View Full Version : Έρωτας είναι να ρισκάρεις...
Έλενα Κάντζιου
03-09-2006, 06:28 PM
Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Έτσι και οι «τέλειες» σχέσεις που όλες ονειρευόμαστε όταν πραγματοποιηθούν ίσως αποδειχτούν η «αφορμή» για να αναζητήσουμε από την αρχή τον μεγάλο έρωτα.
Το αν τον βρούμε είναι άλλη ιστορία.
Διαβάστε το
Έρωτας είναι να ρισκάρεις | αστρολογια ζώδια (http://www.horoscope.gr/%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%C F%82/)
Alien1
03-09-2006, 10:34 PM
Καπως ασχετο το αρθρο με αστρολογια
-----------------
Στο θεμα:
Tι εκανες λεει !?!?!
Για μενα εισαι απλα ασυγχωρητη :mad:
και αξιζεις τα χειροτερα
Ο ερωτας δεν ειναι ρισκο στη περιπτωση σου αλλα ανωριμοτητα...λαθος τιτλος εχεις βαλει
Δεν θα πω κατι παραπανω γιατι ηδη με αυτα που διαβασα με τσαντισες αρκετα...μου θυμισες και κατι παρομοιες :evil:
Dell Piero
03-09-2006, 10:44 PM
Ασχετότατο με την αστρολογία. Υπάρχει όμως ένας τεράστιο διαχωριστικό που λέει κάτω από τα σχετικά με την αστρολογία ακολουθούν θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. ΤΟ είδες μήπως;
Αααα ξέχασα. Να δούμε και λίγο τη δική σου συγγραφική δεινότητα κάποια μέρα όπως και την επιλογή των τίτλων;;;; Ακόμη περιμένω να παραθέσεις κάποια sites με στοιχεία άρθρου που δεν σου ταιριάζει και είχες χάσει την ευγένειά σου και τότε όπως και τώρα.
aries engineer
03-09-2006, 11:12 PM
Kαλά έκανες γλυκιά μου...Στον έρωτα και στο πόλεμο όλα επιτρέπονται...Και αυτά τα "ηθικοπλαστικά" του τύπου αίσχος και τι του έκανες του παιδιού είναι αστεία γενικά....:love:
Επιθυμώ το ανέφικτο μέσα από τα μάτια σου, ποθώ να γνωρίσω ατέρμονες ηδονές μέσα απ' το κορμί σου. Ποθώ να κατακτήσω & να κατακτηθώ ...Σε ένα ανελέητο παιχνίδι όρων, ρόλων & αμφιβολίας...Αδρεναλίνη!!
Game Over. Γρήγορα - πιάσε μια μάρκα- & πάλι φτου κι απ' την αρχή.Το παιχνίδι είναι μόνο η αρχή & το τέλος του...
Λυπάμαι πραγματικά να συναντώ μισούς ανθρώπους, δυστυχισμένους στην γενικότερη ευτυχία που τους βαραίνει και τους πνίγει...
Και εγώ με εσάς ανήκω, δεν έχει σημασία εάν είμαι το θύμα ή ο θύτης.Έτσι και αλλιώς οι ρόλοι αλλάζουν.Δεν υπάρχουν καρατερίστες στη ζωή. Πλέον το μεγαλύτερο κομάτι τη ζωή μας είναι γεμάτο απο πάθη και όχι το πάθος για την κατάκτηση μια γνώσης αφόρητης για το απόλυτο εγώ μας.
Έρωτας είναι να ζείς ελεύθερος, αποδεσμευμένος & ισσοροπημένος.
Υγεία, δύναμη και πίστη σε όλους μας!!
Maroulita
04-09-2006, 12:16 AM
Μιας εξήγησις για ν' αποφευχθεί όποια παρεξήγησις....
Το κείμενο της κας Έλενας Κάντζιου είχε ως πηγή τη συνέντευξη που πήρε από μια γυναίκα, η οποία και διηγήθηκε στη γράφουσα την εμπειρία της. Δεν πρόκειται για ημερολογιακή καταγραφή προσωπικών εμπειριών της κας Κάντζιου...
Alien1
04-09-2006, 07:45 PM
Ασχετότατο με την αστρολογία. Υπάρχει όμως ένας τεράστιο διαχωριστικό που λέει κάτω από τα σχετικά με την αστρολογία ακολουθούν θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. ΤΟ είδες μήπως;
Ναι αλλα πραγματικα δεν περιμενα κατι τοσο offtopic
Αααα ξέχασα. Να δούμε και λίγο τη δική σου συγγραφική δεινότητα κάποια μέρα όπως και την επιλογή των τίτλων;;;;
Γιατι να το κανω αυτο μηπως ειμαι υποχρεωμενος ;;;;
εξαλλου Μελος ειμαι οχι κανενας "ειδικος συνεργατης" η "edιtor"
Ακόμη περιμένω να παραθέσεις κάποια sites με στοιχεία άρθρου που δεν σου ταιριάζει και είχες χάσει την ευγένειά σου και τότε όπως και τώρα.
Μαλλον δεν εχεις κοιταξει καλα ολα τα thread Del Piero
Εκει που χρειαζεται να ειμαι ευγενικος θα ειμαι ευγενικος.
Συγγνωμη αλλα δεν μπορω να προσποιουμαι το αντιθετο ομως σε καποιες αλλες περιπτωσεις...
Αμα διαφωνω σε κατι παντα το δειχνω εντονα
------------
Οσο για το το αρθρο οτι στην πραγματικοτητα αυτα τα λογια δεν ανηκουν στην κ.Καντζα μολις τωρα το μαθαινω απο την DrMaroulita
Ουτε απο σενα το εμαθα αλλα ουτε και την κ.Καντζιου που δεν το διευκρινιζει πουθενα
Σε αυτη την περιπτωση δεν εχω καμια διαφωνια με την Κ.Καντζιου φυσικα
Alien1
04-09-2006, 07:57 PM
Οσο για την κυρια του θεματος της κ.Καντζιου
Η γνωμη μου δεν αλλαζει
Οταν δεν μπορουμε να ειμαστε συνεπεις στις σχεσεις μας η δεν εχουμε την ωριμοτητα να κανουμε μια σταθερη σχεση απλα δεν κανουμε σχεση...
Μενουμε Ελευθερα πουλια και κανουμε του κεφαλιου μας με οποιον μας βρεθει στο δρομο, σε φωτογραφιες κλπ χωρις να καθομαστε να πληγωνουμε αλλους στο τελος
Πως θα της φαινοταν της εν λογο κυριας αμα ο τωρινος της εκανε ακρως τα ιδια που εκανε και αυτη...
Πραγματικα εγω πιστευω θα της αξιζε μια τετοια ανταμοιβη
Dell Piero
04-09-2006, 07:59 PM
Ok. Δεν υπάρχει στο myhorsocope "εκεί που χρειάζεται να είσαι ευγενικός" Υπάρχει θα είσαι πάντα ευγενικός. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αν σε ξαναδώ να γράφεις οτιδήποτε εξυπναδίστικο ή ειρωνικό έφυγες με μόνιμο ban. Και επειδή ξέρω ότι σου θίγω ξεκάθαρα το εγώ διάλεξε αν θα κάνεις την τελευταία απάντηση ή όχι.
Είμαι καλός καλός αλλά μέχρι ένα σημείο.
Alien1
04-09-2006, 08:20 PM
Ok. Δεν υπάρχει στο myhorsocope "εκεί που χρειάζεται να είσαι ευγενικός" Υπάρχει θα είσαι πάντα ευγενικός. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αν σε ξαναδώ να γράφεις οτιδήποτε εξυπναδίστικο ή ειρωνικό έφυγες με μόνιμο ban. Και επειδή ξέρω ότι σου θίγω ξεκάθαρα το εγώ διάλεξε αν θα κάνεις την τελευταία απάντηση ή όχι.
Είμαι καλός καλός αλλά μέχρι ένα σημείο.
Στη προκειμενη περιπτωση μεταξυ του δικου εγω και του δικου σου εγω
πιστεψε με δεν ητανε το δικο μου εγω αυτο που θιχτηκε Del Piero...
Εξυπναδιστικο η ειρωνικο ?? :bigsmile:
Εσυ αρχισες να εισαι ειρωνικος και κατι παραπανω μαζι μου απο την πρωτη σου απαντηση προς εμενα στο συγκεκριμενο θεμα και οχι εγω με σενα.
Δεν μιλουσα για σενα αλλα ουτε σε σενα
Μηπως να στο θυμισω:
Αααα ξέχασα. Να δούμε και λίγο τη δική σου συγγραφική δεινότητα κάποια μέρα όπως και την επιλογή των τίτλων;;;;
Αμα νομιζεις οτι τωρα αμεσως αξιζω BAN συμφωνα με την γνωμη σου ε οριστε κανε οτι νομιζεις
Να με απειλεις με ειρωνειες η με BAN επειδη εισαι διαχειριστης παντως δεν χρειαζεται................
Λευκή
04-09-2006, 08:26 PM
Συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.Αυτός που μένει πίσω συνήθως θεωρείται ο "αδικημένος" ,κάτι που μπορεί να είναι άκρως μεροληπτικό ή απόλυτα σωστό(παράγοντες φύλο,ηλικία,εμπειρίες).Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο άνθρωπος ξεχωρίζει απ τα συναισθήματά του και ότι (τουλάχιστον δεν πρέπει να)θεωρείται ρομποτάκι που κανονίζει πότε θα αισθανθεί,τι θα αισθανθεί και για ποιον θα το αισθανθεί.'Αλλωστε αν ήμαστε ρομποτάκια δεν θα είχαν νόημα και οι προσωπικές σχέσεις.Το να κρίνουμε μόνο μια πράξη αυτή καθεαυτή χωρίς να εξετάσουμε το πλαίσιο συνθηκών μέσα στο οποίο έγινε μόνο αντικειμενικό δεν είναι.Αν ο θύτης "τιμωρηθεί" κάποια στιγμή και βρεθεί στη θέση του θύματος,εφόσον είναι αρκετά ώριμος θα είναι σε θέση να κατανοήσει και τη θέση του πρώην "θύματος " αλλά και τη θέση του νυν θύτη.Όλα τα πράγματα αναπόφευκτα έχουν ένα τέλος και αν το εξετάζουμε και αστρολογικά είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ενδιαφέρουσες απαντήσεις και για τις δυο μεριές.Δεν ξέρω αν η ιστορία της συγκεκριμένης κυρίας ήταν επιρροή απο περιοδικό τύπου cosmopolitan αλλά οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί προτού χειροκροτήσουμε ή καταδικάσουμε με διάφορες εκφράσεις τους χειρισμούς ενός ατόμου σε ένα δύσκολο θέμα όπως αυτό των ερωτικών σχέσεων.
Dell Piero
04-09-2006, 08:29 PM
Το ban δεν είναι μορφή απειλής αλλά μια διαδικασία που θα εκτελεστεί αμέσως. Απειλή θα ήταν σκορπίστικιες εκφράσεις του στυλί θα σου σπάσω τα μούτρα και τέτοια. Αλλά δεν είναι το στυλ μου και δεν ασκώ καμία μορφή βίας ιδιαιτέρως σε παιδιά.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι χρειάζεται τόλμη για να είσαι ο πρώτος και ο καλύτερος έστω και αν πικραίνει αυτό φίλους που η λέξη πρώτος φαντάζει ότι στο διάβολο το λιβάνι.
Edit: Το ban ήταν μόνιμο από το συγκεκριμένο thread αν δεν έγινα κατανοητός
fillenia
04-09-2006, 09:30 PM
Συγχαρητήρια για τη δημοσίευση! Αδιάφορο αν πρόκειται για προσωπική εκμυστήρευση, αληθινή συνέντευξη ή φανταστική ιστορία. Μεταφέρθηκε με πολύ όμορφο και αφοπλιστικό τρόπο.
Μια κοινότυπη ερωτική ιστορία με τα όλα της. Ερωτική έλξη, διάρκεια, συναισθηματικό βάθος, ρουτίνα, φθορά και τέλος. Περίπου έτσι λειτουργούν οι περισσότερες σχέσεις και δεν θα είμασταν ειλικρινείς αν καυχιόμασταν πως "Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό". Θα μπορούσε να αφορά και το τέλος ενός γάμου επίσης. Εχει σημασία με ποιο τρόπο φθάνει κάποτε η ώρα και για το Αντίο;
Σε όλα τα πράγματα υπάρχει αρχή και τέλος, ίδιον όλων των γήϊνων, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της γένεσης και της φθοράς, όταν κάτι - έστω κι αν αφορά την "τέλεια σχέση" - φθάσει στον τελικό του σκοπό.
Ο έρωτας, είναι το πιο βαθύ ανθρώπινο συναίσθημα, δεμένο πάντα με όλες τις εκφάνσεις της ζωής και η βίωση της ερωτικής διαδικασίας- με όλα τα θετικά και αρνητικά της - αφήνει έκθετες και ακάλυπτες όλες τις πλευρές της ιδιοσυγκρασίας μας, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τον αληθινό εαυτό μας. Ο έρωτας αδιαφορεί για τις συμβάσεις, αγαπά την ελευθερία και μισεί τα όρια. Ο έρωτας είναι επαναστάτης, κατακτητικός και ... κτητικός. Και από την πλευρά αυτή, για μενα, δεν υπάρχουν θύματα και θύτες. Μόνο θύματα ή μόνο θύτες, ανάλογα τι βάζει ο καθένας στη σχέση του.
Το άρθρο δεν δημοσιεύτηκε, πιστεύω, για να εξαπολύσουμε μύδρους, να κρίνουμε, να επικροτήσουμε ή να τιμωρήσουμε τους εμπλεκόμενους. Ούτε είναι πρότυπο μίμησης ή αποφυγής. Ολοι μας έχουμε μια παρόμοια ιστορία στα τεφτέρια μας. Αλλωστε, ζούμε, εκφραζόμαστε και επιλέγουμε ανάλογα με τα προσωπικά μας βιώματα.
:love:
raingirl
04-09-2006, 09:56 PM
Κάπως έτσι ένιωσα και εγώ πρίν 4 & 1/2 χρόνια,
τίναξα μια σχέση που είχα πεντέμισι χρόνια στον αέρα για έναν έρωτα που ποτέ μα ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, απελευθερώθηκα όμως και έζησα αυτό που ένιωσα τόσο έντονα που δεν το μετάνιωσα στιγμή.
Στον έρωτα & στον πόλεμο όλα επιτρέπονται!!!
Και αν τύχει στο ταίρι μου κάποια στιγμή θα το ασπαστώ, γιατί κάτι λάθος, κάππου ακάλυπτο θα τον έχω αφήσει για να συμβεί αυτό.
Maroulita
04-09-2006, 10:11 PM
Αλλωστε, ζούμε, εκφραζόμαστε και επιλέγουμε ανάλογα με τα προσωπικά μας βιώματα.
Παίρνω την τελευταία φράση της Φυλλένιας, γιατί πιστεύω είναι μια φράση-κλειδί.
Η ζωή μας, ακόμα κι αν ζούμε σ' έναν περιορισμένο χώρο, περιτριγυρίζεται από πλείστες εναλλακτικές, όπου εμείς πρέπει απλά να κάνουμε τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ, τα βιώματα, τις αντιλήψεις, αλλά και τις εκάστοτε συνθήκες. Τώρα... ειδικά για το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων, μια προϋπόθεση πρέπει να ισχύει κατ' εμέ: να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς πρώτα προς τον ίδιο μας τον εαυτό και μετά προς τον άλλον.
Αν είσαι ειλικρινής, ακόμα και ο τερματισμός μιας σχέσης, που πλέον δεν προσφέρει σε κανέναν τίποτα και δεν κάνει καμιά από τις δύο μεριές καλύτερη, είναι ό,τι πιο "ξηγημένο" (για να χρησιμοποιήσω μια λαϊκή λέξη) μπορεί κάποιος να κάνει. Ακόμα και μια net-ική γνωριμία, όπως αυτή που περιγράφεται στο κείμενο, που εμπεριέχει το ρίσκο και έχει τελείως διαφορετική φύση από τις συνηθισμένες γνωριμίες, είναι απλά η αφορμή για να έρθει το τέλος σε μια σχέση που ίσως μαραζώνει και κανείς δεν το παίρνει χαμπάρι, παρά μόνο εκ του αποτελέσματος...
Η ταπεινή μου γνώμη βέβαια...
Συγχαρητήρια για τη δημοσίευση! Αδιάφορο αν πρόκειται για προσωπική εκμυστήρευση, αληθινή συνέντευξη ή φανταστική ιστορία. Μεταφέρθηκε με πολύ όμορφο και αφοπλιστικό τρόπο.
Μια κοινότυπη ερωτική ιστορία με τα όλα της. Ερωτική έλξη, διάρκεια, συναισθηματικό βάθος, ρουτίνα, φθορά και τέλος. Περίπου έτσι λειτουργούν οι περισσότερες σχέσεις και δεν θα είμασταν ειλικρινείς αν καυχιόμασταν πως "Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό". Θα μπορούσε να αφορά και το τέλος ενός γάμου επίσης. Εχει σημασία με ποιο τρόπο φθάνει κάποτε η ώρα και για το Αντίο;
Σε όλα τα πράγματα υπάρχει αρχή και τέλος, ίδιον όλων των γήϊνων, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της γένεσης και της φθοράς, όταν κάτι - έστω κι αν αφορά την "τέλεια σχέση" - φθάσει στον τελικό του σκοπό.
Ο έρωτας, είναι το πιο βαθύ ανθρώπινο συναίσθημα, δεμένο πάντα με όλες τις εκφάνσεις της ζωής και η βίωση της ερωτικής διαδικασίας- με όλα τα θετικά και αρνητικά της - αφήνει έκθετες και ακάλυπτες όλες τις πλευρές της ιδιοσυγκρασίας μας, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τον αληθινό εαυτό μας. Ο έρωτας αδιαφορεί για τις συμβάσεις, αγαπά την ελευθερία και μισεί τα όρια. Ο έρωτας είναι επαναστάτης, κατακτητικός και ... κτητικός. Και από την πλευρά αυτή, για μενα, δεν υπάρχουν θύματα και θύτες. Μόνο θύματα ή μόνο θύτες, ανάλογα τι βάζει ο καθένας στη σχέση του.
Το άρθρο δεν δημοσιεύτηκε, πιστεύω, για να εξαπολύσουμε μύδρους, να κρίνουμε, να επικροτήσουμε ή να τιμωρήσουμε τους εμπλεκόμενους. Ούτε είναι πρότυπο μίμησης ή αποφυγής. Ολοι μας έχουμε μια παρόμοια ιστορία στα τεφτέρια μας. Αλλωστε, ζούμε, εκφραζόμαστε και επιλέγουμε ανάλογα με τα προσωπικά μας βιώματα.
Θα ήθελα να θέσω ένα απλό ερώτημα. Στην περίπτωση όπου πρόκειται για μια φανταστική ιστορία, που βρίσκεται το κομάτι της αγάπης?
Παρόλαυτα εγώ βίωσα & συνεχίζω να βιώνω κάτι αντίστοιχο και είναι οδυνηρό και επίπονο να προσπαθείς να εξηγήσεις σε ένα παιδάκι 3 ετών, ότι δεν υπάρχει πίστη, ελπίδα, κόπος, κτλ παρά μόνο αρχή - μέση και τέλος...
fillenia
05-09-2006, 12:59 AM
1. Η αγάπη δεν ορίζεται, είναι πολλά πράγματα μαζί, κατ εμέ είναι απόσταγμα συναισθημάτων που χρειάζεται πολύ χρόνο και κόπο για να ωριμάσει. Είναι δε μια έννοια σχετική και απολύτως υποκειμενική για τον καθένα. Θα μπορούσε επί παραδείγματι να υπάρχει αγάπη ακόμα και όταν δεν υφίσταται πλέον ερωτική σχέση ή αντίθετα σχέση χωρίς στοιχεία αγάπης.
2. Σε κανέναν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς βιώνει η συνείδησή μας, πολλώ δε μάλλον σε ένα 3χρονο παιδάκι που δεν καν ανεπτυγμένη συνείδηση. Μπορούμε βέβαια να του αποδείξουμε εμπράκτως, παραμερίζοντας την οδύνη μας και ξεπερνώντας ίσως τα όριά μας, ότι πράγματι το αγαπάμε για να νιώθει συναισθηματικά ασφαλές ώστε να μας εμπιστεύετε.
Η αλήθεια - ευτυχώς - είναι πως τα πάντα έχουν αρχή, μέση και τέλος και πως αξίζει τον κόπο να διατηρούμε την ελπίδα που έχει νόημα, ουσία και έδρα στην πραγματικότητα. Την ελπίδα να γεννηθεί κάτι καινούργιο.
"ελπίδα να γεννηθεί κάτι καινούργιο".
Ανάγκη ίσως για κάτι που θα επαναλαμβάνετε εις τον άπειρο μικρό μας χρόνο.
Ελπίζουμε οτί θα καταφέρουμε το αδύνατο, το ανέφικτο.Μια μικρή ουτοπία.
Το υπέρμετρο εγώ μας, συμπαρασύρει στο διάβα του τα πάντα. Όλα ή τίποτα.Το μοτό της νέας εποχής.
Η αγάπη δεν είναι έννοια, πηγάζει από τα βάθη της ψυχής. Δεν ζητάει κάποιου είδους αντάλαγμα.Ίσως είναι και το μόνο που συνεχίζει να υπάρχει στον απόλυτα συνεχές χρόνο.
Επίσης αγαπητή fillenia πίστεψε με ότι είναι απόλυτα σχετικό το τι μπορεί να ζεί και να βιώνει ένα 3χρονο παιδάκι.Απόλυτα σχετικό...
:suspiciou
Βασιλης Παπαδολιας
05-09-2006, 04:08 PM
To ρίσκο σε ένα έρωτα δε βρίσκεται μόνο στο να κάνεις σχέση με κάποιον άλλο. Αυτή είναι ίσως πολλές φορές η εύκολη λύση. Γιατί δε χρειάζεται να απολογηθείς σε αυτόν που έχεις για το ότι τον έκανες να σε βαρεθεί (ή τούμπαλιν). Για το ότι δε χρειάζεται να παραδεχτείς την αποτυχία σου και να παραδεχτείς μπροστά του ότι τον βαριέσαι. Για το ότι δε χρειάζεται να αποδεχτείτε κι οι δύο ότι πρέπει να κάνετε μία νέα αρχή για να ανανεώσετε τη σχέση σας.
Έτσι βρίσκεις την εύκολη λύση. Πηγαίνεις με άλλον που δε σε ξέρει κι έτσι μπορείς πάλι να κρυφτείς πίσω από ρόλους, μπορείς να παίξεις σαν το παιδάκι (γιατί στον έρωτα είσαι παιδάκι, στην αγάπη είσαι ενήλικας). Η πραγματικά θαρραλέα πράξη θα ήταν να κοιτάξεις στα μάτια τον άνθρωπο αυτό που σε ξέρει, που σε έχει ζήσει, που ΔΕΝ μπορείς να τον κοροϊδέψεις με ρόλους, γιατί σε έχει μάθει και να του πεις σε βαρέθηκα. Και μετά να βρεις το θάρρος να ξεκινήσεις να τον μαθαίνεις ξανά. Να βρεις το θάρρος να αλλάξεις εσύ για να σ'αγαπήσει ξανά.
Το πραγματικό ρίσκο βρίσκεται στο να μένεις κι όχι στο να φεύγεις. Το να φεύγεις είναι η εύκολη λύση...
Fotini Christodoulou
05-09-2006, 04:26 PM
Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις.
Η γνωμη μου είναι οτι καθώς δεν είμαστε μεσα στον χορό δύσκολο να εκφράσουμε αποψη για το πώς θα αποφασίζαμε σε μια τέτοια περίπτωση.
Πιστευω πως ουτως ή άλλως σε κάθε ειδους σχέση εμπεριέχεται το στοιχείο του ρίσκου,καθώς δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να οδηγήσει και πως θα επηρεάσει τα άτομα που εμπλέκονται.
Συμφωνω εν μέρει με τον Βασίλη,αλλα νομίζω οτι το άρθρο αναφέρεται στην σχέση βόλεμα από την μία και στην σχέση ρίσκο από την άλλη.
Εν ολίγοις απ΄την μια έχεις αυτό που ξερεις,το γνώριμο,το σιγουρο,το ασφαλές-ο έρωτας κάπου χάθηκε στην πορεία -και απ΄την άλλη το ερωτικό πάθος,το αγνωστο,την αμφίβολη κατάληξη.
Διαλέγεις και παίρνεις.
medousa
05-09-2006, 08:34 PM
σχετικα με τιν ιστορια που διαβασα , ενα εχω να πω.Ακομα κι αν δεν υπηρχε ο νεος ερωτας του διαδυκτιου παλι η σχεση αυτη θα τελειωνε.Οι σχεσεις ειναι δυνατες μονο οταν και οι δυο νιωθουν τα ιδια συναισθυματα ο ενας για τον αλλον. Στην προκειμενη περιπτωση ομως η σχεση αυτη δεν ειχε μελλον διοτι ο ενας εκ των δυο ειχε ηδη φυγει (απο τη σχεση )απλα δεν το ειχε συνιδητοποιησει.Οποτε καλυτερα που χωρισε πριν βρεθει παντρεμενη μαζι του και χωριζε αργοτερα εχοντας κανει και οικογενεια. Δεν την θεωρω επιπολαιη την θεωρω αρκετα ειλικρηνη και ρεαλιστρια.
laziali
06-09-2006, 11:05 AM
Πραγματικα αν δε μπεις στο χορό ...
Δεν ειναι να λεμε μεγαλα λογια, γιατι η ζωή μπορει να μας τα φέρει και να το ζήσουμε όσοι το θεωρούσαμε χαζό και αδύνατο.
Η αντίδραση του καθενός εξαρτάται από την εμπειρία της στιγμης.
Καλυτερα να μην αποκλείουμε τιποτα :)
stabie
06-09-2006, 02:04 PM
Διάβασα το θέμα...
Διάβασα όλες τις απόψεις και αποφάσισα να απαντήσω...
Ρίσκο...
Πήρα τα ρίσκα μου και πήρα και τα μαθήματά μου...
Δεν ντρέπομαι να μιλήσω εκ πρόσφατων εμπειριών. Πήρα το ρίσκο όταν εκείνος εμφανίστηκε στη ζωή μου. Πήρα το ρίσκο να είμαστε μαζί και ήταν ρίσκο γιατί ήταν ένας άνθρωπος τελείως διαφορετικός από μένα σε όλα. Δεν είχε καμμιά σχέση ούτε με τον τρόπο ζωής μου, ούτε με τον τρόπο σκέψης μου δεν συναντιόμασταν πουθενά. Μπήκα σε μια κατάσταση που ήξερα πως θα με πονάει. Το ρίσκαρα...Κάτι με έσπρωχνε εκεί.
Ρίσκαρα όταν εκείνος ήταν μακριά να δοκιμάσω κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό...
Πήρα πάλι το ρίσκο και μάλιστα δύο φορές. Δεν το μετάνιωσα καμμία φορά.
Τις δύο τελευταίες όμως τίποτα δεν ήταν ολοκληρωμένο...και χάθηκαν...
Το αρχικό ρίσκο που φαινόταν το πιο επικίνδυνο και πιο δύσκολο ακόμα όμως παραμένει. Όλα όσα ρισκάρισα με οδήγησαν πάλι εκεί...
Δεν ξέρω αν ο έρωτας είναι ρίσκο εγώ ό9μως έμαθα πως μέσα απο το ρίσκο βρήκα κατα κάποιο τρόπο τον έρωτα...ή τουλάχιστον τον πλησίασα...
Δεν ξέρω αν είμαι ευτυχισμένη, μπερδεμένη περισσότερο...
Το ρίσκο δεν θέλει συναίσθημα γιατί θα πονέσεις...
Ρίσκο δεν είναι ούτε να μένει ούτε να φεύγεις...
Ρίσκο είναι να μπαίνεις μέσα σου και να βρίσκεις την απάντηση στο ερώτημα "τι θέλω;" είναι ρίσκο γιατί καμμιά φορά και εσύ ο ίδιος μπορεί να μείνεις έκπληκτος από την απάντηση...
Marlene
06-09-2006, 02:06 PM
Ax μην ακουω για Γιαννηδες...γκκρρρρρρρρ
*μου βγηκε ο παλιμπαιδισμος μου:embarrest ,με συγχωρειτε αλλα καιγεται η γουνα μου σε καθημερινη βαση:sick: :cry: *
panosf42
06-09-2006, 04:25 PM
Αν σας ενδιαφέρει η γνώμη ενός άνδρα μεσήλικα ας κάνω και εγώ μιά μικρή παρέμβαση, Όσον αφορά τις σχέσεις για νά είναι δύο άνθρωποι μαζί πρέπει να να το θέλουν και οι δύο
διφορετικά ..... , έχω όμως και κάποιες απορίες γιατί το πρώτο διάστημα μιάς σχέσης όλοι είμαστε ερωτευμένοι και όλα είναι τέλεια , κάποια στιγμή αυτό τελειώνει και ή δεν υπάρχει τίποτα πλέον ή μετασχηματίζεται σε κάτι καλύτερο οπότε συνεχίζει το ζευγάρι μαζί , εδώ όμως μου φαίνεται μεγάλο διάστημα τα πέντε χρόνια για να καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει , το ποιό πιθανό είναι ότι έμενες μαζί του από συνήθεια και φόβο για το άγνωστο ,το ότι μας φέρεται κάποιος καλά δεν αρκεί για να είμαστε μαζί αλλά πρέπει να μας κάνει και αυτό το<<κλίκ>>.
Marina 7771
06-09-2006, 06:07 PM
Νομίζω ότι η διήγηση αυτής της ιστορίας είχε σκοπό να δείξει το ρίσκο για τον έρωτα. Αφήνει κανείς πίσω του μια σχέση που παρέχει σιγουριά και ρισκάρει στην αναζήτηση του έρωτα σε ένα καινούργιο και άγνωστο πρόσωπο. Συνήθως η αναζήτηση αυτή ξεκινάει όταν στην σταθερή και σίγουρη σχέση δεν υπάρχει πια έρωτας. Το αν δίνει ο έρωτας τη θέση του σε κάτι καλύτερο, όπως γράφει και ο panosf42 είναι κάτι σχετικό. Καμμιά φορά την σκυτάλη παίρνει η ρουτίνα και τότε "κολλάει" μία σχέση και συνεχίζει να υπάρχει μόνο γιατί δίνει την ψευδαίσθηση της σιγουριάς. Το καλό δεν είναι αρκετό όταν ψάχνουμε το καλύτερο.
Ζωή και Ζώδια
06-09-2006, 08:23 PM
... Το καλό δεν είναι αρκετό όταν ψάχνουμε το καλύτερο.
Πολλές φορές όμως, αφήνοντας πίσω μας το παλιό, ανακαλύπτουμε και την αξία του. Και είναι αργά για να γυρίσουμε. Μήπως χρειάζεται κάποιος άλλος τρόπος;
fillenia
06-09-2006, 09:03 PM
Εμείς και οι Αλλοι.... μια σχέση αμφίδρομη και αναγκαία για να μάθει η μία πλευρά την άλλη. Μαθαίνουμε τον εαυτό μας σχετιζόμενοι με τους άλλους. Τα λάθη είναι χρήσιμα γιατί μας χτυπάνε το καμπανάκι... "Πρόσεξε την επόμενη φορά".
Το πρόβλημα με το λάθος δεν είναι αθροιστικό, δεν έχει σημασία πόσες φορές θα το κάνουμε. Αν το αξιολογήσουμε σωστά θα το διορθώσουμε. Αν όχι... η οδύνη είναι υπομονετική και μας περιμένει στη γωνία.
Η ψυχή είναι tabula rasa, δεν της αρκεί η νόηση, χρειάζεται και την αισθητική εμπειρία, τον πειραματισμό. Ετσι αποκτά μια πιο ολοκληρωμένη γνώση.
Ιδανικές λύσεις δεν υπάρχουν, μόνο εξιδανικευμένες καταστάσεις και άνθρωποι....ποσειδώνιες καταστάσεις που αργά ή γρήγορα ξεθολώνουν.
Fotini Christodoulou
06-09-2006, 09:13 PM
Πολλές φορές όμως, αφήνοντας πίσω μας το παλιό, ανακαλύπτουμε και την αξία του. Και είναι αργά για να γυρίσουμε. Μήπως χρειάζεται κάποιος άλλος τρόπος;
Πιστευω οτι αρκεί να ξέρουμε γιατί αφήνουμε κάτι, για κάτι άλλο.
Γιατί το να σε συγκινήσει,να ερωτευτείς κάτι άλλο απο αυτό που "εχεις",σημαίνει αυτόματα οτι κάτι δεν σε καλύπτει,ή κάτι αλλο χρειάζεσαι για να εισαι ευτυχισμένος.
Το ότι θα ρισκάρεις δεν σημαίνει οτι θα βγείς "κερδισμένος",αλλά κι απ΄την άλλη το να μένεις σε μια κατάσταση από δειλία μήπως "χάσεις" και μετά μετανοιώσεις,είναι λάθος.
Συνταγές επιτυχίας δεν υπάρχουν και όπως λεει και η φίλτατη fillenia, δοκιμάζεις,παθαινεις και μαθαίνεις.
Ρισκάρεις ,είτε μένοντας ,είτε φευγοντας,γιατί δεν ξέρεις εκ των προτέρων την εξέλιξη για καμία απο τις δύο περιπτώσεις.
Marina 7771
06-09-2006, 11:39 PM
Αν κάτι είναι καλό για μας συνήθως το ξέρουμε μόνο εμείς. Απ' την άλλη μεριά αν το έχουμε και δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Και αυτή η περίπτωση μέσα στα πλαίσια του ρίσκου είναι. Συμφωνώ με την roadrunner, συνταγές επιτυχίας δεν υπάρχουν. Έτσι κι αλλιώς όλα ρίσκο είναι. Το σημαντικό είναι να ζεις χωρίς να φοβάσαι και να τολμάς να ζήσεις όσα περισσότερα μπορείς. Ζώνες ασφαλείας και αλεξίπτωτα δεν υπάρχουν και ούτε είναι σωστό να χρησιμοποιούμε κάποιον μόνο για να νιώθουμε εμείς ασφαλείς.
Ζωή και Ζώδια
07-09-2006, 08:46 AM
....Το πρόβλημα με το λάθος δεν είναι αθροιστικό, δεν έχει σημασία πόσες φορές θα το κάνουμε. Αν το αξιολογήσουμε σωστά θα το διορθώσουμε. Αν όχι... η οδύνη είναι υπομονετική και μας περιμένει στη γωνία.
Η ψυχή είναι tabula rasa, δεν της αρκεί η νόηση, χρειάζεται και την αισθητική εμπειρία, τον πειραματισμό. Ετσι αποκτά μια πιο ολοκληρωμένη γνώση.
