη στον χειρισμό (την εχω κι εγώ στο χάρτη μου εις την τρίτην δλδ και με ηλιο και δια, εκτος σεληνης:cheesy: ).

Ωστοσο, θεωρώ οτι ναι μέν πιθανότατα οδηγεί σε τετοια λάθη, αλλά μέσα απο αυτά μαθαινουμε (και λόγω πλουτωνα δεν τα ξεχναμε τα μαθηματα).
Τα τετράγωνα συνηθως απαιτούν εμπειρίες και βιώματα για να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε.:bigsmile::bigsmile :

zeta1987
29-02-2008, 03:25 PM
H Σελήνη στον Σκορπιό είναι όντως πολύ περίεργη και κτητική αρκετά..Πάντως γένικά με την ζήλεια όχι απλά βγάζουμε τα μάτια μας,καταστρέφουμε τον εαυτό μας και φθειρόμαστε πολύ...:cry:Ο Ερμής που είναι κυβερνήτης 7ου εμένα ειναι στον σκορπιό,στον όγδοο οίκο και σε σύνοδο με Πλούτωνα!!!Μπορούμε να το βάλουμε και σαν το ύστατο παράδειγμα της ζήλιας,τον συγκεκριμένο συνδυασμό!!:laugh:Και όντως είμαι ζηλιάρα αλλά στισ σχέσεις..Βέβαια παλιά δεν το είχα καν..Τώρα που έκανα μία πιο σοβαρή σχέση μου βγήκε στον χειρότερο βαθμό και απόρησα εντελώς με τον εαυτό μου!!Εγώ που ήμουν της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας..Ήταν κρυμένο πολύ βαθιά μέσα μου..:cry:

Βασιλης Παπαδολιας
29-02-2008, 03:57 PM
O Σκορπιός μπορεί να εκφράσει την αγωνία του και με αυτοκαταστροφή παιδιά. Δηλαδή, αντί να ζηλεύει τον άλλον, να θεωρεί ότι φταίει εκείνος και μάλιστα να έχει άγχος με σωματικά συμπτώματα για τέτοιους λόγους. Ειδικά η Σελήνη στο Σκορπιό που αναφέρατε μπορεί να επηρεάσει πολύ την υγεία για τέτοιους λόγους.

zeta1987
29-02-2008, 04:00 PM
O Σκορπιός μπορεί να εκφράσει την αγωνία του και με αυτοκαταστροφή παιδιά. Δηλαδή, αντί να ζηλεύει τον άλλον, να θεωρεί ότι φταίει εκείνος και μάλιστα να έχει άγχος με σωματικά συμπτώματα για τέτοιους λόγους. .

Έχεις πολύ δίκιο Βασίλη σε αυτό.Το έχω περάσει...Είναι αυτό που έλεγα για τις έμμονες ιδέες σε προηγούμενο post:cry:

aries engineer
29-02-2008, 06:16 PM
Σιγουρα θα θυμαστε το περιστατικο με τη κοπελα που ειχε εξαφανιστει και τελικα αποδειχτηκε οτι το αγορι της ,την ειχε σκοτωσει λογω ζηλειας...Πιστευω οτι καταλαβατε..Οταν τον ειδα να μιλαει ημουν βεβαιη οτι ηταν Σκορπιος..ετυχε μετα να δω την ημερομηνια γεννησης..παιδια 5 πλανητες στο Σκορπιο..Ειναι ικανοι να φτασουν στα ακρα απο τη ζηλεια παντως.:amazed::amazed:
Παντως οσους ξερω ,εχω ακουσει τα απιθανα οταν διεκδικουν καποιον..και αρκετες φορες ..των ακρων πραγματα..Το πιο τραγικο απο ολα ειναι οτι δεν διεκδικουν μονο με αρκετα "βιαιο"τροπο...αλλα δεν 8ελουν να το αποκτησει και καποιος αλλος αυτο που ενδεχομενως κυνηγανε ..Τρέλααααα!!!!:wacko:
Μια παρα πολυ καλη φιλη..Σκορπινα με ωροσκοπο Σκορπιο και Αφροδιτη στο ΣΚορπιο διεκδικουσε παρααα πολλα χρονια τον τωρινο της ανδρα..εφτανε στο σημειο να κανει την αρρωστη μονο και μονο για να τον κραταει στο σπιτι..Τελικα αρρωστησε πραγματικα και μαλιστα παρααα πολυ σοβαρα και τον τυλιξε..Παρθενος αυτος βλεπετε ,μην δει καποιον να ποναει ..Θα μου πειτε οτι μπορει να ειναι τυχαιο το γεγονος οτι αρρωστησε βαρεια..εγω παραυτα ειμαι πεπεισμενη οτι η μανια της να τον κρατησει προκαλεσε την πραγματικη αρρωστια στο σωμα της..

