PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Η σύνδεση Κρόνου - Ποσειδώνα στις καρμικές ερωτικές σχέσεις

whisperer
25-08-2011, 03:33 PM
Σημείωση: Είχα δεχτεί αρκετές ερωτήσεις σχετικά με την σύνοδο Κρόνου – Ποσειδώνα οπότε θα δείτε παρακάτω μία σύνοψη της απάντησης που έδωσα σε έναν επισκέπτη της ιστοσελίδας μου: «Η σύνοδος είναι φυσικά η πιο ισχυρή όψη, και πρόσφατα (τα τελευταία 2 χρόνια περίπου) έχω αρχίσει να μελετώ περισσότερο τις συνόδους Κρόνου – Ποσειδώνα. Από αυτά που έμαθα, η σύνοδος είναι αρκετά παρόμοια στην φύση της με την αντίθεση αλλά μερικές φορές ακόμα εντονότερη καθώς οι δύο αυτές ενέργειες συγχωνεύονται και δημιουργούν μία αίσθηση ότι δεν υπάρχουν όρια ανάμεσα στο που ξεκινάει το ένα πρόσωπο και τελειώνει το άλλο…αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό για την Ψυχή μέσα στο σώμα, και ειδικότερα για κάποιον ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην αρχή της διαδικασίας του να βρει τον εαυτό του/της. Λόγω αυτού, η σύνοδος του Κρόνου με τον Ποσειδώνα μπορεί να είναι η πιο δύσκολη σχέση αυτού του τύπου, που θα πρέπει κανείς είτε να την σταθεροποιήσει είτε να φύγει από αυτή.»

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Η σύνδεση Κρόνου - Ποσειδώνα στις καρμικές ερωτικές σχέσεις (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CE%BD%C E%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-13129/)

Katerina Paraskevopoulou
25-08-2011, 03:56 PM
Μπράβο κι ευχαριστώ που μας εμπλουτίζεις συνέχεια με φρέσκα θέματα!!!!! Εύγε :love:

SAGIVI
25-08-2011, 04:33 PM
Whisperer μου, ευχαριστουμε πολυ για την επιλογη αυτου του αρθρου.

Αληθινο απο την πρωτη εως την τελευταια λεξη. Το χειροτερο ειναι, οτι συνηθως κανεις απο το κοντινο
περιβαλλον δεν μπορει ν αντιληφθει τις επιδρασεις αυτου του τυπου σχεσης, στην καθημερινοτητα,
την ψυχικη υγεια και γενικοτερα στην ζωη καποιου.

Αυτοι οι δυο που την βιωνουν ομως, ξερουν οτι προκειται για κατι μοναδικο και οτι αυτο δεν το φαντασιωνονται.
Προκειται για σχεσεις αντισυμβατικες , εστω κι αν τις συμπληρωνει ενας γαμος, καθολου κατανοητες απο
τους πλησιον, οι οποιοι ειναι συνηθως επικριτικοι.

Ειχα την τυχη να βιωσω με τον πρωην ανδρα μου αυτη την σχεση στα πλαισια ενος τετραγωνου
κι ενος τριγωνου απο την δικη μου πλευρα.

Εχουν περασει εικοσι πεντε χρονια, (απο τον γαμο) κι ανεξαρτητως αποτελεσματος, (διαζυγιο), ακομη κι αν ξερουμε οτι δεν μπορουμε να συνυπαρξουμε, παρα τις χιλιαδες προσπαθειες που καταβαλλαμε κι οι δυο,
νομιζω οτι θα ημουν μιση συναισθηματικα, αν δεν ειχα βιωσει αυτη την σχεση.

whisperer
25-08-2011, 04:46 PM
μια και το ανάφερες Έφη μου, μου δίνεις ωραία πάσα για να πω ότι την επιλογή αυτού του άρθρου την έκανε η Χρύσα (gold soul) και μου το πρότεινε για να το μεταφράσω. Οπότε χαιρόμαστε που σας άρεσε! :bigsmile:

katiakiss
25-08-2011, 05:20 PM
Το άρθρο αυτό έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα μου δημιουργεί έναν προβληματισμό.
Εγώ και οι συμμαθητές μου έχουμε στον χάρτη μας Κρόνο αντίθεση Ποσειδώνα και ως εκ τούτου κάθε μεταξύ μας συναστρία θα είχε αυτή την όψη. Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες χρονιές γεννήσεων με αντιθέσεις ή και τετράγωνα, ακόμα και τρίγωνα.

Αναρωτιέμαι αν σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που και μόνο η σχολική τους ζωή τους φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που τους ενώνει τόσο μεγάλη καρμική σύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσαμε για μια συλλογική καρμική τάση.
Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μας δώσει μια απάντηση σε αυτό η συγγραφέας του άρθρου. Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε πολύ Μαρία.

stavri7
25-08-2011, 05:38 PM
Μπερδευτηκα λιγουλακι τώρα μιλάμε για όψη σε γενέθλιο ή σε συναστριακό χαρτη?

SAGIVI
25-08-2011, 05:42 PM
[QUOTE=katiakiss;131507]Το άρθρο αυτό έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα μου δημιουργεί έναν προβληματισμό.
Εγώ και οι συμμαθητές μου έχουμε στον χάρτη μας Κρόνο αντίθεση Ποσειδώνα και ως εκ τούτου κάθε μεταξύ μας συναστρία θα είχε αυτή την όψη. Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες χρονιές γεννήσεων με αντιθέσεις ή και τετράγωνα, ακόμα και τρίγωνα.

Αναρωτιέμαι αν σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που και μόνο η σχολική τους ζωή τους φέρνει σε επαφή με ανθρώπους που τους ενώνει τόσο μεγάλη καρμική σύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση θα μιλούσαμε για μια συλλογική καρμική τάση.
Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μας δώσει μια απάντηση σε αυτό η συγγραφέας του άρθρου. Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον.

Ενα τετραγωνο κρονου-ποσειδωνα, χαρκτηριζει επισης και την δικη μου σχολικη ταξη. Για την ακριβεια
ενα διαστημα ηταν αναδρομος και σ αυτο γεννηθηκα κι εγω. (1962)

Με τις συμμαθητριες που γεννηθηκαν στην αναδρομη περιοδο του κρονου, εχουμε ακομη επαφη.
Σ αυτες αναμεσα βρισκονται κι οι αυτοκολλητες.

Ολες μαζι ομως, συμμετειχαμε στα πρωτα εφηβικα χρονια σε πολιτικες κι ανθρωπιστικες οργανωσεις.
Οργανωναμε παρομοιες εκδηλωσεις κι ειμασταν απιστευτα ενωμενες οι 38 απο τις 45.
Ασφαλως, αυτο ηταν αποτελεσμα των πρωτων χρονων μετα την εξεγερση του Πολυτεχνειου
αλλα δεν θα σταθω σ αυτο. Στεκομαι στο πως συνδεθηκαν οι ζωες μας εξω απο το σχολειο και μαλιστα
5 απο αυτες παντρευτηκαν αδελφια και ξαδελφια συμμαθητριων. Νομιζω οτι για μια σχολικη ταξη στην Αθηνα, ειναι πολυ μεγαλο ποσοστο. Επισης ειναι θλιβερο απ οσο μπορω να ξερω, οτι η οψη αυτη , εχει πληγωσει ανεπανορθωτα μερικες απ αυτες, παρα τις πολυ σοβαρες προσπαθειες των υπολοιπων.........

Αυτο επισης, αποτελουσε πιθανον ενα <ειδικο> μαθημα, για καθε μια απο εμας.

katiakiss
25-08-2011, 05:43 PM
Μπερδευτηκα λιγουλακι τώρα μιλάμε για όψη σε γενέθλιο ή σε συναστριακό χαρτη?Μιλάμε για συναστρία. Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το τι συμβαίνει όταν βρεθούν μαζί οι άνθρωποι που έχουν αυτή την όψη στον γενέθλιο, πράγμα που θα πει ότι το έχουν και στην συναστρία.

katiakiss
25-08-2011, 05:50 PM
Ενα τετραγωνο κρονου-ποσειδωνα, χαρκτηριζει επισης και την δικη μου σχολικη ταξη. Για την ακριβεια
ενα διαστημα ηταν αναδρομος και σ αυτο γεννηθηκα κι εγω. (1962)

Με τις συμμαθητριες που γεννηθηκαν στην αναδρομη περιοδο του κρονου, εχουμε ακομη επαφη.
Σ αυτες αναμεσα βρισκονται κι οι αυτοκολλητες.