Ιδανικές λύσεις δεν υπάρχουν, μόνο εξιδανικευμένες καταστάσεις και άνθρωποι....ποσειδώνιες καταστάσεις που αργά ή γρήγορα ξεθολώνουν.
Αγαπητή fillenia, επειδή οι συνέπειες των λανθασμένων επιλογών λειτουργούν αθροιστικά έχει σημασία η επανάληψή τους. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αν ο "πίνακας" γεμίσει με γνώσεις, για ποιον λόγο να σβήσουμε ό,τι γράφτηκε για να τον ξαναγεμίσουμε; Συμφωνώ ότι η διαδικασία της εκμάθησης είναι επώδυνη, οπότε αφού πονέσαμε για κάτι γιατί να ξαναπονέσουμε;
Η Ζωή μας είναι πολύ μικρή για να την περνάμε επαναλαμβάνοντας τα ίδια που εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα έχουν αρνητική κατάληξη στην εξέλιξή μας.
kmakri
07-09-2006, 11:21 AM
Αν γνώριζε ο καθένας μας τον εαυτό του, ουσιαστικά δηλαδή τι ακριβώς θέλει από την ζωή του, τότε οι σχέσεις θα λειτουργούσαν ικανοποιητικά.
<<Γνωρίζω τι θέλω και το διεκδικώ,δείχνω στον σύντροφό μου τα όρια τα οποία αν παραβιασθούν η συντροφική σχέση θα πάψει να λειτουργεί προς πραγματικό όφελος και των δύο.>>
Αλλά ποιός από όλους μας γνωρίζει πραγματικά τον εαυτό του για να μπορέσει να κάνει την οριοθέτησή του??
Η γνώση δυστυχώς πολλές φορές αργεί..Και αποκτιέται με την εμπειρία.Είναι αυτό που γράφει και η fillenia με την οποία σε γενικές γραμμές συμφωνώ.Επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας γιατί απλά δεν πιστεύουμε ότι είναι λάθη..
Αν αισθανόμαστε έτοιμοι, ναι ρισκάρουμε..
Έτοιμοι να αφήσουμε την βολική μας κατάσταση, η οποία τελικά δεν είναι βολική αλλά λειτουργεί σαν μία κάλυψη πίσω από την οποία μπορούμε να κρυφτούμε.Γιατί άραγε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ζωή μας?Γιατί να προχωρήσουμε σε ανατροπές?Έτσι προτιμάμε συνήθως να παραπονιόμαστε ότι η συντροφική μας σχέση βαλτώνει..Υπάρχει το εξιλαστήριο θύμα.Ο σύντροφος..Η δικιολογία για να μην τολμήσουμε.
Και μετά έχουμε και τα παιδιά..Πραγματικά τι εννοούσαν αυτοί που έγραψαν το τι θα εξηγήσεις στο 3χρονο παιδί σου??
Από πότε πρέπει να εξηγούμε τα συναισθηματά μας?? Να δικαιολογούμαστε για το τι αισθανόμαστε για τον σύντροφό μας και τι είναι αυτό που μας οδηγεί να φεύγουμε από την σχέση μας στο παιδί μας??
Τα παιδιά , αγαπητοί άντρες, δεν είναι εργαλεία διαπραγμάτευσης σε μία σχέση..
Τα παιδιά έχουν προέλθει από την συντροφική σχέση αλλά είναι έξω από αυτήν..
Η συντροφική σχέση όταν δεν λειτουργεί είναι προτιμότερο να τερματίζεται.
Η ζωή είναι μικρή και συνεχίζεται..
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη αλλά θα ήμουν εκτός θέματος συζήτησης.
Το ρίσκο στον έρωτα εξαρτάται από την τόλμη του ανθρώπου και από τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει στην πορεία της ζωής του.
Ας μην λιθοβολούμε λοιπόν ούτε τους τολμηρούς ούτε τους άτολμους..
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ.
Κατερίνα
Marlene
07-09-2006, 11:48 AM
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ.
Αλήθεια?Μάλλον εμένα το σύμπαν με έχει γραμμένη:suspiciou :sad:
Fotini Christodoulou
07-09-2006, 11:54 AM
Το σύμπαν ξέρει καλύτερα απο εμάς τι χρειαζόμαστε μάλλον αγαπητή μου Marlene!
Παρακαλώ όμως να μην προσωποποιούμε τα θέματα των άρθρων!:bigsmile:
Προφανώς αγαπητή kmakri δεν κατάλαβες τι ήθελα να πώ με το θέμα του παιδιού.Έτσι κι' αλλιώς όλα είναι σχετικά για τον καθένα μας.
Η γνώση δυστυχώς πολλές φορές αργεί... καμιά φορά δεν έρχεται και ποτέ.
Παρατεταμένο μορατόριουμ τώρα!!
Το Σύμπαν το έχουμε γραμμένο και συνομωτούμε εμείς για πάρτη μας !!!
Μητσάκος
08-09-2006, 04:07 PM
Η ζωή μας είναι γεματη από εναλλαγές συναισθημάτων. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον έρωτα και την αγάπη. Η αγάπη είναι πιο πλατιά και δεν ξεθωριάζει, αγγαλιάζει περισσότερα πράγματα. Ο έρωτας έχει μεγάλη ένταση αλλά δεν έχει τη διάρκεια της αγάπης. Αν θέλουμε να ερωτευόμαστε συνέχεια μπορούμε να το κάνουμε αλλά καάποια στιγμή θα "καούμε". Οταν αναζητάμε για όλη μας την ζωή κάτι μάλλον δεν ξέρουμε τι ψάχνουμε :tease1: . Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε για να μπορέσουμε να το κατακτήσουμε. Αν έπρεπε να αναζητάμε σε όλη μας τη ζωή τον έρωτα που θα μας έφτιαχνε και θα μας ανεβάζει, μάλλον δεν θα υπήρχαν οικογένειες :notrust: . Δεν λέω πως πρέπει να πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα στο μαντρι, λέω πως αν νιώσουμε ότι "κάτι" έχουμε βρει και μας καλύπτει τουλάχιστον στα βασικά και δεν είναι κάτι επιπόλαιο και χωρίς βάση τότε μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί του. Το όνειρο το έχουμε για να μας δείχνει το δρόμο και όχι να μας γεμίσει άγωνία γιατί δεν το πετύχαμε :bigsmile:
fillenia
08-09-2006, 07:47 PM
Αγαπητό περιοδικό,
Περίπου συμφωνούμε. Διευκρινίζω...το ζήτημα δεν είναι πόσες φορές θα επαναλάβουμε με τον α ή β τρόπο ένα λάθος, αλλά πότε θα το συνειδητοποιήσουμε, δηλ. περίπου όταν οι συνέπειες πέσουν βαριές στις πλάτες μας. Οταν καταφέρουμε να εξετάσουμε τον εαυτό μας ως "παρατηρητές" της συνείδησής μας. Τότε ακριβώς καταγράφεται η γνώση στην ψυχή μας, ως εμπειρία. Η πορεία προς την γνώση είναι ασυμπτωτική, στο διηνεκές. Ουδέποτε την φτάνουμε, στα περιορισμένα χρονικά μας όρια.
Δεν συμφωνώ ότι υπάρχει "γνώση εκ των προτέρων", ο νους (η λογικη μας) χρειάζεται να επεξεργαστεί την εμπειρία (συναίσθημα) για να την μετατρέψει σε βέβαιη γνώση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γεννιώμασταν γνωρίζοντας τα πάντα, άρα που θα αποδίδαμε τα λάθη μας η την βελτίωσή μας; Για τον λόγο αυτό, δηλ. της επίκτητης γνώσης, η εκμάθηση είναι συχνά επώδυνη και στην καλυτερη περίπτωση κουραστική.
skorpion
08-09-2006, 09:05 PM
εγω αυτο που καταλαβα απο αυτην την ιστορια ειναι οτι υπηρχε μια παρα πολυ καλη σχεση την οποια δεν ηταν ικανοι να κρατησουν.Δεν ηταν ικανοι να ανανεωνουν την σχεση τους.Δεν ξεραν να κρατησουν το παιχνιδι στη σχεση.Αν η εν λογω κυρια παραδινει τα οπλα και δεν μαθει ή ο νεος αντρας διπλα της δεν ειναι κι αυτος ικανος να "ανατροφοδοτει" τη σχεση τοτε το πιο πιθανο ειναι κι αυτη η σχεση να τελειωσει.Για τα παντα θελει προσπαθεια ο ερωτας ερχεται ευκολα και φευγει ευκολα το στοιχημα ειναι να μπορουμε να τον κρατησουμε σε μια "ισσοροπια" με τα αλλα που πρεπει να προσφερει μια σχεση οπως αλληλοεκτιμηση σεβασμο ενδιαφερον αγαπη ασφαλεια κτλ Το στοιχημα θα ειναι παντα χαμενο αν εχεις το "τελειο" και δεν εισαι ικανος να προσπαθησεις τουλαχιστον να το κρατησεις σε αυτα τα επιπεδα...Και εδω φανηκε πως το σεξ παιζει μαγαλο ρολο σε αυτην την προσπαθεια...Ανανεωση παιχνιδι πειραματισμος και μια δωση αναπαντεχου και εκπληξης πρεπει να μεινουν μεσα για σχετικα σιγουρη νικη.Μια προχειρη απαντηση για το θεμα.Αληθεια αστρολογικα πως παρουσιαζοταν το θεμα?
Ζωή και Ζώδια
08-09-2006, 10:47 PM
Αγαπητό περιοδικό,
Περίπου συμφωνούμε. Διευκρινίζω...το ζήτημα δεν είναι πόσες φορές θα επαναλάβουμε με τον α ή β τρόπο ένα λάθος, αλλά πότε θα το συνειδητοποιήσουμε, δηλ. περίπου όταν οι συνέπειες πέσουν βαριές στις πλάτες μας. Οταν καταφέρουμε να εξετάσουμε τον εαυτό μας ως "παρατηρητές" της συνείδησής μας. Τότε ακριβώς καταγράφεται η γνώση στην ψυχή μας, ως εμπειρία. Η πορεία προς την γνώση είναι ασυμπτωτική, στο διηνεκές. Ουδέποτε την φτάνουμε, στα περιορισμένα χρονικά μας όρια.
Δεν συμφωνώ ότι υπάρχει "γνώση εκ των προτέρων", ο νους (η λογικη μας) χρειάζεται να επεξεργαστεί την εμπειρία (συναίσθημα) για να την μετατρέψει σε βέβαιη γνώση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γεννιώμασταν γνωρίζοντας τα πάντα, άρα που θα αποδίδαμε τα λάθη μας η την βελτίωσή μας; Για τον λόγο αυτό, δηλ. της επίκτητης γνώσης, η εκμάθηση είναι συχνά επώδυνη και στην καλυτερη περίπτωση κουραστική.
Αγαπητή fillenia, αν αναφέρεσαι στην γνώση που αποκομίζει η ψυχή στο μεγάλο της ταξίδι προς την ολοκλήρωση, συμφωνούμε απόλυτα, καθώς και να υπάρχει κάποια "γνώση" ή "εμπειρία" θα είναι σε λανθάνουσα μορφή.
Στην κάθε συγκεκριμένη ζωή όμως δημιουργούνται προϋποθέσεις που συνιστούν γνώση που προέρχεται από βιωματική εμπειρία.Π.χ., την πρώτη φορά που θα έρθουμε σε επαφή με την φωτιά είναι λογικό να καούμε γιατί δεν ξέρουμε. Είναι λογικό να καούμε 3-4 φορές για να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να πιάνουμε την φωτιά με γυμνά χέρια; Και εάν κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο αλλά λόγω υπερεκτίμησης κάποιων δυνατοτήτων μας ξαναπιάσουμε με γυμνά χέρια την φωτιά και ξανακαούμε, αυτό δεν αποτελεί εκ των προτέρων γνώση που δεν αξιοποιήθηκε;
samnikgr
08-09-2006, 10:59 PM
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ..ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 8,5 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ....ΚΑΛΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΛΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΑ.ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ.
ΓΥΡΝΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
magikadespell
15-09-2006, 12:07 PM
Εγώ πάλι συμφωνώ με τον τίτλο του θέματος, με καλύπτει πλήρως καθώς και το ίδιο το θέμα
*Astropeleki*
15-09-2006, 12:24 PM
Θα συμφωνήσω με την magika. Δε νομίζω ότι το να καταπιέζεσαι, θα σου προσφέρει κάτι θετικό...το αντίθετο μάλλον! Τουλάχιστον αν είναι να πονέσεις, ας το έχεις ζήσει πρώτα για να έχει νόημα ο "πόνος".
Οι επιλογές πάντως για να αποφασίσεις να κάνεις κάτι γι'αυτή την κατάσταση είναι δύο:
1. Να ρισκάρεις και τελικά να σου βγει σε καλό
2. Να ρισκάρεις και τελικά να φας, κοινώς, "τα μούτρα σου"
Επομένως, αν δε ρισκάρεις, δε θα μάθεις ποτέ!
giorgosb71
18-10-2006, 02:20 PM
Έκλαιγα όταν σκεφτόμουν την ημέρα που θα του το εξηγούσα και ένιωθα τα μάτια του να με κοιτάνε με ένα απέραντο «γιατί» που πλέον είναι πολύ αργά για να απαντήσεις.
Τα βράδια ξάπλωνα δίπλα του με γυρισμένη τη πλάτη και «ταξίδευα» σε μια άγνωστη από όλες τις απόψεις αγκαλιά χωρίς καμία σιγουριά, χωρίς κανένα δεδομένο μέλλον, καμιά εγγύηση για με ποιόν είχα να κάνω και τι μου επιφύλασσε η τύχη μαζί του.
Μπορεί να ήταν κανένα ανώριμο κάθαρμα, εγωπαθές και αλαζονικό που απλά θα ικανοποιούσε την αρσενική ματαιοδοξία του και τίποτα περισσότερο.
Ή κανένας κλαμένος αυτοκαταστροφικός που αφού με μετέτρεπε σε Μητέρα Τερέζα 24ωρης κατανόησης, αποφάσιζε ότι …αξίζω περισσότερα από ότι η ψυχονευρωσική περσοναλιτέ του μου προσφέρει και βρεθώ να εκτιμώ και να αναπολώ αυτό που με τα ίδια τα χεράκια μου φασκέλωσα.
Όσο για τον διαδυκτιακό «φίλο» μου όταν ειδωθήκαμε αισθανθήκαμε πως ο ένας στον άλλο βρήκε επιτέλους το άλλο του μισό.
Έτσι βέβαια λέγαμε και με τον Γιάννη. Δεν μπορώ όμως να πω τίποτα άλλο για αυτό. Είναι μια ιστορία που μόλις αρχίζει. Και δεν ξέρω αν μετανιώσω αλλά επιτέλους είμαι ξανά τόσο ερωτευμένη που τη ρισκάρω.
Θα ήθελα να πω την αποψη μου επικεντρώνοντας στα συγκεκριμένα σημεία.
1.Εχεις μια πολύ καλή ικανότητα στο να γράφεις.
2.Θεωρώ οτι είσαι ενα εγωιστικό και άκρως εγωπαθές άτομο.
3.Οταν κάποιο βράδυ κοιμάσαι στο πλευρό καποιου άντρα και νιώθεις έτσι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις πριν καβαντζώσεις τον καινούργιο.
4.Ενας άντρας που είναι αλαζονικός ή ανασφαλής και αυτοκαταστροφικός έχει εξίσου δικαίωμα με εσένα για να ερωτευθεί να αγαπηθεί να αγαπήσει και το σημαντικότερο να πάψουν να είναι ανασφαλής η αλαζονικος μέσα απο τι σχέσεις τους με τους άλλους.Εξάλου αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις καλά γιατί αν δεν ήσουν ανασφαλής θα είχες χωρίσει με τον πρωην απο τότε που κάνατε σεξ σαν αδελφάκια,και δεν θα περίμενες να βρεισ τον διαδικτυακο ποιητή πρώτα.
5.Επειδή έχεις μια αλεργια με τους ανασφαλής σε πληροφορώ οτι ανασφαλής γινόμαστε και απο την συμπεριφορά των άλλων .Δεν θα σου πω για τον πρωην σου που τον τσάκισες και που στην τελική θα χώριζες κάποτε αλλά για τον καινούργιο που σίγουρα στο διάστημα που θα ξεκαθάριζες με τον πρώην και τσουτσουρευόσουνα και με αυτόν θα του είχες δημιουργήσει σίγουρα ανασφάλεια.
6.Υπάρχει καποιο συμβόλαιο που έχεις κάνει με την ζωή και που πρέπει όταν εσύ βαριέσαι κάποιον να σου φέρνει κάποιον εξισου καλό με τα δικά σου μέτρα και σταθμά?Προέρχεσαι απο σημαντική οικογένεια είσαι κόμισα?μήπως ανώτερη γονιδιακά?Τι είναι αυτό που σε κάνει εσένα ξεχωριστή?Γιατί η ζωή πρέπει να σου φερθεί καλά?
7.Βλέπω με λύπη οτι το σκέφτεσαι και για μελλοντικά το θέμα,ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!
8ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Επειδή ξέρω τι κουμασάκι είμαι και εγώ σε πληροφορώ ότι πιθανότατα να συμπεριφερόμουν ακριβώς όπως εσύ,Αυτά λοιπόν που σου έγραψα είναι αυτά και στον εαυτό μου λέω όταν τον στριμώγνω στην γωνία και του κάνω αυτοκριτική για να γίνει καλύτερος και να μην νομίζει οτι αυτός είναι ορόβατο και οι άλλοι λύκοι
Αυτά....
Maroulita
18-10-2006, 02:54 PM
Θα ήθελα να πω την αποψη μου επικεντρώνοντας στα συγκεκριμένα σημεία.
1.Εχεις μια πολύ καλή ικανότητα στο να γράφεις.
2.Θεωρώ οτι είσαι ενα εγωιστικό και άκρως εγωπαθές άτομο.
3.Οταν κάποιο βράδυ κοιμάσαι στο πλευρό καποιου άντρα και νιώθεις έτσι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις πριν καβαντζώσεις τον καινούργιο.
4.Ενας άντρας που είναι αλαζονικός ή ανασφαλής και αυτοκαταστροφικός έχει εξίσου δικαίωμα με εσένα για να ερωτευθεί να αγαπηθεί να αγαπήσει και το σημαντικότερο να πάψουν να είναι ανασφαλής η αλαζονικος μέσα απο τι σχέσεις τους με τους άλλους.Εξάλου αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις καλά γιατί αν δεν ήσουν ανασφαλής θα είχες χωρίσει με τον πρωην απο τότε που κάνατε σεξ σαν αδελφάκια,και δεν θα περίμενες να βρεισ τον διαδικτυακο ποιητή πρώτα.
5.Επειδή έχεις μια αλεργια με τους ανασφαλής σε πληροφορώ οτι ανασφαλής γινόμαστε και απο την συμπεριφορά των άλλων .Δεν θα σου πω για τον πρωην σου που τον τσάκισες και που στην τελική θα χώριζες κάποτε αλλά για τον καινούργιο που σίγουρα στο διάστημα που θα ξεκαθάριζες με τον πρώην και τσουτσουρευόσουνα και με αυτόν θα του είχες δημιουργήσει σίγουρα ανασφάλεια.
6.Υπάρχει καποιο συμβόλαιο που έχεις κάνει με την ζωή και που πρέπει όταν εσύ βαριέσαι κάποιον να σου φέρνει κάποιον εξισου καλό με τα δικά σου μέτρα και σταθμά?Προέρχεσαι απο σημαντική οικογένεια είσαι κόμισα?μήπως ανώτερη γονιδιακά?Τι είναι αυτό που σε κάνει εσένα ξεχωριστή?Γιατί η ζωή πρέπει να σου φερθεί καλά?
7.Βλέπω με λύπη οτι το σκέφτεσαι και για μελλοντικά το θέμα,ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!
8ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Επειδή ξέρω τι κουμασάκι είμαι και εγώ σε πληροφορώ ότι πιθανότατα να συμπεριφερόμουν ακριβώς όπως εσύ,Αυτά λοιπόν που σου έγραψα είναι αυτά και στον εαυτό μου λέω όταν τον στριμώγνω στην γωνία και του κάνω αυτοκριτική για να γίνει καλύτερος και να μην νομίζει οτι αυτός είναι ορόβατο και οι άλλοι λύκοι
Αυτά....
Αγαπητέ giorgosb71, επειδή παρατηρώ ότι απευθύνεσαι, να σημειώσω κάτι το οποίο ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ, παραπάνω:
Το κείμενο της κας Έλενας Κάντζιου είχε ως πηγή τη συνέντευξη που πήρε από μια γυναίκα, η οποία και διηγήθηκε στη γράφουσα την εμπειρία της. Δεν πρόκειται για ημερολογιακή καταγραφή προσωπικών εμπειριών της κας Κάντζιου...
Οσον αφορά τα υπολοιπα σχόλια που κάνεις, θα επανέλθω.
giorgosb71
18-10-2006, 03:03 PM
Αγαπητέ giorgosb71, επειδή παρατηρώ ότι απευθύνεσαι, να σημειώσω κάτι το οποίο ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ, παραπάνω:
Οσον αφορά τα υπολοιπα σχόλια που κάνεις, θα επανέλθω.
Αρα το (1) πράγματι απευθύνεται στην κ.Κάντζιου(το οποίο δεν το έγραψα με ειρωνεία πράγματι είναι καλογραμμένο το άρθρο).Αυτό σημαίνει οτι η κ.Κάντζιου κατέγραψε απλά με πολύ καλό τρόπο την προσωπική εμπειρία μιας άλλης γυναίκας...χωρίς να έχει σχόλια για τον αν συμφωνεί η διαφωνεί σωστά?Οπότε εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτήν.
Αναφέρομαι στην άλλη που λές και εσύ.Δεν νομίζω να έκανα κάτι περίεργο εκτός αν η διαφωνία είναι περίεργη.
Στο κάτω κάτω οπως είδες έκανα σχόλιο και για τον εαυτό μου
Maroulita
18-10-2006, 03:13 PM
Μα ναι, δε κρίνω τα σχόλιά σου! Κάθε άποψη και κρίση είναι σεβαστή! :bigsmile:
Απλά επειδή κατάλαβα ότι ίσως κατάλαβες ότι επρόκειτο για προσωπική της εμπειρία, ήθελα να το ξαναθίξω για να μη μπερδευτούμε!
Αυτό που ειπα ότι θα επανέλθω ως προς τα σχόλιά σου είχε να κάνει με το γεγονός ότι θα ήθελα, με αφορμή αυτά, να πω και γω την άποψή μου. Οπως γίνεται άλλωστε και σε όλα τα άλλα θέματα! Απλά επειδή τώρα με πιέζει λίγο ο χρόνος, δεν μπόρεσα να γράψω όσα θέλω.
giorgosb71
18-10-2006, 06:05 PM
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ..ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 8,5 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ....ΚΑΛΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΛΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΑ.ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΘΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ.
ΓΥΡΝΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ??????
Εννοείς απο αυτούς που τους αφήνεις και επειδή δεν σου βγαίνει καλά με τον επόμενο ή την επόμενη και όντας ακόμα ερωτευμένοι γυρίζεις σε αυτούς για να βρεις απάγκιο και απανέμι?
Δηλαδή το κόλπο είναι το εξής:βαρέθηκα αυτόν /αυτήν που έχω αλλα΄δεν χωρίζω γιατί τον/την αγαπώ.Αλλά έρχεται ο έρωτας και γαρ δυνατο πράγμα ...μπουφ.Πάω στον καινούργιο και μέχρι να μου πετύχει κρατάω και πισινή(γιατί που ξέρεις μπορεί να μου την παίξει ο αλήτης)....και όταν κλαψ κλαψ με αφήσει αντί να πω "εγώ έτσι είμαι έτσι γουστάρω ρε παιδιά τα δίνω όλα στο όνομα του έρωτα" γυρνάω πίσω γιατί δεν έχω να χασω απο αυτόν τον άνθρωπο.....και βέβαια υπάρχει πάντα η έλπίδα να έρθει κάτι καλύτερο και να μας ξεκολλήσει απο το βαρετό πλην όμως αφοσιωμένο σκλαβάκι μας.
Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί αλλά βασικά μεταξύ ερωτικών σχέσεων υπάρχουν και κάποια κενά ξέρεις ...Δηλαδη χωρίζω μένω κάποιο διάστημα μονος η μονη ξανακάνω σχέση και τέτοια πράγματα..
mochito
23-11-2006, 05:06 PM
ο έρωτας χρειάζεται πάντα ρίσκο αλλιώς μιλάμε για καταστάσεις που βουλιάζουν και βυθίζουν και εμάς.
ninja
24-11-2006, 04:05 PM
To ρίσκο σε ένα έρωτα δε βρίσκεται μόνο στο να κάνεις σχέση με κάποιον άλλο. Αυτή είναι ίσως πολλές φορές η εύκολη λύση. Γιατί δε χρειάζεται να απολογηθείς σε αυτόν που έχεις για το ότι τον έκανες να σε βαρεθεί (ή τούμπαλιν). Για το ότι δε χρειάζεται να παραδεχτείς την αποτυχία σου και να παραδεχτείς μπροστά του ότι τον βαριέσαι. Για το ότι δε χρειάζεται να αποδεχτείτε κι οι δύο ότι πρέπει να κάνετε μία νέα αρχή για να ανανεώσετε τη σχέση σας.
Έτσι βρίσκεις την εύκολη λύση. Πηγαίνεις με άλλον που δε σε ξέρει κι έτσι μπορείς πάλι να κρυφτείς πίσω από ρόλους, μπορείς να παίξεις σαν το παιδάκι (γιατί στον έρωτα είσαι παιδάκι, στην αγάπη είσαι ενήλικας). Η πραγματικά θαρραλέα πράξη θα ήταν να κοιτάξεις στα μάτια τον άνθρωπο αυτό που σε ξέρει, που σε έχει ζήσει, που ΔΕΝ μπορείς να τον κοροϊδέψεις με ρόλους, γιατί σε έχει μάθει και να του πεις σε βαρέθηκα. Και μετά να βρεις το θάρρος να ξεκινήσεις να τον μαθαίνεις ξανά. Να βρεις το θάρρος να αλλάξεις εσύ για να σ'αγαπήσει ξανά.
Το πραγματικό ρίσκο βρίσκεται στο να μένεις κι όχι στο να φεύγεις. Το να φεύγεις είναι η εύκολη λύση...
Εισαι μέσα στο μυαλό μου και αυτά που λές με εκφράζουν απόλυτα!!!!!. Ρώτα εμένα να σου πω πόσο δύσκολο είναι και πόσο θάρρος χρειάζεται για να αποδεχθείς την αποτυχία, να κοιτάξεις τον άνθρωπό σου (ο οποίος σε ξέρει και τον ξέρεις τόσο καλά, που επικοινωνείται απόλυτα ΜΟΝΟ και με το βλέμα) και να τον προκαλέσεις να σε ανακαλύψει και να σε αγαπήσει και ΠΑΛΙ.
Σίγουρα το να φεύγεις - για μένα - είναι πολύ πολύ πιο εύκολο και λιγότερο ψυχοφθόρο.
Οταν όμως τα καταφέρνεις νοιώθεις ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!!!!!!! και δεν μετανιώνεις που το πάλεψες.
panther
24-11-2006, 04:22 PM
Αυτό που έγραψες είναι απόλυτα σωστό. Το θέμα είναι ποιός το ακολουθεί!!!
starfish
27-11-2006, 12:43 PM
Το πραγματικο ρισκο, διαφερει για τον καθενα αναλογα με την ιδιοσυγκρασια και τον χαρακτηρα του. Δεν νομιζω οτι το αρθρο ηταν ενας υμνος στην φυγη, στην "απιστια", στο τσαλαβουτημα απο δω κι απο κει! Παρουσιασε μια περιπτωση που ειναι μεσα στην ζωη και που πολλες φορες, ανθρωποι που την ζουνε, εχουν μεγαλες ενοχες. Δεν πραττουν ελαφρα τη καρδια.
Σε καθε κατασταση στις ερωτικες σχεσεις, ενυπαρχει η ιδιαιτερη "οπτικη" των υποκειμενων. Υπαρχουν τα ατομα που δεν μπορουν να σταθουν πουθενα, υπαρχουν κι αυτοι που μενουν σ εναν/μια οτι κι αν τραβανε. Ενδιαμεσως, απειρες οι παραλλαγες. Τα γιατι σε μεγαλο βαθμο, θεωρω πως απτονται της ψυχαναλυσης. Μεχρι να πεθανουμε, εχουμε να ζησουμε πολλα.
Και να προδοθουμε και να προδωσουμε. Και να πονεσουμε τον αλλο και να μας πονεσει ο αλλος. Οτι κι αν παθουμε, καλλιστα μπορει να το κανουμε κι εμεις σε μια δεδομενη στιγμη. Και το αντιστροφο.
Και δεν σημαινουν καθολου τα πραπανω, οτι προσωπικα ειμαι σε θεση να δειξω την απειρη κατανοηση στον εαυτο μου ή στους αλλους. Σε στιγμες αποστασιοποιησης ομως, ειναι ολοφανερα. :bigsmile: :bigsmile:
Fotini Christodoulou
27-11-2006, 12:52 PM
Το πραγματικο ρισκο, διαφερει για τον καθενα αναλογα με την ιδιοσυγκρασια και τον χαρακτηρα του. Δεν νομιζω οτι το αρθρο ηταν ενας υμνος στην φυγη, στην "απιστια", στο τσαλαβουτημα απο δω κι απο κει! Παρουσιασε μια περιπτωση που ειναι μεσα στην ζωη και που πολλες φορες, ανθρωποι που την ζουνε, εχουν μεγαλες ενοχες. Δεν πραττουν ελαφρα τη καρδια.
Σε καθε κατασταση στις ερωτικες σχεσεις, ενυπαρχει η ιδιαιτερη "οπτικη" των υποκειμενων. Υπαρχουν τα ατομα που δεν μπορουν να σταθουν πουθενα, υπαρχουν κι αυτοι που μενουν σ εναν/μια οτι κι αν τραβανε. Ενδιαμεσως, απειρες οι παραλλαγες. Τα γιατι σε μεγαλο βαθμο, θεωρω πως απτονται της ψυχαναλυσης. Μεχρι να πεθανουμε, εχουμε να ζησουμε πολλα.
Και να προδοθουμε και να προδωσουμε. Και να πονεσουμε τον αλλο και να μας πονεσει ο αλλος. Οτι κι αν παθουμε, καλλιστα μπορει να το κανουμε κι εμεις σε μια δεδομενη στιγμη. Και το αντιστροφο.
Και δεν σημαινουν καθολου τα πραπανω, οτι προσωπικα ειμαι σε θεση να δειξω την απειρη κατανοηση στον εαυτο μου ή στους αλλους. Σε στιγμες αποστασιοποιησης ομως, ειναι ολοφανερα. :bigsmile: :bigsmile:
....Και συμπληρώνω όχι μόνο στις ερωτικές σχέσεις αλλά γενικώς στις σχέσεις μας.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με ότι εγραψες :love: Perfect Perfect
"Το πραγματικό ρίσκο βρίσκεται στο να μένεις κι όχι στο να φεύγεις. Το να φεύγεις είναι η εύκολη λύση..."
Ενα τραγουδάκι λέει ¨θελει μαγκιά για ν'αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά"!
Ειτε μεινεις έιτε φύγεις σε κάθε απόφαση θα εμπεριέχεται το στοιχείο του ρίσκου,αφου δεν γνωρίζεις αν θα σου βγει σε καλό ή όχι.
Κασσιόπη
27-11-2006, 03:52 PM
¶ψογη τοποθέτηση. Χωρίς ίχνος σοφιστείας.
Νομίζω είναι προφανές πως επικροτώ απολύτως. :)
skorpion
27-11-2006, 03:57 PM
Συμφωνω απολυτα!!!
ακριβως αυτο ηθελα να πω και γω με την παραπανω δημοσιευση μου αλλα θεωρω την δημοσιευση του Βασιλη πιο αντιπροσωπευτικη
Fotini Christodoulou
27-11-2006, 04:21 PM
Εχω κάποια ενσταση όχι απεναντι στο ότι εγραψε ο Βασίλης,που τα θεωρώ και σωστά και λογικά,αλλά στην σχέση του θέματος με αυτο.
Μπορείς να πείς ά εγω δεν πρόκειται να ερωτευτώ κάποιον άλλο επειδή εχω ήδη σχέση;;;Κι αντε το λές,αλλα πώς το κάνεις και αν λέω αν,σου συμβεί τότε τι κανεις;;Το αγνοείς διότι εχεις σχέση;;Εγω εκεί διαφωνώ-προσωπική αποψη πάντα.
Κατα την γνώμη μου από την στιγμή που εχεις ερωτευτεί καποιον άλλο,σημαίνει ότι κάτι δεν παέι καλά στην σχεση σου -και δεν μιλαμε για βαρεμάρα ή ανωριμότητα.Το πώς θα διαχειριστεί ο καθένας μια τέτοια κατάσταση ειναι υποκειμενικό.
Τέλος να πώ,ότι ο καθένας καλύπτει διαφορετικές ανάγκες του άπό μία σχέση.
Που σημαίνει ότι πχ στην ταδε δεδομένη στιγμή ειχα σαν προτεραιότητα την αναγκη μου για συντροφικότητα.Μετα από 1 χρόνο μπορεί να εχουν αλλάξει οι προτεραιότητές μου και να βάζω πρώτη την αναγκη μου για εξουσία και να αλλαξουν έτσι τα δεδομένα των σχέσεων μου.
Η ανάγκη για παιχνίδι δεν ειναι σημάδι ανωριμότητας,αλλά απλή ανθρώπινη ανάγκη.Αυτό που πρέπει απλά να προσέχουμε σε κάθε απόφασή μας και κυρίως στις σχέσεις μας ,ειναι να ξεκαθαρίζουμε τις προτεραιότητές μας.
Το ρίσκο θα επαναλαβω(ειμαι επίμονη το ξέρω) ειναι αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ζωής και φυσικά του έρωτα.;)
panther
27-11-2006, 04:28 PM
Εχω κάποια ενσταση όχι απεναντι στο ότι εγραψε ο Βασίλης,που τα θεωρώ και σωστά και λογικά,αλλά στην σχέση του θέματος με αυτο.
Μπορείς να πείς ά εγω δεν πρόκειται να ερωτευτώ κάποιον άλλο επειδή εχω ήδη σχέση;;;Κι αντε το λές,αλλα πώς το κάνεις και αν λέω αν,σου συμβεί τότε τι κανεις;;Το αγνοείς διότι εχεις σχέση;;Εγω εκεί διαφωνώ-προσωπική αποψη πάντα.
