PDA

View Full Version : ΠΡΟΟΔΟΣ

fillenia
29-12-2004, 09:54 PM
Τι είναι Πρόοδος και γιατί χρησιμοποιείται? Ποια είναι η διαφορά του προοδευτικού ωροσκοπίου από το γενέθλιο? Παρατήρησα πως υπάρχει διαφορετική ημερομηνία και οι θέσεις των πλανητών διαφέρουν. Αν υπάρχει σχετική αρθρογραφία εδώ, μπορείτε να μου την υποδείξετε ?

Ευχαριστώ

Φυλλένια

Λίλιαν Σίμου
30-12-2004, 12:33 AM
Αγαπητή φίλη

Αν και σας παιδέψαμε λίγο για να βρείτε τον χώρο της απορίας σας, πιστεύω πως αυτό δεν ήταν πολύ δυσάρεστο για σας. Πρόοδοι και προοδευτικά συστήματα είναι πολλά (διδάσκω κι αναφέρομαι σε 14-15 περίπου!), αν και χρησιμοποιούνται περίπου 3-4 συνήθως. Εγώ, στις αναλύσεις μου, επιδιώκω να χρησιμοποιώ γύρω στα 6-8, ανάλογα με τον χάρτη. Τα προοδευτικά συστήματα, δείχνουν με διάφορες μεθόδους, συστήματα πρόβλεψης, και είναι η απαρχή της πρόβλεψης μαζί με το ετήσιο ωροσκόπιο, τις διελεύσεις και τις εκλείψεις του έτους. Πολλοί ή όλοι οι πλανήτες μετακινούνται σε κάθε προοδευτικό σύστημα και από τις νέες θέσεις, μπορούμε να διακρίνουμε τις συνθήκες που προδιαγράφονται για κάθε νέα χρονιά. Επομένως, εύλογη η απορία σας που είδατε αλλού τους πλανήτες σας. Είναι φυσικό, καθώς αυτό σημαίνει και πρόοδος (κάτι που προχωρά, δεν μένει στάσιμο).
Αν πάτε στην αρθρογραφία μας, στο κεφάλαιο "Συστήματα πρόβλεψης", θα δείτε μία αναφορά στα πλεόν γνωστά, αλλά δεν γίνεται να τα αναλύσω, καθώς αυτό αφορά μόνο τους σπουδαστές της αστρολογίας, για να δοθούν οι επεξηγήσεις και παραδείγματα. Για τους αναγνώστες, δεν έχει ενδιαφέρον και δεν είναι εύκολο σε δύο σειρές, να αναφερθούμε σ΄αυτά.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου - χρόνια σας πολλά!

fillenia
30-12-2004, 08:12 PM
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Χωρίς την πρακτική δεν μαθαίνω, οπότε δεν παιδεύτηκα αλλά δεν μου αρέσει να ταλαιπωρούνται άλλοι από τις συνέπειες του λάθους μου.
Μια διευκρίνηση μόνο. Εχω Αφροδ. στους Διδύμους και στο προοδευτικό είναι Καρκίνος.Η θέση αυτή είναι μόνιμη ή θα αλλάξει προοδευτικά? Εντόπισα την διαφορά μόνο στους εσωτερικούς πλανήτες. Υποθέτω λογικό αφού οι εξωτερικοί ως αργοί μεταβάλλουν αργά τη θέση τους.

Ευχαριστώ

Λίλιαν Σίμου
31-12-2004, 02:53 AM
Αγαπητή φίλη
Από τα λεγόμενά σας, υποθέτω ότι χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα που σας βγάζει το προοδευτικό της μίας μέρας. Με αυτό το σύστημα, ναι, για κάποια χρόνια θα είναι εκεί η προοδευτική Αφροδίτη σας, αλλά όχι για πάντα. Όμως, υπάρχουν πολλά προοδευτικά, όπως σας εξήγησα. Η σύγκριση διαφόρων συστημάτων μας πληροφορεί. Από τα εύκολα συστήματα, θα σας συνιστούσα το Ηλιακό Τόξο, αν έχετε αντίστοιχο πρόγραμμα. ΑΛλά και πάλι η ερμηνεία, απαιτεί κάποια εκπαίδευση.
πολλές ευχές και καλή χρονιά
Λίλιαν Σίμου :flowers1:

fillenia
31-12-2004, 04:51 PM
Kαλησπέρα και καλη Πρωτοχρονιά!!!

Το προοδευτικό το βρίσκω σε ιστοσελίδα (all astrology online). Οι πλανήτες είναι στη ... θέση τους από τον Σεπτέμβριο. Πέρα από γενική ερμηνεία των όψεων και διαφορετικά γενέθλια δεν δίνει τίποτε άλλο, έτσι έμενα με την απορία, Τι είναι τούτο, Τι είναι τούτο????. Φυσικά ένας ειδικός καταλαβαίνει...
Ρωτώντας πας στην Πόλη, όμως οπότε απέκτησα μια στοιχειώδη γνώση!

Να περάσετε καλά και χαρούμενα :sorcerer:

Φυλλένια

athinoula85
07-07-2008, 12:59 PM
Βασικα ειχα την απορια για το τι ειναι προοδος ? και τι σημαινει αυτο που διαβαζω σε καποια αρθρα ''Σεληνη απο προοδο'' , ''το προοδευτικο ωροσκοπιο'' κτλ .. :unsure:
Εν μερει υπαρχει εδω μια επεξηγηση για το πρωτο ερωτημα μου , αλλα .. δεν πολυ κατατοπιστηκα .. Υπαρχει καποιο προγραμμα για το προοδευτικο ωροσκοπιο ? ή καποιο αρθρο περαιτερω ? κατι .... ? ? ?:cry:

:embarrest

black moon
07-07-2008, 02:01 PM
Προτείνω Τα μυστικά της πρόβλεψης (http://www.myhoroscope.gr/22-%F3%F5%F3%F4%DE%EC%E1%F4%E1-%F0%F1%FC%E2%EB%E5%F8%E7%F2/4410-%F4%E1-%EC%F5%F3%F4%E9%EA%DC-%F4%E7%F2-%F0%F1%EF%E2%EB%DD%F8%E7%F2.html) & Τα μυστικά της πρόβλεψης - Μέρος 2ο (http://www.myhoroscope.gr/22-%F3%F5%F3%F4%DE%EC%E1%F4%E1-%F0%F1%FC%E2%EB%E5%F8%E7%F2/4597-%F4%E1-%EC%F5%F3%F4%E9%EA%DC-%F4%E7%F2-%F0%F1%FC%E2%EB%E5%F8%E7%F2-%EC%DD%F1%EF%F2-2%EF.html).

theresa_alma
22-04-2010, 04:08 PM
Καλημερα σε ολους! Θα ηθελα, σας παρακαλω, να μου ερμηνευσετε τις εξης οψεις:
1ον Προοδευμενη Αφροδιτη στην 5η μοιρα του Ζυγου, σε οψη Ταυ τετραγωνου με γενεθλιο Δια στον Καρκινο και με γενεθλιο αναδρομο Αρη συνοδος Γενεθλια Σεληνη στον Αιγοκερω, οπου τωρα διελαυνει ο Πλουτωνας.
2ον Ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις στις παραπανω οψεις οταν ο Ουρανος και ο Διας θα περασουν στις πρωτες μοιρες του Κιου και ο Διελαυνων Κρονος στις πρωτες μοιρες του Ζυγου;
Σημειωτεον πως η ωρα γεννησης δεν ειναι γνωστη.
Θα ειμαι πραγματικα υποχρεη αν καποιος μου δωσει μια απαντηση.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

melancholy
24-04-2010, 10:23 AM
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

gold soul
12-05-2010, 08:51 PM
Όταν οι Ερμής + Αφροδίτη, στην πρόοδο, δεν κάνουν όψη, ούτε από διέλευση ούτε από γενέθλιο, τι θέλουν να μας πουν;;:unsure:

Δείμων
12-05-2010, 11:48 PM
...ότι θα πρέπει να προσέχουμε τη στιγμή που θα κάνουν?

gold soul
13-05-2010, 12:02 AM
...ότι θα πρέπει να προσέχουμε τη στιγμή που θα κάνουν?

Αχ αυτές οι λακωνικές απαντήσεις μου προκαλούν σύγχυση..:toung:

Τι θέλει να πει ο ποιητής;;:wacko:

Σαν Δίδυμος θα έπρεπε να γνωρίζεις πως αυτή ήταν η πιο ακατάλληλη απάντηση που μπορούσες να δώσεις σε έναν ΕρμοΔίδυμο!:toung:

:bigsmile:

Δείμων
13-05-2010, 01:52 AM
..σε έναν ΕρμοΔίδυμο!:toung:

Χaxa!! EρμοΔίδυμο, ε? Κάτι ξέρω κι από αυτό! :bigsmile:

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι οι πλανήτες που δεν κάνουν όψη, είτε σε γενέθλιο είτε σε προοδευτικό «φορτίζονται», συγκεντρώνουν δηλαδή ενέργεια (δυναμική) επειδή δεν έχουν πού να την διοχετεύσουν. Το ίδιο μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει και σε προσωπικό επίπεδο με την έννοια ότι επειδή ο πλανήτης δεν δέχεται όψη, ο τομέας που αντιπροσωπεύει παραμένει ανενεργός, «αναπαύεται», και όταν κάποια όψη σχηματιστεί η ενέργειά του εκτονώνεται μέσω αυτής, καθιστώντας τον χαρακτήρα της όψης πιο έντονο. Σαν να λέμε ότι ευχαριστιόμαστε (ή μας δυσαρεστεί) πιο πολύ κάτι που έχουμε καιρό να κάνουμε.

Το ίδιο συμβαίνει και σε συναστρία, όπου εάν κάποιος πλανήτης του άλλου «δει» με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον που στον δικό μας γενέθλιο δεν δέχεται κύρια όψη αισθανόμαστε μεγάλη ροή ενέργειας μεταξύ του συγκεκριμένου τομέα και του άλλου ατόμου. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι είτε θετικό είτε αρνητικό φυσικά, ανάλογα τον σχηματισμό.

gold soul
13-05-2010, 03:11 AM
σε προσωπικό επίπεδο με την έννοια ότι επειδή ο πλανήτης δεν δέχεται όψη, ο τομέας που αντιπροσωπεύει παραμένει ανενεργός, «αναπαύεται», και όταν κάποια όψη σχηματιστεί η ενέργειά του εκτονώνεται μέσω αυτής

Επανήλθα.. τόση ώρα έψαχνα κ συ μου είχες ήδη απαντήσει;;:bigsmile:

Λοιπόν, έψαξα λίγο για την ερώτηση μου και πράγματι βρήκα όλα αυτά που μου λες.. Δηλαδή όταν ένας πλανήτης δεν κάνει όψη με κάποιον άλλον, δεν αλληλεπιδρά, όντας απομονωμένος, ωστόσο δεν θεωρείται αδύναμος, κακός ή ασήμαντος, αντιθέτως μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις α) να κυριαρχεί στον χάρτη εκφραζόμενος με ατόφια ενέργεια, β) να υπερλειτουργεί, γ) να υπολειτουργεί..

Τώρα από τι εξαρτάται το πώς θα λειτουργήσει τελικά, με ποιον από τους παραπάνω τρόπους, δεν έχω καταλάβει ακόμα.. Φαντάζομαι πως θα παίζει ρόλο και ο οίκος όπως και το ζώδιο που βρίσκεται ο πλανήτης, λογικά αν είναι σε έξαρση θα έχει πιο θετική έκφραση ενώ αν είναι σε πτώση θα δυσκολεύει κάπως το θέμα..Επίσης δεν βρήκα ακόμα απάντηση σχετικά με τους οίκους τους οποίους κυβερνά ο πλανήτης χωρίς όψη , αν δηλαδή στο διάστημα αυτό που δεν κάνει όψη, επηρεάζονται με κάποιον τρόπο και οι οίκοι, των οποίων είναι κυβερνήτης.. Αυτά προς το παρόν..

Πάντως ευχαριστώ για την απάντηση..:bigsmile:

Κοραλλία Μόζορα
13-05-2010, 11:53 AM
Οι πλανήτες χωρίς όψεις λειτουργούν κανονικά στα θέματα που σημειοδοτούν και κυβερνούν από οίκους σ' ένα χάρτη, απλώς οι ιδιότητες τους δεν κυριαρχούν στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ατόμου. Για παράδειγμα, αν έχουμε ένα άτομο με Αφροδίτη χωρίς όψεις, η Αφροδίτη στον χάρτη του θα λειτουργεί κανονικά στα θέματα που σημειοδοτεί (σχέσεις, λεφτά) και στα θέματα που κυβερνά στον χάρτη ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται. Το άτομο όμως δεν θα είναι αφροδιτικό, δηλαδή δεν θα χαρακτηρίζεται από τις ιδιότητες της Αφροδίτης.

Όταν θα ενεργοποιείται η Αφροδίτη στον χάρτη του θα ενεργοποιούνται κανονικά οι τομείς που κυβερνά κι αν η ενεργοποίηση είναι κυρίως με τον ωροσκόπο, τον Ήλιο ή την Σελήνη θα ζει προσωρινά σε ένα κάπως μεγαλύτερο βαθμό τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης.

Χρυσάνθη
19-05-2010, 11:02 PM
Στα κλασικά προοδευτικά συστήματα (προοδευτικό και ηλιακό τόξο) τι ανοχή δίνουμε στις όψεις που σχηματίζουν οι προοοδευμένοι πλανήτες με τους γενέθλιους? Επίσης οι όψεις των διελεύσεων με τους προοδευμένους τι βαρύτητα έχουν? ανοχή σε αυτούς? Το γεγονός που αναμένεται να συμβεί είναι της φύσης του γενέθλιου πλανήτη ? Ενεργοποιούνται έτσι οι όψεις του γενέθλιου πλανήτη με άλλους γενέθλιους, ή όχι ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάνει τον κόπο να απαντήσει...

whisperer
20-05-2010, 02:49 AM
Γειά σου Χρυσάνθη!:bigsmile:

από τη στιμή που ισχύει το μία μοίρα ένας χρόνος δε δίνουμε ανοχή πάνω από μία μοίρα γιατί έτσι οπως καταλαβαίνεις θα πέφταμε έξω έναν ολόκληρο χρόνο! (...και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις δίνουμε και λιγότερο από μια μοίρα....)

σίγουρα κοιτάμε και τις διελεύσεις....μία όψη υπάρχει ή δεν υπάρχει για π.χ. στο τόξο αλλά η δυναμική της όψης ή επιπλέον πληροφορίες για το πως το γεγονός θα εκδηλωθεί τις παίρνουμε και απο τις διελεύσεις οι οποίες την ενεργοποιούν!
τωρα για την ανοχή σε αυτούς...δεν ειμαι σίγουρη...νομίζω ότι ισχύουν τα κλασικά...

το γεγονός το οποίο αναμένεται να συμβεί αφορά τα θέματα των οίκων των οποίων είναι κυβερνήτες οι εμπλεκόμενοι στην όψη πλανήτες....νομίζω όμως ότι έχει να κάνει και με τη φύση των πλανητών επιπλέον η ίσως και ανεξάρτητα από το προηγούμενο...(αν και νομίζω ότι στο τόξο δεν πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο...και ισχύει μόνο το πρώτο)

αυτό το τελευταίο η αλήθεια ειναι ότι δεν το κατάλαβα... :unsure:
εννοείς ότι αν ένας Α γενέθλιος κάνει όψη με έναν Β γενέθλιο και ο Α ενεργοποιηθεί από διέλευση ή από πρόοδο αν ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσει και τη γενέθλια όψη του με τον Β?

Στα κλασικά προοδευτικά συστήματα (προοδευτικό και ηλιακό τόξο) τι ανοχή δίνουμε στις όψεις που σχηματίζουν οι προοοδευμένοι πλανήτες με τους γενέθλιους? Επίσης οι όψεις των διελεύσεων με τους προοδευμένους τι βαρύτητα έχουν? ανοχή σε αυτούς? Το γεγονός που αναμένεται να συμβεί είναι της φύσης του γενέθλιου πλανήτη ? Ενεργοποιούνται έτσι οι όψεις του γενέθλιου πλανήτη με άλλους γενέθλιους, ή όχι ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάνει τον κόπο να απαντήσει...

Κοραλλία Μόζορα
20-05-2010, 07:38 PM

Γεια σου, Χρυσάνθη μου.

Να ξεκαθαρίσω λίγο την ορολογία γιατί έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας εδώ. Το ηλιακό τόξο ανήκει στις λεγόμενες κατευθύνσεις. Το προοδευτικό ωροσκόπιο ή πρόοδοι (secondary) είναι διαφορετικό πράγμα. Ο λόγος που πρέπει να τα διαφοροποιούμε είναι ότι είναι διαφορετικά συστήματα, με διαφορετικές αρχές, καταστρώνονται διαφορετικά, έχουν διαφορετικούς κανόνες ερμηνείας, διαφορετικές ανοχές στις όψεις κ.λπ

Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου πρέπει να σου γράψω σχεδόν ολόκληρη την ύλη δυο διαφορετικών συστημάτων αφού οι απαντήσεις σ' αυτά που ρωτάς είναι διαφορετικές για το ηλιακό τόξο και διαφορετικές για τις προόδους. Αυτά που ρωτάς χρειάζονται μεγάλη ανάπτυξη και πολλές επεξηγήσεις.

mersini1
25-08-2011, 02:49 AM
Καλημερα.Εχω μαι απορια σχετικα με την προοδο.Σε εμενα η προοδευτικη αφροδιτη βρισκεται στην παρθενο 1ο οικο (1.23)R και κανει τετραγωνο με τον δια 4ο οικο.Επισης ο ηλιος (1.28) ειναι και αυτος στην παρθενο και κανει και παλι τετραγωνο με τον δια του 4ου.Παρατηρωντας τις διελευσεις ειδα οτι ο διας κανει τριγωνο με την αφροδιτη μου εδω και αρκετο καιρο.Αυτα τα τετραγωνα πως να τα εμηνευσω?Τι σημαινουν?Γιατι π.χ στην διελευση βλεπω την αφροδιτη σε τριγωνο με δια,ενω στην προοδο την αφροδιτη σε τετραγωνο με δια?

SAGIVI
25-08-2011, 11:50 AM
Καλημερα.Εχω μαι απορια σχετικα με την προοδο.Σε εμενα η προοδευτικη αφροδιτη βρισκεται στην παρθενο 1ο οικο (1.23)R και κανει τετραγωνο με τον δια 4ο οικο.Επισης ο ηλιος (1.28) ειναι και αυτος στην παρθενο και κανει και παλι τετραγωνο με τον δια του 4ου.Παρατηρωντας τις διελευσεις ειδα οτι ο διας κανει τριγωνο με την αφροδιτη μου εδω και αρκετο καιρο.Αυτα τα τετραγωνα πως να τα εμηνευσω?Τι σημαινουν?Γιατι π.χ στην διελευση βλεπω την αφροδιτη σε τριγωνο με δια,ενω στην προοδο την αφροδιτη σε τετραγωνο με δια?

Μυρσινη μου δεν ειναι απαραιτητο το προοδευτικο και οι διελευσεις να εχουν τις ιδιες οψεις.

Το προοδευτικο κι ελπιζω στην προκειμενη περιπτωση να εννοεις την μεθοδο μερα-χρονο, δειχνει την κατασταση που επικρατει στην ζωη του ατομου την συγκεκριμμενη χρονια.

Οι διελευσεις συνηθως προκαλουν τα γεγονοτα, αλλα αυτο υποδεικνυεται απο το προοδευτικο.
(να υπαρχουν δηλαδη οι οψεις για να εκφραστουν ,οταν γινει η διελευση).

Το προοδευτικο το συγκρινεις παντα με το γενεθλιο και για πιο σιγουρα αποτελεσματα τις διελευσεις τις συγκρινεις επισης με το γενεθλιο.

Τα αποτελεσματα της οψης εξαρτωνται απο το γενεθλιο. Δηλαδη οτι και να δειχνουν τα τετραγωνα, αν
στο γενεθλιο εχεις τριγωνα η εξαγωνα, η εκβαση θα ειναι θετικη.

Αυτα πολυ γενικα.:bigsmile:

mersini1
25-08-2011, 02:03 PM
Σε ευχαριστω πολυ sagivi για την απαντηση σου!π.χ στον γενεθλιο εχω τριγωνο ηλιο με δια,αρα κατα καποιο τροπο ενεργοποιειται αυτη η οψη αν καταλαβα καλα.Η αφροδιτη στον γενεθλιο κανει μονο τετραγωνο με ουρανο,αρα αυτη την οψη δεν θα την λαβω και πολυ υποψη η μηπως ενεργοποιειται ο ουρανος στην συγκεκριμενη περιπτωση αντι για τον δια της προοδου?

SAGIVI
25-08-2011, 03:25 PM
Σε ευχαριστω πολυ sagivi για την απαντηση σου!π.χ στον γενεθλιο εχω τριγωνο ηλιο με δια,αρα κατα καποιο τροπο ενεργοποιειται αυτη η οψη αν καταλαβα καλα.Η αφροδιτη στον γενεθλιο κανει μονο τετραγωνο με ουρανο,αρα αυτη την οψη δεν θα την λαβω και πολυ υποψη η μηπως ενεργοποιειται ο ουρανος στην συγκεκριμενη περιπτωση αντι για τον δια της προοδου?

Στην πρωτη περιπτωση, εχεις καταλαβει σωστα.
Στην δευτερη περιπτωση, επειδη δεν υπαρχει γενεθλια
οψη αφροδιτη-δια κι επειδη μεσολαβει το τετραγωνο του προοδευτικου ωροσκοπιου, η επιδραση του δια
δεν ειναι δυναμικη. Για να στο εξηγησω πιο απλα, αν ειχα μια τετοια οψη, θα υπεθετα οτι θα υπαρξει μι προσκαιρη ευχαριστη περιοδος, που ομως θα διακοπτοταν ξαφνικα κι ετσι δεν θα ειχα μεγαλες προσδοκιες.

givta
01-12-2012, 05:07 PM
Γειά σας παιδιά είμαι καινούργο μέλος και μου αρέσει πολύ το SITE θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει οταν η προοδευμένη αφροδίτη είναι στο ίδιο ζώδιο με την αφροδίτη που έχεις στο γενέθλιο χάρτη σου?εμένα είναι και οι δύο στον υδροχόο,τι σημαίνει ειναι σαν επιστροφή.Πόσο διάστημα μένει η προοδευμένη αφροδίτη σε ένα ζώδιο?ευχάριστω

katiakiss
02-12-2012, 05:59 AM
Γειά σας παιδιά είμαι καινούργο μέλος και μου αρέσει πολύ το SITE θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει οταν η προοδευμένη αφροδίτη είναι στο ίδιο ζώδιο με την αφροδίτη που έχεις στο γενέθλιο χάρτη σου?εμένα είναι και οι δύο στον υδροχόο,τι σημαίνει ειναι σαν επιστροφή.Πόσο διάστημα μένει η προοδευμένη αφροδίτη σε ένα ζώδιο?ευχάριστω
Givta, απόψε με βρίσκεις σε τρελά κέφια και γι’ αυτό λέω να σε διαφωτίσω λίγο στο ερώτημά σου (όσο μπορώ , γιατί είναι και η ώρα δύσκολη) .

Το ότι η προοδευμένη Αφροδίτη βρίσκεται στο γενέθλιο ζώδιο , σημαίνει ότι ακόμα ο πλανήτης έχει τα αιτήματα του γενέθλιου ζωδίου. Όλα όσα σχετίζονται με την Αφροδίτη, η αισθητική σου, τα οικονομικά, τα αισθήματα , αλλά και ακόμα πιο βαθιές έννοιες του πλανήτη, λιγότερο κοινότυπες, καθορίζονται από το ζώδιο του Υδροχόου που είναι και το ζώδιο μέσα από το οποίο εκφράζεται η Αφροδίτη σου.

