View Full Version : Απορία για την ηλιακή επιστροφή
pigasos
01-02-2008, 03:17 PM
Καλησπέρας σας!:bigsmile:
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ηλιακή επιστροφή που διάβασα σε ένα πρόσφατο άρθρο.Αναφέρει ότι κάθε φορά που εφαρμόζουμε αυτήν την μέθοδο πρόβλεψης ο χάρτη της επιστροφής βγαίνει για κάθε χρόνο με διαφορετικό ωροσκόπο.
Το δοκίμασα, και παρατήρησα ότι δεν μου βγαίνει έτσι! Μου εμφανίζει γαι κάθε χρονιά ίδιο ωροσκόπο. Έτσι πρέπει να γίνεται;
Fotini Christodoulou
01-02-2008, 03:21 PM
Μάλλον κάτι θα κάνεις λάθος:bigsmile:
Μπορεί πράγματι να τύχει σε καποια ηλιακή επιστροφή να εχουμε τον ίδιο ωροσκόπο αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε.
Για παράδειγμα σε προσωπικό επίπεδο στην επιστροφή μου για το 2007 ειχα τον ίδιο ωροσκόπο, αλλά για την ηλιακή του 2008 έχω άλλο:bigsmile:
pigasos
01-02-2008, 05:02 PM
Μπορείς να μου ένα παράδειγμα για να το καταλάβω;:cheesy:
Σε παρακαλώ!:bigsmile:
Maroulita
01-02-2008, 06:12 PM
Ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής υπολογίζεται κάπως διαφορετικά, σε σύγκριση με τον γενέθλιο. Δεν παίζει ρόλο η ώρα, δεν δίνουμε δηλαδή εμείς συγκεκριμένη ώρα. Απλά πρέπει ο Ήλιος να βρίσκεται ακριβώς στην ίδια μοίρα και το ίδιο λεπτό με τον γενέθλιο. Γι' αυτό το λόγο και ο ωροσκόπος δεν συμπίπτει με τον γενέθλιο.
π.χ. στον δικό μου χάρτη ηλιακής επιστροφής, ο Ήλιος γυρνούσε ακριβώς στη γενέθλια μοίρα του την επόμενη των γενεθλίων μου.
Με ποιον τρόπο υπολογίζεις τον χάρτη της ηλιακής;
pigasos
01-02-2008, 06:44 PM
Εγώ απλώς έβαζα την ίδια ημερομηνία και ώρα για το έτος που ήθελα να βρω.
Δηλαδή αν π.χ. έχω τον ήλιο μου στις 12 μοίρες του καρκίνου , τότε θα πρέπει να βρω τις ίδιες μοίρες για την αντίστοιχη ημερομηνία;:cheesy: Ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορείς να μου δώσεις;
Maroulita
01-02-2008, 07:23 PM
Εγώ απλώς έβαζα την ίδια ημερομηνία και ώρα για το έτος που ήθελα να βρω.
Δηλαδή αν π.χ. έχω τον ήλιο μου στις 12 μοίρες του καρκίνου , τότε θα πρέπει να βρω τις ίδιες μοίρες για την αντίστοιχη ημερομηνία;:cheesy: Ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορείς να μου δώσεις;
Αν ο Ήλιος σου είναι στις 12 του Καρκίνου (ακριβώς) θα πρέπει με το υπολογιστικό που χρησιμοποιείς να προχωρήσεις όσο χρειάζεται τον ζωδιακό (στην ημέρα των γενεθλίων σου αλλά με χρόνο το 2008) για να φτάσει στη μοίρα την γενέθλια.
Θα σου δώσω για παράδειγμα τη δική μου ηλιακή, μιας και την έχω πρόχειρη. Εγώ είμαι γεννημένη στις 18/12/80, 5:50 μ.μ. στην Αθήνα. Ο Ηλιος μου είναι στις 26 μοίρες του Τοξότη. Για τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής όμως, ο Ηλιος πέφτει στις 26 μοίρες στις 19 του Δεκέμβρη και όχι στις 18. Και εννοείται πως η ώρα ρυθμίζεται ανάλογα με την ώρα που και η μοίρα του Ηλιου γίνεται ακριβής με τη γενέθλια.
pigasos
01-02-2008, 07:28 PM
Ευχαριστώ πολύ! Τώρα το κατάλαβα! Καληνύχτα!!!:bigsmile::cheesy:
GEN Y
02-02-2008, 02:33 PM
Και μια και μιλάμε για την ηλιακή επιστροφή, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής?:wacko:
Όταν ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής είναι στον Καρκίνο και στον 5ο οίκο του γενέθλιου και η ακμή του 5ου οίκου της ηλιακής επιστροφής κάνει σύνοδο με γενέθλιο Δία δείχνει ότι οι σχέσεις με τα παιδιά έρχονται στο προσκήνιο?