Κατα την γνώμη μου από την στιγμή που εχεις ερωτευτεί καποιον άλλο,σημαίνει ότι κάτι δεν παέι καλά στην σχεση σου -και δεν μιλαμε για βαρεμάρα ή ανωριμότητα.Το πώς θα διαχειριστεί ο καθένας μια τέτοια κατάσταση ειναι υποκειμενικό.
Τέλος να πώ,ότι ο καθένας καλύπτει διαφορετικές ανάγκες του άπό μία σχέση.
Που σημαίνει ότι πχ στην ταδε δεδομένη στιγμή ειχα σαν προτεραιότητα την αναγκη μου για συντροφικότητα.Μετα από 1 χρόνο μπορεί να εχουν αλλάξει οι προτεραιότητές μου και να βάζω πρώτη την αναγκη μου για εξουσία και να αλλαξουν έτσι τα δεδομένα των σχέσεων μου.
Η ανάγκη για παιχνίδι δεν ειναι σημάδι ανωριμότητας,αλλά απλή ανθρώπινη ανάγκη.Αυτό που πρέπει απλά να προσέχουμε σε κάθε απόφασή μας και κυρίως στις σχέσεις μας ,ειναι να ξεκαθαρίζουμε τις προτεραιότητές μας.
Το ρίσκο θα επαναλαβω(ειμαι επίμονη το ξέρω) ειναι αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ζωής και φυσικά του έρωτα.;)
Δεν μπορείς να το πεις αυτό σίγουρα, και το πιο δύσκολο είναι να κρύψεις τα συναισθήματά σου! Και ο έρωτας δεν σε ρωτάει ποτέ, έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Και δυστυχώς, δεν έχεις και πολλές επιλογές;)
Πάντως, όταν θα φτάσεις στο σημείο να ερωτευτείς κάποιον άλλον άνδρα ή γυναίκα, σημαίνει ότι αυτή η σχέση που έχεις τη δεδομένη στιγμή ... δεν τραβάει! Το αν θα κάνεις το βήμα να χωρίσεις ή όχι, είναι άλλο θέμα.
eleonnnora
27-11-2006, 04:44 PM
Πάντως εγώ ένα έχω να πω:
...μπορεί να μεγαλώνουμε, να ωριμάζουμε, να ζούμε, αλλά σε μερικά πράγματα από τα στάδια του Δημοτικού δεν ξεφεύγουμε ποτέ!
Ένα από αυτά είναι και ο έρωτας. Παίρνεις λοιπόν το ρίσκο σου χωρίς φόβο-με άγνοια κινδύνου- ακριβώς όπως θα έκανες και στην ηλικία του Δημοτικού Σχολείου. Η μόνη διαφορά είναι πως όταν μεγαλώνεις πρέπει να είσαι συνεπής με τα συναισθήματά σου, ώστε να μην κοροϊδεύεις ούτε τον εαυτό σου, ούτε τους άλλους, έτσι ώστε κάθε πιθανή αποτυχία να την χρεωθείς εξ ολοκλήρου εσύ και ποτέ οι γύρω-γύρω...
Νομίζω ότι είναι πιο εγωιστικό να μένεις σε μία σχέση που βαλτώνει και να ζεις μόνο μέσα από τα όνειρά σου...
Και κάτι τελευταίο, που το λέει ο Chief μου (τι καλά να το έλεγε και στον εαυτό του!):
Το απωθημένο είναι σαν το μπατσικό στην Εθνική Οδό: άμα το προσπεράσεις... τη γ@#*?σες!!! Θα σε κυνηγάει μια ζωή...:cry:
Κασσιόπη
27-11-2006, 04:49 PM
Τώρα θα κάνω λίγο όπως τότε που ήμουν στο σχολείο και κάναμε αναλύσεις ποιημάτων. "τι θέλει να πει ο ποιητής;" Αλλά δεν πειράζει, κομμάτια να γίνει, φαντάζομαι πως θα με συγχωρήσετε. :embarrest
Νομίζω πως ο Βασίλης ήταν απολύτως ουσιαστικός στα όσα έχει επισημάνει. Ακόμη και στο τι θα γίνει αν νιώσει κανείς "ερωτευμένος" (όποιος θέλει μπορεί να θέσει τα εισαγωγικά υπό αμφισβήτηση), ενώ βρίσκεται σε μια σχέση.
Μιλώντας πάντα για την περίπτωση που ξεκινάς μια σχέση με έναν άνθρωπο ο οποίος σε καλύπτει και θεωρείς πως σε ελκύει και.. και .. και... , το πλέον του βεβαίου είναι πως κάποια στιγμή θα αρχίσεις να κλονίζεσαι. Μπορεί να γίνει μετά από 2 χρόνια, μπορεί μετά από 10, μετά από 15, δεν έχει και τόση σημασία. ("3.600, είναι καλά να τ'αφήσω΄;;;" κατά τη γνωστή ατάκα)
Κάποια στιγμή, θα προβληματιστείς για το ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι δεδομένο. Κι εκεί έρχεται η μεγάλη στιγμή της ανθρώπινης επιλογής επί της ουσίας.
Δεν ξέρω κατά πόσον έχει μεγάλη σημασία η μορφή του "πειρασμού". Υπό την έννοια, αν απλώς ο σύντροφος σου έχει αρχίσει να σου δίνει στα νεύρα, αν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες ή αν ξαφνικά σου έρχεται να κλείσεις το μάτι "του αγοριού απέναντι". Κάτι θα είναι. "Από όλα έχει ο μπαξές".
Πιστεύω όμως , πως ο καθένας μας γνωρίζει πως πάντα θα υπάρξει κάποια στιγμή " το κίντερ έκπληξη". Για να μην πω και ότι σε ορισμένους, ίσως "το τρένο να σφυρίξει δυο φορές".
Αυτά. Συγχωρείστε με για τις παρεμβαλόμενες ατάκες, αλλά θεωρώ την τοποθέτηση του Βασίλη άψογη και σοβαρή. Είπα να κάνω λίγο χιούμορ για να δικαιολογήσω και το "εύθυμα" της ενότητας "ανθρώπινες σχέσεις" :)
gwrgina25
29-11-2006, 10:02 AM
Συμφωνώ με Κασσιόπη!Πιστεύω ότι αν μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς πως θα ήταν η ζωή σου πλάι σε κάποιον άλλο κάτι έχει αρχίσει να χαλάει στην ήδη υπάρχουσα σχέση σου.Εάν δεν ''φύγεις'' την στιγμή που κάτι άλλο σε τραβάει και κάτσεις να το παλέψεις είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτό θα γίνει αργότερα...
Μου έχει συμβεί προσωπικά με μια σχέση που μετρούσε 7 χρόνια...
Πάντα προσπαθούσα να το παλεύω και έλεγα πως δεν αξίζει να πετάξεις 7 χρόνια για κάποιον άλλο!Δεν ήθελα και να τον πληγώσω.
Όμως δεν άντεξα και έφυγα. Ίσως δεν ήμουν πλέον ερωτευμένη μαζί του και δεν ήθελα πλεον να προσπαθώ...
Ρίσκαρα ... Έφυγα... Έχασα ... Αλλά τώρα είμαι καλά και ευτυχισμένη!
Αξίζει να ρισκάρεις!αξίζει να ζεις!:bigsmile:
Κασσιόπη
29-11-2006, 10:29 AM
Συμφωνώ με Κασσιόπη!Πιστεύω ότι αν μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς πως θα ήταν η ζωή σου πλάι σε κάποιον άλλο κάτι έχει αρχίσει να χαλάει στην ήδη υπάρχουσα σχέση σου.Εάν δεν ''φύγεις'' την στιγμή που κάτι άλλο σε τραβάει και κάτσεις να το παλέψεις είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτό θα γίνει αργότερα...Μου έχει συμβεί προσωπικά με μια σχέση που μετρούσε 7 χρόνια...
Πάντα προσπαθούσα να το παλεύω και έλεγα πως δεν αξίζει να πετάξεις 7 χρόνια για κάποιον άλλο!Δεν ήθελα και να τον πληγώσω.
Όμως δεν άντεξα και έφυγα. Ίσως δεν ήμουν πλέον ερωτευμένη μαζί του και δεν ήθελα πλεον να προσπαθώ...
Ρίσκαρα ... Έφυγα... Έχασα ... Αλλά τώρα είμαι καλά και ευτυχισμένη!
Αξίζει να ρισκάρεις!αξίζει να ζεις!:bigsmile:
Για να μη μπερδευόμαστε, εγώ δεν το έθεσα έτσι. Προφανώς αυτή είναι η προσωπική σου άποψη, η οποία φυσικά είναι σεβαστή. :)
gwrgina25
29-11-2006, 10:33 AM
Πιστεύω όμως , πως ο καθένας μας γνωρίζει πως πάντα θα υπάρξει κάποια στιγμή " το κίντερ έκπληξη". Για να μην πω και ότι σε ορισμένους, ίσως "το τρένο να σφυρίξει δυο φορές..
Με αυτη σου την φράση συμφωνώ και με το ότι κάποια στιγμή έρχεται η μεγάλη στιγμή της ανθρώπινης επιλογής επί της ουσίας.;)
Κασσιόπη
29-11-2006, 10:46 AM
Πιστεύω όμως , πως ο καθένας μας γνωρίζει πως πάντα θα υπάρξει κάποια στιγμή " το κίντερ έκπληξη". Για να μην πω και ότι σε ορισμένους, ίσως "το τρένο να σφυρίξει δυο φορές..
Με αυτη σου την φράση συμφωνώ και με το ότι κάποια στιγμή έρχεται η μεγάλη στιγμή της ανθρώπινης επιλογής επί της ουσίας.;)
Σ'αυτό συμφωνούμε. :)
kiaRRa
29-11-2006, 12:50 PM
Δεν βλέπω να υπάρχει όμως ενιαία γραμμη στο ερώτημα αν είναι καλύτερο να μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ή να μην πληγώνεις το σύντροφο σου.:cry: :cry: Γιατί αναγκαστικά αυτά τα δύο δυστυχώς δεν επιτυγχάνονται ταυτόχρονα.:sad: :sad2:
Κασσιόπη
29-11-2006, 12:59 PM
Δεν βλέπω να υπάρχει όμως ενιαία γραμμη στο ερώτημα αν είναι καλύτερο να μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ή να μην πληγώνεις το σύντροφο σου.:cry: :cry: Γιατί αναγκαστικά αυτά τα δύο δυστυχώς δεν επιτυγχάνονται ταυτόχρονα.:sad: :sad2:
Το να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου δεν συμβαίνει απαραίτητα όταν νιώθεις έλξη για κάποιο τρίτο πρόσωπο και να προσπαθείς να την παρακάμψεις. Μπορεί να συμβαίνει κάλλιστα και όταν την έλξη αυτή την αντιλαμβάνεσαι ως έρωτα, ενώ μπορεί και να μην είναι.
kiaRRa
29-11-2006, 01:12 PM
Το να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου δεν συμβαίνει απαραίτητα όταν νιώθεις έλξη για κάποιο τρίτο πρόσωπο και να προσπαθείς να την παρακάμψεις. Μπορεί να συμβαίνει κάλλιστα και όταν την έλξη αυτή την αντιλαμβάνεσαι ως έρωτα, ενώ μπορεί και να μην είναι.
Και αν πράγματι ελκύεσαι από ένα άτομο ενώ έχεις ήδη σχέση, σε ποιον θα πρέπει να είσαι ειλικρινής??? Στον καθρέφτη σου ή σε εκείνον τον άνθρωπο που συνεχίζει να σε κοιτά στα μάτια και να μην χάνει λέξη σου?:blink:
Κασσιόπη
29-11-2006, 01:26 PM
Και αν πράγματι ελκύεσαι από ένα άτομο ενώ έχεις ήδη σχέση, σε ποιον θα πρέπει να είσαι ειλικρινής??? Στον καθρέφτη σου ή σε εκείνον τον άνθρωπο που συνεχίζει να σε κοιτά στα μάτια και να μην χάνει λέξη σου?:blink:
Δεν το αντιμετωπίζω έτσι, να σου πω την αλήθεια.
Η ουσία βρίσκεται στη βάση της σχέσης σου με τον άνθρωπο που είσαι μαζί, όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε από τους περισσότερους.
Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με μακροχρόνιες σχέσεις, και ακόμη περισσότερο στους γάμους, τι πιθανότητες έχεις να μη συναντήσεις, κάποια στιγμή, τρίτο πρόσωπο που θα σου προκαλέσει μια κάποια έλξη;
Κατά τη γνώμη μου, καμία.
kiaRRa
29-11-2006, 01:31 PM
Και εγώ σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Ειναι απίθανο να μην σου κινήσει ένα άλλο άτομο το ενδιαφέρον ειδικά αν είσαι σε πολύχρονη σχέση(σε αυτή την περίπτωση εμφιλοχωρεί η ρουτίνα)
katrin82
29-11-2006, 01:35 PM
Μπράβο και μόνο στην απόφαση σου να το ρισκάρεις για να ζήσεις κάτι καινούριο. Δυστηχως στις μέρες μας οι πιο πολλοί ζούμε τον έρωτα με τη λογική. Λίγοι είναι αυτοί που τον ζούνε με την καρδιά τους .......
Κασσιόπη
29-11-2006, 01:39 PM
Και εγώ σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Ειναι απίθανο να μην σου κινήσει ένα άλλο άτομο το ενδιαφέρον ειδικά αν είσαι σε πολύχρονη σχέση(σε αυτή την περίπτωση εμφιλοχωρεί η ρουτίνα)
Οπότε, πιστεύω ότι συμφωνούμε.
Και για να επανέλθουμε στο άρθρο, να θυμηθούμε και τα αστρολογικά και να ευθυμήσουμε και λιγάκι, ε, δεν ξέρουμε και τι τάσεις διαφαίνονταν στο ωροσκόπιο της ηρωίδας!!
Μπορεί να είχε καμιά δύσκολη όψη Αφροδίτης - Ποσειδώνα που να ενεργοποιήθηκε από διέλευση του Ουρανού και να μη βρέθηκε κανείς να της το εξηγήσει! :toung:
Μη βιαζόμαστε κι εμείς να φορέσουμε τις μαύρες πλερέζες! "Ο εραστής έρχεται!" (αθάνατος ελληνικός κινηματογράφος με Λογοθετίδη - Λυβικού :bigsmile: )
¶ντε και καλό μου διάβασμα! :wacko:
starfish
29-11-2006, 01:40 PM
Η ελξη που μεταφραζεται ως ερωτας, ειναι ενα συνηθισμενο λαθος, τοσο, που να ειναι σχεδον συγχωρητεο.
Τον εαυτο σου μπορεις να τον κοροϊδεψεις με πολλους τροπους.
Οταν παραμενεις σε μια σχεση με την ελπιδα οτι θα διορθωθουν σημαντικα προβληματα, μονο και μονο επειδη αγαπας τον αλλον.
Οταν παραμενεις σε μια σχεση βαφτιζοντας την ρουτινα και την πληξη "αγαπη".
Οταν κλεινεις τα ματια μπροστα σε μια συνηθεια που εχει απομυζησει οποιοδηποτε συναισθημα πλην του πνιγμου.
Οταν παρουσιαζεις την "ωραια εικονα" του ευτυχισμενου/ικανοποιημενου ζευγαριου για να σε πιστεψουν οι αλλοι, και καταληγεις να το πιστευεις κι εσυ, .....
Μπορω να σκεφτω κι αλλα αλλα δεν εχω χρονο...:cry:
kiaRRa
29-11-2006, 01:48 PM
Μπορεί να είχε καμιά δύσκολη όψη Αφροδίτης - Ποσειδώνα που να ενεργοποιήθηκε από διέλευση του Ουρανού και να μη βρέθηκε κανείς να της το εξηγήσει! :toung:
¶ντε και καλό μου διάβασμα! :wacko:
Έχεις την εντύπωση πως αν της το εξηγούσαν, αν μας το εξηγούσαν θα άλλαζε κάτι?
Απλά την φυγή θα την φορτώναμε στους πλανήτες!!!
Θεωρώ πως αν μου τύχαινε μάλλον θα προσπαθούσα πρώτα να κάνω μια κουβέντα ειλικρινή με τον άνθρωπο μου (γιατί τα περισσότερα προβλήματα μιας σχέσης διορθώνονται αν κατανοήσουμε τις ανάγκες του άλλου και ο άλλος τις δικές μας), αλλά βέβαια έχοντας ξεκαθαρίσει τί πραγματικά ένιωθα εγώ και για τα δύο άτομα και κατόπιν θα έπραττα.
Κασσιόπη
29-11-2006, 01:59 PM
Η ελξη που μεταφραζεται ως ερωτας, ειναι ενα συνηθισμενο λαθος, τοσο, που να ειναι σχεδον συγχωρητεο.
Τον εαυτο σου μπορεις να τον κοροϊδεψεις με πολλους τροπους.
Οταν παραμενεις σε μια σχεση με την ελπιδα οτι θα διορθωθουν σημαντικα προβληματα, μονο και μονο επειδη αγαπας τον αλλον.
Οταν παραμενεις σε μια σχεση βαφτιζοντας την ρουτινα και την πληξη "αγαπη".
Οταν κλεινεις τα ματια μπροστα σε μια συνηθεια που εχει απομυζησει οποιοδηποτε συναισθημα πλην του πνιγμου.
Οταν παρουσιαζεις την "ωραια εικονα" του ευτυχισμενου/ικανοποιημενου ζευγαριου για να σε πιστεψουν οι αλλοι, και καταληγεις να το πιστευεις κι εσυ, .....
Μπορω να σκεφτω κι αλλα αλλα δεν εχω χρονο...:cry:
Δεν νομίζω πως ένα λάθος επειδή είναι συνηθισμένο, το βαφτίζουμε και συγχωρητέο. Αν είναι έτσι, τότε να μην κατηγορούμε την "άτιμη κενωνία" για την τροπή που έχει πάρει.
Επιπλέον, ομολογώ πως δεν αντιλαμβάνομαι την τάση να αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις ως τρίο: εμείς , ο σύντροφός μας και η σχέση. Η τελευταία θεωρούμενη από μόνη της, ανεξάρτητη και ευθυνόμενη σχεδόν για τα πάντα. Εμείς απλώς βάζουμε συνήθως την ελπίδα, τις προσευχές και ολίγην από εγωισμό. ΄
Βλέπω ότι το θέμα κινδυνεύει να ξεφύγει λιγάκι, γι' αυτό και τονίζω πως οι κρίσεις μου αφορούν την κατάσταση που περιγράφει το άρθρο και γενικεύω ως προς το ότι θεωρώ πως όταν ένας άνθρωπος είναι τυχερός να βρεί αυτό που θεωρεί μοναδικό και να το ζήσει στο πλευρό του, οφείλει να το υπερασπιστεί με όλους τους τρόπους. Όπως οφείλει επίσης να έχει συναίσθηση ότι η σχέση - ακόμη και η μία ξεχωριστή σχέση - δεν είναι απλώς μια παιδική χαρά. Θέλει και κότσια.
Η κατάσταση που περιγράφει το άρθρο έχει αρκετά τη χροιά του "ζε μου αλέσει πια αυτό το παιχνιζάκι, παιλνω τα κουβαζάκια μου και πάω σε άλλη παλαλία".
Από εκεί και πέρα, οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός σαφώς και μπορούν να είναι πολυ διαφορετικές, εξ αρχής, από τα όσα περιγράφονται στο άρθρο.
Κασσιόπη
29-11-2006, 02:02 PM
Έχεις την εντύπωση πως αν της το εξηγούσαν, αν μας το εξηγούσαν θα άλλαζε κάτι?
Απλά την φυγή θα την φορτώναμε στους πλανήτες!!!
Θεωρώ πως αν μου τύχαινε μάλλον θα προσπαθούσα πρώτα να κάνω μια κουβέντα ειλικρινή με τον άνθρωπο μου (γιατί τα περισσότερα προβλήματα μιας σχέσης διορθώνονται αν κατανοήσουμε τις ανάγκες του άλλου και ο άλλος τις δικές μας), αλλά βέβαια έχοντας ξεκαθαρίσει τί πραγματικά ένιωθα εγώ και για τα δύο άτομα και κατόπιν θα έπραττα.
Μμμ, τι όψεις λες να ευθύνονται για τις τάσεις φυγής;;; :cheesy:
Δεν διαφωνώ.
kiaRRa
29-11-2006, 02:13 PM
Δεν είμαι και ειδήμων, αλλά τί λες για τετράγωνο Κρόνου και αφροδίτης, ή ποσειδώνα? Δεν έρχονται λίγο τα πάνω κάτω?:bigsmile:
Κασσιόπη
29-11-2006, 02:26 PM
Δεν είμαι και ειδήμων, αλλά τί λες για τετράγωνο Κρόνου και αφροδίτης, ή ποσειδώνα? Δεν έρχονται λίγο τα πάνω κάτω?:bigsmile:
Τετράγωνο Κρόνου - Αφροδίτης, όχι. Κάποιος με τέτοια όψη δύσκολα αφήνει τέτοια σχέση.
Για το τετράγωνο Αφροδίτης - Ποσειδώνα θα συμφωνήσω. Δημιουργεί πολλές τέτοιες τάσεις και θέλει μια κάποια προσοχή.
starfish
29-11-2006, 02:26 PM
Δεν νομίζω πως ένα λάθος επειδή είναι συνηθισμένο, το βαφτίζουμε και συγχωρητέο. Αν είναι έτσι, τότε να μην κατηγορούμε την "άτιμη κενωνία" για την τροπή που έχει πάρει.
Επιπλέον, ομολογώ πως δεν αντιλαμβάνομαι την τάση να αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις ως τρίο: εμείς , ο σύντροφός μας και η σχέση. Η τελευταία θεωρούμενη από μόνη της, ανεξάρτητη και ευθυνόμενη σχεδόν για τα πάντα. Εμείς απλώς βάζουμε συνήθως την ελπίδα, τις προσευχές και ολίγην από εγωισμό. ΄
Βλέπω ότι το θέμα κινδυνεύει να ξεφύγει λιγάκι, γι' αυτό και τονίζω πως οι κρίσεις μου αφορούν την κατάσταση που περιγράφει το άρθρο και γενικεύω ως προς το ότι θεωρώ πως όταν ένας άνθρωπος είναι τυχερός να βρεί αυτό που θεωρεί μοναδικό και να το ζήσει στο πλευρό του, οφείλει να το υπερασπιστεί με όλους τους τρόπους. Όπως οφείλει επίσης να έχει συναίσθηση ότι η σχέση - ακόμη και η μία ξεχωριστή σχέση - δεν είναι απλώς μια παιδική χαρά. Θέλει και κότσια.
Η κατάσταση που περιγράφει το άρθρο έχει αρκετά τη χροιά του "ζε μου αλέσει πια αυτό το παιχνιζάκι, παιλνω τα κουβαζάκια μου και πάω σε άλλη παλαλία".
Από εκεί και πέρα, οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός σαφώς και μπορούν να είναι πολυ διαφορετικές, εξ αρχής, από τα όσα περιγράφονται στο άρθρο.
Ειναι συνηθισμενο, επειδη η ελξη ειναι η απαρχη. Χωρις αυτην δεν υπαρχει ερωτας. Αυτο βεβαιως δεν σημαινει οτι απαραιτητως η ελξη θα γινει ερωτας. Υπ αυτην την οπτικη ειναι ενα πολυ συνηθισμενο λαθος, να ταυτιζουμε την ελξη με τον ερωτα.
Το θεωρω συγχωρητεο, γιατι οταν ειμαστε "ερωτευμενοι" δεν καθομαστε να αναλυσουμε θεωρητικα το τι αισθανομαστε [ευτυχως κατα την γνωμη μου!] .
Οσο για τα υπολοιπα, συμφωνω απολυτα με την προϋποθεση που θετεις: Οτι εχει βρει καποιος τον/ην μοναδικο/η και πολυτιμο/η. Τοτε ναι , αξιζει να παλεψει γι αυτον/ην, να τον υπερασπιστει εχοντας παντα κατα νου οτι η σχεση δεν ειναι παιδικη χαρα, οπως πολυ σωστα γραφεις.
Το θεμα ετσι κι αλλιως εχει ξεφυγει. Το αρθρο παρουσιαζει ενα κομματακι απο το παζλ των ερωτικων σχεσεων. Ειναι δυσκολο σε μια τετοια συζητηση να μεινουν οι συμμετεχοντες, εντος των πλαισιων.
φιλικα :bigsmile: :bigsmile:
Κασσιόπη
29-11-2006, 02:41 PM
Ειναι συνηθισμενο, επειδη η ελξη ειναι η απαρχη. Χωρις αυτην δεν υπαρχει ερωτας. Αυτο βεβαιως δεν σημαινει οτι απαραιτητως η ελξη θα γινει ερωτας. Υπ αυτην την οπτικη ειναι ενα πολυ συνηθισμενο λαθος, να ταυτιζουμε την ελξη με τον ερωτα.
Το θεωρω συγχωρητεο, γιατι οταν ειμαστε "ερωτευμενοι" δεν καθομαστε να αναλυσουμε θεωρητικα το τι αισθανομαστε [ευτυχως κατα την γνωμη μου!] .
Οσο για τα υπολοιπα, συμφωνω απολυτα με την προϋποθεση που θετεις: Οτι εχει βρει καποιος τον/ην μοναδικο/η και πολυτιμο/η. Τοτε ναι , αξιζει να παλεψει γι αυτον/ην, να τον υπερασπιστει εχοντας παντα κατα νου οτι η σχεση δεν ειναι παιδικη χαρα, οπως πολυ σωστα γραφεις.
Το θεμα ετσι κι αλλιως εχει ξεφυγει. Το αρθρο παρουσιαζει ενα κομματακι απο το παζλ των ερωτικων σχεσεων. Ειναι δυσκολο σε μια τετοια συζητηση να μεινουν οι συμμετεχοντες, εντος των πλαισιων.
φιλικα :bigsmile: :bigsmile:
Χμμμ, αφροδίτη στο Ζυγό μου μυρίζει... Αληθεύει;:cheesy:
Ναι, σίγουρα είναι δύσκολο να μείνουν οι τοποθετήσεις μέσα στα όρια του άρθρου, απλώς γίνεται ένα μπέρδεμα σχετικά με το που ακριβώς αναφέρεται ο καθένας. Γι'αυτό κι εγώ ξεκαθάρισα τη θέση μου, ώστε να μη νιώσει κανείς από τους συμμετέχοντες ότι κριτικάρεται επί προσωπικού. Να είστε καλά. :)
starfish
29-11-2006, 02:56 PM
Χμμμ, αφροδίτη στο Ζυγό μου μυρίζει... Αληθεύει;:cheesy:
Ναι, σίγουρα είναι δύσκολο να μείνουν οι τοποθετήσεις μέσα στα όρια του άρθρου, απλώς γίνεται ένα μπέρδεμα σχετικά με το που ακριβώς αναφέρεται ο καθένας. Γι'αυτό κι εγώ ξεκαθάρισα τη θέση μου, ώστε να μη νιώσει κανείς από τους συμμετέχοντες ότι κριτικάρεται επί προσωπικού. Να είστε καλά. :)
Τα ρεστα μου κυρια μου!!!!:nuts: :bigsmile: :laugh:
Κι εσυ , "αγαπημενο διπολο" της Φωτεινουλας! :bigsmile:
skorpion
29-11-2006, 05:00 PM
Συμφωνω απολυτα κι ας εχω Αφροδιτη στον ζυγο στον 5ο.
Υ.Γ ανεφερες κατι για το τετραγωνο κρονου-Αφροδιτης πως ερμηνευεται? ακριβως το αντιθετο απο οτι αναφερθηκε απο την Kiarra?
Κασσιόπη
29-11-2006, 05:16 PM
Συμφωνω απολυτα κι ας εχω Αφροδιτη στον ζυγο στον 5ο.
Υ.Γ ανεφερες κατι για το τετραγωνο κρονου-Αφροδιτης πως ερμηνευεται? ακριβως το αντιθετο απο οτι αναφερθηκε απο την Kiarra?
Χαίρομαι που συμφωνούμε. :)
Και στο Ζυγό και στον 5ο;;; Δεν ακούγεται κακό... Καθόλου κακό! ;)
Μμμ, η ερμηνεία αυτής της όψης σηκώνει ολόκληρη συζήτηση και μάλλον θα βγούμε εκτός θέματος. Επιγραμματικά να πω μόνο πως σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του άρθρου, ένα άτομο με αυτήν την όψη πιθανότατα θα είχε διδαχτεί τόσα από προηγούμενες δύσκολες αισθηματικές καταστάσεις, που όταν έβρισκε κάτι ξεχωριστό, δε θα το άφηνε να χαθεί, πάση θυσία.
kmakri
30-11-2006, 10:06 AM
Πόσο δίκιο έχει η starfish...
Όλα στην πορεία της ζωής τα βαφτίζουμε κάπως..
Τις διαφορές μας προσπαθούμε να τις γεφυρώσουμε..
Τις ομοιότητες μας να τις χρησιμοποιήσουμε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές.Δεν πετυχαίνει πάντα..
Δεν εξελίσονται οι άνθρωποι μέσα σε μία σχέση με τον ίδιο τρόπο.
Και υπάρχουν κάποιοι που ερωτεύονται.Ξέρω αρκετούς, ο καθένας λειτουργεί με έναν διαφορετικό τρόπο.Πιστεύω όμως πως μία σχέση δεν φθείρεται εύκολα από την καθημερινότητα και τα προβλήματα αυτής εάν υπάρχει επικοινωνία.Τίποτα δεν ζει επ' αόριστον χωρίς φροντίδα.
Και ο έρωτας που θα αιστανθείς για κάποιον άλλον , εάν δεν ερωτεύεσαι εύκολα, σε φέρνει σε κατάσταση πολύ πολύ δύσκολη.
Δεν ρισκάρουν εύκολα οι άνθρωποι που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις..
Και αυτοί τελικά που αναλαμβάνουν το ρίσκο να είστε σίγουροι πως το κάνουν ζυγίζοντας τις συνέπειες..
Αλλά αξίζει να ζεις.. και η ζωή είναι πολύ σύντομη..
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ
SKYLOROCK
05-04-2007, 03:31 PM
Μάλλον κι εγώ αυτό που περιγράφει το άρθρο θα έκανα,για την ακρίβεια θα την έκανα...:toung:
Πέραν της πλάκας όμως αυτό είναι που με φοβίζει όσον αφορά τις σχέσεις και θυμάμαι από μικρή ρωτούσα τη μαμά μου:"Αν παντρευτώ και μετά μου αρέσει κάποιος άλλος τι θα κάνω;".Αυτή γελούσε και μου έλεγε ότι όταν παντρευτώ δε θα έχω μάτια για άλλον...
Πέρυσι το Μάϊο χώρισα μετά από 5 χρόνια σχέσης με ένα πολύ καλό παιδί που ακόμα το αγαπάω,αλλά πλέον εντελώς αδερφικά...
Είναι αυτό που περιγράφει το άρθρο ότι μετά από ένα σημείο γίνεσαι "αδερφάκι" με τον άλλον...
Αλλά μάλλον γίνεσαι "αδερφάκι" όταν δεν είναι αυτό που τελικά ψάχνεις ή θες.Θέλω να ελπίζω ότι όταν βρούμε την πραγματική αγάπη δε θα νιώσουμε ποτέ "αδερφικά" για εκείνον...:love:
Toksotaki
06-04-2007, 05:54 PM
Κανεις δεν εχει το δικαιωμα οσο τσαντισμενος και αν ειναι να κανει κριτικη στις επιλογες του αλλου κατα την γνωμη μου.Μπορει μονο να δωσει καποια συμβουλη η κατι παρομοιο αλλα οχι και να ωριεται!!!Μου φαινεται πολυ γελοιο. . . Πιστευω οτι καλα εκανε και διελυσε μια σχεση που δεν ειχε μελλον,ηταν καλυτερο απο το να κοροιδευει τον ιδιο αλλα και τον εαυτο της.
nicoletta
07-04-2007, 02:07 PM
Νομίζουμε, πως ο ερωτευμένος σύντροφος θα καλύψει όλα τα κενά μας. ¨Οτι θα μας προσφέρει την εσωτερική ασφάλεια που μας λείπει. Οτι θα μας κάνει ευτυχισμένους.
Γιατί αναζητάμε την ασφάλεια μέσα από τους άλλους και δεν προσπαθούμε να παίρνουμε στα χέρια μας την προσωπική μας ευτυχία?
Η κοπέλα λέει "κατάφερνα να τον εντυπωσιάσω και κυρίως δεν θα ήταν αποκλειστικά και μόνο ο Γιάννης". Ισως αν δεν τον είχε εντυπωσιάσει τελικά, να ήταν ακόμη με τον Γιάννη...
Δεν έχει καλή αυτοεκτίμηση, ίσως.
Όμως ο σύντροφος δεν είναι ο Σούπερμαν. Δεν βρίσκεται μαζί μου για να μου εξασφαλίσει την ευτυχία που αναζητούσα, και όταν το αντιλαμβάνομαι αυτό παύει να με γοητεύει και να με συναρπάζει. Και δεν βρίσκεται μαζί μου για να μου προσφέρει όλη την προσοχή που έχω ανάγκη.
Αν έχεις μια πολύ κακή αυτοεκτίμηση ή την αίσθηση πως έχεις αποτύχει κανένας σύντροφος δεν μπορεί να το διορθώσει αυτό.
mpiskoto
09-04-2007, 07:02 PM
Πιστευω οτι καλα εκανε και διελυσε μια σχεση που δεν ειχε μελλον,ηταν καλυτερο απο το να κοροιδευει τον ιδιο αλλα και τον εαυτο της.
Το να μένεις σε μια σχέση που μαθηματικά δεν οδηγεί πουθενά είναι πιστεύω χειρότερο από το να φύγεις από αυτήν..Συνήθως σε τέτοιες φάσεις ο ένας θέλει να φύγει και δεν λέει ούτε δείχνει κάτι και ο άλλος πιστεύοντας ότι όλα είναι εντάξει ετοιμάζει διάφορα όπως κοινές διακοπές για παράδειγμα..
Αν έχεις μια πολύ κακή αυτοεκτίμηση ή την αίσθηση πως έχεις αποτύχει κανένας σύντροφος δεν μπορεί να το διορθώσει αυτό.
Αν έχεις επίσης και λίγη αυτογνωσία και κάνεις και καμία αυτοκριτική που και που νομίζω διορθώνεις τα κακώς κείμενα...
alyssa
22-04-2007, 04:40 PM
to thema gia mena toulaxiston paidia einai pws telika meta apo tosa xronia sxesh me kapoion katalhgeis telika na ton aisthanesai adelfika?emena auto me problhmatise...h kopela afou aisthanthike etsi kala ekane kai proxwrhse omws to nohma poio einai?pws kathe fora pou tha kaneis sxesh gia polla xronia meta tha arxizeis na ton aisthanesai san aderfo kai ton xwrizeis?dld oi makroxrones sxeseis einai kathorismenes na katalhxoun etsi?egw den thele na pisteuw kati tetoio kai den thelw na mou sumbei,pisteuw pws an prospatheis na mhn thewreis thn sxesh sou dedomenh kai na prospatheis na ths dwseis mai nea pnoh ola tha phgainoun kala..