Προς Θεου δεν γενικοποιω ...ετσι???Δεν σημαινει οτι ολοι οι Σκορπιοι ειναι αυτοκαταστροφικοι ..ειναι πολυπαραγοντικο το 8εμα,οπως θα ελεγαν και οι φιλτατοι αστρολογοι μας!!!!

zeta1987
29-02-2008, 06:45 PM
Σιγουρα θα θυμαστε το περιστατικο με τη κοπελα που ειχε εξαφανιστει και τελικα αποδειχτηκε οτι το αγορι της ,την ειχε σκοτωσει λογω ζηλειας...Πιστευω οτι καταλαβατε..Οταν τον ειδα να μιλαει ημουν βεβαιη οτι ηταν Σκορπιος..ετυχε μετα να δω την ημερομηνια γεννησης..παιδια 5 πλανητες στο Σκορπιο..Ειναι ικανοι να φτασουν στα ακρα απο τη ζηλεια παντως.:amazed::amazed:
Παντως οσους ξερω ,εχω ακουσει τα απιθανα οταν διεκδικουν καποιον..και αρκετες φορες ..των ακρων πραγματα..Το πιο τραγικο απο ολα ειναι οτι δεν διεκδικουν μονο με αρκετα "βιαιο"τροπο...αλλα δεν 8ελουν να το αποκτησει και καποιος αλλος αυτο που ενδεχομενως κυνηγανε ..Τρέλααααα!!!!:wacko:
Μια παρα πολυ καλη φιλη..Σκορπινα με ωροσκοπο Σκορπιο και Αφροδιτη στο ΣΚορπιο διεκδικουσε παρααα πολλα χρονια τον τωρινο της ανδρα..εφτανε στο σημειο να κανει την αρρωστη μονο και μονο για να τον κραταει στο σπιτι..Τελικα αρρωστησε πραγματικα και μαλιστα παρααα πολυ σοβαρα και τον τυλιξε..Παρθενος αυτος βλεπετε ,μην δει καποιον να ποναει ..Θα μου πειτε οτι μπορει να ειναι τυχαιο το γεγονος οτι αρρωστησε βαρεια..εγω παραυτα ειμαι πεπεισμενη οτι η μανια της να τον κρατησει προκαλεσε την πραγματικη αρρωστια στο σωμα της..
Προς Θεου δεν γενικοποιω ...ετσι???Δεν σημαινει οτι ολοι οι Σκορπιοι ειναι αυτοκαταστροφικοι ..ειναι πολυπαραγοντικο το 8εμα,οπως θα ελεγαν και οι φιλτατοι αστρολογοι μας!!!!

Και εγώ 100% σίγουρη είμαι για αυτό το περιστατικό που λές..Από τις πολλές έμμονες ιδέες που έχει ο Σκορπιός συνήθως αυτοκαταστρέφεται!¶σε...:cry:

εφη ταδε-ταδε εφη
29-02-2008, 09:55 PM
Τώρα με μπέρδεψες. Πού διαχωρίζεται η μία περίπτωση από την άλλη; Στην ποσότητα της ζήλειας; Δηλαδή αν η ζήλεια είναι μεγάλη και μπορεί να οδηγήσει στο φόνο δεν είναι ζήλεια; Αν είναι μικρή κι απλώς οδηγεί σε τσακωμό ή στο να σπάμε κανένα τασάκι είναι Ok? Η μικρή ζήλεια δεν είναι θέμα ελέγχου; Δεν είναι κτητικότητα; Είναι απλά έρωτας; Ή μήπως έχουμε στο μυαλό μία συγκεκριμένη συμπεριφορά; Δηλαδή το να είναι κανείς ενοχλητικός, επίμονος και κολλητσίδα; Και θεωρούμε μόνο αυτό ζήλια ενώ εξαιρούμε ό,τι περιέχει έκρηξη και το θεωρούμε ασθένεια; Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα. Μάλλον μας πιάνουν πάλι οι φοβίες για τα θέματα υγείας μου φαίνεται και προσπαθούμε να μετρήσουμε τη ζήλεια με το καντάρι... :)