Ολες μαζι ομως, συμμετειχαμε στα πρωτα εφηβικα χρονια σε πολιτικες κι ανθρωπιστικες οργανωσεις.
Οργανωναμε παρομοιες εκδηλωσεις κι ειμασταν απιστευτα ενωμενες οι 38 απο τις 45.
Ασφαλως, αυτο ηταν αποτελεσμα των πρωτων χρονων μετα την εξεγερση του Πολυτεχνειου
αλλα δεν θα σταθω σ αυτο. Στεκομαι στο πως συνδεθηκαν οι ζωες μας εξω απο το σχολειο και μαλιστα
5 απο αυτες παντρευτηκαν αδελφια και ξαδελφια συμμαθητριων. Νομιζω οτι για μια σχολικη ταξη στην Αθηνα, ειναι πολυ μεγαλο ποσοστο. Επισης ειναι θλιβερο απ οσο μπορω να ξερω, οτι η οψη αυτη , εχει πληγωσει ανεπανορθωτα μερικες απ αυτες, παρα τις πολυ σοβαρες προσπαθειες των υπολοιπων.........

Αυτο επισης, αποτελουσε πιθανον ενα <ειδικο> μαθημα, για καθε μια απο εμας.Και η αδελφή μου είναι γεννημένη το 62 και τώρα που το λες, πράγματι με τους συμμαθητές της υπάρχουν διάφορα περιστατικά που θα μπορούσαν να αναφερθούν ως τέτοια. Όμως στην τάξη την δική μου και στα υπόλοιπα 5 τμήματα της ίδιας χρονιάς, δεν έχει συμβεί το ίδιο.

Με την λογική μπορούμε να σκεφτούμε αρκετές εκδοχές, αλλά έχω την αίσθηση πως η συγγραφέας που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, θα έχει σίγουρα κάποια δική της άποψη πάνω σε αυτό. Πάντως, πράγματι το 62 έχει μπόλικες σχολικές ιστορίες και γνωρίζω από την αδελφή μου μεγάλο ποσοστό εμπλοκής και γάμων.

SAGIVI
25-08-2011, 06:00 PM
Την ενασχοληση με τις διαφορες οργανωσεις, μπορω να την ερμηνευσω ως αποτελεσμα του κρονου στον υδροχοου, που ειναι ισχυρος στην θεση αυτη ,ανεξαρτητα με την οικοθεσια.
Την ροπη προς ουσιες και αλκοολ των 3 κοριτσιων, την αποδιδω στον πλουτωνα στον σκορπιο και ως αποτελεσμα των ετσι κι αλλοιως <σκοτεινων> εμπλοκων του, στη ψυχικη σταθεροτητα τους.

Το οτι μεχρι σημερα εχει αποφευχθει το μοιραιο, το αποδιδω στον πολυαγαπημενο δια στους Ιχθεις.

Ε λοιπον, δεν μπορω να συνδυασω τους γαμους με κατι........:laugh::laugh::laugh:

Lena Dim
26-08-2011, 12:22 AM
Σαν να διάβαζα ένα ακριβές ημερολόγιο της σύντομης σχέσης μου...Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν κοίταξα τη συναστρία μας και είδα ότι ο κρόνος μου κάνει σύνοδο με τον ποσειδώνα του. Είμασταν συμμαθητές το προσπαθήσαμε αλλά δεν έγινε τίποτα λόγω εγωισμού δικού μου δεν δέχτηκα να γίνω "το κορίτσι του" όπως λέγαμε τότε...και η επόμενη φορά 6 χρόνια αργότερα μείναμε μαζί 1 μήνα κ ξαφνικά...τέλος!!! Ήμουν σίγουρη οτι φοβήθηκε αλλά οντως κανένας δεν με καταλαβε....Πληγώθηκα και άλλαξα όλη μου την καθημερινότητα...έκοψα το τσιγάρο, ξεκίνησα κολυμβητήριο και γυμναστήριο...έβαλα στόχο να γίνω η καλύτερη...ένα χρόνος έχει περάσει από τον χωρισμό μας...Αν και σύντομη αυτή η σχέση με άλλαξε όσσο καμία άλλη και είχα αρκετές...Να περιμένω και άλλη επανεμφάνιση ή αυτό ήτανε και τελείωσε????

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
26-08-2011, 01:19 AM
Πολυ καλο το αρθρο Μαρια μου :love:
ευχαριστουμε και την Χρυσα μας και εσενα κοριτσι μου :love:
Φυσικα το λουστηκα και εγω σε οψη τετραγωνου στην συναστρια
αλλα και το τρωω και σε γενεθλια οψη το τετραγωνο
Εκει που πηγαινε να γελασει λιγο το χειλακι μου ....παρε να εχεις μου ελεγε ο Κρονος που θελεις να γελασεις κιολας.....:nuts:
απο συναστρια θελεις....απο γενεθλια οψη θελεις...αμαν πια εγκοσα...:laugh:

:bigsmile::love:
με αγαπη

:bigsmile::love:

alberta
26-08-2011, 01:39 AM
Πολύ ωραίο άρθρο, αλήθεια. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση συνόδου Κρόνου με Ποσειδώνα?
Εγώ έχω ανάδρομο Κρόνο στον 4ο (i know, i know :-) ) στις 29.41 του Λέοντα και ο σύντροφός μου έχει ανάδρομο Κρόνο στον 8ο στις 13.07 του Τοξότη. Ποσειδώνα έχω στις 17.06 του Τοξότη στον 7ο και αυτός στη μηδενική του Σκορπιού επίσης στον 7ο :wacko: Ευχαριστώ πολύ.

Χρυσάνθη Σπίγγου
26-08-2011, 01:52 AM
Κάτια μου καλησπέρα,

Οπως σε όλες τις περιπτώσεις των όπου οι όψεις είναι ιδιάζουσες ή κάπως λιγότερο δύσκολες όψεις, και το πως αυτές θα λειτουργήσουν τελικά, εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.

Σε αντιθέσεις Κρόνου -Ποσειδώνα, εκείνο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο, είναι εάν ίσως οι γρήγοροι πλανήτε του δεύτερου ατόμου δημιουργούν ταυ -τετραγώνου.Π.χ. αν σε ενός εκ των δύο η Σελήνη σχηματίζει τεράγωνο προς Κρόνο -Ποσειδώνα και ο Αρης αντίθεση προς την Σελήνη, κατ'επέκταση και αυτός τετράγωνο προς Κρόνο -Ποσειδώνα.

Αυτή είναι μία περίπτωση, η οποία δημιουργεί στην ουσία ένα καρμικό σταυρό!

Επίσης εξαιρετικής σημασίας είναι εάν αντίστροφα στον ένα ή και στους δύο χάρτες, δημιουργούνται όψεις χιαστί ( μία από τις ισχυρότερες καρμικές όψεις ), προς Κρόνο ή Ποσειδώνα.

Πολύ ουσιώδη σημασία γενικά σε παρόμοιες δύσκολες όψεις έχουν και οι εσωτερικοί πλανήτες και πως αυτοί διάκεινται αντίστοιχα προς τον Δία καθενός εκ των δύο ή και περισσοτέρων ατόμων.

Επιπρόσθετα, σε πολλές γεννήσεις να θυμόμαστε πως ο Ποσειδώνας συνοδέυεται από το εξάγωνο του Πλούτωνα. Τότε έχει σημασία ποιά μπορεί να είναι η σχέση τόσο της Σελήνης προς τον Πλούτωνα ( κατώτερη οκτάβα του Πλούτωνα ) όσο και η σχέση της Αφροδίτης προς τον Ποσειδώνα, ως επίσης η κατώτερη οκτάβα του.

Το τι είδους όμως σχέση θα είναι όμως τελικά, τι προεκτάσεις θα λάβει και το αυτές θα είναι ιδιαίτερα τραγικές (όπως αναφέρει η συγγραφέας ), όπως βαριά ασθένεια, ή θάνατο, ή άλλου είδους δυσάρεστα γεγονότα, ή εάν θα πρόκειται για μια σχέση καθοριστικά βασανιστική λόγω τρίτου προσώπου, ή λόγω υπέρμετρης ρομαντικότητας (π.χ. ο ένας εκ των δύο ναρκομανής ο άλλος όχι, ή ο ένας στην φυλακή και ο άλλος π.χ. δικηγόρος του/της ) είναι κάτι που εν τέλει μόνον ο σύνθετος χάρτης μπορεί να μας αποκαλύψει.

Στην τελευταία περίπτωση, το ποιά θα είναι η τελική ερμηνεία και η έκβαση της σχέση αυτής, θα μας το αποκαλύψει τελικά η συναστρία του σύνθετου χάρτη με καθένα εκ των δύο γενέθλιων χαρτών ξεχωριστά.
Είναι η αλήθεια πως το εν λόγω θέμα είναι κάπως περίπλοκο και αρκετά δύσκολο.