Με λίγα λόγια, γεννήθηκες με την Αφροδίτη στις αρχικές μοίρες του ζωδίου και επειδή κινείται με ταχύτητα σχεδόν μίας μοίρας τον χρόνο, δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τις 30ο που έχει κάθε ζώδιο. Στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται σχεδόν στην 29η μοίρα , που θα πει πως ήδη όλα τα θέματα της Αφροδίτης έχουν περάσει σε μία μεταβατική περίοδο , αφού από την Υδροχοϊκή , αποστασιοποιημένη προδιάθεση, θα περάσει στους Ιχθείς που είναι και το ζώδιο της έξαρσής της. Εκεί η Αφροδίτη θα μπορούσε να σου δώσει τον καλύτερό της εαυτό (αυτό βέβαια είναι υπό συζήτηση, γιατί είμαι κι εγώ Ιχθύς και την έζησα από Υδροχόο σε Ιχθείς και 12ο , αλλά τώρα που είναι στον Κριό και στον 1ο , βρήκα την ησυχία μου! Σαν το σαμπουάν, όχι πια δάκρυα…)

Έτσι, Λογικά θα πρέπει σιγά –σιγά να αντιλαμβάνεσαι τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αρχίζουν να γίνονται οι εσωτερικές σου καταχωρήσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν στην Αφροδίτη, τα θέματα του γενέθλιου οίκου στον οποίο βρίσκεται και τα θέματα των οίκων που κυβερνά. Όσο πιο έντονη είναι η γενέθλια κατάσταση της Αφροδίτης, τόσο πιο έντονα θα το νιώθεις αυτό. Και επειδή είσαι Ιχθύς και μπαίνει στο ζώδιο του ήλιου σου, φτάνει για να είμαστε σίγουροι ότι η επίδρασή της θα είναι σημαντική. Βέβαια, αν σου αρέσουν οι τραγικοί έρωτες , οι ιστορίες με απ-αίσιο τέλος , τα παραμύθια και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τότε μπορείς να χαίρεσαι από τώρα γιατί η Αλίκη θα παραμείνει στην χώρα των τραυμάτων για τα επόμενα 30 χρόνια! Καλό κουράγιο κι ας λένε ότι εκεί είναι στα καλύτερά της. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Για να είμαι ειλικρινής η έκσταση είναι μεγάλη, αλλά το κουράγιο θα το χρειαστείς. Ωραία ήταν, μα δεν θα γύριζα πίσω. Εύχομαι στον χάρτη σου να λειτουργεί καλύτερα γιατί κάθε ωροσκόπιο είναι μοναδικό.
Θα σε συμβούλευα να ακούς την διαίσθησή σου στα αισθηματικά σου γιατί σέρνεται Ποσειδώνας εκεί έξω κι όταν μια φωνούλα σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, μην το ψάχνεις, φύγε τρέχοντας!!!!!!! Κανέναν δεν μπορείς να σώσεις αν δεν θέλει να σωθεί. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό! Οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να κοιτάζουν την πάρτη τους. Μην βαυκαλίζεσαι με Ιχθυακές μπούρδες. Πίσω από τις λέξεις, δεν κρύβεται ο Αλέξης...:cry: Συνήθως βρίσκεται ένας ανειλικρινής και ημιτελής ψυχισμός που ρουφάει το Ιχθυακό σου μεδούλι με τις ευλογίες σου...:)

Καλές στιγμές…

Καλό προσκύνημα…

Καλές εμπειρίες…

http://www.youtube.com/watch?v=pMa3TgGHwrg

givta
02-12-2012, 04:33 PM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,ηταν σαν να διάβαζα για εμένα
Στην ερωτική μου ζωή πάντα περίμενα τον πρίγκιπα…Ζω ήδη ένα τραγικό έρωτα με απαίσιο τέλος .....πίστευα ότι τώρα που έφυγε ο Κρόνος από τον ζυγό που είναι ο ωροσκόπος μου θα βρω επιτέλους την ευτυχία , με την προοδευμένη Αφροδίτη στους υδροχόους που βρίσκεται στον 4 οίκο να μου φέρνει ένα καινούργιο έρωτα όχι της φαντασίας μου…. Πιστεύετε ότι θα γίνει αυτό (είμαι και σε ηλικία που θέλω να κάνω οικογένεια) ο προοδευμένος ήλιος, Ερμής μου είναι στον κριό και η προοδευμένη σελήνη μου στηπαρθένο στο 10 οικο?

katiakiss
02-12-2012, 05:20 PM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,ηταν σαν να διάβαζα για εμένα
Στην ερωτική μου ζωή πάντα περίμενα τον πρίγκιπα…Ζω ήδη ένα τραγικό έρωτα με απαίσιο τέλος .....πίστευα ότι τώρα που έφυγε ο Κρόνος από τον ζυγό που είναι ο ωροσκόπος μου θα βρω επιτέλους την ευτυχία , με την προοδευμένη Αφροδίτη στους υδροχόους που βρίσκεται στον 4 οίκο να μου φέρνει ένα καινούργιο έρωτα όχι της φαντασίας μου…. Πιστεύετε ότι θα γίνει αυτό (είμαι και σε ηλικία που θέλω να κάνω οικογένεια) ο προοδευμένος ήλιος, Ερμής μου είναι στον κριό και η προοδευμένη σελήνη μου στηπαρθένο στο 10 οικο?Givta , στους περισσότερους Ιχθείς οι αδιέξοδες σχέσεις και οι αδιέξοδοι έρωτες, είναι κληρονομικό χάρισμα. Όχι επειδή είμαστε ανόητοι, αλλά επειδή έχουμε μια μεγαλύτερη επαφή με τα μη ανταποδοτικά αισθήματα, λόγω Ποσειδώνα. Αν αυτό το συνδυάσεις με την αλτρουιστική μορφή και την αποδοχή του άλλου όπως είναι, που είναι ένα χαρακτηριστικό του Υδροχόου, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τον άνθρωπο που κουβαλά αυτόν τον συνδυασμό. Ο εαυτός και η ανάγκες του μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, υπέρ κάποιου άλλου. Αυτό δεν είναι πρακτικό και υγειές . Αν δεν υπάρχουν στον χάρτη γήινες επιρροές, μπορεί να γίνει και πολύ βασανιστικό. Αν υπάρχει αρκετός αέρας, τότε με τα χρόνια σώζεται από την ικανότητα του ανθρώπου να επεξεργάζεται διανοητικά τις εμπειρίες του και να μαθαίνει από αυτές σχετικά εγκαίρως.

Δυστυχώς, από τις πληροφορίες που δίνεις και από μία απλή και πρόχειρη αξιολόγηση, δεν μπορώ να σου πω κάτι και δεν θα ήταν και σωστό να σε «ξεπετάξω» , απλά για να σου απαντήσω διαδικαστικά. Οι απαντήσεις που ψάχνεις, χρήζουν ενδελεχή μελέτη του ωροσκοπίου σου. Αυτό που μπορώ να σου πω, είναι ότι με την προοδευμένη Σελήνη στον 10ο οίκο σου, σίγουρα είναι μια σημαντική περίοδος της ζωής σου που τα κομβικά γεγονότα είναι πολύ πιθανά. Πολύ περισσότερο που ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σου βρίσκεται και αυτός στον γωνιακό 4ο οίκο. Αν ο ωροσκόπος σου είναι στις αρχικές μοίρες του Ζυγού, τότε από τον 7ο οίκο των σχέσεων περνά ο Ουρανός και μάλλον σε περιμένουν πολλές και αναπάντεχες εμπειρίες στον τομέα αυτό. Στο κάτω-κάτω , είναι ο κυβερνήτης της Αφροδίτης σου …
Ωστόσο, μην περιμένεις από τα άστρα να φροντίσουν την καλύτερη ποιότητα των σχέσεών σου. Ο ρεαλισμός και η ικανοποίηση των βασικών μας αναγκών είναι δική μας ευθύνη και οφείλουμε να δουλεύουμε με τον εαυτό μας για αυτό. Η ουσιαστική ενηλικίωση των Ιχθύων συνήθως αργεί τόσο, όσο η απόφαση να αφήσουμε τον παρηγορητικό και υπερτροφικό μαστό της υπεραναπλήρωσης που βυζαίνουμε.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και σου αφιερώνω και το επόμενο, έτσι για να γελάσουμε λιγάκι…

http://www.youtube.com/watch?v=dVwznc5l9Zk

theresa_alma
03-12-2012, 08:34 AM
Κάτια μου,

δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να χαρτογραφήσει την ψυχοσύνθεση ενός Ιχθύος, παρά μόνο ένας θηλυκός Ιχθύς.

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!

[και η δική μου πηγη δακρύων στέρεψε με την είσοδο της προοδευμένης μου Αφροδίτης στον Κριό. Άρχισα τότε και εγώ να φροντίζω για την "παρτάρα" μου, αφού πήγαν στράφι κοντά 25 χρόνια προσφοράς άνευ ανταλλάγματος. Η στροφή δε ήταν τόσο ξαφνική που όλοι γύρω μου έχουν πάθει σοκ αφού μέσα σε μία μέρα ΤΑ ΣΑΡΩΣΑ ΟΛΑ. Ανεξάρτητα με το ποιό θα είναι το αποτέλεσμα [έχει να κάνει με δίκες], εγώ το χρωστούσα στον εαυτό μου].

givta
03-12-2012, 04:42 PM
Ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε και ασχοληθήκατε μαζί μου αισθάνομαι ότι με διαβάζεται......απλά όταν δεν έχεις απαντήσεις γιατί σου πάνε όλα στραβά ελπίζεις να σου φέρει το μέλλον κάτι ευχάριστο ……Συγγνώμη που ανέβασα τον χάρτη μου δεν γνώριζα οτι δεν πρέπει....δηλαδή με αυτά που διαβάζω δεν εχω σωτηρία σε αυτή την ζωή μετά τα 60 θα αρχίσω να κοιτάω την πάρτη μου?

Victory
03-12-2012, 04:58 PM
Κατια είσαι ΟΛΑ τα λεφτα λέμε :lol:!!!!!!!! Κι από δω με Αφρο στου Ιχθύς :wacko: μια χαρα χαρούμενη είμαι ....Στον καθρεφτη μου κοιτιέμαι και και μονάχη μου αγαπιέμαι :( Εδώ το καλό παραμύθι!!!!:p χαχααχα

givta
03-12-2012, 06:21 PM
Υπάρχει ένας ιχθύς με αφροδίτη στους ιχθύς που νΑ έχει περάσει καλά!!!!:love:τι πρέπει να έχεις στο χαρτή σου για να διασωθείς?

theresa_alma
03-12-2012, 06:47 PM
[QUOTE=givta;151275]Υπάρχει ένας ιχθύς με αφροδίτη στους ιχθύς που νΑ έχει περάσει καλά!!!!:love:τι πρέπει να έχεις στο χαρτή σου για να διασωθείς?[/QUOTΕ

Δεν χρειάζεται να πατήσεις τα 60 γιά να "ξυπνήσεις".
Ξέχασε για λίγο τον χάρτη σου και άρχισε να φροντίζεις τον εαυτό σου.
Και ρίχνε που και που καμμία ματιά στις επικίνδυνες όψεις γιά να συνέρχεσαι όταν πας να
"ξεφύγεις". Γιατί ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ... σε όλα.
Και εννοείται βέβαια, πως αγαπάμε τον ευατό μας, χωρίς να βλάπτουμε τους άλλους....

Γιατί....
....Ο ΣΩΖΩΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ!!!!!

koritsii
05-12-2012, 01:23 AM
Κάτια μου νά'σαι καλά, ακόμα κλαίω με το τελευταίο βίντεο που ανέβασες... στο θέμα της προοδευμένης αφροδίτης τώρα, η δική μου είναι ακόμα στο ίδιο ζώδιο του σκορπιού+μάλιστα δεν την βλέπω να πολυκουνιέται από τη θέση της για να πάει παρακάτω στον τοξότη. Μάλιστα κινείται πιο αργά+από την καθυστέρηση, δηλαδή την βλέπω στάσιμη στην ίδια μοίρα και σε 3 περίπου χρονάκια ξεκινά την ανάδρομη πορεία της (από την ίδια μοίρα)... Υπάρχει μια στασιμότητα+νιώθω να θέλω να τρέξω, μα τα πόδια μου είναι κολλημένα στη γη. Να σημειώσω ότι η αφροδίτη είναι κυβερνήτης του χάρτη μου (ωροσκόπος στις τελευταίες μοίρες του ζυγού), αν έχει βιώσει κάποιος κάτι ανάλογο ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, παρακαλώ τα φώτα σας

melenia83
05-12-2012, 02:39 AM
Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω όταν η προοδ.αφροδίτη κάνει σύνοδο με ένα γενέθλιο μεσόδιαστημα π.χ η προοδ.μου αφροδίτη είναι σε σύνοδο με το γενεθλιο μεσοδιάστημα ουρανού/ωροσκόπου.(6.30 ζυγού)

Επίσης ο ωροσκόπος του προοδευτικου κανει όψη τέτραγώνου με ουρανό.Ενεργοποιεί δηλαδη το γένεθλιο τρίγωνο ουρανου ωροσκόπου που έχω στο γενέθλιο.

Σε αυτή την περιπτωση είναι πίο η ισχυρή η όψη που κάνει με το μέσοδιαστημα;Μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΄φύση του γέγονότος;

Πότε μπορεί να ενεργοποιηθεί μία όψη στο προοδευτικό;

katiakiss
05-12-2012, 08:23 PM
Κάτια μου νά'σαι καλά, ακόμα κλαίω με το τελευταίο βίντεο που ανέβασες... στο θέμα της προοδευμένης αφροδίτης τώρα, η δική μου είναι ακόμα στο ίδιο ζώδιο του σκορπιού+μάλιστα δεν την βλέπω να πολυκουνιέται από τη θέση της για να πάει παρακάτω στον τοξότη. Μάλιστα κινείται πιο αργά+από την καθυστέρηση, δηλαδή την βλέπω στάσιμη στην ίδια μοίρα και σε 3 περίπου χρονάκια ξεκινά την ανάδρομη πορεία της (από την ίδια μοίρα)... Υπάρχει μια στασιμότητα+νιώθω να θέλω να τρέξω, μα τα πόδια μου είναι κολλημένα στη γη. Να σημειώσω ότι η αφροδίτη είναι κυβερνήτης του χάρτη μου (ωροσκόπος στις τελευταίες μοίρες του ζυγού), αν έχει βιώσει κάποιος κάτι ανάλογο ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, παρακαλώ τα φώτα σας
Koritsii, όταν ένας προσωπικός προοδευμένος πλανήτης γυρίζει ανάδρομος, είναι ένα δεδομένο που χρειάζεται να το ψάξουμε και να δούμε πως λειτουργεί αυτό στον χάρτη μας. Το ότι δεν κινείται εδώ και καιρό, δεν είναι κάτι για να σου κάνει εντύπωση, γιατί εδώ και καιρό έχει ελαττώσει σημαντικά την ταχύτητά της, καθώς ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομη (στην πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί λίγο καιρό μετά από την γέννησή σου και αν έχεις αστρολογικές εφημερίδες – κάτι που θα πρέπει να έχεις απαραίτητα αν ασχολείσαι με την αστρολογία- και προσθέσεις τόσες μέρες μετά την γέννησή σου, όσο χρονών είσαι, τότε θα δεις ότι θα βρεθείς περίπου τρεις μέρες πριν η Αφροδίτη θα γυρνούσε σε ανάδρομη πορεία. Στις προόδους η μία μέρα αντιστοιχεί σε ένα χρόνο ) .

Θα έχει ενδιαφέρον να βρεις τον μήνα που θα συμβεί αυτό και να παρακολουθήσεις στενά τον τρόπο εκδήλωσης αυτής της αλλαγής, στα θέματα που η Αφροδίτη κυβερνά στον χάρτη σου (ιδιαίτερα αν η στάση της Αφροδίτης σχηματίζει όψη με κάποιο γενέθλιο πλανήτη ή σημείο) . Λογικά, τέτοια φαινόμενα φέρνουν κάποια αλλαγή κατά την περίοδο που ξεκινά η αναδρομή και στην περίοδο της επαναφοράς σε ορθή πορεία, κάτι που θα συμβεί μετά από πολλά χρόνια. Όταν όμως μιλάμε για προόδους, μιλάμε για συμβολικές θέσεις , ως προοδευτικά πεδία εμπειριών. Έτσι, στο δικό σου ωροσκόπιο έχουμε μια Αφροδίτη που δεν θα εγκαταλείψει το γενέθλιο ζώδιο του Σκορπιού και τα αιτήματα που μέχρι τώρα σου ήταν γνωστά, έτσι όπως εκφράζονται στο ωροσκόπιό σου.
Από μία άποψη θα αποκτήσεις μεγάλη εμπειρία σε όλα όσα σημαίνει η Αφροδίτη σου στο ζώδιο και στον οίκο που βρίσκεται ή στους οίκους (πιθανότατα να μην αλλάζει ζώδιο αλλά να αλλάζει οίκο).
Σκέψου ότι η Αφροδίτη του μέσου ανθρώπου αλλάζει κατά την διάρκεια της ζωής του τρία ζώδια και σε κάποιες περιπτώσεις τέσσερα. Σε σένα για κάποιο λόγω η Αφροδίτη θέλει να παραμείνει στην θέση της. Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με αυτό που θέλει να σου μάθει.

Κατά τα άλλα, το νόημά της και η συμπεριφορά της, μοιάζει πολύ με την γνωστή ανάδρομη Αφροδίτη. Μπορείς να ψάξεις στην βιβλιοθήκη του site και να βρεις μερικά σχετικά άρθρα. Ίσως με τον τίτλο : «ανάδρομοι προοδευμένοι» , αν θυμάμαι καλά. Εκεί έχει και μερικά παραδείγματα που θα σε βάλουν στο νόημα. :)

katiakiss
05-12-2012, 08:35 PM
Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω όταν η προοδ.αφροδίτη κάνει σύνοδο με ένα γενέθλιο μεσόδιαστημα π.χ η προοδ.μου αφροδίτη είναι σε σύνοδο με το γενεθλιο μεσοδιάστημα ουρανού/ωροσκόπου.(6.30 ζυγού)

Επίσης ο ωροσκόπος του προοδευτικου κανει όψη τέτραγώνου με ουρανό.Ενεργοποιεί δηλαδη το γένεθλιο τρίγωνο ουρανου ωροσκόπου που έχω στο γενέθλιο.

Σε αυτή την περιπτωση είναι πίο η ισχυρή η όψη που κάνει με το μέσοδιαστημα;Μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΄φύση του γέγονότος;

Πότε μπορεί να ενεργοποιηθεί μία όψη στο προοδευτικό;Melenia83 , σε κάθε περίπτωση πρόγνωσης, αυτό που μετράει είναι η γενέθλια υπόσχεση. Τα μεσοδιαστήματα από μόνα τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, αλλά συμπληρωματικά , όταν συντρέχουν παραπλήσιοι λόγοι και στα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα.

Μία σπουδαία συγκυρία είναι αυτή που αναφέρεις σχετικά με το γενέθλιο τρίγωνο ωροσκόπου \Ουρανού και το προοδευμένο τετράγωνο. Αυτό το τετράγωνο ενεργοποιεί το γενέθλιο τρίγωνο που το τι σημαίνει στον χάρτη σου δεν μπορεί να σου πει κανείς αν δεν δει το σύνολο του ωροσκοπίου σου. Τουλάχιστον δεν μπορώ να σου πω περισσότερα από όσα θα διαβάσεις στον δωρεάν χάρτη γενέθλιας ανάλυσης που παρέχει το site μας.
Η ενεργοποίηση μπορεί να έρθει από τον σχηματισμό του προοδευμένου τετραγώνου , 1ο μοίρα πριν, στο ακριβώς και μία μοίρα μετά. Ωστόσο, αν η προοδευμένη Σελήνη εμπλέκεται ταυτόχρονα, τότε την διαφορά θα την δεις όταν σχηματίσει όψη η προοδ. Σελήνη με κάποιον από τους γενέθλιους ή τους προοδ. Πλανήτες \σημεία. Επίσης αν εμπλέκεται με αυτό κάποια έκλειψη, νέα Σελήνη ή κάποιος αργός, τράνζιτ πλανήτης, ιδιαιτέρως αν κάνει στάση σε αυτές τις μοίρες.

Μπορεί να ξεχνώ κάτι, αλλά είμαι εξαιρετικά κουρασμένη από τη δουλειά και έχω ένα άσχημο κρύωμα που δεν βοηθά στην διαύγεια. :cry:

melenia83
05-12-2012, 09:43 PM
Ευχαριστώ πολύ katiakiss για τον χρόνο και την βοήθεια!Τώρα κατάλαβα.Η προοδευτικη σελήνη τώρα κάνει τρίγωνο με ουρανό,λίγο αργότερα τρίγωνο με ωροσκόπο, η σεληνιακή ΄εκλειψη έγινε επίσης πάνω στον ουρανό αργοτέρα transit ο δίας και ουρανός θα τρίγωνισει αυτά τα 2 σημεία ουρανο και ωροσκόπο,οπότε όλο και κάποια ενεργοποίηση θα έχω!Τι στο καλο;

Ευχαριστώ και πάλι katiakiss!:)

koritsii
06-12-2012, 09:48 PM
Κάτια έτσι όπως είπες, κι εγώ μέσα από αστρολογικές εφημερίδες βρήκα ότι σε 3 περίπου χρόνια (που θά'ναι στην ίδια μοίρα) θα γυρίσει ανάδρομη. Είναι ο πιο σημαντικός πλανήτης μου, καθότι κυβερνήτης χάρτη (και 8ου) και στον 1ο οίκο, δεν ξεκουνιέται ούτε από ζώδιο ούτε από οίκο+βρίσκεται καιρό στην κρίσιμη μοίρα της γενέθλιας σελήνης. Σελήνη κυβερνά τον καρκίνο, ζώδιο που ολόκληρο εμπεριέχεται στον 9ο, δυσκολίες αντιμετωπίζω στο εξωτερικό αλλά τουλάχιστον παίρνω κουράγιο απτη σύνοδο προοδ.ερμή (κυβ.9ου) με γενέθλιο ωροσκόπο+καλές όψεις. Θα δω και την ερμηνεία της προοδ.ανάδρομης αφροδίτης που μου πρότεινες, σ'ευχαριστώ

melenia83
08-12-2012, 06:14 AM
Kαλημέρα!Έχω μια απορία σχετικα με την ενεργοποίηση των προοδευτικών όψεων.Θα φέρω ένα παράδειγμα.Στο προοδευτικό έχω την όψη αρη συνοδος ωροσκοπου.(Δεν υπάρχει αντίστοιχη όψη στο γενέθλιο)

Ο διελαύνων κρόνος τετραγωνίζει τώρα και τα 2 αυτα σημεία.Μετά απο κανένα μήνα ο δίας ερχεται σε έξαγωνο και με τα 2 σημείια.Αυτο σημαίνει οτι ο κρόνος με τα τετραγωνα θα φέρει κάτι αρνητικό και ο διας θετικό;

Μόνο σκληρές οψείς ενεργοποιουν π.χ μια όψη στο προοδευτικό;Δηλαδη την ενεργοποίηση στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα έρθει απο το τετράγωνο με τον κρόνο΄;
Κατί τέτοιο είχα διαβάσει,και πως τα εξάγωνα,τρίγωνα δεν είναι ισχυρά στο να δώσουν ένα γεγονός...Τώρα τι έχω καταλάβει...κανείς δεν ξέρει!:lol:

stavri1
12-12-2012, 08:09 PM
Εξεταζοντας μια συναστρια μπορουμε να μελετησουμε στο ενα μελος τον προοδευτικο χαρτη και να δουμε τις οψεις που κανει με τον γενεθλιο του αλλου ή πρεπει παντα να μελετωνται οι γενεθλιοι με τους γενεθλιους κ οι προοδευομενοι μονο μεταξυ τους?

katiakiss
12-12-2012, 11:02 PM
Εξεταζοντας μια συναστρια μπορουμε να μελετησουμε στο ενα μελος τον προοδευτικο χαρτη και να δουμε τις οψεις που κανει με τον γενεθλιο του αλλου ή πρεπει παντα να μελετωνται οι γενεθλιοι με τους γενεθλιους κ οι προοδευομενοι μονο μεταξυ τους?Αφού έχουμε μελετήσει προσεκτικά τους γενέθλιους χάρτες ξεχωριστά και στην συνέχεια την συναστρία , τότε μπορούμε να δούμε και την προοδευμένη συναστρία που μας πληροφορεί για τα καινούργια πεδία εμπειριών και τις ανάγκες που διαμορφώνουμε οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς οι πλανήτες βρίσκονται σε προοδευτική κίνηση.
Σχετικά με την ερώτησή σου τώρα, είναι αλήθεια ότι πολύ συχνά, την περίοδο που συναντάμε ένα σημαντικό πρόσωπο για την προσωπική μας ζωή, οι προοδευμένοι πλανήτες μας ή οι δικοί του προοδευμένοι (και κυρίως τα φώτα) σχηματίζουν κάποιες σημαντικές όψεις με γενέθλιους πλανήτες του άλλου προσώπου. Για παράδειγμα, μπορεί η προοδευμένη μας Σελήνη ή του άλλου προσώπου να προσεγγίζει τον γενέθλιο Δία ή την Αφροδίτη ή τον Ήλιο. Αυτό είναι σίγουρα μια καλή συγκυρία. Θα μπορούσε η Αφροδίτη να είναι εκείνη που προσεγγίζει κάποιο γενέθλιο πλανήτη του άλλου προσώπου, όπως τον Άρη ή τον Ήλιο κτλ. Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση της συναστρίας , θα μπορούσε να μας πει πολλά.
Πάντως, άσχετα με το πώς μπορεί οι ίδιοι να νιώθουμε, δεν θα προκύψει μία αξιόλογη σχέση αν δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη και στον χάρτη του άλλου προσώπου , τέτοια που να επιβεβαιώνεται σε τουλάχιστον δύο από τα προγνωστικά συστήματα.

katiakiss
12-12-2012, 11:46 PM
Kαλημέρα!Έχω μια απορία σχετικα με την ενεργοποίηση των προοδευτικών όψεων.Θα φέρω ένα παράδειγμα.Στο προοδευτικό έχω την όψη αρη συνοδος ωροσκοπου.(Δεν υπάρχει αντίστοιχη όψη στο γενέθλιο)

Ο διελαύνων κρόνος τετραγωνίζει τώρα και τα 2 αυτα σημεία.Μετά απο κανένα μήνα ο δίας ερχεται σε έξαγωνο και με τα 2 σημείια.Αυτο σημαίνει οτι ο κρόνος με τα τετραγωνα θα φέρει κάτι αρνητικό και ο διας θετικό;

Μόνο σκληρές οψείς ενεργοποιουν π.χ μια όψη στο προοδευτικό;Δηλαδη την ενεργοποίηση στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα έρθει απο το τετράγωνο με τον κρόνο΄;
Κατί τέτοιο είχα διαβάσει,και πως τα εξάγωνα,τρίγωνα δεν είναι ισχυρά στο να δώσουν ένα γεγονός...Τώρα τι έχω καταλάβει...κανείς δεν ξέρει!:lol:Είναι αλήθεια ότι οι δυναμικές όψεις λειτουργούν ενεργοποιητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένα τρίγωνο ή ένα εξάγωνο δεν κάνουν τίποτα. Απλώς βιώνεται με κάποια ευκολία και συχνά τα αποτελέσματα δεν μας είναι άμεσα αντιληπτά , εκτός αν η όψη υπάρχει και στον γενέθλιο χάρτη, οπότε συνήθως κάτι ευχάριστο δίνει καρπούς ή τρανταχτές ευκαιρίες.