καλησπέρα!
Πιστεύω πως η ζήλια πηγάζει από αισθήματα κατωτερότητας...αν αυτά γίνουν μανία τότε πάμε στην ψύχωση...χωρίς να είμαι ειδικός βέβαια...! :embarrest

katerina2
01-03-2008, 02:09 PM
Και όντως είμαι ζηλιάρα αλλά στισ σχέσεις..Βέβαια παλιά δεν το είχα καν..Τώρα που έκανα μία πιο σοβαρή σχέση μου βγήκε στον χειρότερο βαθμό και απόρησα εντελώς με τον εαυτό μου!!Εγώ που ήμουν της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας..Ήταν κρυμένο πολύ βαθιά μέσα μου..:cry:

Ζέτα ακριβώς το ίδιο συνέβει και στη δική μου περίπτωση..στην σοβαρή σχέση που έκανα μου βγήκαν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (ζήλια, κτητικότητα, έλεγχος όχι φανερός) και πραγματικά απορούσα γιατί αντιδρώ έτσι...Βέβαια κατάλαβα ότι μέσα στη σχέση κάνουμε τρομερή ψυχανάλυση :blink:

moutro28
02-03-2008, 08:50 PM
Δεν έχω τις απαραίτητες αστρολογικές γνώσεις για να πω ποιές είναι οι όψεις της ζήλιας, του φθόνου κλπ.
Εκτιμώ όμως ότι θα πρέπει να αναζητούμε σ' εναν αστρολογικό χάρτη τις όψεις εκείνες που αφορούν τον βαθμό αυτοεκτίμησης του ατόμου, το ενδιαφέρον του για προσωπική εξέλιξη, την συναισθηματική νοημοσύνση, τον ιδεαλισμό, τον φιλελευθερισμό κλπ.
Θέλω να πω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η εκδήλωση ζήλειας, στην ακραία και αρρωστημένη μορφή της, δεν είναι παρά η έκφανση βαθύτερων προβλημάτων του ίδιου του ατόμου και συνήθως δεν αφορούν ένα άλλο άτομο.
Αν για παράδειγμα κάποιος ζηλεύει αρρωστημένα τη σύντροφο του αυτό δεν έχει να κάνει με το αν φοράει μίνι φούστα και αν πηγαίνει συχνά για καφέ με τις φίλες της, με το αν δηλαδή "δίνει δικαιώματα". Ακόμα κι αν την κλειδαμπαρώσει σε ενα δωμάτιο με κάμερες, ο τύπος θα συνεχίσει να ζηλεύει, θα δημιουργεί στο μυαλό του χιλιάδες λόγους και "δικαιώματα".
Αν έχεις καλή σχέση με τον εαυτό σου, τον αγαπάς και τον σέβεσαι δεν ζεις με την αγωνία μηπως βρει κάποιον/α καλύτερο/η και δεν επιχειρείς να να δέσεις τον άλλον χειροπόδαρα για να μην τον χάσεις.
Το οποιός αγαπάει ζηλεύει είναι μια ΜΠΟΥΡΔΑ, γιατί η αγάπη εμπεριέχει την έννοια της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης. Αλλιώς δεν είναι αγάπη, είναι κάτι άλλο.
Είμαι της άποψης ό,τι όποιος θέλει μένει. Κανέναν δεν μπορείς να το κρατήσεις με το ζόρι ή με υστερίες.
Βέβαια πολλές φορές υποκρινόμαστε ότι ζηλεύουμε - όχι ακραία πράγματα - κυρίως για να εξιτάρουμε τους συντρόφους μας, ως μέρος του ερωτικού παιχνιδιού.

kphssa
02-03-2008, 11:15 PM
Πιστευω οτι η Ζηλεια ειναι καθαρα θεμα ανασφαλειας. Δεν μιλαω βεβαια για Ζηλεια βαριας μορφης οπως συνανταμε σε αρρωστημενες, παθολογικες καταστασεις. Τετοιες περιπτωσεις εχουν πολυ βαθυτερα αιτια και η εκφραση της ζηλειας αποτελει μονο ενα μερος αυτων. Η μονη λυση ειναι ενας καλος ψυχολογος.