Το παραπάνω σύστημα συναστρία ατομικού με σύνθετο, προσωπικά με έχει βοηθήσει εξαιρετικά, σε μελέτες αναφορικά με ναρκομανείς, φυλακσιμένους, δολοφονίες, ληστείες, καρκινοπάθεια του ενός εκ των δύο, και πολλές άλλες παρόμοιες τραγικές περιπτώσεις.

Τέλος να θυμόμαστε πως οι αργοκίνητοι πλανήτες και ποιά θα είναι η έκβαση θα είναι επίσης κατά πολλά εξαρτώμενη από το πως διάκειται ο Νότιος -Βόρειος Δεσμός.

Αυτό σημαίνει πως, ένας σημαίνον παράγων που τα άτομα αυτά συνευρίσκονται - π.χ. μαζικό κάρμα - πράγματι πρέπει να επιλύσουν όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά το ατομικό του λιθαράκι στην τωρινή τους καρμική πορεία. αυτός είναι πράγματι και ένας από τους λόγους όπου συμμαθητές, όμιλοι, λέσχες και γενικά μικρότερες ή λμεγαλύτερες ομάδες ατόμων παραμένουν για πάντα μαζί.

Ελπίζω παρά την δυσκολία του όλου θέματος, αν ήμουν αρκετά σαφής.

Φιλικά,

Χρυσάνθη

katiakiss
26-08-2011, 11:17 AM
Καλημέρα Χρυσάνθη.
Η απάντησή σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όλα τα μέλη , οπότε πολύ καλώς την έγραψες.
Η απορία μου όμως δεν ήταν αυτή. Όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα των λογικών συνειρμών που ανέφερα στο ποστ μου. Το ερώτημα ήταν αν σε αυτή την περίπτωση που αναφέρω στο εν λόγω ποστ, μιλάμε για ένα είδος συλλογικού κάρμα. Αυτό συμβαίνει γιατί –όπως ξέρεις- ενώ έχω δει ότι η καρμική προέκταση έχει βάση και την αναγνωρίζω σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως και τους δεσμούς Σελήνης, ακόμα το ψάχνω και θέτω ερωτήματα στον ίδιο μου τον εαυτό.

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν ότι στην πράξη το έχω δει να δουλεύει, με βάζει σε σκέψη αυτή η συλλογική πιθανότητα να συμβεί στο πιο απλό παράδειγμα, αυτό των συμμαθητών που λίγο, πολύ είναι γεννημένοι την ίδια χρονιά μιας αντίθεσης Ποσειδώνα\Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη τους.

Χρυσάνθη Σπίγγου
26-08-2011, 12:12 PM
Ξαναδιαβάζοντας σήμερα το πρωί με πιο καθαρό μυαλό το θέμα παρατήρησα ότι δεν ήμουν και τόσο σαφής.

Να τι θέλω να πω. Αρκετά άτομα που είναι γεννημένα σε μία περίοδο όπως αυτής Κρόνου -Ποσειδώνα, έχουν και τον ίδιο Νότιο -Βόρειο Δεσμό.

Ενα απλό παράδειγμα είναι αυτό του ατυχήματος της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. Συνέβη με Κρόνο σε όψη 135 μοιρών με τον Ποσειδώνα.

Ο Βόρειος Δεσμός ήταν στο ζώδιο του Τοξότη στον 5ο οίκο. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη ένα τέτοιο παράδειγμα,η όψη Κρόνου -Ποσειδώνα θα επισύρει μαζί της τις ίδιες καρμικές προεκτάσεις για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν είτε λίγο πιο πριν του σχηματισμού αυτής της όψης είτε λίγο πιο μετά.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως υπό το πνεύμα μίας συναστρίας -όταν πια αυτά τα παιδιά θα είναι ενήλικες - θα επισύρουν μαζί τους ο καθένας τους αυτή την όψη. Το πως είς εκάστος θα την λειτουργήσει, άπτεται ολόκληρης της δομής του ακριβούς γενέθλιου χάρτη τους. Ο.Κ;

Το εάν ο ένας θα γίνει χημικός, άλλος φυσικομαθηματικός ή απλώς φαρμακοποιός ή γιατρός -πάντως κάτι που να διευρύνει τις αντιλήψεις και τις θεωρήσεις τους αναφορικά με τα θέματα του Ποσειδώνα - θα διάκειται από τις προσταγές του Βορείου Δεσμού.

Το εάν και ποιοί ή καν θα συναντηθούν αργότερα μεταξύ τους είναι θολό, ασαφές και άγνωστο λόγω Ποσειδώνα! Το ότι όμως η βάση ο πυρήνας για το ότι θα υπάρξει ένα επί συλλογικής αρχής θέμα το οποίο καλούνται έτσι ή αλλιώς να επιλύσουν ως θέμα αυτής της όψης είναι καθαρά θέμα Βορείου -Νοτίου.

Δεν έχει σημασία -όπως και στην περίπτωση των παιδιών της Φουκουσίμα ή αντίστροφα εκείνης των συμμαθητών σου εάν συναντηθήκατε ποτέ έκτοτε ή εάν κανείς δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για την τύχη του άλλου.

Με άλλα λόγια, ο καθένας προσθαφαιρεί ή όχι στα θέματα αυτής της όψης όπου και εάν βρίσκεται και οτι και εάν κάνει.

Ας μην πάμε πιο μακριά. Ολες αυτές οι γενιές που έζησαν στην περίοδο του 2ου παγ. πολέμου, κρατούν στην αποθήκη της μνήμης του υποσυνειδήτου τους ανάλογες εμπειρίες. Το ίδιο και εκείνοι με την εξέγερση του Πολυτεχνείου που εμένα παράδειγμα δεν μου λέει απολύτως τίποτε διότι ούτε το βίωσα ούτε ήμουν εκεί, ούτε έχω κάτι το ιδιαίτερο να θυμάμαι.

Ολοι μας λοιπον, είμαστε ωθούμενοι των εκάστοτε δύσκολων πλανητικών όψεων, αλλά η συλλογική συγγένεια τους ή όχι, θα εξαρτηθεί από το εάν καλούνται να το επιλύσουν με εκείνη ή την άλλη πολικότητα Ν-Β Δεσμού.

Και κάτι ακόμα. Εχω την εντύπωση -μπορεί να κάνω και λάθος μιας και δεν γνωρίζω ολόκληρο το περιεχόμενο του βιβλίου - ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας να αναφερθεί κάτι που εγώ δεν αντιλήφθηκα σε αυτό το άρθρο.

Ναι φέρνει όλα αυτά τα άσχημα και τα δυσάρεστα αυτή η όψη δεν λέω. Σκοπός όμως εδώ είναι -και φυσικά το ουσιώδες αυτού του κάρμα - να συνδέσει κανείς το ασαφές του Ποσειδώνα με το ελλόγιμο του Κρόνου.

Να βρει δηλαδή τα μέσα και τους σωστούς τρόπους έτσι ώστε να μεταστρέψει τα ασαφή, θολά και εξιδανικευμένα σε ένα σαφές, ξεκάθαρο τοπίο που να αφορά την γήινη και πιο πραγματική διάστηση όλων των θεμάτων.

Δόξα δε τω καλό Θεούλη, πως ειδικά την όψη αντίθεσης την παρείχε σε εξαίρετους καλλιτέχνες, συγγραφείς, γλύπτες, ή ακόμα και σε αρχιτέκτονες, και χιλιάδες άλλα παραδείγματα λαμπρών και εξέχοντων προσοπικοτήτων θα μπορούσα να αντιπαραθέσω.

Κοντολογίς με οποιαδήποτε όψη Κρόνου -Ποσειδώνα εξαρτάται από το πόσο Κρόνια κανείς αντιδρά όχι μόνο υπό το πνεύμα του περιορισμού, αλλά και υπό το πνεύμα της απτής πραγματικότητας!

Ισον κατάλληλο ισοζύγιο Κρόνου -Ποσειδώνα. Οπως βέβαια συμβαίνει και με οποιαδήποτε άλλη δύσκολη όψη.

Φιλιά,

Χρυσάνθη

Υ.Γ. Μακάρι αυτή τη φορά να ήταν κάπως πιο ξεκάθαρο το παράδειγμα που ανέφερα.

SAGIVI
26-08-2011, 12:38 PM
Πολύ ωραίο άρθρο, αλήθεια. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση συνόδου Κρόνου με Ποσειδώνα?
Εγώ έχω ανάδρομο Κρόνο στον 4ο (i know, i know :-) ) στις 29.41 του Λέοντα και ο σύντροφός μου έχει ανάδρομο Κρόνο στον 8ο στις 13.07 του Τοξότη. Ποσειδώνα έχω στις 17.06 του Τοξότη στον 7ο και αυτός στη μηδενική του Σκορπιού επίσης στον 7ο :wacko: Ευχαριστώ πολύ.