Επίσης όταν ο Δίας βρίσκεται στον 7ο οίκο της ηλιακής επιστροφής ευνοούνται οι σχέσεις γενικότερα, αλλά και με τα παιδιά?
Ελπίζω να είμαι ξεκάθαρη και ευχαριστώ πολύ όποιον μπορεί να βοηθήσει...
:love:
zeta1987
03-02-2008, 02:24 AM
Δεν το ήξερα ότι πρέπει να πέφτει ακριβώς ο ήλιος στην μοίρα στην οποία έχουμε γεννηθεί... :nuts: :idea:
Όμως υπολογίζουμε σύμφωνα με την πόλη που γεννηθήκαμε ή την πόλη στην οποία θα΄είμαστε στα γενεθλια μας;; Ευχαριστώ!
Μητσάκος
03-02-2008, 07:22 AM
Δεν το ήξερα ότι πρέπει να πέφτει ακριβώς ο ήλιος στην μοίρα στην οποία έχουμε γεννηθεί... :nuts: :idea:
Όμως υπολογίζουμε σύμφωνα με την πόλη που γεννηθήκαμε ή την πόλη στην οποία θα΄είμαστε στα γενεθλια μας;; Ευχαριστώ!
Από ότο μου είπαν, υπολογίζουμε την πόλη που θα κανουμε γενέθλια :bigsmile:
kphssa
03-02-2008, 01:50 PM
Γεια σας,
Θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις για την ηλιακη επιστροφη.
Τι θα μπορουσαν να σημαινουν οι παρακατω θεσεις/οψεις?
Ο Ηλιος της επιστροφης πεφτει στον ωροσκοπο της ηλιακης ενω στο γενεθλιο η θεση του ειναι στον7ο.
Στον 7ο της ηλιακης ειναι ο Διας, ο οποιος 7ος ειναι ο 1ος του γενεθλιου.
Μια συνοδος Σεληνης -Πλουτωνα στον 6 της ηλιακης , ο οποιος αντιστοιχει στον 1ο οικο του γενεθλιου.
Η ακμη του 4ου στην ηλιακη ειναι η ακμη του 9ου στο γενεθλιο.
Δεν τα καταφερνω στην ερμηνεια...
Ευχαριστω!
colibri
03-02-2008, 02:01 PM
Προφανώς έχει σχέση με θέματα του 7ου οίκου και διαισθητικά και με τις λιγοστές μου γνώσεις ίσως και κάποιο γάμο και παιδί... (Πάντα υπάρχει η πιθανότητα λάθους μου αλλα είμαι ακόμη αρχάρια οπότε διορθώστε με)
Επίσης έχω προσέξει ότι τα γεγονότα που δείχνει το Solar ενεργοποιούνται όταν περνάει ο ήλιος πάνω από τους ετήσιους αυτούς πλανήτες ή όψεις ή μεσοδιαστήματα κτλ . Όντως μπορεί αυτό να συμβαίνει?
kphssa
03-02-2008, 02:27 PM
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. :cheesy:
zeta1987
03-02-2008, 09:21 PM
Σε ευχαριστώ Μητσάκο! :bigsmile:
kphssa
05-02-2008, 09:25 PM
Καλησπερα!
Αν καποιος εχει ετησιο ωροσκοπο στους Ιχθεις γιατι αποφασισε να γιορτασει τα γενεθλια του σε διαφορετικο μερος απο αυτο που μενει και μετα το υπολοιπο της χρονιας ειναι στον τοπο κατοικιας του οπου με relocation θα ειχε ωροσκοπο στον Κριο, τι γινεται? Θα κοιταζει παρολα αυτα ως ετησιο χαρτη αυτον με τον ωροσκοπο στους Ιχθεις?
Επισης μηπως μπορει καποιος να μου συστησει καποια βιβλιογραφια για τους ετησιους και προοδευτικους χαρτες?
Ευχαριστω πολυ!
Μητσάκος
05-02-2008, 10:38 PM
Καλησπερα!
Αν καποιος εχει ετησιο ωροσκοπο στους Ιχθεις γιατι αποφασισε να γιορτασει τα γενεθλια του σε διαφορετικο μερος απο αυτο που μενει και μετα το υπολοιπο της χρονιας ειναι στον τοπο κατοικιας του οπου με relocation θα ειχε ωροσκοπο στον Κριο, τι γινεται? Θα κοιταζει παρολα αυτα ως ετησιο χαρτη αυτον με τον ωροσκοπο στους Ιχθεις?