SKYLOROCK
24-04-2007, 02:47 AM
¶ποψη μου είναι ότι όταν αυτός με τον οποίο είσαι μαζί τόσα χρόνια είναι το άλλο σου μισό,η πραγματική αγάπη,δε θα καταφέρεις ποτέ να τον δεις αδερφικά...:love:
Φαντάσου τι θα γινόταν αν κάθε μακροχρόνια σχέση κατέληγε σε χωρισμό...
Όλα μέσα στη ζωή είναι...Ακόμα και το ρίσκο στον έρωτα που αρκετοί ίσως να μην το έπαιρναν και να βολεύονταν σε μια δεδομένη και σίγουρη σχέση ;)
Παρεμπιπτόντως θα σε παρακαλούσα να γυρίσεις το πληκτρολόγιό σου στα ελληνικά και να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες! :bigsmile:
starfish
25-04-2007, 11:50 AM
[quote=SKYLOROCK;31697]¶ποψη μου είναι ότι όταν αυτός με τον οποίο είσαι μαζί τόσα χρόνια είναι το άλλο σου μισό,η πραγματική αγάπη,δε θα καταφέρεις ποτέ να τον δεις αδερφικά...:love:
Φαντάσου τι θα γινόταν αν κάθε μακροχρόνια σχέση κατέληγε σε χωρισμό...
Όλα μέσα στη ζωή είναι...Ακόμα και το ρίσκο στον έρωτα που αρκετοί ίσως να μην το έπαιρναν και να βολεύονταν σε μια δεδομένη και σίγουρη σχέση ;)
Το μεγαλυτερο ποσοστο μακροχρονιων σχεσεων καταληγει σε χωρισμο, αν και οχι απαραιτητως τυπικα.
Αλλα δεν μπορω να φανταστω τι θα γινοταν!.....:cheesy: :bigsmile:
alyssa
29-04-2007, 02:12 PM
συμφωνω πως οταν αγαπας καποιον πραγματικα δεν προκειται να τον δεις στην συνεχεια ως φιλο η αδερφο...και το ρισκο ειναι μεσα στην ζωη,αξιζει καποιες φορες να το παιρνουμε...!διοτι αυτο ειναι ζωη..!:bigsmile:
kiaRRa
29-04-2007, 02:34 PM
Ίσως απλά φταίει το γεγονός πως μόλις κάποιοι κατακτήσουν μια κορυφή και δουν ότι την έχουν πια δεδομένη, καρφώνουν ένα σημαιάκι και πάνε γι' άλλα...
Όσο και να αγαπάς τον άλλον/η, όσο ερωτευμένος/η και να είσαι αν δεν υπάρχει μια συνεχής φλόγα, θεωρώ λογικό κάποτε να τον δεις πιο φιλικά και να τον απομακρύνεις ερωτικά. ¶τιμο πράγμα η ρουτίνα, γαρ...:embarrest
alyssa
29-04-2007, 05:54 PM
συμφωνω μαζι σου κιαρρα.!γι'αυτο λοιπον θα ηταν καλο να μην βολευεσαι στην ρουτινα σου που ως σημειο ειναι καλο διοτι επιφερει σταθεροτητα αλλα να προσπαθεις να εφευρισκεις τροπους διασκεδασης και ανανεωσης!πιστευω πως αυτο θελει φαντασια για να γινει..ολοι εχουμε αρκει να ψαξουμε λιγο και να μην εχουμε προκαταληψεις!
kiaRRa
29-04-2007, 06:11 PM
Oι προκαταλήψεις δυστυχώς είναι μέρος του πολιτισμού κάθε τόπου...
Από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας διδασκόμαστε πώς να κινούμαστε μέσα σε ηθικά αποδεκτά κοινωνικά πλαίσια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον στα χρόνια της ενηλικίωσης να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις αφού αποτελούν βίωμα.
Ωστόσο καλή η σταθερότητα της καθημερινότητας, αλλά ανευ ουσίας με αποτέλεσμα σιγά σιγά να μας μοιάζουν όλα με ξαναζεσταμένο φαγητό. Και αυτό περιλαμβάνει και τις διαπροσωπικές σχέσεις σε όποια βάση κι αν χτίστηκαν (είτε ερωτική είτε φιλική):embarrest
emmalene
29-04-2007, 08:32 PM
Oι προκαταλήψεις δυστυχώς είναι μέρος του πολιτισμού κάθε τόπου...
Από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας διδασκόμαστε πώς να κινούμαστε μέσα σε ηθικά αποδεκτά κοινωνικά πλαίσια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον στα χρόνια της ενηλικίωσης να ξεπεράσουμε τις προκαταλήψεις αφού αποτελούν βίωμα.
Ωστόσο καλή η σταθερότητα της καθημερινότητας, αλλά ανευ ουσίας με αποτέλεσμα σιγά σιγά να μας μοιάζουν όλα με ξαναζεσταμένο φαγητό. Και αυτό περιλαμβάνει και τις διαπροσωπικές σχέσεις σε όποια βάση κι αν χτίστηκαν (είτε ερωτική είτε φιλική):embarrest
Εγω νομιζω οτι μεγαλη σημασια στην διαρκεια μιας σχεσης εχει η εμπειρια.εγω ειχα μια σταθερη σχεση απο τα 20 εως τα 26(οπου και μας χτυπησε ο Κρονος και η μητερα του φιλου μου...:bigsmile: αλυπητα)στην οποια κανενας δεν βαρεθηκε ποτε και ομως τελειωσε.Τωρα που ειμαι μεγαλυτερη και εχω αλλα standards δεν ειναι πολυ ευκολο.Παντως η αγαπη και ο ερωτας δεν τελειωνουν ποτε ειναι η εντυπωση ενος ρομαντικου Ταυρου παιδια!:love:
kiaRRa
29-04-2007, 08:48 PM
Η γνώμη ενός κυνικού Αιγόκερου είναι πως όλα ξεθωριάζουν στο αμείλικτο φως του Χρόνου. Ακόμα και τα δυνατότερα συναισθήματα υποτάσσονται:embarrest
emmalene
29-04-2007, 09:22 PM
Η γνώμη ενός κυνικού Αιγόκερου είναι πως όλα ξεθωριάζουν στο αμείλικτο φως του Χρόνου. Ακόμα και τα δυνατότερα συναισθήματα υποτάσσονται:embarrest
γιατι κυνικε μου Αιγοκερε τα λες αυτα??δεν φταιει ο χρονος νομιζω.Η αισθηση η η ψευδαισθηση οτι κατι πιο κατω μπορει να ειναι καλυτερο φταιει νομιζω εγω..
Αν περνας τελεια με καποιον τι σημασια εχει ο χρονος?(ο Ταυρος οσο γερναει χαζευει οπως διαπιστωνω..:bigsmile: )
kiaRRa
29-04-2007, 09:29 PM
O Χρόνος είναι σαν τον Κρόνο...
Οταν ξεπεράσεις το ερωτοχτύπημα βλέπεις καθαρά πού βρίσκεσαι, και το ερωτοχτύπημα πολλές φορές οδηγεί σε χάσιμο χρόνου παρά σε αγάπη. ¶λλωστε και η μετατροπή της αγάπης σε απλά φιλία είναι μόνο η επίδραση του Χρόνου πάνω της...
skorpion
29-04-2007, 09:33 PM
ολα σχετικα ειναι! Ο χρονος δεν ειναι που κανει το κρασι πιο ωριμο και πιο γευστικο? Ολοι δεν θελουν να πιουν ενα κρασι που ο χρονος το χει ωριμασει και το χει κανει καλυτερο?
emmalene
29-04-2007, 09:33 PM
O Χρόνος είναι σαν τον Κρόνο...
Οταν ξεπεράσεις το ερωτοχτύπημα βλέπεις καθαρά πού βρίσκεσαι, και το ερωτοχτύπημα πολλές φορές οδηγεί σε χάσιμο χρόνου παρά σε αγάπη. ¶λλωστε και η μετατροπή της αγάπης σε απλά φιλία είναι μόνο η επίδραση του Χρόνου πάνω της...
Αααααα δεν παιζω..λοιπον παρακαλω οπως γυρισει ο Χρονος πισω και φυγει ο Κρονος απο το Αιγοκερακι αυτο!κατι τετραγωνιζει την αφροδιτη σου σιγουρα!και η αγαπη δεν γινεται φιλια νομιζω εγω!Αλλο οι φιλοι μας...:bigsmile:
emmalene
29-04-2007, 09:35 PM
ολα σχετικα ειναι! Ο χρονος δεν ειναι που κανει το κρασι πιο ωριμο και πιο γευστικο? Ολοι δεν θελουν να πιουν ενα κρασι που ο χρονος το χει ωριμασει και το χει κανει καλυτερο?
Ζητω οι Σκορπιοι!!!και το καλο κρασι επισης....:bigsmile:
skorpion
29-04-2007, 09:37 PM
:love::bigsmile::bigsmile:
kiaRRa
29-04-2007, 09:40 PM
Αααααα δεν παιζω..λοιπον παρακαλω οπως γυρισει ο Χρονος πισω και φυγει ο Κρονος απο το Αιγοκερακι αυτο!κατι τετραγωνιζει την αφροδιτη σου σιγουρα!και η αγαπη δεν γινεται φιλια νομιζω εγω!Αλλο οι φιλοι μας...:bigsmile:
Και ναι ενας Κρόνος τετραγωνίζει την Αφρούλα μου!!!!
Μου αρέσει ο Κρόνος στον τομέα των αισθηματικών. Με κρατά γερά στη γη, δεν πετάω στα σύννεφα και αν είναι να πάθω για να μάθω, λέω ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ.
Ποιος είπε ότι η αγάπη δεν γίνεται φιλία; ¶λλωστε και η φιλία μια πλευρά αγάπης είναι:love:
emmalene
29-04-2007, 09:49 PM
Και ναι ενας Κρόνος τετραγωνίζει την Αφρούλα μου!!!!
Μου αρέσει ο Κρόνος στον τομέα των αισθηματικών. Με κρατά γερά στη γη, δεν πετάω στα σύννεφα και αν είναι να πάθω για να μάθω, λέω ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ.
Ποιος είπε ότι η αγάπη δεν γίνεται φιλία; ¶λλωστε και η φιλία μια πλευρά αγάπης είναι:love:
Πρεπει να πεταξεις αμα αγαπησεις και νομιζω οτι το σωστο ειναι να πεταξεις τωρα που και φτερα εχεις και αν πεσεις εχεις γερα ποδια να σηκωθεις Kiarra μου.και οσο για το να παθεις συμφωνω.Οποιος θα σε αγαπησει και θα τον αγαπησεις πρεπει να σε προσεχει οχι να σε ταλαιπωρει!Απλα οι ανθρωποι συνηθως αγαπανε αυτους που τους ταλαιπωρουνε( βλεπε τα λαικα ασματα γεματα πονο και καημο:bigsmile: ).
Ισως η αγαπη γινεται φιλια ο ερωτας ομως αποκλειεται.Αν θες καποιον πως ειναι φιλος σου?
(Η αδερφη μου τα λεει και τα κανει αυτα που ειναι φιλοι με ολους τους πρωην :laugh: αλλα εχει Αφρουλα οπως λες και εσυ στον Υδροχοο θεση που αποτελει μυστηριο για την δικη μου στον Ταυρο...)
emmalene
29-04-2007, 09:51 PM
:love::bigsmile::bigsmile:
Και τωρα ολα τα μελη αυτου του site αντιλαμβανονται γιατι οι Ταυροι και οι Σκορπιοι τραβανε αυτα που τραβανε....;)
kiaRRa
29-04-2007, 09:56 PM
Ο Έρωτας κάποτε περνάει και σε αφήνει είτε με γλυκιά είτε με πικρή γεύση. Κάποτε ωριμάζει σε αγάπη ή απλά ξεφουσκώνει.
Μμμμ εχω το ίδιο χαρακτηριστικό με την αδερφή σου... όλοι είναι φίλοι μου πλέον(είπαμε εχω μια Κρονιοτετραγωνισμένη αφρούλα στον Υδροχόο και εγω:embarrest )!
skorpion
29-04-2007, 10:02 PM
Εγω πιστευω οτι μια ερωτικη σχεση ή σχεση αγαπης για να ναι ολοκληρωμενη πρεπει να περιεχει ολες τις αλλες σχεσεις μεσα : σχεσεις μητερα/πατερα - παιδιου, σχεση φίλου με φίλο, σχεση αδελφικη, σχεση συντροφικη σχεση ερωτικη και σιγουρα σεξουαλικη. Δεν ξερω αν εκφραστηκα καλα (ο ερμης μου ειναι στον 12ο απο προχτες χιχιχι!) αλλα νομιζω οτι θα καταλαβατε μαλλον τι εννοω
emmalene
29-04-2007, 10:06 PM
Ο Έρωτας κάποτε περνάει και σε αφήνει είτε με γλυκιά είτε με πικρή γεύση. Κάποτε ωριμάζει σε αγάπη ή απλά ξεφουσκώνει.
Μμμμ εχω το ίδιο χαρακτηριστικό με την αδερφή σου... όλοι είναι φίλοι μου πλέον(είπαμε εχω μια Κρονιοτετραγωνισμένη αφρούλα στον Υδροχόο και εγω:embarrest )!
Αααα πολυ ωραια!λοιπον αρχιζω το κυρηγμα τωρα::laugh: ερωτας ειναι να ρισκαρεις.μην τα χανεις τελειως για να μην εχουμε και δραματα...και στα 24 ο ερωτας δεν μπορει να γινει αγαπη.Απλα οι εικονες την σημερον ημερα (που λεει και η γιαγια μου!)καθως και η προσφορα εχει κανει τα πραγματα πολυ ευκολα με αποτελεσμα ολα να αρχιζουν και να τελειωνουν γρηγορα και ετσι δεν προλαβαινουν τα αισθηματα να γινουν βαθια.Τωρα αν ενας πρωην γινει φιλος και τα φτιαξει με την κολλητη σου η εσυ με τον κολλητο του παραμενει φιλος?:embarrest
και επιτελους θελω και εγω εναν Κρονο τετραγωνο μπας και σοβαρευτω γιατι οσο με διαβαζω αγχωνομαι....:cheesy:
emmalene
29-04-2007, 10:11 PM
Εγω πιστευω οτι μια ερωτικη σχεση ή σχεση αγαπης για να ναι ολοκληρωμενη πρεπει να περιεχει ολες τις αλλες σχεσεις μεσα : σχεσεις μητερα/πατερα - παιδιου, σχεση φίλου με φίλο, σχεση αδελφικη, σχεση συντροφικη σχεση ερωτικη και σιγουρα σεξουαλικη. Δεν ξερω αν εκφραστηκα καλα (ο ερμης μου ειναι στον 12ο απο προχτες χιχιχι!) αλλα νομιζω οτι θα καταλαβατε μαλλον τι εννοω
και τα μελη συνεχιζουν να αντιλαμβανονται:
1) πως τα κανουμε μπαχαλο οι Ταυροι και οι Σκορπιοι στις σχεσεις μας(μανα μας ειναι ο αλλος,πατερας μας,φιλος μας,ουδεις ξερει....)
2)γιατι οπου υπαρχει μπαχαλο παντα υπαρχει πισω ενα απο τα δυο ζωδια!
Χαρηκα για την gνωριμια φιλη Scorpion...παντα πιστευα οτι δεν ειμαι μονη σε αυτο τον κοσμο...:laugh:
kiaRRa
29-04-2007, 10:11 PM
Αααα πολυ ωραια!λοιπον αρχιζω το κυρηγμα τωρα::laugh: ερωτας ειναι να ρισκαρεις.μην τα χανεις τελειως για να μην εχουμε και δραματα...και στα 24 ο ερωτας δεν μπορει να γινει αγαπη.Απλα οι εικονες την σημερον ημερα (που λεει και η γιαγια μου!)καθως και η προσφορα εχει κανει τα πραγματα πολυ ευκολα με αποτελεσμα ολα να αρχιζουν και να τελειωνουν γρηγορα και ετσι δεν προλαβαινουν τα αισθηματα να γινουν βαθια.Τωρα αν ενας πρωην γινει φιλος και τα φτιαξει με την κολλητη σου η εσυ με τον κολλητο του παραμενει φιλος?:embarrest
και επιτελους θελω και εγω εναν Κρονο τετραγωνο μπας και σοβαρευτω γιατι οσο με διαβαζω αγχωνομαι....:cheesy:
22 παρακάλω και δεν σου δινω τον δικό μου.:nuts:
Οκ να ρισκάρεις, αλλά εσύ...
Όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, προτιμώ την λογική!:embarrest
Οπως είπες και εσύ, τα συναισθήματα πλέον έχασαν το βάθος που είχαν κάποτε. Δεν έγινε όμως μόνο του αυτό, αλλά μάλλον επειδη όλοι ρισκάραμε στο παρελθόν ανεπιτυχώς, δίνοντας πλέον άλλο νόημα στον έρωτα:embarrest
emmalene
29-04-2007, 10:18 PM
22 παρακάλω και δεν σου δινω τον δικό μου.:nuts:
Οκ να ρισκάρεις, αλλά εσύ...
Όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, προτιμώ την λογική!:embarrest
Οπως είπες και εσύ, τα συναισθήματα πλέον έχασαν το βάθος που είχαν κάποτε. Δεν έγινε όμως μόνο του αυτό, αλλά μάλλον επειδη όλοι ρισκάραμε στο παρελθόν ανεπιτυχώς, δίνοντας πλέον άλλο νόημα στον έρωτα:embarrest
Αχχχ αμα ημουνα 22...και τι εγινε??παλι χαζα θα εκανα.Παρακαλω οπως σεβομαστε την προηγουμενη γενια απο εμας που παρολο που δεν ειχε Πολυτεχνειο προσπαθησε...
Και γιατι δεν ειναι παρακαλω οι πιθανοτητες με το μερος σας???(τελευταιες μοιρες ειναι η Αφρο??Αντε να δω τι θα μου λες με τον Δια στον Υδροχοο..._
Οσο και να την πατας δεν ειναι ποτε αρκετο παντως...
(προσπαθω μπας και μου δανεισεις λιιιιγο απο τον Κρονο αλλα οι προσπαθειες μου πεφτουν στο κενο!και μην νομιζεις και εγω αντιθεση με Σεληνη τον εχω αλλα ΑΠΤΟΗΤΗ!)
skorpion
29-04-2007, 10:26 PM
Κατι για το αρθρο...στην αγαπη δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ρισκου αν αγαπας αγαπας και προσπαθεις να κρατησεις την αγαπη αλλα και τον ερωτα ζωντανο, το να φευγεις καθε φορα που τα βρισκεις λιγο σκουρα, καθε φορα που το πραγμα αρχιζει να κανει κοιλια (το οποιο ειναι συνηθες την σημερινη εποχη της δηθεν ευκολιας), αντι να προσπαθεις να διαφυλαξεις αυτο που εχεις και να το επαναφερεις, να το αναζοπυρωσεις δεν ειναι ρισκο ειναι ηττα και ο χαμενος ο εαυτος σου.
Οσο για την λογικη καλη ειναι κι αυτη αρκει να μην καταπιεζει το συναισθημα γιατι τοτε παλι εσυ εισαι ο χαμενος...
Και γω χαρηκα emmalene
emmalene
29-04-2007, 10:45 PM
Κατι για το αρθρο...στην αγαπη δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ρισκου αν αγαπας αγαπας και προσπαθεις να κρατησεις την αγαπη αλλα και τον ερωτα ζωντανο, το να φευγεις καθε φορα που τα βρισκεις λιγο σκουρα, καθε φορα που το πραγμα αρχιζει να κανει κοιλια (το οποιο ειναι συνηθες την σημερινη εποχη της δηθεν ευκολιας), αντι να προσπαθεις να διαφυλαξεις αυτο που εχεις και να το επαναφερεις, να το αναζοπυρωσεις δεν ειναι ρισκο ειναι ηττα και ο χαμενος ο εαυτος σου.
Οσο για την λογικη καλη ειναι κι αυτη αρκει να μην καταπιεζει το συναισθημα γιατι τοτε παλι εσυ εισαι ο χαμενος...
Και γω χαρηκα emmalene
θα γινω κουραστικη οποτε απλα :clapping:
kiaRRa
29-04-2007, 10:48 PM
Και γω χαρηκα emmalene
Ναι, αλλά άλλο πράγμα είναι η αγάπη και άλλο ο έρωτας. Στον έρωτα ρισκάρεις... γιατί δεν γνωρίζεις εξ'αρχης, αν θα καταλήξεις στην αγάπη:embarrest
emmalene
29-04-2007, 10:55 PM
Ναι, αλλά άλλο πράγμα είναι η αγάπη και άλλο ο έρωτας. Στον έρωτα ρισκάρεις... γιατί δεν γνωρίζεις εξ'αρχης, αν θα καταλήξεις στην αγάπη:embarrest
ναι αλλα το θεμα ειναι να ζησεις τον ερωτα με τον συντροφο σου ασχετα που θα καταληξει!την αγαπη την ζεις με τους φιλους σου.(και ενα μυστικο..εχω Αρη στον Υδροχοο...:nuts: )και μην πτοησε,εσυ εισαι σοβαρο παιδι εγω παραειμαι ρομαντικη και αφελης...και ονειροπολα...:laugh:
Δ.Μέλλος
29-04-2007, 11:00 PM
ναι αλλα το θεμα ειναι να ζησεις τον ερωτα με τον συντροφο σου ασχετα που θα καταληξει!την αγαπη την ζεις με τους φιλους σου.(και ενα μυστικο..εχω Αρη στον Υδροχοο...:nuts: )και μην πτοησε,εσυ εισαι σοβαρο παιδι εγω παραειμαι ρομαντικη και αφελης...και ονειροπολα...:laugh:
Μήπως τα έχεις μπερδέψει λιγάκι;
emmalene
29-04-2007, 11:02 PM
Μήπως τα έχεις μπερδέψει λιγάκι;
Απο παντα αλλα σε τι επιπεδο εννοεις τωρα?παρατηρησεις δεκτες...
Δ.Μέλλος
29-04-2007, 11:12 PM
Απο παντα αλλα σε τι επιπεδο εννοεις τωρα?παρατηρησεις δεκτες...
Γράφεις ότι "την αγαπη την ζεις με τους φιλους" , οπότε εύλογο και το ερώτημα: η αγάπη προς τους φίλους είναι ταυτόσημη με την αγάπη προς τον άνθρωπο που σχετίζεσαι; Δεν είναι δλδ κάποιας άλλης μορφής αγάπη;
skorpion
29-04-2007, 11:23 PM
Ναι οκ αν το θετεις ετσι εκει ρισκαρεις εγω αναφερομουν στο αρθρο οπου αυτη ειχε μια αγαπη κ εναν ερωτα που αφησε να μαραζωσει και εγκατελειψε χωρις προσπαθεια για κατι αλλο που κι αυτο θα μαραζωσει γιατι η κοπελα αυτη δεν ειχε μαθει οτι τα λουλουδια θελουν ποτισμα και φροντιδα για να μη μαραθουν και να συνεχισουν να ανθιζουν κι οταν ειναι αρρωστα θελουν φαρμακο για να επανελθουν κι ολο αυτο θελει υπομονη αγαπη και προδερμ αλλιως και αλλα λουλουδια να παρεις και να πεταξεις τα παλια παλι την ιδια καταληξη θα εχουν.
emmalene
30-04-2007, 12:44 PM
Γράφεις ότι "την αγαπη την ζεις με τους φιλους" , οπότε εύλογο και το ερώτημα: η αγάπη προς τους φίλους είναι ταυτόσημη με την αγάπη προς τον άνθρωπο που σχετίζεσαι; Δεν είναι δλδ κάποιας άλλης μορφής αγάπη;
Νομιζω οτι η αγαπη δεν εχει μορφες.Δεν εχει μεσα διεκδικηση οπως ο ερωτας.Εχω λοιπον την γνωμη, που μπορει να ειναι και λανθασμενη για καποιους, οτι η αγαπη ειναι μια ειτε ειναι για φιλους ειτε για οικογενεια.Και οταν λεω φιλους εννοω φιλους οχι απλα γνωστους.:embarrest
Δ.Μέλλος
30-04-2007, 06:31 PM
Νομιζω οτι η αγαπη δεν εχει μορφες.Δεν εχει μεσα διεκδικηση οπως ο ερωτας.Εχω λοιπον την γνωμη, που μπορει να ειναι και λανθασμενη για καποιους, οτι η αγαπη ειναι μια ειτε ειναι για φιλους ειτε για οικογενεια.Και οταν λεω φιλους εννοω φιλους οχι απλα γνωστους.:embarrest
Όντως η έννοια της αγάπης είναι μία και μοναδική και υπερκαλύπτει καταστάσεις και άτομα. Στο πλαίσιο της κουβέντας εδώ όμως έχει χροιά ερωτική και δεν αφορά την συμπαντική και θεϊκή της υπόσταση, δεν είναι αυτή που θα μας ...σώσει. Κατανοητή η θέση σου μετά την διευκρίνιση.
emmalene
30-04-2007, 10:38 PM
Όντως η έννοια της αγάπης είναι μία και μοναδική και υπερκαλύπτει καταστάσεις και άτομα. Στο πλαίσιο της κουβέντας εδώ όμως έχει χροιά ερωτική και δεν αφορά την συμπαντική και θεϊκή της υπόσταση, δεν είναι αυτή που θα μας ...σώσει. Κατανοητή η θέση σου μετά την διευκρίνιση.
Κατα την διαρκεια της κουβεντας εδω προεκυψε το αγαπη η ερωτας και γιαυτο το διευκρινισα.κατα τα αλλα το τι θα μας σωσει ειναι μεγαλη κουβεντα και τοτε πραγματικα θα βγουμε εκτος θεματος.Ζητω το ρισκο λοιπον!:laugh:
alyssa
01-05-2007, 01:00 PM
συμφωνω με την εμμαλενε πως το ρισκο ειναι απαραιτητο μες στην ζωη!και να σας πω κατι?το να πληγωθεις ειναι και αυτο μερος της ζωης...οποιος προσπαθει να το αποφυγει χανει τα ουσιαστικα πραγματα μεσα στρην ζωη!αν δεν πληγωθεις δεν μαθαινεις..αλλωστε τι νοημα θα ειχε η αγαπη αν δεν υπηρχε η μοναξια και ο πονος..?για σκεφτειτε το!:embarrest
!!!!:sad2:θα συμφωνησω με τους υπολοιπους..............!!!!!!!!!!
Sarakiniko
01-06-2008, 02:24 AM
Συμφωνώ απόλυτα!!! Η ζωή και ο έρωτας, θέλει ρίσκο, κότσια.... και αλήθεια. Οι σχέσεις μας δεν εταιρικές. Είναι ανθρώπινες. Και εμείς δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν Δημόσιοι υπάλληλοι.
aries engineer
01-06-2008, 12:10 PM
συμφωνω με την εμμαλενε πως το ρισκο ειναι απαραιτητο μες στην ζωη!και να σας πω κατι?το να πληγωθεις ειναι και αυτο μερος της ζωης...οποιος προσπαθει να το αποφυγει χανει τα ουσιαστικα πραγματα μεσα στρην ζωη!αν δεν πληγωθεις δεν μαθαινεις..αλλωστε τι νοημα θα ειχε η αγαπη αν δεν υπηρχε η μοναξια και ο πονος..?για σκεφτειτε το!:embarrest
Εγω θα ελεγα οτι καλυτερο ειναι το λεγομενο ελεγχομενο ρισκο δηλαδη οταν νιωθεις οτι αρχιζει να μην σε παιρνει το ολο σκηνικο, να οπισθοχωρεις και να επαναπροσδιοριζεις τον στοχο.....ποτε ολα τα λεφτα σας σε μια επενδυση!!!!!!!!!!
angelaki
01-06-2008, 12:42 PM
Εγω θα ελεγα οτι καλυτερο ειναι το λεγομενο ελεγχομενο ρισκο δηλαδη οταν νιωθεις οτι αρχιζει να μην σε παιρνει το ολο σκηνικο, να οπισθοχωρεις και να επαναπροσδιοριζεις τον στοχο.....ποτε ολα τα λεφτα σας σε μια επενδυση!!!!!!!!!!
Σωστό αυτό που λές, να μπορούμε να προστατεύστουμε τον εαυτό μας απο... κοκοτοπιές! το θέμα είναι ποιός το κάνει???... Εγω πάντως ποτέ μου δεν το κατάφερα, πάντα έπερνα το ρίσκο και όπου με βγάλει!:love:
chandramani
01-06-2008, 04:32 PM
Πιστεύω ότι ο Κος Παπαδολιάς έθιξε το εν λόγω θέμα με βαθύ και ψυλολογικό βλέμμα χωρίς καμιά διάθεση κρίσης ή επίκρισης!
getzaki
02-06-2008, 12:56 PM
Ένα έχω να πω: Μην κρίνετε κανέναν για τις επιλογές του. Όλη αυτή η ιστορία που μας περιγράφηκε στην αρχή, θα μπορούσε να είναι η προσωπική μας ιστορία. Και να συνέβαινε στον καθένα ή στην καθεμιά μας.. Με ρίσκο ή όχι, αυτές είναι προσωπικές επιλογές τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε και το μόνο που δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε είναι να κρίνουμε..
Γιατί το να πει κάποιος ποτέ, είναι τόσο απόλυτο αλλά και τόσο κοντινό..
Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η ζωή.. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο, δεν ξέρουμε ποιόν θα συναντήσουμε στο επόμενό μας βήμα και τι συναισθήματα θα νιώσουμε..
Προσωπικά, πριν πολλά χρόνια, ήμουν απόλυτη και κάθετη σε αρκετά θέματα. Η πορεία όμως της ζωής μου με διέψευσε αρκετές φορές.. Όλο αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο μάθημα, με ένα αποτέλεσμα:
Να αντικαταστήσω από τη φρασεολογία μου και από τη σκέψη μου τη λέξη ποτέ, με τη λέξη ίσως..
Με αγάπη για έναν καλό, χαρούμενο και δημιουργικό μήνα!
:love::love::love::love::love:
Σας ευχαριστώ!
Σόφη
getzaki
03-06-2008, 01:59 PM
Κι επειδή πιστεύω ότι, όχι μόνο ΕΡΩΤΑΣ, αλλά γενικά ΖΩΗ είναι να ρισκάρεις,
σας χαρίζω αυτό:
Με το να γελάς, ρισκάρεις να φανείς ανόητος
Με το να κλαις, ρισκάρεις να φανείς συναισθηματικός
Με το να απλώσεις το χέρι σε κάποιον άλλον, ρισκάρεις να εμπλακείς
Με το να εκφράσεις αισθήματα, ρισκάρεις την απόρριψη
Με το να φανερώσεις τα όνειρά σου στους άλλους, ρισκάρεις να γελοιοποιηθείς
Με το αγαπήσεις, ρισκάρεις να μην βρεις ανταπόκριση στην αγάπη
Με το να τραβήξεις μπροστά αντιμετωπίζοντας δυσκολίες, ρισκάρεις να αποτύχεις
Όμως το ρίσκο πρέπει να παίρνεται
Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή, είναι να μην ρισκάρεις τίποτα.
Το πρόσωπο που δεν ρισκάρει τίποτα
δεν κάνει τίποτα, δεν έχει τίποτα, δεν είναι τίποτα.
Μπορεί να αποφεύγει τον πόνο και τις λύπες,
όμως δεν μπορεί να μάθει, να νοιώσει, να αλλάξει, να μεγαλώσει, ή να αγαπήσει.
Αλυσοδεμένο στις σιγουριές του, είναι σκλαβωμένο –
έχει χάσει την ελευθερία του.
Μόνο ένα πρόσωπο που ρισκάρει είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
("να ζεις, ν΄αγαπάς και να μαθαίνεις" Λεο Μπουσκάλια)
Με αγάπη
Σόφη
:love::love::love::love::love::love:
black moon
03-06-2008, 02:15 PM
ΜΠΡΑΒΟ!!!.....
κυκλάμινο
05-06-2008, 07:31 PM
Σόφη, πέσατε διάνα σε αυτό που μας χαρίσατε να διαβάσουμε..! Ακριβώς έτσι είναι, πρέπει να ρισκάρουμε κι ας δεχόμαστε την απόρριψη, την αποτυχία, την μη ανταπόκριση,την γελειοποίηση των αισθημάτων μας...! Σε αυτή τη ζωή που κληθήκαμε να υπάρξουμε..το μενού είναι πλούσιο. Διαλέγεις και παίρνεις..! Καλύτερα να παθαίνεις και να μαθαίνεις παρά να είσαι ένα σκλαβωμενο και αλυσοδεμένο άτομο στη μιζέρια της ζωής..Ελευθερία λοιπόν..! Μπράβο...πολύ ωραίο αυτό που μας έστειλες..!
tsabikaki
10-06-2008, 01:05 AM
μπορει καποιος να ειναι ο καλυτερος ανθρωπος να σε αγαπαει να σε κοιταει στα ματια να σου δινει αυτο που θελεις πριν αυτο το ζητησεις
στην αρχη ειναι υπεροχο τελειο θα ελεγα, μετα απο λιγο αρχιζεις ομως να κουραζεσε ψαχνεις να βρεις τι ακριβως εισαι σε μια τετοια σχεση σιγα-σιγα αρχινας να απομακρυνεσε αππο φιλους γιατι τους βρισκει περιτους κ προσπαθει να σε πεισει οτι μπορει να ειναι τα παντα κ η ζωη σου να ειναι ολη γυρω απαυτον
μετα απο αυτο αρχιζει να ειναι ανιαρο κ ψαχνεις να βρεις κατι αλλο
μπορει να το βρεις μπορει κ οχι
παντως ενα ειναι σιγουρο η ολη κατασταση σε εχει κουρασει τοσο που προτιμαςνα εισαι μονη-ος
το εχω ζησει το ονειρο και αφου καταφερε να βρει κατι αλλο που την εκφραζει ασ το ζηση οσο κ αν κρατηση
οπως ειπαν κ παραπανω ποτε μη λες ποτε κ μην κρινουμε μια κατασταση εαν δεν την εχουμε ζησει απο μεσα
αποκλειετε να μην πονεσε κ η ιδια
ιουστινη
10-06-2008, 11:11 AM
Σιγά ρε παιδιά. Είτε είναι η κα Κάντζιου είτε κάποια άλλη την "φάγατε". Πολύ ευγενικές είστε!!! Ωραιότατο άρθρο, με συνοχή που σου κρατάει το ενδιαφέρον να διαβάσεις παρακάτω. Τώρα για τα καθέκαστα της ιστορίας ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
libraD
22-08-2008, 06:31 PM
Και γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει...γιατί;;;
Εγώ είμαι ακόμη ερωτευμένη με τον πρώην μου όπως την πρώτη μέρα κι ας είμασταν μαζί 8,5 χρόνια...