Οι πιο απλες σκηνες ζηλοτυπιας, νομιζω οτι πηγαζουν απο την ανασφαλεια μας για τα συναισθηματα του συντροφου μας για μας. Οταν δεν ξερουμε τι ακριβως νιωθει ο αλλος/η, οταν δεν ξερουμε την ποιοτητα της σχεσης μας, τοτε μεγαλωνει η ανασφαλεια μας και κατα συνεπεια ..η ζηλεια μας. Η εξομολογηση της αγαπης μας στον αλλον ειναι ενα καλο αντιδοτο κατα της ζηλειας...
Η ζηλεια σε μικρες αλλα πολυ αραιες δοσεις :bigsmile: μπορει να κανει και καλο. Υπαρχει δε και η περιπτωση να σας κανουν σκηνη επειδη ..δεν ζηλευετε. weird:, Πιστεψτε με! :cheesy:
και για να παμε στα αστρολογικα μας, η ζηλεια λογω ανασφαλειας πως να εκδηλωνεται σε χαρτη? Παντως δε νομιζω να συμμετεχει ο Πλουτωνας..αυτος ειναι για πιο βαριες καταστασεις!

spiman
03-03-2008, 01:15 AM
Η γνώμη μου είναι ότι οποιαδήποτε μορφή ζήλειας, όποια δηλαδή και αν είναι η πηγή ή η στόχευσή της είναι καταστροφική τόσο στα ζευγάρια όσο και σε άλλες σχέσεις φιλικές π.χ. όταν γίνεται υπέρμετρη ή ασφυκτική. Ωστόσο το υποκειμενικό στοιχείο εμποδίζει να βγάλει κανείς σαφή συμπεράσματα εδώ γιατί τα συναισθήματα και ο αντίκτυπός τους βιώνονται διαφορετικά και κυρίως σε διαφορετικό βαθμό από κάθε άνθρωπο.
Η ζήλια πάντα συνδέεται με το εγώ , με έναν εγωισμό δηλ. είτε υπέρμετρο είτε τσαλακωμένο. Κανείς δεν ζηλεύει τον άλλον.Ή για τον άλλον. Ζηλεύει για τον εαυτό του είτε μας αρέσει είτε όχι.
Βουαλά!
Απλά να προσθέσω ότι κατά κύριο λόγο οφείλεται στην ανασφάλεια μας σαν άτομα. Πολλές φορές αρνούμαστε να δώσουμε στον εαυτό μας αυτό που του αξίζει και προσπαθούμε να χαρούμε μέσα από την χαρά που προσφέρουμε στους άλλους, ξεχνόντας τελείως τις προσωπικές μας ανάγκες. Και οι άλλοι...το εκμεταλεύονται.

ailama_p
04-03-2009, 12:44 AM
Ειδικά οι Δίδυμοι ζήλια? :cheesy:

Μπα,μην το λες Δείμωνα,ξέρεις τι ζήλιες μπορούν να σου βγάλουν οι Δίδυμοι;

Όχι πως οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι πάνε πίσω...τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι...

smaragdi
04-03-2009, 01:16 AM
Γι αυτο κ εγω παρ'ολο που ειμαι λεων επειδη ο ωροσκοπος κ οι περισσοτεροι πλανητες μ ειναι στο νερο ταιριαζω περισσοτερο με γη???:nuts:

Δείμων
04-03-2009, 01:18 AM
Οι Δίδυμοι ζήλια?! Αν είναι ένα ζώδιο που δεν ζηλεύει, είναι αυτό...

