View Full Version : [Συζήτηση] Αντίθεση Ηλίου Ποσειδώνα
Χρήστος Άρχος
24-05-2007, 01:36 PM
"5 Πρόστυχα ψέματα μου είπες… Το 1ο ότι δεν θα με πληγώσεις ποτέ... Το 2ο ότι θα είσαι δίπλα μου για πάντα... Το 3ο ότι θα με αγαπάς για μια ζωή... Το 4ο ότι δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή να με ξεχάσεις... Το 5ο ότι είσαι η αδερφή ψυχή μου... Το πιο πρόστυχο όμως από όλα είναι ότι δεν είχες έρθει ποτέ…."
(Ποιητική συλλογή: Christos Archos – Memories of redemption)
(Πριν αρχίσουμε το συγκεκριμένο άρθρο θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι μιλάμε όχι μόνο για την αντίθεση του Ήλιου – Ποσειδώνα, αλλά για τις Ποσειδώνιες ιδιότητες γενικότερα, όταν αυτές συνδέονται με αντιθετικό τρόπο με τις Ηλιακές. Κάτι που επίσης πρέπει να θυμόμαστε είναι πώς, όσο πιο κλειστή είναι η όψη σε απόσταση, τόσο πιο έντονα είναι τα παρακάτω. Και φυσικά όσοι έχουν μια τέτοια όψη, μπορεί να βρουν τα γραφόμενα εξαιρετικά «θολά» - ίσως και «λάθος»).
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Αντίθεση Ήλιου Ποσειδώνα (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%C E%B1-12703/)
alegra
24-05-2007, 02:03 PM
Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό σας άρθρο κε Αρχο. Ιδιαίτερα χρήσιμες κάποιες παρατηρήσεις σας, ασχετα απο τις προσωπικές όψεις του χάρτη μας.
zeta1987
24-05-2007, 11:08 PM
Πραγματικά ένα μεγάλο μπράβο για το τόσο αναλυτικό και πλούσιο άρθρο σας! Ίσως (μπορεί και να είναι και λάθος η άποψη μου, γιατί δεν έχω και πολύ προχωρήμενες γνώσεις αστρολογίας) και για αυτό όσοι έχουν θετικές όψεις με τον Ποσειδώνα ασχολούνται και με την ηθοποίία, γιατί έχουν καλή αντίληψη του περιβαλλοντος τους σε σχέση με το εγώ τους και θέλουν να βιώσουν και καταστάσεις μέσω των ρόλων προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερες εμπειρίες. Βέβαια άμα είναι λάθος αυτό διορθώστε με! Πάντως συγχαρητήρια ξανά για το άρθρο σας!!
Κε ¶ρχο καλημέρα σας,
Συγχαρητήρια για το άρθρο σας, είναι εκπληκτικό και εμβαθύνει ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη όψη. Επίσης πολύ καλό είναι ότι προτείνετε λύσεις και διεξόδους για τα άτομα που έχουν την δύσκολη αντίθεση Ποσειδώνα - Ήλιου.
Είναι εκπληκτικό το ότι μας προσφέρεται μια ευρεία γκάμα άρθρων και δεν περιορίζεστε σε ένα και μόνο τομέα, και το κυριότερο είναι ότι τα άρθρα σας βοηθούν όλους έμάς που μαθαίνουμε αστρολογία να την κατανοούμε καλύτερα.
Και πάλι συγχαρητήρια και απλά να ξέρετε ότι περιμένουμε πολλά ακόμα τέτοια άρθρα!:bigsmile:
sagimoon
26-05-2007, 11:36 AM
Ζέτα, αυτό που έγραψες δεν είναι μακριά από την αλήθεια. Οι καλές όψεις του Ποσειδώνα δίνουν καλιτεχνικές τάσεις-νομίζω και οι δύσκολες όψεις επίσης-.
¶λλωστε ο Ποσειδώνας έχει έξαρση στον λέοντα, γιατί η ύπαρξη δημιουργίας(λέοντας) προυποθέτει έμπνευση(Ποσειδώνας).
Οι όψεις του Ποσειδώνα και Πλούτωνα όντως θεωρούνται βασικό κομάτι ενός ωροσκοπίου. Δεν παλεύονται εύκολα.
Χρήστο, ωραίο και αυτό το κομμάτι σου. :idea:
zeta1987
27-05-2007, 03:23 PM
Ζέτα, αυτό που έγραψες δεν είναι μακριά από την αλήθεια. Οι καλές όψεις του Ποσειδώνα δίνουν καλιτεχνικές τάσεις-νομίζω και οι δύσκολες όψεις επίσης-.
¶λλωστε ο Ποσειδώνας έχει έξαρση στον λέοντα, γιατί η ύπαρξη δημιουργίας(λέοντας) προυποθέτει έμπνευση(Ποσειδώνας).
Πάλι καλά!! Νόμιζα πως ήταν λάθος. Αν και εγώ έχω ένα όχι και τόσο δυνατό εξάγωνο Ηλίου-Ποσειδώνα (ήλιος σκορπιός-ποσειδώνας αιγόκερως), και είναι ένα από τα κρυφά μου όνειρα να ασχοληθώ με την ηθοποιία.. Όμως έχει πολλά μειονεκτήματα η δουλειά αυτή, για αυτό και παραμένει και κρυφό όνειρο μάλιστα.
emmalene
18-06-2007, 09:48 PM
πραγματικα ενδιαφερον και απο οσα και εγω εχω διαβασει και εχοντας μια εντονη Ποσειδωνια οψη(Ποσειδωνας συνοδος Σεληνη στον Τοξοτη), θελω να πω οτι οι οψεις αυτες ειναι οι αγαπημενες μου αν και με ταλαιπωρουν.Ειναι αυτες που με κανουν να ονειρευομαι....:love:
Toksotaki
18-06-2007, 11:55 PM
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αντιθεση και την συνοδο γενικοτερα....εχω παρατηρησει οτι οταν π.χ εχουμε συνοδο ΄ηλιο-ποσειδωνα η αντιθεση τα χαρακτηριστικα ειναι ιδια καποιος π.χ που εχει συνοδο αφροδιτης-ουρανου θα κανει αντισυμβατικες σχεσεις το ιδιο και ενας που εχει η αντιθεση...ποια η διαφορα????:blink:
Χρήστος Άρχος
19-06-2007, 10:01 PM
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αντιθεση και την συνοδο γενικοτερα....εχω παρατηρησει οτι οταν π.χ εχουμε συνοδο ΄ηλιο-ποσειδωνα η αντιθεση τα χαρακτηριστικα ειναι ιδια καποιος π.χ που εχει συνοδο αφροδιτης-ουρανου θα κανει αντισυμβατικες σχεσεις το ιδιο και ενας που εχει η αντιθεση...ποια η διαφορα????:blink:
Οι όψεις συνόδου και αντίθεσης είναι διαφορετικές ώς προς τα αποτελέσματα γιατί το άτομο βιώνει στην αντίθεση πολλά απο τα φαινόμενα με εξωστρεφή τρόπο ενώ στη σύνοδο είναι κάτι που προέρχεται απο εσωτερικές διαδικασίες του ατόμου οπότε το άρθρο είναι καλύτερα να το περιορίσετε κυρίως ώς προς την αντίθεση και να μην γίνει γενίκευση για να μην έχετε πρόβλημα στην ανάλυση.
Ζετα πράγματι όλες οι όψεις του Ποσειδώνα με τον Ήλιο δίνουν καλλιτεχνικές τάσεις απλά στις όψεις 3ης αρμονικής μπορεί το άτομο να χειριστεί τα ταλέντα του με πολύ πιο μεγάλη ευκολία.
Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Χρήστος ¶ρχος
vicky24
04-01-2008, 12:50 PM
γειά σας και καλή χρονιά σε όλους!
διαβάζοντας το άρθρο του κ. ¶ρχου διαπίστωσα ότι έχω αυτή την όψη στο γενέθλιο χάρτη μου. αναφέρετε μάλιστα ότι αυτή η όψη είναι πλήττει όσους ανήκουν στο ζώδιο των διδύμων και τοξότη(είμαι δίδυμος με ορωσκόπο τοξότη). επίσης σε όσους η αντίθεση αυτή συμβαίνει στον 1ο -7ο οίκο προκάλει σημαντικές αναταραχές στη συναισθηματική ζωή(προσωπικά σε αυτους τους οίκους συμβαίνει η αντίθεση).....έχω αρχίσει και ανησυχώ...αν κάποιος γνωρίζει επιπλέον στοιχεία(αν και το άρθρο είναι πλήρες κατατοπιστικό)θα ήθελα να με βοηθήσει..ευχαριστώ!!