Αλλά όταν αγαπάς τον άλλον από πού πηγάζει όλη αυτή η δύναμη και του λες το ναι του χωρισμού;;;
Γιατί να αποδέχεσαι το "ας μείνουμε δυο φίλοι"; Ποιό είναι το νόημα;...
Με συγχωρείτε αν σας φορτώνομαι αλλά αυτά τα ερωτήματα με ταλανίζουν τρομερά... :cry::cry::cry::cry:
Δείμων
22-08-2008, 06:47 PM
"ας μείνουμε δυο φίλοι"; Ποιό είναι το νόημα;...
Αυτό δεν είναι νόημα, είναι λάθος... :unsure:
libraD
22-08-2008, 06:50 PM
Αυτό δεν είναι νόημα, είναι λάθος... :unsure:
Συγγνώμη που το τραβάω, αλλά τί εννοείς με το ότι είναι λάθος; Δεν μπορείς να βάλεις σίδερα στην καρδιά κάποιου για να μείνει για πάντα μαζί σου έτσι δεν είναι;:cry: :unsure:
Δείμων
22-08-2008, 07:07 PM
Συγνώμη εγώ που δεν το εξήγησα :embarrest Λάθος εννοώ είναι το να μείνετε φίλοι. Είναι όχι μαχαίρι, όχι μπάλλα κι αλυσίδα, όχι χειρόφρενο, αλλά... θάνατος καθημερινός γι αυτόν που έχει μείνει πίσω και ελπίζει. Ο κάθετος χωρισμός πονάει - συγκεντρωμένα και δυνατά, σαν ένα τραύμα, σαν ένα σπάσιμο. Μα επουλώνεται γρήγορα. Αυτό το «λίγο λίγο» ματώνει συνεχώς, είναι γλυκύτερο, αλλά κρατάει και σε κρατάει καιρό - χρόνια?... Σαν μια φλεγμονή, μια εσωτερική αιμορραγία που σε σαπίζει.
Σκέψου το έτσι. Ένας χωρισμός φέρνει δεδομένη ποσότητα πόνου και συναισθημάτων. Ουτε παραπάνω, ούτε λιγότερο. Είτε λοιπόν τα αντιμετωπίζουμε όλα μαζί τα ξεπερνάμε κι απελευθερωνόμαστε, είτε τα φοβόμαστε και τα αφήνουμε να μας βγαίνουν λίγα λίγα κάθε φορά και να μας καταπονούν συνέχεια. ¶σε που έτσι όλο και τα ανανεώνουμε με -σχεδόν σίγουρα- πλάνες ελπίδες... Μπορεί να γυρίσει, μπορεί να με θελήσει, κλπ. Και να γυρίσει, για πόσο?... Γιατί? Αξίζει? Και να σε βγάλει πάααααλι από την αρχή?...
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο τώρα να συνεχίσω, αν θελεις το συζητάμε άλλη φορά..
Σε αυτό το «εσωτερική αιμορραγία που σε σαπίζει» έχω πολλά να πω. Είναι σοβαρότατος ο λόγος που το κάνουμε - τις περισσότερες φορές γίνεται υποσυνείδητα για να μας λυπηθεί ο άλλος ή με τον συνεχή πόνο μας νομίζουμε ότι του προσφέρουμε κάτι, ακόμα και αν λείπει, εκπληρώνοντας και πάλι υποσυνείδητα ένα «δήθεν» χρέος απέναντί του ή δήθεν αποδεικνύοντας (στον εαυτό μας περισσότερο γιατί εκείνος...!) ότι θυσιαζόμενοι τον αγαπάμε ακόμα άρα η «σχέση» είναι ζωντανή. Προσοχή...
libraD
22-08-2008, 07:39 PM
Συγνώμη εγώ που δεν το εξήγησα :embarrest Λάθος εννοώ είναι το να μείνετε φίλοι. Είναι όχι μαχαίρι, όχι μπάλλα κι αλυσίδα, όχι χειρόφρενο, αλλά... θάνατος καθημερινός γι αυτόν που έχει μείνει πίσω και ελπίζει. Ο κάθετος χωρισμός πονάει - συγκεντρωμένα και δυνατά, σαν ένα τραύμα, σαν ένα σπάσιμο. Μα επουλώνεται γρήγορα. Αυτό το «λίγο λίγο» ματώνει συνεχώς, είναι γλυκύτερο, αλλά κρατάει και σε κρατάει καιρό - χρόνια?... Σαν μια φλεγμονή, μια εσωτερική αιμορραγία που σε σαπίζει.
Σκέψου το έτσι. Ένας χωρισμός φέρνει δεδομένη ποσότητα πόνου και συναισθημάτων. Ουτε παραπάνω, ούτε λιγότερο. Είτε λοιπόν τα αντιμετωπίζουμε όλα μαζί τα ξεπερνάμε κι απελευθερωνόμαστε, είτε τα φοβόμαστε και τα αφήνουμε να μας βγαίνουν λίγα λίγα κάθε φορά και να μας καταπονούν συνέχεια. ¶σε που έτσι όλο και τα ανανεώνουμε με -σχεδόν σίγουρα- πλάνες ελπίδες... Μπορεί να γυρίσει, μπορεί να με θελήσει, κλπ. Και να γυρίσει, για πόσο?... Γιατί? Αξίζει? Και να σε βγάλει πάααααλι από την αρχή?...
Δυστυχώς δεν έχω χρόνο τώρα να συνεχίσω, αν θελεις το συζητάμε άλλη φορά..
Σε αυτό το «εσωτερική αιμορραγία που σε σαπίζει» έχω πολλά να πω. Είναι σοβαρότατος ο λόγος που το κάνουμε - τις περισσότερες φορές γίνεται υποσυνείδητα για να μας λυπηθεί ο άλλος ή με τον συνεχή πόνο μας νομίζουμε ότι του προσφέρουμε κάτι, ακόμα και αν λείπει, εκπληρώνοντας και πάλι υποσυνείδητα ένα «δήθεν» χρέος απέναντί του ή δήθεν αποδεικνύοντας (στον εαυτό μας περισσότερο γιατί εκείνος...!) ότι θυσιαζόμενοι τον αγαπάμε ακόμα άρα η «σχέση» είναι ζωντανή. Προσοχή...
Συμφωνώ με αυτό που λες, ότι δηλαδή όταν συνεχίζεις και βλέπεις τον άλλον είναι σαν πληγή που δεν κλείνει ποτέ, αλλά όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να το αποφύγω. Μένουμε πολύ κοντά, μας χωρίζουν μόνο δυο στενά, μετά από τόσα χρόνια, όλοι ξέρουν ότι είχαμε σχέση και συχνάζουμε στα ίδια μέρη, στον ίδιο κύκλο, έχουμε τους ίδιους φίλους και παρόλα αυτά προσπαθώ να δείχνω δυνατή για να μην καταλάβει τίποτα. Πολλές φορές μου είχε πει ότι νιώθει υπεύθυνος για μένα και δε θέλω να του δημιουργήσω τύψεις και να γυρίσει απλά και μόνο επειδή θα δει ότι δεν είμαι κάλά και θα νιώσει για μια ακόμα φορά υπεύθυνος.
Μόνο η κολλητή μου ξέρει το πραγματικό μέγεθος του πόνου μου και όσους πρίζω στο myhoroscope.
Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη που το κάνω αυτό αλλά ήθελα κάπου να εκφράσω τις απορίες μου γιατί πονάν πολύ και συνήθως είναι πιο έυκολο να το κάνεις σε αυτούς που δε σε ξέρουν από κοντά...Αυτά και πάλι με συγχωρείτε...:unsure:
libraD
22-08-2008, 07:42 PM
Πάντως όπως και να 'χει σε ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες να απαντήσεις...:embarrest
flame
22-08-2008, 07:58 PM
Διάβασα τις περισσότερες αλλά όχι όλες τις απαντήσεις σε αυτό το θέμα που θεωρώ σωστό....
Πάλι για τον έρωτα μιλάμε....άρα σημαντικότατος στη ζωή μας....ίσως η πρώτη μας προταιρεότητα.....
Είναι πολύ δύσκολο να ερμηνεύουμε τα ''τσαλίμια'' του....
Είναι πολύ τυχεροί όσοι μετά από έναν έρωτα καταλήγουν να αγαπιούνται για πολλά πολλά χρόνια με το συντροφό τους...και τον νιάζονται το ίδιο πάντα...
Νομίζω ότι ο έρωτας σου προκύπτει....δεν τον ψάχνεις.....και όταν σου προκύψει δεν φεύγει από το μυαλό σου....όσα σοβαρά κι αν συμβαίνουν στη ζωή σου. Δεν το θέλεις, γιατί αν το θέλεις τότε ψάχνεσαι....και δεν είναι το ίδιο....
Είναι όταν το πρόσωπο που λατρεύεις είναι κάποιος η κάποια (όχι πάντα) που για όλους τους άλλους είναι το πιο λάθος άτομο για σένα, αλλά εσύ τον /την θεωρείς θεό /θεά και όταν λείπει από την ημέρα σου δεν είσαι ο εαυτός σου.....ενώ έχεις δώσει όρκους αγάπης με τον πατέρα η τη μητέρα των παιδιών σου (που και για εκείνον η εκείνη υπηρξε κάποτε έρωτας μεταξύ σας) και που θέλεις να φύγεις μαζί του /της μακριά από όλα!!! και να υπάρχετε μόνο εσείς οι δύο στον κόσμο.....
:bigsmile:Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι και θα μπορούσε να είναι ένα θέμα (και δε μιλάμε για έρωτα) είναι οι σχέσεις ανδρικής επιβεβαίωσης......οι οποίες τώρα πια....συμβαίνουν και στις γυναίκες.....μάλλον από αντίδραση....γιατί θεωρώ ότι η γυναίκα πιό δύσκολα λόγω ιδιοσυγκρασίας κάνει ''γρηγοράδες''. Και επειδή στις μέρες μας λιγοστέψατε οι αρσενικοί και το θηλυκό υλικό ''βρωμάει'' έξω :nuts::embarrestκατά πόσο όλο αυτό το λάιφ στάιλ συμβάλλει στην διάλυση μιας οικογένειας:unsure:....χμμμ τι λέτε;
Λευκή
22-08-2008, 08:13 PM
Δεν είναι θέμα φύλου αλλά καθαρά θέμα ανθρώπου.Πάντα υπήρχαν πολλές γυναίκες που έκαναν "γρηγοράδες" όπως λες απλά τότε δεν μπορούσαν να βγουν έξω απ την πόρτα του σπιτιού τους.
Επίσης,τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "σχέσεις ανδρικής επιβεβαίωσης"?
Αυτό το οι αρσενικοί δεν υπάρχουν δεν το κατάλαβα ποτέ πάντως:wacko:
flame
22-08-2008, 08:27 PM
Συμφωνώ με αυτό που λες, ότι δηλαδή όταν συνεχίζεις και βλέπεις τον άλλον είναι σαν πληγή που δεν κλείνει ποτέ, αλλά όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να το αποφύγω. Μένουμε πολύ κοντά, μας χωρίζουν μόνο δυο στενά, μετά από τόσα χρόνια, όλοι ξέρουν ότι είχαμε σχέση και συχνάζουμε στα ίδια μέρη, στον ίδιο κύκλο, έχουμε τους ίδιους φίλους και παρόλα αυτά προσπαθώ να δείχνω δυνατή για να μην καταλάβει τίποτα. Πολλές φορές μου είχε πει ότι νιώθει υπεύθυνος για μένα και δε θέλω να του δημιουργήσω τύψεις και να γυρίσει απλά και μόνο επειδή θα δει ότι δεν είμαι κάλά και θα νιώσει για μια ακόμα φορά υπεύθυνος.
Μόνο η κολλητή μου ξέρει το πραγματικό μέγεθος του πόνου μου και όσους πρίζω στο myhoroscope.
Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη που το κάνω αυτό αλλά ήθελα κάπου να εκφράσω τις απορίες μου γιατί πονάν πολύ και συνήθως είναι πιο έυκολο να το κάνεις σε αυτούς που δε σε ξέρουν από κοντά...Αυτά και πάλι με συγχωρείτε...:unsure:
Καταλαβαίνω τον πόνο σου αλλά θα πονάει περισσότερο αν είστε φίλοι...
Εσένα δεν σου κάνει αυτό το ''μοντέλο'' θέλεις κάτι παραπάνω από αυτό που μόνο σου προτείνει εκείνος (φίλοι...).
Από την άλλη εκείνος επιβεβαιώνεται κοκορευόμενος ότι μια γυναίκα ''λιώνει'' κρυφά για αυτόν. (γιατί μη νομίζεις ότι δε θα σου φαίνεται...και μη σου πώ ότι μάλλον το ''συντηρεί'' αυτό....ποιές τύψεις ? ίσα ίσα...:suspiciou).
Εκτός αν πιστεύεις ότι κι εκείνος κάπου στο μέλλον....θα ανταποκριθεί περισσότερο (χλωμό το βλέπω).
Πιστεύω ότι πρέπει να εξαφάνιστείς από τη ζωή του (ξέρω δύσκολο λόγω γειτονίας) η με εσωτερική προσπάθεια να βγαίνεις με άλλον....(να χάσει τη μόνιμη θαυμάστρια....) και δείχνωντας φανερή και προκλητικη αδιαφορία άμα τη εμφανίσει....και θα με θυμηθείς ....νομίζω πως θα με δικαιώσεις.....:love:
flame
22-08-2008, 08:43 PM
Δεν είναι θέμα φύλου αλλά καθαρά θέμα ανθρώπου.Πάντα υπήρχαν πολλές γυναίκες που έκαναν "γρηγοράδες" όπως λες απλά τότε δεν μπορούσαν να βγουν έξω απ την πόρτα του σπιτιού τους.
Επίσης,τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "σχέσεις ανδρικής επιβεβαίωσης"?
Αυτό το οι αρσενικοί δεν υπάρχουν δεν το κατάλαβα ποτέ πάντως:wacko:
Δεν πιστεύεις ότι οι γυναίκες σήμερα είμαστε περισσότερες; Νομίζω μέχρι που φαίνεται αυτό.
Έπειτα υπάρχουν και άνθρωποι με ιδιαίτερες προτιμήσεις και αυτό λιγοστεύει ακόμη περισσότερο τον καθαρό ανδρικό πληθυσμό.
Επειδή η γυναίκα δύσκολα ενδίδει στο γρήγορο σεξ λόγω ιδιοσυγκρασίας δηλαδή πρέπει να αισθανθεί κάτι περισσότερο για να το κάνει (όχι πως δεν μπορει να το κάνει).
Και νομίζω επειδή νιώθει λίγο πιο απελευθερωμένη σήμερα, ίσως το κάνει πιο συχνα από αντίδραση στην πάγια ανδρική τάση του ''κυνηγού''. Γιατί αυτή η ''τάση'' ανέκαθεν μας πλήγωνε..... εμας τις γυναίκες....και εκδικούμαστε λίγο? Πιστεύω....
Σημείωσε ότι υπάρχουν πάμπολλά ανδρικά περιοδικά και στριπ σώους που κάνουν χρυσές δουλειές ενώ δεν υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός σε αυτά για γυναίκες...γιατί δεν μας ενδιαφέρει έτσι.....
BlackOrWhat
22-08-2008, 08:53 PM
Εσένα δεν σου κάνει αυτό το ''μοντέλο'' θέλεις κάτι παραπάνω από αυτό που μόνο σου προτείνει εκείνος (φίλοι...).
Από την άλλη εκείνος επιβεβαιώνεται κοκορευόμενος ότι μια γυναίκα ''λιώνει'' κρυφά για αυτόν. (γιατί μη νομίζεις ότι δε θα σου φαίνεται...και μη σου πώ ότι μάλλον το ''συντηρεί'' αυτό....ποιές τύψεις ? ίσα ίσα...:suspiciou).
Εκτός αν πιστεύεις ότι κι εκείνος κάπου στο μέλλον....θα ανταποκριθεί περισσότερο (χλωμό το βλέπω).
Πιστεύω ότι πρέπει να εξαφάνιστείς από τη ζωή του (ξέρω δύσκολο λόγω γειτονίας) η με εσωτερική προσπάθεια να βγαίνεις με άλλον....(να χάσει τη μόνιμη θαυμάστρια....) και δείχνωντας φανερή και προκλητικη αδιαφορία άμα τη εμφανίσει....και θα με θυμηθείς ....νομίζω πως θα με δικαιώσεις.....:love:
Χμμμμ!! Σκορπίσια συνωμοσία μυρίζομαι...:toung::toung:
Πέρα από την πλάκα συμφωνώ με τα παραπάνω και θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις αποστάσεις για να επουλωθούν οι πληγές σου!! Τί θα κέρδιζες αν ξαναγύριζε?? Θα ήταν ο ίδιός?? Θα ήσουν η ίδια?? Θα ήταν ίδια τα πράγματα?? Αυταπάτες...νέξτ!! ;)
...άσε που η υπογραφή μου τα λέει όλα...
libraD
22-08-2008, 09:22 PM
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αυτό προσπαθώ να κάνω,να δείξω αδιαφορία(βλέπεις έχω και μια υπερηφάνεια που γίνεται μεγαλύτερη λόγω του ωροσκόπου στον Κριό). Και παρόλο που έχω Αφροδίτη στο Σκορπιό, δε με βοηθάει και ιδιαίτερα γιατί είναι στις τελευταίες μοίρες του 7ου οίκου μου.
Τέλος πάντων, σε ευχαριστώ και πάλι.
libraD:unsure:
libraD
22-08-2008, 09:23 PM
Χμμμμ!! Σκορπίσια συνωμοσία μυρίζομαι...:toung::toung:
Πέρα από την πλάκα συμφωνώ με τα παραπάνω και θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις αποστάσεις για να επουλωθούν οι πληγές σου!! Τί θα κέρδιζες αν ξαναγύριζε?? Θα ήταν ο ίδιός?? Θα ήσουν η ίδια?? Θα ήταν ίδια τα πράγματα?? Αυταπάτες...νέξτ!! ;)
...άσε που η υπογραφή μου τα λέει όλα...
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ BlackOrWhat...Ξέρεις εσύ...:love:
Λευκή
22-08-2008, 09:30 PM
Ναι αλλά οι άνθρωποι με "ιδιαίτερες προτιμήσεις"ανήκουν και στα δύο φύλα,αν και έχεις δίκιο ως προς το ότι στους άντρες είναι συχνότερα παρατηρημένο απ ό,τι στις γυναίκες.Εκτός αν δεν εννοείς τις ομοφυλοφιλικές.
Τι να σου πω...απ ό,τι έχω παρατηρήσει στο γρήγορο σεξ πολλές ενδίδουν χωρίς να αισθάνονται κάτι ακριβώς γιατί είναι γρήγορο και κοιτάνε απλώς να περάσουν καλά.Στο πιο μόνιμο δεν ξέρω αν ενδίδουν χωρίς να αισθάνονται-εκτός κι αν πρόκειται για την πρώτη φορά όπου συνήθως ενδίδουν σε γρήγορο όντας αισθανόμενες ή σε μόνιμο χωρίς να αισθάνονται.Επίσης,είναι ανάλογα σε τι φάση βρίσκεται η καθεμιά.Όπως και να χει άμα πιάσουμε να αναλύουμε τις σεξουαλικές επιθυμίες φοβίες αναστολές συζητήσεις συμπεριφορές κτλ των γυναικών ,δε θα τελειώσουμε ούτε σε μια βδομάδα....:bigsmile:
korinaaki
23-08-2008, 12:37 AM
ενα πραγμα εχω να πω εμ.....μαλλον δυο το ενα ειναι μπραβο που ρισκαρες
αλλα απο την αλλη πληγωσες εναν ανθρωπο που δεν σου εκανε ΤΙΠΟΤΑ πως θα ενιωθες αν σου το εκαναν αυτό?????????????
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-08-2008, 03:46 AM
Εγώ είμαι ακόμη ερωτευμένη με τον πρώην μου όπως την πρώτη μέρα κι ας είμασταν μαζί 8,5 χρόνια...
Αλλά όταν αγαπάς τον άλλον από πού πηγάζει όλη αυτή η δύναμη και του λες το ναι του χωρισμού;;;
Με συγχωρείτε αν σας φορτώνομαι αλλά αυτά τα ερωτήματα με ταλανίζουν τρομερά... :cry::cry::cry::cry:
Ο κυκλος αυτος εκλεισε αγαπητο μελος ,αργα η γρηγορα αλλος κυκλος αγαπης και ερωτα θα ανοιξει και εσυ θα χορευεις μεσα ξανα μεθυσμενη απο τα καινουργια συναισθηματα,για αυτο ξεκολλα οσο πιο γρηγορα γινεται ,και κατι αλλο ,στην ζωη να ξερεις δεν αγαπαμε μια φορα μονο ισως ο καινουργιος ερωτας να ειναι πιο δυνατος και πιο ουσιαστικος.
Θα σου δωσω μια συμβουλη αν θελεις την ακους αν δεν θελεις την πετας ,επειδη μενετε διπλα-διπλα ,κοινους φιλους κ.τ.λ.,οχυρωσου με εγωισμο και πεισμα ουτε βλεφαρο δεν θα ριχνεις και κανε υπομονη ,ποναει το ξερω κοπελα μου καλη αλλα και τι δεν ποναει στην ζωη ;Και αν σου γκρεμισε τα ονειρα που εκανες ηταν δικο σου το ονειρο ,αυτος με ενα ''να μεινουμε φιλοι'' καθαρισε ,για μενα ειναι οτι πιο σιχαμενο που μπορει να πει καποιος για να χωρισει και καλα με ωραιο τροπο:nuts:,ναι ρε μαγκα ελα να σε κερασουμε και γλυκο :nuts:
Υ.Γ.''Ακου να μεινουμε φιλοι '',ουτε τα κοτσια δεν ειχε να σου πει τον αληθεινο λογο [ βαρεθηκα,η θελω καποια αλλη ,η,η,η, ......τοσα η.. ]αλλα οχι να μεινουμε φιλοι αυτο να μην το συκωσει το πετσι σου για αυτο φτυστον κοπελα μου και αυτον και την φιλια του :nuts:
με εκτιμηση Δεσποινα και συγνωμη για το θαρρος κοπελα μου
Δείμων
23-08-2008, 04:43 AM
Α μπράβο Δέσποινα. Το «φίλοι» σημαίνει ελπίδα, παρακαταθήκη για το μέλλον, ανοιχτό λογαριασμό. Δε μου λες libra εσύ τι λες αν αυτός ερωτευθεί κι αρχίσει να βγαίνει με μιαν άλλη θα συνεχισει να είσαστε... φίλοι? :toung: Που σιγά δηλαδή μην τον αφήσει η νυν!!! (ούτε κι εσύ θα τον άφηνες στη θέση της, εκτός κι αν είσαι ΤΟΣΟ απελπισμένη που νομίζεις ότι και αυτό θα έκανες προ κειμένου να γυρίσει!!!)
Δηλαδή ο κύριος το έχει δίπορτο, αν ξαναμείνω μόνος ξαναπάω στα «σίγουρα» (στο λιμπράκι) και μόλις ξαναβρώ καινουργιέ γουσταριζέ ξαναφεύγω και πάλι φίλοι θάμαστε μπας και το γουσταριζέ χυλοπιτέ και ξαναγυριζέ. Βρε άει. ¶ντρας είμαι και τη ξέρω καλά τη νοοτροπία των πιτσιρικάδων. Που τους περισσότερους από αυτούς τους ακολουθεί και σε πιο προχωρημένες ηλικίες. Μη θαρρείς, δεν είναι μόνο η γυναικεία ψυχολογία μπάχαλο.
Κοίτα να δεις τώρα. Είδα στο προφίλ την ηλικία σου. Και λες ότι είσαστε οχτώμιση χρόνια μαζί. Δηλαδή έχεις περάσει με αυτό το παιδί κάτι λιγότερο από τη μισή συνειδητή ζωή σου. Λογικό είναι να νοιώθεις δέσιμο. Αλλά - πίστεψέ με - και να συνεχίζατε να είσαστε μαζί εσύ θα ήσουν στο κάθε φινάλε η μεγαλύτερη χαμένη. Γιατί τι περιμένεις από αυτόν, να παντρευτείτε και να γεράσετε παρεούλα? Κάτσε σκέψου και πες μου ειλικρινά πώς φαντάζεσαι το μέλλον μαζί του - το πιο αισιόδοξο σενάριο που θα σου έρθει στο μυαλό. Να κάνετε παιδιά? Ή να μείνετε μαζί ως τα 30-40 σου?
Και μετά? Θα είσαι μια μεσήλικη που θα έχει χάσει το παρελθόν της - με μια ζωή κενή, χωρίς εμπειρίες. Διάβασε τη Μπουσκαλιά πιο πάνω. Έχει δίκιο.
Και το ξέρεις.
Πάρε και τους Red να σου το πούνε. Αν δεν είσαι σε αυτά τα ακούσματα να μου πεις να σου δώσω τον άλλο κατάλληλο ύμνο.
YouTube - Red-Let Go (http://www.youtube.com/watch?v=P0-1itzygWs)
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-08-2008, 11:33 AM
Κοίτα να δεις τώρα. Είδα στο προφίλ την ηλικία σου. Και λες ότι είσαστε οχτώμιση χρόνια μαζί.
Βρε κοριτσακι μου καλο !!τωρα μολις ειδα και εγω το προφιλ σου ,-εισαι τοσο μικρουλα:love:εισαι απο τα 15 σου μαζι του ;κατι αναλογο θα ειναι και αυτος σε ηλικια ετσι ;φυσικη καληξη ειχε η σχεση σας επρεπε να ανοιξει τα φτερα του για αλλου .Ανοιξε και εσυ τα δικα σου και ας ειναι τραυματισμενα με τον καιρο θα γιανουν ,εχεις να γνωρισεις ερωτες,αγαπες, ειναι ολη η ζωη μπροστα σου :love:,οπως και το πρωην αγορι σου αστον να πεταξει ....
με εκτιμηση Δεσποινα:love:
BlackOrWhat
23-08-2008, 11:40 AM
Δηλαδή ο κύριος το έχει δίπορτο, αν ξαναμείνω μόνος ξαναπάω στα «σίγουρα» (στο λιμπράκι) και μόλις ξαναβρώ καινουργιέ γουσταριζέ ξαναφεύγω και πάλι φίλοι θάμαστε μπας και το γουσταριζέ χυλοπιτέ και ξαναγυριζέ. Βρε άει. ¶ντρας είμαι και τη ξέρω καλά τη νοοτροπία των πιτσιρικάδων. Που τους περισσότερους από αυτούς τους ακολουθεί και σε πιο προχωρημένες ηλικίες. Μη θαρρείς, δεν είναι μόνο η γυναικεία ψυχολογία μπάχαλο.
Δυστυχώς το ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών ανέχεται μια παραπάνω κατάσταση, από ανασφάλεια , και δεν κατηγορώ γιατί είναι ανθρώπινο, κάνει μερικούς "πιτσιρικάδες" να το εφαρμόζουν όλο και περισσότερο και για όσο περνάει...η απάντηση θα έπρεπε να είναι το μεγαλόπρεπο ΟΧΙ. :bigsmile:
...το απότέλεσμα του παραπάνω είναι μερικοί να κατατάσσουν τις γυναίκες (κάποιες), στα αναλώσιμα και ανακυκλώσιμα...είναι σημαντική η διατήρηση της αξιοπρέπειας...
skytree
23-08-2008, 12:14 PM
Αυτό το έργο με το ''να μείνουμε φιλαράκια'' το έχω δει..με μεγάλη επιτυχία!
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι σου κλείνει ένας άνθρωπος την πόρτα αλλά σου αφήνει κι ένα παραθυράκι ανοιχτό, έτσι για να παιδεύεσαι και να ελπίζεις. Γενικά οι φράσεις του τύπου, δεν θέλω να σε βλέπω έτσι, εγώ σ'αγαπάω και θέλω να μείνουμε φίλοι, μου υπενθυνίζουν συνεχώς ευθυνόφοβους ανθρώπους και δειλούς.
Με το να σε κρατάει δεμένη με αόρατα δεσμά δεν το λέω αγάπη ουυυυυυύτε φιλία.Αλλά από τη άλλη μην περιμένεις να τα κόψει εκείνος.Ότι κάνεις μόνη σου. Κράτα αποστάσεις όσο μπορείς για να μην σου ξύνει συνεχώς τις πληγές και να ηρεμήσεις λιγάκι. Δεν είναι εύκολες καταστάσεις αυτές, πονάνε πάρα πολύ,αλλά σιγά σιγά επουλώνονται.
Σου έχει τύχει να συμβουλεύεις και να παρηγορείς άλλους ανθρώπους;
Τώρα ήρθε ο καιρός να το κάνεις και για τον εαυτό σου
Καλή δύναμη
Όλα θα πάνε καλά:love:
εφη ταδε-ταδε εφη
23-08-2008, 02:57 PM
Κοριτσάκι γλυκό το αποδέχεσαι γιατί σέβεσαι τον εαυτό σου ,τα χρόνια που περάσατε μαζί,γιατί μεγαλώσατε μαζί,γιατί αγάπησες τα όνειρα που μοιραστήκατε..¨οταν ακυρώνεις τον άλλον είναι σα να ακυρώνεις κομμάτι της ζωής σου..
Χρειάζεται χρόνος για να αποχαιρετήσεις όλο αυτό..όταν είσαι έτοιμη θα το κάνεις,να είσαι σίγουρη..Είναι κάτι σαν ίωση ,πρέπει να κάνει τον κύκλο της..
Η Δύναμη πάλι πηγάζει από την Αγάπη σου για σένα...γιατί ενδόμυχα ξέρεις ότι το να συρθείς απλά θα σε αποδυναμώσει και το τελευταίο που θες είναι να πέσεις στα μάτια του..
Η καθαρότητα της πρώτης Αγάπης είναι που μας τυφλώνει τόσο και νομίζουμε πως θα μείνουμε για πάντα έτσι..Περισσότερο όμως πονάει το ότι κάποια στιγμή ξεχνάς..!!!!!ϊσως γι αυτό όλοι αναπαράγουμε (στο μυαλό) στιγμές όμορφες ,γεμάτες έρωτα τρυφερό,για να μην ξεχάσουμε..:love::love:
pecora nera
23-08-2008, 09:06 PM
Καλά σου λένε όλοι LibraD ούτε φίλοι μπορεί να είναι δυο άνθρωποι που υπήρξαν εραστές, ούτε και υγιές είναι αυτό να ισχύει.
Επιπλέον -και πολύ σωστά- κανείς από τους νυν σας δε θα αρέσκεται στην ιδέα ότι η καλή του/καλός της βγαίνει με τον/την πρώην .... φιλικά. Οπότε κάπου εκεί τελειώνει και το "φιλικά" που είχε διάρκεια μέχρι κάποιος από τους δυο να βρει τον καινούριο
Οι μεγαλύτεροι (Δείμων, Δέσποινα) στα λένε σωστά. Συμφωνώ.
Εμπειρία είναι, η πρώτη αγάπη. Όλοι μας είχαμε συναισθηματικά δεσίματα σ'αυτές τις ηλικίες.
Ήταν τα πρώτα για να μάθουμε να ... βαδίζουμε. Και όλοι δύσκολα ξεκολήσαμε αρχικά -κι αν θέλουν θα στο πουν και οι άλλοι- γιατί δεν ξέραμε πολλά και νομίζαμε αυτή ότι είναι η αγάπη και θα κρατούσε για πάντα. Απελπισία με είχε πιάσει -θυμάμαι- προσωπικά ότι θα μείνω χωρίς αγάπη, χωρίς άντρα, κ.λ.π. και γελάγανε όλοι οι μεγαλύτεροι μου !!!
Βγες με φίλες να ξεχαστείς, σίγουρα έχεις κάποιες, οι πρώτοι έξοδοι θα είναι λίγο σαν κηδεία, οι φίλες μοιρολογίστρες, εσύ μέσα στο παράπονο, τα ποτά θα πάνε και θα έρχονται, ώσπου μια βαρετή βραδιά που θα τον .... κλαίτε το "μακαρίτη" θα σαν προσέξει μια ενδιαφέρουσα παρέα από αγοράκια ....... και εκεί ξαναρχίζουν όλα....:bigsmile:
Κάντο και θα δεις ....την ξέρω τη διαδρομή...:cheesy:
flame
24-08-2008, 09:13 AM
Απ' ότι βλέπω είμαστε μεταξύ φίλων Λιμπράκι μας.:cheesy:
Εκμεταλεύσου το αυτό.....
Το λέω γιατί είναι σπουδαίο να νιώθεις ότι έχεις φίλους στο πλευρό σου.
Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο μαζί τους είναι ίσως πιο εύκολο να το ξεπεράσεις....
Γιαυτό λένε (αυτό στο λέω για να το ακούω κι εγώ:embarrest) ότι όταν έχεις έναν έρωτα δεν πρέπει να εξαφανιστείς μέσα σ' αυτόν και κυρίως δεν πρέπει να εξαφανιστείς από τους φίλους σου, δεν πρέπει να χάσεις την αυτονομία σου.
Κι εμείς ερωτευτήκαμε.............αλλά τους φίλους και φίλες δεν τους καίμε.....λέει ένα τραγούδι της Αλεξίου.:love:
libraD
25-08-2008, 08:57 PM
Ο κυκλος αυτος εκλεισε αγαπητο μελος ,αργα η γρηγορα αλλος κυκλος αγαπης και ερωτα θα ανοιξει και εσυ θα χορευεις μεσα ξανα μεθυσμενη απο τα καινουργια συναισθηματα,για αυτο ξεκολλα οσο πιο γρηγορα γινεται ,και κατι αλλο ,στην ζωη να ξερεις δεν αγαπαμε μια φορα μονο ισως ο καινουργιος ερωτας να ειναι πιο δυνατος και πιο ουσιαστικος.