Στο αρθρο γινεται αναφορα στην συνοδο.:bigsmile:

bebe28
26-08-2011, 02:28 PM
Κοιταζα τη δικη μου συναστρια και ξαφνικα συνειδητοποιω οτι υπαρχει μια αντιθεση Κρονου - Ποσειδωνα, ο Κρονος μου στους διδυμους στον 4ο οικο και του συντροφου μου ο Ποσειδωνας στον 7ο οικο στον τοξοτη και μαλιστα υπαρχει κι ενα τετραγωνο με τη σεληνη του απο την παρθενο στον 4ο οικο του. Ο δε Αρης του συμμετεχει κανοντας συνοδο με τον Κρονο μου. Ο Ποσειδωνας του ειναι πανω στην ακμη του 7ου οικου του και σε συνοδο με το μεσουρανημα μου!

Επιπλεον υπαρχουν και δυο οψεις χιαστι του Ποσειδωνα του με τον ηλιο και την αφροδιτη μου στο 2ο οικο μου στον ταυρο, ο οποιος αντιστοιχει στο δικο του 12ο.

Ειναι παντως μια σχεση με πολλα σκαμπανεβασματα και αυτο που εχω καταλαβει εγω μεχρι τωρα ειναι οτι μαζι δεν κανουμε και χωρια δεν μπορουμε! Επιπλεον διαισθανομαι οτι αυτος ειναι που φοβαται περισσοτερο και φευγει αλλα μετα απο λιγο ξαναγυριζει. Οχι οτι δεν φοβαμαι κι εγω αλλα μαλλον ειμαι λιγο πιο καλα προετοιμασμενη να δεχτω μια τοσο δυνατη σχεση.

Αυτες οι οψεις που αναφερετε και που υπαρχουν στη συναστρια μας οπως η χιαστι ειναι βοηθητικες η τα κανουν χειροτερα τα πραγματα? Τελος εχω διαβασει οτι και οι πλανητες που πεφτουν στο 12ο οικο του αλλου εχουν καρμικη σημασια. Ειναι αληθεια? :unsure:

stellamou
26-08-2011, 02:41 PM
με το εξαγωνο τι συμβαινει??ισχυει οτι και για το τριγωνο??

μανταλένα
26-08-2011, 03:26 PM
Καταρχήν ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που κοπιάζοντας εμπλουτίζουν τις αστρολογικές μας γνώσεις..! Στη συνέχεια θα μοιραστώ μαζί σας ότι βιώνω μια τέτοια συναστρία (σύνοδο) και επιβεβαιώνοντας τον συγγραφέα., ναι υπάρχει σύνδεση και προσωπικών πλανητών όπως Ερμή., Ήλιου και σημαντικών μεσοδιαστημάτων.. Επίσης λίγο άσχετο εδώ αλλά και σύνοδο Ήλιου- Σελήνης... Το ανυπέρβλητα δύσκολο στην δική μου περίπτωση είναι τεράστια διαφορά ηλικίας... Η μεγαλύτερη είμαι εγώ...... .

LAHTARA
26-08-2011, 03:48 PM
Θέε μου..νομίζω πως ζω και γω μια τέτοια σχέση...και φοβάμαι ..φοβαμαι γιατι δε θέλω να την χάσω...

Lena Dim
27-08-2011, 12:07 PM
Αλήθεια έχω μια απορία...όλοι όσοι βιώσαμε τέτοιες σχέσεις με σύνοδο κρόνου -ποσειδώνα παρατήρησα ότι αναφερθήκαμε σε σχέσεις που υπήρχε έλξη θα έλεγα σίγουρη και ξεκάθαρη...για σχέσεις που ανεξάρτητα με τη διάρκεια σημάδεψαν τη ζωή μας και για σχέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο γάμο...σε έναν ευτυχισμένο γάμο με αλληλοκατανόηση και συνενόηση (βασικά αγαθά που λείπουν από πολλούς γάμους),ΑΝ ΔΕΝ υπήρχε-συνήθως- ένα ΑΛΛΑ ανυπέρβλητο εμπόδιο....Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: Υπάρχει άραγε κανένας που να βίωσε μια τέτοια σχέση και να τα κατάφερε? Θέλω να πω...υπάρχουν άραγε τέτοιες σχέσεις που ΠΡΑΚΤΙΚΑ να επιβίωσαν και να είχαν ευτυχή κατάληξη?

vetaki
27-08-2011, 03:52 PM
ποτέ δεν έδωσα έμφαση σε τέτοιες όψεις σε συναστρία...
και έτσι τυχαία αφού είδα το άρθρο ανακάλυψα πως υπάρχει σύνοδος του κρόνου μου με τον ποσειδώνα του....

δύστυχως λύση και άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί απλά παρατείνουμε την ημερομηνία λήξης.....

katiakiss
27-08-2011, 05:05 PM
Διάβασα το άρθρο ξανά, καθώς και τις παραθέσεις των μελών σχετικά με τον καρμικό ρόλο των όψεων Ποσειδώνα\Κρόνου σε μια συναστρία, που είναι και το θέμα του άρθρου.
Νομίζω ότι μετά από τόσο καιρό έχει γίνει σαφές ότι είμαι από εκείνους που αναγνωρίζω την επίδραση των λεγόμενων «καρμικών» όψεων και των δεσμών Σελήνης (πολύ περισσότερο). ΠαρΆ όλα αυτά , ακόμα βασανίζω την σκέψη μου πάνω σε αυτό το θέμα και αυτό γιατί η γοητεία της καρμικής υπόστασης στις εκάστοτε αισθηματικές μας δεσμεύσεις, εύκολα υποστηρίζει την ανθρώπινη τάση για εξιδανικεύσεις.

Κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και επανέρχομαι στον ορθολογιστικό μου συνειρμό. Αν θέλουμε να βρούμε συγκεντρωμένο αριθμό ανθρώπων που μεταξύ τους έχουν όψεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται στο άρθρο, δεν έχουμε παρά να βρούμε χρονιές που οι άνθρωποι γεννήθηκαν με όψη αντίθεσης, συνόδου ή τετραγώνου Ποσειδώνα\Κρόνου , εξασφαλίζοντας έτσι τις αντίστοιχες αναμεταξύ τους όψεις συναστρίας.

Λέω λοιπόν, ότι σχεδόν όλοι οι συμμαθητές μου μοιραζόμαστε την ίδια όψη στις μεταξύ μας συναστρίες. Έχουμε όλοι Ποσειδώνα αντίθεση Κρόνου , αφού αυτό είναι κάτι που ισχύει και στους γενέθλιους χάρτες μας. Εδώ το θέμα μας είναι η συναστρία και δεν έχει νόημα να επεκταθούμε στο ξεκάθαρο μήνυμα μιας τέτοιας όψης , ως χαρακτηριστικό μέρος εξελικτικών ζυμώσεων παγκόσμιας κλίμακας. Η διάψευση , η απομυθοποίηση και η ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ ιδεαλιστικών προσδοκιών(Ποσειδώνας) και επαφής με την πραγματικότητα(Κρόνος) , είναι μια ξεκάθαρη προτεραιότητα (σκεφτείτε το κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα του 73 που έλαβε χώρα αυτή η αντίθεση).

Αν καταργήσουμε για λίγο στο μυαλό μας την καρμική υπόσταση αυτών των όψεων και σκεφτούμε πως θα την ερμηνεύαμε σε μια απλή συναστρία, ποια θα ήταν χοντρικά η ερμηνεία; Το άτομο του Κρόνου θα γείωνε το άτομο του Ποσειδώνα στα θέματα που κυβερνά και επηρεάζει ο Ποσειδώνας στον χάρτη του. Ομοίως ο Ποσειδώνας θα «μαλάκωνε» και θα εμπλούτιζε με περισσότερη ελαστικότητα στις πιθανότητες της ζωής τον συντηρητικό Κρόνο και τα θέματα που πιθανόν να κυβερνά στον όποιο χάρτη.

Το θέμα είναι ότι ο γενικευμένος ρόλος αυτών των δύο πλανητών, κάνει μια τεράστια διαφορά. Χοντρικά ο Ποσειδώνας είναι αυτό που στην ζωή μας βάζει φτερά στις ελπίδες και τα όνειρά μας, ενώ ο Κρόνος αυτό που μας κρατά αρκούντως γειωμένους ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε δουλεύοντας συνετά πάνω στα όποια όνειρά μας, στις όποιες ελπίδες (αυτό εννοείται χωρίς την τροποποίηση σκληρών όψεων).
Υπό αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι που στην συναστρία τους ζουν μια τέτοια όψη, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό κομμάτι της εσωτερικής μας ζωής, το υπαρξιακό μας θέμα (Ποσειδώνας\12ος) και τον σκοπό μας σε αυτή την κοινωνία που αναλαμβάνουμε έναν ρόλο και ποιον (Κρόνος\10ος) .
Φαίνεται πως ο ένας εμπλέκεται σοβαρά στην εσωτερική διεργασία του άλλου, πάνω σε αυτά τα θέματα που κάποτε –μοιραία- λίγο ή πολύ , όλοι τα αντιμετωπίζουμε.