Μητσάκος
04-01-2008, 01:06 PM
γειά σας και καλή χρονιά σε όλους!
διαβάζοντας το άρθρο του κ. ¶ρχου διαπίστωσα ότι έχω αυτή την όψη στο γενέθλιο χάρτη μου. αναφέρετε μάλιστα ότι αυτή η όψη είναι πλήττει όσους ανήκουν στο ζώδιο των διδύμων και τοξότη(είμαι δίδυμος με ορωσκόπο τοξότη). επίσης σε όσους η αντίθεση αυτή συμβαίνει στον 1ο -7ο οίκο προκάλει σημαντικές αναταραχές στη συναισθηματική ζωή(προσωπικά σε αυτους τους οίκους συμβαίνει η αντίθεση).....έχω αρχίσει και ανησυχώ...αν κάποιος γνωρίζει επιπλέον στοιχεία(αν και το άρθρο είναι πλήρες κατατοπιστικό)θα ήθελα να με βοηθήσει..ευχαριστώ!!
Να μην ανησυχείς γιατί δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου (όχι άκόμα τουλάχιστον :nuts: ). Όπως θα σου πούνε και άλλοι δεν κοιτάμε μεμονωμένες τις όψεις αλλά σε συνδυασμό με το σύνολο του χάρτη. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην έχεις και κάποιες άλλες όψεις που θα βοηθούν αρκετά να εξισορροπείς τις άσχημες "προδιαγραφές" . Και στην απίθανη περίπτωση που δεν θα έχεις κάτι βοηθητικό ακόμα και μέσα στην αναταραχή που νομίζεις ότι θα έχεις μπορείς να βρεις θετικά. Ουδέν κακόν αμιγές καλού (που λέει και η ¶ντζελα :cheesy: )
Βασιλης Παπαδολιας
04-01-2008, 02:04 PM
Πάλι καλά που ποστάρετε απορίες βρε παιδιά και διαβάζουμε κάποια άρθρα που μας είχαν διαφύγει. Εμένα μου είχε διαφύγει αυτό το άρθρο και το διάβασα σήμερα. Κάποια στιγμή κάπου στη μέση του άρθρου αισθάνθηκα πολύ ωραία. Διάβαζα τη δουλειά κάποιου που δεν λυπήθηκε κόπο και χρόνο να ψάξει ένα ζήτημα και να καταθέσει αναλυτικές και συγκεκριμένες απόψεις - και επιπλέον σε κατανοητή γλώσσα.
Τι να πω. Συγχαρητήρια για τη δουλειά και την παρουσίαση. Πάντα τέτοια.
annouka
08-07-2009, 01:44 AM
καταπληκτικο αρθρο, με βοηθησε πολυ να καταλαβω πολλα για μενα!!
leoma
08-07-2009, 12:01 PM
"Τα άτομα λοιπόν με την αντίθεση αυτή, ζουν όλη τη ζωή τους πάνω σε μία σκηνή προσωπικού δράματος, ενός τραγικού έργου που –δυστυχώς- παίζουν, σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν οι ίδιοι. Οι κομπάρσοι είναι όλοι οι υπόλοιποι -όμως πολύ περίτεχνα τους πείθει ότι τελικά αυτός είναι ο κομπάρσος και για όλους εκείνους θυσιάζεται!"
Αυτό το έχω δει σε άτομο με σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα, στο Λέοντα παρακαλώ! Όλοι τη ζηλεύουν, όλοι τη φθονούν, είναι η καλύτερη, όλοι ωχριούν μπροστά της!
julie_iliadi
09-07-2009, 01:33 PM
Αυτό είναι ένα άρθρο που -παρά τον τίτλο του- καταλήγει να αναφέρεται ειδικά στην αντίθεση 2 συγκεκριμένων ζωδίων.
Θεωρώ ότι ξεφεύγει πάρα πολύ από το κυρίως θέμα που είναι η γενική ερμηνεία της όψης και γίνεται υπερβολικό έως προσβλητικό για τα άτομα που έχουν αυτήν τη συγκεκριμένη όψη στα δυο αυτά ζώδια. Επίσης είναι και απόλυτο. Ο αστρολόγος όμως που γράφει τόσο απόλυτα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ζωή και η προσωπικότητα των ανθρώπων δεν εξαρτάται από μια και μόνο όψη ακόμα κι αν αυτή είναι τόσο δυνατή όσο η αντίθεση Ήλιου - Ποσειδώνα.
Και επειδή έχω στο χάρτη μου αυτήν ακριβώς την όψη σε αυτά τα 2 ζώδια -και πολλές άλλες αξιοζήλευτες όμως- έχω να πω σε όσους το διάβασαν και την έχουν και εκείνοι το εξής:
Οι όψεις δεν έχουν μόνο τις ερμηνείες που βολεύει ή αρέσει σε κάποιους. Ως εκ τούτου και με τη συγκεκριμένη όψη, μπορείς να εξαπατηθείς πολύ εύκολα από τον κάθε παρανοϊκό, επιτήδειο, χειριστικό, κ.λ.π. -ισχύει αυτό- ΑΛΛΑ με την ίδια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ευκολία μπορείς να εξαπατήσεις και εσύ (αυτός που έχει την όψη στο χάρτη του).
Αυτό να το θυμάστε και να μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Και τότε βλέπουμε "πόσα απίδια χωράει ο σάκος... " :bigsmile::bigsmile:
leoma
09-07-2009, 05:11 PM
Αυτό είναι ένα άρθρο που -παρά τον τίτλο του- καταλήγει να αναφέρεται ειδικά στην αντίθεση 2 συγκεκριμένων ζωδίων.
Θεωρώ ότι ξεφεύγει πάρα πολύ από το κυρίως θέμα που είναι η γενική ερμηνεία της όψης και γίνεται υπερβολικό έως προσβλητικό για τα άτομα που έχουν αυτήν τη συγκεκριμένη όψη στα δυο αυτά ζώδια. Επίσης είναι και απόλυτο. Ο αστρολόγος όμως που γράφει τόσο απόλυτα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ζωή και η προσωπικότητα των ανθρώπων δεν εξαρτάται από μια και μόνο όψη ακόμα κι αν αυτή είναι τόσο δυνατή όσο η αντίθεση Ήλιου - Ποσειδώνα.
Και επειδή έχω στο χάρτη μου αυτήν ακριβώς την όψη σε αυτά τα 2 ζώδια -και πολλές άλλες αξιοζήλευτες όμως- έχω να πω σε όσους το διάβασαν και την έχουν και εκείνοι το εξής:
Οι όψεις δεν έχουν μόνο τις ερμηνείες που βολεύει ή αρέσει σε κάποιους. Ως εκ τούτου και με τη συγκεκριμένη όψη, μπορείς να εξαπατηθείς πολύ εύκολα από τον κάθε παρανοϊκό, επιτήδειο, χειριστικό, κ.λ.π. -ισχύει αυτό- ΑΛΛΑ με την ίδια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ευκολία μπορείς να εξαπατήσεις και εσύ (αυτός που έχει την όψη στο χάρτη του).
Αυτό να το θυμάστε και να μάθετε να το χρησιμοποιείτε. Και τότε βλέπουμε "πόσα απίδια χωράει ο σάκος... " :bigsmile::bigsmile:
Για ποια δυο ζώδια μιλάς; Γίνεται λόγος για τον άξονα Διδύμων-Τοξότη;
Υπάρχουν και αξιοζήλευτες (αστρολογικές) όψεις;;; Κι οι υπόλοιπες τι είναι; Αξιοκατάκριτες;
:wacko:
black moon
09-07-2009, 05:37 PM
Οτι γίνεται, γίνεται Leoma! Οπως και για τον αξονα Καρκίνου-Αιγόκερου---->
Οι χειρότερες αντιθέσεις μεταξύ Ήλιου και Ποσειδώνα για το άτομο, είναι στα ζώδια του Διδύμου–Τοξότη και στον Καρκίνο–Αιγόκερω. Αυτό συμβαίνει διότι στις θέσεις αυτές υπάρχει μεγάλη άνοδος ή κάθοδος των πλανητών με αποτέλεσμα να βρίσκονται πιο συχνά σε κατάσταση Hidek και σε κατάσταση Exdek. Οι χειρότερες βέβαια θέσεις είναι η αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα από τις 22ο Διδύμου μέχρι και τις 8ο Καρκίνου -και όσο απομακρυνόμαστε από αυτή τη ζώνη, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα τις αντίθεσης.