Βέβαια πάντα υπεισέρχονται και οι υπόλοιποι παράγοντες του ωροσκοπίου, π.χ. κανένα τετραγωνάκι Αφρό-Πλούτωνα, κανένας πυκνοκατοικημενος 8ος, κανένας ενισχυμένος Σκορπιός.... http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/clover.gif

http://www.myhoroscope.gr/85-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1-%E3%E9%E1-%E1%F1%F7%E1%F1%DF%EF%F5%F2/6385-%E6%DE%EB%E9%E1-%F3%EA%EF%F1%F0%E9%EF%FD.html

Δείμων
04-03-2009, 01:23 AM
Γι αυτο κ εγω παρ'ολο που ειμαι λεων επειδη ο ωροσκοπος κ οι περισσοτεροι πλανητες μ ειναι στο νερο ταιριαζω περισσοτερο με γη???:nuts:

Kαλύτερα, παρά με φωτιά! :bigsmile: (Η Γη είναι σταθερή, ήρεμη, και αφήνει πολλά περιθώρια στο Λιοντάρι. Αν και νομίζω ένας καλός υγρός Αέρας θα σου πήγαινε περισσότερο.)

smaragdi
04-03-2009, 01:28 AM
Kαλύτερα, παρά με φωτιά! :bigsmile: (Η Γη είναι σταθερή, ήρεμη, και αφήνει πολλά περιθώρια στο Λιοντάρι. Αν και νομίζω ένας καλός υγρός Αέρας θα σου πήγαινε περισσότερο.)

Ευχαριστω πολυυυυυυυ..:toung:θα το χω στα υποψιν:bigsmile:

ailama_p
04-03-2009, 01:52 AM
κανένας πυκνοκατοικημενος 8ος, κανένας ενισχυμένος Σκορπιός....

΄Ντάξει...και να το ΄χει το άθλημα,και πάλι λες Δίδυμος με ωρ.Ζυγό ή Ζυγός με ωρ.Υδροχόο...τι στο καλό...αν μη τι άλλο προχωρημένα ''μυαλά''!

α και ΄μεις ρε αδερφέ έχουμε ενισχυμένο 8ο,δεν κάνουμε έτσι!!!!:laugh::tease1:

WHITE.HORSE
04-03-2009, 10:12 AM
..δεν ξέρω τι στοιχεία είναι τα ισχυρότερα και δείχνουν ζήλεια σε έναν χάρτη ..
με βεβαιότητα θα έλεγα πως από όπου περνάει η ζήλια αφήνει μόνο αποκαιδια ...
σε οποιαδήποτε σχέση .. οποιαδήποτε μορφή κ να έχει ... και για τις δύο πλεύρες .
αν ζητούμενο σε κάθε σχέση είναι η αγάπη
η αγάπη είναι σαν το ποτάμι που κυλάει φυσικά κ από μόνο του ..
η ζήλια πληγώνει την αγάπη !!
κ απλά την σταματάει δεν την αφήνει να κυλίσει !

cancerian
04-03-2009, 11:44 AM
Aγαπητοι ,

οι ενδειξεις ζηλιας στον χαρτη θα βρεθει μεσα απο την χτυπημενη Γενεθλια Αφροδιτη. Η Αφροδιτη "ζηλευει" περισσοτερο οταν βρισκεται σε σκληρη γωνια με τον Πλουτωνα , τον Αρη ή και τον Κρονο. Μεσα απο αυτες τις θεσεις η Αφροδιτη νιωθει ανεπαρκης και γινεται ζηλοφθονη εξαιτιας της ανασφαλειας της.

με εκτιμηση
Cancerian

oktober
04-03-2009, 02:29 PM
Μπορείτε σας παρακαλώ να αφήσετε τους Σκορπιούς ήσυχους?Ε?ΟΚ ζηλεύουμε αλλά αγαπάμε και πολύ,δεν είμαστε ξενέρωτοι.Λόγω έντονου ενστίκτου δε ζηλεύουμε χωρίς λόγο.Δε ζηλεύουμε αρρωστημένα δηλ.χωρίς λόγο.Απλά καταλαβαίνουνε πότε κάποιος πάει να μας τη κάνει και πολλές φορές πριν καλά καλά το καταλάβει καν ο ίδιος.Σας πειράζει που είμαστε τσακάλια?Δουλε'υουμε γενικά στα κόκκινα.΄Οποιος δεν αντέχει να ψάξει αλλού σε χλιαρές καταστάσεις.Εμείς τα κάνουμε όλα ή πολύ ή καθόλου.