Οι ταυτόχρονες, αντιφατικές όψεις, σαν αυτές στις οποίες αναφέρεσαι, είναι εκείνες που δημιουργούν την ανάγκη να γίνει σωστή αξιολόγηση και είναι και ο λόγος που συχνά σας λέμε ότι δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε χωρίς να έχουμε αξιολογήσει ένα ωροσκόπιο στο σύνολό του. Δεν είναι μια απλή δουλειά αυτό.

Στο ποστ σου λες ότι στον γενέθλιο δεν έχεις όψη Ωροσκόπου σε σύνοδο με Άρη. Θα μπορούσε όμως να έχεις μία γενέθλια όψη Άρη \Κρόνου ή Κρόνου ωροσκόπου. Άλλη ερμηνεία θα δώσεις σε αυτή την περίπτωση και άλλη στην περίπτωση που δεν έχεις.
Ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις, αλλά φέτος στην Ηλιακή σου επιστροφή, έχεις τον Κρόνο σε όψη με τον ωροσκόπο ή τον Άρη. Τότε η παραπάνω προοδευτικές όψεις θα πρέπει να ερμηνευτούν διαφορετικά. Το ίδιο θα συνέβαινε αν βλέπαμε ότι ο Άρης του Ηλιακού σου τόξου σχηματίζει όψη με τον γενέθλιο Κρόνο ή τον ωροσκόπο. Άλλη βαρύτητα θα δώσουμε αν ο Άρης είναι κυβερνήτης γωνιακού ή όχι και οπωσδήποτε θα λάβουμε υπόψη την γενέθλια κατάστασή του.
Επίσης, αν ο τράνζιτ Κρόνος κάνει στάση στις μοίρες που τετραγωνίζει την προοδευμένη όψη , θα έχει άλλα αποτελέσματα από ένα απλό πέρασμα. Το ίδιο ισχύει και για τον Δία. Και ενώ ο Κρόνος κάνει ένα δυναμικό τετράγωνο, αν το πέρασμά του είναι γρήγορο , ενώ ο Δίας βρεθεί σε στάση σχηματίζοντας εξάγωνο, τότε το εξάγωνο του Δία μπορεί να είναι πιο σημαντικό.
Ακόμα και έτσι όμως, δεν μπορείς να απομονώσεις αυτές τις συγκυρίες από την γενική κατάσταση του ωροσκοπίου σου. Εσύ έχεις επικεντρωθεί σε αυτά ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συμβαίνουν κορυφαίες μετακινήσεις που χρωματίζουν την εσωτερική σου κατάσταση ή τα εξωτερικά γεγονότα. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο τράνζιτ Ουρανός να κάνει σύνοδο με την ακμή του 4ου οίκου σου. Πως μπορεί να κάνεις μία πρόβλεψη χωρίς να το λάβεις αυτό υπόψη σου;

Οι όψεις που αναφέρεις, είναι ένα μέρος ή αν θες, μία παράμετρος της συνολικής εικόνας του ωροσκοπίου σου, έτσι όπως αυτό εξελίσσεται μέσα στον χρόνο.
Υπάρχει πιθανότητα στις προόδους να βλέπει κανείς εξαιρετικές μετακινήσεις και να περιμένει να συμβούν στην ζωή του ανθρώπου εκπληκτικά πράγματα , αλλά να μην συμβαίνει τίποτα το εξαιρετικό. Αυτό γιατί μια διαβολική σύμπτωση έχει συντονίσει τους εξωκρόνιους διελαύνοντες με τέτοιο τρόπο, ώστε σχηματίζουν ιδιαίτερα δύσκολες όψεις με νευραλγικά σημεία του γενέθλιου ωροσκοπίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συμβαίνει αυτό που συχνά ακούμε: «Του δόθηκαν καταπληκτικές ευκαιρίες στην χειρότερη στιγμή της ζωής του και τις έχασε μέσα από τα χέρια του!» . Στην πραγματικότητα, τις έχασε γιατί είχε κάτι μεγάλο και δύσκολο να διαχειριστεί. Ένα χωρισμό, ένα θάνατο, μια αρρώστια, συσσωρευμένο θυμό και αποθαμένα… Ένα σορό από εκείνα που ταλανίζουν εμάς τους ανθρώπους.

Καταλήγοντας, αυτό που θα ήθελα να σε συμβουλέψω , είναι να δόσεις στον εαυτό σου χρόνο να κατανοήσει και να μην καταλήγεις σε συμπεράσματα αν νιώθεις ότι δεν έχεις την απαιτούμενη γνώση. Κάτι τέτοιο, μόνο κακό θα μπορούσε να σου κάνει.

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα. Μη σταματάς την μελέτη και θα δεις ότι οι απορίες σου με τον καιρό θα λιγοστεύουν, ενώ θα νιώθεις όλο και πιο σίγουρη.:)

melenia83
14-12-2012, 12:36 AM
Ευχαριστώ παρά πολύ για την σημαντική βοηθεία σου και για τον κόπο και χρόνο που διέθεσες για να με κατατοπίσεις:) Η αλήθεια είναι οτι νόμιζα οτι ειναι πιο απλά τα πράγματα, αλλά βλέπω οτι είναι ένας συνδιασμός πραγμάτων που δυστυχώς δεν έχω την απαιτόυμενη εμπειρία και γνώση να τα αξιολογήσω όλα αυτά σωστά...

Υπάρχει πιθανότητα στις προόδους να βλέπει κανείς εξαιρετικές μετακινήσεις και να περιμένει να συμβούν στην ζωή του ανθρώπου εκπληκτικά πράγματα , αλλά να μην συμβαίνει τίποτα το εξαιρετικό. Εκει ακριβώς ηλπίζα και εγώ!Ειδα σύνοδο,αρκετα ισχυρή οψη και λέω ...κάτι καλό θα σου φέξει..!Αλλα μπα...

Ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ katiakiss για τις συμβουλες σου,με βοήθησες πολύ!

:)

stavri1
14-12-2012, 06:00 PM
Πάντως, άσχετα με το πώς μπορεί οι ίδιοι να νιώθουμε, δεν θα προκύψει μία αξιόλογη σχέση αν δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη και στον χάρτη του άλλου προσώπου , τέτοια που να επιβεβαιώνεται σε τουλάχιστον δύο από τα προγνωστικά συστήματα.

Συγνωμη αλλα δν το πολυκαταλαβα αυτο αν π.χ η γενεθλια σεληνη κανει συνοδο με την προοδευμενη οψη του αλλου κ για τους 2 δν ισχυει η όψη??
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

givta
04-02-2013, 12:19 PM
Καλημέρα!!Τι σημαίνει όταν έχεις γενέθλια αφροδίτη στον υδροχόο στον 4 οικο και τώρα η αφροδίτη ειναι στους υδροχοούς θα δω ασπρη μέρα είμαι ιχθύς?μετά περνάει σε μένα. η προοδευμένη μου αφροδίτη ειναι και αυτη στους υδροχόους. ευχαριστώ

katiakiss
05-02-2013, 01:59 PM
Αγαπητή φίλη givta, άλλο η πρόοδος των γενέθλιων πλανητών μας μέσα στον χρόνο και άλλο η κίνηση κάποιου τράνζιτ πλανήτη στον γενέθλιο χάρτη μας.
Είναι πιο πιθανό να δεις άσπρη μέρα περιμένοντας να χιονίσει, παρά περιμένοντας να κάνει την διαφορά ένα απλό πέρασμα της Αφροδίτης από τον γενέθλιο 4ο οίκο σου, ακόμα κι αν στην ουσία πραγματοποιείται επιστροφή Αφροδίτης.

Τι αποκαλύπτει ο χάρτης επιστροφής της Αφροδίτης; (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%C E%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%C F%82-22/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%C F%84%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%C E%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B7%C F%82;-11445/)

katiakiss
05-02-2013, 02:04 PM
Καλημέρα!!Τι σημαίνει όταν έχεις γενέθλια αφροδίτη στον υδροχόο στον 4 οικο και τώρα η αφροδίτη ειναι στους υδροχοούς θα δω ασπρη μέρα είμαι ιχθύς?μετά περνάει σε μένα. η προοδευμένη μου αφροδίτη ειναι και αυτη στους υδροχόους. ευχαριστώΕννοώ αν δεν έχουμε ένδειξη για ενδεχόμενη σχέση στο προσωπικό ωροσκόπιο του άλλου, ανεξάρτητα από το δικό μας.
Με λίγα λόγια, μπορεί στο δικό μας ωροσκόπιο να φαίνεται κάτι τέτοιο, αλλά στο ωροσκόπιο του άλλου προσώπου να μην υπάρχει αυτή η τάση να συμβεί.

Δεν έχω καταλάβει τι δεν έχεις καταλάβει , αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μιλώ για την όψη που μπορεί να κάνει ο προοδευμένος πλανήτης του Α προσώπου με τον γενέθλιο πλανήτη του Β προσώπου.

givta
06-02-2013, 10:29 AM
Καλημέρα ευχαριστώ για την απάντηση. Στο χαρτί του άλλου δεν υπάρχει ένδειξη για σχέση!!!! απ κει δεν πρόκεται να δω άσπρη μέρα.... είπα μήπως με την Αφροδίτη στους υδροχοους ,να είναι στη γενέθλια Αφροδίτη μου και περνώντας στους ιχθυς ειναι ενα ευνοϊκό διάστημα για κάτι καινούργιο.

melenia83
20-02-2013, 10:45 AM
Καλημέρα!Έχω κάποιες απορίες σε όψη που δέχομαι σχετικά με την αφροδίτη του ηλιακού τόξου,και γενικά με τα 3 προγνωστικά συστήματα.(ηλιακό τόξο,προοδευτικό,ηλιακή επιστροφη)

Θα θέσω λοιπόν 2 παραδείγματα.Στο ηλιακό τόξο εχω την αφροδίτη του τόξου σε εξάγωνο με τον ωροσκόπο μου ( αφροδίτη στον 2ο οίκου τόξου στο ζυγο,και πέφτει στον 3ο γενέθλιο.)Δεν υπάρχει αντιστοιχη όψη στον γενέθλιο.Ούτε στο πρόοδευτικό έχω κάποια παρόμοια όψη.Αυτό που διάβασα και με μπέρδεψε πιό πολύ είναι οτι κοιταμε παράλληλα και τα 3 προγνωστικά συστήματα για μεγαλύτερη σιγουρία,και τσεκάρουμε και ηλιακή επιστροφη για να δούμε σε ποιόν τομέα θα μας επηρεάσει και την πιθανή εκδήλωση γεγονότος.Εκεί μπερδέυτηκα γιατι δεν ξέρω τι να κοιτάξω...Τι κοιτάμε στην ηλιακή επιστροφή;Αν υπαρχει η ίδια όψη(αφροδίτη εξάγωνο ωροσκόπο) που δεν υπάρχει στην επιστροφή ή τι όψεις δέχεται ο γενέθλιος ωροσκόπος στην επιστροφή στο παράδειγμα που ανέφερα ;Οι όψεις που δέχεται ο ωροσκόπος στην ηλιακή ειναι απο τον αρή στον 3ο οικο ηλιακης σε εξάγωνο και απο τον δία στον 11ο πάλι σε εξάγωνο.Τώρα που ο δίας είναι απο διελευση στον 11ο γενέθλιο και κάνει εξάγωνο με ωροσκόπο ενεργοποιειται η οψή;Είναι σωστός ο τρόπος ετσι οπως κινήθηκα η ειμαι τελείως εκτός;

Παράδειγμα Νο2.Στο ηλιακό τόξο εχω την σελήνη του τόξου σε τρίγωνο με ωροσκόπο στον κριό στον 8ο οικο τόξου και πέφτει στον 9ο γενέθλιο.Στο προοδευτικό η προοδευτική σελήνη τρίγωνίζει και αυτή τον ωροσκόπο.Δεν υπαρχει όμως στο γενέθλιο αυτή η όψη.Ούτε στην ηλιακή επιστροφή.Ο ουρανος της ηλιακης επιστρ.από 9ο οίκο τριγωνιζει ωροσκόπο.Ο διελαυνων ουρανός τώρα απο τον 9ο οίκο τριγωνίζει ωροσκόπο και αυτός.Επειδή στο γενέθλιο όμως έχω την όψη ουρανού τριγώνου ωροσκόπου και όχι σελήνη με ωροσκόπο οι όψεις που ανέφερα του τόξου και προοδευτικης σεληνης ενεργοποιεί το γένεθλιο μου τρίγωνο;

Από τις 2 όψεις που σας ειπα μεγαλύτερη ισχύ έχει η 2η.γιατι υπάρχει και στα 2 πρόγνωστικα συστ. και ενεργοποιει αν όντως έκρινα σωστά γενέθλια όψη;

Συγνώμη που έγινα κουραστική,αλλά δυστυχώς δεν έχω την απαιτούμενη εμπειρία για να κάνω ενα σωστό συνδιασμό...Ευχαρίστω για τον χρόνο σας!:)

Κοραλλία Μόζορα
20-02-2013, 12:27 PM
Γεια σου, melenia.

Τα προγνωστικά συστήματα χρειάζονται πολλή μελέτη και εμπειρία για να τα ερμηνεύσει κανείς, αλλιώς μπερδευόμαστε πολύ και δεν βγάζουμε άκρη.

Στο ηλιακό τόξο δεν μας ενδιαφέρει σε ποιο οίκο του χάρτη του τόξου βρίσκεται ένας πλανήτης ούτε μας ενδιαφέρει σε ποιο οίκο του γενέθλιου χάρτη βρίσκεται ένας πλανήτης. Στο ηλιακό τόξο μας ενδιαφέρει μόνο ποιο οίκο του γενέθλιου χάρτη κυβερνά ένας πλανήτης και τι υποθέσεις σημειοδοτεί (π.χ. η Αφροδίτη σημειοδοτεί τις ερωτικές μας σχέσεις). Επίσης, οι όψεις με τον ωροσκόπο σου θα φέρουν κάποια γεγονότα μόνο αν είναι τόσο ακριβής η ώρα γέννησής σου.

Είναι σωστό αυτό που λες ότι όταν δούμε μια όψη στο ηλιακό τόξο καλό είναι να κοιτάμε παράλληλα και τα άλλα προγνωστικά συστήματα για να εντοπίσουμε καλύτερα το είδος και την φύση του γεγονότος. Δεν είναι όμως απαραίτητο να επαναλαμβάνεται η ίδια όψη. Τις περισσότερες φορές δεν επαναλαμβάνεται.

Για παράδειγμα, αν η Αφροδίτη κάνει εξάγωνο με τον ωροσκόπο μπορεί να δείχνει ένα γεγονός συναισθηματικής φύσης (όπως μια γνωριμία ή ένα γάμο κ.λπ) ή οικονομικά θέματα. Αν ταυτόχρονα στον γενέθλιο χάρτη, για παράδειγμα, κυβερνά τον 9ο οίκο μπορεί να δείξει ένα ταξίδι. Τι απ' όλα αυτά θα φέρει όμως;

Τότε κοιτάμε τον προοδευτικό χάρτη και την ηλιακή επιστροφή για να δούμε τι λένε κι αυτά. Ας πούμε ότι η ηλιακή επιστροφή δεν δείχνει γάμο την χρονιά αυτή αλλά η Σελήνη είναι στον 9ο οίκο της ηλιακής επιστροφής σε τρίγωνο, για παράδειγμα, με τον Δία ή τον κυβερνήτη του 9ο. Τότε θα σκεφτούμε ότι το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον ωροσκόπο στο ηλιακό τόξο είναι πιο πιθανό να φέρει ένα ταξίδι. Αυτό εννοούμε όταν λέμε να κοιτάμε όλα τα συστήματα ταυτόχρονα.

melenia83
21-02-2013, 01:19 AM
Σας ευχαριστώ πολύ Κα Μοζορά για την βοήθεια σας.Πλήρως κατανοήτα και άκρως βοηθητικά όσα μου είπατε,αλλά μάλλον ας αφήσω στην άκρη την ηλιακη γιατί με μπερδευει ο όλος συνδιασμός και νόημα δεν πρόκειται να βγάλω!Όσο αφορά την αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 4ου και 10ου γενεθλίου και βρίσκεται στον 2ο γενέθλιο.Ανατρέχοντας πίσω κάποια χρόνια οταν η αφροδίτη τόξου εκανε εξαγωνο με τον ήλιο του 1ου οίκου μου,μου έφερε και σχέση αλλα και χρήματα,λειτούργησαν και τα 2 τότε.!

Τώρα αν λειτουργήσει και πάλι(το εύχομαι)...θα ήταν πολύ καλό!

Κα Μοζορά μια ακόμη ερώτηση θέλω να κάνω...Τις όψεις που κάνουν οι προοδευτικοί πλανήτες με τις γενέθλιες ακμές τις υπολογίζουμε.;Π.χ ο προοδευτικος ήλιος τετραγωνιζει την γενέθλια ακμή 5ου/11ου( είναι σε τρίγωνο στο γενέθλιο) το ιδιο γίνεται και στο τόξο.Η δεν έχει ιδιαιτερή σημασία αν δεν εμπλέκονται σε όψη οι κυβερνήτες αυτών;

Κοραλλία Μόζορα
21-02-2013, 10:42 PM
Ναι, υπολογίζουμε τις όψεις που κάνουν οι προχωρημένοι πλανήτες με τις ακμές. Δίνουν γεγονότα και οι όψεις αυτές.

melenia83
09-03-2013, 08:49 PM
Καλησπέρα!Εχω μια απορία σχετικά με την όψη χιαστί σε πρόοδο -ηλιακό τόξο.Οταν π.χ στο γενέθλιο υπαρχει η οψη τριγωνου μεταξύ ηλιου-ουρανου ενώ στο τοξο ο ουρανος ειναι σε χιαστι με τον ήλιο τότε ενεργοποιειται το γενέθλιο τρίγωνο η δεν θα τη λάβουμε καν υπόψην;

Αν ναι ισχύει το ίδιο και σε πρόοδο;Ρωτάω γιατί εχω εντοπίσει αρκετες χιαστι σε τοξο -προοδο που ομως στο γενέθλιο ειναι σε αντιθεση,τετραγωνο κτλ.

Ευχαριστώ!

laparisienne
09-03-2013, 09:09 PM
Καλησπέρα!
Μόνο εν μέρει μπορώ να σου απαντήσω, για το τι ισχύει στο τόξο δηλαδή, για το προοδευμένο δεν ξέρω.
Στο τόξο λοιπόν δεν λαμβάνουμε υπόψη τη χιαστί, μόνο τις κύριες όψεις.
Δεν δίνει γεγονότα η χιαστί που σχηματίζεται μεταξύ 2 πλανητών στο τόξο, αλλά ούτε αν μια άλλη όψη του τόξου ενεργοποιήσει μια γενέθλια χιαστί θα το ερμηνεύσουμε ως χιαστί. Σ'αυτή την περίπτωση, το γεγονός θα είναι της φύσεως της όψης που σχηματίζεται στο τόξο δηλαδή, όχι της γενέθλιας χιαστί.

Κοραλλία Μόζορα
09-03-2013, 09:14 PM
Σωστά τα είπε η laparisienne και το ίδιο ισχύει και στις προόδους.

melenia83
09-03-2013, 09:33 PM
Σας ευχαριστώ πολύ laparisienne και Κα Μοζορά!Είπα μήπως και ενεργοποιηθεί με την χιαστι το γενέθλιο ωραίο τριγωνακι που είχα αλλά δεν...

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!:)

Melissanthi
11-03-2013, 12:46 PM
Θα μπορούσα να ρωτήσω κάτι? αν υπάρχει στο ηλιακό τόξο όψη του ήλιου με το βόρειο δεσμό, αυτό σημαίνει κάτι σημαντικό έτσι δεν είναι? Φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτή η όψη για να έχουμε γεγονός αλλά έχω παρατηρήσει ότι φέρνει κάτι σημαντικό τη χρονιά που η όψη γίνεται ακριβείας.

laparisienne
11-03-2013, 05:58 PM
Melissanthi, το έχεις παρατηρήσει να λειτουργεί; :confused: Γιατί, απ'όσο ξέρω, δεν κοιτάζουμε όψεις με Δεσμούς στο τόξο, δεν δίνουν γεγονότα. Μήπως υπήρχε κάποια άλλη όψη συγχρόνως που έδωσε το όποιο γεγονός;

Melissanthi
12-03-2013, 02:17 PM
Laparisienne, σ'ευχαριστώ που απάντησες στην ερώτησή μου. Είμαι αρχάρια και προσπαθώ με τη μελέτη να συνδιάσω τα πράγματα. Μελετώντας το ηλιακό τόξο τη χρονιά που μια φίλη γνώρισε το σύζυγό της είδα ότι ταυτόχρονα με άλλες πολύ σημαντικές όψεις(ενεργοποίηση γενέθλιων τριγώνων άρη-αφροδίτης, πλούτωνα-άρη, πλούτωνα-αφροδίτης), ο προοδευμένος ήλιος της έκανε τρίγωνο ακριβείας με το γενέθλιο βόρειο δεσμό και υπέθεσα ότι ήταν μια ακόμα σημαντική όψη. Πιστεύεις ότι δεν κοιτάμε καθόλου βόρειο δεσμό στο ηλιακό τόξο?

laparisienne
12-03-2013, 04:19 PM
Δεν είναι τι πιστεύω εγώ, είναι τι μου δίδαξε η αγαπημένη μου Κοραλλία! :)
Όχι, δεν κοιτάμε όψεις με Δεσμούς στο τόξο, δεν δίνουν γεγονότα. Όπως διαπίστωσες κι εσύ, υπήρχαν στο τόξο της φίλης σου άλλες σημαντικές όψεις που έδωσαν την γνωριμία με τον σύζυγο.

Κατά τ'άλλα, συνέχισε τη μελέτη χαρτών περασμένων ετών και κατάγραφε τις διαπιστώσεις σου. Είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος εκμάθησης για μας τους αρχάριους. Κι εγώ το ίδιο κάνω. ;)

Melissanthi
12-03-2013, 05:17 PM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αν δε γίνομαι κουραστική μπορώ να ρωτήσω κάτι ακόμα? Γενέθλια μεσοδιαστήματα στις ακμές του του χάρτη του ηλιακού τόξου τα λαμβάνουμε υπόψη όταν υπάρχουν? εννοείται βέβαια ότι δεν μπορεί να κανείς να βασιστεί μόνο σ'αυτά για να κάνει πρόβλεψη. Και κάτι ακόμα πάνω σ'αυτό: ένα μεσοδιάστημα πλανητών που έχουν μεταξύ τους όψη στο γενέθλο είναι πιο σημαντικό από ένα άλλο πλανητών χωρίς όψη?

laparisienne
12-03-2013, 06:38 PM
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα μεσοδιαστήματα και δεν έχω ιδέα για τη σημασία τους κλπ. Στο τόξο όμως ξέρω ότι δεν έχουμε αναφερθεί καθόλου σ'αυτά, οπότε υποθέτω πως δεν τα λαμβάνουμε υπόψη στην συγκεκριμένη μέθοδο πρόβλεψης.

katiakiss
12-03-2013, 07:09 PM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αν δε γίνομαι κουραστική μπορώ να ρωτήσω κάτι ακόμα? Γενέθλια μεσοδιαστήματα στις ακμές του του χάρτη του ηλιακού τόξου τα λαμβάνουμε υπόψη όταν υπάρχουν? εννοείται βέβαια ότι δεν μπορεί να κανείς να βασιστεί μόνο σ'αυτά για να κάνει πρόβλεψη. Και κάτι ακόμα πάνω σ'αυτό: ένα μεσοδιάστημα πλανητών που έχουν μεταξύ τους όψη στο γενέθλο είναι πιο σημαντικό από ένα άλλο πλανητών χωρίς όψη?Οι σύνοδοι ακμών και πλανητών του Ηλιακού τόξου με μεσοδιαστήματα , από προσωπική εμπειρία, δουλεύουν και με το παραπάνω! Ομοίως δουλεύουν και οι αντιθέσεις\τετράγωνα , με την προϋπόθεση ότι τηρείται αυστηρά η ελάχιστη ανοχή . Ωστόσο, είναι πάντα συμπληρωματική ένδειξη και όχι κύρια. Κατά ένα περίεργο τρόπο , όταν όλος ο χάρτης τείνει προς μία κατεύθυνση, τότε αυτό επιβεβαιώνεται και με αντίστοιχες ενεργοποιήσεις μεσοδιαστημάτων.

Melissanthi
12-03-2013, 07:33 PM
Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση! Katiakiss, φαντάζομαι ότι ως προς την ελάχιστη ανοχή εννοείς ότι η ακμή πρέπει να πέφτει στην ακριβή μοίρα του μεσοδιαστήματος, σωστά?

katiakiss
12-03-2013, 07:36 PM
Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση! Katiakiss, φαντάζομαι ότι ως προς την ελάχιστη ανοχή εννοείς ότι η ακμή πρέπει να πέφτει στην ακριβή μοίρα του μεσοδιαστήματος, σωστά?

+\- 30' :)

vanna8
14-03-2013, 03:02 PM
Καλημέρα σας.Ηθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την προοδευμένη σελήνη.Οταν
ο ΤRANSIT Κρόνος κάνει τετράγωνο για πολλά χρόνια καθώς προχωράει;δηλ.
στον υδροχόο τώρα προόδευτικη σεληνη τετράγωνο κρονου απο σκόρπιο.
Αργότερα στους ιχθεις προόδευμενη σεληνη τετραγωνο απο κρονο στον τοξότη.
Το 2026 στο Καρκίνο πιά θα ξεφύγει απο το τετραγωνο.Ειναι κάποιας σημασίας αυτό;
εφόσον στη προοδευτική σελήνη
προσέχουμε πολύ τις όψεις της.Αν κάποιος έχει κάτι σχετικό παρακαλώ.

Κοραλλία Μόζορα
14-03-2013, 03:50 PM
Το τετράγωνο του τράνζιτ Κρόνου με την προοδευτική Σελήνη δείχνει ένα δύσκολο διάστημα στα θέματα που σημειοδοτεί η Σελήνη ή στα θέματα που κυβερνά στον χάρτη. Όμως η ανοχή που δίνουμε σ' αυτό το τετράγωνο είναι μόνο μια μοίρα περίπου, οπότε δεν διαρκεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Atrapos
14-03-2013, 05:53 PM
Για «κακή τύχη» της vanna8, η προοδευμένη Σελήνη με τον transit Κρόνο έχουν περίπου την ίδια μέση ταχύτητα, συνεπώς μπορεί να διαρκέσει τόσο μεγάλο διάστημα:(.
Όχι συνέχεια βέβαια αφού ο Κρόνος γυρίζει και ανάδρομος αλλά σε μεγάλα διαστήματα όλης αυτής της περιόδου μπορεί να είναι εντός ανοχής.

Victory
14-03-2013, 06:48 PM
Δημήτρη συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στην δική μου προοδευτική. Ούτε που το είχα προσέξει ποτέ, μέχρι τώρα που διάβασα την απάντηση σου στην vanna8. Να σαι καλά

Victory
14-03-2013, 07:10 PM
Αχ και έιχα χαρεί η δόλια που σε λίγες μέρες έχω την προοδευμένη μου Σελήνη πάνω στον γενέθλιο Ηλιο..:( . Αμ δεν βλέπεις και τα υπόλοιπα... Κρόνο τετράγωνο Ηλιο και Σελήνη κατακαημένη μου....Κρίμα και είχα ελπίδες μιας που και ο Δίας του τόξου αλλά και ο τράνσιτ είναι επίσης πάνω στον Ηλιο μου..τι κρίμα...ΤΙ ΚΡΙΜΑ κι άδικο..!!!!!!!!!!!:wacko:....(σκούζει η καημένη :(, το φυσάω και δεν κρυώνει Δημήτρη μου Δημήτρη μου...μου τό κλεισες το σπίτι μου)Πάνε χαμένες τόσες όψεις...

laparisienne
14-03-2013, 09:19 PM
Νίκη, δεν υπάρχει περίπτωση όψη στο τόξο να πάει χαμένη ;)
Απλώς κι εδώ πρέπει να συνδυάσεις όλες τις πιθανότητες, ανάλογα με το τι σημειοδοτούν Ήλιος και Δίας αλλά και με το ποιους οίκους κυβερνούν στον γενέθλιο χάρτη σου.
Ελπίζω να έχεις ελέγξει αν κάνουν όψη στο γενέθλιο και τι είδους ε;
Πολλές φορές δε, οι δύσκολες όψεις από διελεύσεις ή από προόδους ενεργοποιούν απλώς την εκδήλωση μιας θετικής όψης στο τόξο και δεν φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα αναγκαστικά! Γι'αυτό, μην βιάζεσαι να απελπιστείς! Θετική σκέψη πάνω απ'όλα! :)

Victory
14-03-2013, 09:43 PM
laparisienne μου να σαι καλά που με ρίχνεις στα...μαλακά :o, αλλά ξερω τι λέω η άμοιρη. Γενέθλιες ανάλογες δεν υπαρχουν αλλά επειδή και από τόξο και από ποροοδευτικά υπάρχουν καλές όψεις ήλπιζα σε κάτι. Δεν είχα τις τρελες βλέψεις :lost: αλλά εεεε κάτι τις το ένιωθα , αλλά να σου πω ...συνεχίζω να το νιώθω, έχω πολύ καλή ηλιακή , εντάξει με δυσκολίες,έχω τις όψεις που ανέφερε πριν συν ουρανό τρανσιτ εσύνοδο ερμή προοδευτικό, ουρανό τρανσιτ εξάγωνο ήλιο γεν. πλούτωνα σε όψη ημιεξαγώνου (γενέθλιο τρίγωνο) με Ηλιο (όσο μικρή και να είναι η ισχύς του ημιεξαγώνου, εεεε, σε 5 χτυπήματα που θα μου κάνει κάτι θα δώσει) και μια προοδευμένη Αφρο σε τρίγωνο με Δία και η γενέθλια σε τετραγωνο με ΒΔ...Ε λοιπόν δεν το βαζω κάτω μέ ένα τετραγωνο Κρόνου Ηλιου και Σελήνης ή Ουρανου (τόξου) Κρόνου αντίθεση....Μια χαρα όλα....;):lol: :p

Κοραλλία Μόζορα
14-03-2013, 10:19 PM
Αυτή την περίοδο έχω προοδευμένη Σελήνη στον Σκορπιό κι έχω δει αυτό που λέει η Βάννα από πρώτο χέρι. Δεν διαρκεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο πιστεύει και ιδιαίτερα δεν διαρκεί για χρόνια.

Atrapos
14-03-2013, 11:05 PM
Ε όχι και σου έκλεισα το σπίτι ρε Νίκη! Με τόσα καλά που συμβαίνουν στον χάρτη σου, τι ανάγκη έχεις;

Λοιπόν σου έχω ευχάριστα νέα. Αν υποθέσουμε ότι έχεις καταλήξει στο πότε γεννήθηκες (θυμάμαι ότι είχες ένα θέμα σ’ αυτό) και τώρα η προοδευμένη Σελήνη σου είναι στο γενέθλιο Ήλιο σου, καταρχήν πέρα απ’ όλα τα άλλα, ο κύκλος της πρ. Σελήνης μπαίνει στην τελευταία φάση του, αυτή του ξεσκαρταρίσματος που θα διαρκέσει για τα επόμενα 3 χρόνια. Τότε θα ξεκινήσει ένας νέος μεγάλος κύκλος στη ζωή σου, με τη σύνοδο προοδευμένου Ήλιου και Σελήνης. Ο Κρόνος βοηθάει στο ξεσκαρτάρισμα που χρειάζεσαι.

Αυτό όμως που θα σε χαροποιήσει ακόμα περισσότερο είναι ότι το τετράγωνο πρ. Σελήνης και transit Κρόνου ξεκίνησε το 1989 (θα πρέπει να το έχεις συνηθίσει πια) και ολοκληρώνεται το 2014 (μάλλον θα σου λείψει). Στο διάστημα αυτό σχηματίζεται 27 φορές σαν όψη ακριβείας.

Βλέπεις που φέρνω και ευχάριστα νέα;:)

Victory
14-03-2013, 11:45 PM
Δημητρη αυτό ακριβώς είδα και γω απ το 89....Και εδώ που τα λεμε ναι το νιωσα για τα καλά...:wacko:
Αλλά αφού τελειώνει το 14 για αυτό αρχίζω και νιωθω ήδη ανακούφιση :cool:
Ναι το θέμα της ωρας πλέον έχει λυθεί και είναι αυτη που γνωρίζεις :D
Καλέ τίποτα δεν με σταματά λέμε:lol:
Atropoτατε που λέει και η Κατια σ ευχαριστώ πολύ
Σίγουρα νιώθω ενα βαρύ (μα πολύ βαρύ λέμε) φορτίο να έχει φύγει από πάνω μου...Αυτό το τετραγωνο Κρόνου Ποσειδώνα δεν παλευεται με τίποτα.....
Τουλάχιστον τώρα έρχεται τετραγωνο Ποσειδώνα γενέθλιου με τρανσιτ οπότε μες το ροζ ...μεχρι να ρθει το γκρι :p :lol:
Ολα καλά

katiakiss
15-03-2013, 04:08 AM
Για «κακή τύχη» της vanna8, η προοδευμένη Σελήνη με τον transit Κρόνο έχουν περίπου την ίδια μέση ταχύτητα, συνεπώς μπορεί να διαρκέσει τόσο μεγάλο διάστημα:(.
Όχι συνέχεια βέβαια αφού ο Κρόνος γυρίζει και ανάδρομος αλλά σε μεγάλα διαστήματα όλης αυτής της περιόδου μπορεί να είναι εντός ανοχής.Το έχει μία φίλη μου αυτό Δημήτρη και θα συμπορεύονται για μήνες, μαζί με τα μπρος -πίσω (στον Σκορπιό κιόλας). Δράμα του Δράμαλη! :p Δεν είχα ξαναδεί τέτοια τρελή πορεία συνόδου προοδευτικής Σελήνης \τράνζιτ Κρόνου μέχρι τώρα.

Κοραλλία Μόζορα
15-03-2013, 11:10 AM
Με δεδομένο ότι ο τράνζιτ Κρόνος, από τις αρχές του Οκτώβρη του 2012 μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη του 2013, θα κινηθεί στις πρώτες 11ο του Σκορπιού, μέσα σε ένα χρόνο και στην χειρότερη περίπτωση (ανάλογα με τις μοίρες που κινείται η προοδευτική Σελήνη) θα συναντήσει την προοδευτική Σελήνη με ακρίβεια μόνο 3 φορές.

Atrapos
15-03-2013, 12:16 PM
Κάτια, δεν ξέρω τι γίνεται στο χάρτη της φίλης σου αλλά οι όψεις πρ. Σελήνης – tr. Κρόνου δεν κρατάνε μόνο για μήνες αλλά για χρόνια, ίσως και για δεκαετίες. Εύχομαι για τη φίλη σου να μην κρατήσει τόσο, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι χρειάζεται ο καθένας μας.

Η προοδευμένη Σελήνη μένει κάτι λιγότερο από 2,5 χρόνια σε κάθε ζώδιο, τόσο περίπου κάθεται και ο Κρόνος. Δεν συναντιούνται λοιπόν μόνο για ένα χρόνο και μετά αποχωρίζονται, πάνε μαζί για πολύ καιρό, με κάποια διαλείμματα βέβαια.

Για να δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, έστω ένα παιδάκι που γεννήθηκε πέρσι την 1η Οκτωβρίου 2012 στις 11:00 μμ στην Αθήνα (ελπίζω να μη βγει καμιά πανικόβλητη μαμά εκτός ελέγχου:)). Έχει γεννηθεί με συγκλίνουσα αντίθεση Σελήνης – Κρόνου. Αν δεις τον χάρτη διελεύσεων – προόδων για 10 χρόνια μετά (1 Μαΐου 2022) θα δεις ότι η αντίθεση θα είναι ακόμα ακριβείας. Κι όχι επειδή αποχωρίσθηκαν και ξανασυναντήθηκαν αλλά επειδή όλα αυτά τα χρόνια θα πηγαίνουν αντικριστά σχηματίζοντας επαναλαμβανόμενες αντιθέσεις ακριβείας και βέβαια με αρκετά διαλείμματα που η όψη θα είναι εκτός ανοχής.

Κοραλλία Μόζορα
15-03-2013, 04:22 PM
Αλίμονο κάθε φορά που συναντιούνται η προοδευτική Σελήνη με τον τράνζιτ Κρόνο να κρατούσε η επίδραση της όψης τους για χρόνια και δεκαετίες. Οι άνθρωποι θα ζούσαν με μεγάλο βάρος. Οι όψεις μεταξύ τους ενεργοποιούνται όταν γίνονται ακριβείας και όχι για όσο διάστημα ο τράνζιτ Κρόνος βρίσκεται "τριγύρω".

Ας δούμε το παράδειγμα του παιδιού που γεννήθηκε την 1/10/2012.

1/11/2012: η πρ. Σελήνη είναι 29ο16' Κριού και ο τρ. Κρόνος στις 3ο.12 Σκορπιού
1/12/2012: η πρ. Σελήνη είναι 0ο.16΄Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 6ο.40 Σκορπιού
1/1/2013: η πρ. Σελήνη είναι 1ο.17 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 9ο.40 Σκορπιού
1/2/2013: η πρ. Σελήνη είναι 2ο.19 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 11ο.16 Σκορπιού
1/3/2013: η πρ. Σελήνη είναι 3ο.15 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 11ο.25 Σκορπιού
1/4/2013: η πρ. Σελήνη είναι 4ο.16 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 10ο.07 Σκορπιού
1/5/2013: η πρ. Σελήνη είναι 5ο.15 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 7ο.58 Σκορπιού
1/6/2013: η πρ. Σελήνη είναι 6ο.17 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 5ο.52 Σκορπιού, επομένως τον μήνα αυτό συναντιούνται με ακρίβεια
1/7/2013: η πρ. Σελήνη είναι 7ο.16 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 4ο.51 Σκορπιού
1/8/2013: η πρ. Σελήνη είναι 8ο.17 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 5ο.17 Σκορπιού
1/9/2013: η πρ. Σελήνη είναι 9ο.18 Ταύρου και ο τρ. κρόνος στις 7ο.11 Σκορπιού
1/10/2013: η πρ. Σελήνη είναι 10ο.17 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 10ο.03 Σκορπιού, επομένως αυτό τον μήνα συναντιούνται με ακρίβεια
1/11/2013: η πρ. Σελήνη είναι 11ο.18 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 13ο.38 Σκορπιού
1/12/2013: η πρ. Σελήνη είναι 12ο.17 Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 17ο.11 Σκορπιού
1/1/2014: η πρ. Σελήνη είναι 13ο Ταύρου και ο τρ. Κρόνος στις 20ο Σκορπιού.

Βλέπουμε ότι στους πρώτους 15 μήνες της ζωής του παιδιού αυτού η αντίθεση του τράνζιτ Κρόνου με την προοδευτική Σελήνη έγινε με ακρίβεια μόνο 2 φορές για 2 μήνες. Αν το συνεχίσει κανείς, θα δει ότι το ίδιο γίνεται και τα επόμενα χρόνια.

Αλίμονο να κρατούσαν αυτές οι όψεις χρόνια και δεκαετίες.

Victory
15-03-2013, 04:31 PM
Κα Μόζορα το "μονο τρεις φορές" ειλικρινά μπορεί να γίνει φοβερά εκνευριστικό:mad: όταν γίνεται καθε τρεις και λίγο αυτή τη τριάδα....όπως είπε και ο Δημήτρης σε μένα έγινε μέχρι στιγμής γύρω στις 25 με 26 φορές την τελευταία 25ετία...Μια φορά το χρόνο κατα μέσω όρο (δεν ήταν βέβαια έτσι , έτυχε να υπάρχει και σε εναν χρόνο 2 φορές, )...συν τις υπόλοιπες όψεις δυσμένιας που λόγω διέλευσης όλοι μας τις νιώθουμε σε διαφορους τομείς της ζωής μας συν τις δευτερεύουσες από προοδους...εεεεε, νυσάφι :mad: πια...Ελεος γεροδάσκαλε κάτσε ξεκουράσου εν τέλει και λίγο
Τα πα και ξελάφρωσα λίγο :p...πάω να ετοιμαστώ για την επόμενη όψη ακριβείας και στην Σελήνη μουκαι στον Ηλιο μου....(ααα, ο Κρόνος του τόξου είναι σε μια τρελή εκατοπενηντάρα με τον γεν. Ηλιο μου επίσης χαχαχα:lol: )

katiakiss
15-03-2013, 04:48 PM
Κάτια, δεν ξέρω τι γίνεται στο χάρτη της φίλης σου αλλά οι όψεις πρ. Σελήνης – tr. Κρόνου δεν κρατάνε μόνο για μήνες αλλά για χρόνια, ίσως και για δεκαετίες. Εύχομαι για τη φίλη σου να μην κρατήσει τόσο, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι χρειάζεται ο καθένας μας.

Η προοδευμένη Σελήνη μένει κάτι λιγότερο από 2,5 χρόνια σε κάθε ζώδιο, τόσο περίπου κάθεται και ο Κρόνος. Δεν συναντιούνται λοιπόν μόνο για ένα χρόνο και μετά αποχωρίζονται, πάνε μαζί για πολύ καιρό, με κάποια διαλείμματα βέβαια.

Για να δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, έστω ένα παιδάκι που γεννήθηκε πέρσι την 1η Οκτωβρίου 2012 στις 11:00 μμ στην Αθήνα (ελπίζω να μη βγει καμιά πανικόβλητη μαμά εκτός ελέγχου:)). Έχει γεννηθεί με συγκλίνουσα αντίθεση Σελήνης – Κρόνου. Αν δεις τον χάρτη διελεύσεων – προόδων για 10 χρόνια μετά (1 Μαΐου 2022) θα δεις ότι η αντίθεση θα είναι ακόμα ακριβείας. Κι όχι επειδή αποχωρίσθηκαν και ξανασυναντήθηκαν αλλά επειδή όλα αυτά τα χρόνια θα πηγαίνουν αντικριστά σχηματίζοντας επαναλαμβανόμενες αντιθέσεις ακριβείας και βέβαια με αρκετά διαλείμματα που η όψη θα είναι εκτός ανοχής.Όπως είδες, έγραψα «μαζί με τα πίσω-μπρος» που θα πει ότι τώρα που είδαμε τον χάρτη της, έχει την σύνοδο αλλά θα κάνει μια ανάσα ανοχής μέχρι την επόμενη σύνοδο κτλ. Λες να μην ξέρω πόσο καιρό κάθεται η προοδευτική Σελήνη σε κάθε ζώδιο και πόσο ο τράνζιτ Κρόνος; Είπα απλώς ότι πρώτη φορά το είδα σε χάρτη να συμβαίνει. Καμιά φορά μου δίνετε την εντύπωση ότι πρέπει και μεταξύ μας να γράφουμε κάθε λεπτομέρεια, λες και δεν ξέρουμε τι λέμε ή τα αυτονόητα. Ως Ιχθύς, έχω ένα δικό μου τρόπο να βλέπω τα πράγματα και μου αρέσει να κάνω τολμηρούς συνειρμούς που δεν πατάνε στον κανόνα, αλλά τέτοιου είδους επισημάνσεις είναι αστείες atrapotate.
Τα κουτσοκαταφέρνω η κακομοίρα. Δυο αράδες τις ξέρω. Θέλετε μισή; Μισή. Καμία αντίρρηση. Αλλά με κουράζει η απαξίωση. Να μην το πω με Ουρανό στον ωροσκόπο; Θα σκάσω η γυναίκα! Ότι γυαλίζει , δεν είναι απαραίτητα χρυσός, μπορεί να είναι και το μάτι μου.:lost:

katiakiss
15-03-2013, 05:18 PM
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία προοπτική πραγματικότητας, θα φέρω την αστρολογική συνθήκη στην πράξη.
Ο χάρτης στον οποίο αναφέρομαι, έχει μια σύνοδο προοδευτικής Σελήνης \τράνζιτ Κρόνου, στον 5ο οίκο της γυναίκας στην οποία αναφέρομαι. Στον γενέθλιο χάρτη της η Σελήνη κυβερνά ωροσκόπο και ο Κρόνος 7ο.
Η κοπέλα αυτή, βρίσκεται σε σχέση με έναν άντρα που έχει ένα υιοθετημένο, 4χρονο κοριτσάκι, του οποίου η θετή μητέρα πέθανε πριν ένα χρόνο(δυο φορές ορφανό!). Η κοπέλα λοιπόν, καλείται να αναλάβει έναν ρόλο μητέρας και να βρει τις ισορροπίες της μεταξύ της προσωπικής της σχέσης και του δύσκολου ρόλου που αναλαμβάνει.
Η χρόνια πορεία του τράνζιτ Κρόνου και της προοδευτικής Σελήνης στον 5ο οίκο της, δείχνουν ξεκάθαρα αυτό συμβαίνει στη ζωή της. Συμφωνώ με την άποψη της κυρίας Μόζορα, ότι δεν μπορεί να το εκλάβουμε σαν μία μόνιμη σύνοδο, συμφωνώ όμως και με τον Δημήτρη, γιατί από μόνο της η συγκυρία της συμπόρευσης σημαίνει κάτι, αλλά εκφάνσεις και εκφράσεις των συνθηκών θα έχουμε τις περιόδους της ακριβούς συνόδου (όπως και είχαμε μέχρι τώρα).

Αυτά τα λίγα από μένα, την πτωχή πλην τίμια αστρολογίζουσα, ας μιλήσετε οι επαΐοντες. :D

Atrapos
15-03-2013, 05:26 PM
Κοραλλία, όπως έχω προσπαθήσει να εξηγήσω η προοδευμένη Σελήνη και ο transit Κρόνος έχουν περίπου την ίδια μέση ταχύτητα. Γι’ αυτό μετακινούνται σχεδόν μαζί από ζώδιο σε ζώδιο. Συνεπώς, ή θα σχηματίσουν όψεις που θα επαναλαμβάνονται για χρόνια και δεκαετίες ή δεν θα σχηματίσουν καθόλου όψεις, επίσης για χρόνια και δεκαετίες. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείς, υπάρχουν μεγάλα διαστήματα στη ζωή όλων μας, όπου δεν έχουμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί παραθέτεις τη λίστα με τις θέσεις τους κάθε πρώτη του μήνα. Εγώ δεν υποστήριξα ποτέ ότι οι πλανήτες είναι μονίμως σε επαφή. Είπα από την αρχή ότι υπάρχουν διαλείμματα στην όψη τους. Αλλά όταν δύο πλανήτες μετακινούνται μαζί στο ίδιο ζώδιο ή σε απέναντι ζώδια και σχηματίζουν όψη ακριβείας 1,2 ή 3 φορές τον χρόνο και αυτό διαρκεί για χρόνια και δεκαετίες, αυτό είναι μια όψη διαρκείας, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Όταν λέμε ότι Ουρανός και Πλούτωνας είναι σε τετράγωνο την περίοδο 2012 –2015 τι εννοούμε; Μήπως ότι όλο αυτό το διάστημα το τετράγωνο τους είναι ακριβείας ή έστω εντός ανοχής; Όχι βέβαια και το ξέρεις πολύ καλά. Ωστόσο βρίσκονται σε ένα τετράγωνο που διαρκεί αυτά τα 4 χρόνια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και μ’ ένα τετράγωνο προοδευμένης Σελήνης με transit Κρόνου. Μόνο που διαρκεί περισσότερο:).

ΥΓ. Πάντως στην αρχή έδινες 1 μοίρα ανοχή. Τώρα θέλεις να είναι ακριβείας. Δεν στο κρύβω ότι συνεχώς με εντυπωσιάζεις.

Atrapos
15-03-2013, 05:27 PM
Κάτια, δεν καταλαβαίνω που την είδες την απαξίωση. Ελπίζω να το λες για πλάκα. Έχω γράψει τέσσερα ποστ για το θέμα αυτό και όπως βλέπεις προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονόητα, αφού ούτε σ’ αυτά δεν συμφωνούμε.

katiakiss
15-03-2013, 05:57 PM
Κάτια, δεν καταλαβαίνω που την είδες την απαξίωση. Ελπίζω να το λες για πλάκα. Έχω γράψει τέσσερα ποστ για το θέμα αυτό και όπως βλέπεις προσπαθώ να εξηγήσω τα αυτονόητα, αφού ούτε σ’ αυτά δεν συμφωνούμε.Ελπίζω κάποτε να συμφωνήσετε γιατί τα μέλη (και δεν μιλώ για τα «δικτυωμένα» μέλη) , αλλά για ανθρώπους σαν εμένα και πολλούς άλλους που προσπάθησαν ή προσπαθούν να μάθουν αστρολογία και διαβάζουν, παρακολουθούν συζητήσεις, αγοράζουν βιβλία, μελετούν και αφιερώνουν προσωπικό χρόνο από τη ζωή τους, δεν ωφελούνται από τέτοιου είδους διαγωνισμούς ακαμψίας.
Να βράσω τους κανόνες και να πιω το ζουμί τους όταν η πράξη μου λέει άλλα και μου τα λέει ξανά και ξανά και ξανά…
Ποιο το όφελος να ανοίξουμε μια αντιπαράθεση για την ανοχή στην εν λόγω όψη ή να προσπαθήσουμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο;
Προσωπικά, όταν είδα αυτή τη σχέση, έψαξα στο αρχείο μου να βρω ποιος άλλος\άλλοι από όσους είχα καταχωρημένους είχε κάτι αντίστοιχο και κάθισα να μελετήσω την πορεία (γνωρίζοντας την ζωή τους και μιλώντας μαζί τους ) για να δω πως λειτούργησε και τι έγινε στη ζωή τους. ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος να μάθεις, όσες αράδες αστρολογικής γνώσης κι αν βάλεις στο κεφάλι σου! Από ένα σημείο και μετά δεν σε βοηθούν να κατανοήσεις. Είναι απλώς τα κλειδιά για να μπεις στο όχημα.
Η διαπίστωση ήταν ότι πολλά περιστατικά δεν έγιναν στην σύνοδο ακριβείας , αλλά και με ανοχή 2ο μοιρών , με ενεργοποίηση όμως της προηγούμενης συνόδου ακριβείας , από άλλη διέλευση.
Δεν βρίσκω κανένα λόγο λοιπόν για περαιτέρω συζητήσεις. ΔΕΝ μπορώ να αγνοήσω την συμπόρευση της πλανητικής σχέσης, είτε είναι , είτε δεν είναι σε σύνοδο ακριβείας , όπως ΔΕΝ μπορώ να κρατήσω έναν κανόνα σαν φυλαχτό , όταν η πράξη μου λέει άλλα.
Ο κόσμος της αστρολογίας είναι γεμάτος ασάφειες και διαφορετικές απόψεις. Ακόμα και αντιφάσεις. Προτείνω στα μέλη να μελετάνε και να βγάζουν την προσωπική τους άποψη, στην πράξη!

Atrapos
15-03-2013, 06:34 PM
Ίσως να φταίει που η προοδευμένη Σελήνη μου μπήκε στον Κριό και είναι σε τετράγωνο με το γενέθλιο Άρη:mad:. Ευτυχώς που οι όψεις της πρ. Σελήνης με τους γενέθλιους πλανήτες διαρκούν κάπου δύο μήνες και σχηματίζονται ξανά μετά από 28 χρόνια.

ΥΓ1. Πιστεύω να με αντέξετε για κάνα μήνα ακόμα, έτσι;:love:

ΥΓ2. Πάντως με την Κοραλλία μόνο για την ανοχή δεν διαφωνήσαμε.:)

katiakiss
15-03-2013, 06:42 PM
Ίσως να φταίει που η προοδευμένη Σελήνη μου μπήκε στον Κριό και είναι σε τετράγωνο με το γενέθλιο Άρη:mad:. Ευτυχώς που οι όψεις της πρ. Σελήνης με τους γενέθλιους πλανήτες διαρκούν κάπου δύο μήνες και σχηματίζονται ξανά μετά από 28 χρόνια.

ΥΓ1. Πιστεύω να με αντέξετε για κάνα μήνα ακόμα, έτσι;:love:

ΥΓ2. Πάντως με την Κοραλλία μόνο για την ανοχή δεν διαφωνήσαμε.:)ΥΓ. Πάντως στην αρχή έδινες 1 μοίρα ανοχή. Τώρα θέλεις να είναι ακριβείας. Δεν στο κρύβω ότι συνεχώς με εντυπωσιάζεις.Θα με τρελάνεις? Πως το βλέπεις; Κανόνισε γιατί η προοδευτική μου Σελήνη κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο. Οι αυθόρμητες καλοσύνες δεν είναι το φόρτε μου για 2 μήνες ακόμα….:mad:

ΥΓ: Σκέψου λοιπόν εμένα που έχω το γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης \Άρη … Και τον Κρόνο σου καρφί , απέναντι από την Σελήνη μου! Ε μα το χρειαζόσουν!

Atrapos
15-03-2013, 07:10 PM
Εννοούσα ότι συμφωνώ με τη 1 μοίρα ανοχή που τουλάχιστον αρχικά ανάφερε η Κοραλλία.

ΥΓ1. Υπάρχουν οι ανίατες αρρώστιες και οι παροδικές. Η δική μου φαίνεται να είναι από τις παροδικές αλλά κάτι μου λέει ότι μου ΄χει μείνει κάποιο μόνιμο κουσούρι από το παρελθόν. :wacko:

ΥΓ2. Το ξέρω ότι με αυθόρμητες καλοσύνες δεν έχω τύχη απέναντί σου:p. Η παράκληση απευθυνόταν στους υπόλοιπους (παρεμπιπτόντως, στους υπόλοιπους απευθυνόταν και οι επεξηγήσεις μου για την ταχύτητα Κρόνου και Σελήνης).

ΥΓ3. Άντε, καλό τριήμερο να ΄χουμε.:love:

melenia83
16-03-2013, 08:52 AM
Καλημέρα:)Έχω μια απορία σχετικά με τις ακμές του ηλιακού τόξου.Στο τόξο η ακμή του 2ου/8ου (27,27παρθένου-ιχθύς)είναι σε τετράγωνο με γενέθλιο ποσειδώνα στον 5ο (26,54τοξοτη).
Στο γενέθλιο η ακμή 2ου/8ου (29,ο1 λέοντα-υδροχόου) είναι σε τρίγωνο με τον ποσειδώνα.
Τι θα ενεργοποιηθεί;Το τρίγωνο του γενεθλίου η το τετράγωνο τόξου.;

Ευχαριστώ!

Victory
16-03-2013, 10:18 AM
Μελένια καλημέρα. Παίρνω την πρωτοβουλία να απαντήσω και αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσουν η κα Μόζορα :o που μας φιλοξενεί στο άρθρο της και οι υπολόποι που σίγουρα γνωρίζουν πολύ περισσότερα :)
Η όψη τετραγώνου ενεργοποιείται αλλά εφόσον υπάρχει γενέθλιο τρίγωνο απλά η ισχύς του θα είναι μικρότερη. Δηλαδή δεν θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο σαν γεγονός. Σα΄φως όμως θα το εισπράξεις με αρνητικό γεγονός ή γεγονότα ανάλογα της φύσης που σηματοδοτούν οι οίκοι που εμπλέκονται με τρόπο των πλανητών που συμμετέχουν δλδ του Ποσειδώνα. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τι όψεις έχει ο Ποσειδώνας σου για να βγάλεις ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα όπως και εάν υπάρχουν άλλες όψεις των ακμών που σε ενδιαφέρουν.(στο γενέθλιο σου πρωτίστως και μετά στο τόξο) Ελπίζω να βοήθησα ;)

Κοραλλία Μόζορα
16-03-2013, 12:08 PM
Δημήτρη,

δεν είπα άλλα στην αρχή και άλλα μετά για την ανοχή των όψεων αυτών, απλώς άλλα λέω εγώ και άλλα καταλαβαίνεις εσύ. Φυσικά αν είχες δουλέψει ποτέ σου σωστά και μεθοδικά προοδευτικούς χάρτες θα είχες καταλάβει αμέσως τι λέω και δεν θα νόμιζες ότι άλλαξα κάτι σ' αυτά που είπα. Είναι φυσικό λοιπόν να "σε εντυπωσιάζω".

Είναι διαφορετική η λειτουργία της όψης δυο βαριών τράνζιτς, όπως ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, και διαφορετική η λειτουργία της όψης ενός τράνζιτ με την προοδευτική Σελήνη. Θεωρώ τουλάχιστο υπερβολή να λες σε κάποιο "α, αυτή η όψη θα σου κρατήσει 25 χρόνια με κάποια διαλείμματα". Χωρίς να καθορίσεις ανοχές της όψης, χωρίς να βάλεις χρονικά πλαίσια μέσα στις ανοχές αυτές και χωρίς να εξετάσεις στις περιόδους των ανοχών το σύνολο των προγνωστικών συστημάτων δεν έχει κανένα νόημα να λες κάτι τέτοιο. Εδώ είναι η σημασία της μεθοδικής δουλειάς. Λέγοντας σε κάποιο πως οι όψεις αυτές θα κρατήσουν δεκαετίες έτσι γενικά μάλλον ζημιά κάνεις σε ψυχολογικό επίπεδο και εντελώς άσκοπα.

Κάτια,
χτες το πρωί σε ποστ σου μας είπες ότι πρώτη φορά το είδες αυτό σε χάρτη να συμβαίνει και μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας μας είπες ότι έβγαλες από το αρχείο σου μερικούς χάρτες, μίλησες με μερικά άτομα και... ορίστε η προσωπική σου άποψη. Αυτό είναι τσαπατσουλιά, δεν είναι αστρολογία. Αυτό στο έχω ξαναπεί και με έβρισες. Δεν πειράζει, στο ξαναλέω και αν θέλεις βρίσε με πάλι. Και δεν στο ξαναλέω επειδή με ενδιαφέρει το πώς εσύ διαμορφώνεις τις προσωπικές σου απόψεις στην αστρολογία αλλά γιατί στο ποστ σου προτείνεις στα μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.

Για να βγάλει κάποιος ένα σοβαρό και αξιόπιστο συμπέρασμα για ένα αστρολογικό φαινόμενο δεν αρκεί η δουλειά μιας μέρας, μιας βδομάδας ή ενός μήνα ούτε τρεις ή πέντε ή δέκα χάρτες. Χρειάζεται πολλή δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε πάααρα πολλούς χάρτες.

Στον χάρτη της κοπέλας που αναφέρεις, απ' ότι λες ο τράνζιτ Κρόνος είναι στον 5ο οίκο της. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα ζήσει εμπειρίες 5ου οίκου που θα περιλαμβάνουν κρόνιες έννοιες, όπως η ευθύνη, οι περιορισμοί κ.λπ. Ταυτόχρονα, η παρουσία της πρ. Σελήνης στον 5ο οίκο της δείχνει το ίδιο πράγμα, ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα βιώνει εμπειρίες 5ου οίκου ανάλογες και με την συνολική εικόνα των προγνωστικών της. Αυτά θα ίσχυαν ακόμα κι αν η προοδευτική Σελήνη δεν έκανε καθόλου όψη με τον τράνζιτ Κρόνο και ακόμα κι αν δεν συμπορεύονταν για ένα διάστημα. Γι' αυτό τον λόγο, προσωπικά δεν θα περιλάμβανα τον συγκεκριμένο χάρτη στην έρευνα μου γιατί θα μπορούσε να με οδηγήσει σε παραπλανητικά συμπεράσματα σε σχέση με την λειτουργία και την διάρκεια της όψης του τράνζιτ Κρόνου με την προοδευτική Σελήνη.

Atrapos
16-03-2013, 03:03 PM
Κοραλλία,
προφανώς έχεις ξεφύγει και άρχισες την προσωπική επίθεση και τις ύβρεις. Αυτή είναι η τελευταία άμυνα όταν ξέρεις ότι έχεις άδικο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις αλλά πάντως εξακολουθείς να με εντυπωσιάζεις συνεχώς:). Όμως δεν μπορείς να ξέρεις πόσο μεθοδικά έχω δουλέψει στη ζωή μου, βασικά δεν έχεις ιδέα (το ότι έχω 4 πλανήτες στην Παρθένο κάτι πρέπει να σου λέει, ίσως πάλι όχι). Θα σε συμβούλευα λοιπόν να μη βγάζεις συμπεράσματα για πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα και αυτή η συμβουλή ισχύει γενικώς.

Θα ήταν χρήσιμο όμως να εξηγήσεις πως το "1 μοίρα ανοχή" είναι το ίδιο με το "ακριβώς". Ή γιατί εξετάζεις διαφορετικά τις όψεις του Κρόνου από αυτές του Ουρανού. Να το εξηγήσεις, όχι σε μένα, αφού εγώ ότι ήταν να καταλάβω το κατάλαβα (έχεις όμως ακόμα περιθώριο να με εντυπωσιάσεις:)) αλλά στα μέλη που ίσως ακόμα δεν έχουν καταλάβει.

Όσες φορές διαφωνήσαμε δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε έναν κοινό τόπο και αυτό κάτι λέει. Προφανώς έχουμε διαφορετική οπτική. Εσύ μια όψη από πρόοδο προτιμάς να την κοιτάς μόνο στο διάστημα που είναι εντός ανοχής, αγνοώντας το πριν και το μετά. Είναι μια οπτική και αυτή. Φαντάσου να ερχόταν σε σένα για συμβουλή η Νίκη του 1989, να σου ανέφερε αυτήν την όψη και να της έλεγες ότι είναι δύσκολη αλλά διαρκεί για κάνα μήνα, όποτε λίγη υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Περίπου δηλαδή ότι έγραψες στην Vana8. Ίσως να την έκανες χαρούμενη αλλά θα είχες αγνοήσει ότι αυτή η ίδια όψη θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά για τα επόμενα 25 χρόνια. Για μένα αυτό είναι λάθος, ίσως όμως εσύ με την "μεθοδική εργασία" σου να το βλέπεις έτσι.

Κλείνοντας να πω ότι η παρέμβαση μου στη συζήτηση δεν έγινε για να κάνω τον έξυπνο ή κάτι τέτοιο. Θεώρησα ότι αξίζει τον κόπο να αναφέρω αυτήν την ιδιαιτερότητα των όψεων πρ. Σελήνης με tr Κρόνο που πολλοί δεν γνωρίζουν. Τουλάχιστον η Κάτια είχε το θάρρος να γράψει ότι παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά τις ταχύτητες των πλανητών, αυτό δεν το είχε παρατηρήσει. Για το ότι το επισήμανα νομίζω ότι μου αξίζει κάτι καλύτερο από ύβρεις.

ΥΓ. Εγώ τουλάχιστον έγραψα ότι έχω πρ. Σελήνη στον Κριό σε τετράγωνο με το γενέθλιο Άρη. Εσύ τι δικαιολογία έχεις; :pΑλλά είπαμε, κάποιες ασθένειες είναι ανίατες.

laparisienne
16-03-2013, 05:26 PM
melenia, θα ενεργοποιηθεί το γενέθλιο τρίγωνο. Στο τόξο, όταν δύο πλανήτες ή μια ακμή κι ένας πλανήτης σχηματίζουν όψη και στο γενέθλιο σχηματίζουν κάποια άλλη όψη, πάντα το γεγονός είναι της φύσης της γενέθλιας όψης. Και μάλιστα όταν ενεργοποιείται γενέθλια όψη, τα γεγονότα είναι ακόμα πιο σημαντικά.

Victory
16-03-2013, 07:47 PM
Ουπς Laparisienne λαθος μου. Melenia συγνωμη εαν σε παρεσυρα...:(

melenia83
16-03-2013, 08:08 PM
Victory-laparisienne,ευχαριστώ πολυ και τις 2 σας για την προθυμία σας για βοήθεια:)Τώρα το κατάλαβα σχετικά με τις ακμές τόξου πως λειτουργούν.Απλά ενδεικτικά να αναφέρω πως και ο διας τόξου (29.34 τοξ)τριγωνίζει και αυτός την γενέθλια ακμή 2ου/8ου.Και επειδή διαβασα οτι ενας πλανητης τόξου λίγο πριν αλλαξει ζωδιο,υποδηλώνει μια σημαντική εξέλιξη στον οίκο που κυβερνάει(δηλαδή του 5ου γενεθλίου μου)επομένως κάποια εξέλιξη ενδεχομένως να συμβεί.

Επειδή παραπανω διάβασα για τα μεσοδιαστήματα,ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι οτι το γενέθλιο μεσοδιαστημα αρη/ουρανου(27.12 παρθ)=τετραγωνο με ποσειδωνα είναι σε σύνοδο με την ακμή του 2ου οικου τόξου.Ειναι το μεσοδιαστηματων ξαφνικών γεγονότων,και παρατηρωντας πως λειτούργησε στο παρελθόν που καθε φορα που ενας βαρυς πλανητης στα μεταβλητά ζωδια το τετραγωνιζε τότε ειχα εντονες ξαφνικές ερωτικές περιπέτειες παροδικού όμως χαρακτήρα.

Προφανώς θα το δούμε εκ του αποτελέσματος...Οταν ο transit δίας θα ερθει σε όψη αντίθεσης
σε 3 μήνες περιπου,τότε προφανώς θα έρθει και η όποια ενεργοποίηση.:)

Κοραλλία Μόζορα
17-03-2013, 10:56 AM
Δημήτρη,

εσύ λες ότι οι όψεις αυτές θα ισχύουν για 25 χρόνια με κάποια διαλείμματα κι εγώ λέω ότι κατά διαλείμματα θα ισχύουν για 25 χρόνια και όχι με την ίδια ένταση συνεχώς σ' αυτά τα διαλείμματα αλλά ανάλογα και με το πλαίσιο των υπόλοιπων προγνωστικών. Το ότι εγώ έχω άδικο κι εσύ δίκαιο εσύ το αποφάσισες κι είναι η δική σου γνώμη.

Όταν σου παραθέτω αναλυτικά την κίνηση της προοδευτικής Σελήνης και του τράνζιτ Κρόνου για να το αντιληφθείς αυτό κι εσύ μου απαντάς ότι "δεν καταλαβαίνω γιατί παραθέτεις τη λίστα με τις θέσεις τους για κάθε πρώτη του μήνα" εσύ με εντυπωσιάζεις. Γιατί αν είχες δουλέψεις συστηματικά προοδευτικούς χάρτες θα καταλάβαινες αμέσως γιατί σου παράθεσα την λίστα, θα καταλάβαινες αμέσως γιατί την παράθεσα για κάθε πρώτη του μήνα και θα καταλάβαινες αμέσως ότι δεν άλλαξα τίποτε σ' αυτά που είπα.

Με εντυπωσιάζεις ακόμα περισσότερο που με ξαναρωτάς δεύτερη φορά να εξηγήσω πώς είναι το ίδιο το μια μοίρα ανοχή με το ακριβώς. Αν είχες δουλέψεις πραγματικά την προοδευτική Σελήνη θα ήξερες ότι βρίσκουμε το σημείο που η προοδευτική Σελήνη σχηματίζει με ακρίβεια μια όψη και πάνω σ' αυτό το σημείο της ακρίβειας δίνουμε την ανοχή μας. Αν ούτε και τώρα το έχεις καταλάβει μπορώ να στο εξηγήσω πιο αναλυτικά και με παραδείγματα.

Είναι εύκολο να λες σε κάποιο ότι θα έχει μια δυσαρμονική επίδραση στον χάρτη του για 25 χρόνια. Αν αυτός ο άνθρωπος (για παράδειγμα η Νίκη που αναφέρεις) έχει μια λίγο πολύ δύσκολη ζωή εξαιτίας διαφόρων παραγόντων του χάρτη του αμέσως θα πει "α, γι' αυτό είναι τόσο δύκολη η ζωή μου". Αυτό όμως δεν αποδεικνύει τίποτε αστρολογικά. Απλώς οδήγησες ένα άνθρωπο να αποδώσει τα προβλήματα της ζωής του σε λάθος αιτίες. Αυτό έκανες στην Νίκη.

Στην δεύτερη ερώτησή σου, δεν εξετάζω διαφορετικά τις όψεις του Κρόνου από τις όψεις του Ουρανού. Εξετάζω διαφορετικά τις όψεις των τράνζιτ Ουρανού και Πλούτωνα από τις όψεις του τράνζιτ Κρόνου με την προοδευτική Σελήνη.

Τα τράνζιτ του Ουρανού και Πλούτωνα αποτελούν ένα μεγάλο συνοδικό κύκλο και έρχονται σε όψη μεταξύ τους κάθε αρκετές δεκαετίες χαρακτηρίζοντας σοβαρές συλλογικές εμπειρίες. Ο τράνζιτ Κρόνος και η προοδευτική Σελήνη, λόγω της παραπλήσιας ταχύτητάς τους, δεν αποτελούν κάποιο είδος συνοδικού κύκλου που χαρακτηρίζει περιόδους της ζωής μας. Αντίθετα είναι πολύ συνηθισμένο να συμβαδίζουν για χρόνια σε προοδευτικούς χάρτες. Γι' αυτό δεν λαμβάνουμε υπόψη μας κάποιο κύκλο στις όψεις τους αλλά τα διαστήματα που έρχονται σε ακριβή όψη.

Atrapos
17-03-2013, 02:54 PM
"One of the most certain and direct transits is that of Saturn "hunting the Moon", as it termed, that is, when Saturn is in transit over the Moon's progressed place. Since the progressed Moon takes twenty-eight and Saturn thirty years to complete the circle, this will often last for many years and in some cases for a lifetime."
(Alan Leo, The Progressed Horoscope, σελίδα 267)

Κρίμα που ο Leo έχει πεθάνει εδώ και τόσα χρόνια κι έτσι δεν μπορείς να τον βρεις και να τους πεις ότι δεν έχει δουλέψει σωστά και μεθοδικά τις Προόδους.

Χρήστος Άρχος
17-03-2013, 06:51 PM
Θεωρώ πολύ σημαντικό να έχουμε μία καθαρή εικόνα για τις προόδους καθότι πολλά ακούγονται και μέσα στην ίδια την αστρολογική βιβλιογραφία υπάρχουν πολύ διαφορετικές προοπτικές.
Νομίζω ότι η Διαφωνία που έχει η Κοραλία με τον Δημήτρη είναι για το μάτι της βελόνας ενώ στην ουσία συμφωνούν. Εγώ προσωπικά τείνω να είμαι πιο κοντά στην άποψη ότι σαφώς και δεν έχει κάποιος πάνω του 20 – 30 χρόνια γρουσουζιάς συνεχόμενης. Είναι μία μακροχρόνια διαδικασία ας σκεφτούμε όπου ξεκινά και όποτε έχουμε τη Σελήνη με τον Κρόνο σε σύνοδο με ανοχή μίας μοίρας μεγάλα εξελικτικά ζητήματα αρχίζουν να ξεσπούν βοηθώντας το άτομο να εξελιχθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επι 30 χρόνια χ 365 μέρες θα βιώνει ένα άτομο μία τέτοια κατάσταση.
Αυτό που θα ήθελα εγώ να πω είναι ότι τέτοιους κύκλους πρέπει να τους κοιτάμε πάντα με βάση τον γενέθλιο χάρτη. Επίσης στο ίδιο το βιβλίο που αναφέρθηκε παραπάνω του Alan Leo για την Σελήνη και τον Κρόνο ο ίδιος ο συγγραφέας θεωρεί πιο δύσκολη όψη αυτή της Αντίθεσης και του Τετραγώνου και όχι τη σύνοδο. Πέρα από αυτό υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για το κατά πόσο «καταστροφική» είναι μία όψη. Ο μεγάλος αστρολόγος – που μας άφησε νωρίς - Robert Blaschke στο βιβλίο του A language of life: Vol 1 Progression στην σελίδα 77 αναφέρει ότι «one need not to fear this phenomenon; Rather one can dedicate themselves to achievement, accomplishment and service to others.

Μπορώ να βρω όμως και άλλους αστρολόγους που το θεωρούν μία καταστροφική κατάσταση και άλλους που τη θεωρούν και σπάνια (κάτι που δεν είναι καθόλου σπάνιο). Ο λόγος θεωρώ που υπάρχει αυτή η διχογνωμία είναι ότι πολλές φορές δεν δίνεται η ανάλογη σημασία στον αστρολογικό χάρτη του γενέθλιου και του προοδευτικού μιας και μόνο με μία σωστή ανάλυση του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ χάρτη του κάθε ατόμου μπορούμε να βρούμε αν μία σύζευξη Σελήνης – Κρόνου είναι αρνητική, για αυτό και πολλές φορές παραδέχομαι την κοσμοβιολογία που δεν αντιλαμβάνεται μία κατάσταση αρνητική η θετική μόνο από την γωνία μιας όψης ( στην κοσμοβιολογία μάλιστα οι περισσότεροι παίρνουν μόνο τις «αρνητικές όψεις»)

Μόνο η πραγματική κατανόηση του αστρολογικού χάρτη μπορεί να μας οδηγήσει στο να πούμε αν αυτή η όψη θα μας οδηγήσει είτε σε έναν αυτοέλεγχο, φροντίδα, επιμέλεια, προσοχή, μελέτη, εξέταση, συνειδητότητα ή στην μοναξιά, στην απομόνωση στην αμφιβολία και στη μελαγχολία και καταστροφή.
Α και υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας, η επιλογή που θα έρθει μετά από την γνώση του αστρολογικού χάρτη!

Τέλος να προσθέσω πια και την εντελώς προσωπική άποψη όπου για εμένα αυτές οι όψεις επειδή ακριβώς είναι μακροχρόνιες σε πολύ έντονο βαθμό πια γίνονται ουσιαστικά στοιχεία της προσωπικότητας. Δηλαδή υπάρχει αυτό που λέμε μία συνένωση της όψης με τον εαυτό μας και αποκτάμε τέτοια στοιχεία. Όσο πιο δύσκολο είναι για τον χαρακτήρα να κάνει δικό του αυτό το χαρακτηριστικό της Σελήνης – Κρόνου τόσο πιο δύσκολα θα περάσει το άτομο. Όσο πιο εύκολο είναι αυτό το χαρακτηριστικό να ταιριάξει στην προσωπικότητα τόσο πιο καλά θα βγει και η όψη. Που πάλι καταλήγουμε βέβαια ότι δεν πάμε να κάνουμε καμία τεχνική πρόβλεψης αν πρώτα δεν κοιτάξουμε τον γενέθλιο χάρτη.

Atrapos
17-03-2013, 11:29 PM
Χρήστο,

σχετικά με το ότι με την Κοραλλία ουσιαστικά συμφωνούμε, να σου πω ότι αν η Κοραλλία είχε γράψει από την αρχή ότι αυτή η όψη ισχύει "κατά διαλείμματα για 25 χρόνια και όχι με την ίδια ένταση συνεχώς σ' αυτά τα διαλείμματα αλλά ανάλογα και με το πλαίσιο των υπόλοιπων προγνωστικών", δεν πρόκειται να επενέβαινα καθόλου. Όμως, όταν ένα μέλος έγραψε για τη συγκεκριμένη όψη που επαναλαμβάνεται στον χάρτη της από ζώδιο σε ζώδιο, η απάντηση της Κοραλλίας ήταν ότι αυτή η όψη δεν διαρκεί τόσο αφού δίνουμε μια μοίρα ανοχή. Θεώρησα λοιπόν σωστό να επισημάνω την ιδιαιτερότητα των όψεων αυτών των συγκεκριμένων πλανητών. Η Κοραλλία το αρνήθηκε πεισματικά (δεν διαρκεί τόσο, αλλίμονο αν διαρκούσε τόσα χρόνια κλπ) για να φτάσουμε σε αυτό που λες ότι κατά βάση συμφωνούμε, με τη συνοδεία όμως συμπερασμάτων όπως ότι δεν έχω δουλέψει σωστά τις προόδους, δεν γνωρίζω τις ανοχές κλπ. Νομίζω είναι τουλάχιστον αστεία αυτά τα συμπεράσματα όταν το μόνο που έκανα ήταν να αναφέρω κάτι που (ανάμεσα σε άλλους) έχει γράψει και ένας γίγαντας της αστρολογίας όπως ο Leo.

Τώρα τα σχετικά που αναφέρεις για "γρουσουζιά", "καταστροφή" κλπ δεν ξέρω για ποιον τα γράφεις. Εγώ δεν μπήκα στη διαδικασία να χαρακτηρίσω την όψη ή τι μπορεί να μας φέρει. Δεν ήταν αυτό το θέμα μου. Ούτε βέβαια είπα ποτέ ότι κάποιος θα βιώνει αυτήν την όψη 30 χρόνια x 365 μέρες το χρόνο.

Σχετικά με το ότι τις προόδους πρέπει να τις κοιτάμε σε σχέση με το γενέθλιο, φυσικά και συμφωνώ. Μόνο που αυτό μου φέρνει στο νου την τελευταία συζήτηση που είχαμε την οποία προσπαθώ να ξεχάσω χωρίς να τα καταφέρνω. Δεν θέλω να πω περισσότερα.

Τώρα για την προσωπική σου άποψη όπως λες ότι μια τέτοια όψη ενσωματώνεται στον χαρακτήρα μας, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά προχωρημένη. Δεν το απορρίπτω αλλά εγώ μίλησα και προσπάθησα να "υπερασπιστώ" την μακροχρόνια επίδρασή της. Εσύ κάνεις πολλά βήματα μπροστά. Έχει βάση αυτό που λες αλλά μέσα σε, για παράδειγμα, 20 χρόνια είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουμε σαν άνθρωποι. Μια τέτοια όψη θα παίξει το ρόλο της στις αναπόφευκτες αλλαγές, ανάμεσα σε πολλά άλλα βέβαια.

katiakiss
18-03-2013, 05:38 AM
Κάτια,
χτες το πρωί σε ποστ σου μας είπες ότι πρώτη φορά το είδες αυτό σε χάρτη να συμβαίνει και μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας μας είπες ότι έβγαλες από το αρχείο σου μερικούς χάρτες, μίλησες με μερικά άτομα και... ορίστε η προσωπική σου άποψη. Αυτό είναι τσαπατσουλιά, δεν είναι αστρολογία. Αυτό στο έχω ξαναπεί και με έβρισες. Δεν πειράζει, στο ξαναλέω και αν θέλεις βρίσε με πάλι. Και δεν στο ξαναλέω επειδή με ενδιαφέρει το πώς εσύ διαμορφώνεις τις προσωπικές σου απόψεις στην αστρολογία αλλά γιατί στο ποστ σου προτείνεις στα μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.

Για να βγάλει κάποιος ένα σοβαρό και αξιόπιστο συμπέρασμα για ένα αστρολογικό φαινόμενο δεν αρκεί η δουλειά μιας μέρας, μιας βδομάδας ή ενός μήνα ούτε τρεις ή πέντε ή δέκα χάρτες. Χρειάζεται πολλή δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε πάααρα πολλούς χάρτες.

Στον χάρτη της κοπέλας που αναφέρεις, απ' ότι λες ο τράνζιτ Κρόνος είναι στον 5ο οίκο της. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα ζήσει εμπειρίες 5ου οίκου που θα περιλαμβάνουν κρόνιες έννοιες, όπως η ευθύνη, οι περιορισμοί κ.λπ. Ταυτόχρονα, η παρουσία της πρ. Σελήνης στον 5ο οίκο της δείχνει το ίδιο πράγμα, ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα βιώνει εμπειρίες 5ου οίκου ανάλογες και με την συνολική εικόνα των προγνωστικών της. Αυτά θα ίσχυαν ακόμα κι αν η προοδευτική Σελήνη δεν έκανε καθόλου όψη με τον τράνζιτ Κρόνο και ακόμα κι αν δεν συμπορεύονταν για ένα διάστημα. Γι' αυτό τον λόγο, προσωπικά δεν θα περιλάμβανα τον συγκεκριμένο χάρτη στην έρευνα μου γιατί θα μπορούσε να με οδηγήσει σε παραπλανητικά συμπεράσματα σε σχέση με την λειτουργία και την διάρκεια της όψης του τράνζιτ Κρόνου με την προοδευτική Σελήνη.Κοραλλία, θα σε παρακαλέσω να προσέχεις τους χαρακτηρισμούς σου, αν θέλεις. Βρίζω, σημαίνει ότι απευθύνομαι με χαρακτηρισμούς σε κάποιον. Άλλο η ένταση, άλλο η αντιπαράθεση και άλλο το βρίζω.
Επίσης με αναγκάζεις να απολογηθώ, κάτι που δεν το έκανα ούτε στα 15 μου όταν γύριζα από ξενύχτια ξημερώματα. Μην τρελαθούμε…
Είπα λοιπόν, ότι πρώτη φορά το είδα στον χάρτη της φίλης μου και αυτό είχε αποτελέσει το έναυσμα για να το ψάξω περεταίρω. Το είδα και το συζήτησα μαζί της πολλούς μήνες πριν (ξέρει αρκετή αστρολογία και η ίδια και διαβάζει και αυτά που γράφουμε τώρα). Είχα όλο το χρόνο να το δω και να το ψάξω. Μήνες το βλέπουμε και το συζητάμε. Τότε, τώρα και για όσο κρίνουμε ότι έχει έναν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στον χάρτη της. Πήρα ιδιαίτερη χαρά όταν είδα αυτό το θέμα εδώ στο site και πολύ περισσότερο που το είδα να αναφέρεται από τον Δημήτρη που εκτιμώ. Σκέφτηκα ότι θα διαβάσω και μερικές άλλες απόψεις επί του θέματος. Αυτός είναι και ο λόγος που παρορμητικά έγραψα το ποστ και ανέφερα το γεγονός.
Οι χάρτες που είδα δεν είχαν την αντίστοιχη σύνοδο στον 5ο . Επίσης, ξέρω πολύ καλά τι θα πει Ο Κρόνος και η προοδευμένη Σελήνη στον 5ο, δεν περιμένω εσένα να μου πεις. Ούτε ψάχνω κάτι συγκεκριμένο. Έβλεπα απλώς πως λειτουργούσε στο ακριβώς της συνόδου και τι συνθήκες δημιουργούσε στη ζωή των φίλων μου τις αντίστοιχες περιόδους. Δεν θυμάμαι να μίλησα για έρευνα και επίσημες στατιστικές. Για καμιά διπλωματική ή για διάλεξη. Μίλησα για παρατήρηση στην πράξη και διαμόρφωση προσωπικής άποψης. Αν διαφωνείς με αυτό, να το κοιτάξεις. Δεν είχα σκοπό να εκδώσω κανένα σύγγραμμα , ούτε να γράψω κανένα ποστ επίδειξης από κάποιο γραφείο στο Βατικανό, εκεί που ότι γράφεται , δεν μπορεί παρά να είναι σωστό, επειδή το λέω εγώ. Ως Κάτια, μοιράστηκα την προσωπική μου άποψη με τα μέλη , κάτι που δεν έχεις δικαίωμα να το κρίνεις. Τα μέλη με ξέρουν πολύ καλά και έχουν δικό τους ένστικτο και κριτήριο.

Από εκεί , μέχρι το συμπέρασμα ότι είμαι τσαπατσούλα, διένυσες μόνη σου μια αυθαίρετη απόσταση. Το τι είναι τσαπατσουλιά και τι όχι, δεν θα το κρίνεις εσύ. Ούτε υπάρχει κάποιος που έχει το τσαπατσουλόμετρο στην κωλότσεπη. Οκ? Τσαπατσούληδες να αποκαλείς τους μαθητές σου, όταν το αξίζουν, αν θέλεις ή αν το συνηθίζεις. Πάντως, όχι εμένα στα 40 μου και όχι εσύ. Εδώ είμαστε αστρολογική κοινότητα ενηλίκων και ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει και να έχει την ταπεινή του άποψη ή την αποψάρα του.

Θα σε παρακαλέσω να μην ασχοληθείς ξανά με την πάρτη μου άμεσα ή έμμεσα και το ίδιο θα τηρήσω κι εγώ. Θα σου είμαι υπόχρεη!

ΥΓ: Ξέρεις, υπάρχουν σχολές αστρολογίας και αστρολόγοι που διδάσκουν και εκτός site. Μην υποτιμάς τους ανθρώπους , ούτε τον τρόπο που διαχειρίζονται τις όποιες γνώσεις τους. Ελπίζω να τελειώσαμε.

Κοραλλία Μόζορα
18-03-2013, 07:34 PM
Δημήτρη,

εξακολουθείς να προσπαθείς να δημιουργήσεις λανθασμένες εντυπώσεις και να διαστρεβλώνεις αυτά που είπα κι αυτό ακριβώς είναι που με θυμώνει επειδή χαζός δεν είσαι.

Κατ' αρχήν, το απόσπασμα του Άλαν Λίο που παραθέτεις είναι απλώς ο ορισμός του φαινομένου. Μα δεν διαφωνούμε στον ορισμό του φαινομένου αυτού (έλεος δηλαδή!) αλλά στην αξιολόγησή του. Επομένως, η παράθεση του ονόματος του Άλαν Λίο δεν προσθέτει τίποτε στην συζήτηση.

Όταν σου παραθέτω ένα πίνακα της κίνησης της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με τον τράνζιτ Κρόνο κι εσύ από δική σου άγνοια νομίζεις πώς έκανα λάθος εγώ και τότε αμέσως με ειρωνεύεσαι και μου ζητάς εξηγήσεις του στυλ "εγώ ξέρω δηλαδή αλλά για εξήγησε στα μέλη να καταλάβουν", φυσικά και θα σου πω ότι είναι δικό σου το λάθος και όχι δικό μου. Κι εσύ το ίδιο θα έκανες στην θέση μου. Τι σχέση έχει ο Άλαν Λίο μ' αυτό;

Επίσης, συνεχίζεις να διαστρεβλώνεις το πώς εννοώ και εξήγησα την έννοια της διάρκειας. Έλεος και πάλι! Δεν είπα ότι δεν συμβαίνει να συμπορεύονται κοντά σε μοίρες ο τράνζιτ Κρόνος και η προοδευτική Σελήνη για πολύ μεγάλα διαστήματα αλλά ότι η επίδραση αυτή δεν διαρκεί τόσο, δεν διαρκεί π.χ. 25 χρόνια αλλά στα διαστήματα που φτάνουν στην ανοχή περίπου μιας μοίρας και κάτω.

Ακόμα δεν είναι αλήθεια ότι δεν μπήκες στην διαδικασία να χαρακτηρίσεις την όψη, όπως λες στον Χρήστο. Εδώ ολόκληρη κοτρώνα μου πέταξες τι θα έκανα αν είχα μια πελάτισσα σαν την Νίκη και πόσο λάθος θα την χειριζόμουν. Μην παίζεις λοιπόν αυτό το παιχνίδι, όλοι διαβάζουμε τι γράφεται εδώ από όλους.

Αν θέλετε να σας σέβομαι πρέπει να με σέβεστε. Δεν μπορείτε να με ειρωνεύεστε και να προσπαθείτε έμμεσα να με υποσκάπτετε και να περιμένετε ότι εγώ θα σας φέρομαι με το σεις και με το σας και μετά να βγάζετε και την ουρά σας απέξω.

Κοραλλία Μόζορα
18-03-2013, 08:24 PM
Η συμπόρευση σε κοντινές μοίρες της προοδευτικής Σελήνης με τον τράνζιτ Κρόνο δεν είναι καινούριο θέμα στην αστρολογία. Οι παλιότερες αναφορές που τουλάχιστο εγώ γνωρίζω ανάγονται στον 19ο αιώνα. Επίσης, είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει τουλάχιστο μια φορά στην πλειοψηφία των ανθρώπων για ένα διάστημα που μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 29 χρόνια, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο μιας μέσης ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις, συμβαδίζουν και δυο φορές στην διάρκεια της ζωής μας, δηλαδή διαρκεί περισσότερο από την μισή μιας μέσης ζωής.

Κι όμως, παρόλο που αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες και αφορά σχεδόν την μισή ζωή των περισσότερων ανθρώπων, δεν υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία γύρω από το θέμα αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις οι αναφορές δεν είναι ούτε αναλυτικές ούτε επεξηγηματικές. Πάρα πολλοί που ασχολούνται με την αστρολογία δεν γνωρίζουν αυτό το φαινόμενο και μάλιστα δεν το γνωρίζουν και πολλοί αστρολόγοι. Σπάνια γράφονται άρθρα γύρω από αυτό το θέμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στα 5 χρόνια που είμαι μέλος σ' αυτό το σάιτ, ενώ δεν μπορώ να σκεφτώ αστρολογικό θέμα που να μην έχει συζητηθεί εδώ, απ' όσο γνωρίζω είναι η πρώτη φόρα που συζητείται τώρα.

Γιατί άραγε; Αν είναι όντως ένα τόσο σοβαρό θέμα και μιας τέτοιας διάρκειας γιατί τόση σιωπή; Γιατί δεν ξετινάζουν αυτό το θέμα οι αστρολόγοι όπως κάνουν με ότι άλλο αφορά τον Κρόνο ή την προοδευτική Σελήνη; Δεν σας λέει κάτι αυτό; Γιατί δεν έχουμε διαλόγους όπως ακούμε συχνά "Εγώ έχω τράνζιτ Κρόνο στον Ήλιο μου - Α, αυτό δεν είναι τίποτε, εγώ ξεκίνησα τώρα τον 25ετή κύκλο του Κρόνου με την πρ. Σελήνη μου - Κουράγιο και δύναμη σου εύχομαι!"

Ας μην κάνουμε λοιπόν ξαφνικά ότι ανακαλύψαμε την τυρόπιτα. Ότι έχουμε ένα τόσο σοβαρό και τέτοιας διάρκειας αστρολογικό φαινόμενο αλλά... σχεδόν κανείς δεν ασχολείται.

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την αστρολογία είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω αυτό το φαινόμενο σε ένα αριθμό χαρτών σε μια πορεία αρκετών χρόνων. Δεν είναι όπως οι εμπειρίες με τον τράνζιτ Κρόνο σε όψη με την γενέθλια Σελήνη ή τον γενέθλιο Ήλιο ή ωροσκόπο για παράδειγμα. Δεν είναι όπως το να έχει κάποιος τράνζιτ Κρόνο πάνω στην γενέθλια Σελήνη του, ας πούμε, αλλά αντί για ένα χρόνο κρατάει 25. Καμμία σχέση. Είναι περισσότερο μια ακαθόριστη ψυχολογική επίδραση που έρχεται σε κάποια μικρά διαστήματα.

Οι άνθρωποι αυτοί, σ' αυτά τα 22, 25, 27 χρόνια ζούσαν κανονικά την ζωή τους, ξεκινούσαν σπουδές, έκτιζαν καρριέρες, παντρεύονταν, έκαναν παιδιά... Όταν όμως η προοδευτική Σελήνη πλησίαζε τον τράνζιτ Κρόνο στην 1ο περίπου και κάτω ένιωθαν ένα απροσδιόριστο βάρος, μια τάση απομόνωσης ή μοναξιάς, μελαγχολία, ότι η ζωή τους δεν οδηγεί πουθενά κ.λπ. ακόμα κι όταν η ζωή τους ήταν σχετικά εντάξει. Δηλαδή, αυτό το ένιωθαν και άνθρωποι που η ζωή τους πήγαινε καλά. Δεν βίωναν δηλαδή ουσιαστικές κρόνιες εμπειρίες εκείνο το διάστημα αλλά μια κρόνια ψυχολογική διάθεση. Δεν ξέρω τι προκαλεί στην πράξη αυτές τις ψυχολογικές διαθέσεις. Δεν ξέρω αν είναι άλυτα ψυχολογικά θέματα της παιδικής ηλικίας (Σελήνη) ή θέματα της τρέχουσας ζωής. Ίσως είναι ένας συνδυασμός και των δύο.

Πιο αραιά, αν υπήρχαν και άλλες επιδράσεις στα προγνωστικά συστήματα μπορούσε η όψη αυτή να συνοδευτεί και από κάποιο γεγονός της φύσης του Κρόνου και της Σελήνης.

Αλίμονο αν ζούσε η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων περίπου την μισή ζωή της με μια σοβαρή δυσαρμονική επίδραση του Κρόνου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Συμβαίνει κάποιες φορές ο προοδευτικός Ήλιος ή ο προοδευτικός Άρης να αρχίσει να συμπορεύεται με τον τράνζιτ Πλούτωνα για χρόνια.

Atrapos
18-03-2013, 10:11 PM
Κοραλλία, αν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου θα πρέπει να ηρεμήσεις και να ανακτήσεις την ψυχραιμία σου.

Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θυμήσου πια ήταν η απάντησή σου στο μέλος που ρώτησε για την όψη αυτή που επαναλαμβάνεται στον χάρτη της, μέχρι το 2026. Της είπες ότι δεν διαρκεί τόσο επειδή δίνουμε μία μοίρα ανοχή.

Ερώτηση πρώτη: είναι αυτή απάντηση που καλύπτει το φαινόμενο αυτό;

Έρχομαι λοιπόν εγώ και αναφέρω την ιδιαιτερότητα των όψεων αυτών. Και δεν λέω τίποτα περισσότερο απ΄ όσα είχε γράψει ο Leo. Μάλιστα το κάνω πιο ελαφρύ αναφέροντας και "διαλείμματα" όπου η όψη δεν ισχύει. Δίνω λοιπόν έναν ορισμό του φαινομένου όπως λες. Εσύ όμως θεωρείς ότι έμμεσα σε υποσκάπτω και αρχίζεις τα "δεν διαρκεί τόσα χρόνια", "αλίμονο αν κράταγε για χρόνια".

Ερώτηση Δεύτερη: Αυτοί οι αφορισμοί δεν είναι μια άρνηση στον ορισμό του Leo με τον οποίο λες τώρα ότι δεν διαφωνείς;

Ερώτηση Τρίτη: Αν δεν διαφωνείς με τον ορισμό του Lεο, γιατί διαφώνησες με αυτό που έγραψα εγώ;

Δεν βρήκα κανένα λόγο να κάνεις την παράθεση των θέσεων των πλανητών για κάθε πρώτη του μήνα, επειδή το έκανες για να μας πεις ότι οι πλανήτες αυτοί δεν είναι συνέχεια σε όψη. Μα δεν είπε κανένας ότι είναι συνεχώς σε όψη. Τουλάχιστον δεν το είπα εγώ, ίσως να το είπε ο Leo:). Ωστόσο ακόμα και τώρα είσαι επιθετική και μιλάς για δική μου άγνοια.

Φυσικά και είναι αλήθεια ότι δεν χαρακτήρισα την όψη σαν "καταστροφική", "γρουσούζικη" κλπ. Ακριβώς επειδή διαβάζεται τι γράφουμε, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία.

Είναι προφανές ότι δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε αλλά επιμένω, γιατί κι εγώ πιστεύω ότι δεν είσαι χαζή. Απλά δεν θέλεις να παραδεχτείς ένα λάθος. Και γίνεσαι αδικαιολόγητα επιθετική και άδικη. Όταν έγραψες ότι στην όψη αυτή δίνουμε ανοχή μία μοίρα, σημαίνει προφανώς ότι ισχύει όταν η όψη δεν απέχει περισσότερο από μία μοίρα. Μετά γράφεις ότι ισχύει μόνο όταν είναι ακριβείας, που σημαίνει καθόλου ανοχή. Σε ρωτάω πως συμφωνούν αυτά τα δύο και μου λες ότι δεν καταλαβαίνω από ανοχές και να μου δώσεις παραδείγματα για το πως υπολογίζουμε τις ανοχές. Θα μπορούσες απλά να πεις ότι πάνω στη ροή του λόγου σου έγραψες ακριβείας και εννοούσες εντός ανοχής. Δεν είναι τόσο σπουδαίο.

Αλλά το πρόβλημα Κοραλλία, είναι πως όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου θεωρείς ότι σε υποσκάπτει και νοιώθεις την ανάγκη να αμυνθείς. Και το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο όταν αυτό το κάνεις με προσωπική επίθεση και άδικες κρίσεις για τον άλλο. Εγώ, παρόλο που διαφώνησα μαζί σου δεν έκρινα τις γνώσεις σου. Επειδή δεν είναι ευγενικό, δεν μου πέφτει λόγος και δεν μου χρειάζεται. Εσύ όμως το κάνεις και η συζήτηση κατεβαίνει πολλά επίπεδα. Εκεί είναι το πρόβλημα κι όχι στον Κρόνο και στη Σελήνη.

ΥΓ. "For those looking for previously-noticed but rarely-mentioned astro-phenomena, here’s one. Alternately called Moon chasing Saturn or Saturn chasing Moon (properly the former, as the faster applies to the slower), it happens when the progressed Moon (with a 27 ½ year cycle) locks into aspect with transiting Saturn (with 29 ½ year cycle)"
Moon Chasing Saturn, Chasing Moon | (http://matrixtownley.wordpress.com/2009/03/30/moon-chasing-saturn-chasing-moon/)

Μου αρέσει ιδιαίτερα η έκφραση locks into aspect, δεν είναι υπέροχη; :)

katiakiss
19-03-2013, 12:01 AM
Αν θέλετε να σας σέβομαι πρέπει να με σέβεστε. Δεν μπορείτε να με ειρωνεύεστε και να προσπαθείτε έμμεσα να με υποσκάπτετε και να περιμένετε ότι εγώ θα σας φέρομαι με το σεις και με το σας και μετά να βγάζετε και την ουρά σας απέξω.
Ο πληθυντικός ήταν ο έμμεσος τρόπος να με ξαναβάλεις στο τριπάκι που σου εξήγησα ότι δεν θέλω να μπω! Σου το ζήτησα όσο πιο ευγενικά μπορούσα, πάρα το γεγονός ότι προσπάθησες να με απαξιώσεις χωρίς κανένα λόγο. Στο ποστ 81 , γράφω μάλιστα ότι συμφωνώ μαζί σου και στο ποστ 84 , απλώς εκφράζω μια διαφορετική γνώμη και μια προσωπική άποψη. Ωστόσο εσύ βιάστηκες να με κρίνεις και να με απαξιώσεις, για πολλοστή φορά στον καιρό της παρουσίας μου στο site.
Για ποιο λόγο να σε υπονομεύσω ή να σε ειρωνευτώ; Έχω κάποιο όφελος; Δεν είμαστε καν συνάδελφοι με τα ίδια οικονομικά συμφέροντα. Δεν έχουμε την ίδια ηλικία, ούτε τις ίδιες επιδιώξεις από την αστρολογία. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? Θέλω να το σκεφτείς αυτό και να με αφήσεις ήσυχη σε παρακαλώ.

Katerina Paraskevopoulou
19-03-2013, 08:53 AM
Ωραία λοιπόν, τώρα δείξτε μας επί χάρτου το όλο θέμα για να καταλάβουμε ακριβώς τι γίνεται! :D

Victory
19-03-2013, 11:05 AM
Καλημέρα στην παρέα και καλή Σαρακοστή. Νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτό το ποστ όχι για να λάβω θέση σε ένα θέμα που επι της ουσίας δεν κατέχω, μιας που προσπαθώ να μάθω περι της αστρολογίας, αλλά για να παραθέσω την δικη μου προσωπική εκδοχή βάση των γεγονότων και όψεων σχετικά με το θέμα. Ως Νίκη θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους σε ανύποπτο χρόνο με βοήθησαν, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο καλεσμα μου για αρωγή, αλλά και σε όλους όσους διαθέτουν χρόνο και φαια ουσία να γράψουν και να εκθεσουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς για να τις μοιραστούν με τα μέλη.Μεχρι στιγμής πραγματικά έχω μάθει πολλά από δω μέσα και συνεχίσω να ρουφώ τις γνώσεις για ένα θέμα που αγαπώ.
Ευχαριστώ!
Προσπαθώντας να εντοπίσω την επίμαχη όψη και πως επηρέασε εμένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ χωρίς καμιά τάση γενίκευσης, έψαξα τις περιοδους που η προοδευμένη μου Σελήνη τετραγώνιζε με τον τρανσιτ Κρόνο. Οι περίοδοι λοιπόν αυτές ήταν από τις πιο σημαντικές στη ζωή μου μέχρι στιγμής. Συνέβησαν μεγάλες αλλαγές που με επηρέασαν πολύ ψυχολογικά (αρνητικά) και όντως όπως είπε η κα Μοζορα υπήρχε έντονα η τάση της απομόνωσης της "κατάθλιψης" και της καταπίεσης.
Ομως, δεν ήταν μόνο αυτή τη όψη που συνετέλεσε στα γεγονότα, γιατί απλά η Σελήνη δείχνει ψυχολογική κατάσταση που απορρεει απο γεγονότα. Παράλληλα με άλλες δυνατές - αρνητικές όψεις που δεχόμουνα και δέχομαι , δεχομαι ΚΑΙ τώρα την όψη αυτή και όπως είπε ο ATRΑPOS θα την δέχομαι μέχρι τον Μαρτιο Απρίλιο του 2014. Στηριζόμενη λοιπόν στον δικό μου χάρτη και ΜΟΝΟ σ αυτόν, και μη θέλοντας να βγαλω γενικευμένα συμπεράσματα, είδα πολύ απλά ότι όντως υπάρχει αυτός ο κύκλος των 25 ετών σχεδόν με διασ΄τηματα "ανακωχής" ....Αλλά η γενέθλια Σελήνη μου είναι αρκετά βεβαρημένη και ευάισθητη ούσα σε αντίθεση με τον Ηλιο μου και ούσα εμπεριεχόμενη στον 7ο οίκο (άρα βαλλεται ο 1ος/7ος). Και ναι όλα αυτά τα χρόνια ο άξονας αυτός είναι στο επίκεντρο.Είναι πολύ λογικό λοιπόν να είναι το "εύκολο θύμα" όταν "χτυπιέται" από έναν βαρύ πλανήτη.
Η περσυνή χρονιά ίσως είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ...Οι όψεις που δεχόμουνα ήταν οι εξής:
-Τρανσιτ Ποσειδώνας σε τετράγωνο με Κρόνο (γενέθλια αντίθεση στον άξονα 4ο/10ο)
-Τρανσιτ Κρόνος σε όψη 150ο με τον γενέθλιο Κρόνο (9ο/4ο)
-Τρανσιτ Ουρανός σε τρίγωνο με Ποσειδώνα
-Αφροδίτη τόξου σε τρίγωνο με Δία γενέθλιο
-Ουρανός τόξου σε αντίθεση (ανοχή 1 μοίρας -φετος ακριβείας) με γεν. Κρόνο
-Προοδευμένος Αρης σε σύνοδο με ακμή 4ου και ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ με γεν.Σελήνη
-Προοδευμένη Αφροδίτη σε τετραγωνο με ΒΔ (ο οποίος βρίσκεται στον 1ο, άρα τεττραγωνο με ΝΔ στον 7ο)
-Ζενίθ τόξου σε σύνοδο με γεν. Δία
-Δίας τόξου αρχίζει με ανοχή 1 μοίρας την σύνοδο με γεν. Ηλιο στον 1ο

Η προοδευμένη μου Σελήνη όλον τον περσινό χρόνο έκανε τις εξής όψεις
-Τετράγωνο με τρανσιτ Κρόνο
-Σύνοδο με ωροσκόπο (άρα ήταν ήδη βεβαρυμένη η ούτως ή άλλως βεβαρυμένη γενέθλια Σεληνη αφού μόλις βγήκε από τον 12ο και Αιγόκερω...)Ακμή 1ου 26ο Αιγόκερω
-Προοδευμένη Σλήνη τετραγώνησε την Αφροδίτη τόξου
-Προοδευμένη Σελήνη τετραγώνησε τον γεν. Αρη

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των όψεων ήταν να χτυπηθεί η ζωή μου σε όλους τους τομείς
Αλλαξε ρυζικά. ανεργία, απότομη αλλαγή κατοικίας και τόπου, το παιδί μου αποφάσισε να πάει να μείνει με τον πατέρα του, ψυχράνθηκα σε πολύ μεγαλο βαθμό με την οικογένεια μου και ειδικά με τα αδερφια μου (Αρης κυβερνήτης 3ου στον τρίτο και σύνοδο με την ακμή 3ου με ανοχή 2 μοιρών) και ακόμη ισχύει, δανειακές εκκρεμότητες με νομική εμπλοκή που αφορά ακίνητη περιουσία, χρεη προς το δημόσιο,μια ηπατική περαστική έξαρση που οφειλόταν σε φαρμακο,και περιστασιακες εργασίες που δίναν ανασες στο τελμα....
Το ψυχολογικό αντίκτυπο μια καλή και δυνατή κατάθλιψη όπου ακόμη με ταλανίζει

Με τα παραπάνω δεν προσπαθώ να δείξω τίποτα άλλο απ το απλό ότι σε μένα η επίμαχη όψη πιστεύω ότι λειτούργησε ως το κερασάκι στην τούρτα.
Η προδιάθεση υπάρχει και με τα κατάλληλα "μέσα" απλά φάνηκε...
Ζητώ συγνώμη εάν κούρασα.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η παρέμβαση μου , δεν είχα κακή πρόθεση , απλά παραθεση που ίσως κάτι να δείχνει και να βοηθήσει στα στατιστικά ευρήματα...
Εάν πιστεύεται ότι οι ερμηνίες μου είναι σε λάθος βαση , παρακαλώ να με διορθώσετε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενεια

Victory
19-03-2013, 11:14 AM
Μια αρκετά σημαντική υποσημείωση που είναι μεν εμφανής αλλά οφείλω να την καταγραψω ως ολοκλήρωση της σκέψης μου είναι οτι ο Κρόνος σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο στον χάρτη μου εφόσον είναι ο κυβερνήτης αυτού....(ωροσκόπος Αιγόκερως) αλλά και ο Αρης εφόσον κατέχει την πιο υψηλη βαθμολογία (σύμφωνα με τον Πτολεμαϊκό πίνακα)

Κοραλλία Μόζορα
19-03-2013, 01:24 PM
Δημήτρη,

ο λόγος που δεν μπορούμε ποτέ να καταλήξουμε κάπου είναι γιατί συνεχώς διαστρεβλώνεις αυτά που λέει ο άλλος και αντί η συζήτηση να ρέει πάνω σε αστρολογικά επιχειρήματα κολλά στο να εξηγούμε συνεχώς τι εννοούσα εγώ και τι εννοούσες εσύ. Όλοι έχουν καταλάβει εδώ τι λέω εκτός από σένα που μου ζητάς ακόμα μέχρι τώρα να εξηγήσω για πολλοστή φορά τι εννοώ. Τι να σκεφτώ δηλαδή; Ότι είσαι τόσο χαζός που δεν μπορείς να καταλάβεις απλά πράγματα όταν σου τα εξηγούν;

Απάντησα στην Βάννα ότι αυτό είναι ένα δύσκολο διάστημα αλλά δεν κρατάει τόσο πολύ γιατί λειτουργεί στα διαστήματα που η πρ. Σελήνη και ο τράνζιτ Κρόνος βρίσκονται μέσα στην ανοχή μιας μοίρας. Εσύ απάντησες ότι κρατάει χρόνια και δεκαετίες και έφερες το παράδειγμα ενός παιδιού που γεννήθηκε την 1/10/2012. Σου έδωσα ένα αναλυτικό πίνακα της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με τον τράνζιτ Κρόνο για 15 μήνες για να δεις ότι το μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα ήταν εκτός ανοχής.

Και τότε εκεί νόμισες ότι έκανα λάθος και με ειρωνεύτηκες. Η ειρωνεία, Δημήτρη, είναι υπόσκαψη. Ακόμα κι αν όντως έκανα λάθος γιατί να με ειρωνευτείς αν ο στόχος σου δεν ήταν η υπόσκαψη; Και προσπάθησες να παρουσιάσεις ότι άλλα έλεγα την μια και άλλα την άλλη. Κι αυτό είναι υπόσκαψη. Και φυσικά σου απάντησα ότι είναι δικό σου το λάθος. Τι περίμενες ότι θα έκανα δηλαδή;

Όταν κάνουμε πίνακες της κίνησης της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με προοδευτικούς, γενέθλιους ή τράνζιτ πλανήτες, η τυπική πρακτική είναι να σημειώνουμε στον πίνακα το χρονικό διάστημα που μια όψη σχηματίζεται με ακρίβεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δίνουμε ανοχή. Αλλά την ανοχή από ποιο σημείο θα την δώσουμε; Και παρόλο που αυτή είναι η τυπική πρακτική που φτιάχνονται αυτοί οι πίνακες εσύ επιμένεις ακόμα ότι έκανα λάθος. Αυτό πώς να το ερμηνεύσω;

Και συνεχίζεις για να μου πεις ότι αφού έχω λάθος τι θα έκανα αν είχα μια πελάτισσα σαν την Νίκη ή την Βάννα; Αυτό κι αν είναι υπόσκαψη. Αυτό είναι σαν να λες έμμεσα: "αυτή κάνει σοβαρά λάθη, δεν είναι καλή στην δουλειά της". Κτύπησες έμμεσα και ύπουλα την επαγγελματική μου ικανότητα.

Αμέσως μετά, παράβλεψες όλα όσα είπες και παίρνοντας το ύφος του καλού παιδιού που έχει τις πιο αγνές προθέσεις με παρουσίασες σαν να σου επιτέθηκα χωρίς κανένα λόγο, ότι εγώ είμαι η εύθικτη, η επιθετική και που δεν ανέχομαι την διαφωνία. Κι αυτό είναι υπόσκαψη. Την διαφωνία την ανέχομαι, την ειρωνεία και τα έμμεσα κτυπήματα δεν ανέχομαι.

Πάνω στο αστρολογικό θέμα της συζήτησης είπα την γνώμη μου όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσα και δεν ξέρω τι θα μπορούσα άλλο να εξηγήσω. Η μη αστρολογική συζήτηση δεν έχει νόημα να συνεχιστεί άλλο γιατί όσο και να συζητήσουμε δεν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου.

givta
19-03-2013, 02:07 PM
Καλημερα, θα ηθελα να ρωτησω οταν βγαζεις το χαρτι της ηλιακης επιστροφης, τι πρεπει να προσεξεις?οι οψεις που σχηματιζονται σε επηρεαζουν ολο των χρονο?και κατι ακομα οι ανοχη που υπαρχει σε καθε οψη τι σημαινει?ευχαριστω πολυ.συγγνωμη που το γραφω εδω δεν ηξερα πως να ανοιξω καινουργιο θεμα.

Atrapos
19-03-2013, 02:33 PM
Σου έδωσα ένα αναλυτικό πίνακα της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με τον τράνζιτ Κρόνο για 15 μήνες για να δεις ότι το μεγαλύτερο από αυτό το διάστημα ήταν εκτός ανοχής.

Και τότε εκεί νόμισες ότι έκανα λάθος και με ειρωνεύτηκες.

Έχω βαρεθεί να γράφω ότι ποτέ δεν υποστήριξα ότι η όψη και η επίδρασής της είναι συνεχής, γι’ αυτό και θεώρησα άσκοπη τη λίστα με τις θέσεις των πλανητών. Πως μπορείς ακόμα να λες ότι σ’ αυτό διέκρινα λάθος; Το λάθος σου ήταν στην αρχική σου τοποθέτηση.

Όταν κάνουμε πίνακες της κίνησης της προοδευτικής Σελήνης σε σχέση με προοδευτικούς, γενέθλιους ή τράνζιτ πλανήτες, η τυπική πρακτική είναι να σημειώνουμε στον πίνακα το χρονικό διάστημα που μια όψη σχηματίζεται με ακρίβεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δίνουμε ανοχή.

Μόνο που εσύ έγραψες ότι η όψη ισχύει μόνο όταν είναι ακριβείας, κι όχι ότι απλά σημειώνεις στους πίνακες την θέση της όψης ακριβείας. Πολύ σαφή πρόταση και φυσικά πολύ λάθος.

Κοραλλία,
Μπορεί να έχασες την ευκαιρία να εντυπωσιάσεις τον Leo, λέγοντας του ότι δεν ξέρει από προόδους, αλλά εμένα εξακολουθείς να με εντυπωσιάζεις με το πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις. Δεν το περίμενα ομολογώ, ξεπέρασες τις προσδοκίες μου. :)

Στο προηγούμενο μήνυμά μου, έθεσα τρεις απλές ερωτήσεις. Καταλαβαίνω ότι για σένα θα ήταν τεράστια υπέρβαση το να προσπαθήσεις να απαντήσεις γιατί θα πρέπει να παραδεχτείς την αρχικά λάθος θέση σου. Αρχικά, έδωσες μια απάντηση που ήταν τουλάχιστον ελλιπέστατη. Εγώ δεν έγραψα τίποτα περισσότερο απ’ ότι ο Leo, κι όμως εσύ είδες προσπάθεια υπόσκαψης. Το ξέρω ότι δεν είναι δυνατόν να σε ενόχλησε τόσο αυτό που έγραψα. Απλά, είχες έτσι κι αλλιώς στο μυαλό σου ότι προσπαθώ (προσπαθούμε???) να σε υποσκάψω και όταν διάβασες μια απλή αστρολογική παρατήρηση, το πήρες σαν χειροπιαστή υπόσκαψη. Έτσι, αρνήθηκες τα προφανή με τους αφορισμούς σου και όταν κατάλαβες το λάθος σου το γύρισες στην προσωπική επίθεση.

Το πόσο έχεις χάσει την ψυχραιμία σου και το πόσο προκατειλημμένη είσαι, φαίνεται όχι τόσο από τις κρίσεις σου για μένα (που βέβαια σε χαρακτηρίζουν) αλλά από το ότι «τα έχωσες» και στην Κάτια, τελείως αναίτια και αδικαιολόγητα. Καταλαβαίνω ότι εγώ σ’ έχω εκνευρίσει (και ομολογώ ότι το διασκεδάζω αρκετά:p) αλλά ότι πήραν τα σκάγια και την Κάτια, δείχνει καθαρά την προκατάληψή σου και την έλλειψη καθαρού μυαλού.

Είναι πολύ εύκολο να αναλώνεσαι σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις, Κοραλλία. Πολύ εύκολο και φτηνό ταυτόχρονα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις ότι έτσι υποσκάπτεις μόνη σου τον εαυτό σου.

ΥΓ. Αν σκοπεύεις να κάνεις μια προσπάθεια να απαντήσεις στις τρεις ερωτήσεις μου, εδώ είμαι για να βοηθήσω. :)

katiakiss
19-03-2013, 03:25 PM
Καλημερα, θα ηθελα να ρωτησω οταν βγαζεις το χαρτι της ηλιακης επιστροφης, τι πρεπει να προσεξεις?οι οψεις που σχηματιζονται σε επηρεαζουν ολο των χρονο?και κατι ακομα οι ανοχη που υπαρχει σε καθε οψη τι σημαινει?ευχαριστω πολυ.συγγνωμη που το γραφω εδω δεν ηξερα πως να ανοιξω καινουργιο θεμα.Εισαγωγή και Μελέτη Ηλιακής Επιστροφής (Solar Rutern) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%C E%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-149/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%C E%AE%CF%82-solar-rutern-14310/) Διάβασε αυτό και τις συζητήσεις που ακολουθούν. Θα ωφεληθείς αρκετά.

katiakiss
19-03-2013, 03:40 PM
Δημήτρη και Κοραλλία, φτάνει! Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σας προσβάλω , αλλά επειδή ξέρω πολύ καλά από θυμούς , από πρώτο χέρι, σας λέω ότι το θέμα έχει ξεφύγει. Ότι έγινε , έγινε. Ξέρουμε καλά όλοι ότι όσο πλησιάζει ο Άρης στον Ουρανό, τα πράγματα δεν θα γίνονται καλύτερα και είναι σαν να αγνοούμε αυτά που τόσο καλά γνωρίζουμε. Καμία προσπάθεια να το διαχειριστούμε. Ας μπει μία τελεία. Ο καθένας, ότι κατάλαβε, κατάλαβε. Γυρνάμε σελίδα και τέλος!

Νίκη, σε ευχαριστούμε πολύ για όσα κατέθεσες. Πριν από λίγο πήρα την άδεια του μέλους να παραθέσω κι εγώ με περισσότερες λεπτομέρειες όσα έχουν συμβεί στο διάστημα που διαρκεί η σύνοδος της προοδευτικής Σελήνης με τον τράνζιτ Κρόνο. Θα τα καταγράψω και θα επανέλθω με ποστ για όσους ενδιαφέρονται.

Victory
19-03-2013, 03:48 PM
Κατια σ ευχαριστώ πολύ ειδικά για την λευκή σημαία που ύψωσες:clap: :love:
Περιμένω να διαβάσω σχετικά ποστ απο όλους σας μιας που είναι η πρώτη φορά που αγγίζουμε τέτοιο θέμα και δείχνει να ενδιαφέρει πολλούς απο μας ;)

vanna8
19-03-2013, 08:23 PM
Γεια σας.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στην ερωτησή μου.Προσπάθησα να κανω μια
ερευνα αυτο το διάστημα. Ο χαρτης δεν ειναι δικος μου,αλλά της κορης μου.
Γεννηθηκε με τετραγωνο Κρονου σεληνη. Κρονος 11 διδυμων σεληνη 4 παρθενου.
Κοντα στον ωροσκοπο 29 λεων.Εκτοτε ο transit κρονος κανει τετραγωνο την προοδευτικη
σεληνη της.Ωστοσο γεγονοτα εφερε οταν εκανε σύνοδο με τον προοδευτικο ηλιο ο transit
κρονος τετραγωνιζοντας την προοδευτικη με ανοχη 2 μοιρων.Δευτερο γεγονος εφερε
οταν ο transit Κρονος εκανε σύνοδο με τη σεληνη και ο προοδευτικος ωροσκοπος
επεφτε πανω στη γεννέθλια σελήνη,παλι και σε αυτες τις περιπτωσεις το τετραγωνο
με την προοδευτικη ηταν 2 μοιρες περιπου.Μεχρι τωρα καταλαβα οτι ενεργοποιηται το τετραγωνο
οταν ο transit κρονος κανει οψη με γεννεθλιο πλανητη.
Εχω ενα δευτερο παραδειγμα ειναι μιας φιλης μου, που δεν εχει γεννεθλιο τετραγωνο κρονου
σεληνη.Τωρα η προοδευτικη σεληνη της κανει συνοδο με την γεννεθλια σεληνη
και ο transit κρονος κανει τετραγωνο στη σεληνη της, ενεργοποιοντας το τετραγωνο
γεννεθλιο ερμη-σεληνη.Θα δουμε αυτο τι θα φερει.Ευχαριστω και παλι.Η αστρολογια αλλαξε
τον κοσμο μου. φιλικα.

Atrapos
20-03-2013, 12:12 PM
Καλημέρα Vanna8. Αν μη τι άλλο, δεν θα πρέπει να έχεις κανένα παράπονο από το ενδιαφέρον στην ερώτησή σου.:)

Να κάνω μια μικρή παρατήρηση σ’ αυτά που γράφεις: Υπάρχει στην αστρολογία η διαδεδομένη αντίληψη ότι μια όψη ενεργοποιείται όταν φέρνει γεγονότα. Είναι φυσιολογική άποψη αλλά δεν είναι απαραίτητα και τόσο σωστή. Μία όψη που είναι εντός ανοχής στον χάρτη μας, είναι ενεργή ακόμα και αν δεν φέρνει γεγονότα. Θα μου πεις, τι να την κάνω αν δεν φέρνει τίποτα; Το καταλαβαίνω, αλλά ειδικά όταν μιλάμε για προόδους και ακόμα περισσότερο για την Σελήνη, αναφερόμαστε ουσιαστικά σε μια διαδικασία προσωπικής εξέλιξης που μας αλλάζει εσωτερικά. Η εξωτερική έκφραση με τα γεγονότα ακολουθούν (σε παρακαλώ μη με ρωτήσεις «μετά από πόσο καιρό», «σε πόσες μοίρες» κλπ:)).

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι πρόοδοι δεν φέρνουν γεγονότα, κάθε άλλο. Θέλω να πω ότι το γεγονός είναι κάθε φορά μια εξωτερίκευση μιας εσωτερικής διεργασίας που έχει προηγηθεί και η πορεία αυτής της διεργασίας φαίνεται από το σύνολο του χάρτη. Ειδικά η Σελήνη συχνά χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί ο χρόνος ενός γεγονότος, μιας και κινείται γρήγορα, και όχι σαν την αιτία του γεγονότος.

Για να ξαναγυρίσουμε στην κόρη σου λοιπόν, έχει ένα γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης – Κρόνου αρκετά μεγάλης ανοχής αλλά συγκλίνων. Όπως έγραψες, η όψη της προοδευμένης Σελήνης θα επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που θα είναι εντός ανοχής, θα φέρνει κι ένα γεγονός. Αλλά και η έλλειψη γεγονότος δεν σημαίνει ότι η όψη δεν είναι ενεργή. Πολύ περισσότερο, αφού μιλάμε για γενέθλια όψη και μάλιστα με μια Σελήνη στον 1ο οίκο, σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο και έναν Κρόνο πιθανώς πάνω στο Μεσουράνημα. Αλλά αυτό είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, όπου δουλεύεται η «γενέθλια υπόσχεση».

Και μια συμβουλή: Παρακολούθα και τον Ερμή στον χάρτη της κόρης σου, που είναι κυβερνήτης Σελήνης και Κρόνου.

givta
20-03-2013, 12:43 PM
Ευχαριστω πολυ..

Χρυσάνθη Σπίγγου
20-03-2013, 04:55 PM
Αγαπητή Victory – Νίκη καλησπέρα,

Αν και δεν έχω περισσότερα στοιχεία πέρα όλων όσων εξέθεσες στο δημοσίευμα σου – άρα δεν μπορώ να έχω και μία κάπως πιο ολοκληρωμένη εικόνα – παίρνω το θάρρος να σου εκφράσω κάποιες απόψεις σχετικά με όσα σου συμβαίνουν.

Σκεφτόμουν λοιπόν, πως ίσως το κερασάκι στην τούρτα να μην εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο στις όντως συχνά πυκνά επαναλαμβανόμενες δυσάρεστες όψεις του χάρτη σου.

Σημειωτέον ότι πολλοί άλλοι πριν από εσένα, και ακόμα περισσότεροι στο παρόν, ενώ σίγουρα έπονται εξίσου πολλοί στο μέλλον, βίωσαν και υπέστησαν ίσως και πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες και μάλιστα με πολύ πιο αναίμακτες όψεις από ότι οι δικές σου.

Θα άξιζε για του λόγου το αληθές και της πληροφόρησης σου αν γινόταν να σου εκθέσω κάποιους από αυτούς ώστε να καταλάβεις την ουσία των λεγομένων μου. Πρακτικά βέβαια πολύ δύσκολο.

Ο λόγος όμως που αναφέρθηκα στα παραπάνω είναι γιατί ως ενασχολούμενη με την καρμική και επί νεοτέρας βάσεως και με την συστημική αστρολογία, η πρώτη μου μέριμνα είναι πάντα να διερευνώ τα πρωτοαίτια των όποιων δυσκολιών περνάμε ενίοτε πίστεψε με, όλοι μα όλοι στην ζωή μας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στον άξονα –τόσο από πλευράς οικοθεσίας αλλά και ζωδίου – του Νοτίου και Βορείου Δεσμού. Βέβαια ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για εμένα είναι και η προγενέθλια έκλειψη στην οποία δεν θα σταθώ επί του παρόντος καθότι είναι αρκετά δύσκολο και σύνθετο θέμα για να ερμηνευτεί ίσα –ίσα σε δυο τρεις γραμμές.

Ενας άλλος σημαίνοντας παράγοντας των δικών μου προσεγγίσεων έγκειται στην θέση σχέση και εμπλοκή του Πλούτωνα –όπου και εάν υπάρχει, εμπλοκή εννοώ – καθώς βέβαια και του πως και γιατί είναι ίσως αυτός που θέτει τα δικά του ζιζάνια στις ήδη υπάρχουσες δυσκολίες.

Με άλλα λόγια εκείνο το οποίο προσπαθώ να πω είναι, ότι όταν, όπου και όποτε άρχονται τόσο πολύπλευρα και επί συνεχούς βάσεως πολλαπλά δυσάρεστα συμβάντα, βοηθά τα μέγιστα να ανατρέξει κανείς και σε αυτές τις δυο εκδοχές και πολύ προσεχτικά να διερευνήσει επομένως το εάν ίσως τα διαδραματιζόμενα αποτελούν θέμα ενός ευρύτερου καρμικού πλαισίου για το οποίο καλείται γενικώς κανείς έρθει κατά διαστήματα αντιμέτωπος.

Ναι κατανοώ και επαυξάνω την όποια τυχόν ένσταση σου στα λεγόμενα μου, και το μόνο βέβαιο είναι ότι με την αναγνώριση, τη κατανόηση και την αποδοχή μίας παρόμοιας προοπτικής σίγουρα ούτε τα χρέη προς το δημόσιο θα εξαλειφθούν πολύ δε λιγότερο τα χρέη των όποιων δανείων.

Ωστόσο από μόνο του το σταδιακό έστω πέρασμα Νοτίου –Βορείου Δεσμών κάθε 19 περίπου μήνες (μην εξαιρώντας βέβαια και τον αντίστοιχο γενέθλιο άξονα ) και όποια τυχόν δυσμενής σχέση του προς το γενέθλιο ή και το προοδευτικό χάρτη μας, είναι ήδη από μόνη της μία τρανή και πολύ βαθύτερη ένδειξη για το κατά που τραβάνε τα πράγματα. Πόσο μάλλον ετούτο τον καιρό που ο άξονας Νοτίου Ταύρου –Βορείου Σκορπιού όχι μόνο ταλανίζει εσένα, αλλά το μέγιστο του ελληνικού πληθυσμού. Τους περισσότερους πελάτες μου τους ταλανίζει νυχθημερόν.

Θα μου πεις. Μα τώρα ότι έγινε –έγινε και εγώ ήδη διανύω τα Τάρταρα. Σωστό αλλά λάθος. Η αποδοχή – και κατά την προσωπική και την επί πολλών χρόνων εμπειρία που αυτό με δίδαξε – η αρχή της αναγνώρισης είναι ήδη το ήμισυ του παντός.

Αυτό γιατί δεν υπάρχει τίποτε σοφότερο που η αστρολογία γενικότερα και η καρμική –συστημική αστρολογία ειδικότερα μας επισημαίνουν και μας διδάσκουν είναι ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο, τίποτε δεν είναι άμοιρο της προσωπικής μας ευθύνης, και για τίποτε δεν φταίνε οι άλλοι, ή οι δυσμενείς πλανήτες και οι σχηματιζόμενες όψεις μεταξύ τους, πολύ δε λιγότερο οι γενέθλιοι ή οι προοδευτικοί γρήγοροι πλανήτες. Σίγουρα κάτι άλλο πιο βαθύ και μεγάλο κρύβεται από κάτω. Ισως αυτές οι σκέψεις να είναι ένα –ευελπιστώ θετικό ερέθισμα – για όλα όσα θα μπορούσες η ίδια να ασκήσεις μία πιο εσωτερική κριτική στα πράγματα.

Ευχαριστώ για την προσοχή σου, όσο και όλων εκείνων που γνωρίζουν πως πίσω από κάθε πικρή και δυσάρεστη αιτία, βρίσκεται κάτι ισχυρό, που συνήθως δεν είναι άλλο, από μία ρηξικέλευθη προϊούσα ατομική κρίση. Εντοπίζοντας την και αναγνωρίζοντας την όλοι οι δρόμοι ανοίγουν για την ίαση της, είτε με άσχημες όψεις Σελήνης Κρόνου –σύντομες, αργές ή πολλάκις επαναλαμβανόμενες – όπως τουλάχιστον έμαθα και ακόμα μαθαίνω με ανάλογες –ίσως και δυσκολότερες – από την δική σου, περιστάσεις της ζωής μου.

Victory
20-03-2013, 06:48 PM
Kα Σπίγγου με τιμα η ειδικη σας αναφορά και σας ευχαριστώ γι αυτό. Θεωρώ δε (η μάλλον πιστευω) ότι η αναγνώριση και αποδοχη του εαυτού μας είναι το πρωτο και σημαντικό που οφείλουμε να κάνουμε εάν επιθυμούμε να βελτιώσουμε , να τροποιποιήσουμε ή να μεγενθύνουμε στοιχεία μας. Σ΄αυτήν την διαδικασία πιστεύω ότι η αστρολογια βοηθά τα μέγιστα εφόσον μαζί της Καταννοόύμε γιατί τις περισσότερες φορες όλοι μας επαναλλαμβάνουμε διαχρονικά το ίδιο λάθος (κρινόμενο εκ των ήδη αποτελεσμάτων) μοτιβο συμπεριφοράς και κατ επεκταση διαχείρισης καταστασεων αναμένοντας θετικά αποτελεσματα... Απλά γιατί αυτό που γνωρίζω και κατεχω ως οικείο (εμπειρικά ,τρόπος που μεγαλώσαμε με συγκεκριμένες συμπεριφορες σε συγκεκριμένες κοινωνίες ή κυτταρικά όπως είναι οι προ γεννησης εμπειρίες δηλαδη κατα την διάρκεια της κύησης) είναι πιο δυνατο και με άγει , δεν μπορώ να το ελέγξω τόσο εύκολα...
Τα βιώματα που ανέφερα στο συγκεκριμένο ποστ, είναι επί το πλείστον θεωρώ προσωπικά, αποτέλεσμα (Κρονια διδαχή) των δικών μου διαχρονικά εσφαλμένων επιλογών, όπου φυσικά και μπορεί να εντοπιστεί και αστρολογικά (με τις πλανητικές όψεις) και ψυχολογικά.
Οσο αφορά στην δική σας τοποθέτηση ναι γεννήθηκα μετά από εκλείψεις , η πρώτη 16/1/1972 ηλιακή στις 25 και κάτι του Αιγώκερω (26ο ο ωροσκόπος μου) και η επόμενη Σεληνιακή 30/1/1972 στις 9ο και 36' του Λέοντα (στις 10ο 25' του Υδροχόου έχω τον Ηλιο μου) Φυσικά και δεν είναι τυχαίο...΄
Τ'ωρα ποσο και που επηρεαζομαι ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Ισως ένα άρθρο σχετικό θα μας βοηθούσε στην κατανόηση των προγενεθλιακών εκλείψεων.
Εαν κατάλαβα καλά πιστευεται ότι η τοποθέτηση των Δεσμών σ εναν χάρτη καθορίζει τον άξονα όπου καλέιται να εξελιχθει στην διάρκεια της ζωής του (εν προκειμένω 1ο/7ο) και μέσα από σκληρα γεγονότα τις περισσότερες φορές ώστε να νικήσει συτό το ...οικείο που τον κρατά δέσμιο στα λάθη του; Και τα γεγονότα αυτά θα είναι ανάλογα των όψεων που θα δέχεται ;
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την καρμική αστρολογία, ίσως γιατί θεωρώ ότι ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει τον δρόμο του , ίσως πάλι γιατί είμαι απλά αμφισβητίας και ανεξάρτητο πνεύμα και δεν θα μπορούσα να δεχτω εύκολα τα...δεσμά του πεπρωμένου:o
Ισως απλά να την έκρινα βιαστικά νομίζοντας όλα τα παραπάνω χωρίς να την γνωρίσω καν :rolleyes:
Απ ότι καταλάβατε κάτι καταφέρατε και σπείρατε ;):D

Κοραλλία Μόζορα
20-03-2013, 11:09 PM
Δημήτρη,

σε μια τέτοια στιγμή που η χώρα μου και όλοι εμείς περνούμε δραματικές καταστάσεις και δεν μπορώ να έχω την προσοχή μου στραμμένη σ' αυτή την συζήτηση εσύ μου έγραψες αυτό το κατεβατό και σ' αυτό το ύφος; Τελικά η ποιότητα και το ήθος ενός ανθρώπου κρίνεται από πολλά.

Τις τρεις ερώτησεις σου τις απάντησα πολύ καθαρά στα προηγούμενα ποστ μου και δεν μπήκα στον κόπο να τις ξαναπαντήσω. Απλώς εσύ δεν θέλεις να τις δεις γιατί κόλλησες σε λέξεις για να κάνεις ένα πόλεμο όχι ουσίας αλλά εντυπώσεων. Αυτός ο πόλεμος όμως αυτή την στιγμή μου φαίνεται εξαιρετικά ανόητος.

vanna8
21-03-2013, 09:51 AM
Ευχαριστώ Κ.Κοραλλία για τις απαντήσεις.Σου εύχομαι οτι καλο για την χωρα σου, ολόψυχα.
το αξίζουν..

Atrapos
21-03-2013, 11:54 AM
Κάτια, Victory κλπ μην ανησυχείτε και έχω καταλάβει ότι είναι «λαϊκή απαίτηση» να σταματήσει αυτή η, κατά τα άλλα, εξόχως διασκεδαστική και αποκαλυπτική συζήτηση. Μπορεί να σας κούρασε αλλά ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για μένα αφού μου κατέστησε φανερό ότι η ποιότητα και το ήθος κάποιου κρίνεται από τα «όπλα» που διαλέγει για να διεξαγάγει έναν «πόλεμο».

Lipstick
21-03-2013, 12:27 PM
Καλημέρα σας

Δεν έχω καταλάβει πως γίνετε να κολλάτε σε λέξεις και να δημιουργείτε αυτό το χάος ενώ μπορείτε πολύ απλά να πείτε την γνώμη σας αλλά να σεβαστείτε την άποψη μιας γυναίκας που ασχολείται 30 χρόνια με την αστρολογία.

Στο ερώτημα Τι θα έκανε η Κοραλλία αν είχε μια πελάτισσα σαν την Νίκη ή την Βάννα; Κατά την γνώμη μου θα ήταν πολύ ευχαριστημένες και οι δυο.

Η Κοραλλία δεν χάνει ποτε την ψυχραιμία της, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να έχει προηγηθεί.

Εγώ προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερή που είμαι μαθήτρια της γιατί είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μια σπουδαία δασκάλα.

Lipstick
21-03-2013, 01:25 PM
Διαβάζοντας τον υποτιθέμενο διάλογο με επιχειρήματα, που προφανώς ήταν μονόλογος καθώς η κυρία Μόζορα σε όλη την διάρκεια αυτής της αντιπαράθεσης αναγκάστηκε απλά να επαναλαμβάνει τον εαυτό της δηλώνοντας το επίσης προφανές της άποψης της, διαπιστώσαμε ότι η άλλη πλευρά της αντιπαράθεσης πρότεινε αντί επιχειρημάτων επί της ουσίας, χαρακτηρισμούς επί προσωπικού, σαρκαστικά σχόλια και συγκαλυμμένη επιθετικότητα προσπαθώντας να την εξωθήσει στα άκρα, με το ακόμα πιο εξόφθαλμο συμπέρασμα, ότι τελικά η ουσία της αντιπαράθεσης ήταν αποκλειστικά και μόνο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ένας άνθρωπος με εμπειρία 30 ετών στον χώρο, δοκιμασμένος στην δουλειά, την διδασκαλία και την ζωή, με άριστη συμπεριφορά και σπάνιο ήθος στον χώρο, είναι τρελός, εγωιστής και κοντόφθαλμος.

Λυπούμαστε, αλλά μερικοί άνθρωποι με την συμπεριφορά τους έχουν ήδη κερδίσει τον σεβασμό μας και όση λάσπη και αν πέσει πάνω τους, θα συνεχίσουν να λάμπουν πρώτα από όλα γιατί η συνείδηση τους είναι καθαρή. Κυρία Μόζορα τα σέβη μας και λυπόμαστε που έπρεπε να περάσετε από αυτή την διαδικασία, και ειδικά μέσα στα πλαίσια ενός χώρου που προσφέρετε ενεργά, διδάσκοντας και αρθρογραφώντας. Να γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν την αξία σας και στον χώρο αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την απουσία της διαχείρισης. Και μάλιστα ενός τόσο μεγάλου και δημοφιλούς χώρου, που θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτική ως προς τους χειρισμούς σε τέτοιου είδους έκτροπα και ιδίως όταν αυτά προέρχονται από συνεργάτες του.

Και πάλι δηλώνουμε την υποστήριξη μας στην κυρία Μόζορα και ελπίζουμε ότι αυτή η τόσο δυσάρεστη πραγματικά περίπτωση αυτού του θέματος θα σταματήσει εδώ. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε και η ίδια και τα δικά μας μάτια.

Εκ μέρους των Φίλων Αστρολογίας Θεσσαλονίκης.

Atrapos
21-03-2013, 02:06 PM
Καλημέρα Lipstic (και λοιποί Φίλοι της Αστρολογίας Θεσσαλονίκης).

Αν έχεις παρακολουθήσει από την αρχή τη συζήτηση (αυτό το χάος όπως λες) είμαι σίγουρος ότι θα δεις πως εγώ απλά τη γνώμη μου έγραψα. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι προηγουμένως η Κοραλλία είχε γράψει μια άλλη γνώμη και από εκεί ξεκίνησαν όλα.

Το να διαφωνήσω όμως με την Κοραλλία δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν έλλειψη σεβασμού για την ίδια και τα χρόνια της στην αστρολογία. Η έλλειψη σεβασμού υπάρχει όταν αφήνουμε τα αστρολογικά επιχειρήματα και αρχίζουμε τις προσωπικές κρίσεις και ύβρεις για τον άλλον. Αν κρίνω από την ανακοίνωση των Φίλων Θεσσαλονίκης, θεωρείς ότι εγώ έκανα προσωπική επίθεση. Όπως έχει γραφτεί ήδη, ό,τι έχουμε γράψει υπάρχει και είναι στη διάθεση του καθενός.

Όσο για τη ρητορική μου ερώτηση σχετικά με τη συμβουλή της Κοραλλίας στην Νίκη του 1989, (δεν χρησιμοποίησα τον όρο «πελάτισσα») είχε σκοπό να δείξει αυτό που υποστηρίζω καιρό τώρα: Ότι η αρχική τοποθέτηση της Κοραλλίας δεν αρκεί για να καλύψει ένα φαινόμενο που θα κρατήσει 25 χρόνια. Φυσικά, αν είχε επαγγελματικό ραντεβού, είχε κοιτάξει χάρτες, προοδευτικά συστήματα κλπ, θα ήταν μια τελείως άλλη περίπτωση.

Το ζήτημα όμως είναι ότι εδώ δεν είναι επαγγελματικά ραντεβού. Ένα φόρουμ είναι όπου συζητάμε. Ένα μέλος ρώτησε κάτι για τις όψεις αυτές κι εγώ ανέφερα αυτήν την ιδιαίτερη επαναληψημότητά τους (για την οποία τελικά όλοι συμφωνήσαμε). Το θεωρώ όμως λυπηρό, αν εσείς, σαν μέλη και σπουδαστές της αστρολογίας, θα προτιμούσατε να μην είχα πει τίποτα και πιστεύετε ότι η αρχική απάντηση της Κοραλλίας σας καλύπτει. Τότε η δασκάλα σας δεν θα είχε θιχτεί αλλά και εσείς δεν θα είχατε μάθει για τις όψεις αυτές.

Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός του φόρουμ, τουλάχιστον όχι για μένα που δεν κάνω δημόσιες σχέσεις.

Lipstick
21-03-2013, 02:20 PM
' Όπως έχει γραφτεί ήδη, ό,τι έχουμε γράψει υπάρχει και είναι στη διάθεση του καθενός.'

Συμφωνούμε απολύτως και σας ευχαριστούμε που κι εσείς δείχνετε την καλή διάθεση να κλείσει αυτό το θέμα εδώ.
Καλή σας συνέχεια :)

katiakiss
21-03-2013, 02:52 PM
Εκείνους που δεν άφηναν τα κόπρανα να πιάσουν κρούστα για να μην μυρίζουν, οι παλιοί τους έλεγαν «σκ@τοκουτάλες» , σαν την κουτάλα που τα ανακατεύει.

Οι διαχειριστές του φόρουμ έχουν βαρεθεί να κάνουν τους αστυνομικούς κάθε φορά που μπορεί να ξεφύγουμε και ευγενικά σας ζήτησα να σταματήσει η αντιπαράθεση εδώ!
Ο ένας μίλησε για ήθος , λόγω αυτού που περνάει η Κύπρος, άσχετο αν θα έπρεπε να μην μας μιλάει κανένας για σχεδόν δυο χρόνια με αυτά που περνάει η Ελλάδα. Και το λέω εγώ που είμαι Κύπρια και η αδελφή μου ζει στην Κύπρο. Το να φτάσουμε να μιλάμε για ήθος, άγνωστοι μεταξύ μας άνθρωποι, είναι τουλάχιστον ανόητο, εκτός από άκρως προσβλητικό. Μετά από αυτό, ο Δημήτρης δεν απάντησε εριστικά και δεν θα απαντούσε.

Ένας άνθρωπος που είναι σίγουρος για τον επαγγελματισμό του, δεν νιώθει απειλημένος από φράσεις και λέξεις, ιδιαίτερα όταν διατείνεται ότι δεν πρέπει να κολλάμε σε λέξεις και φράσεις. Κανείς δεν υποτιμά την Κοραλλία σαν αστρολόγο. Κανείς!
Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και τον Δημήτρη σαν αστρολόγο. Κανείς!

Αν έχουν κάτι μεταξύ τους , έλπιζα ότι θα το λύσουν ή θα το σταματήσουν πριν στραφεί εναντίον τους. Και ενώ ο Δημήτρης δεν απάντησε εριστικά στη βαριά προσβολή περί ήθους, ήρθαν οι δυνάμεις από το υπερπέραν. Δεν υπάρχει αυτό !
Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι μικροπρεπές να βγαίνετε οι μαθήτριες και να ρίχνετε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης που άνοιξαν δύο άνθρωποι αναμφισβήτητων γνώσεων και ικανοτήτων? Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτά τα κάναμε στο δημοτικό (και πάλι όχι όλοι) τότε που τα παιδάκια πάνε στη δασκάλα τους λουλούδια και το γλυκό που έφτιαξε η μαμά την προηγούμενη?
Το κάνετε πάντα με τα likes σας σε περιπτώσεις που νιώθετε ότι θέλετε να πάρετε θέση, αλλά τώρα αλλάξατε πίστα και βγαίνετε και με ποστ. Έλεος δηλαδή!

Και αφού κάνεις την ανοησία , για να μην πω την χοντροπατάτα, μας λες ότι έκλεισε το θέμα με χαμόγελο. Εντάξει λοιπόν, τώρα έκλεισε. Τελειώσαμε. Ωραία. :)

Lipstick
21-03-2013, 03:17 PM
Κυρία Katiakiss,
δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε περαιτέρω την ευφάνταστη απάντηση σας πέραν του ότι σαφέστατα για ακόμα μία φορά διακρίνουμε την ίδια έλλειψη επιθετικότητας, προσβλητικών σχολίων και λεονταρισμών που επιδείχτηκε και στην κα Μόζορα.
Τώρα ναι, για εμάς εδώ το θέμα έχει λήξει, μαζί με όλα όσα επίσης πρέπει ταυτόχρονα να λήξουν. Όπως ανέφερε και ο Κύριος Δημήτρης τα λεχθέντα είναι στην διάθεση των αναγνωστών για να εξάγουν όποια συμπεράσματα επιθυμούν.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για την καλή σας διάθεση να συμφωνήσουμε έστω στο ότι αυτό το θέμα κλείνει εδώ.:)

katiakiss
21-03-2013, 03:26 PM
Κυρία Katiakiss,
δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε περαιτέρω την ευφάνταστη απάντηση σας πέραν του ότι σαφέστατα για ακόμα μία φορά διακρίνουμε την ίδια έλλειψη επιθετικότητας, προσβλητικών σχολίων και λεονταρισμών που επιδείχτηκε και στην κα Μόζορα.
Τώρα ναι, για εμάς εδώ το θέμα έχει λήξει, μαζί με όλα όσα επίσης πρέπει ταυτόχρονα να λήξουν. Όπως ανέφερε και ο Κύριος Δημήτρης τα λεχθέντα είναι στην διάθεση των αναγνωστών για να εξάγουν όποια συμπεράσματα επιθυμούν.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για την καλή σας διάθεση να συμφωνήσουμε έστω στο ότι αυτό το θέμα κλείνει εδώ.:)Κριαρισμούς κυρία μου, μη λέμε κι ότι θέμε. Ευχαριστώ για το άψογο ήθος σας να μην ανακατευτείτε και για το γεγονός ότι αναγνωρίζετε την ευφάνταστη πλευρά μου.

Να είστε καλά. Πάντα τέτοια.:D

ScP
21-03-2013, 04:35 PM
Ωραία...

Νάτη και η διαχείριση μετά από μέρες. Προσωπικά έλπιζα να σταματήσει αλλά φαίνεται ότι οι ελπίδες και οι θετικές σκέψεις δεν δουλεύουν στον κόσμο μας.

Εγιναν πολλά φάουλ αγαπητοί φίλοι. Εχω πει και άλλη φορά δεν έχω μετροπρόγραμμα να μας δείχνει ποιος τα "ξεκίνησε".

Κλειδώνω το θέμα προσωρινά με δυο φιλικές "απαιτήσεις" - προτροπές

1. Κρατάμε από τους όρους χρήσης του σάιτ μας το "Κρίνουμε ιδέες και όχι ανθρώπους"
2. Ας μην απαξιώνουμε τόσο χοντρά το myhoroscope. Μια εγγραφούλα για να καταθέσουμε επώνυμα ή με ψευδώνυμο την άποψή μας / τη γνώμη μας είναι δωρεάν.