To θεμα ειναι γιατι να μην γίνεται??? :unsure: Απ' ότι θυμάμαι υπήρξαν κι αλλα παρόμοια αρθρα όπως αυτο για την σύνοδο Πλούτωνα-Ουρανού στην Παρθένο και δεν βγήκε μια ολόκληρη γενιά να διαμαρτυρηθεί. Εννοείται πως δεν μιλάει μια οψη για εναν ολοκληρο χαρτη. οπως και οτι μια όψη εχει και τις καλές της, και τις κακές της πλευρές κάτι που το λέει και στο παρόν άρθρο ο κ. Αρχος. Πάλι όμως τα ιδια θα λέμε? :sick: Εγώ πάντως δεν το ειχα διαβάσει, και επι την ευκαιρία θεωρώ οτι είναι από τα καλύτερα που εχουν γραφτεί. :love:
julie_iliadi
10-07-2009, 03:45 PM
Για ποια δυο ζώδια μιλάς; Γίνεται λόγος για τον άξονα Διδύμων-Τοξότη;
Υπάρχουν και αξιοζήλευτες (αστρολογικές) όψεις;;; Κι οι υπόλοιπες τι είναι; Αξιοκατάκριτες;
:wacko:
Αξιοζήλευτες δε λες τίποτα, τόσο αξιοζήλευτες που πουλούνε και αγοράζουνε για πλάκα κάτι απατεώνες ολκής .....
αξιοκατάκριτα είναι άλλα
jungle
12-07-2009, 12:21 PM
Γιατι αυτη η αποτομη επιθεση?
Στο κατω κατω ενα αρθρο ειναι...
animaodyssey
13-07-2009, 06:12 PM
Εχω αυτή την ακριβή αντίθεση Ηλιου-Ποσειδώνα στους Διδύμους και Τοξότη αντίστοιχα και με σύνοδο του Κρόνου στον Ηλιο και Δία στον Ποσειδώνα. Ναι, θα μπορούσαν να με τρομάξουν οι πραγματικά πολύ ακριβείς αναλύσεις του παραπάνω άρθρου αλλά αρκέστηκα απλώς σ' ένα μειδίαμα...! Είμαι ήδη μούσκεμα μέχρι το κόκαλο για να φοβάμαι την βροχή!! Ωστε ανήκω στο 1,8% του πληθυσμού...; :)
Ο διαλογισμός με την "κατάδυση" σε έναν μαύρο ωκεανό έχει πολύ ενδιαφέρον!! Οπως και στα όνειρά μου! Ευχαριστώ για το άρθρο! Θα το ξαναδιαβάσω πολλές φορές ακόμα...!
habibi
20-12-2010, 01:59 AM
Πραγματικά καταπληκτική δουλειά κ.¶ρχο.Ανήκω δυστυχώς σε αυτό το παράξενο γκρουπ ανθρώπων κι εγώ, και το άρθρο σας φώτισε τα "γιατί" που με κατέτρεχαν πάντα.Νομίζω όμως πως πρέπει να ψάξω πολύ για να μπορέσω να βρω τους μηχανισμούς εκείνους που μπορούν να με βοηθήσουν..Αν και για αρχή κρατάω το εξής: αποφυγή κάθε κακού και μικρόψυχου συναισθήματος για την "κακή μου μοίρα"...Είναι ένα καλό, πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο...
johnnyb
20-12-2010, 01:38 PM
θα ηθελα να ρωτησω αν ισχύουν σε ατομα που εχουν διελευση τετοια αντιθεση. Δηλαδη αν ο διελευνων ποσιδωνας κανει αντιθεση με τον γενεθλιο ηλιο. Ειδικά ηλιος στον 1ο οικο διελευνων ποσειδωνας στον 7ο οικο.
Χρήστος Άρχος
20-12-2010, 08:11 PM
θα ηθελα να ρωτησω αν ισχύουν σε ατομα που εχουν διελευση τετοια αντιθεση. Δηλαδη αν ο διελευνων ποσιδωνας κανει αντιθεση με τον γενεθλιο ηλιο. Ειδικά ηλιος στον 1ο οικο διελευνων ποσειδωνας στον 7ο οικο.
Αγαπητέ Φίλε προφανώς το άτομο μπορεί να βιώσει κάποια στοιχεία κοινά με τα άτομα του γενέθλιου αλλά σαφώς αυτό θα υπάρξει περισσότερο σαν γεγονός (όταν ο Ποσειδώνας κάνει τη Διέλευση) παρά σαν ολόκληρο κατασκεύασμα στην προσωπικότητα του ατόμου. Εκτός αν το άτομο έχει και άλλα στοιχεία και χαρακτηριστικά απο διελεύσεις οπότε έχουμε αυτό που σίγουρα έχετε ακούσει : Εκείνη την περίοδος δεν ήμουν ο εαυτός μου.
Σαφώς με το πέρας της επιρροής η κατάσταση θα επανέλθει στα φυσιολογικά πλαίσια εκτός εάν η διέλευση είναι τόσο σημαντική και επιφέρει συμπεριφορική μάθηση όπως για παράδειγμα ένα κρίσιμο γεγονός στο άτομο που αλλάζει το τρόπο σκέψης του.
taurine
20-12-2010, 08:31 PM
Κύριε ¶ρχο Καλησπέρα.
Διάβασα το άρθρο σας σχεδόν αχόρταγα (όπως όλα όσα γράφετε) και βρήκα πολλές πολλές αλήθειες.
Η Διδυμίνα με ωρ. Ιχθύ αδελφούλα μου (και αδυναμία μου), έχει αντίθεση Ήλιου Ποσειδώνα στον άξονα 4ο-10ο, σε σύνοδο με τις ακμές των οίκων. (07-06-1978 ωρα 01.25 Αθήνα)
Αυτό που παρατηρώ είναι πως μπορεί να μην έχει ναρκισσισμό "ηττοπάθειας και δυστυχίας", αλλά με εξοργίζει το γεγονός πως ο καθένας μπορεί να της πουλήσει ένα ψέμμα και να τρέξει να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στην ...υποτιθέμενη δυστυχία του.
Κι έρχομαι λοιπόν ως Ταύρος/Τοξότης -επί ματαίω- να της υπενθυμίσω τα περί ρεαλισμού και την ύπαρξη ορίων μεταξύ ανθρωπισμού και εκμετάλλευσης!
Δυστυχώς όμως δεν πείθεται. Τα ρόζ γυαλιά του Ποσειδώνα "κόβουν" την αντηλιά του Ηλίου, ταυτόχρονα όμως "κόβουν" και το φώς που σε οδηγεί στην Αλήθεια.
Πολύ δύσκολη όψη. Καταστροφική θα έλεγα.
johnnyb
22-12-2010, 09:56 AM
Αγαπητέ Φίλε προφανώς το άτομο μπορεί να βιώσει κάποια στοιχεία κοινά με τα άτομα του γενέθλιου αλλά σαφώς αυτό θα υπάρξει περισσότερο σαν γεγονός (όταν ο Ποσειδώνας κάνει τη Διέλευση) παρά σαν ολόκληρο κατασκεύασμα στην προσωπικότητα του ατόμου. Εκτός αν το άτομο έχει και άλλα στοιχεία και χαρακτηριστικά απο διελεύσεις οπότε έχουμε αυτό που σίγουρα έχετε ακούσει : Εκείνη την περίοδος δεν ήμουν ο εαυτός μου.
Σαφώς με το πέρας της επιρροής η κατάσταση θα επανέλθει στα φυσιολογικά πλαίσια εκτός εάν η διέλευση είναι τόσο σημαντική και επιφέρει συμπεριφορική μάθηση όπως για παράδειγμα ένα κρίσιμο γεγονός στο άτομο που αλλάζει το τρόπο σκέψης του.
Υπαρχει οψη τετραγώνου στον γενέθλιο ηλιου ποσειδωνα. Ηλιος στον 1ο ποσειδωνας στον 4ο.
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
24-12-2010, 07:56 PM
Καταπληκτικό άρθρο. Επίσης πολύ σημαντική είναι και η διέλευση του Ήλιου απέναντι από τον γενέθλιο Ποσειδώνα μας. Εγώ σε μια τέτοια διέλευση που ταυτόχρονα ο διερχόμενος Ποσειδώνας ήταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο μου, παραπλανήθηκα τόσο, που δεν το περίμενα ποτέ. Να είστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί όταν ο Ήλιος και ο Ποσειδώνας κάνουν σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση με οποιονδήποτε τρόπο!!!
