View Full Version : Γιατι επαληθευεται η Αστρολογια?
emmalene
26-04-2007, 08:24 PM
Ολοι οσοι συμμετεχουν σε αυτο το site φανταζομαι οτι εχουν βρει κατι το οποιο τους εξαπτει την φαντασια και την περιεργεια πανω στο θεμα Αστρολογια.
Οι αστρολογοι του site απαντουν σε αποριες και τα μελη προσπαθουν να ανταλλαξουν γνωσεις το ενα με το αλλο.Εγω λοιπον παρολο που ασχολουμαι και διαβαζω συνεχεια θεματα που αφορουν αστρολογια και που εχω πολλα δειγματα οτι οι προβλεψεις που γινονται βασει αστρολογικων δεδομενων επαληθευονται θελω να κανω μια ερωτηση(σαν δικηγορος του διαβολου..):
ΠΩΣ?Γιατι ενα συστημα παραδοχων στην ουσια του, ειναι τοσο ακριβες στην περιγραφη χαρακτηρων και ακομα περισσοτερο στην προβλεψη Γεγονοτων που ΘΑ συμβουν?
zeta1987
26-04-2007, 08:41 PM
Έχει μία πολύ μεγάλη δόση λογικής αυτό που ρωτάς...Και εγώ το ίδιο έχω αναρρωτηθεί αρκετές φορές όχι μόνο πως καταφέρνει η αστρολογία και σκιαγραφεί τον χαρακτήρα μας και αποκαλύπτει γεγονότα που θα γίνουν αλλά και για άλλους τρόπους που προειδοποιούμαστε για το μέλλον...:blink: Επίσης μου κάνει πολύ εντύπωση όταν διαβάζω διάφορες συναστρίες, οι οποίες επαληθεύονται...:blink:
emmalene
26-04-2007, 08:45 PM
Έχει μία πολύ μεγάλη δόση λογικής αυτό που ρωτάς...Και εγώ το ίδιο έχω αναρρωτηθεί αρκετές φορές όχι μόνο πως καταφέρνει η αστρολογία και σκιαγραφεί τον χαρακτήρα μας και αποκαλύπτει γεγονότα που θα γίνουν αλλά και για άλλους τρόπους που προειδοποιούμαστε για το μέλλον...:blink: Επίσης μου κάνει πολύ εντύπωση όταν διαβάζω διάφορες συναστρίες, οι οποίες επαληθεύονται...:blink:
Zeta μου οι συναστριες ειναι το λιγοτερο!το εντυπωσιακο ειναι οτι περιγραφει στοιχεια του χαρακτηρα τα οποια και εσυ ο ιδιος δεν εχεις παραδεχθει στον εαυτο σου!:nuts:
kiaRRa
26-04-2007, 09:26 PM
Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι όλα αυτά επαληθεύονται γιατί κατά πολλούς οι πλανήτες επηρεάζουν τα γήινα φαινόμενα, άρα και εμάς! Όλες αυτές οι επιρροές παρατηρηθηκάν και συγκεντρώθηκαν, έτσι κατατάχθησαν διάφορα γεγονότα στη σφαίρα επιρροής κάθε πλανήτη και ουράνιου σώματος.
Θα μπορούσα να παραπέμψω στο Γιατί λειτουργεί η Αστρολογία (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=3505), της Jackie Slevin
emmalene
26-04-2007, 09:45 PM
πραγματικα κατατοπιστικο το αρθρο αλλα δεν ειναι λιγο εγωιστικο να θεωρουμε οτι ενα συμπαν λειτουργει για να στελνει μαγνητικα κυματα τα οποια διαμορφωνουν τις πραξεις μας?Και αυτο με τα γονιδια με προβληματιζει στο οτι καπου χανεται η προσωπικη βουληση και το "ο σοφος κυβερναει τα αστρα του".
kiaRRa
26-04-2007, 09:51 PM
Μην ξεχνάς όμως ότι η Αστρολογία καταδεικνύει τάσεις, το αν αυτές θα υλοποιηθούν εξαρτάται καθαρά από την προσωπική μας βούληση. Είναι αποκλειστικά στο χέρι μας.