Το άτομο του Κρόνου μπορεί να γοητεύεται και να νιώθει όμορφα από τις ελπιδοφόρες προοπτικές και τις ονειρικές υπεραναπληρώσεις που έχει να του προτείνει το άτομο του Ποσειδώνα, καθησυχάζοντας την τάση του ατόμου του Κρόνου να εξαντλεί τον εαυτό του στα θέματα που κυβερνά ο Κρόνος. Το άτομο του Κρόνου βρίσκει στο άτομο του Ποσειδώνα την ελαστικότητα και την διάθεση να κάνει ένα διάλυμα στην αυστηρότητα. Όμως υπάρχει και ο κίνδυνος το άτομο του Ποσειδώνα να εμποτίσει το άτομο του Κρόνου με την πικρή γεύση της ματαιότητας των όποιων πρακτικών προσπαθειών και επιτευγμάτων στην ζωή.
Από την άλλη, το άτομο του Ποσειδώνα μπορεί να βρει στο άτομο του Κρόνου το στήριγμα που χρειάζεται για να κάνει τα όνειρα, τους στόχους και τις ελπίδες του να μπουν σε μια πρακτική προοπτική εκπλήρωσης. Μπορεί το άτομο του Κρόνου να του παρέχει την σοφία και την πείρα που έχει ανάγκη. Όμως μπορεί να λειτουργήσει και καταθλιπτικά ή επικριτικά, κόβοντας εντελώς τα φτερά του, δημιουργώντας του ανασφάλειες και αμφιβολίες για την ορθότητα ολόκληρης της ύπαρξής του. Αυτό εξαρτάται από τους προσωπικούς πλανήτες και τις όψεις που κάνουν ξεχωριστά, στον γενέθλιο χάρτη του καθενός.

Ο Κρόνος και πολύ περισσότερο ο Ποσειδώνας (ως πιο αργός πλανήτης) , στο ζώδιο και στον οίκο που βρίσκονται, έχουν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας , που ανεξάρτητα από συναστρίες, είναι σπουδαίος και εν μέρει καρμικός.
Ο Ποσειδώνας περιγράφει την περιοχή των πιο σημαντικών ψυχικών\πνευματικών μας εμπειριών και ο Κρόνος την περιοχή των πιο σημαντικών αγώνων, άρα και μαθημάτων στην ζωή. Αποτελούν ένα δίπολο μοναχικών μας εσωτερικών δρόμων και ενέχουν , ο μεν Ποσειδώνας την έννοια της δυστυχίας και των δεινών , ο δε Κρόνος του περιορισμού και της στέρησης.

Με λίγα λόγια, μια τέτοια όψη στην συναστρία, μπορεί να σημαίνει ότι παρά την μεγάλη επιθυμία του ενός ή και των δύο να είναι μαζί, κορυφαίες αιτίες, σχεδόν πέρα από την σφαίρα συνειδητής επιρροής τους , γίνονται τα ανυπέρβλητα εμπόδια.
Αυτό, προσωπικά, μου είναι ξεκάθαρο και απόλυτα δικαιολογημένο, ακόμα και χωρίς να εμπλέξω την καρμική υπόσταση. Όμως, ως άτομο θετικά προσκείμενο στην έννοια του κάρμα, κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου στον εαυτό μου και με χαρά θα διάβαζα κάθε αντίλογο του όποιου προβληματισμού σας.

Τίνα Ζαχαριάδου
27-08-2011, 09:55 PM
Παρούσα Lena Dim!!!!

Ο Κρόνος μου κάνει τέλεια αντίθεση με τον Ποσειδώνα του συζύγου μου και ο Κρόνος του ασύμβατο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μου. Κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω πως δώσατε βαρύνουσα σημασία στους συγκεκριμένους πλανήτες σε συναστρία. Οι όψεις αυτές είναι γενιάς και δεν πιστεύω πως είναι τόσο καθοριστικές ώστε να αποτρέψουν δυο ανθρώπους από τον γάμο ή και το αντίθετο. Συμφωνώ πως είναι περίεργες όψεις, άλλωστε μιλάμε για δυο πολύ διαφορετικούς πλανήτες, όμως τα σημαντικότερα γεγονότα σχετίζονται περισσότερο με τις όψεις που σχηματίζουν με τους προσωπικούς πλανήτες παρά μεταξύ τους.

Όσο για το πρακτικό που αναφέρεις να πω, πως πράγματι με τον Κρόνο μου (μέσα στον 12ο του) σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα του συζύγου μου (μέσα στον 5ο μου) είμαι πολύ επικριτική ως προς τον τρόπο που διαπαιδαγωγεί τα παιδιά γιατί πολλές φορές θεωρώ πως είναι πολύ ελαστικός εκεί που δεν πρέπει και το αντίθετο με αποτέλεσμα να του δημιουργώ ενοχές. Να πω βέβαια πως εκείνος, παρόλο που ο Κρόνος του (μέσα στον 10ο μου) κάνει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μου (μέσα στον 5ο μου) είναι επικριτικός (λιγότερο από εμένα) γιατί θεωρεί πως είμαι πολύ ελαστική με τα παιδιά.

Επειδή όμως, όπως είπα είναι όψεις γενιάς, είτε παντρευόμουν με κάποιον που γεννήθηκε το 64, είτε το 65, είτε το 66 είτε το 67 πάλι Κρόνο αντίθεση Ποσειδώνα θα είχαμε, επομένως πάλι τα ίδια θα είχα γράψει με τη διαφορά πως όλη η σχέση θα ήταν πολύ διαφορετική εξαιτίας των υπολοίπων όψεων με τους προσωπικούς πλανήτες.

vetaki
28-08-2011, 02:15 AM
μπερδεύτηκα τώρα!!!
δηλαδή δεν υπάρχει καρμική υπόσταση???
εάν όμως υπάρχει αυτή η όψη χωρίς όμως να πρόκειται για γενιάς τι παίζει??
πρόκεται για σχέση με διαφορά ηλικίας...

και κάτι ακόμα...
να παραθέσω την δικιά μου ανάλυση να δω αν είναι σωστή..
ο ποσειδώνας του πέφτει στον 2ο οίκο μου αυτό μπορεί να σήμαινε ότι μπορεί να προσπαθεί να μου ''ντύσει''τις αξίες που έχω με τον τρόπο του κ σ αυτό επάνω αντιδρά ο κρόνος μου επηρεάζοντας τον άλλο στον οίκο όπου πέφτει αυτός στον χάρτη του???

συγγνώμη αν έχω βγεί εκτός τοπικ απλά προσπαθώ να δω την μεθοδολογία ερμηνείας των όψεων..όποιος θέλει μπορεί να μου απαντήσει με π.μ

ευχαριστώ πολύ...

SAGIVI
28-08-2011, 03:38 AM
[QUOTE=katiakiss;131612]Διάβασα το άρθρο ξανά, καθώς και τις παραθέσεις των μελών σχετικά με τον καρμικό ρόλο των όψεων Ποσειδώνα\Κρόνου σε μια συναστρία, που είναι και το θέμα του άρθρου.
Νομίζω ότι μετά από τόσο καιρό έχει γίνει σαφές ότι είμαι από εκείνους που αναγνωρίζω την επίδραση των λεγόμενων «καρμικών» όψεων και των δεσμών Σελήνης (πολύ περισσότερο). Παρʼ όλα αυτά , ακόμα βασανίζω την σκέψη μου πάνω σε αυτό το θέμα και αυτό γιατί η γοητεία της καρμικής υπόστασης στις εκάστοτε αισθηματικές μας δεσμεύσεις, εύκολα υποστηρίζει την ανθρώπινη τάση για εξιδανικεύσεις.

Κάνω λοιπόν μια προσπάθεια να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και επανέρχομαι στον ορθολογιστικό μου συνειρμό. Αν θέλουμε να βρούμε συγκεντρωμένο αριθμό ανθρώπων που μεταξύ τους έχουν όψεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται στο άρθρο, δεν έχουμε παρά να βρούμε χρονιές που οι άνθρωποι γεννήθηκαν με όψη αντίθεσης, συνόδου ή τετραγώνου Ποσειδώνα\Κρόνου , εξασφαλίζοντας έτσι τις αντίστοιχες αναμεταξύ τους όψεις συναστρίας.