ΟΥΡΑΝΙΟΣ
09-01-2011, 12:49 AM
Αγαπητέ κύριε ¶ρχο,συγχαρητήρια!Εγώ έχω τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα στο χάρτη μου και ειλικρινά ένοιωσα σαν να με γνωρίζατε και με περιγράφατε!Ευτυχώς κάποια χρονική στιγμή όταν ο Ποσειδώνας ήρθε σε συζυγία με τον Ήλιο μου και ο Κρόνος βρέθηκε απέναντί μου,προσγειώθηκα τόσο απότομα που αναγκάστηκα να μείνω μόνη και να κάνω την αυτοκριτική μου.Είναι βέβαια πολύ βασανιστικό να ανακαλύπτεις πως δεν είσαι το τελειότερο πλάσμα επί γης,όμως αν μιλήσεις ειλικρινά με τον εαυτό σου έρχεται η λύτρωση και προσπαθείς πλέον συνειδητά να γίνεις καλύτερος.
Irini22
07-02-2011, 10:26 PM
Πηγή πληροφοριών!! Νά'στε καλά!!
sgouromallousa
07-03-2011, 01:09 PM
Εγω εχω αντιθεση ηλιου ποσειδωνα με μηδενικη ανοχη αλλα θα ηθελα να επισημανω απο προσωπικη εμπειρια ,οτι το αρθρο απεχει σε παρα πολλα απο την πραγματικη αληθεια!!!!
Δεν εχω τίποτε αλλο να πω.Καλη σαρακοστη σε όλους!
SAGIVI
07-03-2011, 09:56 PM
Εγω εχω αντιθεση ηλιου ποσειδωνα με μηδενικη ανοχη αλλα θα ηθελα να επισημανω απο προσωπικη εμπειρια ,οτι το αρθρο απεχει σε παρα πολλα απο την πραγματικη αληθεια!!!!
Δεν εχω τίποτε αλλο να πω.Καλη σαρακοστη σε όλους!
Ασφαλως εσυ ξερεις καλυτερα, αλλα το απιστευτο ειναι αυτο ,που γραφει ο κυριος Αρχος, στις πρωτες φρασεις του.
<Οσο πιο κλειστη ειναι η οψη, πιθανον να βρουν το αρθρο θολο, η λαθος. >:bigsmile::bigsmile:
taurine
08-03-2011, 03:40 PM
<Οσο πιο κλειστη ειναι η οψη, πιθανον να βρουν το αρθρο θολο, η λαθος. >:bigsmile::bigsmile:[/QUOTE]
Αυτό ξαναπές το!
a8nva888
08-03-2011, 09:40 PM
το άρθρο είναι ενδιαφέρον και προσφέρεται για πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης και ανάλυσης!:bigsmile: Αν και δε διαθέτω αυτή την όψη,εχω έρθει ''αντιμέτωπη'' μαζί της καθώς βρίσκεται στον γενέθλιο χάρτη μερικών ανθρώπων από τον περίγυρό μου.Ωστόσο κατά την ταπεινή μου άποψη,δεν υπάρχουν καλές και κακές όψεις-κάτι που είναι εξάλλου χιλιοειπωμένο-και τολμώ να πω δεν υπάρχουν ούτε δύσκολες όψεις.Το πώς,καθώς και το αν,θα εξωτερικευτεί,εκδηλωθεί μια όψη εναποτίθεται στο ίδιο το άτομο.Για παράδειγμα,και αν κάνω λαθος διορθώστε με,ο ανδρέας παπανδρέου''προικοδοτήθηκε ''με την ίδια ακριβώς όψη και κατά κοινή ομολογία τη χειρίστηκε εξαιρετικά καλά,εκμηδενίζοντας τις όποιες αρνητικές επιδράσεις...
sgouromallousa
09-03-2011, 08:25 PM
Αγαπητα μελη ,προφανως και δεν διαβασατε σωστα το αρθρο.Λεει οτι οποιος εχει απλα την οψη,ισως τα βρει λαθος ή θολα ,χωρις καμμια αναφορα στις μοιρες της οψης αυτης.Λεει οτι οποιος εχει πιο κλειστη όψη ,εχει απλως πιο εντονα τα στοιχεια που αναφερει παρακατω..
Διαβαστε πρωτα σωστα ένα αρθρο και μετα πείτε ...ό,τι σας κατεβει.
Καμμια φορα ο σχολιαστης ενος θεματος ,προκειμενου να προκαταβάλει τις όποιες αρνητικες ή θετικες αντιδρασεις των αναγνωστων του,τις εξοστρακίζει ή τις στοχευει αναλογως και για να τις υπονομεύσει στην συνέχεια.Ο νοων νοείτω.Εγω προσωπικά τέτοιο πραγμα δεν το επικροτώ και ουτε ειμαι υποχρεωμενη και να το δεχτω.Ας ρωτήσουμε τον κ.Αρχο αν εχει τέτοια οψη στο γενεθλιο ωροσκόπιο του και το μετα το συζηταμε.
Ευχαριστώ
SAGIVI
09-03-2011, 09:06 PM
Αγαπητα μελη ,προφανως και δεν διαβασατε σωστα το αρθρο.Λεει οτι οποιος εχει απλα την οψη,ισως τα βρει λαθος ή θολα ,χωρις καμμια αναφορα στις μοιρες της οψης αυτης.Λεει οτι οποιος εχει πιο κλειστη όψη ,εχει απλως πιο εντονα τα στοιχεια που αναφερει παρακατω..
Διαβαστε πρωτα σωστα ένα αρθρο και μετα πείτε ...ό,τι σας κατεβει.
Καμμια φορα ο σχολιαστης ενος θεματος ,προκειμενου να προκαταβάλει τις όποιες αρνητικες ή θετικες αντιδρασεις των αναγνωστων του,τις εξοστρακίζει ή τις στοχευει αναλογως και για να τις υπονομεύσει στην συνέχεια.Ο νοων νοείτω.Εγω προσωπικά τέτοιο πραγμα δεν το επικροτώ και ουτε ειμαι υποχρεωμενη και να το δεχτω.Ας ρωτήσουμε τον κ.Αρχο αν εχει τέτοια οψη στο γενεθλιο ωροσκόπιο του και το μετα το συζηταμε.
Ευχαριστώ
Αγαπητη Σγουρομαλλουσα, ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι στην απαντηση μου δεν εμπλεκεται ο κυριος Αρχος. Δεν τον γνωριζω ουτε εξ οψεως.
Επισης δεν ειμαι αστρολογος.
Γιατι ομως σε πειραξε που δεν μετεφερα αυτολεξι την φραση απο το αρθρο?
Ολοι γνωριζουμε , οσοι εχουμε εστω λιγο ασχοληθει με την αστρολογια, οτι μια κλειστη οψη ενεργοποιειται δυναμικοτερα.
Εσυ ανεφερες οτι στον χαρτη σου υπαρχει μηδενικη ανοχη.
Συμβαινει να εχω επισης πολυ σκληρες οψεις στον δικο μου χαρτη. Δεν φταιει ουτε η ερμηνεια των αστρολογων, ουτε τα σχολια των μελων.
Εξ αλλου, απ την αρχη σου εγραψα <εσυ ξερεις καλυτερα>:bigsmile::bigsmile:
toniateddybear
30-11-2011, 02:19 PM
πολυ πολυ πολυ καλο. ας ήταν όλες οι μελέτες σε ένα ζητήμα με τέτοιο τρόπο εμπεριστατωμενες.
τέλος, αυτη η τελευταια ατάκα, ότι τα άστρα δεν είναι υπεύθυνα για ότι μας συμβαίνει, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, σκέφτομαι να το τυπώσω σε t-shirt...:D
Κι επειδη μετα τα καλα λόγια ερχεται παντα και η ερωτηση, σε ωροσκοπιο οπου ο ηλιος είναι σε 9 μοιρες ενω ο κρονος στις 4 από τον ήλιο και οι τρεις σε αντίθεση με τη σελήνη, αν καταλαβαινω καλά, η αντιθεση ποσειδωνα σελήνης, όπως και η σύνοδος ποσειδώνα ήλιου, φιλτράρονται από την αντίστοιχη αντίθεση κρόνου σελήνης που προηγείται οπως και απο τη σύνοδο ηλιου κρόνου. σωστα...?:confused:
τέλος, η σύνοδος του ποσειδωνα με τον ήλιο, τον ερμη κλπ, έχει παρόμοια ισχύ με την αντίθεση...? όταν δηλαδη στο άρθρο αναφερομαστε σε αντιθεση, λαμβανουμε υπόψη τα ίδια και για τη σύνοδο ή αυστηρα την αντιθεση...?
ευχαριστω!