Πολλοί αντιτάσσονται στην Αστρολογία αγνοώντας το παραπάνω χαρακτηριστικό της, θεωρώντας τη απλά μια μοιρολατρική ενασχόληση.
Τέλος δεν ειναι καθόλου εγωιστικό το να πιστεύουμε στην εν λόγω επιρροή του πλανητικού συστήματος. Σκέψου πως όλοι οι πλανήτες αλληεπιδρούν μέσα από διάφορα κύματα. Πολλοί πλανήτες (ή και άλλα ουράνια σώματα) αλλάζουν ακόμα και τροχιά αν έρθουν κοντά μεταξυ τους. Πόσο απίθανο είναι να μπορούν επηρεάζουν και μια απλή οντότητα όπως ο άνθρωπος;:embarrest
emmalene
26-04-2007, 09:57 PM
Μην ξεχνάς όμως ότι η Αστρολογία καταδεικνύει τάσεις, το αν αυτές θα υλοποιηθούν εξαρτάται καθαρά από την προσωπική μας βούληση. Είναι αποκλειστικά στο χέρι μας.
Πολλοί αντιτάσσονται στην Αστρολογία αγνοώντας το παραπάνω χαρακτηριστικό της, θεωρώντας τη απλά μια μοιρολατρική ενασχόληση.
Τέλος δεν ειναι καθόλου εγωιστικό το να πιστεύουμε στην εν λόγω επιρροή του πλανητικού συστήματος. Σκέψου πως όλοι οι πλανήτες αλληεπιδρούν μέσα από διάφορα κύματα. Πολλοί πλανήτες (ή και άλλα ουράνια σώματα) αλλάζουν ακόμα και τροχιά αν έρθουν κοντά μεταξυ τους. Πόσο απίθανο είναι να μπορούν επηρεάζουν και μια απλή οντότητα όπως ο άνθρωπος;:embarrest
Εχεις δικιο οσον αφορα τους πλανητες και την επιρροη τους πανω μας.Ομως οσον αφορα την ελευθερη βουληση εχω μια επιφυλαξη.Θεωρω οτι αν ειναι να συμβει ενα μοιραιο γεγονος στη ζωη σου δεν μπορεις να το αποφυγεις.Το μονο που ελεγχεις ειναι η αντιδραση που θα εχεις σε αυτο.Δεν ξερω,λεω...
Rilena
26-04-2007, 10:01 PM
Emmalene, καλησπέρα.
Ο ανθρώπινος νους μπορεί να αποδειχτεί τόσο ισχυρός όσο ανίσχυρος...Σε ένα πείραμα που έγινε στην Αμερική (τώρα με κάθε επιφύλαξη της ακεραιότητας του) δόθηκαν σε 20 ανθρώπους οι ερμηνείες του χαρακτήρα τους με την επεξήγηση της αστρολογίας. Αφού διάβασαν τις ερμηνείες ρωτήθηκαν πόσο κοντά στην αλήθεια ήταν. Οι περισσότεροι απάντησαν θετικά, πως η αστρολογική ερμηνεία ήταν σωστή. Στην συνέχεια, τους αποκάλυψαν πως οι ερμηνείες δόθηκαν ανακατεμένα.
Θέλω να πώ πως όλα είναι θέμα πίστης :)
kiaRRa
26-04-2007, 10:03 PM
Προσωπικά ειμαι της άποψης πως όλα τα γεγονότα (συμπεριλαμβανομένων και των μοιραίων όπως τα αποκαλείς) δρομολογούνται από δικές μας πράξεις.
Αν εγώ για παράδειγμα έχω την τάση να δρω βίαια, κάποια στιγμή οντας τρομερά νευριασμένη μπορεί να αντιδράσω εκρηκτικά, μπορεί όμως και όχι.
Αυτο που λέω είναι πως η Αστρολογία μας δείχνει την τάση που έχουμε, δεν μας εγκλωβίζει όμως μεσα σε αυτην.
Όλα τα γεγονότα(εκτος από τα φυσικά φαινόμενα βέβαια) έχουν είτε περισσοτερο είτε λογότερο πηγή κάποια ανθρώπινη πράξη.
emmalene
26-04-2007, 10:04 PM
Emmalene, καλησπέρα.
Ο ανθρώπινος νους μπορεί να αποδειχτεί τόσο ισχυρός όσο ανίσχυρος...Σε ένα πείραμα που έγινε στην Αμερική (τώρα με κάθε επιφύλαξη της ακεραιότητας του) δόθηκαν σε 20 ανθρώπους οι ερμηνείες του χαρακτήρα τους με την επεξήγηση της αστρολογίας. Αφού διάβασαν τις ερμηνείες ρωτήθηκαν πόσο κοντά στην αλήθεια ήταν. Οι περισσότεροι απάντησαν θετικά, πως η αστρολογική ερμηνεία ήταν σωστή. Στην συνέχεια, τους αποκάλυψαν πως οι ερμηνείες δόθηκαν ανακατεμένα.
με προβληματισες...δεν ξερω κατα ποσο ειναι τοσο τυχαια τα πραγματα.Κοιτα να σου πω την αληθεια ειμαι μεγαλος οπαδος του θεματος αστρολογια απλα προβληματιζομαι...:suspiciou
Maroulita
26-04-2007, 10:41 PM
Emmalene, καλησπέρα.
Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω και να υποβαθμίσω την έρευνα που αναφέρεις (το έχω διαβάσει και σε άλλη πηγή αυτό άλλωστε), το γεγονός αυτό δεν μπορεί απαραίτητα να καταδείξει ότι η αστρολογία δεν έχει βάση.
Ειδικά σε κοινωνικές έρευνες στάσεων, αξιολογήσεων, απόψεων κ.λπ. (και αναφέρομαι σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) οι ερωτώμενοι μπορούν να υποπέσουν σε παραπλανητικά μονοπάτια, χωρίς βέβαια να το συνειδητοποιούν και το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι και οι ίδιοι οι ερευνητές πολλές φορές δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τέτοιες πλάνες. Οι ερωτώμενοι δηλαδή απαντούν ή εκφέρουν γνώμη όχι γι' αυτό που πραγματικά τους εκφράζει (δεν προσφέρουν αληθινές, πραγματικές απαντήσεις), αλλά αυτό που θα τους εξέφραζε, αυτό που θα ήθελαν να είναι ή αυτό που περιμένει ο ερευνητής να ακούσει από αυτούς (μαντεύουν πολλές φορές την επιθυμητή, αποδεκτή ή αναμενόμενη απάντηση για να νιώσουν το συναίσθημα της ταυτισης με τους υπολοίπους).
Όντως λοιπόν σε τέτοιες έρευνες εμπεριέχεται και ο παράγοντας "πίστη", αλλά δεν παύει να μιλάμε για υποκειμενικές απόψεις ατόμων που βρίσκονται κάτω από συγκεκριμενη ψυχολογική κατάσταση, η οποία επηρεάζει ποικιλοτρόπως, αν βέβαια δεν μεριμνήσει δεόντως ο ερευνητής.
alice7
27-04-2007, 12:57 AM
Καλησπέρα emmalene ,
Τις προβλέψεις που αναφέρεις ,οτι επαληθεύονται, τις παίρνεις απο τους αστρολόγους του site? μελετούν δηλαδή τον προσωπικό σου χάρτη ? εγω διαβάζω μονο τις προβλέψεις του ζωδίου και του ωροσκόπου μου αλλα μάλλον δεν αρκεί αυτό,σωστα??:embarrest
Ολοι οσοι συμμετεχουν σε αυτο το site φανταζομαι οτι εχουν βρει κατι το οποιο τους εξαπτει την φαντασια και την περιεργεια πανω στο θεμα Αστρολογια.
Οι αστρολογοι του site απαντουν σε αποριες και τα μελη προσπαθουν να ανταλλαξουν γνωσεις το ενα με το αλλο.Εγω λοιπον παρολο που ασχολουμαι και διαβαζω συνεχεια θεματα που αφορουν αστρολογια και που εχω πολλα δειγματα οτι οι προβλεψεις που γινονται βασει αστρολογικων δεδομενων επαληθευονται θελω να κανω μια ερωτηση(σαν δικηγορος του διαβολου..):
ΠΩΣ?Γιατι ενα συστημα παραδοχων στην ουσια του, ειναι τοσο ακριβες στην περιγραφη χαρακτηρων και ακομα περισσοτερο στην προβλεψη Γεγονοτων που ΘΑ συμβουν?
altamira
27-04-2007, 01:28 AM
Καλησπέρα emmalene ,
Τις προβλέψεις που αναφέρεις ,οτι επαληθεύονται, τις παίρνεις απο τους αστρολόγους του site? μελετούν δηλαδή τον προσωπικό σου χάρτη ? εγω διαβάζω μονο τις προβλέψεις του ζωδίου και του ωροσκόπου μου αλλα μάλλον δεν αρκεί αυτό,σωστα??:embarrest
Σαφώς και δεν αρκεί αυτό, ειδικά στον τομέα των προβλέψεων και της πρόγνωσης.
Νομίζω όμως πως εδώ η emmalene έθεσε μία γενικότερη ερώτηση που δεν αφορά τις προβλέψεις από τους αστρολόγους του σάιτ, αλλά συνολικά το κατά πόσο επαληθεύονται και με ποιον τρόπο τελικά αυτές οι προβλέψεις...
Προσωπικά, θεωρώ πως η αστρολογία εχει μία συγκεκριμένη δομή και ένα σύστημα που θέλει μελέτη, αλλά και ανοιχτό μυαλό...
emmalene
27-04-2007, 12:19 PM
Καλησπέρα emmalene ,
Δεν αναφερομαι στους αστρολογους του site αλλα γενικα σε θεματα προβλεψης.
emmalene
27-04-2007, 12:21 PM
Νομίζω όμως πως εδώ η emmalene έθεσε μία γενικότερη ερώτηση που δεν αφορά τις προβλέψεις από τους αστρολόγους του σάιτ, αλλά συνολικά το κατά πόσο επαληθεύονται και με ποιον τρόπο τελικά αυτές οι προβλέψεις...
Προσωπικά, θεωρώ πως η αστρολογία εχει μία συγκεκριμένη δομή και ένα σύστημα που θέλει μελέτη, αλλά και ανοιχτό μυαλό...
Εχεις απολυτο δικιο.Και οσον αφορα τη μελετη το θεμα ειναι ανεξαντλητο!
alice7
27-04-2007, 12:42 PM
Kαλημέρα emmalene, Καταλαβα σε τι αναφέρεσαι :)
Στο προηγούμενο μηνυμά μου εννοούσα πως θα ήθελα κάποιος αξιόπιστος ειδικός να μου δώσει κάποιες προσωπικές προβλέψεις απλα δεν ξέρω που να ανταποκριθώ και επειδη ανέφερες πως εχεις δειγματα επαλήθευσης των προβλέψεων που σου εγιναν γι αυτο σε ρωτησα , μπορείς να με κατατοπίσεις σε παρακαλω?
Δεν αναφερομαι στους αστρολογους του site αλλα γενικα σε θεματα προβλεψης.
Fotini Christodoulou
27-04-2007, 12:46 PM
Στο προηγούμενο μηνυμά μου εννοούσα πως θα ήθελα κάποιος αξιόπιστος ειδικός να μου δώσει κάποιες προσωπικές προβλέψεις απλα δεν ξέρω που να ανταποκριθώ και επειδη ανέφερες πως εχεις δειγματα επαλήθευσης των προβλέψεων που σου εγιναν γι αυτο σε ρωτησα , μπορείς να με κατατοπίσεις σε παρακαλω?
Αγαπητή alice7
Για προσωπικές αναλυτικές προβλέψεις κτλ θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία της επιλογής σας.
emmalene
27-04-2007, 12:48 PM
Alice μου πραγματικα δεν μπορω να σου πω καποιον ειδικο.Νομιζω ομως οτι αν διαβασεις λιγο τα θεματα εδω μεσα και σου αρεσει και το θεμα μπορεις να δεις καποια πραγματα για τον εαυτο σου.το παρελθον σου θα σου επιβεβαιωσει και οποια προσπαθεια ερμηνειας του χαρτη σου.Εγω ασχολουμαι μονη μου γιαυτο κανω και αυτη τη συζητηση.
και οι αστρολογοι του site βεβαια μπορουν να σε βοηθησουν σε γενικες ερωτησεις.
alice7
27-04-2007, 08:36 PM
.......και τι κάνουμε παιδιά αν μια πρόβλεψη μας ταράξει ή μας στεναχωρήσει ???
αν μας προειδοποιήσει για κάτι άσχημο ή τραγικό που προβλέπεται να συμβεί σε εμάς ή σε κάποιον δικό μας άνθρωπο ?
Λέμε απλώς "ανοησίες" και την προσπερνάμε χωρίς να δώσουμε σημασία ή μας βασανίζει η σκέψη αυτής της άσχημης είδησης και προσπαθούμε να αποτρέψουμε να επαληθευτεί ? και αν προβλέπει κάτι που δεν μπορούμε να αποτρέψουμε ........ ?:worried:
alice7
27-04-2007, 08:46 PM
Αγαπητή alice7
Για προσωπικές αναλυτικές προβλέψεις κτλ θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία της επιλογής σας.
Τό θέμα είναι να βρεθεί ο επαγγελματίας που πολυ σωστα αναφέρεις αγαπητέ roadrunner :bigsmile:
alice7
27-04-2007, 08:54 PM
Συμφωνω μαζί σου απλά θα προσθέσω πως θέλει επίσης αστρολόγους αξιόπιστους και επαγγελματίες διότι όπως σε κάθε χώρο έτσι και εδώ δεν εχουν όλοι τις ίδιες γνώσεις και ικανότητες...:blink:
emmalene
27-04-2007, 09:19 PM
Αlice μου δεν γινεται να συστησεις εναν αστρολογο γιατι οπως πολυ σωστα ειπες και εσυ δεν ειναι ολοι το ιδιο.Επισης ο στοχος του site δεν ειναι να διαφημισει καποιον νομιζω αλλα να βοηθησει εσενα να μαθεις καποια πραγματα γι ανα μπορεις να εκτιμησεις τι σου κανει και τι οχι.Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.Τωρα οσον αφορα τις αρνητικες προβλεψεις και εγω νομιζω οτι το θεμα ειναι να τις αντιμετωπισεις οχι να τους ξεφυγεις....:suspiciou
alice7
28-04-2007, 01:10 AM
Αlice μου δεν γινεται να συστησεις εναν αστρολογο γιατι οπως πολυ σωστα ειπες και εσυ δεν ειναι ολοι το ιδιο.Επισης ο στοχος του site δεν ειναι να διαφημισει καποιον νομιζω αλλα να βοηθησει εσενα να μαθεις καποια πραγματα γι ανα μπορεις να εκτιμησεις τι σου κανει και τι οχι.Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.Τωρα οσον αφορα τις αρνητικες προβλεψεις και εγω νομιζω οτι το θεμα ειναι να τις αντιμετωπισεις οχι να τους ξεφυγεις....:suspiciou
Esy emmalene asxoleisai kairo me thn astrologia h to site htan mia aformh na xekinhseis ?:bigsmile:
emmalene
28-04-2007, 01:43 AM
Αρκετο αλλα το site ειναι πηγη και αλλων πληροφοριων που δεν ειχα.ειναι πραγματικα πολλα μα παρα πολλα που μπορεις να μαθεις.Εσυ τι πιστευεις?επαληθευεται η οχι η αστρολογια?:bigsmile:
kiaRRa
28-04-2007, 01:57 AM
Esy emmalene asxoleisai kairo me thn astrologia h to site htan mia aformh na xekinhseis ?:bigsmile:
Mία μικρή επισήμανση για να μην επαναλαμβανόμαστε από θέμα.
Αγαπητή alice7 θα σου ζητήσω να γυρίσεις το πληκτρολόγιο σου στα ελληνικά.