............
Ευχαριστω πολυ!
Εχει να κάνει με το πώς βλέπεις κάποια πράγματα. Και δεν εννοώ με φόβο η απαξίωση, απλά αν τα βλέπεις με κάποιο σεβασμό, ανεξάρτητα από το αν τα αποδέχεσαι η όχι.
Λοιπόν
Εστω ότι έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε αποφασιστικά κάποιες εξελίξεις ώστε να αποβούν υπέρ μας, μετακινούμενοι γεωγραφικά.
Αν έχουμε αυτή τη δυνατότητα και την εφαρμόσουμε με σκοπό να "ξεγελάσουμε" το "σύστημα" μέσα στο οποίο λειτουργούμε, νομίζω ότι δεν θα δείξουμε εξυπνάδα. Και ξέρεις γιατί? Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του "συστήματος" και σκέψου πώς θα αντιδρούσες αν κάποιος πήγαινε να σου την φέρει μπροστά στα μάτια σου. Στην καλύτερη θα του έλεγες να μη το κάνει, στη χειρότερη (για αυτόν) θα τον πλάκωνες στις μάπες.
Εστω λοιπόν ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάτι με ....φουστιά, νομίζεις ότι στην πραγματικότητα θα έχεις καταφέρει κάτι? :toung:
kphssa
05-02-2008, 10:48 PM
Φιλτατε Μητσακο,
Ευχαριστω για την ωραια απαντηση.
Παντως εγω δεν εννοω να παει καποιος να γιορτασει αλλου τα γενεθλια του για να επηρεασει το χαρτη του...Αν τυχει να γινει κατι τετοιο, τι γινεται με τον ετησιο χαρτη, αυτο εννοω.:embarrest
Καποια βιβλια μπορεις να μου συστησεις?
Ευχαριστω:bigsmile:
Λίλιαν Σίμου
06-02-2008, 11:23 AM
Αγαπητή kphssa
Ισχύει η οικοθεσία της ημέρας των γενεθλίων γιατί η φιλοσοφία του συστήματος είναι ακριβώς αυτή: πού είμαστε τη στιγμή που ο Ήλιος επανέρχεται στη γενέθλια θέση του. Δεν έχω διαπιστώσει να πρέπει να γίνει relocation γιατί δεν θα είχε και νόημα το πού ήμασταν τη στιγμή της επιστροφής.
Σε κάθε επιστροφή (κάποιοι το κάνουν και γα προοδευτικά συστήματα- αλλά προσωπικά δεν το ακολουθώ, επειδή είναι συμβολικές κατευθύνσεις) απαραίτητη προϋπόθεση είναι πού βρισκόμασταν τη στιγμή που ο πλανήτης ( Ήλιος, Αφροδίτη κλπ) επιστρέφει στη γενέθλια θέση. Την ώρα της επιστροφής αυτής, υπολογίζουμε το νέο ωροσκόπιο.
Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η εκάστοτε όψη. Μπορεί να έχουμε ¶ρη σε τετράγωνο με Κρόνο, ίσως εκφραστεί σε άλλο τομέα της ζωής ή λιγότερο εκδηλωτικά, αν είναι σε μη γωνιακούς οίκους. Συνήθως τέτοιες λεπτομέρειες μπορείς να επηρεάσεις με αλλαγή τόπου και κάτι λέει κι αυτό. Αλλά αν, όπως στο παράδειγμά σας, ο ωροσκόπος είναι Κριός, σίγουρα η χρονιά δίνει ένα πιο δυναμικό παρόν, τάση για έναρξη κλπ, κάτι που ο ωροσκόπος στους Ιχθύς δεν θα υποστήριζε.
Σημαντικοί αστρολόγοι όπως ο Volguine, που έχουν ασχοληθεί με λεπτομέρεια με τις επιστροφές πλανητών και κυρίως του Ηλίου, αυτό υποστηρίζουν. Το έχω δει να ισχύει σε όσα ωροσκόπια έχω εξετάσει. Χωρίς τόπο και ώρα, δεν κάνεις επιστροφή πλανήτη.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
kphssa
07-02-2008, 10:04 PM
Αγαπητη κυρια Σιμου,
Σας ευχαριστω πολυ για την αναλυτικη απαντηση σας. Οπως παντα ριχνετε φως στα σκοταδια..
Με εκτιμηση
Κρησσα