Χρήστος Άρχος
30-11-2011, 06:36 PM
Καλησπέρα σας. Το άρθρο επικεντρώνεται περισσότερο στην αντίθεση καθώς η αντίθεση εμπεριέχει έντονο το διαπροσωπικό πρόβλημα με τους ανθρώπους γύρω του που μία σύνοδος μπορεί να μην έχει απαραίτητα. Η Αντίθεση είναι μία κατάσταση που έρχεται πάντα σε σχέση με ένα πρόβλημα το εξωτερικό περιβάλλον, η σύνοδος συνήθως αποτελεί μία εσωτερική κατάσταση του ατόμου, επίσης η σύνοδος δεν είναι τόσο αρνητική.
Στο συγκεκριμένο τώρα παράδειγμα που αναφέρατε αν κατάλαβα έχουμε Ήλιο σύνοδο Ποσειδώνα με Κρόνο σε αντίθεση με Σελήνη. Εδώ όπως καταλαβαίνεται έχουμε μία περίπλοκη συνιστώσα που μπορεί να έχει συγγενή στοιχεία με το άρθρο στο βάθος όμως έχουμε ουσιαστικές διαφοροποιήσεις που δεν ταιριάζουν τελικά. Εδώ θα σας βοηθούσαν οι μεσοδιαστηματικές εικόνες όπως Ποσειδώνας = Κρόνος / Ήλιος και μετά το αποτέλεσμα που βλέπετε να το ερμηνεύσετε σε αντίθεση με τη Σελήνη. Όταν έχουμε συνδυασμό πλανητών δεν μπορούμε να πούμε ότι μία συγκεκριμένη όψη φιλτράρει τις άλλες καθότι υπάρχει συνδυασμός. Στην πραγματικότητα έχουμε ένα υπερσύνολο που θα πρέπει να το ερμηνεύεσετε πρώτα απο τους προσωπικούς με τους εξωτερικούς. Να δείτε καταρχάς ότι οι προσωπικοί πλανήτες για παράδειγμα επηρεάζονται απο έναν συνδυασμό Κρόνου - Ποσειδώνα και πως ο Ήλιος έχει συνεννοθεί με αυτά τα ζητήματα οπότε στα ζητήματα του Εγώ εσείς η ίδια είσαστε η ουσία της συνόδου Κρόνου - Ποσειδώνα ενώ η Σελήνη, ο συναισθηματικός σας κόσμος και οι ανάγκες σας, βρίσκονται σε μία διαμάχη με αυτά. Αν είσαστε κοντά σε Πανσέληνο οπότε και η Αντίθεση Ήλιου - Σελήνης είναι σθενή, θα σας συμβούλευα να την προσέξετε και αυτή πέρα απο τον χάρτη σας ενώ θα ήταν σημαντικό να δείτε μήπως είναι και έκλειψη.
Πέρα απο αυτό η πρακτική εικόνα είναι μεσοδιαστηματικά Ήλιος = Σελήνη = Κρόνος / Ποσειδώνας , στον Ήλιο μεν θα δείτε μία τάση "κτητικότητας" ως προς τα χαρακτηριστικά του Κρόνου - Ποσειδώνα και ως προς τη Σελήνη μία συγκρουσιακή τάση.
toniateddybear
30-11-2011, 06:54 PM
Ναι, οντως έίμαι γεννημενη σε πανσεληνο. Δεν γνωριζω αν ειμαι και σε εκλειψη. Εφοσον ομως οι ερωτησεις που παραθετω παραπεμπουν αλλου, ας μην μπερδευουμε τους αναγνωστες και ας παραμεινουμε στο θεμα του αρθρου.
Κραταω οτι η συνοδος ειναι κατι πολυ διαφορετικο απο την αντιθεση, οσον αφορα το συγκεκριμενο ζητημα.
Ευχαριστω πολυ! Καλη συνεχεια, περιμενουμε κι αλλα ΩΡΑΙΑ αρθρα!
maria76
30-11-2011, 11:24 PM
Υπεραναλυτικό το άρθρο;)..και πολύ ενδιαφέρον.Θα ψάξω και χάρτες να το επιβεβαιώσω..
Χρυσάνθη Σπίγγου
01-12-2011, 12:04 PM
Καλημέρα σε όλους και σε εσένα Χρήστο αποκλειστικά,
Προσωπικά επικροτώ και θα επικροτώ πάντα παρόμοια άρθρα μιας τόσο προσεχτικής, ενδελεχούς και βασισμένης σε απτά επιχειρήματα αστρολογικής προσέγγισης.
Ουδείς κατά την άποψη μου καλύτερος αστρολόγος από εκείνον που τον κατηργορούν για το απόλυτο των προσεγγίσεων του, καθώς αυτό το απόλυτο είναι και που την διαφορά κάνει, αλλά και που εμπνέει -τουλαχιστον σε εκείνους που είναι αρκούντος κατηρτισμένοι - ότι πριν προβεί σε ενός τέτοιου είδους δύσκολο εγχείρημα, έψαξε, έμαθε, διάβασε μελέτησε, ώστε και εκ του ασφαλούς να αποφαίνεται, αλλά και τίποτε από όλα όσα εκφράζει να μην είναι ξεκούδουνο.
Εξάλλου, είναι ανεξάντλητο το εύρος όλων εκείνων των λέξεων που αποτελούν το κλειδί για το κουτί της Πανδώρας και που αφορούν και αποκωδικοποιούν τις ενέργειες και τις επιρροές που ασκεί έτσι ή αλλιώς – ακόμα και με τις λεγόμενες καλές όψεις - ο Ποσειδώνας στο γενέθλιο χάρτη κάθε ανθρώπου.
Για του λόγω το αληθές να επισημάνω πως η εξαιρετικά «αυξημένη φαντασία» ( Ποσειδώνας ), απέχει ελάχιστα από την «φαντασίωση» (Ποσειδώνας ) όπως βέβαια και από τον ουτοπικό οπτασιασμό, την διαφυγή, την άκρατη διολίσθηση αλλά και την επίμονη απόδραση σε ότι είναι εκείνο που ο νους των εχόντων τον Ποσειδώνα σε περίοπτη θέση στο χάρτη τους, επιδεινώνει την ανάγκη τους, να θέλουν να βλέπουν και να βιώνουν μόνο τις όμορφες πλευρές αυτού του κόσμου.
Μία άλλη πλευρά των επιρροών αυτού του πλανήτη είναι το ασυγκράτητο αίσθημα της αυτοδιάλυσης και εξαιτίας αυτής και η ασυνείδητη ή και η συνειδητή εθελοτυφλία ή η αν θέλετε απλώς η αδυναμία, αλλά και ο εσωτερικός πόνος και το έντονο άγχος – απέναντι σε κάποιους άλλους ορατούς μεν - αλλά στην ψυχολογία τους, παραιτημένων αιτημάτων που τους εκτίθενται σε ότι αφορά την σκληρή, γήινη και υλική διάσταση της καθημερινής πραγματικότητας.
Η θλίψη και το αίσθημα της ματαιότητας για τα στραβά και μάταια αυτού του κόσμου, που σίγουρα καταλαμβάνει αυτά τα άτομα, τα οδηγεί στην απόδραση σε έναν ιδιαίτερο φανταστικό κόσμο, που μερικές φορές καταλήγει και σε μία ανίατη κατάσταση ιδεοληπτικών αντιλήψεων, στην χειρότερη σε παρανοήσεις, διαστρεβλώσεις και παρερμηνείες δίχως αρχή και τέλος.
Λόγω επαγγέλματος, έχω γνωρίσει και συναναστραφεί και ζήσει πολύ στενά άτομα φέροντα αυτόν ή κάποιον άλλον παραπλήσιο σχηματισμό ( όψη τετραγώνου, χιαστί, πενταγώνου ή διπλού πενταγώνου ) στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους, ώστε να ξέρω από πρώτο χέρι, που, πως, και γιατί ο νους τους διαφεύγει σε άλλου είδους μήκους κύματα.
Συζητώντας μαζί τους για πολλά και διαφορετικά θέματα της καθημερινότητας τους, διαπίστωσα ενδελεχώς την άρνηση τους, όχι μόνο να σταθούν, αλλά ούτε καν να αγγίξουν οι ίδιοι ή να αφήσουν άλλους να αναφερθούν σε οτιδήποτε αφορά το απτό και το συγκεκριμένο, το πραγματιστικό.
Στις καλύτερες των περιπτώσεων, που ούτως ή άλλως ο χάρτης τους στηρίζεται από άλλους πλανητικούς παράγοντες – κατόπιν ασκήσεως μεγάλης επιμονής να δουν την απτή πραγματικότητα – ανακόπτουν οποιαδήποτε παραπέρα συζήτηση διατεινόμενοι κατηγορηματικά, είτε ότι θέλουν να βλέπουν τα πράγματα έτσι όπως αυτοί έχουν επιλέξει να τα βλέπουν, ή ότι αυτοί ξέρουν και ότι εσύ δεν είσαι να θέση να ξέρεις αυτό που αυτοί γνωρίζουν!
Η πείρα και η εμπειρία γύρω από το θέμα είναι πλέον τόσο εκτενής, ώστε προσωπικά έχω καταλήξει πως είτε αφήνει κανείς αυτούς τους ανθρώπους να ζουν μέσα από το όνειρο τους αποδεχόμενος την οπτική τους θεώρηση με την οποία αυτοί έχουν μάθει και θέλουν να ζουν, είτε παραιτείται και τραβά κανείς το δικό του δρόμο.
Επίσης σε κανενός πελάτη, φίλου ή συγγενή την επισήμανση αυτής της ανισοκατανομής μεταξύ απτού και εξωπραγματικού βρέθηκε που να την δέχεται ή καν να την επεξεργαστεί. Όχι σου λέει: εγώ γνωρίζω. Εάν δε επιμείνεις, σου λέει εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις! Τελεία και παύλα. Σε κοιτά περιφρονητικά και αφ’υψηλού, και ανακόπτει δια παντός κάθε συζήτηση, ή ακόμα καλύτερα και την πολυετή σας φιλία.
Η άποψη από μεγάλο μέρος των συμπερασμάτων στα οποία έως τώρα έχω καταλήξει είναι ότι άτομα ισχυρής Ποσειδώνιας επιρροής, αντίδρασης και συμπεριφορών είναι επειδή βιώνουν ανεπιθύμητες παρεισδύουσες καταστάσεις.
Παρεισφρέουν δηλαδή σε σκέψεις, παρόμοιες με αυτές των ατόμων που παρουσιάζουν ιδεοληπτικές διαταραχές.
Το περιεχόμενο αυτών των διαταραχών είναι άλλοτε αρνητικό, θετικό ή ουδέτερο, παίζουν όμως σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων τους και στη δημιουργική τους σκέψη.
Η διαφορά τους έγκειται στο ότι οι ιδεοληπτικές αυτές αντιλήψεις είναι σε άλλους πιο έντονες, πιο επίμονες και πιο συχνές ή και μεγαλύτερης διάρκειας με αποτέλεσμα να δημιουργούν είτε μεγαλύτερη δυσφορία ώστε στο τέλος να δυσκολεύονται να αντισταθούν, ή να τις διώξουν, ή στην χειρότερη, χάριν της εσωτερικής διευκόλυνσης που τους παρέχουν να καταλήγουν να αρνούνται κατηγορηματικά να καταπιαστούν με κάτι άλλο πλην αυτών.
Mία ακόμα σημαντική διαφορά βρίσκεται στην υπερβολική βαρύτητα ή στη λανθασμένη ερμηνεία της σημασίας των σχετικών σκέψεων που δίνουν και που τελικά αυξάνουν τα επίπεδα άγχους και πόνου που βιώνουν.
Ωστόσο αν κάτι σχετικά με το θέμα της επιρροής του Ποσειδώνα και οιαδήποτε ενδελεχούς έρευνας άρθρα σαν αυτό του κ. Χ. Αρχου, με εκπλήσσει πιστέψτε με δυσάρεστα, είναι όλοι εκείνοι στων οποίων το γενέθλιο ωροσκόπιο φέρει μία παρόμοια ή παραπλήσια δύσκολη όψη, που είτε καταλήγουν να νιώθουν προσβεβλημένοι, είτε τα βάζουν με τον συγγραφέα του θεωρώντας τον δογματικό, υπερβολικό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Και αυτή η έκπληξη προκύπτει από το σαφές και αδιαφιλονίκητο γεγονός, ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, βασικές επιρροές του Ποσειδώνα δεν είναι μόνο η αυτοκαταστροφή – ας διαβάσει κανείς και λίγο μυθολογία και τις εκρηκτικές συμπεριφορές του άρχοντα της θάλασσας – αλλά και η μεμψιμοιρία, η αυτοαναίρεση, το αίσθημα της αποκρουστικότητας, της αυτοθυματοποίησης, της εξάχνωσης, της θλίψης και της λύπης και της απόδρασης από την πραγματικότητα.
Η κακώς εννοούμενη αυταπάρνηση φυσικά, οι κρυμμένοι φόβοι, το αίσθημα της απειλής, της απόσυρσης σε ένα μοναχικό και άδειο κόσμο, του μηδενισμού, της λήθης, τα ψυχωτικά ξεσπάσματα.
Αντίθετα, μπορεί και να φοβούνται ότι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες των άλλων θα τους αποσπάσουν από τα σχέδια τους, γι’αυτό κλείνουν κατά κάποιο τρόπο τους «εισβολείς», εντείνοντας αντί αυτού την πνευματική, ή την δημιουργική τους δραστηριότητα. Ελαχιστοποιούν τις ανάγκες τους, κλείνονται στον εαυτό τους και γίνονται εγκεφαλικοί και μυστικοπαθείς, ή ίσως και παραληρηματικά δημιουργικοί.
Ολοκληρώνοντας να προσθέσω πως έστω και εάν πολλοί αρνούνται ή θέλουν να αρνούνται αυτές τις πλευρές των επιρροών του Ποσειδώνα, ωστόσο μετά λόγου γνώσεως θα έλεγα, πως είτε λόγο κάποιου προοδευτικού, είτε κάποιων διελεύσεων όλοι οι άνθρωποι θα περάσουν –άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο – σε κάποιο ιδιαίτερα αγχώδες στάδιο πλανητικά εξαρτώμενα από αυτόν.
Προς τι λοιπόν τόση απέχθεια ή άρνηση προς αυτόν;
Κλείνοντας εν τη καλή προαίρεση να πω μόνο πως ίσως ο αξιαγάπητος και ευρυμαθέστατος κ. Χ. Άρχος ο οποίος σίγουρα έχει κερδίσει την εκτίμηση μου, ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας του, να μην έχει εκτιμήσει την δυσκολία εξαιτίας του πόνου που βιώνουν άτομα αυτού του πλανητικού σχηματισμού, κάτι που ίσως να επέβαλε μία μάλλον λιγότερο σκληρή γλώσσα.
Αλλά από την άλλη φίλοι μου, ας είμαστε και λιγάκι πιο ειλικρινείς εμείς με τους εαυτούς μας. Η αστρολογία είναι μία γλώσσα βαθιάς μύησης και αυτογνωσίας. Εάν όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το αντικείμενο αρνούμαστε και αυτές τις πλευρές των πλανητών, τότε ποιο το νόημα και που το σκεπτικό επί της επίγνωσης που όλοι γυρεύουμε; Αν την γυρεύουμε φυσικά.
Παρά την κατάχρηση χώρου και χρόνου ας μου επιτραπεί και μία τελευταία παρατήρηση. Τι θα πρέπει να κάνουν λοιπόν όλοι του μεταβλητού σταυρού –Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες όταν ήδη από τις αρχές του επομένους έτους θα αρχίσει σιγά –σιγά και σταδιακά να ρίχνει τις βλοσυρές ματιές του ο Ποσειδώνας από το φυσικό του ζώδιο των Ιχθύων;
Να αρνηθούν την επιρροή του, ή μήπως να ξεκινήσουν από τώρα να επιτείνουν την αυτογνωσία τους; Το δίλημμα και η απάντηση όλη δική σας!
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
theresa_alma
01-12-2011, 08:32 PM
Καλησπερα σε ολους.
Να πω και εγω τον πονο μου σχετικα με τον Ποσειδωνα, η μαλλον την δυσμενη θεση που κατειχε ο κυβερνητης μου ολα τα προηγουμενα χρονια.
Σαν Ιχθυς λοιπον του 1ου δεκαημερου με ηλιο στον 9ο οικο, ειχα τον Ποσειδωνα στον 8ο.
Ολες τις εξαπατησεις του κοσμου εφαγα λογω της θεσης αυτης. Ειδικα οταν εκαναν διελευσεις απο τον 8ο Ερμης, Αφροδιτη και Αρης, γινοταν χαμος. Βεβαια βοηθησε και ενα ωραιοτατο γενεθλιο τετραγωνο Κρονου/Σκορπιος - Πλουτωνα/Λεων.
Δεν μπορω να πω... Με περιποιηθηκαν και οι τρεις τους τοσο απο τις γενεθλιες θεσεις τους οσο και απο τις διελευσεις τους.
Αναρωτιεμαι ομως... Τουλαχιστον για εμας τα ψαρακια υπαρχει ελπιδα να μας παρηγορησει ο Ποσειδωνας με την εισοδο του στους Ιχθεις? Ειδικα αν δεν κανει καμμια ασχημη οψη με γενεθλιο πλανητη παρα μονο συνοδο με εναν γενεθλιο ηλιο χωρις καμμια οψη?
Συγχωρεστε με αν ειμαι εκτος θεματος, αλλα ειδα Ποσειδωνα και μου βγηκε το παραπονο....
Χρήστος Άρχος
01-12-2011, 08:53 PM
Καλησπέρα σας.
Ο Ποσειδώνας και όλοι οι Πλανήτες δεν είναι κακοποιά στοιχεία που θέλουν να μας κάνουν κακό, εμείς ουσιαστικά διαχειριζόμαστε αρνητικά και μη εποικοδομητικά τις όποιες ενέργειες τους. Ο Ποσειδώνας είναι μία ουδέτερη ενέργεια. Στο ερώτημα λοιπόν στο κατα πόσο ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς θα είναι θετικός, σίγουρα θα είναι θετικός πιο πολύ απο ότι στον Υδροχόο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι για όλο το κόσμο θετικός. Πόσο ώριμοι είμαστε και πόσο δεκτικοί είμαστε στα πραγματικά του μηνήματα; Πόσο έχουμε εξελιχθεί και έχουμε προχωρήσει στη ζωή μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε απο τα γήινα πράγματα.
Ο Ποσειδώνας είναι μία υπερβατική ενέργεια αν τη χρησιμοποιούμε για εγωικούς λόγους και ανάγκες, όπως τα αισθηματικά και επαγγελματικά μας ζητήματα τότε σίγουρα θα καταστραφούμε, για αυτό το λόγο για γήινους σκοπούς είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε τους κυβερνήτες της παραδοσιακής αστρολογίας οπότε στην περίπτωση μας τον Δία ενώ για υπερβατικά ζητήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα τότε και τότε μόνο να μπαίνουμε στη σφαίρα του Ποσειδώνα.
limbill
03-12-2011, 04:00 PM
Διάβασα προσεκτικά το άρθρο γιατί σε προσωπικό επίπεδο ο Ποσειδώνας με επηρεάζει (ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και αντίθεση με τον Ήλιο μου με απόκλιση 4 μοιρών). Πράγματι η θέση του Κρόνου φαίνεται να βοηθάει όταν ένα άτομο δεν λειτουργεί σωστά τον Ποσειδώνα και την συγκεκριμένη αντίθεση. Αν γνωρίζεται ο Κρόνος με τον Ποσειδώνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο νομίζω τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να επαναπροσδιοριστεί σε σωστή και ρεαλιστική βάση μια αντίθεση της φύσης του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. Στους επόμενους περίπου 3 μήνες ο Κρόνος από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού θα σχηματίζει όψη 120 μοιρών με τον Ποσειδώνα. Μια τέτοια όψη νομίζω θα βοηθήσει πολλούς να πετάξουν τα ρόζ γυαλιά του Ποσείδωνα και να πραγματοποιήσουν κάποιο όνειρο..
PAPINO
03-12-2011, 06:52 PM
Καλησπερα θα ηθελα ηθελα να κανω και εγω με την σειρα μου μια ερωτηση..οταν υπαρχει σε συναστρεια αυτη η οψη αντιθεσης ηλιου- ποσειδωνα ποιος ειναι αυτος που εχει το ροζ συννεφο η νιωθει παντα οτι τελικα ο συντροφος του δεν ειναι αυτο που ειχε φτιαξει στο μυαλο του ...
Χρήστος Άρχος
03-12-2011, 06:58 PM
Καλησπέρα σας. Αυτός που δεν βλέπει την κατάσταση καθαρά είναι ο κάτοχος του Ήλιου και αυτό γιατί το άτομο που έχει τον Ποσειδώνα για κάποιο λόγο δεν ξεμπερδεύει την κατάσταση. Πάντα υπάρχει μία τάση εξιδανίκευσης και για τους δύο για αυτή τη σχέση αλλά ο κάτοχος του Ήλιου υποφέρει περισσότερο μέσα απο αυτή την εξιδανίκευση. Η σχέση αν μπορέσει και μεταμορφώσει τον εαυτό της και το ζευγάρι δεν είναι μαζί μόνο για να περνάει αυτό καλά αλλά κοιτάξει να βοηθήσει και τους ανθρώπους γύρω του, θα μπορέσει να βελτιωθεί, δυστυχώς όμως στη δυτική κοινωνία η έννοια της σχέσης δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα, ελάχιστα ζευγάρια κοινούνται μαζί για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, για αυτό και ο Ποσειδώνας λειτουργεί πιο συχνά καταστροφικά.
PAPINO
03-12-2011, 07:10 PM
Σε περιπτωση ομως αυτος που εχει τον ηλιο την αντιθεση αυτη την εχει και σε γεννεθλια οψη τι γινεται...δεν ειναι γι αυτον λιγο πιο απλα τα πραγματα γιατι του ειναι κατι γνωστο....( η αληθεια ειναι οτι αυτη την οψη την εχει φιλικο ζευγαρι και οντως ασχολουντε περα απο τις κανονικες τους δουλειες με προσφορα προς τριτους οπως επισης ξεχασα να αναφερω οτι και αυτος που εχει τον ποσειδωνα εχει οψη στο οροσκοπιο του αλλα οχι με τον ηλιο αλλα τετραγωνο με την αφροδιτη)
Χρήστος Άρχος
03-12-2011, 07:13 PM
Σε αυτή την περίπτωση έχουμε επανάληψη της γενέθλιας υπόσχεσης, αυτός (Ήλιος) βρήκε μία ανάλογη σχέση για να μπορεί να δημιουργήσει. Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε πάλι μία σχέση που έχει προβλήματα κυρίως στο να δει καθαρά κάποια πράγματα αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο αρνητική η κατάσταση όσο αν δεν την είχε και στο γενέθλιο. Απο εκεί και πέρα έχει να κάνει και με την προσωπική δουλειά που κάνει ο καθένας δυστυχώς οι όψεις αυτές αν δεν δουλέψεις και τις αφήσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, αν τις δουλέψεις είναι χρυσάφι. Νομίζω ότι αυτό όμως το ξέρουν μόνο οι δύο συμπαθητικοί φίλοι σας που έχουν τη σχέση.
*alkmini
03-12-2011, 08:24 PM
"Αν αντιληφθούμε αντίθεση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα μετά το στάδιο της γέννησης"
Αυτό θα το καταλάβουμε από το αν η όψη είναι προσεγγίζουσα ή αποχωρίζουσα ή από κάποιο άλλο τρόπο?
Μία ερώτηση ακόμα. Η όψη Ήλιου σε τετράγωνο με Ποσειδώνα ποιες διαφορές παρουσιάζει από την αντίθεση?
Συγχαρητήρια για το υπέροχο άρθρο σας.
Ευχαριστώ.
Χρήστος Άρχος
04-12-2011, 02:42 AM
Αγαπητή Alkimini αν η αντίθεση υπάρχει ήδη στο χάρτη και συνεχίζει και ως προσεγγίζουσα είναι ακόμη πιο σημαντική αλλά και όταν είναι αποχωρίζουσα.
Όμως ακόμη και απο διέλευση όταν ένα άτομο στα 5ου βιώσει μία αντίθεση Ήλιου - Ποσειδώνα θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του.
Όσο για το τετράγωνο μπορούμε να το συμπεριλάβουμε στο άρθρο αλλά με λιγότερη ένταση καθότι μεν η αντίθεση είναι όψη που έχει να κάνει πάντα με τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους ενώ το τετράγωνο μπορεί να είναι ένας συνδυασμός εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος ή και μόνο εσωτερικού. Πρακτικά ένα άτομο με Ήλιο - Αντίθεση θα προβάλλει τον Ποσειδώνα σίγουρα στους άλλους, ένα άτομο με ένα τετράγωνο δεν είναι και τόσο σίγουρο.
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
*alkmini
04-12-2011, 02:27 PM
Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις σας και συγχαρητήρια και για τα " 5 πρόστυχα ψέματα" που ξέχασα να αναφέρω προηγουμένως. Έχω την εντύπωση ότι δένει και με το θέμα μας !
errikaki
04-12-2011, 06:40 PM
κάποιος που δεν έχει όψεις ποσειδώνα στο χάρτη του θα λέγαμε ότι βλέπει τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε;
*alkmini
04-12-2011, 07:57 PM
κάποιος που δεν έχει όψεις ποσειδώνα στο χάρτη του θα λέγαμε ότι βλέπει τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελε;
Τί εννοείς δεν έχει όψεις Ποσειδώνα ? Με κανένα πλανήτη ή κανένα προσωπικό πλανήτη ?
Χρήστος Άρχος
05-12-2011, 12:00 AM
Καλησπέρα Errikaki μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε ότι συμβαίνει καθότι οι πλανήτες χωρίς όψεις συνήθως λειτουργούν υπόγεια και επειδή δεν λειτουργούν σε συνειδητό επίπεδο διατρέχουν όλο το χάρτη, σαν να έχεις έναν ένοικο στο σπίτι όπου δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με κανέναν αλλά κάνει αρκετό θόρυβο για να τους απασχολήσει όλους. Εδώ ο Ποσειδώνας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικός αλλά και με τα σφάλματα του επίσης.
*alkmini
05-12-2011, 09:45 AM
Καλημέρα!
Υποθέτουμε ότι έχουμε ένα Ποσειδώνα χωρίς όψεις στο 2ο οίκο. Αν κατάλαβα καλά , κ. Άρχο, ο Ποσειδώνας θα επηρεάζει όλους τους οίκους και όχι μόνο το 2ο? Είχα διαφορετική εντύπωση, ότι δηλαδή επηρεάζει υπόγεια τον οίκο που βρίσκεται.
errikaki
05-12-2011, 02:54 PM
η μόνη όψη που κάνει έιναι εξάγωνο με πλούτωνα αλλα νομίζω ότι αυτή επηρεάζει ολόκληρες γενιές.
τώρα αν δεχτούμε ανοχή 5 μοιρών κάνει εξάγωνο και με άρη (ζυγός)
*alkmini
05-12-2011, 05:06 PM
η μόνη όψη που κάνει έιναι εξάγωνο με πλούτωνα αλλα νομίζω ότι αυτή επηρεάζει ολόκληρες γενιές.
τώρα αν δεχτούμε ανοχή 5 μοιρών κάνει εξάγωνο και με άρη (ζυγός)
Οι 5 μοίρες απόκλιση είναι μεγάλη για εξάγωνο, νομίζω. Επίσης το εξάγωνο του Πλούτωνα με τον Ποσειδώνα επηρεάζει γενιές και μπορούμε να τη δεχτούμε αν έχει πολύ μικρή απόκλιση.
Χρήστος Άρχος
05-12-2011, 05:33 PM
Καλησπέρα σας. Το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα θα πρέπει να το κοιτάμε μόνο όταν σχετίζονται με αυτό άξονες του ωροσκοπίου (σαν κυβερνήτες) σε ένα μικρό βαθμό ή όταν ένας απο τους δύο είναι πάνω σε άξονα του ωροσκοπίου.
Το εξάγωνο με τον Άρη δεν μπορούμε να το παραλήψουμε χωρίς όμως και να του δώσουμε μεγάλη σημασία. Όσο για το ότι υπόγεια επηρεάζει το 2ο αν στο χάρτη που αναφέρεστε είναι στο 2ο όντως θα τον επηρεάσει παραπάνω αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς θα επηρεάσει ένας πλανήτες όλο το ωροσκόπιο ασυνείδητα.
errikaki
05-12-2011, 06:18 PM
Καλησπέρα σας. Το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα θα πρέπει να το κοιτάμε μόνο όταν σχετίζονται με αυτό άξονες του ωροσκοπίου (σαν κυβερνήτες) σε ένα μικρό βαθμό ή όταν ένας απο τους δύο είναι πάνω σε άξονα του ωροσκοπίου.
Το εξάγωνο με τον Άρη δεν μπορούμε να το παραλήψουμε χωρίς όμως και να του δώσουμε μεγάλη σημασία. Όσο για το ότι υπόγεια επηρεάζει το 2ο αν στο χάρτη που αναφέρεστε είναι στο 2ο όντως θα τον επηρεάσει παραπάνω αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς θα επηρεάσει ένας πλανήτες όλο το ωροσκόπιο ασυνείδητα.
είναι σωστό να πω ότι στον 2ο οίκο ο ποσειδώνας δημιουργεί συνθήκες που κάνουν τον άνθρωπο θύμα εξαπάτησης σε οικονομικό επίπεδο?
Χρήστος Άρχος
05-12-2011, 06:43 PM
Θα μπορούσε να ισχύει και αυτό αλλά απλά θα μπορούσε να είναι μία διαφορετική αντίληψη στο θέμα των χρημάτων, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το άτομο θα κερδίσει χρήματα μέσα απο ένα επάγγελμα προσφοράς, μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο θα χάσει χρήματα απο λάθος υπολογισμούς στα οικονομικά του. Μπορεί να σημαίνει ότι απλά το άτομο δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα θέματα ή ότι προέρχεται απο μία δύσκολη οικογενειακή κατάσταση η οποία δεν του προσέφερε πολλά εφόδια. Μπορεί βέβαια πολλά μαζί να ισχύουν ταυτόχρονα.
justimb
05-12-2011, 07:39 PM
Ο πρώην μου έχει αυτήν την αντίθεση κ μάλιστα ο Ηλιος του είναι στις 4ο του καρκίνου κ ο Ποσειδώνας του στις 4ο.26R στον αιγόκερω, σχεδόν ακριβείας δηλαδή, σε σύνοδο με τον άξονα 5ου/11ου.Μπορώ να πώ ότι δεν είναι καθόλου στον κόσμο του ίσα-ίσα είναι πολύ προσγείωμένος απλά ειναι λίγο απαισιόδοξος τα βλέπει όλα πολύ μετρημένα σε αντίθεση με εμένα που τα βλέπω όλα αισιόδοξα κ δεν την έχω καν αυτήν την όψη..Το μόνο πρόβλημα ήταν στην επικοινωνία αν έλεγα κάτι που δεν του άρεσε το απέρριπτε χωρίς καν να το ακούσει ..Δεν θεωρώ οτι είναι τόσο τραγική οψη μην αγχώνετε όσους την έχουν..
justimb
05-12-2011, 08:13 PM
Κ κάτι άλλο εγώ έχω αναχαιτισμένους ιχθύς στον1ο με υδροχόο στην ακμή Δία Αφροδίτη Ερμή κ Ηλιο σε σύνοδο με ωροσκόπο. Ο Ποσειδώνας είναι στις 4ο.50 στον αιγόκερω σε εξάγωνο με Πλούτωνα κ σύνοδο με Σελήνη 10ο.36 στον αιγόκερω.Η ακμη 11ου είναι 00ο38 αιγόκερου.Κανει σύνοδο με τον άξονα 5ου/11ου;Tι σημαίνει που είναι αναχαιτισμέμος στον 1ο και όλα αυτά που ανέφερα;Θα εκτιμούσα την απάντηση σας.
Χρήστος Άρχος
05-12-2011, 08:35 PM
Καταρχάς να ενημερώσω ότι κανείς δεν μίλησε για κάποια τραγικότητα μία ανάλυση μίας αντίθεσης γίνεται η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον σε σχέση με τη ψυχολογική και αστρολογική πρακτική. Κανείς δεν μίλησε λοιπόν για τραγωδίες και ειδικά ο συγγραφέας του άρθρου. Να συμπληρώσω ότι και η απαισιοδοξία αποτελεί μία ξεκάθαρη τάση να είναι κάποιος στον "κόσμο του" γιατί όπως ο άνθρωπος που τα βλέπει όλα θετικά αντιλαμβάνεται τη ζωή λανθασμένα έτσι κάποιος πεσσιμιστής, απαισιόδοξος και στη συνέχεια μελαγχολικός και καταθλιπτικός σε πιο βαριές μορφές έκφρασης έχει επακριβώς διακόψει την επαφή με την πραγματικότητα.
Για το θέμα της ερώτηση σας όταν ένας πλανήτης γενικά είναι κυβερνήτης αναχαιτισμένου ζωδίου οι εκφράσεις του πλανήτη στον οίκο θα είναι πιο υπόγειες αλλά και έντονες σε μακροπρόθεσμη προοπτική, θα δείτε δηλαδή ότι μακροπρόθεσμα ο Ποσειδώνας θα αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Αυτό είναι θετικό όταν το άτομο έχει μία καλή σχέση με τις ιδέες που πρεσβεύει ο Ποσειδώνας, όταν όμως δεν υπάρχει κάποια συνδεσιμότητα της προσωπικότητας η της ταυτότητας του ατόμου μπορεί να έχουμε προβλήματα. Πολλές φορές αυτό που συμβαίνει είναι να υπάρχει μία καταπίεση των πραγμάτων που αφορά ο Ποσειδώνας, μία διαστρέβλωση ή ένα ταλέντο που όμως χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να αναπτυχθεί.