Τίνα Ζαχαριάδου
04-03-2009, 03:05 PM
Για να προβληματιστουμε λιγο περισσοτερο, για το θεμα της ζηλιας μεσα στον γενεθλιο θα ηθελα να δωσω καποια παραδειγματα για να αφησουμε τα συμπερασματα του τυπου,οι Υδροχοοι πχ. δεν ζηλευουν.
Αφροδιτη στον Κριο σε τετραγωνο με Αρη του Καρκινου, οι γεννημενοι τον Μαιο του 74.
Αφροδιτη στον Ταυρο σε αντιθεση με Αρη του Σκορπιου, οι γεννημενοι τον Μαρτιο του 76
Αφροδιτη στον Διδυμο (οπως σωστα αναφερε ο Δειμων) σε τετραγωνο με Πλουτωνα, οι γεννημενοι τον Ιουνιο του 60.
Αφροδιτη στον Καρκινο σε τετραγωνο με Αρη του Ζυγου, οι γεννημενοι τον Αυγουστο του 50.
Αφροδιτη στον Λεοντα,μια θεση που την κανει περηφανη κ γενναιοδωρη,αν βρεθει σε εμπλοκη με Αρη του Σκορπιου τι νομιζετε θα γινει η περηφανεια της? οι γεννημενοι τον Ιουλιο- Αυγουστο του 80.
Αφροδιτη στην Παρθενο - μια τις χειροτερες εκδηλωσεις ζηλιας που εχω δει εγω προσωπικα- σε συνοδο με Πλουτωνα,οι γεννημενοι τον Ιουλιο του 59.
Αφροδιτη στον Ζυγο σε τετραγωνο με Αρη του Αιγοκερω οι γεννημενοι τον Νοεμβριο του 35 κ σε τετραγωνο με Πλουτωνα του Καρκινου.
Αφροδιτη στον Σκορπιο, πολλα τα παραδειγματα,χαρακτηριστι α αναφερω σε συνοδο με Αρη κ σε αντιθεση με Κρονο του Ταυρου,οι γεννημενοι τον Δεκεμβριο του 70.
Αφροδιτηστον Τοξοτη, εκεινη η οποια θελει ελευθερια,ποση ελευθερια θα δωσει καποιος που ειναι γεννημενος τον Δεκεμβριο του 64 με Ιανουαριο του 65 οταν η Αφροδιτη του κανει τετραγωνο με Αρη κ
Πλουτωνα απο το ζωδιο της Παρθενου?
Αφροδιτη στον Αιγοκερω σε τετραγωνο με Αρη του Ζυγου, οι γεννημενοι τον Νοεμβριο του 68.
Αφροδιτη στον Υδροχοο, η πλεον φιλελευθερη κ ανεξαρτητη, βαλτε την σε ενα 8ο οικο σε τετραγωνο με Αρη του Ταυρου, οι γεννημενοι τελος Ιανουαριου με αρχες Φεβρουαριου του 42
κ τελος Αφροδιτη στον Ιχθυ σε συνοδο με Κρονο κ αντιθεση Πλουτωνα,οι γεννημενοι τον Φεβρουαριο του 67.
Τελειωνοντας θα ηθελα να πω, πως στα παραδειγματα τα παραπανω δεν ειναι τοποθετημενη η Αφροδιτη σε οικους, πλην ενος η δυο κ φυσικα δεν εχω πιασει Ηλιο, Σεληνη, Ωροσκοπο κ Αρη επομενως για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα πρεπει να μελεταμε στο συνολο του ενα χαρτη κ οψεις με Αρη, κρονο κ Πλουτωνα θετικες δειχνουν ζηλια αλλα σε πιο ηπια μορφη.

zour
05-03-2009, 12:51 AM
πάντως μια δόση ανασφάλειας και ζήλειας υπάρχει σε όσους έχουν αφροδίτη στο σκορπιό.ίσως επειδή όντως αγαπάνε δυνατά και φοβούνται μην τους τη ''φέρει'' το ταίρι τους.