Θα σου δωσω μια συμβουλη αν θελεις την ακους αν δεν θελεις την πετας ,επειδη μενετε διπλα-διπλα ,κοινους φιλους κ.τ.λ.,οχυρωσου με εγωισμο και πεισμα ουτε βλεφαρο δεν θα ριχνεις και κανε υπομονη ,ποναει το ξερω κοπελα μου καλη αλλα και τι δεν ποναει στην ζωη ;Και αν σου γκρεμισε τα ονειρα που εκανες ηταν δικο σου το ονειρο ,αυτος με ενα ''να μεινουμε φιλοι'' καθαρισε ,για μενα ειναι οτι πιο σιχαμενο που μπορει να πει καποιος για να χωρισει και καλα με ωραιο τροπο:nuts:,ναι ρε μαγκα ελα να σε κερασουμε και γλυκο :nuts:
Υ.Γ.''Ακου να μεινουμε φιλοι '',ουτε τα κοτσια δεν ειχε να σου πει τον αληθεινο λογο [ βαρεθηκα,η θελω καποια αλλη ,η,η,η, ......τοσα η.. ]αλλα οχι να μεινουμε φιλοι αυτο να μην το συκωσει το πετσι σου για αυτο φτυστον κοπελα μου και αυτον και την φιλια του :nuts:
με εκτιμηση Δεσποινα και συγνωμη για το θαρρος κοπελα μου
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...Μη ζητάς συγγνώμη που πήρες θάρρος.Το θάρρος εγώ το έδωσα που ανοίχτηκα...Αλλά αυτό κάνω σφίγγω τα δόντια και προσπαθώ να προχωρήσω...Ευχαριστώ και πάλι...:embarrest
libraD
25-08-2008, 09:07 PM
Α μπράβο Δέσποινα. Το «φίλοι» σημαίνει ελπίδα, παρακαταθήκη για το μέλλον, ανοιχτό λογαριασμό. Δε μου λες libra εσύ τι λες αν αυτός ερωτευθεί κι αρχίσει να βγαίνει με μιαν άλλη θα συνεχισει να είσαστε... φίλοι? :toung: Που σιγά δηλαδή μην τον αφήσει η νυν!!! (ούτε κι εσύ θα τον άφηνες στη θέση της, εκτός κι αν είσαι ΤΟΣΟ απελπισμένη που νομίζεις ότι και αυτό θα έκανες προ κειμένου να γυρίσει!!!)
Κοίτα να δεις τώρα. Είδα στο προφίλ την ηλικία σου. Και λες ότι είσαστε οχτώμιση χρόνια μαζί. Δηλαδή έχεις περάσει με αυτό το παιδί κάτι λιγότερο από τη μισή συνειδητή ζωή σου. Λογικό είναι να νοιώθεις δέσιμο. Αλλά - πίστεψέ με - και να συνεχίζατε να είσαστε μαζί εσύ θα ήσουν στο κάθε φινάλε η μεγαλύτερη χαμένη. Γιατί τι περιμένεις από αυτόν, να παντρευτείτε και να γεράσετε παρεούλα? Κάτσε σκέψου και πες μου ειλικρινά πώς φαντάζεσαι το μέλλον μαζί του - το πιο αισιόδοξο σενάριο που θα σου έρθει στο μυαλό. Να κάνετε παιδιά? Ή να μείνετε μαζί ως τα 30-40 σου?
Και μετά? Θα είσαι μια μεσήλικη που θα έχει χάσει το παρελθόν της - με μια ζωή κενή, χωρίς εμπειρίες. Διάβασε τη Μπουσκαλιά πιο πάνω. Έχει δίκιο.
Και το ξέρεις.
Πάρε και τους Red να σου το πούνε. Αν δεν είσαι σε αυτά τα ακούσματα να μου πεις να σου δώσω τον άλλο κατάλληλο ύμνο.
YouTube - Red-Let Go (http://www.youtube.com/watch?v=P0-1itzygWs)
Σε ευχαριστώ πολύ...Όλους σας ευχαριστώ πάρα πολύ...Δεν ξέρετε τί καλό μου κάνετε και με γεμίζετε με περισσότερο πείσμα για να τα καταφέρω και να βγω νικήτρια μέσα από αυτό (ωροσκόπος στον Κριό βλέπετε).
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω δεν πίστευα ότι ένας Δίδυμος θα με συμβούλευε έτσι (ο πρώην μου έχει Σελήνη στους Διδύμους) και συγγνώμη αλλά περνάω τη φάση που είμαι αρνητική σε οτιδήποτε μου τον θυμίζει και συνάμα θέλω ό,τι τον θυμίζει να με περιτριγυρίζει. Πού θα μου πάει θα τα κατάφέρω, μπορώ να τα καταφέρω. Όπως λέει και η φίλη μου, αγάπη μου είσαι θεά και σου αξίζει το καλύτερο,χα χα χα :embarrest (η φίλη μου είναι Κριός με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στον Υδροχόο-->νομίζω πως καλά κάνω και είμαστε μαζί τόσα χρόνια έτσι δεν είναι;)
Όσον αφορά το τραγουδάκι, merci...Όντως αυτά τα τραγούδια ακούω και το ήξερα ήδη το συγκεκριμένο. Αλήθεια ποιός είναι ο άλλος ύμνος;
libraD
25-08-2008, 09:10 PM
Βρε κοριτσακι μου καλο !!τωρα μολις ειδα και εγω το προφιλ σου ,-εισαι τοσο μικρουλα:love:εισαι απο τα 15 σου μαζι του ;κατι αναλογο θα ειναι και αυτος σε ηλικια ετσι ;φυσικη καληξη ειχε η σχεση σας επρεπε να ανοιξει τα φτερα του για αλλου .Ανοιξε και εσυ τα δικα σου και ας ειναι τραυματισμενα με τον καιρο θα γιανουν ,εχεις να γνωρισεις ερωτες,αγαπες, ειναι ολη η ζωη μπροστα σου :love:,οπως και το πρωην αγορι σου αστον να πεταξει ....
με εκτιμηση Δεσποινα:love:
Με περνά 2 χρόνια, 1 μήνα και 27 ημέρες, είναι γεννημένος 28/12/82.
Αυτό προσπαθώ να κάνω, σας ευχαριστώ πολύ. Το ξέρω ότι είμαι πολύ μικρή κι έχω πολλά να ζήσω ακόμα, και γι'αυτό προσπαθώ, πιστέψτε με προσπαθώ πολύ...
libraD
25-08-2008, 09:12 PM
Αυτό το έργο με το ''να μείνουμε φιλαράκια'' το έχω δει..με μεγάλη επιτυχία!
Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι σου κλείνει ένας άνθρωπος την πόρτα αλλά σου αφήνει κι ένα παραθυράκι ανοιχτό, έτσι για να παιδεύεσαι και να ελπίζεις. Γενικά οι φράσεις του τύπου, δεν θέλω να σε βλέπω έτσι, εγώ σ'αγαπάω και θέλω να μείνουμε φίλοι, μου υπενθυνίζουν συνεχώς ευθυνόφοβους ανθρώπους και δειλούς.
Με το να σε κρατάει δεμένη με αόρατα δεσμά δεν το λέω αγάπη ουυυυυυύτε φιλία.Αλλά από τη άλλη μην περιμένεις να τα κόψει εκείνος.Ότι κάνεις μόνη σου. Κράτα αποστάσεις όσο μπορείς για να μην σου ξύνει συνεχώς τις πληγές και να ηρεμήσεις λιγάκι. Δεν είναι εύκολες καταστάσεις αυτές, πονάνε πάρα πολύ,αλλά σιγά σιγά επουλώνονται.
Σου έχει τύχει να συμβουλεύεις και να παρηγορείς άλλους ανθρώπους;
Τώρα ήρθε ο καιρός να το κάνεις και για τον εαυτό σου
Καλή δύναμη
Όλα θα πάνε καλά:love:
Ευχαριστώ πάρα πολύ, μάλλον έχετε δίκιο. Όσο περνά ο καιρός το βλέπω κι εγώ. Αλλά έρωτας είναι αυτός και συνήθεια 8,5 περίπου ετών και προσπαθώ ειλικρινά να το ξεπεράσω... Ευχαριστώ και πάλι :love:
libraD
25-08-2008, 09:25 PM
Απ' ότι βλέπω είμαστε μεταξύ φίλων Λιμπράκι μας.:cheesy:
Εκμεταλεύσου το αυτό.....
Το λέω γιατί είναι σπουδαίο να νιώθεις ότι έχεις φίλους στο πλευρό σου.
Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο μαζί τους είναι ίσως πιο εύκολο να το ξεπεράσεις....
Γιαυτό λένε (αυτό στο λέω για να το ακούω κι εγώ:embarrest) ότι όταν έχεις έναν έρωτα δεν πρέπει να εξαφανιστείς μέσα σ' αυτόν και κυρίως δεν πρέπει να εξαφανιστείς από τους φίλους σου, δεν πρέπει να χάσεις την αυτονομία σου.
Κι εμείς ερωτευτήκαμε.............αλλά τους φίλους και φίλες δεν τους καίμε.....λέει ένα τραγούδι της Αλεξίου.:love:
Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας!Δεν το περίμενα ότι θα έβρισκα τόσους ανθρώπους να μου συμπαρασταθούν από ένα και μόνο post. Και σας ζητώ συγγνώμη αν δεν απάντησα αμέσως στις συμβουλές σας, αλλά προσπαθούσα να μην κάθομαι σπίτι και να κλαίω τη μοίρα μου...Προσπαθούσα να βγαίνω συνέχεια, πρωι-βράδυ. Όχι ότι είμαι καλύτερα, τα ίδια χάλια νιώθω, μου λείπει ακόμα αλλά έχω βάλει πείσμα να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου.
Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό που κάνατε για 'μένα όλοι σας.
Θα σας ευγνομονώ πάντα!:embarrest
Δείμων
25-08-2008, 09:47 PM
Δεν υπάρχει «για πάντα» λιμπράκι, φρόντισε να μας ευγνωμονείς για πολύ λίγο - μέχρι την επόμενη αγάπη ας πούμε :love: :)
voulatain
25-08-2008, 09:56 PM
Ντινα μου,με το περασμα του χρονου τα πραγματα μαλακωνουν,γλυκαινουν.Δραμ ατα,χωρισμοι...Και δεν ειναι που τα ξεχνας,οχι.Απεναντιας ειναι που τα θυμασαι,τ'αναπολεις,τα φερνεις πισω ευγενισμενα,σφραγισμενα μ'ενα χαμογελο...Αυτα τα εγραψε ο Γ.Ριτσος στα Ερωτικα του
libraD
25-08-2008, 11:49 PM
Δεν υπάρχει «για πάντα» λιμπράκι, φρόντισε να μας ευγνωμονείς για πολύ λίγο - μέχρι την επόμενη αγάπη ας πούμε :love: :)
Μα γιατί όχι για πάντα; Είναι τόσο κακό να θυμάσαι την τόσο σημαντική στήριξη που σου έχουν δώσει άγνωστοι άνθρωποι σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σου;;;Δε νομίζς ότι υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω ποτέ το κουράγιο που μου δίνετε ή την αυτοπεποίθηση με την οποία με βοηθάτε να επανακτήσω...:love:
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ
libraD
25-08-2008, 11:50 PM
Ντινα μου,με το περασμα του χρονου τα πραγματα μαλακωνουν,γλυκαινουν.Δραμ ατα,χωρισμοι...Και δεν ειναι που τα ξεχνας,οχι.Απεναντιας ειναι που τα θυμασαι,τ'αναπολεις,τα φερνεις πισω ευγενισμενα,σφραγισμενα μ'ενα χαμογελο...Αυτα τα εγραψε ο Γ.Ριτσος στα Ερωτικα του
Αχ μακάρι από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί, Δεν ξέρεις πόσο θέλω να έρθει αυτή η στιγμή... Σε ευχαριστώ:embarrest
Dell Piero
26-08-2008, 12:57 AM
Από ευαισθησία έδειξα τεράστια ανοχή. Ένα γενικό όμως θέμα δεν το μετατρέπουμε σε προσωπικό έτσι απλά.
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση
libraD
26-08-2008, 03:35 AM
Από ευαισθησία έδειξα τεράστια ανοχή. Ένα γενικό όμως θέμα δεν το μετατρέπουμε σε προσωπικό έτσι απλά.
Συγγνώμη εγώ φταίω...Θα έπρεπε να διαβάσω καλύτερα τους όρους του site και να μην ξεκινήσω το post. Με συγχωρείτε και θα προσέξω περισσότερο στο μέλλον...:embarrest :love:
getzaki
26-08-2008, 02:15 PM
Δεν είναι όμως κακό, να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, για να βοηθάμε και να βοηθιόμαστε? Δε μπορούμε να έχουμε ένα χώρο για τέτοια θέματα?
Η επικοινωνία των ανθρώπων έχει γίνει πολύ δύσκολη και το βιώνουμε όλοι μας καθημερινά. Ας την έχουμε τουλάχιστον ηλεκτρονικά. Δώστε μας εσείς την ευκαιρία.
:love::love::love:
getzaki
26-08-2008, 02:30 PM
............................................ (ο πρώην μου έχει Σελήνη στους Διδύμους) .................................................. .................
Αυτό και μόνο κορίτσι μου τα λέει όλα.. Λόγια λόγια λόγια και μόνο λόγια. Αυτοί οι άνθρωποι ικανοποιούνται μόνο με τα λόγια. Από πράξεις πάσχουν.. Μη νομίζεις ποτέ, ότι επειδή σου είπε το "τέρμα" δε θα ξαναγυρίσει.. το΄χω δει και γω το ίδιο έργο... και η κολητή μου(ακόμη το βλέπουμε δηλ.)
Και θα σου τηλεφωνήσει και θα ξαναγυρίσει και θα κάνει και πολλές προσπάθειες για να σε ξαναδεί. Από κει και πέρα είναι επιλογή σου, πως θα αντιδράσεις και πως θες να δεις τον εαυτό σου..
Συμβουλή μου: μακριά από άντρα με σελήνη στους Διδύμους..(για γυναίκα δεν έχω άποψη) και να διαβάσεις τα άρθρα που αναφέρονται σ΄αυτό το θέμα..
skorpion
26-08-2008, 04:16 PM
Αυτό και μόνο κορίτσι μου τα λέει όλα.. Λόγια λόγια λόγια και μόνο λόγια. Αυτοί οι άνθρωποι ικανοποιούνται μόνο με τα λόγια. Από πράξεις πάσχουν......
Συμβουλή μου: μακριά από άντρα με σελήνη στους Διδύμους..(για γυναίκα δεν έχω άποψη) και να διαβάσεις τα άρθρα που αναφέρονται σ΄αυτό το θέμα..
Η σεληνη στους διδυμους ειναι παρεξηγημενη!!! Αλλα και γενικα απο μια σεληνη δε φαινεται αν ο αλλος θα ναι ολο λογια και απο πραξεις τιποτα!!! Η σεληνη σ αυτη τη θεση μπορει να ειναι δυσκολη αλλα δε μειονεκτει καθολου μα καθολου απο συναισθηματα ισα ισα αρεσκεται να μοιραζεται....
xry45
26-08-2008, 05:29 PM
Αξιζει πραγματικα να μοιραστω μαζι σας την αποψη των παιδιων σχετικα με τον ΕΡΩΤΑ....Ξερετε σε αυτες τις ηλικιες των 4 που ολα θα παντρευτουν τη μαμα τους την δασκαλα τους,την φιλη τους...Ο Κων/νος λοιπον παρθενακι εχει πεσει κατω και κοπαναει την Νατασσα(σκορπινα αρχικα τις τρωει...:dizzy:)γιατι δεν τον "παντλευεται" Επεμβαινω και προσπαθω να εξηγησω πως και γιατι παντρευομαστε και ολα αυτα...Η Νατασσα τον κοιταει λοξα και μουτρωμενα του λεει οτι εκεινη θα παει μονη της στο γαμο γιατι θα "παντλευτει"τον εαυτο της...Καγκελο το παρθενακι:weird: και γω τοτε θα "παντλευτω" εμενα απανταει..:evil:Μεσα στον πανικο εμφανιζεται και η συναδελφος τοξοτης...Τι ΕΡΩΤΑΣ και αυτος φωναζει...:love:Τον ξερω τον "ελωτα" λεει η Μαρια, ειναι ξανθος και δεν φοραει πανα αλλα ουτε και "βλακακι" γελαει πολυ και εχει κ μια "τοξοβολια"και μας τρυπαει...και ποναμε?ρωταει ο Γιωργος...Ναι πολυ και κλαιμε και μετα παμε στο "γιατλο" απανταει η Ελενη...Εμενα τοτε δεν θα μου αρεσει να κλαιω ουτε να ποναω...λεει ο Γιωργος ...πολυ κακος ειναι ο ερωτας μηπως ειναι και αυτος λυκος?:cry:λεει ο Δημοσθενης...ΑΑΑΑ "λε παιζα ο ελωτας ειναι μωλο για αυτο τα κανει ολα αυτα δεν τσερει, ουτε μιλαει,αλλα πεταει και τα παιζακια δεν τον φτανουνε μονο οι μαμαδες και οι μπαμπαδες με σκαλα....:wacko:ειναι ομως ομολφος ε χλυσα?"Ειναι ομορφος... ειναι αθωος...ποναει...θελει ρισκο...τα θελει ολα η τιποτα...
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
26-08-2008, 07:33 PM
Η σεληνη στους διδυμους ειναι παρεξηγημενη!!! Αλλα και γενικα απο μια σεληνη δε φαινεται αν ο αλλος θα ναι ολο λογια και απο πραξεις τιποτα!!! Η σεληνη σ αυτη τη θεση μπορει να ειναι δυσκολη αλλα δε μειονεκτει καθολου μα καθολου απο συναισθηματα ισα ισα αρεσκεται να μοιραζεται....
Σεληνη στους διδυμους εχω αγαπητο μελος:bigsmile:στον 8ο :nuts:εχεις απολυτο δικιο μας αρεσει να μοιραζομαστε συναισθηματα να λεμε λογια αγαπης και το κυριοτερο να μας πιανουν στον εγκεφαλο που λενε:bigsmile: να ειναι εξυπνα και οχι τετριμενα και καινουργια πραγματα δηλαδη εκπληξεις καθημερινες [γιατι δυστηχως βαριομαστε ευκολα και ιδιως φρικαρουμε:nuts:οταν ο\η αλλος νομιζει οτι εχει δεμενο τον γαιδαρο του και αφηνετε στα ιδια και τα ιδια τοτε μας εχει χασει....:cry:
Υ.Γ. Σας το λεω γιατι εχω κανει διατριβη στο θεμα :laugh:εχω και εγω και ο συνηδοιπορος της ζωης μου σεληνη στους διδυμους:laugh:
παντα κατι εχουμε να πουμε ,να μοιραστουμε σκεψεις ,να λεμε αστεια [χαζομαρες ]τον κανω και γελαει :bigsmile:με τις βλακειες που κανω παντως δεν βαριομαστε:bigsmile:
φιλικα Δεσποινα -Κουκι
xry45
16-10-2008, 12:58 AM
Μετα απο τις τελευταιες δημοσκοπησεις...
Ερωτας ειναι να την κανεις......με ελαφρα πηδηματακια..:nuts:
Μη βαρατε..μετα το 6αμηνο...:laugh::laugh::
konstantina318
16-10-2008, 10:15 AM
[QUOTE=xry45;67247]Μετα απο τις τελευταιες δημοσκοπησεις...
Ερωτας ειναι να την κανεις......με ελαφρα πηδηματακια...
Δεν είναι η αγάπη ένα παιχνίδι ασφαλές
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-10-2008, 10:43 AM
[QUOT
Δεν είναι η αγάπη ένα παιχνίδι ασφαλές
:love::love::love:[/QUOTE]
Που αν δεν τραβηξεις το σωστο χαρτι καιγεσαι........:cry:
Μητσάκος
16-10-2008, 10:46 AM
έρωτας ο [érotas] O5 : 1.το συναίσθημα το οποίο δημιουργείται σε κπ., όταν το σεξουαλικό του ενδιαφέρον επικεντρωθεί σε ορισμένο πρόσωπο, και εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους: Mεγάλος / παράφορος / σφοδρός / τρελός / φλογερός / κεραυνοβόλος ~. Eπιπόλαιος ~. Aμοιβαίος ~. Γάμος από έρωτα. Φυσικός ~ ή σαρκικός ~, η σεξουαλική πράξη· συνουσία. Πλατωνικός ~ ή αγνός ~, από τον οποίο λείπει το σεξουαλικό στοιχείο. Παιδικός / νεανικός / γεροντικός ~. Ύμνος / τραγούδι στον έρωτα. Xρώμα / σύμβολα / ελιξίρια του έρωτα. Aφροδίτη, η θεά του έρωτα. (γνωμ.) ο βήχας κι ο ~ δεν κρύβονται. || Έρωτας, ονομασία του σχετικού θεού της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας: O φτερωτός Έρωτας. Παραστάσεις / λατρεία του Έρωτα. O Aπρίλης με τον Έρωτα χορεύουν και γελούνε. Tον χτύπησαν τα βέλη του Έρωτα, ερωτεύτηκε. α. η σχέση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο έρωτα: Eξωσυζυγικός / παράνομος / άστεγος ~. Zηλεύουν τον έρωτά μας. Eίχε πολλούς εφήμερους έρωτες. β. η σεξουαλική πράξη· συνουσία: Kάνω έρωτα. Aγοραίος ~. || (λαϊκ.): Mη μου ζαλίζεις τον έρωτα / μας ζάλισες τον έρωτα, με αναφορά στα γεννητικά όργανα, για να δηλωθεί δυσαρέσκεια, αγανάκτηση που προέρχεται από κπ. που μας δημιουργεί μεγάλο και συνεχή εκνευρισμό. γ. (σπάν.) ερωτική διάθεση: Aποπνέει έρωτα όπου κι άν περάσει. δ. ο εραστής ή η ερωμένη κάποιου: Aμόρε μου, έρωτά μου. 2. (μτφ.) έντονη αγάπη, επιθυμία για κτ. ή αφοσίωση σε κτ.: ~ για δόξα / για ελευθερία. Έχει έρωτα για / με το κυνήγι / την επιστήμη / την αλήθεια. Eίναι κτ. ο ~ κάποιου, νιώθει γι΄ αυτό έντονη αγάπη κτλ.: Tο θέατρο είναι ο έρωτάς του. 3. ονομασία καλλωπιστικού φυτού. [μσν. έρωτας < αρχ. ἔρως, αιτ. -ωτα]
Αυτά είναι ο έρωτας
αγάπη η [aγápi] O30α : 1α.ψυχική διάθεση που κυριαρχείται από αισθήματα φιλίας, στοργής, συμπάθειας, τρυφερότητας, αφοσίωσης. ANT μίσος: Πατρική / μητρική / αδερφική / αγνή / άδολη / αιώνια ~. H τυφλή ~ της για το γιο της την κάνει να μη βλέπει τα ελαττώματά του . ~ για τα ζώα. Mε όλη μου την ~, κατακλείδα σε επιστολές. || ~ για την πατρίδα / την ελευθερία. β. ερωτικό συναίσθημα· έρωτας: Φλογερή ~. Tου ορκίστηκε αιώνια / παντοτινή ~. Tης έδειχνε σε κάθε ευκαιρία την ~ του. Kρυφή / μεγάλη ~. ΠAP έκφρ. όποιος χάνει στα χαρτιά* κερδίζει στην ~. || το αγαπημένο πρόσωπο· αγαπημένος: H ~ μου μου έστειλε ένα γράμμα. H Mαρία ήταν η πρώτη του ~. ~ μου (γλυκιά), προσφώνηση μεταξύ ερωτευμένων ή που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. γ. (πληθ.) για εκδήλωση αγάπης συνήθ. στις εκφράσεις είναι όλο αγάπες. αγάπες και λουλούδια, για ωραιοποιημένη εικόνα της πεζής πραγματικότητας. ΦP είναι στις αγάπες τους, είναι σε περίοδο τρυφερότητας ή αγαθών σχέσεων. 2α. (θεολ.) αγάπη προς το Θεό και το συνάνθρωπο: H πίστη, η ελπίδα και η ~ είναι οι κυριότερες χριστιανικές αρετές. H ~ προς τον πλησίον. (έκφρ.) για την ~ του Xριστού, ως εκδήλωση αγάπης προς το Xριστό. β. Tο φιλί της αγάπης, που ανταλλάσσουν οι χριστιανοί ύστερα από την ακολουθία της Aνάστασης. γ. Aγάπη, η ακολουθία του εσπερινού την ημέρα του Πάσχα· δεύτερη Aνάσταση. 3. (ιστ.) Aγάπες, τα κοινά δείπνα των πρώτων χριστιανών. 4. μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον για κτ. που μας προκαλεί ευχαρίστηση· πάθος*: ~ για την τέχνη / την επιστήμη / τα σπορ. Δεν έχει καμιά ιδιαίτερη ~ για τη μουσική. αγαπούλα η YΠOKOP στη σημ. 1β: ~ μου (γλυκιά), προσφώνηση μεταξύ ερωτευμένων. [ελνστ. ἀγάπη· αγάπ(η) -ουλα]
Αυτά είναι η αγάπη
Έτσι απλά, για να διαχωρίζουμε τις έννοιες και να υπάρχει κοινή βάση, για να ξέρουμε τι λέμε και να μπορούμε να συνεννοηθούμε :bigsmile:
Δείμων
16-10-2008, 12:43 PM
Ο έρωτας απλά είναι τυφλός ενώ η αγάπη βλέπει! (και ακούει, και μυρίζει...! :cheesy:) Ο έρωτας συνήθως δεν διαρκεί πάνω από μισό με δύο χρόνια η αγάπη μπορεί να κρατήσει για όλη τη ζωή.
konstantina318
16-10-2008, 12:44 PM
Το φυσικό επακόλουθο ενός μεγάλου έρωτα,είναι μια μεγάλη αγάπη:bigsmile:
Συνήθως...
Δείμων
16-10-2008, 01:00 PM
Το φυσικό επακόλουθο ενός μεγάλου έρωτα,είναι μια μεγάλη αγάπη :bigsmile:
Συνήθως...
Εγώ μπορώ να διαφωνήσω? :bigsmile:
(Αν δεν είναι μια μεγάλη απογοήτευση μπορεί να είναι και ένας μεγάλος συμβιβασμός ή ένα μεγάλο βόλεμα. Όταν δεν «βλέπεις» καθαρά άρα δεν ξέρεις πλήρως το αντικείμενο του πόθου σου, μόλις καθαρίσει η ματιά, μόλις έρθεις αντιμέτωπος με την πραγματικότητα δηλαδή, και διαφέρει από εκείνο που «έβλεπες» στην αρχή, μπορεί να πάρεις ένα σοκ. Εκεί τώρα, για χάρη της ανάμνησης των πρώτων στιγμών ή όσων έχουν συμβεί στο μεταξύ -παιδί, γάμος, οικονομικό κλπ- πιθανόν να κάνεις τις υποχωρήσεις σου. Για όσο καιρό αντέξεις βέβαια...! :cheesy:)
konstantina318
16-10-2008, 01:20 PM
Εγώ μπορώ να διαφωνήσω? :bigsmile:
(Αν δεν είναι μια μεγάλη απογοήτευση μπορεί να είναι και ένας μεγάλος συμβιβασμός ή ένα μεγάλο βόλεμα. Όταν δεν «βλέπεις» καθαρά άρα δεν ξέρεις πλήρως το αντικείμενο του πόθου σου, μόλις καθαρίσει η ματιά, μόλις έρθεις αντιμέτωπος με την πραγματικότητα δηλαδή, και διαφέρει από εκείνο που «έβλεπες» στην αρχή, μπορεί να πάρεις ένα σοκ. Εκεί τώρα, για χάρη της ανάμνησης των πρώτων στιγμών ή όσων έχουν συμβεί στο μεταξύ -παιδί, γάμος, οικονομικό κλπ- πιθανόν να κάνεις τις υποχωρήσεις σου. Για όσο καιρό αντέξεις βέβαια...! :cheesy:)
Εν μέρει συμφωνώ:bigsmile:Γι αυτό άλλωστε "κότσαρα" και το συνήθως..
Για τη μεγάλη απογοήτευση θα ψιλοδιαφωνήσω,απο την άποψη πως δεν είναι απαραίτητο να είναι ο άλλος καλός κ τέλειος για να τον αγαπήσω,μπορεί να συμβεί ούτως ή άλλως:love:'Αρα ακόμα κ όταν έρθει η απογοήτευση που λές,θα συνεχίσω να τον αγαπώ,αλλά ίσως απο μακριά..:bigsmile:
Ο συμβιβασμός επειδή έχεις ένα παιδί,παίζει, αλλά για λίγο:wacko:
Όσο για το βόλεμα...μακριά απο μας,πιστεύω πως όπου υπάρχει,πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ ούτε έρωτας ούτε αγάπη:nuts:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-10-2008, 01:29 PM
Ο έρωτας απλά είναι τυφλός ενώ η αγάπη βλέπει! (και ακούει, και μυρίζει...! :cheesy:) Ο έρωτας συνήθως δεν διαρκεί πάνω από μισό με δύο χρόνια η αγάπη μπορεί να κρατήσει για όλη τη ζωή.
Χοντρη καψουρα εφαγε λεμε αγαπημενε μου ε....δεν κραταει και πολυ οπως λες αλλα οσο κραταει .....:nuts::nuts::nuts:
athinoula85
16-10-2008, 01:52 PM
Εγω παλι πιστευω οτι ειναι σχετικο αυτο .. για το αν ο ερωτας περνει φτερα μετα απο καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα μιας σχεσης .. Αν ο συντροφος και εσυ , ξερετε να δημιουργειτε μεσα σε αυτη την σχεση και να την κρατατε ζωντανη , γιατι να μην κρατησει ο ερωτας ? Αν μπορειτε να κρατατε το ενδιαφερον του συντροφου σας ζωντανο , και φυσικα να μην αφηνετε την ρουτινα να φαει την σχεση .. να μην βαριεστε .. τοτε ολα ειναι αλλιως ! Ακομη και οταν ειστε μετα απο χρονιααααααα γαμουυυυυυυυ και εχετε πολλααααααααα κουτσουβελααααα , δεν εχει να λεει ... αν εσυ το νιωθεις μεσα σου , ειναι αλλιως ( φυσικα προυποθετοντας οτι εχεις τον καταλληλο ανθρωπο διπλα σου , τον ανθρωπο σου !!! :love: )
Τυχαινει να ξερω ενα ζευγαρι , το οποιο ειναι 10 χρονια παντρεμενοι και εχουν τρια παιδακια ! Ειλικρινα θα τους ζηλευε ο οποιοσδηποτε .. για το ποσο ευτυχισμενοι ειναι και το ποσο αγαπουν ο ενας τον αλλο , το ποσο ''ερωτευμενοι '' ειναι ακομη ΜΕΤΑ απο 10 χρονια γαμου, δεκα χρονια συμβιωσης κατω απο την ιδια στεγη , δεκα χρονια απο '' σε τρωω στην μαπα και εισαι το πρωτο πραγμα που βλεπω οταν ξυπνω '' .. :toung: Τυχαινει να τους ξερω και τους δυο καλα .. και οταν τους βλεπεις να περνει ο ενας τον αλλο τηλ , κατα την διαρκεια της μερας και να ''ζουζουνιζουν'' οπως οταν ηταν πιο νεοι και στην αρχη του ερωτα τους , οταν τους βλεπεις να μιλανε ο ενας για τον αλλο , πως ειναι οτι καλυτερο τους εχει συμβει .. και πως δεν μπορουν να φανταστουν την ζωη τους χωρια ο ενας απο τον αλλο ..
Μπορει να φανταζει παραμυθι αυτο που περιγραφω , αλλα ειναι αληθεια ! Ειλικρινα ειμαι πολυ χαρουμενη να βλεπω δυο ανθρωπους , που ακομη και μετα απο 10 χρονια γαμου .. ειναι ακομη ερωτευμενοι ο ενας με τον αλλο ( και δεν μιλουν για συνηθεια :nuts: ) ..
konstantina318
16-10-2008, 02:44 PM
Σπάνια περίπτωση,αλλά επιθυμητή:love:
Απο προσωπικά βιώματα,κ λόγω του ότι ήμουν "εθισμένη" στον κεραυνοβόλο έρωτα,(ακμή 7ου-8ου στον Υδροχόο-Λίλιθ μέσα):bigsmile:..θα σου πώ οτι ο έρωτας ..κρατάει το πολύ ένα χρόνο..δεν έχει μόνο όψεις τυχερές...κ συνήθως όταν φεύγει,ή τον αντικαθιστά η αγάπη,ή το απόλυτο κενό:σφύριγμα
Pirate Jenny
16-10-2008, 02:54 PM
Νομίζω πως κι ο έρωτας είναι ένα ακόμη θύμα των κοινωνικών συνθηκων κάτω απ΄τις οποίες ζούμε. Τον γονατίζει η σκληρή καθημερινότητα με την οποία παλεύουμε λίγο πολύ όλοι, είναι φυσιολογικό. Αν όμως υπάρχει αρκετή..τρέλλα αυτό που λέει η Αθηνούλα :love::love::love:, μπορεί να συμβεί
Ειδικά αν οι εμπλεκόμενοι έχουν κάποιο απ¨τα φώτα ή ωροσκόπο στον άξονα τοξότη διδύμων ..:nuts::nuts::nuts:, θά έλεγα ότι είναι παραπάνω από εφικτό :bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-10-2008, 03:25 PM
Νομίζω πως κι ο έρωτας είναι ένα ακόμη θύμα των κοινωνικών συνθηκων κάτω απ΄τις οποίες ζούμε. Τον γονατίζει η σκληρή καθημερινότητα με την οποία παλεύουμε λίγο πολύ όλοι, είναι φυσιολογικό. Αν όμως υπάρχει αρκετή..τρέλλα αυτό που λέει η Αθηνούλα :love::love::love:, μπορεί να συμβεί
Ειδικά αν οι εμπλεκόμενοι έχουν κάποιο απ¨τα φώτα ή ωροσκόπο στον άξονα τοξότη διδύμων ..:nuts::nuts::nuts:, θά έλεγα ότι είναι παραπάνω από εφικτό :bigsmile:
Η αληθεια ειναι οτι δεν βαρεθηκα ποτε με τα μεταβλητα φωτα μας εγω τοξοτρα με σεληνη στους διδυμους αυτος διδυμος με σεληνη στους διδυμους [ακομα τα μουστακια μας τρωμε με τοση πολικοτητα αλλα πλεον μετα γελαμε ε....να αναβουνε τα αιματα βρε αδερφε...:bigsmile:
athinoula85
16-10-2008, 04:08 PM
Μιας και ανεφερε και η Στελλα αξονα Τοξοτη - Διδυμου ..
Να πω για το συγκεκριμενο ζευγαρι , πως εκεινος με Ηλιο στον Ταυρο , ωροσκοπο στον Υδροχοο και Σεληνη στον Τοξοτη ( να το το τοξοτισιο που λεγαμε ) .. Εκεινη με Ηλιο στους Διδυμους , ωροσκοπο Υδροχοο και Σεληνη στον Σκορπιο ( να και το διδυμισιο ) ..
Κοινως ο Ηλιος του βρικεται στον αξονα Ταυρου - Σκορπιου οπου βρισκεται η Σεληνη της και η Σεληνη του βρισκεται στον αξονα Διδυμου - Τοξοτη , οπου βρισκεται ο Ηλιος της . Μπορει να μην κανουν καμια οψη οι Ηλιοι και οι Σεληνες τους , αλλα και μονο τα διπολα μπορει να λενε και κατι ..