Λέω λοιπόν, ότι σχεδόν όλοι οι συμμαθητές μου μοιραζόμαστε την ίδια όψη στις μεταξύ μας συναστρίες. Έχουμε όλοι Ποσειδώνα αντίθεση Κρόνου , αφού αυτό είναι κάτι που ισχύει και στους γενέθλιους χάρτες μας. Εδώ το θέμα μας είναι η συναστρία και δεν έχει νόημα να επεκταθούμε στο ξεκάθαρο μήνυμα μιας τέτοιας όψης , ως χαρακτηριστικό μέρος εξελικτικών ζυμώσεων παγκόσμιας κλίμακας. Η διάψευση , η απομυθοποίηση και η ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ ιδεαλιστικών προσδοκιών(Ποσειδώνας) και επαφής με την πραγματικότητα(Κρόνος) , είναι μια ξεκάθαρη προτεραιότητα (σκεφτείτε το κλίμα που επικρατούσε στην Ελλάδα του 73 που έλαβε χώρα αυτή η αντίθεση).

Αν καταργήσουμε για λίγο στο μυαλό μας την καρμική υπόσταση αυτών των όψεων και σκεφτούμε πως θα την ερμηνεύαμε σε μια απλή συναστρία, ποια θα ήταν χοντρικά η ερμηνεία; Το άτομο του Κρόνου θα γείωνε το άτομο του Ποσειδώνα στα θέματα που κυβερνά και επηρεάζει ο Ποσειδώνας στον χάρτη του. Ομοίως ο Ποσειδώνας θα «μαλάκωνε» και θα εμπλούτιζε με περισσότερη ελαστικότητα στις πιθανότητες της ζωής τον συντηρητικό Κρόνο και τα θέματα που πιθανόν να κυβερνά στον όποιο χάρτη.

Το θέμα είναι ότι ο γενικευμένος ρόλος αυτών των δύο πλανητών, κάνει μια τεράστια διαφορά. Χοντρικά ο Ποσειδώνας είναι αυτό που στην ζωή μας βάζει φτερά στις ελπίδες και τα όνειρά μας, ενώ ο Κρόνος αυτό που μας κρατά αρκούντως γειωμένους ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε δουλεύοντας συνετά πάνω στα όποια όνειρά μας, στις όποιες ελπίδες (αυτό εννοείται χωρίς την τροποποίηση σκληρών όψεων).
Υπό αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι που στην συναστρία τους ζουν μια τέτοια όψη, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό κομμάτι της εσωτερικής μας ζωής, το υπαρξιακό μας θέμα (Ποσειδώνας\12ος) και τον σκοπό μας σε αυτή την κοινωνία που αναλαμβάνουμε έναν ρόλο και ποιον (Κρόνος\10ος) .
Φαίνεται πως ο ένας εμπλέκεται σοβαρά στην εσωτερική διεργασία του άλλου, πάνω σε αυτά τα θέματα που κάποτε –μοιραία- λίγο ή πολύ , όλοι τα αντιμετωπίζουμε.

Το άτομο του Κρόνου μπορεί να γοητεύεται και να νιώθει όμορφα από τις ελπιδοφόρες προοπτικές και τις ονειρικές υπεραναπληρώσεις που έχει να του προτείνει το άτομο του Ποσειδώνα, καθησυχάζοντας την τάση του ατόμου του Κρόνου να εξαντλεί τον εαυτό του στα θέματα που κυβερνά ο Κρόνος. Το άτομο του Κρόνου βρίσκει στο άτομο του Ποσειδώνα την ελαστικότητα και την διάθεση να κάνει ένα διάλυμα στην αυστηρότητα. Όμως υπάρχει και ο κίνδυνος το άτομο του Ποσειδώνα να εμποτίσει το άτομο του Κρόνου με την πικρή γεύση της ματαιότητας των όποιων πρακτικών προσπαθειών και επιτευγμάτων στην ζωή.
Από την άλλη, το άτομο του Ποσειδώνα μπορεί να βρει στο άτομο του Κρόνου το στήριγμα που χρειάζεται για να κάνει τα όνειρα, τους στόχους και τις ελπίδες του να μπουν σε μια πρακτική προοπτική εκπλήρωσης. Μπορεί το άτομο του Κρόνου να του παρέχει την σοφία και την πείρα που έχει ανάγκη. Όμως μπορεί να λειτουργήσει και καταθλιπτικά ή επικριτικά, κόβοντας εντελώς τα φτερά του, δημιουργώντας του ανασφάλειες και αμφιβολίες για την ορθότητα ολόκληρης της ύπαρξής του. Αυτό εξαρτάται από τους προσωπικούς πλανήτες και τις όψεις που κάνουν ξεχωριστά, στον γενέθλιο χάρτη του καθενός.

Ο Κρόνος και πολύ περισσότερο ο Ποσειδώνας (ως πιο αργός πλανήτης) , στο ζώδιο και στον οίκο που βρίσκονται, έχουν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας , που ανεξάρτητα από συναστρίες, είναι σπουδαίος και εν μέρει καρμικός.
Ο Ποσειδώνας περιγράφει την περιοχή των πιο σημαντικών ψυχικών\πνευματικών μας εμπειριών και ο Κρόνος την περιοχή των πιο σημαντικών αγώνων, άρα και μαθημάτων στην ζωή. Αποτελούν ένα δίπολο μοναχικών μας εσωτερικών δρόμων και ενέχουν , ο μεν Ποσειδώνας την έννοια της δυστυχίας και των δεινών , ο δε Κρόνος του περιορισμού και της στέρησης.

Με λίγα λόγια, μια τέτοια όψη στην συναστρία, μπορεί να σημαίνει ότι παρά την μεγάλη επιθυμία του ενός ή και των δύο να είναι μαζί, κορυφαίες αιτίες, σχεδόν πέρα από την σφαίρα συνειδητής επιρροής τους , γίνονται τα ανυπέρβλητα εμπόδια.
Αυτό, προσωπικά, μου είναι ξεκάθαρο και απόλυτα δικαιολογημένο, ακόμα και χωρίς να εμπλέξω την καρμική υπόσταση. Όμως, ως άτομο θετικά προσκείμενο στην έννοια του κάρμα, κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου στον εαυτό μου και με χαρά θα διάβαζα κάθε αντίλογο του όποιου προβληματισμού σας

Κατια μου, θα συμφωνησω απολυτα στο συμπερασμα, που καταληγεις.

Συμπληρωματικα θα ηθελα να πω, οτι εκτος απο την συναστρια, η συναισθηματικη πιεση και τα γεγονοτα
ειναι ακομη πιο δυσκολα αν καποιο η και τα δυο ατομα εχουν στο ατομικο τους ωροσκοπιο μια <δυσκολη> οψη κρονου-ποσειδωνα.

Για την ακριβεια, η οψη αυτη ετσι κι αλλιως δεν επιτρεπει στο ατομο να ισοσκελισει τα ονειρα και τις
επιθυμιες του με την πραγματικοτητα. Καθως λοιπον μια συναισθηματικη σχεση, εχει την δυναμη ν αναπτερωσει το ηθικο και να γινει πηγη δυναμης, ευτυχιας και κυριως δημιουργικοτητας για ενα ατομο,
η επαναφορα στην
πραγματικοτητα εξ αιτιας της οψης αυτης, αν προκυπτει και στην συναστρια, ισοδυναμει με την λεξη
<δυστυχια> κι ελπιζω να μην ακουγομαι υπερβολικη.

Οσες φορες κι αν διαβασα το αρθρο, δεν μπορεσα να βρω καποιο σημειο, που να μην ειναι αληθινο.

Τα πιο σημαντικα σημεια για μενα ειναι α)το γεγονος οτι το ενα ατομο μπορει να εχει προχωρησει στην συναισθηματικη του ωριμανση, να εχει ψαξει τον εσωτερικο του κοσμο και το αλλο, συνηθως απο
εγωισμο να μην θελει ν ακολουθησει τον βηματισμο. Αυτο, για το πρωτο ατομο ειναι σαν ν εχει αγγιξει
την ευτυχια, αλλα τελικα να ξεγλιστρα σαν αμμος μεσα απο τα χερια του.

Αυτο βεβαια αποτελει τον παραγοντα, που καποια στιγμη τα δυο ατομα νοιωθουν, οτι δεν μιλανε την ιδια γλωσσα και στην δικη μου περιπτωση ηταν καθοριστικο, για να φερει επιτελους, ενα μερος συναισθηματικης
απεξαρτησης μετα απο εικοσι πεντε χρονια.

β) οτι σε πολλες περιπτωσεις συνυπαρχει καποια μορφη ασθενειας, η μπορει να προκυψει στην διαρκεια της σχεσης και βεβαια αυτο ξεπερνα τις ανθρωπινες δυνατοτητες.

Καρμικο, θεωρω στην συγκεκριμμενη δικη μου περιπτωση, οτι ο κρονος του συζυγου μου εκανε ακριβη
συνοδο με το βορειο δεσμο μου, με την εννοια οτι αυτος ο βορειος δεσμος επρεπε να εκφραστει,
κατι που θεωρω αναμενομενο καθως μεγαλωνουμε κι επαναδιαπραγματευομαστε την θεση μας στην ζωη.
(εννοειτα, ο κρονος του, εκανε ακριβη αντιθεση με τον νοτιο δεσμο μου,κατι που ετσι κι αλλιως
ονομαζουμε <καρμικο>).

Ωριμαζοντας λοιπον, θεωρω μοιραιο το γεγονος οτι ηθελα ν απελευθερωθω απο την πιεση του κρονου του
και να επαναπροσδιοριστω γενικοτερα.
Εχω πλεον την αισθηση, οτι η θεση του κρονου σε συνοδο με τον β. δεσμο, επιπλεον καθυστερησε παρα πολυ την δικη μου αναπτυξη σε αλλα θεματα που καθοριζονται απο το ζωδιο της συνοδου.

Εν κατακλειδι, σε μια υποθετικη δευτερη ζωη, δεν θα επελεγα αυτο το ειδος του μαθηματος.

katiakiss
28-08-2011, 01:34 PM
Καλημέρα Έφη,

Συμφωνώ κι εγώ με όσα μας γράφεις και καθόλου δεν υποβαθμίζω την καρμική υπόσταση της εμπλοκής Κρόνου\Ποσειδώνα. Θα έλεγα απλώς ότι προσωπική μου γνώμη είναι πως για να βιώσει ένα ζευγάρι τις πλευρές που περιγράφει το άρθρο, βασική προϋπόθεση είναι να εμπλέκονται δυναμικά οι προσωπικοί τους πλανήτες μέσα σε αυτόν τον σχηματισμό. Αλλιώς, εγώ και όλοι οι συμμαθητής μου θα έπρεπε να έχουμε ζήσει μεταξύ μας έντονα καρμικές σχέσεις, πράγμα που δεν ισχύει υπό την έννοια που το εξετάζουμε. Εμείς το βιώσαμε σαν μια όψη γενιάς , όπως πολύ σωστά αναφέρει και η Τίνα.

Με το μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σου, είναι για τον ρόλο που παίζει ο Κρόνος στην σύνοδο με τον Β.Δ. Στην συναστρία, οι πλανήτες που τοποθετούνται στον Β.Δ μας ωθούν στην εκπλήρωση του καρμικού μας προορισμού. Ο ρόλος του είναι να επιφέρει την ωρίμανση , την ανάληψη ευθυνών και σοβαρής στάσης. Ο Κρόνος του Α στον Β.Δ του Β , σημαίνει ότι το πρόσωπο του Κρόνου μπαίνει στην ζωή του προσώπου του Β.Δ με τον ρόλο του εμπειρότερου που παρέχει το κύρος και τον τρόπο να στηρίξει το πρόσωπο του Β.Δ σε ότι καλείται να εκπληρώσει, φωτίζοντάς του τον δύσκολο δρόμο.
Όμως, βαδίζοντας και κατακτώντας από τον δύσκολο δρόμο, είναι ένας σίγουρος τρόπος να εδραιώσεις τα κεκτημένα σου.

Θα έλεγα ότι είναι εσφαλμένο να θεωρείς ότι η μη ευτυχής κατάληξη έχει να κάνει με την αντίθεση του Κρόνου με τον Ν.Δ . Η ίδια η μη ευτυχής κατάληξη, μπορεί να είναι μέρος της εκπλήρωσης του Β.Δ σου.
Είναι λάθος να πιστεύεται ότι ο Β.Δ εμπλέκεται μόνο με ευχάριστα γεγονότα στην ζωή μας. Ο Β.Δ είναι το σημείο εκπλήρωσης του καρμικού μας προορισμού. Κανείς δεν λέει ότι ο καρμικός μας προορισμός είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μπορεί οι πνευματικές εμπειρίες που έχουμε να πάρουμε σε αυτή την ζωή να είναι δύσκολες και πολλές φορές δυσάρεστες. Αυτό δεν τις αποκλείει από το να είναι μέρος του Β.Δ μας.
Μπορεί να βίωσες τον Κρόνο του πρώην συντρόφου σου πιο δύσκολα, αν έχεις κάποιο πλανήτη σε ταυ-τετραγώνου με τους δεσμούς Σελήνης σου. Σε αυτή την περίπτωση ο Κρόνος του θα συμμετείχε σε έναν δύσκολο σχηματισμό που θα έκανε τον ρόλο του στην ζωή σου ανασταλτικό παράγοντα.

SAGIVI
28-08-2011, 04:21 PM
Καλημερα και σε σενα Κατια.

Οφειλω να πω οτι η καταληξη του γαμου δεν οφειλεται στην οψη κρονου-ν.δεσμου.
Την ανεφερα γιατι οσοι ασχολουνται με την καρμικη αστρολογια λενε, οτι αυτη η οψη δειχνει πως το ατομο του κρονου υπηρξε πιθανοτατα, ειτε γονεικη φιγουρα, ειτε αντιπροσωπευει μια μορφη εξουσιας και αρχης για το ατομο με τον ν.δεσμο, με οτι αυτο συνεπαγεται. Απο αυτη την αποψη εκανα την αναφορα.

Οσον αφορα στην συνοδο κρονου-β.δεσμου, απ την μια συμφωνω μαζι σου, στο οτι δηλαδη δεν ειναι δυνατον να εχουμε μονο ευχαριστες εμπειριες κ.λ.π ,(να μην ξαναγραφω οσα ηδη ανεφερες), ωστοσο
παντα θα πιστευω οτι ο κρονος ανακοπτει την εξελιξη του.(δεσμου) παρα τις εμπειριες που μπορει να προσφερει.Εχω δε καταληξει, πως το μεγαλυτερο μαθημα σ αυτην την περιπτωση, ειναι ν αναγνωρισει καποιος εγκαιρως τον χρονο,(κρονος) που ληγουν αυτα τα μαθηματα και να παρει τις αποφασεις του.

Δυστυχως ομως, αν εμπλεκεται η οψη κρονος-ποσειδωνας αυτο γινεται τρομακτικα δυσκολο. Εδω ειναι που συμφωνω απολυτα μαζι σου , στην εμπλοκη προσωπικων πλανητων.

Οχι δεν υπαρχει ταυ τετραγωνο στην συναστρια . Αλλα σε ρωταω τωρα και χαμογελαω μονη μου.

Τι να περιμενω απο ενα ωροσκοπιο, που εχει σεληνη,κρονο,πλουτωνα στον λεοντα, τετραγωνο με αφροδιτη στον σκορπιο? αρη στον 7ο οικο? Τι να περιμενω οταν εγω, εχω αρη στον καρκινο
στον 7ο? Θελω να πω, οτι παρα τους προσωπικους μου πλανητες στον ζυγο, που υποτιθεται οτι χαλαρωνουν την κατασταση, φαινεται το πραγμα.

Δυσκολη η ζωη στο σπιτι και στην καθημερινοτητα και σ αυτο δεν φταιει ο κρονος με τον ποσειδωνα, η ταση φαινεται απο ο γενεθλιο του καθ ενος ετσι κι αλλιως.:cheesy:

taurine
28-08-2011, 04:46 PM
Καλημερα και σε σενα Κατια.

Οφειλω να πω οτι η καταληξη του γαμου δεν οφειλεται στην οψη κρονου-ν.δεσμου.
Την ανεφερα γιατι οσοι ασχολουνται με την καρμικη αστρολογια λενε, οτι αυτη η οψη δειχνει πως το ατομο του κρονου υπηρξε πιθανοτατα, ειτε γονεικη φιγουρα, ειτε αντιπροσωπευει μια μορφη εξουσιας και αρχης για το ατομο με τον ν.δεσμο, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Καλησπέρα κι από εμενα.
Οφείλω να πω, πως είσαι εύστοχη 100%.
Ο δικός μου Κρόνος στον 8ο και στις 10 μοίρες του Λιονταριού
, ο Ν.Δ της κόρης μας στον 12ο και στις 10ο του Λιονταριού, και ο άντρας μου είναι Λιονταρι!

Να υποθέσω, πως αυτή η συναστρία μεταξύ μας, εκτός του ότι ισως να υποννοει πως γνωριζόμαστε από τα "παλια", λόγω οίκων, ζωδίου, και Κρόνου,μπορεί να θεωρηθει πως το ατομο του Κρονου ηταν καπως σκληρο? Να προσθεσω πως μεταξύ μας υπαρχει κι ενα τετραγωνο με Ποσειδωνα/Κρονου από τον Τοξότη/Παρθενο που με προβληματίζει.

SAGIVI
28-08-2011, 08:39 PM
Καλησπέρα κι από εμενα.
Οφείλω να πω, πως είσαι εύστοχη 100%.
Ο δικός μου Κρόνος στον 8ο και στις 10 μοίρες του Λιονταριού
, ο Ν.Δ της κόρης μας στον 12ο και στις 10ο του Λιονταριού, και ο άντρας μου είναι Λιονταρι!

Να υποθέσω, πως αυτή η συναστρία μεταξύ μας, εκτός του ότι ισως να υποννοει πως γνωριζόμαστε από τα "παλια", λόγω οίκων, ζωδίου, και Κρόνου,μπορεί να θεωρηθει πως το ατομο του Κρονου ηταν καπως σκληρο? Να προσθεσω πως μεταξύ μας υπαρχει κι ενα τετραγωνο με Ποσειδωνα/Κρονου από τον Τοξότη/Παρθενο που με προβληματίζει.

Tαυρινα μου, νομιζω οτι ο ηλιος του ανδρα σου στον 12 οικο της κορης σου και σε συνοδο με τον
ν.δεσμο της θα διευκολυνει παντα την εκτονωση του υποσυνειδητου της.
Η επαφη του ηλιου ενος ατομου με τον νοτιο δεσμου ενος αλλου, δειχνει μια καλη σχεση του
<παρελθοντος>.

Τωρα οσον αφορα στον κρονο, αναφερθηκα στην συνοδο κρονου-β.δεσμου και κρονου-ν.δεσμου,
σε μια σχεση.
Η σκετη συνοδος ηλιου-κρονου σε μια συναστρια, φανταζομαι οτι ερμηνευεται οπως εχουμε διαβασει ολοι μας μεχρι τωρα.

:love:

SAGIVI
28-08-2011, 08:49 PM
ΩΠ........

Τωρα, ειδα οτι ο κρονος σου κανει συνοδο με τον ν.δεσμου του παιδιου.

Πραγματι λοιπον, αυτη η οψη υποδεικνυει ακομη και μια σχεση δασκαλου-μαθητη. Δεν ειναι παντα σκληρη, οπως μια συνοδος με τον
πλουτωνα.

Οπωσδηποτε ομως, επαναλαμβανονται μαθηματα του παρελθοντος
που δεν ειχαν εμπεδωθει καλα.

Με το μαλακο λοιπον, γιατι δεν ξεχναω οτι εχεις κι εναν αρη στον κριο.
(εχω μαμα κριο και ξερω τι παθαινετε,οταν θελετε να περασει το δικο σας.:laugh::laugh::laugh:)

:love:

Χρυσάνθη Σπίγγου
28-08-2011, 09:16 PM
Αυτο λέω και εγώ Savigi,

Εχεις δίκηο! Με έναν Αρη στον Κριό στον 1ο οίκο, που έχω και εγώ πάει σου πω ότι έχεις αδικο;

Εχω ειλικρινή Αρη όμως. Ε λοιπόν, όχι δεν πάει.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

taurine
28-08-2011, 10:04 PM
Σας ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σας!
Η αλήθεια είναι πως με τον Κρόνο δεν είμαι αυτό που λέμε η μαμα που κακομαθαίνει, αντιθέτως γεννήθηκα με Κρόνο στο Λιοντάρι, συνεπώς ξέρω από όρια, και εξακολουθώ να τα επιβάλλω και στο παιδί μου. Φοβάμαι όμως να μην εκληφθεί αργότερα ως σκληρότητα..:unsure:

Για να μην ξεφεύγω όμως από το φορουμ, η σχέση Κρονου / Ποσειδώνα είναι δύσκολη, δυσανάγνωστη και δυσεπίλυτη. Δεν σας κρύβω πως ακόμη, λόγω άγνοιας της σημασίας της, τη φοβάμαι.
Στο παρελθόν μία σύνοδος Κρόνου/Ποσειδώνα σε συναστρία, εκτός του ότι με γέμισε πόνο και οργή, μου "χάρισε" αυτό που πάντα μισούσα: Καχυποψία.

μανταλένα
29-08-2011, 10:36 AM
Η επαφη του ηλιου ενος ατομου με τον νοτιο δεσμου ενος αλλου, δειχνει μια καλη σχεση του
<παρελθοντος>.
Συγνώμη., δεν έβαλα σωστά την παράθεση (Από Sagivi)
Θα μπορούσαμε πούμε κάτι παρόμοιο για την τοποθέτηση του Ν. Δεσμού του άλλου στο Μεσοδιάστημα ΄Ηλιου-Σελήνης μας, (12ος)..;(Σημ.,στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλα μεσοδ. όπως Αφροδ/Πλούτωνα., Αφροδ/Ουρανού., Ερμή/Ποσειδ.)... Ενισχύεται η "σύνδεση" αυτή με την σύνοδο του Χείρωνά του με τον Β.Δεσμό μου..;Ευχαριστώ..

katiakiss
29-08-2011, 12:13 PM
Συγνώμη., δεν έβαλα σωστά την παράθεση (Από Sagivi)
Θα μπορούσαμε πούμε κάτι παρόμοιο για την τοποθέτηση του Ν. Δεσμού του άλλου στο Μεσοδιάστημα ΄Ηλιου-Σελήνης μας, (12ος)..;(Σημ.,στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλα μεσοδ. όπως Αφροδ/Πλούτωνα., Αφροδ/Ουρανού., Ερμή/Ποσειδ.)... Ενισχύεται η "σύνδεση" αυτή με την σύνοδο του Χείρωνά του με τον Β.Δεσμό μου..;Ευχαριστώ..Καλημέρα Μανταλένα,

Σε μια συναστρία , κατά την γνώμη μου, το τελευταίο πράγμα που κοιτάζουμε είναι αυτού του είδους οι σχέσεις και επαφές με διάφορα σημεία. Λέγοντας σημεία εννοώ τους δεσμούς Σελήνης , τα μεσοδιαστήματα ή τους κλήρους που δεν είναι ουράνια σώματα, αλλά σημεία με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.
Εξαιρώντας τους δεσμούς Σελήνης, από όλα αυτά, τα μεσοδιαστήματα έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσωπικά έχω δει ότι κάτω από προϋποθέσεις δουλεύουν (να μην επεκταθούμε εδώ γιατί είναι άλλο το θέμα μας). Όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι τολμηρό να μελετάμε σχέσεις σημείων στην συναστρία.

Οι δεσμοί Σελήνης, από μόνοι τους, είναι ένα ευαίσθητο κεφάλαιο στην αστρολογία που σηκώνει πολλές συζητήσεις . Παραμένει σχεδόν ασαφής ο τρόπος που εκφράζεται η σχέση των δεσμών του ενός με πλανήτες του άλλου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μεσοδιαστήματα. Αν λοιπόν δεν έχουμε εντελώς σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο επίδρασης αυτών των σημείων -σε πρακτικό επίπεδο- πως μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα της όποιας αλληλεπίδρασης σε μια συναστρία;

Η πολλαπλή σύμπτωση του χάρτη σου να συμπίπτουν παραπάνω από ένα μεσοδιαστήματα στις ίδιες μοίρες, είναι κάτι που προσωπικά θα το παρακολουθούσα στενά κρατώντας σημειώσεις για τον πιθανό τρόπο λειτουργίας τους στο προσωπικό μου ωροσκόπιο (είναι κάτι που το κάνω έτσι κι αλλιώς). Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να παρατηρείς και να καταλάβεις περισσότερα από ότι μπορεί να διαβάσεις από δω κι από κει. Όταν θα έχεις διασταυρώσει πολλές φορές κάποια συμπεράσματά σου, τότε θα έχει κάποιο νόημα να ασχοληθείς με το τι μπορεί να συμβαίνει όταν το σημείο αυτό διεγείρεται από κάποια κορυφαία όψη συναστρίας.

Υδροζυγός
31-08-2011, 02:35 PM
Στην συναστρία με τον άνθρωπό μου βλέπω πώς έχω Ποσειδώνα σε τετράγωνο με τον Κρόνο του. Έχω φύγει μακρυά του για επαγγελματικούς λογους εδώ και ενάμιση χρόνο. Η σχέση κρατάει αλλά έχει πολλές δυσκολίες λόγω απόστασης. Στο άρθρο σας βλέπω πολλά από την σχέση μου αυτή.................
Ευχαριστώ πολύ