Επισης να πω πως , με ιδιους ωροσκοπους ( asc στον Υδροχοο ) υπαρχει μια ταυτιση μεταξυ τους .
Και κατι ακομη .... , το οποιο οταν το εμαθα , μου ειχε φανει σαν ''τυχερο'' , καποιος μπορει να το ελεγε και ''καρμικο'' :toung:
Γνωριστηκαν στο εξωτερικο , οταν συναντηθηκαν τυχαια σε ενα cafe-bar . Εκεινη , ζουσε στο εξωτερικο γιατι ηταν η πατριδα της .. και εκεινος απλα ταξιδεψε λογω δουλειας . Οταν γνωριστηκαν .. εκεινος την ζητησε το τηλ της , αλλα εκεινη εκανε την ''χαζη'' και του εδωσε λαθος τηλ .. Εκεινος αρχισε να καλει τον αριθμο , απο την επομενη κιολας μερα .. αλλα ο αριθμος δεν αντιστοιχουσε στον σωστο συνδρομητη και καθε μερα που επερνε , του απαντουσε μια γιαγια και του λεγε - ετσι και ξαναπαρεις , θα σε κοπανησω στο κεφαλι .
Εν πασει περιπτωσει , εκεινος μετα απο καμποσο καιρο εφυγε ..
Μετα απο τρεις μηνες , ξαναεπισκεφτηκε εκεινη την χωρα για αλλη μια φορα λογω δουλειας . Συναντηθηκαν με τον φιλο του ( ο οποιος ζουσε εκει ) και το βραδυ αποφασισαν να βγουν για ποτο . Βγηκαν σε καποιο αλλο μαγαζι .. ( οχι σε εκεινο που την ειχε γνωρισει αρχικα .. ) .. Και το ''τυχαιο'' κατα την γνωμη μου , ηταν πως την συναντησε ξανα !!! ( Σε ενα μαγαζι το οποιο δεν το ηξεραν και πολλοι και συχναζαν μεγαλοεπιχειρηματιες - οπως ηταν ο φιλος του ) . Φυσικα εκεινη οταν τον ειδε να την πλησιαζει , ταραχτηκε .. λεει τωρα θα μου ζητησει εξηγησεις .. Εν πασει περιπτωσει , μετα απο εναν μηνα , εκεινος πηγε στους γονεις της και την ζητησε σε γαμο .. :love:
Αστρολογικα κατι ακομη , το οποιο φανηκε στους χαρτες τους .. Εκεινος εχει Σεληνη ( η γυναικα-συντροφος για τον αντρα ) στον 9ο οικο ( εξωτερικο ) , την οποια γυναικα συναντησε στο εξωτερικο και η οποια ηταν αλλης εθνικοτητας , απο οτι εκεινος .
Εκεινη εχει Δια ( επεκταση ) στον 5ο ( παιδια ) στον Καρκινο ( με κυβερνητη την Σεληνη - μητροτητα κτλ ) .. και εχει Σεληνη στον Σκορπιο ( υδατινο ζωδιο ) στον 8ο οικο , αλλα σε συνοδο με την ακμη του 9ου οικου της ( ακμη - στον Σκορπιο ) η οποια και εγινε μαμα στο εξωτερικο ! (Σεληνη - Διας κανουν τριγωνο με ανοχη 0 μοιρων ) - ( αυτο αφορα τα 3 παιδακια που εκαναν ) :toung:
φανουλα
17-10-2008, 12:00 AM
Καταρχας,καλησπερα.
διαβαζωντας την ιστορια σου ενιωσα πολλα συναισθηματα να με κυριευουν μαζι.Βεβαια,ας ξεκαθαρισω οτι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος οποτε δε μπορω να σου πω αν επραξες καλα η οχι.
Πολλοι λενε οτι οταν ο ερωτας μετατρεπεται σε "αδερφικη" αγαπη χανει ολο το ενδιαφερον και κατανταει μια μονοτονη καθημερινοτητα!Αξιζει να σημειωθει οτι και οι δυο ευθυνεστε γι'αυτη την μετατροπη στη σχεση σας.
Το να εχεις διπλα σου καποιον που σ'αγαπαει πολυ ειναι κατι που καθε ανθρωπος αναζητα για το υπολοιπο της ζωης του,παρ'ολ'αυτα δεν ειναι ολοι τοσο τυχεροι.Εσυ ησουν σιγουρα μια απ'αυτους.Δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι και τωρα δε θα εισαι η οτι δε νιωθει τιποτα το "δυκτιακο" ετερον σου ημισι για σενα.
τελειωνοντας θα ηθελα να μου επιτρεψεις να "χαρακτηρισω"(χωρις να ειμαι απολυτη και να θελω να σε θιξω) λιγο τη συμπεριφορα σου αυτη.
Για να μπηκες στη διαδικασια να ψαχνεις για κατι καινουργιο,το παλιο καπου δεν σε καλυπτε και ας μην το ειχες καταλαβει ακομη(η δεν ηθελες να το πιστεψεις).
Αν το συζητουσες με τον Γιαννη(αν θυμαμαι καλα) μπορει και να βρησκατε λυσεις και να αλλαζατε πολλα αλλα μαλλον εσυ δεν ηθελες κατι τετοιο....
Με τη συγκεκριμενη σταση σου εκδηλωσες λιγο την εγωιστικη πλευρα του εαυτου σου(σκεφτηκες αποκλειστικα εσενα).
Ο Γιαννης?Δεν υπηρχε?
Ας προσθεσω οτι εδειξες την αλλαζονια και τοσο ποσο πλεονεκτρια φαινεσαι με αυτη την αποφαση σου αφου ο τεως συντροφος σου μονο τον ουρανο δεν κατεβασε για σενα!!!!
Σε ενημερωνω οτι ολα αυτα ειναι απλως μια αποψη.Αν ημουν στη θεση σου δεν ξερω πως θα αντιδρουσα ουτε εγω.(αν και πιστευω οτι θα σκεφτομουν και λιγο τον αλλον)....
Τι?ΚΟΙΤΑΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ?ΔΕν ειναι λιγο αδικο?
Σκεψου πως θα ενιωθες εσυ αν ησουν στη θεση του Γιαννη.....
ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΑΞΕ ΑΝΑΛΟΓΑ!!!!
Παρ'ολ'αυτα σου ευχομαι να εισαι ευτυχισμενη και πανω απ'ολα ερωτευμενη!!!
Μακαρι να ειναι και ο συντροφος σου(γιατι οτι κανεις θα σου κανουν οπως λενε και οι παλιοι).
καλα να περνας!!!!
Maroulita
17-10-2008, 12:09 AM
Καταρχας,καλησπερα.
διαβαζωντας την ιστορια σου ενιωσα πολλα συναισθηματα να με κυριευουν μαζι.Βεβαια,ας ξεκαθαρισω οτι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος οποτε δε μπορω να σου πω αν επραξες καλα η οχι.
Πολλοι λενε οτι οταν ο ερωτας μετατρεπεται σε "αδερφικη" αγαπη χανει ολο το ενδιαφερον και κατανταει μια μονοτονη καθημερινοτητα!Αξιζει να σημειωθει οτι και οι δυο ευθυνεστε γι'αυτη την μετατροπη στη σχεση σας.
Το να εχεις διπλα σου καποιον που σ'αγαπαει πολυ ειναι κατι που καθε ανθρωπος αναζητα για το υπολοιπο της ζωης του,παρ'ολ'αυτα δεν ειναι ολοι τοσο τυχεροι.Εσυ ησουν σιγουρα μια απ'αυτους.Δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι και τωρα δε θα εισαι η οτι δε νιωθει τιποτα το "δυκτιακο" ετερον σου ημισι για σενα.
τελειωνοντας θα ηθελα να μου επιτρεψεις να "χαρακτηρισω"(χωρις να ειμαι απολυτη και να θελω να σε θιξω) λιγο τη συμπεριφορα σου αυτη.
Για να μπηκες στη διαδικασια να ψαχνεις για κατι καινουργιο,το παλιο καπου δεν σε καλυπτε και ας μην το ειχες καταλαβει ακομη(η δεν ηθελες να το πιστεψεις).
Αν το συζητουσες με τον Γιαννη(αν θυμαμαι καλα) μπορει και να βρησκατε λυσεις και να αλλαζατε πολλα αλλα μαλλον εσυ δεν ηθελες κατι τετοιο....
Με τη συγκεκριμενη σταση σου εκδηλωσες λιγο την εγωιστικη πλευρα του εαυτου σου(σκεφτηκες αποκλειστικα εσενα).
Ο Γιαννης?Δεν υπηρχε?
Ας προσθεσω οτι εδειξες την αλλαζονια και τοσο ποσο πλεονεκτρια φαινεσαι με αυτη την αποφαση σου αφου ο τεως συντροφος σου μονο τον ουρανο δεν κατεβασε για σενα!!!!
Σε ενημερωνω οτι ολα αυτα ειναι απλως μια αποψη.Αν ημουν στη θεση σου δεν ξερω πως θα αντιδρουσα ουτε εγω.(αν και πιστευω οτι θα σκεφτομουν και λιγο τον αλλον)....
Τι?ΚΟΙΤΑΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ?ΔΕν ειναι λιγο αδικο?
ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΑΞΕ ΑΝΑΛΟΓΑ!!!!
Μακαρι να ειναι και ο συντροφος σου(γιατι οτι κανεις θα σου κανουν οπως λενε και οι παλιοι).
καλα να περνας!!!!
Ενημερωτικά: Αστρολογία για όλους - View Single Post - Έρωτας είναι να ρισκάρεις... (http://www.myhoroscope.gr/18998-post6.html)
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
17-10-2008, 12:50 AM
Καταρχας,καλησπερα.
Ο Γιαννης?Δεν υπηρχε?
καλα να περνας!!!!
Α...ρε Γιαννη τι σου μελε να παθεις :toung:
συγνωμη για το οφ τοπικ
Λευκή
17-10-2008, 01:09 AM
Ο Γιάννης είμαι σίγουρη ότι θα έχει βρει πολλές αγκαλιές από τότε να τον παρηγορήσουν.Το θέμα είναι γιατί να μαθαίνουμε εμείς την ιστορία του και μάλιστα σε μορφή "προσοχή,ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα".Ας κάνει καθένας ό,τι νομίζει σωστό και ας πάει στην ευχή του Θεού,του Δία,του Βούδα ή όποιου άλλου πιστεύει.
(εντωμεταξύ κάτι πρέπει να είχα γράψει κι εγώ εδώ πριν κάτι χρόνια αλλά ούτε θυμάμαι τι ήταν http://myhoroscope.gr/images/smilies/cheesy.gif)
φανουλα
17-10-2008, 01:12 AM
Ο Γιάννης είμαι σίγουρη ότι θα έχει βρει πολλές αγκαλιές από τότε να τον παρηγορήσουν.Το θέμα είναι γιατί να μαθαίνουμε εμείς την ιστορία του και μάλιστα σε μορφή "προσοχή,ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα".Ας κάνει καθένας ό,τι νομίζει σωστό και ας πάει στην ευχή του Θεού,του Δία,του Βούδα ή όποιου άλλου πιστεύει.
καποιος ενιωσε την διαθεση και τη θεληση να το δημοσιευσει αλλα κανενας δεν μας αναγκασε να το διαβασουμε με το ζορι...μην παραπονιεσαι λοιπον για κατι που εσυ διαλεξες στην ουσια να κανεις...
Λευκή
17-10-2008, 01:24 AM
καποιος ενιωσε την διαθεση και τη θεληση να το δημοσιευσει αλλα κανενας δεν μας αναγκασε να το διαβασουμε με το ζορι...μην παραπονιεσαι λοιπον για κατι που εσυ διαλεξες στην ουσια να κανεις...
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι καθένας που έχει κάνει κάτι "μη αποδεκτό" βγαίνει μ ένα κείμενο στο οποίο περιγράφει τη "μη αποδεκτή" του εμπειρία και προσπαθεί να δικαιολογήσει "τα αδικαιολόγητα" ,περιγράφοντας τη λύπη και την οδύνη του.Το έκανες;Καλώς.Ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος.Το αν το διαβάζω ή όχι,εδώ έχεις δίκιο.Αλλά αφού το διαβάζω,μπορώ και να το κρίνω.Στο κάτω κάτω τις ανθρώπινες σχέσεις δεν τις κατάλαβε ποτέ κανείς :)
flame
21-10-2008, 12:26 AM
Ελάτε βρε παιδιά πάλι για το μπαγάσα τον έρωτα μιλάτε:bigsmile:; ¶λλα θέματα δεν έχει αυτή η ζωή:bigsmile:;
Πάλι για σχέσεις πάλι για δεσμούς και ανεκπλήρωτους έρωτες...:embarrestμα έχει τόσα άλλα ενδιαφέροντα θέματα μήπως τα μέλη είναι οι περισσότεροι σκορπιοί όπως έτσι ευθύνονται λένε...αστρολογικό σάιτ γαρ....
(καλά καλά μην πυροβολείτε τη σκορπίνα αστειεύομαι:laugh:)
leoma
21-10-2008, 10:22 AM
Ελάτε βρε παιδιά πάλι για το μπαγάσα τον έρωτα μιλάτε:bigsmile:; ¶λλα θέματα δεν έχει αυτή η ζωή:bigsmile:;
Πάλι για σχέσεις πάλι για δεσμούς και ανεκπλήρωτους έρωτες...:embarrestμα έχει τόσα άλλα ενδιαφέροντα θέματα μήπως τα μέλη είναι οι περισσότεροι σκορπιοί όπως έτσι ευθύνονται λένε...αστρολογικό σάιτ γαρ....
(καλά καλά μην πυροβολείτε τη σκορπίνα αστειεύομαι:laugh:)
Για το βασικότερο θέμα μιλάνε :bigsmile::bigsmile: Χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαμε!:nuts:
(Στο Μεσάνυχτα και κάτι μιλάνε για το φαΐ -- το άλλο βασικότερο...:cheesy:)
SONIA64
21-10-2008, 08:03 PM
Για το βασικότερο θέμα μιλάνε :bigsmile::bigsmile: Χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαμε!:nuts:
(Στο Μεσάνυχτα και κάτι μιλάνε για το φαΐ -- το άλλο βασικότερο...:cheesy:)
Παρα πολύ σωστα και τα δυο:nuts:
xry45
21-10-2008, 11:14 PM
Το σιγουρο ειναι,ο,τι στη ζωη καθε ανθρωπου καποια μερα...θα συμβουν...
ΣΥΜΦΟΡΕΣ...Τωρα θα μου πειτε συμφορα ο Ερωτας?
Ε! δεν ειναι και Αγιος...Θα εμφανιστει με την μορφη του λυκου..και τα ξεγνοιαστα γουρουνακια θα αντιληφθουν ξαφνικα ο,τι το σπιτι τους ειναι απο αχυρο...
Απο αχυρο?Ναι,διοτι ο ερωτας αιφνιδιαζει..ερχεται παντα απο εκει που δεν το περιμενεις...και αρχιζει το πανηγυρι..
Και ενω εσυ ζεις εντελως "υγιεινα"-απεχοντας απο τον καπνο.το αλκοολ και οποια αλλη βλαβερη ουσια η συνηθεια...:nuts::nuts:
Ενα ωραιο πρωι διαπιστωνεις...ο,τι απλωνεις το σωβρακο του Λακη...ο οποιος δεν ειναι σε φαση για ερωτες,αλλα εσυ...εισαι!!! αρα ριχνεις κ ενα σφουγγαρισματακι..μπας και τον πεισεις να το ξανακοιταξει το θεμα...οταν εχει χρονο...:toung:
Που μεταξυ μας...πνιγεται το παιδι..και που καιρος για ερωτες..
Και τοτε μπαινουν στο παιχνιδι τα καψουροτραγουδα...και ολα τα σχετικα..
Για να ακους αυτα κλεινεις τα αυτακια σου σε κατι αλλα..που φωναζουν απο μακρια πως ο ερωτας την εκανε..αμα την κανεις και συ εστω και καθυστερημενα...δινεις κατι παραπανω και ξεχρεωνεις,αμα κατσεις την εκατσες απλα!!!!
Ερχεται η εξαρτηση...και βρασε ρυζι..
Σε τρωει ο κακος ο λυκος και ζει αυτος καλυτερα και εσυ?Πουθενα...:nuts::nuts:
"Αλλη καταστροφη,που δεν την φανταζομεθα/ εξαφνικη ,ραγδαια πεφτει επανω μας/ και ανετοιμους-που πια καιρος?-μας συνεπαιρει...."
οπως το θετει ο Καβαφης...
καταλαβες Ντινακι?
skorpion
21-10-2008, 11:50 PM
Ειδα τις προαλλες μια εκπομπη που ελεγε οτι οι βουδιστες εχουν ως "ρητο" οτι οταν δενομαστε με κατι ειναι σιγουρο οτι θα μας πονεσει!!!! Και σκεφτηκα ποσο δικιο εχουν! Οποιαδηποτε σχεση στενη..μανα, γονιος, φιλος, γκομενος, αντρας, παιδι, σκυλι δεν υπαρχει περιπτωση να μη μας πονεσει καποια στιγμη...αλλες περισσοτερο αλλες λιγοτερο κτλ...
Δείμων
22-10-2008, 02:02 AM
¶ρα δηλαδή ο Έρωτας δεν πρέπει ποτέ να είναι πλήρης και ολοκληρωτικός, αλλά να διατηρεί στεγανά και προσωπικά όρια-καβάτζες, σαν «σπόρο» στήριξης και αναγέννησης του εαυτού μας για την αναπόφευκτη στιγμή που θα πληγωθούμε από την στέρησή του. Το ίδιο και η αγάπη στα παιδιά μας, τους γονείς, κάθε πλήρες βαθύ και ανιδιοτελές συναίσθημα. Ωραία λογική!
Ποιός το είχε πει να δεις, όποιος φοβάται μόνος κοιμάται?... :toung: Αναμενόμενο είναι ότι η απώλεια θα σε πονέσει. Αναμενόμενο είναι και ότι όλοι μας θα πεθάνουμε κάποια μέρα. Όπως όμως συνεχίζουμε και ζούμε σαν αυτή η στιγμή να μην έρθει ποτέ, έτσι πρέπει να ερωτευόμαστε και να αγαπάμε σαν να μην έρθει ποτέ το τέλος. Αν το σκεφτόμαστε από την αρχή τότε καλύτερα να πάμε κι εμείς να μονάσουμε, μαζί δηλαδή με εκείνους που όλη τους τη ζωή την αφιερώνουν στην σωστή προπαρασκευή τους για το Μοιραίο..!
konstantina318
22-10-2008, 12:09 PM
¶ρα δηλαδή ο Έρωτας δεν πρέπει ποτέ να είναι πλήρης και ολοκληρωτικός, αλλά να διατηρεί στεγανά και προσωπικά όρια-καβάτζες, σαν «σπόρο» στήριξης και αναγέννησης του εαυτού μας για την αναπόφευκτη στιγμή που θα πληγωθούμε από την στέρησή του. Το ίδιο και η αγάπη στα παιδιά μας, τους γονείς, κάθε πλήρες βαθύ και ανιδιοτελές συναίσθημα. Ωραία λογική!
Ποιός το είχε πει να δεις, όποιος φοβάται μόνος κοιμάται?... :toung: Αναμενόμενο είναι ότι η απώλεια θα σε πονέσει. Αναμενόμενο είναι και ότι όλοι μας θα πεθάνουμε κάποια μέρα. Όπως όμως συνεχίζουμε και ζούμε σαν αυτή η στιγμή να μην έρθει ποτέ, έτσι πρέπει να ερωτευόμαστε και να αγαπάμε σαν να μην έρθει ποτέ το τέλος. Αν το σκεφτόμαστε από την αρχή τότε καλύτερα να πάμε κι εμείς να μονάσουμε, μαζί δηλαδή με εκείνους που όλη τους τη ζωή την αφιερώνουν στην σωστή προπαρασκευή τους για το Μοιραίο..!
Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής:love:
leoma
22-10-2008, 12:32 PM
Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής:love:
YouTube - Ενδελέχεια - O έρωτας (http://www.youtube.com/watch?v=T--krsbAQYk)
konstantina318
22-10-2008, 12:52 PM
YouTube - Ενδελέχεια - O έρωτας (http://www.youtube.com/watch?v=T--krsbAQYk)
Είναι αυτός που φεύγει πριν το τέλος της ταινίας
Είναι Θεός και εγκληματίαςPerfect
skorpion
22-10-2008, 06:59 PM
Τι σημαινει ανιδιοτελες συναισθημα? Υπαρχει τελειως ανιδιοτελες συναισθημα??? Και αν ναι ειναι συνεχες και αστειρευτο?Τι μηχανισμοι εμπλεκονται σ αυτο? Μ εχουν πιασει και μενα τα φιλοσοφικα μου οπως καταλαβαινετε και εξ ου και το "ρητο" των βουδιστων...χεχε!
Γιαννη δεν υποστηριζω καθολου την σταση αυτη που κατηγορεις! Αυτο που ανεφερα ειναι μια αληθεια....Οσο πιο πολυ αγαπας κατι τοσο πιο πολυ δυναμη εχει αυτο το κατι να σε πονεσει! Αυτο δε σημαινει οτι θα αποκλεισεις την αγαπη γιατι αυτο θα σημαινει οτι δε ζεις οτι εισαι κενος..Και το κενο νομιζω ειναι πολυ πιο τρομακτικο και καταστροφικο απο το πονο....Απλα ειναι μερος της ζωης να αγαπας και να πονας που και που...Τα "ωφελη" ειναι πολυ μεγαλυτερα μπροστα στο κινδυνο του πονου! Αλλα οσο πιο πολυ αγαπη παιρνεις και δινεις τοσο πιο ευκολα μπορεις να ξεπερνας το πονο....Να τον αφηνεις πισω....Η αγαπη ειναι ζωη και μερος της ζωης ειναι και ο πονος! Αν δεν αγαπας δε ζεις....Αν δεν αφησεις τον εαυτο σου ελευθερο να αγαπησει και να αγαπηθει ειναι σαν να εχεις βαλει τον εαυτο σου σε μια φυλακη με ολες τις ανεσεις...αλλα ειναι μια φυλακη! Δεν εισαι ελευθερος αρα για μενα δε ζεις....
Οι τυχεροι ειναι αυτοι που αγαπανε και αγαπιουνται πολυ και πονανε λιγοτερο:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Δείμων
23-10-2008, 03:14 AM
Χμ έχεις δίκιο, πλήρως ανιδιοτελές συναίισθημα δεν υπάρχει. Οτιδήποτε κάνουμε ή αισθανόμαστε, λιγότερο ή περισότερο βαθύτερα ή πιο επιφανειακά υποκινείται από προσωπικά ωφέλη ένστικτα ή ανάγκες. Η αγάπη στα παιδιά συνδέεται με την φροντίδα που αφιερώσαμε στο μεγάλωμά τους, η αγάπη στον εραστή//συνάνθρωπο με τον φόβο της μοναξιάς, η αγάπη στον Θεό με τον φόβο του θανάτου (τα παραπάνω μεταξύ άλλων). Συνεχές και αστείρευτο θα είναι μόνο όταν και για όσο εξελίσσεται.
Να ρίξουμε μια ματιά στο άρθρο της κυρίας Σίμου περί προδοσίας: (http://www.myhoroscope.gr/35-%DC%F1%E8%F1%E1-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2/6951-%EF-%F0%FC%ED%EF%F2-%F4%E7%F2-%F0%F1%EF%E4%EF%F3%DF%E1%F2.html)
"Πιθανώς η προδοσία δημιουργείται όταν εξαρτούμε την ευτυχία μας από την παρουσία κάποιου άλλου στη ζωή μας και ονειρευόμαστε να υπάρχει πάντα «εκεί, για μας». Επομένως μπορούμε να σκεφθούμε πως αιτία της είναι η έλλειψη του σθένους να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι!"
Μας λέει σχεδόν το ίδιο με τους Βουδδιστές μοναχούς. Θα ήθελα να σκεφτούμε λίγο το παραπάνω. Όσο ωμό ή ρεαλιστικό κι αν ακούγεται, όσο εξοργιστικά και να μας εκπλήσσει, μήπως είναι η αλήθεια?... Εάν έχουμε το σθένος της πραγματικής ελευθερίας και την κατορθώσουμε θα χωράει άλλη ψυχή ολοκληρωτικά κοντά μας? Μέσα μας? Πώς θα μπορεί να είναι τόσο ιδανική, τόσο ιδεώδης, ώστε αυτή την ελευθερία μας να μην την περιορίσει ποτέ σε σημείο που να μετατραπεί σε παραμικρή εξάρτηση - που θα οδηγήσει σε αίσθημα προδοσίας σε πιθανή περίπτωση απώλειας? Είναι εφικτό κάτι τέτοιο στα ανθρώπινα μέρα ή είναι καταδικασμένη η κάθε μορφή αγάπης να είναι δεμένη με τον πόνο όπως λέει παpαπάνω η skorpion?
Ουφ...:love::love:
skorpion
23-10-2008, 04:09 AM
Ελευθερια για μενα σημαινει να αγαπας ακομα κι αν ξερεις οτι υπαρχει ο κινδυνος να φας τα μουτρα σου... Ελευθερια σημαινει να φας τα μουτρα σου και να ξαναγαπησεις....Ελευθερια σημαινει να μη φοβασαι(οσο γινεται τεσπα)!
Απολυτη ελευθερια ουτως ή αλλως δεν υπαρχει γενικα...οτι κι αν κανεις...ειναι κι αυτο μερος της ανθρωπινης υπαρξης... αλλα τουλαχιστον μπορεις την ελευθερια που σου δινεται να την αξιοποιησεις ετσι ωστε να εισαι χαρουμενος και εσυ και οι αλλοι...Γιατι αν δε "φροντισεις" κ για τους αλλους δε θα "φροντισουν" κι αυτοι για σενα....Κ ολα αυτα κανουν κυκλους και παλι σε μας καταληγουν...(και απ οτι φαινεται απο τα σημερινα δεδομενα μαλλον αυτα δε τα εχουμε χειριστει καλα)
Γιατι κακα τα ψεμματα δε γινεται να μην εξαρτηθεις καθολου απο εναν ανθρωπο που αγαπας ή δενεσαι...ουτε καν απο ζωακι ισως!
και για να μην επαναλαμβανομαι,εδω χωρανε κι ολα τα υπολοιπα που ανεφερα παραπανω.....
:love::love:
LeLou
23-10-2008, 04:53 AM
Πλησιάζει το ξημέρωμα... η κούραση ολόκληρης της ημέρας έχει συσσωρευτεί... το μυαλό τα 'χει παίξει..., δεν ξέρω κατά πόσο είμαι σε θέση νΆ απαντήσω όπως πρέπει το ερώτημα, θέλω όμως να προσπαθήσω έστω κι ατελώς...
Εν μέρη συμφωνώ και με τους δυο σας γιατί νομίζω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...
Κατά βάθος πιστεύω ότι η αγάπη είναι ζωντανός οργανισμός κι απΆ τη φύση της εξελίσσεται (αν ποτίζεις το λουλούδι ανθίζει αν το παραμελείς μαραίνεται). Το να αισθάνεσαι ευτυχία κι ασφάλεια στη συντροφιά κάποιου δεν περιορίζει την ελευθερία σου, αντίθετα σε βελτιώνει, γιατί η διαδικασία να το διατηρήσεις είναι συνεχής. Δεν έχει σημασία κατά πόσο εκπορεύονται από ένστικτα ή προσωπικές ανάγκες (αγάπη κι έρωτας), ούτε χρειάζεται να είναι ιδανικά ή ιδεώδη, απλώς αυθεντικά. Το αν μας σκλαβώσουν, κολλήσουμε, ή παραμυθιαστούμε, εξαρτάται, κατά τη γνώμη μου, απΆ τις προσωπικές μας ροπές κι αυτό θα φαίνεται και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας (είτε παίρνει κανείς την ευθύνη στα χέρια του είτε όχι, θέμα επιλογής είναι).
Έχω αγαπήσει με την ψυχή μου ελάχιστους ανθρώπους -μετρημένους στα δάχτυλα των δυο χεριών- κι έχω ερωτευτεί ακόμη λιγότερους. Όταν όμως έφυγαν, όποιοι και όπως και να έφυγαν, η ανάμνηση του συναισθήματος παρέμεινε ακέραιη κι απρόσβλητη. Προδοσία για μένα σε τελική, δε σημαίνει να σε παρατήσει “ο αγαπητικός σου”. Σημαίνει να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο κι αυτός να σε εκθέσει, να σε εξαπατήσει και να σε βλάψει συνειδητά. Συμβαίνει σπάνια στην πραγματικότητα, όταν όμως συμβαίνει δεν είναι κάτι που πονάει απλώς..., σε γονατίζει και θέλει χρόνο να το ξεπεράσεις. Θα το ξεπεράσεις όμως και θα εμπιστευτείς ξανά. Διαφορετικά, δε σου αξίζει η ομορφιά της ζωής και χάνεις κάθε δικαίωμα σΆ αυτήν.
tsabikaki
23-10-2008, 09:23 AM
γλυκια μου lelou, πολυ ωραια αυτα που λες κ σωστα αλλα ποσο καιρο σου παιρνει αραγε να ξεχασεις, και να μπορεσεις να ξανα εμπιστευθεις;
Οσο κ αν το προσπαθεις καπου πισω στο μυαλο σου ισως ομως να μη τα καταφερεις ποτε και καπου εκει λες καθε φορα που κατι αρχιζεις να αισθανεσαι κατι, να λειτουργει η αυτοπροστασια σου και σκεφτεσαι Αστο μωρε αμαρτια ειναι να πληγωθω και να ξαναφαω τα μουτρα μου και τον ατιμο φτερωτο φιλο που ισως τον εχεις αναγκη τον αφηνεις να σε προσπερασει γιατι απλα φοβασαι. Και κακα τα ψεμματα ο φοβος δεν ειναι και ο καλυτερος συμβουλος αλλα οχι και ο χειροτερος.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-10-2008, 12:18 PM
γλυκια μου lelou, πολυ ωραια αυτα που λες κ σωστα αλλα ποσο καιρο σου παιρνει αραγε να ξεχασεις, και να μπορεσεις να ξανα εμπιστευθεις;
Οσο κ αν το προσπαθεις καπου πισω στο μυαλο σου ισως ομως να μη τα καταφερεις ποτε και καπου εκει λες καθε φορα που κατι αρχιζεις να αισθανεσαι κατι, να λειτουργει η αυτοπροστασια σου και σκεφτεσαι Αστο μωρε αμαρτια ειναι να πληγωθω και να ξαναφαω τα μουτρα μου και τον ατιμο φτερωτο φιλο που ισως τον εχεις αναγκη τον αφηνεις να σε προσπερασει γιατι απλα φοβασαι. Και κακα τα ψεμματα ο φοβος δεν ειναι και ο καλυτερος συμβουλος αλλα οχι και ο χειροτερος.
Αγαπητο μελος θα αφησουμε δηλαδη τον φοβο να μας φρεναρει την ζωη;:wacko:
Μα η ζωη φρενο -γκαζι ειναι συνεχως εχει τα πανω της εχει και τα κατω της :bigsmile:
Πατα γκαζι και ξεκινα και ασε τους φοβους σου να τρωνε την σκονη σου:bigsmile:
φιλικα
getzaki
23-10-2008, 03:37 PM
Μένοντας όμως στη σιγουριά σου, μ<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cuser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht ml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Comic Sans MS"; panose-1:3 15 7 2 3 3 2 2 2 4; mso-font-charset:161; mso-generic-font-family:script; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->πορεί να αποφεύγεις τον πόνο και τις λύπες, όμως δεν μπορεί να μάθεις, να νοιώσεις, να αλλάξεις, να μεγαλώσεις, ή να αγαπήσεις.
Με αγάπη
Σόφη
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
LeLou
23-10-2008, 03:45 PM
Και πού να ξέρατε φίλτατοι συνομιλητές:love: ότι είμαι “πρωτεργάτης” της γκρίνιας και του παραπόνου..., σκέφτομαι όμως ότι αν εγώ καταφέρνω να "ξεχνάω" και να ζω όσο άφοβα με παίρνει στα συναισθηματικά, σίγουρα όλοι το μπορούν:nuts:
Νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα οπτικής κι επιλογής. Αν θέλει κανείς να βλέπει τον κόσμο, τον έρωτα, τις σχέσεις κι οτιδήποτε άλλο σαν κίνδυνο, απειλή ή πεδίο μάχης, θα τα βλέπει και θ’ αντιδρά αναλόγως.
Αντίστοιχα, εγώ προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σαν ένα μέρος όπου η εκδίκηση και η προδοσία θεωρούνται αυτονόητα/κοινή πρακτική, γι’ αυτό και δε θεωρώ ότι ρισκάρεις όταν αγαπάς. Ίσως και να εκλογικεύω υπερβολικά αυτήν τη στιγμή, μα δεν πιστεύω ότι ευθύνεται ο άλλος όταν εμείς επιμένουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν κάτι που δεν είναι και κατά συνέπεια απογοητευόμαστε όταν αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στις ανεδαφικές απαιτήσεις/προσδοκίες μας.
Νομίζω τέλος πάντων ότι, αν το σκεφτούμε ψύχραιμα, όλοι θα θυμηθούμε δύσκολες περιστάσεις υπό τις οποίες άνθρωποι μας στάθηκαν και μας στήριξαν με ευγενικές χειρονομίες ή λέξεις χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα κι όταν το αναγνωρίσουμε αυτό αλλάζει ο τρόπος σκέψης μας -αποκτούμε την ανάγκη να το ανταποδώσουμε εξίσου ακόμα και σε αγνώστους (χωρίς φόβο και πάθος:wacko:). Εκεί κρύβεται για μένα η ομορφιά της ζωής. ¶λλωστε, σε κανέναν δεν αρέσει να πληγώνεται. Μου φαίνεται απίθανο να βάζουμε εμείς όντως τα δυνατά μας και ο άλλος να μην πράττει αναλόγως. Αν, πάλι, δεν πράττει, σημαίνει απλά ότι πρέπει να πούμε αντίο -μια σχέση με το συγκεκριμένο άνθρωπο δε θα δουλέψει ποτέ κι όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε τόσο το καλύτερο για μας:love::love::love:.
getzaki
23-10-2008, 04:08 PM
........
Αντίστοιχα, εγώ προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σαν ένα μέρος όπου η εκδίκηση και η προδοσία θεωρούνται αυτονόητα/κοινή πρακτική, γιΆ αυτό και δε θεωρώ ότι ρισκάρεις όταν αγαπάς. Ίσως και να εκλογικεύω υπερβολικά αυτήν τη στιγμή, μα δεν πιστεύω ότι ευθύνεται ο άλλος όταν εμείς επιμένουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν κάτι που δεν είναι και κατά συνέπεια απογοητευόμαστε όταν αδυνατεί νΆ ανταποκριθεί στις ανεδαφικές απαιτήσεις/προσδοκίες μας.
Νομίζω τέλος πάντων ότι, αν το σκεφτούμε ψύχραιμα, όλοι θα θυμηθούμε δύσκολες περιστάσεις υπό τις οποίες άνθρωποι μας στάθηκαν και μας στήριξαν με ευγενικές χειρονομίες ή λέξεις χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα κι όταν το αναγνωρίσουμε αυτό αλλάζει ο τρόπος σκέψης μας -αποκτούμε την ανάγκη να το ανταποδώσουμε εξίσου ακόμα και σε αγνώστους (χωρίς φόβο και πάθος:wacko:). Εκεί κρύβεται για μένα η ομορφιά της ζωής. ¶λλωστε, σε κανέναν δεν αρέσει να πληγώνεται. Μου φαίνεται απίθανο να βάζουμε εμείς όντως τα δυνατά μας και ο άλλος να μην πράττει αναλόγως. Αν, πάλι, δεν πράττει, σημαίνει απλά ότι πρέπει να πούμε αντίο -μια σχέση με το συγκεκριμένο άνθρωπο δε θα δουλέψει ποτέ κι όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε τόσο το καλύτερο για μας:love::love::love:.
Όταν αγαπάς, δε ρισκάρεις τίποτα παραπάνω από το να μη βρεις ανταπόκριση στην αγάπη σου. Αν σαν άνθρωπος το δέχεσαι, έχει καλώς.Για μένα προσωπικά, το να αγαπώ και να το δείχνω, είναι το πιο φυσιολογικό. Εχω αγαπήσει πάρα πολύ και θα το ξανακάνω με όλη μου την ψυχή! Χωρίς να περιμένω την ίδια ανταπόκριση.
Με αγάπη
Σόφη
socio
23-10-2008, 04:24 PM
Όταν αγαπάς, δε ρισκάρεις τίποτα παραπάνω από το να μη βρεις ανταπόκριση στην αγάπη σου. Αν σαν άνθρωπος το δέχεσαι, έχει καλώς.Για μένα προσωπικά, το να αγαπώ και να το δείχνω, είναι το πιο φυσιολογικό. Εχω αγαπήσει πάρα πολύ και θα το ξανακάνω με όλη μου την ψυχή! Χωρίς να περιμένω την ίδια ανταπόκριση.
Με αγάπη
Σόφη
sofi 8a simfwnisw apolita mazi sou, ston erwta den xwraei i logiki tou posa 8a paroume posa 8a dwsoume, o ka8enas mas dinei auto pou borei kai an den mas kanei pame parakatw!! akoma ki an den ton gnwrizeis ton allon, akoma kai an kaneis la8os telika i pligw8eis... toulaxiston tin epomeni fora 8a 3ereis ti na apofigeis, alla 8a exeis zisei enan erwta oso ki an kratisei
LeLou
23-10-2008, 10:44 PM
sofi 8a simfwnisw apolita mazi sou, ston erwta den xwraei i logiki tou posa 8a paroume posa 8a dwsoume, o ka8enas mas dinei auto pou borei kai an den mas kanei pame parakatw!! akoma ki an den ton gnwrizeis ton allon, akoma kai an kaneis la8os telika i pligw8eis... toulaxiston tin epomeni fora 8a 3ereis ti na apofigeis, alla 8a exeis zisei enan erwta oso ki an kratisei
νομίζω ότι το ίδιο λέμε :bigsmile: ούτε εγώ θεωρώ τις σχέσεις "μαθηματικά" κι "εμπορική συναλλαγή":blink:
απλά για μένα είναι σημαντικό, όσο απόλυτα κι αν ερωτευτεί/αγαπήσει κανείς, να προσπαθεί να διατηρεί το μυαλό του καθαρό. σ' αντίθετη περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βλάψει τόσο τον εαυτό του όσο και τον άλλον.
μόνο που θα πρέπει να γυρίσεις το πληκτρολόγιο σ’ ελληνικά για να διευκολυνθεί η ανάγνωση:love::love:
Δείμων
23-10-2008, 11:08 PM
...είναι σημαντικό, όσο απόλυτα κι αν ερωτευτεί/αγαπήσει κανείς, να προσπαθεί να διατηρεί το μυαλό του καθαρό.
Αυτό όμως μπορείς να μου πεις πώς γίνεται? :bigsmile: Ο έρωτας είναι η κατ' εξοχήν «τυφλή» διαδικασία της ανθρώπινης φύσης!! Εάν προσπαθήσουμε να τον δούμε καθαρά, γενικά καταβάλλοντας οποιαδήποτε προσπάθεια επάνω του, αυτόματα αλλοιώνουμε την υπόστασή του. Ή, εάν βλέπουμε καθαρά, μήπως είναι ένα σημάδι ότι ΔΕΝ είμαστε απόλυτα ερωτευμένοι? :nuts:
Χάος οι σχέσεις λέμεεεεεεε!!!!
LeLou
23-10-2008, 11:22 PM
Αυτό όμως μπορείς να μου πεις πώς γίνεται? :bigsmile: Ο έρωτας είναι η κατ' εξοχήν «τυφλή» διαδικασία της ανθρώπινης φύσης!! Εάν προσπαθήσουμε να τον δούμε καθαρά, γενικά καταβάλλοντας οποιαδήποτε προσπάθεια επάνω του, αυτόματα αλλοιώνουμε την υπόστασή του. Ή, εάν βλέπουμε καθαρά, μήπως είναι ένα σημάδι ότι ΔΕΝ είμαστε απόλυτα ερωτευμένοι? :nuts:
Όντως είναι χάος:wacko::love::nuts: Φαντάζομαι όμως ότι αν νιώθει κανείς τόσο έντονα (κόβω φλέβες σα να λέμε...) δε χρειάζεται κιόλας να τις κόψει στ' αλήθεια!!! Μπορεί να εκτονώσει το συναίσθημα με άλλους πιο εποικοδομητικούς τρόπους... Νομίζω άλλωστε ότι εξήγησα πώς εννοώ την “εκλογίκευση” και “προσπάθεια” στις σχέσεις στα προηγούμενα post.
Δεν αποκλείω και την περίπτωση να είμαι “ψυχρός” σαν άνθρωπος γιατί γενικά τα αισθήματά μου περνάνε μέσα απΆ το κεφάλι και αυτό υιοθετώ σαν ορισμό προσωπικής ελευθερίας. "Να πράττεις ό,τι πράττεις συνειδητά LeLou, ώστε ούτε να κλαίγεσαι ούτε να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους όταν στραβώνει η κατάσταση"
ΥΓ: να συμπληρώσω κάτι ακόμα στο οποίο πιστεύω: “μην κάνεις στους άλλους αυτά που δε θες να σου κάνουν αυτοί” -οπότε, αναφορικά με το θέμα μας, μην πιέζεις και πνίγεις με την αγάπη σου καταπιέζοντας τις ελευθερίες των άλλων, προσπάθησε απλά να δώσεις αυτό που χρειάζονται κι όχι μόνο αυτό που θες να δώσεις εσύ. Έχω συνείδηση του πόσο “δασκαλίστικα” εκφράζομαι μερικές φορές, επειδή όμως είμαι παρορμητική έχω επίσης και προσωπική εμπειρία στο πόσο άσκημο είναι να φρικάρεις τους άλλους με τις αντιδράσεις σου κι αυτό υποστηρίζω ότι πρέπει νΆ αποφεύγει κανείς στις σχέσεις. Λίγη περίσκεψη κι αυτοέλεγχος δηλαδή δε βλάπτει...
xry45
24-10-2008, 12:16 AM
Έχω αγαπήσει με την ψυχή μου ελάχιστους ανθρώπους -μετρημένους στα δάχτυλα των δυο χεριών- κι έχω ερωτευτεί ακόμη λιγότερους. Όταν όμως έφυγαν, όποιοι και όπως και να έφυγαν, η ανάμνηση του συναισθήματος παρέμεινε ακέραιη κι απρόσβλητη. Προδοσία για μένα σε τελική, δε σημαίνει να σε παρατήσει “ο αγαπητικός σου”. Σημαίνει να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο κι αυτός να σε εκθέσει, να σε εξαπατήσει και να σε βλάψει συνειδητά. Συμβαίνει σπάνια στην πραγματικότητα, όταν όμως συμβαίνει δεν είναι κάτι που πονάει απλώς..., σε γονατίζει και θέλει χρόνο να το ξεπεράσεις. Θα το ξεπεράσεις όμως και θα εμπιστευτείς ξανά. Διαφορετικά, δε σου αξίζει η ομορφιά της ζωής και χάνεις κάθε δικαίωμα σΆ αυτήν.
Συμφωνω απολυτα...σε ολα.....
Μονο που πια δεν συμβαινει και τοσο σπανια(η προδοσια)...και αυτο ειναι τραγικο..
Αν και κουρασμενη μια χαρα μας τα εγραψες..:love:
getzaki
24-10-2008, 10:20 AM
Το μόνο που μας σώζει σε όλες τις καταστάσεις, του έρωτα και μη, είναι να είμαστε ο εαυτός μας, κι όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι να είμαστε.
Ετσι σε κάθε περίπτωση, θετικής ή αρνητικής έκβασης μιας κατάστασης, τουλάχιστον, θα λέμε: έκανα αυτό που ένιωθα σαν άνθρωπος και πέτυχε η απέτυχε.
Δυο ξεχωριστές προσωπικότητες συμβαδίζουν παράλλημα και αναπτύσσεται ο ένας δίπλα στον άλλον. Αν προσπαθήσουμε να εισχωρήσουμε στον άλλο αλλοιώνουμε το χαρακτήρα του, ασκώντας έμμεσα μορφές πίεσης, που μόνο θετικό αποτέλεσμα δε θα έχουν.
Σίγουρα για να φτάσουμε να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός καποτε, εκτός από τα όμορφα της ζωής θα δοκιμάσουμε και τον πόνο και τη λύπη και την απόρριψη και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι, ωριμάζουμε μέσα από τα δύσκολα και όχι μέσα από τα εύκολα της ζωής.
Καλημέρα, γλυκιά και χαρούμενη!
Με αγάπη
Σόφη
konstantina318
24-10-2008, 11:41 AM
Κάποτε τον είχα σε μεγάλη εκτίμηση.Τον είχα θεοποιήσει..:love:Είχα εθισθεί στη μαγεία που προσφέρει...
Αν με ρωτήσεις τώρα θα σου πώ πως είναι μεγάλη απάτη ο έρωτας:bigsmile:
Όσο είσαι "υπό την επήρρεια",μέσα στο συννεφάκι με τον ήλιο "αγκαζέ",είναι μια στιγμή απο τις λίγες και αξέχαστες!Και είσαι πραγματικά πολύ τυχερός που τη ζείς!
Το πρόβλημα έρχεται όταν βγάλεις τα ρόζ γυαλάκια σου και δείς τον ήλιο κατάματα.Μπορεί να αντέξεις μπορεί και να τυφλωθείς:eek:
Το θέμα όμως ξέρεις ποιό είναι?Ότι όλα τα παραπάνω post,μαζί και τα δικά μου είναι "αμπελοφιλοσοφίες":nuts:
Γιατί ο έρωτας σε περιμένει στη γωνία.Δεν τον επιλέγεις,σε επιλέγει.Δεν τον ελέγχεις, σε ελέγχει..
Εν ολίγης, είναι κάτι πολύ απλά θα σου συμβεί ότι και να κάνεις,θές δε θές:wink2:
leoma
24-10-2008, 12:08 PM
...
Γιατί ο έρωτας σε περιμένει στη γωνία.Δεν τον επιλέγεις,σε επιλέγει.Δεν τον ελέγχεις, σε ελέγχει..
Εν ολίγης, είναι κάτι πολύ απλά θα σου συμβεί ότι και να κάνεις,θές δε θές:wink2:
Relax and enjoy it!:bigsmile:
konstantina318
24-10-2008, 01:25 PM
Relax and enjoy it!:bigsmile:
YouTube - Anna Vissi ft. Goin' Through - Erota I Polemo [fannatics.gr] (http://www.youtube.com/watch?v=z5N1VZZIzNY)
relax..there is always more:love:
getzaki
24-10-2008, 01:43 PM
Πριν από μερικά χρόνια κι εγώ είχα την ίδια άποψη με την Κωνσταντίνα.
Όλη η πίκρα και ο πόνος που πέρασα μετά από ένα χωρισμό όμως, έγινε αγάπη και κράτησα όλα τα όμορφα που έζησα μαζί του!
Έμεινα για πολύ καιρό μόνη, να παλεύω με τον εαυτό μου και να αναρωτιέμαι τι έφταιξε και γιατί μου συνέβησαν όλα.
Όλο αυτό μ΄έκανε να μάθω να ζω, μετά από πολλά πολλά χρόνια, σαν άνθρωπος: να χαίρομαι τη ζωή μου με την ψυχή μου, να γελάω με την ψυχή μου, να αγαπάω με την ψυχή μου!
Θεωρώ ότι απο κει και πέρα εξελίχθηκα πάρα πολύ σαν άνθρωπος και εκτιμώ πλέον την κάθε μου στιγμή!
Ο κάθε άνθρωπος, έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο!
Με αγάπη:love::love::love:
Σόφη
konstantina318
24-10-2008, 01:51 PM
Πριν από μερικά χρόνια κι εγώ είχα την ίδια άποψη με την Κωνσταντίνα.
Όλη η πίκρα και ο πόνος που πέρασα μετά από ένα χωρισμό όμως, έγινε αγάπη και κράτησα όλα τα όμορφα που έζησα μαζί του!
Έμεινα για πολύ καιρό μόνη, να παλεύω με τον εαυτό μου και να αναρωτιέμαι τι έφταιξε και γιατί μου συνέβησαν όλα.
Όλο αυτό μ΄έκανε να μάθω να ζω, μετά από πολλά πολλά χρόνια, σαν άνθρωπος: να χαίρομαι τη ζωή μου με την ψυχή μου, να γελάω με την ψυχή μου, να αγαπάω με την ψυχή μου!
Θεωρώ ότι απο κει και πέρα εξελίχθηκα πάρα πολύ σαν άνθρωπος και εκτιμώ πλέον την κάθε μου στιγμή!
Ο κάθε άνθρωπος, έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο!
Με αγάπη:love::love::love:
Σόφη
Keep it that wayPerfect
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
24-10-2008, 02:18 PM
ισως μια αιγωκερισια αφροδιτη ερωτευεται χωρις να τυφλωνεται :bigsmile:
konstantina318
24-10-2008, 02:38 PM
Και ερωτεύεται κ τυφλώνεται...απλά το ξέρει μόνο αυτή:laugh:
getzaki
24-10-2008, 03:25 PM
Και που να δεις τι τύφλωση παθαίνει η Ταυρίσια Αφροδίτη.....???
athinoula85
24-10-2008, 04:03 PM
Μια αφροδιτη στον Αιγοκερω , ειναι συνετη , ζηταει ασφαλεια , μπορει πολλες φορες να την νοιαζει περισσοτερο η επιτευξη των στοχων της και η καθημερινοτητα της , παρα τα αισθηματικα .. αλλα κατα βαθος ειναι και εκεινη τρυφερη και ευαισθητουλα μωρε :love:
Η αφροδιτη στον Ταυρο χμμ .... να και αλλη μια αφροδιτη που ψαχνει συναισθηματικη ασφαλεια . ( περαν του οτι ειναι κτητικουλα και ζηλιαρα ) :amuse: ( να μην πω για το φειδωλο τους πνευμα και το φαι .. ) ε ? αστο καλυτερα :lol:
Αυτες οι αφροδιτουλες ομως ειναι σταθερες και πιστες στους συντροφους τους ............
Πιστευω ομως , πως Αφροδιτη που τυφλωνεται ( πολυ ) οταν ερωτευεται , ειναι η Αφροδιτη στον Ιχθυ . Μες στον ιδεαλισμο και , συχνα τους βλεπεις να πεφτουν και θυματα εκμεταλλευσης των αλλων .
voulatain
24-10-2008, 04:30 PM
Αχ!Αθηνουλα μου ποσο δικιο εχεις για την Αφροδιτη στους ιχθυς.Στο λεω γιατι κ σε μενα ελαχε αυτη η ''τυχη'' να εχω εκει την Αφροδιτη μου.Οταν λεμε ερωτας πολυ,εννοουμαι παρα πολυ,λιωμα,ζωη στα κοκκινα συνεχεια,ολες οι αισθησεις σε συναγερμο και αλλα τετοια ωραια...Αλλα ποτε δεν θελησα ναναι αλλιως και επεζησα μια χαρα!Αλλωστε, οπως διαβασα καπου,τι θα ηταν η ομορφια κ ο ερωτας αν δεν μπορουσαν να'' ξεκανουν'' τους ανθρωπους!
getzaki
24-10-2008, 08:46 PM
Αχ!Αθηνουλα μου ποσο δικιο εχεις για την Αφροδιτη στους ιχθυς.Στο λεω γιατι κ σε μενα ελαχε αυτη η ''τυχη'' να εχω εκει την Αφροδιτη μου.Οταν λεμε ερωτας πολυ,εννοουμαι παρα πολυ,λιωμα,ζωη στα κοκκινα συνεχεια,ολες οι αισθησεις σε συναγερμο και αλλα τετοια ωραια...Αλλα ποτε δεν θελησα ναναι αλλιως και επεζησα μια χαρα!Αλλωστε, οπως διαβασα καπου,τι θα ηταν η ομορφια κ ο ερωτας αν δεν μπορουσαν να'' ξεκανουν'' τους ανθρωπους!
Συμφωνώ συμφωνώ συμφωνώ!!!!
Μέσα στον έρωτα και ας καώ και ας χαθώ και ας με ξεκάνει. Το ρισκάρω 100% και το ζω!!
Όσο διαρκέσει...
Μητσάκος
25-10-2008, 08:15 AM
Και ερωτεύεται κ τυφλώνεται...απλά το ξέρει μόνο αυτή:laugh:
Αν κρίνω εξ ιδίων, μπααααα :cheesy:
Μητσάκος
25-10-2008, 08:18 AM
Συμφωνώ συμφωνώ συμφωνώ!!!!
Μέσα στον έρωτα και ας καώ και ας χαθώ και ας με ξεκάνει. Το ρισκάρω 100% και το ζω!!
Όσο διαρκέσει...
Να θεωρήσουμε ότι είναι καλό αυτό τώρα; :toung:
getzaki
25-10-2008, 09:04 PM
Να θεωρήσουμε ότι είναι καλό αυτό τώρα; :toung:
Για μένα είναι πολύ καλό! Όσο το νιώθω, θα το κάνω!
Μα αν δε ρισκάρω, πως θα μάθω αν είναι καλό ή όχι?? Μένοντας στη σιγουριά μου και εκ του ασφαλούς?? Αυτό δεν είναι ζωή.. είναι φυτοζωή..
konstantina318
25-10-2008, 09:07 PM
Μα αν δε ρισκάρω, πως θα μάθω αν είναι καλό ή όχι?? Μένοντας στη σιγουριά μου και εκ του ασφαλούς?? Αυτό δεν είναι ζωή.. είναι φυτοζωή..
Mάλλον...φταίει το ζώδιο σου..........:toung:
getzaki
25-10-2008, 09:36 PM
Mάλλον...φταίει το ζώδιο σου..........:toung:
Φταίει το Κριαράκι μου το γλυκούτσικο και το ξέρω..
Όμως ο ωροσκόπος μου και η Σελήνη μου στον Καρκίνο, δε φταίνε καθόλου??
konstantina318
25-10-2008, 10:09 PM
Φταίει το Κριαράκι μου το γλυκούτσικο και το ξέρω..
Όμως ο ωροσκόπος μου και η Σελήνη μου στον Καρκίνο, δε φταίνε καθόλου??
Αμ..τα λένε αυτά απ την αρχή:love:
leoma
26-10-2008, 12:18 PM
Αφιερωμένο ... σχετικά!:bigsmile:
YouTube - Tim Buckley - sweet surrender (http://www.youtube.com/watch?v=WseOkQXfY2A&NR=1):love:
xry45
26-10-2008, 06:38 PM
Nα ενεργοποιησω την ΑΦΡΟΔΙΤΟΥΛΑ μου στον Τοξοτη..και να ξαναγραψω αλλο ενα παραμυθακι για τον ερωτα? :bigsmile:
Δεν μπορω να ειμαι ενα αληθινα ευτυχισμενο και ολοκληρωμενο ατομο,αν δεν αγαπιεμαι απο ενα μελος του αντιθετου φυλου....Η αληθινη αγαπη ειναι απαραιτητη για την ευτυχια και ο ερωτας σε οδηγει εκει... (η καπου αλλου?)
Η αποψη αυτη ποσο λαθος ειναι και αποτελει μια μεγαλη παγιδα που φθειρει τις σχεσεις μας γιατι, οσο την πιστευουμε,βλεπουμε τον συντροφο μας οχι σαν αποτελεσμα της εκλογης μας αλλα σαν μεσο που καλυπτει τις αναγκες μας.
Ειναι πραγματικα μοναδικο το συναισθημα του να εισαι χαμογελαστος να νιωθεις ευτυχισμενος...να περνας ομορφα και να ονειρευεσαι...
Αλλα καποια στιγμη οοοοολα τελειωνουν με ενα μοναδικο τροπο για τον καθε ανθρωπο..
Αυτο που με προβληματιζει ειναι το πως παγιδευομαστε και μενουμε σε μια σχεση εξαρτησης που μας κανει κακο και θεωρουμε ο,τι ποναμε επειδη παλευουμε για τον ερωτα μας..που εχει παρει την κατω βολτα....:toung:
Ε αυτο δεν ειναι ρισκο..αλλα πολλοι το βλεπουν ετσι...Μεγα λαθος!!!!:nuts:
Πιστευω πως η απαιτηση για την αγαπη πριν μπορεσεις να νιωσεις απο μονος σου ευτυχισμενος,ονομαζεται εξαρτηση..που θα πει να εισαι ανημπορος να αναλαβεις την ευθυνη της χαρας και της ευτυχιας σου,δηλαδη της συναισθηματικης σου ζωης.
Θελοντας και μη ζουμε σε μια κοινωνια ζευγαριων,οι περισσοτεροι περιμενουν να εχεις ενα συντροφο και σε πιεζουν, αρα πιεζεις και εσυ τον εαυτο σου και πολλες φορες μπερδευεις τον ερωτα με τον ενθουσιασμο και αλλα πολλα..Γιατι το να εισαι μονος σου παραμενει κοινωνικα αφυσικο..
Τι να πω Ερωτας ειναι θα περασει...:toung::love:
TZOYLI@freemail.gr
02-11-2008, 01:30 AM
:love:::love::love::love::love: συμφωνω! ολα για τον Ερωτα!! δεν ειναι ο ερωτas παιδι τιs λογικηs! και οταν ρισκαρειs μπορει να βγειs και κερδισμενοs! ασχετα τον πονο που αφηνει στο τελοs ! ΑΞΙΖΕΙ!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
02-11-2008, 03:50 PM
:love:::love::love::love::love: συμφωνω! ολα για τον Ερωτα!! δεν ειναι ο ερωτas παιδι τιs λογικηs! και οταν ρισκαρειs μπορει να βγειs και κερδισμενοs! ασχετα τον πονο που αφηνει στο τελοs ! ΑΞΙΖΕΙ!
και αν βγεις χαμενος απο το ρισκο;Δεν ειναι ρουλεττα ο ερωτας...καλο ειναι να παταμε και λιγο στην γη γιατι αν εχεις μπολικο Πωσειδωνα η τονισμενο 12ο το λιγοτερο ειναι ο πονος που θα εχεις......:cry:
Ετσι πιστευω εγω τουλαχιστον:bigsmile:
με εκτιμηση Δεσποινα-κουκι
getzaki
03-11-2008, 02:03 PM
Γλυκό μου Δεσποινάκι!
Και αν βγεις κερδισμένος??
Αν δε δοκιμάσεις τον έρωτα, δε μπορείς να ξέρεις το αποτέλεσμα.. Θετικό ή αρνητικό..
Για μένα ισχύει το δοκιμάζω. Μου αρέσει, το συνεχίζω.. Δε μου αρέσει, το κόβω μαχαίρι..
΄Ομως να σου πω τη μαύρη αλήθεια? Το ερωτικό "κάψιμο" είναι το καλύτερο ερωτικό "μάθημα" αυτογνωσίας και ωριμότητας...
Καλή βδομάδα και καλό μήνα!!
WHITE.HORSE
11-11-2008, 08:09 PM
....Για να'χεις πάντα σε τούτη τη ζωή χαρά τον ανθρωπό σου πάντα βάσταξε κοντά σου ..
... και θα'ναι στίριγμα σαν θα'ρθει η συμφορά όταν θα δεις να ανοίγετε ο γκρεμός μπροστά σου..
κανείς δεν ανήκει σε κανέναν .. ο σεβασμός όμως είναι απαραίτητος σε οποιαδήποτε φάση και να βρίσκετε μια σχέση εξάλου αυτό κάνει την διαφορά .
aries engineer
16-11-2008, 11:04 PM
χμμμ...εχω μια απορια ομως...ρισκαρεις με σκοπο το κερδος?????η λογω των συναισθηματων που απορρεουν απο την ολη φαση( η αδρεναλινη και το αιμα που βραζει)????
Μιλαει μια Αφροδιτη στο Ταυρο...που δεν κυλιεται και ευκολα στα μωσαικα για εναν ανδρα η για ενα εντονο συναισθημα..κοντολογις ειμαι του τριπτυχου ..καλο σεξ ,καλο φαι και να μην κανω τον Φρουντ σε καθε πονεμενη ψυχη..
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-11-2008, 11:29 PM
Μιλαει μια Αφροδιτη στο Ταυρο...που δεν κυλιεται και ευκολα στα μωσαικα για εναν ανδρα η για ενα εντονο συναισθημα..κοντολογις ειμαι του τριπτυχου ..καλο σεξ ,καλο φαι και να μην κανω τον Φρουντ σε καθε πονεμενη ψυχη..
Συμφωνω μαζι σου και επισης θα ηθελα να πω οτι ουτε μια Αφροδιτη στον Αιγωκερω θα επεφτε στα πατωματα....για κανεναν :bigsmile:
[επισης μιλαει μια αφροδιτη στον αιγωκερω]
aries engineer
16-11-2008, 11:39 PM
Συμφωνω μαζι σου και επισης θα ηθελα να πω οτι ουτε μια Αφροδιτη στον Αιγωκερω θα επεφτε στα πατωματα....για κανεναν :bigsmile:
[επισης μιλαει μια αφροδιτη στον αιγωκερω]
Και να σου πω...δεν φρικαρεις λιγο οταν σου λεει ο αλλος οτι εισαι οτι σημαντικοτερο εχει στη ζωη ,οτι χωρις εσενα δεν μπορει να ζησει...και λες εσυ τι λεει το ατομο???Eγω ολα αυτα????Mεγαλη ευθυνη ε????φρικη φρικη...:toung:ΑΑΑΑ και εκει που φρικαρεις πιο πολυ ειναι οταν σου τα λεει ατομο με Αφροδιτη στη Παρθενο..χχαχχαχαχχα κατι βρωμαει στο Βασιλειο της Δανιμαρκίας......χιχιχι
black moon
17-11-2008, 12:01 AM
Και να σου πω...δεν φρικαρεις λιγο οταν σου λεει ο αλλος οτι εισαι οτι σημαντικοτερο εχει στη ζωη ,οτι χωρις εσενα δεν μπορει να ζησει...και λες εσυ τι λεει το ατομο???Eγω ολα αυτα????Mεγαλη ευθυνη ε????φρικη φρικη...:toung:ΑΑΑΑ και εκει που φρικαρεις πιο πολυ ειναι οταν σου τα λεει ατομο με Αφροδιτη στη Παρθενο..χχαχχαχαχχα κατι βρωμαει στο Βασιλειο της Δανιμαρκίας......χιχιχι
Ένσταση! Για να φτασει ατομο με Αφροδίτη στην Παρθένο να στα πεί αυτα, μαλλον τα πιστευει και εχει φαει το ζόρι της ζωης του για να τα πει. Τα εχει σκεφτει πολυ καλα και εχει παραμερίσει την ανασφαλεια και τον φόβο της απόρριψης. Σπανιο δεν λεω, αλλα μπορει και να γίνει :love: .
alkis123
17-11-2008, 12:22 AM
koita afise ta matia tis kardias, tis psixis kai toy mialoy kai tin akri tha tin vresi sigoyra
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
17-11-2008, 01:21 AM
koita afise ta matia tis kardias, tis psixis kai toy mialoy kai tin akri tha tin vresi sigoyra
Μη μεινω μονη μου φοβαμαι .........................................
libraD
17-11-2008, 03:33 AM
Και είναι τόσο άσχημο να πέσεις στα πατώματα και να συρθείς για τον άλλον;Ειδικά όταν ξέρεις ότι σ'αγαπά;Όταν σου έχει εκφράσει την αγάπη του;Να μην στην έχει εκφράσει το καταλαβαίνω, να μην μιλάς και να κρατάς τις άμυνές σου.Αλλά όταν στην έχει εκφράσει κάποιος με Αφροδίτη στο Σκορπιό, τότε τί γίνεται;Τότε αυτός που έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω, αν όντως αισθάνεται κάτι, δεν έχει το "καθήκον" να ανταποδώσει την αγάπη του;
Πάντως αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι όταν αγαπάς κάποιον, μπορείς και επιβάλλεται να κάνεισ θυσίες. Τώρα αν θα στο ανταποδώσει και αν σ'αγαπά είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο". Αλλά αυτό είναι η αγάπη και ο έρωτας όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου "...να ρισκάρεις".
Σας μιλάει μια πολύ νέα κοπέλα (μόλις 24 ετών) αλλά αθεράπευτα ρομαντική κι ερωτευμένη :love:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
17-11-2008, 11:53 AM
Και είναι τόσο άσχημο να πέσεις στα πατώματα και να συρθείς για τον άλλον;Ειδικά όταν ξέρεις ότι σ'αγαπά;Όταν σου έχει εκφράσει την αγάπη του;Να μην στην έχει εκφράσει το καταλαβαίνω, να μην μιλάς και να κρατάς τις άμυνές σου.Αλλά όταν στην έχει εκφράσει κάποιος με Αφροδίτη στο Σκορπιό, τότε τί γίνεται;Τότε αυτός που έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω, αν όντως αισθάνεται κάτι, δεν έχει το "καθήκον" να ανταποδώσει την αγάπη του;
Πάντως αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι όταν αγαπάς κάποιον, μπορείς και επιβάλλεται να κάνεισ θυσίες. Τώρα αν θα στο ανταποδώσει και αν σ'αγαπά είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο". Αλλά αυτό είναι η αγάπη και ο έρωτας όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου "...να ρισκάρεις".
Σας μιλάει μια πολύ νέα κοπέλα (μόλις 24 ετών) αλλά αθεράπευτα ρομαντική κι ερωτευμένη :love:
Αγαπημενη Ντινα αυτη ειναι και η διαφορα ..μια αφροδιτη στον σκορπιο παθιαζεται ,σερνεται και δειχνει ισως με αλλους τροπους την αγαπη ,βιωνει αλλιως εναν χωρισμο,και ρισκαρει στον ερωτα διαφορετικα απο αλλες αφροδιτες ..
Δεν ειναι κακο αν το νιωθεις να το κανεις απλα μια αφρο στον αιγωκερω δυσκολα θα κανει ολα τα παραπανω που λες για να μην πεσουν τα μουτρα της μετα ...
colibri
17-11-2008, 12:44 PM
Αγαπημενη Ντινα αυτη ειναι και η διαφορα ..μια αφροδιτη στον σκορπιο παθιαζεται ,σερνεται και δειχνει ισως με αλλους τροπους την αγαπη ,βιωνει αλλιως εναν χωρισμο,και ρισκαρει στον ερωτα διαφορετικα απο αλλες αφροδιτες ..
Δεν ειναι κακο αν το νιωθεις να το κανεις απλα μια αφρο στον αιγωκερω δυσκολα θα κανει ολα τα παραπανω που λες για να μην πεσουν τα μουτρα της μετα ...
όμως θα τα κάνει .... εκεί που πρέπει και όταν πρέπει... :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Dion-DoubleDoor
17-11-2008, 06:53 PM
Αγαπημένη Έλενα, καταρχάς καταλαβαίνω γιατί σε θέλγουν άντρες με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη συγγραφική ικανότητα: γιατί και εσύ μπορείς να αφουγκραστείς τις λεπτές, δυσδιάκριτες στους περισσότερους ανθρώπους, χορδές της πραγματικότητας και να τις αποδώσεις τόσο απλά και τόσο γλαφυρά με λέξεις!
Εγώ δεν σου γράφω, για να σε κρίνω για τις επιλογές σου! Προφανώς, κάποιοι προλαλήσαντες επικριτές σου διαβλέπουν σε σένα είτε μια απογοήτευση που δοκίμασαν ή έναν καθρέπτη του εαυτού τους, που λανθάνει υποσυνείδητα και από τον οποίο μόνο ένα ηθικολογικό προσωπείο θα μπορούσε να τους σώσει!Αντιλαμβάνομαι τόσο έντονα αυτά που θες να πεις. Σε καταλαβαίνω και σου καταθέτω την αμέριστη συμπαράστασή μου. Η επιλογή είναι δική σου, όπως δική σου είναι και η ζωή!Έτσι είναι, εξάλλου, η ακόρεστη φύση του ανθρώπου, όπου "αύταρκες είναι μόνον το μέτριο"!Το μόνο που θέλω να σου επισημάνω είναι να προσέχεις!Κάνε ό,τι εσύ θεωρείς σωστό για σένα, αλλά πάντα να αναλαμβάνεις τις ευθύνες των πράξεών σου!Ο βαθμός της ωριμότητας ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από το πόσο εγκλωβίζει κανείς τον εαυτό του στα "πρέπει" του -κι απ' ότι καταλαβαίνω, δυστυχώς, σε αυτή τη στήλη γράφουν πολλοί τέτοιοι, αλλά από το πόσο προσπαθεί να βρει το απόλυτο "πρέπει" του, την αλήθεια του εαυτού του και να αφεθεί σ'αυτή, όποιο κι αν είναι το κόστος!
Και μην ξεχνάς...Όσα ποτέ δε ζήσαμε...αυτά δε λησμονούμε!
WHITE.HORSE
17-11-2008, 09:07 PM
Και να σου πω...δεν φρικαρεις λιγο οταν σου λεει ο αλλος οτι εισαι οτι σημαντικοτερο εχει στη ζωη ,οτι χωρις εσενα δεν μπορει να ζησει...
ναι έτσι είναι αν ο άλλος δεν σε νοιάζει φρικάρεις .. αλλά αν σε νοιάζει φρικάρεις από την χαρά σου .. :bigsmile: