View Full Version : [Συζήτηση] Σελήνη - Πλούτωνας: Κόλαση (2)
Χρυσάνθη Σπίγγου
19-08-2011, 02:17 PM
Τα πιο αδύναμα από αυτά τα άτομα – εκείνων δηλαδή που οι γενέθλιες όψεις άλλων πλανητών δεν τα ενισχύουν κάπως – ζουν την προσωπική τους κόλαση. Στις περισσότερες περιπτώσεις - για να μην πω όλες - είθισται το άτομα αυτά, όταν πια ενηλικιωθούν, να συναντήσουν με τρόμο το θεοσκότεινο λαβύρινθο των δαιμόνων όπου μεταφράζονται σε αναπάντητα γιατί, απορίες, φόβους και ενδόμυχες φοβίες, ανεξήγητες ανησυχίες και αγωνίες. Αργά ή γρήγορα έρχονται αντιμέτωπα με τις σκιές όχι μόνο του δικού τους παρελθόντος, αλλά και εκείνες των προπατόρων τους. Αυτό συμβαίνει ειδικότερα σε εκείνα τα παιδιά που φέρουν το “στίγμα” της προσφυγιάς, της καταναγκαστικής βίαιης εκδίωξης ή άλλων κοινωνικών ή πολιτικών αναταραχών που βίωσαν στην παιδική τους ηλικία.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Σελήνη - Πλούτωνας: Κόλαση (2) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1%C F%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-2-a-13353/)
magneto
19-08-2011, 05:20 PM
Και τώρα μπορούμε όσες έχουμε σκληρή όψη Σελήνης/Πλούτωνα να πιαστούμε χέρι χέρι και να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγκου.
Χρυσάνθη Σπίγγου
19-08-2011, 05:57 PM
magneto καλησπέρα,
Με ή χωρίς το χορό του Ζαλόγγου, εγώ που έχω μία υπέροχη όψη Σελήνης-Ηλιου-Δία-Πλούτωνα Ποσειδώνα δεν θα σε ακολουθήσω.
Τόσο εσένα όσο και σε όλους, θα πρότεινα μάλλον, να δείξετε λίγη εγκράτεια ακόμα, καθώς επακολουθεί και ένα άλλο -ηπιότερο μεν - αλλά ως προς τις προεκτάσεις του ακόμα πιο επεξηγηματικό άρθρο Ηλιου -Πλούτωνα. Εμ τι θα αφήναμε τους άντρες απέξω;
Να πω πως, η περιγραφή τη επιρροή του Πλούτωνα δεν μπορεί και δεν πρόκειται ποτέ - το ποτέ μου πρόσεξε το σε παρακαλώ - να εξαντληθεί αρκούντος.
Οπως και κανενός άλλου πλανήτη βέβαια.
Oμως το σκεπτικό μου πίσω από την κοφτερή γλώσσα και του δεύτερου μέρους που χρησιμοποίησα είναι γιατί, θέλω να φτάσω όχι μόνο το κόμπο στο χτένι, αλλά για να πω σε όλους σας, πως πρώτη εγώ και καλύτερη ούτε το χορό χόρεψα αλλά ούτε και μέχρι τώρα πέθανα όπως διαπιστώνεται.
Απλώς καθώς είμαι πολύ μεγαλύτερη σας, έζησα τις ατυχείς εκφάνσεις του, αλλά από την άλλη είχα και την τύχη, να απολαύσω και να συνεχίζω να απολαμβάνω τα δώρα του! Αυτή είναι άλλωστε η πεμπτουσία του όλους θέματος περί Πλούτωνα.
Πριν λοιπόν χυθεί όλος ο καφές, ετοίμασε τον με καιμάκι, πάρε τσιγάρο, και θέση στο μπαλκόνι, να απολαύσεις και εσύ και όλοι το τρίτο μέρος.
Αν ακόμα και τότε, θα συνεχίσεις να θες να χορέψεις το χορό του Ζαλόγγου, ας οργανώσουμε ένα Σεληνιακοπλουτώνιο "πάρτυ μοιρολογήματος" πρώτα.
Τι θα έλεγες για την παραπάνω σκέψη;
Φιλικά,
Χ.Σ
Υ.Γ. Ελπίζω το black humor μου να μην σε χάλασε. Αλλά μιας και μίλησες για τις κορασίδες του Ζαλόγγου, εμ ............ο νοών νοείτο!
doukas
19-08-2011, 06:08 PM
Ωραίο και με κοινωνικές προεκτάσεις το κείμενο της Κας Σπίγγου, όσα έχει γράψει αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό άτομα τα οποία γνωρίζω και έχουν τέτοιες όψεις. Επιπλέον κατά την ταπεινή μου άποψη , τα κείμενα δεν αποτελούν αφορισμό ή αρρώστια στο ωροσκόπιο ενός ατόμου - όλοι θα'χουμε φαντάζομαι σκληρές όψεις , αλλά διαγνωστικό εργαλείο. Δηλαδή : έχω μια όψη , η οποία δηλοί το τάδε πράμα. Και πως την ξεπερνάμε; Ίσως πολλοί άνθρωποι να την ξεπέρασαν είτε χωρίς να το κατάλαβαν (φαντάζομαι κυρία Σπίγγου , είναι ίδιον του Πλούτωνα η θεραπεία , αναγέννηση χωρίς να το αντιληφθεί το υποκείμενο/ο πάσχων) , είτε με άλλες όψεις όπως προανέφερε η γράφουσα.
Σε κάθε περίπτωση , δεν νομίζω ότι είναι τυχαίες και οι αντιδράσεις και με ποια έννοια. Ότι ένα θέμα που αφορά τον Πλούτωνα , έχει και την ανάλογη αντιμετώπιση. Δηλαδή , αντίδραση, "απέλαση του κακού" , εξορκισμός και όλα τα σχετικά. Μήπως τελικά δεν είναι τυχαίο;
Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι απλούστερα. Αναγνωρίζοντας τέτοιες όψεις και την σημασία τους, βάζουμε έναν λίθο στην:
1) διάγνωση μιας κατάστασης
2) θεραπεία της
όπως προείπε και η συγγραφέας του άρθρου, το αποτέλεσμα κάθε προσπάθειάς μας να αναγεννηθούμε είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Οι πλανήτες είναι απλώς "πληροφοριοδότες" και η τάση του ατόμου προς κάποια κατεύθυνση.
Χρυσάνθη Σπίγγου
19-08-2011, 06:12 PM
Παιδιά γεια σας,
Ευχαριστώ όλους που με ανεχθήκατε και αντέξατε το very black της πλουτωνουπόθεσης!
Γενικότερα δε, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσους εμφανώς ή αφανώς του side, μου έδωσαν πολλά πρόσθετα ερεθίσματα, αλλά προπάντων την ευκαιρία, να ξεφύγουμε από την ωραιοποιημένη και εν πολλώ μάλλον κενή αέρος αστρολογία.
Επιτέλους ας μάθουμε και κάτι διαφορετικό!
Θα ήθελα επί τη ευκαρία να σας προετοιμάσω για μία νέα σειρά άρθρων σχετικά με την εντελώς νέα αλλά συγχρόνως καταπληκτική προσέγγιση των πληγέντων κομμάτιων μας, διαμέσω της Κυβερνητικής -Συστημικής Αστρολογίας!
Οχι απλώς υπόσχεται πολλά, αλλά μας ανοίγει νέους δρόμους αυτοθεραπείας και βαθιάς κατανόησης του σφραγιδόλιθου της "μοίρα" μας!
Για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά, να τονίσω πως -παρά τις οικτρές πλουτώνιες όψεις στο γενέθλιο μου - είμαι ένα αισιόδοξο, θετικό, πολύ συντονισμένο με τα μέσα μου άτομο - και όπως καλή ώρα σας τόνισε πολλάκις και η Κάτια με το δικό της μεστό λόγο, όπως ενός κακού μύρια έπονται, άλλο τόσο ενός Πλουτώνιου καλού επίσης μύρια βρίσκονται μπροστά μας.
Ας το διασκεδάσουμε λοιπόν, και εν αναμονή του 3ου μέρους, ας αρχίσουμε να ξαλαφρώνουμε.
Φιλικά, και πολλά φιλιά εκ του μακρόθεν, σε όλους ανεξαιρέτως.
Χρυσάνθη
Χρυσάνθη Σπίγγου
19-08-2011, 07:37 PM
Καλησπέρα Γιώργο μου,
Σε ευχαριστώ έτσι απλά.
Ξέρεις καλέ μου, αν και δεν είμαι οπαδός καμίας ανατολίτικης φιλοσοφίας και κανενός Δαλάι Λάμα, αλλά αποκλειστικά λάτρης της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας -αν και όχι ειδήμων επ'αυτής εννοείται - ως όμως εκπρόσωπος της αστρολογίας τόσα κα τόσα χρόνια, και πολύ ενεργό μέλος άπειρων σχετικών σεμιναρίων στην ψωροκώσταινα την Ευρώπη, σιχάθηκα την θέση όλων των νεότερων φιλοσόφων, ψυχολόγων και αστρολόγων πολύ περισσότερο, της Δύσης.
Ο λόγος αυτής της απαρέσκειας είναι προφανής. Ελεος πια.
Ολες οι σκέψεις, οι προσπάθειες, οι προσεγγίσεις μας κ.λ.π, -ειδικότερα των πιο επιφανών αστρολόγων - γύρω από τα συναισθήματα αναπτύσσεται περισσότερο γύρω από τον τρόπο που αυτά διευκολύνουν τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και λιγότερο γύρω από το πως μπορούμε ή τι θα ήταν καλό να κάνουμε ώστε να τελειοποιήσουμε την εσωτερική μας φύση.
Εστιαζόμαστε πάρα πολύ στον εαυτό μας. Στο πως θα κερδίσουμε την εκτίμηση, το θαυμασμό, την αγάπη την αποδοχή των άλλων, αλλά πολύ λιγότερο στην προσπάθεια να εναρμονίσουμε τον εαυτό μας εσωτερικά.
Πλάκα -πλάκα δεν καταλαβαίνουμε καν, πως τα συναισθήματα αυτά πολύ περισσότερο οι ηθικές αρχές που μας διέπουν αφορούν τελικά στο σύνολο τους όλες τις κοινωνικές μας σχέσεις.
Ετσι, κατά την δική μου επίσης ταπεινή άποψη, αν δεν έχει κανείς καταφέρει μία τουλάχιστον διαφορά μεταξύ των κατωτέρων και ανωτέρων απολαύσεων, ή μεταξύ των διαφόρων τύπων ευτυχίας και ευδαιμονίας τότε τι στο καλό καθόμαστε κσι στέλνουμε ραβασάκια οι μεν στους δε;
Η δική μου σκέψη πάει στον αριστοτελικό όρο "ευδαιμονία", που τείνουμε να τον μεταφράζουμε ως ευτυχία αλλά που σήμερα πια, είναι νομίζω καιρός να τον αποδίδουμε ως "ευδοκίμηση".
Γιατί το λέω αυτό; Οπως το φυτό δεν χρειάζεται να νιώσει ευτυχισμένο για να ευδοκιμήσει, άλλο τόσο και ο άνθρωπος δεν μπορεί να ευτυχήσει αν πρώτα δεν ευδοκιμήσουν τα μέσα του.
Ο Πλάτωνας λέει ότι ο ενάρετος είναι και ευτυχισμένος και ο ευτυχισμένος ενάρετος. Αυτά αναγκατικά πάνε μαζί. Αυτή όμως η ευτυχία δεν άπτεται της έννοιας ενός παιδιού που παίρνει τα δώρα του τα Χριστούγεννα.
Κοτολογίς, οι αξιώσεις του να είναι κανείς και καλός και ενάρετος, είναι πολύ σκληρές. Συχνά απαιτείται να θυσιάσει κανείς όλα εκείνα που του προσφέρουν ευτυχία.
Αν λοιπόν αστρολογικά μιλώντας δεν θυσιάσεις την ευδαιμονία μίας ευτυχούς πρόβλεψης έναντι της αναγνώρισης ότι όσο ευοίωνη και εάν είναι μία πρόβλεψη, δεν θα νιώσει κανείς έτσι ή αλλιώς ευτυχής, εάν πρώτα δεν έχει μπει το πνεύμα εκείνης της ηθικής που ενέχει αγώνα ενάντια στα στραβά κακά και ανάποδα του εαυτού μας.
Δεν ευελπιστώ να συμφωνήσεις αλλά να νιώσεις!
Για να δούμε anyway το τι θα έχουμε λοιπόν να πούμε με το επόμενο άρθρο Ηλιου -Πλούτωνα.
Φιλικά,
Χρυσάνθη
magneto
19-08-2011, 11:21 PM
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι γράφετε.
maria76
20-08-2011, 12:39 AM
Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι γράφετε.
Τι εννοείς?Το άρθρο δεν κατάλαβες?Εγώ το βρήκα κατανοητό,σου περιγράφει την επιρροή που δέχονται οι άνθρωποι,όταν στο γενέθλιο χάρτη τους έχουν όψη Σελήνης-Πλούτωνα.
magneto
20-08-2011, 01:10 AM
Εννοώ ότι στα συγκεκριμένα άρθρα της η κυρία Σπίγγου είναι απότομη και απόλυτη,χρησιμοποιώντας ξύλινη γλώσσα,ενώ στα σχόλιά που γράφει στη συνέχεια,δεν έχει ούτε το ίδιο ύφος,ούτε και την ίδια σκληρότητα. Δε μπορώ να βγάλω ένα συμπέρασμα. Οι αστρολογικές μου γνώσεις είναι σχεδόν αμελητέες και μου είναι πολύ δύσκολο να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.
Χρυσάνθη Σπίγγου
20-08-2011, 02:09 AM
Δικό μου το λάθος magneto ,
Παρασυρόμενη από όλους εκείνους τους αναγνώστες μας οι οποίοι είναι ήδη αρκετά καλοί γνώστες της αστρολογίας, αλλά και γιατί περί Πλούτωνα έχουν γραφτεί προηγούμενα πληθώρα άρθρων, θέλησα να παρουσιάσω τις εκφάνσεις των επιρροών του, όπως αυτές πραγματώνονται στην πραγματική μας ζωή.
Καλώς ή κακώς, είναι μεγάλη πληθώρα όλων εκείνων που η γλώσσα την οποία λόγω Πλούτωνα βίωσαν, δεν ήταν απλώς ξύλινη αλλά τσεκουράτη. Γαι δε τα αφτιά ενός οιουδήποτε ευαίσθητου ανθρώπου εξαιρετικά επώδυνη!
Αλλο τόσο και η σκληρότητα που πολλοί -πολύ περισσότεροι από ότι θα άρεσε στον καθένα μας - με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι. Εξ αυτού του λόγου και η σκληρότητα με την οποία περιέγραψα κάποια από τα συμβάντα που πολλοί άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωποι στην πραγματική τους ζωή.
Τόσο ως άνθρωπος όσο όμως και λόγω της έμφυτης ιδιοσυγκρασίας μου, είμαι πράγματι ευαίσθητη, συμπονετική, και συγκαταβατική.
Αυτό όμως δεν αλλάζει μία ουσιώδη πραγματικότητα. Αν προσεγγίζουμε τα αστρολογικά δρώμενα μόνο μέσω μία ωραιοποιημένης και εξ απαλών ονύχων ματιά, τότε, πιστεύω και εγώ όντως ότι είναι δώρον άδωρο να μιλάμε για τον επίσης τόσο σκληρό πλανήτη όπως αυτές του Πλούτωνα.
Του οποίου από την άλλη, το βαθύτερο νόημα του -όπως και από την συνέχεια άλλων σχετικών άρθρων και εσύ θα διαπιστώσεις - δεν συνιστά με κανένα τρόπο να φαντάζεται κανείς τις άσχημες πλευρές του -μιας και για τις καλές του πλευρές θα μιλήσω αργότερα - καταλήγοντας κατόπιν της πρώτης γνωριμίας του με αυτόν, σε ένα τόσο ακραίο επίπεδο ώστε να σκέφτεται κανείς να ριχτεί στο φαράγγι του Ζαλόγγου.
Πόσο μάλλον όταν αυτού του είδους η θυσία εκείνων των γυναικών συνέβαλε και στον μοιραίο θάνατο των άμοιρων παιδιών τους! Μήπως άραγε -αναρωτιέμαι τώρα εγώ - είτε οι μανάδες είτε τα παιδιά τους είχαν επίσης σκληρές Πλουτώνιες όψεις ώστε προκειμένου να αποφύγουν την τυραννία και τον ζυγό των Τούρκων προτίμησαν την λύτρωση τους με τον θάνατο, παρά να αγωνιστούν για την ζωή την δική τους και εκείνη των παιδιών τους;
Κλείνοντας να πω λοιπόν, ότι μιας και είσαι ένα καινούριο μέλος μας, διάβασε όσο περισσότερο και όσο πιο τακτικά μπορείς, ακόμα και από πολλές άλλες ποικίλες πηγές, ώστε να έχεις και ένα καλύτερο μέτρο σύγκρισης όχι μόνο για το τι γράφω εγώ, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος δεν χρησιμοποιεί ούτε ξύλινη γλώσσα και προπάντων την ίδια σκληρότητα με την δική μου, άσχετα εάν αυτή εκπροσωπεί -επαναλαμβάνω - τις ιδιότητες αυτού του επίσης σκληρού πλανήτη.
Τελειώνοντας να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη -που είτε δίκαια είτε άδικα - τάραξα τα λιμνάζοντα συναισθήματα σου.
Φιλικά,
Χ.Σ
mariannoyla
20-08-2011, 03:00 AM
καλημερα,σας παρακολουθω πολυ καιρο και διαβαζω με εξαιρετικο ενδιαφερον τα αρθρα σας!!!δεν επαιρνα την αποφαση να σας στειλω καποιο μυνημα, αλλα ποτε δεν ειναι αργα!!!εξαιρετικα τα αρθρα σας κ. Σπιγγου και πολυ κατατοπιστικα. Θα ηθελα να σας ρωτησω τι συμβαινει με τις ευνοϊκες οψεις σεληνης-πλουτωνα;και τι ειδους επιπτωσεις εχει στην ψυχοσυνθεση μιας γυναικας;Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
χαρη σε σας κατανοησα πολλα στοιχεια τοσο της δικης μου συμπεριφορας οσο και των δικων μου ανθρωπων!Εχω μια κορουλα με γενεθλια οψη σεληνης στην παρθενο στον 7 οικο σε τριγωνο με τον πλουτωνα στο αιγοκερω στον 11 οικο.Αν μπορειτε να με διαφωτισετε!Γιατι θεωρω οτι ειναι προτιμοτερο να προλαβαινεις το κακο απο το να το θεραπευεις !Και παλι ευχαριστω θερμα!!!Γνωριζω πως απο μονη της μια οψη δεν λεει πολλα χρειαζεται ολος ο αστρολογικος χαρτης, ομως αν μπορουσατε να μου λεγατε κατι θα το εκτιμουσα πολυ!!!
SAGIVI
20-08-2011, 03:30 AM
Και τώρα μπορούμε όσες έχουμε σκληρή όψη Σελήνης/Πλούτωνα να πιαστούμε χέρι χέρι και να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγκου.
magneto, σε παρακαλω να θυμασαι οτι το αρθρο αναφερεται σε μια μεμονωμενη οψη.
Ευτυχως, για τον μεσο ορο των ανθρωπων, υπαρχουν αλλες υποστηρικτικες οψεις στο ωροσκοπιο, που αμβλυνουν τ αποτελεσματα. Να θυμασαι επισης οτι υπαρχουν κι αλλες δυσαρεστες οψεις, οπως οι συνοδοι,τα τραγωνα και οι αντιθεσεις των πλανητων σεληνη-κρονος, σεληνη-ποσειδωνας, ερμη-πλουτωνα, αφροδιτη-πλουτωνα κ.λ.π, με στεναχωρα αποτελεσματα.
Εννοω οτι λιγο-πολυ, ολοι εχουμε καποιες τετοιες οψεις στο ωροσκοπιο μας και καποτε ενεργοποιουνται
για ολους μας. Αυτο δεν σημαινει, ευτυχως, οτι βιωνουμε ολες τις εκφανσεις, που περιεχουν οι οψεις αυτες, ουτε οσοι εχουν την οψη σεληνης-πλουτωνα, θα βιωσουν υποχρεωτικα ολα οσα αναφερονται στο αρθρο. Αρκει να κοιταξεις στο περιβαλλον σου,(οικογενειακο, φιλικο, εργασιακο) και θα βγαλεις τα συμπερασματα σου.
Για να σου δωσω ενα παραδειγμα. Η οικογενεια σου εχει μεταναστευσει?
stellamou
20-08-2011, 11:15 AM
με τοσες καταιγιστικες πληροφοριες αυτης της "τοσο δυσκολης οψης"πραγματικα θα ηθελα να διαβασω τη λυτρωση αυτων των ανθρωπων..μια πρωτη απαντηση βεβαια την πηρα απο το παραπανω αρθρο της κας σπιγγου αλλα εχω εναν δισταγμο..εχωντας ασχοληθει με την ψυχολογια..και δη την παιδικη ψυχολογια λογω επαγγελματος...
αυτοι οι ανθρωποι μπορει για να ξορκισουν τα φαντασματα που τους κατατρεχουν να θελουν να καταφυφουν στην δημιουργια απογονου..η εστω να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο μεσω της διαπεδαγωγησης παιδιων..το ερωτημα ειναι ομως αλλου.."ποσο καταλληλοι ειναι να το κανουν επι της ουσιας αυτο??με τετοια παιδικα -ψυχικα τραυματα...οταν δεν εχουν οριοθετησει μεσα τους την εννοια της αγαπης...πως μπορουν να δωσουν...και ιδιως μιλωντας για παιδια!που δεν εχουν την ωριμοτητα..να διαχειριστουν τετοιες συμπεριφορες και να τις κατανοησουν...
οταν στην ουσια οι παιδαγωγοι τους το μονο που θα κανουν ειναι μεσα απο τα ιδια να αναπληρωνουν δικα τους συναισθηματικα κενα...οσο αυτο γινεται βεβαια!
καπως ετσι γινονται και οι ιδιοι παραδειγματα προσ μιμηση των γονιων τους και οχι προσ αποφυγη..και τελικα η ιστορια απλα"επαναλαμβανεται"!!:cry:
Χρυσάνθη Σπίγγου
20-08-2011, 11:22 AM
Πρωτεύον και κυρίαρχος κανόνας κάθε παιδιού που κατά την στιγμή της γέννησης του έφερε αυτό τον συνδυασμό, είναι, η/ο «τροφός», ή η μητέρα, το άμεσο άτομο της κηδεμονίας του όποιο και εάν είναι αυτό, να είναι καλή, τρυφερή, στοργική, και συναισθηματικά παρούσα. Μόνο έτσι το παιδί βρίσκει τις ισορροπίες του. Αναπτύσσει μέσα του ένα βασικό στοιχείο. Την εμπιστοσύνη! Καμία μητέρα δεν γεννήθηκε με σπουδές και δίπλωμα μητρότητας, και καμίας μητέρας, οι προδιαγραφές δεν είναι τέτοιες ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους συναισθηματική αμέλεια προς το παιδί της. Ας μην γελιόμαστε, μία μητέρα επιβαρύνεται συνεχώς ως άτομο, και δη πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο άτομο –τον πατέρα, μία ελεύθερη γυναίκα κ.λ.π – είναι εκείνη που πρέπει να σηκώσει το μέγιστο βάρος και την ευθύνη για την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού της. Από οποιαδήποτε οπτική γωνία και αν εξετάσει κανείς αυτή την όψη, - καλή ή κακή – η συνειδητή και πηγαία έκφραση αποδοχής, σεβασμού, κατανόησης και αγάπης, είναι τα συστατικά και τα αντίδοτα μίας τέτοιας όψης. Η μητέρα καθώς φροντίζει τα παιδιά της, είτε επειδή δεν έχει ωριμάσει η ίδια ως άτομο, είτε επειδή έχει δυσκολίες στο γάμο, είτε γιατί άλλοι διάφοροι λόγοι δεν της επέτρεψαν να αφοσιωθεί πλήρως στο ρόλο της, δεν μπορεί να είναι και ο απανταχού παρών συναισθηματικός φύλακας των παιδιών της, όσο και εάν θα το ήθελε και το ποθεί ή ίδια. Λόγω της αναπηρίας του αδελφού της μία φίλη μου παραμελήθηκε, παραγκωνίστηκε, ήρθε σε δεύτερη μοίρα τρόπον τινά. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπήθηκε από την μητέρα της. Όμως τι να κάνει μία μητέρα όταν η ενέργεια της αναλώνεται σε ένα ανάπηρο παιδί και το άλλο παιδί –που γεννήθηκε με όψη Σελήνης αντίθεση συνόδου Δία /Πλούτωνα, έρχεται δεύτερο αναγκαστικά; Δεν θα ήθελα λόγω της προσπάθειας μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμα όλων σας που με αγωνία με ρωτάτε το ένα ή το άλλο, .να κάνω κατάχρηση χώρου/χρόνου/υπομονής των υπολοίπων αναγνωστών ώστε να θεωρώ άπρεπο να το ότι επεκτείνομαι τόσο. Εντούτοις να πως κάτι τελευταίο. Όπως και σε ένα από τα επόμενα άρθρα Ήλιος –Πλούτωνας τονίζω, -δυστυχώς αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια – πως η αστρολογία και το βαθύτερο νόημα της, και η γενικότερη σημασιολογία της βάλλεται όταν χρησιμοποιείται και μεταφέρεται αποσπασματικά. Ανέκαθεν άποψης μου ήταν, πως η αστρολογία θα έπρεπε να σπουδάζεται σε σοβαρά και ελεγχόμενα πανεπιστήμια. Και όχι να μεταφέρεται ως κακόπιστες αντιγραφές από εφημερίδες, σάιτ, και βιβλιαράκια. Δυστυχώς, πλην Ελβετίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Αγγλίας , Αμερικής, όπου γίνεται αρκετή σοβαρή προσπάθεια και σκληρή δουλειά, από διακεκριμένους επιστήμονες –ψυχολόγους, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να την χρησιμοποιούμε αποσπασματικά. Και εν προκειμένω κάλιο έτσι παρά τίποτα. Για να αποφεύγονται λοιπόν οι παρερμηνείες, οι διαστρεβλώσεις, και για να μην εγείρονται εσφαλμένες εντυπώσεις, το μόνο που μένει για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα στον τομέα αυτό, διάβασμα, εμβριθής μελέτη, εγκράτεια, και κυρίως υπομονή κει επιμονή είναι η κοντινότερη λύση για όλους μας.
Φιλικά,
Χ.Σ
Χρυσάνθη Σπίγγου
20-08-2011, 11:51 AM
Ποιος/ποια δεν είναι εκείνος/εκείνη που δεν πασχίζει για το καλύτερο δυνατόν για το παιδί του! Ας μην θλιβόμαστε, και ας μην αφήνουμε τον εαυτό μας να πέφτει σε αγωνίες. Να θυμάστε όλοι, πως πολλά εξαρτώνται επίσης από τις πεποιθήσεις, την νοοτροπία τις θεωρήσεις γενικότερα ενός κράτους. Εμείς όλοι στην Ελλάδα, νομίζουμε ότι πρέπει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ! Αχ φίλοι μου ας ξεφύγουμε και από αυτή την εσφαλμένη αντίληψη. Αντί αυτού ας σκεφτούμε επιτέλους, ότι ο καλός και Πανάγαθος Θεούλης μας, μεριμνεί για εμάς! Και, μας δίνει τόσα όσα κανείς μπορεί να αντέξει. Το να θέλουμε ή να πιστεύουμε πως μπορεί εμείς οι γονείς να κάνουμε άπαντα ώστε να αποφευχθούν οι όποιες κακοτοπιές είναι μέγα λάθος. Καλώς ή κακώς, η ψυχή, οποιαδήποτε οντότητα γενικά, καλείται η ίδια –είτε με καλούς ή όχι γονείς , είτε με άλλα δυσάρεστα γεγονότα – να ωριμάσει να αναπτυχθεί να εξελιχθεί και προπάντων να «ευδοκιμήσει» μόνον αφότου έζησε τις διάφορες συναισθηματικές καταπτώσεις. Οποιες και εάν είναι αυτές. Εάν αυτό δεν γίνει από όλους μας κατανοητό, έ τότε άντρες γυναίκες, βαλλόμενοι γενικά, αντί να παλέψουμε με αισιοδοξία, υπομονή και επιμονή για το καλύτερο, ε ναι, τότε ας ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας, και βουρ στο φαράγγι του Ζαλόγγου! Εγώ πάντως να είστε όλοι σίγουροι ότι δεν θα έρθω μαζί σας! Θα μείνω εδώ και μετά χαράς θα πιω όλο το ποτήρι της μοίρας μου, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι παρά τα πάμπολλα δεινά και που ως παιδί και ως ενήλικη έζησα, πάλεψα.Πάλεψα πολύ –πολύ σκληρά. Κατάφερα να δω και να ανακαλύψω, πως μέσα από τις διαθέσεις και το ταμπεραμέντο μου, βρίσκω καθημερινά το σωστό προιόν της μάθησης. Αποτέλεσμα; Tελικό προιον της ζωής μου να είναι η φρόνηση. Παρέα της, η σκέψη ότι καλό –κακό πάνε χέρι –χέρι. Σημασία έχει λοιπόν, η αποδοχή αυτής μεγάλης ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Μόνο έτσι μαθαίνει κανείς και μόνον έτσι κατανοεί το γιατί. Ελεγχος των συναισθημάτων εν ολίγοις, σε οδηγούν σε θετική σκέψη και πράξη. Αυτό άλλωστε είναι και το τελικό δίδαγμα του Πλούτωνα, όποιο σχηματισμό και όποια όψη και εάν κάνει. Με οίκτο, λύπηση, ανάθεμα τίποτε δεν ισιώνει, τίποτε δεν θα μας οδηγεί στην «διορατική διάνοια». Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται σκληρή δουλειά με τον εαυτό και πάνω από όλα, με τον εγωισμό μας.
Φιλικά,
Χ.Σ.
SAGIVI
20-08-2011, 01:42 PM
Tελικό προιον της ζωής μου να είναι η φρόνηση. Παρέα της, η σκέψη ότι καλό –κακό πάνε χέρι –χέρι. Σημασία έχει λοιπόν, η αποδοχή αυτής μεγάλης ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Μόνο έτσι μαθαίνει κανείς και μόνον έτσι κατανοεί το γιατί.
Κυρια Σπιγγου, κατα την αποψη μου, αυτη ειναι κορυφαια φραση.
Τα ηθικοπλαστικα διδαγματα με τα οποια εχουμε μεγαλωσει, οδηγουν σε αυτοενοχοποιηση, αν προκυψει διαφοροποιηση η ακομη και οριστικη ρηξη, π.χ με την οικογενεια μας.( αυτο, το λεμε συνηθως <κακο>). Πιθανοτατα ομως, αυτο να ειναι το εναυσμα για την ψυχικη και πνευματικη μας ανεξαρτησια.
(αυτο ειναι σιγουρα <καλο>.)
Το μεγαλυτερο και τελευταιο βημα, ειναι η συγχωρεση, που οδηγει τελικα στην προσωπικη καθαρση.
Κατ εμενα το τελευταιο σας ποστ, επρεπε να ειναι μερος του βασικου αρθρου. Ειναι το <ηθικο διδαγμα>
και θα λειτουργουσε ισορροπιστικα στα συναισθηματα των αναγνωστων.
Χρυσάνθη Σπίγγου
20-08-2011, 11:06 PM
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια SAVIGI,
Οπως ήδη κατ'επανάληψη έχω πει και σε άλλους αναγνώστες, προετοιμάζω ένα άλλο άρθρο σχετικά με Ηλιο -Πλούτωνα, όπου και σκοπεύω να εκθέσω όλες εκείνες τις πτυχές που δεν ανέπτυξα στο τωρινό άρθρο . Δυστυχώς ένα άρθρο τόσο μεγάλης έκτασης δεν είναι δυνατόν για ευνόητους λόγους να δημοσιευτεί αυτούσιο.
Εντούτοις, στο τρίτο και τελευταίο μέρος, εκθέτω αυτό ακριβώς που πράγματι θα λειτουργήσει εξισορροπιστικά στα συναισθήματα των αναγνωστών.
Και για να γελάσουμε και λίγο, είναι όπως στις ταινίες αυτό το άρθρο. Η αρχή και το μέσο δίνει την εντύπωση ότι ο Πλούτωνας θα πεθάνει τελικά τον πρωταγωνιστή.
Αλλά τελικά, στο τέλος, αχ στο τέλος, όχι δεν υπάρχει αίσιο τέλος. Αλλά, αίσια προοπτική.
Τι στο καλό, ένας τόσο υπέροχος πρωταγωνιστής δεν μπορεί να τα βάλει με τον Πλούτωνα, και να μην βγει ο νικητής;
Αλλιώς πως να πάρει το βραβείο Οσκαρ.
Πόρισμα; Δεν υπάρχουν λάθος όνειρα, παρά μόνο λάθος προσδοκίες!
Πάντως με εντυπωσίασε τόσο η δική σου ευαισθησία όσο όμως και πολλών άλλων αναγνωστών.
Ξέρεις, όταν συναντώ άτομα που στο πίσω μέρος του μυαλού τους συμπεριλαμβάνουν και τα συναισθήματα των άλλων έστω και εάν δεν τους γνωρίζουν, με συγκινεί αφάνταστα.
Να είσαι καλά, και όσο για την συχρώρεση, εμ έλα εσύ και διάβασε μετά το πως θα αντιδράσει ο κόσμος όταν μιλήσω ακριβώς για αυτό το κομμάτι του Πλούτωνα. Δηλαδή την συγχώρεση!
Φιλικά,
Χ.Σ.
astir
21-08-2011, 01:15 AM
Κυρία Σπίγγου, συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Η ικανότητά σας να διεισδύετε στα μύχια της ψυχής του ανθρώπου είναι εντυπωσιακή - μάλλον δώρο του Πλούτωνα.
Μια ερώτηση αν μου επιτρέπετε. Η κόρη μου (8/8/2003, Χανιά, ώρα 9:45 πμ) έχει σύνοδο Πλούτωνα (17ο τοξότη, 3ος οίκος)- Σελήνης (24ο τοξότη, 4ος οίκος) σε τρίγωνο με τη σύνοδο Ήλιου (15ο λέοντα, 11ος οίκος) - Δία (25ο λέοντα, ακμή 12ου οίκου). Τι θα με συμβουλεύατε να προσέξω στην ανατροφή της? Ευχαριστώ.
neovii
21-08-2011, 02:23 AM
''Χαίρομαι'' πολύ που έχει γραφτεί αυτό το άρθρο και ας είναι εν εξελίξει...γιατί περιγράφει επακριβώς την εν λόγω κατηγορία μας...δυστυχώς είμαι από τις περιπτώσεις που έχουν έναν δύσκολο χάρτη γενικότερα με αποτέλεσμα να είμαι ένα αδρανές σώμα στη ζωή αλλά κυρίως να μην έχω απολαβές κοινωνικότητας...φιλίες,ερω τικές σχέσεις κτλ...αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι ενώ τυπικά στα χαρτιά με ορισμένους ανθρώπους έχω μια καλή συναστρία...συνεχίζω να εξαπατώμαι από την θεωρία τους που δεν ισούται με απόδειξη και να πληγώνομαι από τις απορριπτικές τους πράξεις...το αποτέλεσμα είναι να έχω προληπτικά απομονωθεί στις διαπροσωπικές μου σχέσεις για να μην βάλλομαι από άτομα αναξιόπιστα ή εγωκεντρικά που μπορεί να με χρησιμοποιήσουν ως αναλώσιμη με βραχεία λήξη, γιατί ο συναισθηματικός πόνος αυτής της όψης είναι οξύς και διαρκής και προσπαθώ πάση θυσία να τον αποφεύγω...π.χ. ακόμα νιώθω τον πόνο του εξευτελισμού από την έκβαση της τελευταίας μου σχέσης 2 χρόνια πριν και δεν δέχομαι ούτε καν την προοπτική ενός νέου μπλεξίματος γιατί είμαι πεπεισμένη πια πως δεν τον γλιτώνουν τον βασανισμό τα άτομα με την όψη αυτή...πολύ πρόσφατα ένιωσα ένα σπινθηροβόλο συναίσθημα για ένα άτομο το οποίο εκδήλωσε εμμέσως το ίδιο...με το που μου ζήτησε να βγούμε μπλόκαρα για μια μέρα...τρομοκρατήθηκα και προσπαθούσα να ηρεμήσω εκλογικεύοντας την στενοχώρια μου για την πιθανή μου απόρριψη επειδή ένιωσα έλξη...το απότελεσμα ήταν να ζητήσω αναβολή του ραντεβού προφασιζόμενη προσωπικούς λόγους και ενώ προσπάθησα να διατηρήσω μια φιλική επικοινωνία...το άτομο έδειξε αποφυγή επικοινωνίας...δεν μετανιώνω όμως για την επιλογή μου γιατί αυτού του είδους η άμεση απόρριψη δεν με πληγώνει όσο η απόρριψη ενώ έχω επενδύσει σε χρόνο συναίσθημα και ύλη...αν θα προτιμούσα να μην έχω αυτή την κατάρα????ναι σαφώς αλλά αφού την έχω ζω ως ένας ''οροθετικός ασθενής'' που πρέπει να προσέχει παραπάνω από τους άλλους για να μην υποτροπιάσει...
mariannoyla
21-08-2011, 05:07 AM
Σας ευχαριστω πολυ,για το χρονο που αφιερωσατε για να με ενημερωσετε κ. Σπιγγου.Εισασταν σαφης!Απο οτι καταλαβα αυτο που μετραει ειναι ο συνδυασμος σεληνης-πλουτωνα θετικη η αρνητικη η οψη ειναι ελασσονος σημασιας!!!!Το θεμα υφισταται αν καταλαβα καλα!Χωρις να θελω να γινω κουραστικη θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομη... η κορουλα μου εχει ακμη 4 οικου στον ταυρο οπου η αφροδιτη ο κυριαρχος πλανητης του 4 οικου βρισκεται στον 8 οικο και κανει αντιθεση με τον ουρανο της και τετραγωνο με τον πλουτωνα!Επειδη ο 4 οικος ειναι της μητερας αυτος ο συνδυασμος μπορει να επιδρασει αρνητικα στην μεταξυ μας σχεση!!γιατι κατι τετοιοι συνδυασμοι τιναζουν τις σχεσεις κυριολεκτικα στον αερα!!!!!Εστιαζω στις αρνητικες οψεις της αφροδιτης καθως οι θετικες ειναι καλοδεχουμενες και λιγοτερο ανησυχητικες!!!!!Σας ευχαριστω θερμα!!!!!
Χρυσάνθη Σπίγγου
21-08-2011, 07:48 AM
Ναι, όντως αγαπητή μου Astir,
Ενα τεράστιο δώρο του Πλούτουνα την ιδιαιτερότητα του οποίου την χρεώθηκα με πάρα πολύ υψηλούς τόκους και ένα μόνιμο Δ.Ν.Τ πάνω, μέσα και έξω απο το κεφάλι μου, αλλά ευτυχώς για εμένα, μου κατέβαλε τις δόσεις του, πακεταρισμένες και κατατεθημένες στην Τράπεζα της κατανόησης και της ανθρωπιάς, από όπου και η διείσδυση αλλά και η βοήθεια προς τους ανθρώπους.
Οσο αφορά την κόρη σας, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Ο χάρτης της για να ερμηνευτεί και να του αποδοθεί -λόγω ακριβώς της μεγάλης ιδιαιτεροτητας του - χρειάζεται μία κατ'ιδίαν συνεδρία, και δη μεγάλου βεληνεκούς!
Εάν με δυό λόγια σας πω εκείνο το άλλο, όχι μόνο δεν θα βγάλετε νόημα, αλλά αντιθέτως θα χάσετε παντελώς και την ουσία, αλλά και το ακριβώς είναι ή θα έπρεπε να προσέξετε.
Αγαπώ την Κρήτη ιδιαίτερα και την νοσταλγώ πάντα! Δυστυχώς όμως διαπιστώνω ξανά και ξανά πως οι παραδόσεις, οι παρωχημένες και οι πλέον αναχρονιστικές πεποιθήσεις και οι θεωρήσεις αυτού του τόπου, αναστέλουν με άσχημους τρόπους την ψυχολογία των ανθρώπων.
Η κόρη σας, πέραν του οικογενειακού περιβάλλοντος, δέχεται και θα δεχτεί επιρροές αυτών των αξιών, που κάθε άλλο πολύτιμες θα της είναι. Οχι πάντα με την κακή έννοια, αλλά με την ιδιαιτερότητα που και εσείς πολύ σωστά έχετε διακρίνει.
Φιλικά,
Χ.Σ.
Χρυσάνθη Σπίγγου
21-08-2011, 08:11 AM
Mariannoyla,
Το θέμα εδώ είναι το που βρίσκονται και πως διάκεινται στο συνολικό ωροσκόπιο Κρόνος-Δίας συν βέβαια, και η γενικότερη δομή ολόκληρου του ωροσκοπίου. Οι καλοδεχούμενες όμως όψεις είναι εκείνες οι οποίες θα μας αποσαφηνίσουν το γιατί και το πως εκείνου του όντως δύσκολου 2ου - 8ου.
Το τι ίσως συμβεί, πως εκείνη θα το εκλάβει, κ.λ.π.Οπως καταλαβαίνετε και όπως πολλάκις έχω πει, απομονώνοντας δύ τρείς όψεις, δουλειά δεν γίνεται σωστή. Κατ'επέκταση θα πω και σε εσάς ότι κατ'επανάληψη έχω πεί. Να προσθέσω δε με έμφαση, πως ακριβώς εσείς οι νεότεροι είστε σε πλεονεκτική θέση να προσεγγίσετε ένα τόσο μα τόσο πολύτιμο εργαλείο, άλλο τόσο πρέπει να χαίρεστε, καθώς έτσι έχετε ένα τεράστιο αβαντάζ!
Αυτό είναι, και θα παραμείνει εσαεί η αξία, το σχέδιο, και η εξαιρετική μοναδικότητα του "πατρόν"!
Ενός πατρόν που κόψε -ράψε, δίχως το σημάδια στην κατάλληλη θέση, και δίχως καρφίτσα στο σωστό σημείο, παύει να είναι πατρόν, και αντίθετα καταλήγει .....................χμ, καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Ας μην όμως παρεξηγηθώ. Αρκεί να σας πω, ότι όσο αφορά τα παιδιά -ειδικά και εξαιρετικά όλα τα παιδιά του κόσμου - αλλά και γιατί όλοι διακρίνετε την σημαντικότητα του χάρτη τους, θέλω πάντα να είμαι σαφέστερη του σαφέστερου, ακριβέστατη και εγκυρότατη όσο για κανέναν άλλον στον κόσμο.
Κλείνοντας να πω πως, αν εγώ ποτέ είχα τις δικές σας ευκαιρίες σχετικά με τα παιδιά μου, -που δυστυχώς όχι μόνο δεν τις είχα αλλά και να ήθελα με τόση απαξίωση στο καιρό το δικό μου για το ότι καν έγινα αστρολόγος που εισέπραξα και εκείνα επίσης - ε ναι, να είστε σίγουρη πως και εγώ πιθανόν να χόρευα ευχάριστα το χορό του Ζαλόγγου έχοντας κατά νου, να γλιτώσω τα παιδιά μου από πάρα μα πάρα πολλές περιπέτειες και απίστευτο πόνο.
Ο ισχυρότερος του οποίου, η κοινωνική απαξίωση, η κοροιδία και η αποξενώση απο επιφανείς καθηγητές που εισέπραξαν κυρίως στο σχολείο και στην συνέχεια στην ενήλικη τους ζωή, από πάρα πολύ μα πάρα πολύ καταξιωμένους επιστήμονες, συγγενείς και μη!
ΟΥΦ, είπα και εγώ το παραπονάκι μου πρωί -πρωί και ας μου συγχωρεθεί Κυριακάτικα.
Φιλικά,
Χ.Σ.
Χρυσάνθη Σπίγγου
21-08-2011, 08:21 AM
ΟΡΟΘΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλημερούδια! Τι να κάνω εγώ τώρα; Να σου προσφέρω λίγο "κώνειον" να έτσι για να γίνει πληρέστερη η δηλητηριώδης επιρροή του Πλούτωνα;
ΟρΙοθετικά μιλώντας, να πω πως, το δικό σου θέμα αγαπητή μου δεν έγκειται στον έρωτα, σίγουρα όχι. Ούτε στο εάν ο τάδε ή ο δείνα δεν ήταν σωστός μαζί σου.
Αλλά στην γενικότερη νοοτροπία που έχεις αποκτήσει. Με τόση αναξιότητα και απαξίωση που έχεις φορτώσει τον εαυτό σου, ήμαρτον. Είναι ποτέ δυνατόν να προχωρήσει μία σχέση;
Από μόνο του το γεγονός σε ότι λες για τον εαυτό σου, να σου πω ευθαρσώς, πως εσύ ρίχνεις κυριολεκτικά ψυχή, σώμα, πνεύμα, στο στόμα του κακού λύκου.
Σύνελθε οριοθετική ασθενής. Τόσα βοηθήματα υπάρχουν τριγύρω. Δεν κουράστηκες, αλήθεια δεν κουράστηκες να πονάς;
Με το φτωχό μου το μυαλό, αναρωτιέμαι εγώ τώρα πρωί -πρωί ......................Πάω να κάνω μία βουτιά και ευελπιστώ πως γυρνώντας θα σε έχω ξανακούσει, και ότι θα μου πείς πως επιτέλους αποφάσισες και δη δίχως άλλη αναβολή, να γίνεις πια, οριοθετική ασθενής και θα το γυρίσεις σε οριοθετικά υγιής.
Ταμάμ ;
Φιλικά,
Χ.Σ.
astir
21-08-2011, 12:53 PM
Κυρία Σπίγγου, ευχαριατώ για την απάντησή σας.
Όντως, ο χάρτης της κόρης μου είναι ιδιαίτερος, όπως και του γιου μου. ¶λλωστε - ειρήσθω εν παρόδω- εγώ τους διάλεξα μέσα στα χρονικά περιθώρια που μου επέβαλε ο βιολογικός παράγοντας.
Όσον αφορά στην Κρήτη και τις παραδόσεις της, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφετε. Αναχρονιστικές ιδέες, φόβος κοινωνικού ελέγχου, περιορισμός προσωπικής έκφρασης εν είδει αυτοτιμωρίας - όχι πάντα από εξωτερική επιβολή αλλά από εσωτερικό καταναγκασμό. Η διαμονή μου εδώ βέβαια ήταν συνειδητή επιλογή, μετά τα 34 χρόνια μου και οφείλω να ομολογήσω ότι η Κρήτη με δέχτηκε φιλόξενα, παρέχοντάς μου πολλά δώρα σε διάφορους τομείς της ζωής μου - αν και καμιά φορά με επηρεάζει αρνητικά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Παρεμπιπτόντως, έχω Ήλιο στον Τοξότη και Σελήνη στον Κριό, δηλαδή τα φώτα μου συμμετέχουν στα τρίγωνα της κόρης μου και βέβαια στην εν λόγω σύνοδo.
Περιμένω με ανυπομονησία το άρθρο σας για τη σχέση Ήλιου-Πλούτωνα, καθώς στο χάρτη μου βρίσκονται σε τετράγωνο.
Με εκτίμηση
Astir
stellamou
21-08-2011, 01:05 PM
κα σπιγγου
θα συμφωνησω και γω με το μελος astir..
περιμενουμε με ανυπομονησια το αρθρο ηλιου-πλουτωνα καθως ο πρωην αντρας μου ειχε αυτη την οψη..και η σχεση με τον πατερα του δεν θα την χαρακτηριζα "ιδανικη"...αλλα και ο γιος μας εχει τετραγωνο αρη-πλουτωνα..και μετα τον χωρισμο μας με απασχολει εντονα η σχεση πατερα-γιο
εν αναμονη...:love:
Dimitraq
21-08-2011, 03:10 PM
Αγαπώ την Κρήτη ιδιαίτερα και την νοσταλγώ πάντα! Δυστυχώς όμως διαπιστώνω ξανά και ξανά πως οι παραδόσεις, οι παρωχημένες και οι πλέον αναχρονιστικές πεποιθήσεις και οι θεωρήσεις αυτού του τόπου, αναστέλουν με άσχημους τρόπους την ψυχολογία των ανθρώπων.
Αγαπητή Χρυσάνθη,
να επισημάνω ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο αστρολογικός χάρτης της Κρήτης με ημερομηνία προσάρτησής του νησιού στη χώρα στις 14/12/1913 -αν δεν απατώμαι - έχει τη Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και δη στον Καρκίνο και στον 4ο οίκο!!! Απροκάλυπτα μητριαρχική κοινωνία, με τον πιο ψυχοπαθολογικό τρόπο.... Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο άξιο να αναλυθεί μεμονωμένα.
Δήμητρα :love:
stavri7
21-08-2011, 08:26 PM
Ενας Πλουτωνας στον 4ο οίκο,στον οίκο που σχετίζεται με τη μητέρα και σε όψη χιαστί με σελήνη αποδίδει στην προσωπικότητα του ανθρώπου πολλά απο αυτά που περιγραφονται στο άρθρο....δηλαδη κοιταμε και την όψη χιαστί??Οι πλανήτες σε γωνιάκους οίκους δεν είναι πάντα σημαντικοι μέσα σε ένα χαρτη??
Χρυσάνθη Σπίγγου
21-08-2011, 09:19 PM
Δήμητρα μου σε χιλιοευχαριστώ. Αν και έχω καταντήσει αυτοκόλητη με τον υπολογιστή, να είσαι σίγουρη και μόνο λόγω του ότι μου το επισήμανες εσύ, θα κάνω εν ευθέτω χρόνο μία σχετική ανάλυση.
Οφείλω βέβαια να ομολογήσω ότι δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένη με την επί αυτού του είδους τις αναλύσεις, αλλά θα βάλω όλα μου τα δυνατά.
Αξίζει νομίζω να δούμε όλοι μας, το προγονικό προφίλ της αγαπημένης μας Κρήτης, όπως βέβαια και τις βαλίτσες μας, να έρθουμε να σας βρούμε και να σας δούμε, και να την δούμε. Την Κρήτη εννοώ.
Φιλάρες,
Χ.Σ.
Dimitraq
21-08-2011, 09:33 PM
Ενας Πλουτωνας στον 4ο οίκο,στον οίκο που σχετίζεται με τη μητέρα και σε όψη χιαστί με σελήνη αποδίδει στην προσωπικότητα του ανθρώπου πολλά απο αυτά που περιγραφονται στο άρθρο....δηλαδη κοιταμε και την όψη χιαστί??Οι πλανήτες σε γωνιάκους οίκους δεν είναι πάντα σημαντικοι μέσα σε ένα χαρτη??
Ας μου επιτραπεί η παρέμβαση...
Αυτό που έχω διαπιστώσει από χάρτες θεραπευόμενών μου, η εμπλοκή του Πλούτωνα (όπως και των άλλων εξωκρόνιων πλανητών) με τα φώτα, καθιστά ακόμα πιο ισχυρή την επίδρασή του όταν είναι τοποθετημένος γωνιακά σ' ένα χάρτη. Οι δονήσεις είναι τεράστιες αφού οι γωνιακοί οίκοι σχετίζονται με το θεμέλιο οικοδόμημα της ύπαρξής μας. Αυτή είναι η άποψή μου ως ψυχολόγου που έχω την ευχέρεια να συνεργάζομαι με ανθρώπους των οποίων η "ψυχοπαθολογία" έγκειται στην γωνιακή τοποθέτηση του Πλούτωνα εν προκειμένω.
Όσο για τις χιαστί όψεις, ασφαλώς και ισχύουν, ενέχοντας μάλιστα και μια καρμικότητα που ούτως ή άλλως διαθέτει η Πλουτώνια επίδραση από μόνη της. Το θέμα όμως της καρμικότητας άπτεται του φάσματος της Χρυσάνθης που είναι και αντικείμενό της.
Δήμητρα :love:
Χρυσάνθη Σπίγγου
21-08-2011, 09:35 PM
Μέσα στα τόσα και τόσα θέματα που έχουν εγερθεί, και εγώ από πλευράς μου έχω θέσει στα υπόψην, είναι ένα αφιέρωμα στην όψη χιαστί.
Δυστυχώς στην Ελλάδα η όψη χιαστί δεν λαμβάνεται τόσο συχνά στα υπόψη πολλών αστρολόγων.
Ομως προσωπικά, όχι απλώς την λαμβάνω υπόψη, αλλά και την θέτω πάντα μα πάντα ως προτεραιότητα μου, πριν καν προχωρήσω σε οτιδήποτε άλλο.
Συνηθίζεται δε να λέγεται πως τα ημιεξαγωνα, η 135άρα, τα ημιτετράγωνα, δεν έχουν τόση σημασία σε ένα χάρτη. Και πάλι εδώ διαφωνώ κάθετα!
Ομως πραγματικά ειλικρινά, ακριβώς επειδή με πονά αυτή η παράκαμψη ή η παράλειψη, εν όψη δε της παρουσίασης ενός πρωτοεισακτου τομέα της αστρολογίας, υποχρεωτικά θα εκφέρω την γνώμη μου σχετικά καθώς και τους λόγους αυτής της διαφωνίας μου.
Εως τότε λίγο υπομονή λοιπόν.
Οσο δεν για την ερώτηση σου,............ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ. Γωνιακοί οίκοι και χιαστί, τι να σου λέω τώρα, μέχρι και μυθιστόρημα γράφεις. Αλήθεια στο λέω. Προσοχή όμως. Οχι πάντα δυσοίωνου περιεχομένου................αλλά σίγουρα, ως ένα απαραίτητο πεδίο βαθύτερης αντίληψης
για το πως θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει ένα ειδικό γυμναστήριο εξάσκησης των συναισθηματικών μας δεξιοτήτων.
Οψόμεθα λοιπον.
Φιλικά,
Χ.Σ
stavri7
22-08-2011, 12:51 AM
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα ήθελα κάποια στιγμη να κανετε και ένα αρθρο για τον πλουτωνα στους γωνιακους οικους καθως και τις όψεις χιαστί,δυστυχώς δεν μπορώ να βρω αρκέτα αρθρα πανω σε αυτο το θέμα,για να μην πω τιποτα.
mariannoyla
22-08-2011, 02:56 AM
Δυστυχως κ. Χρυσανθη μου -συνωνοματη με την κορουλα μου- η αγωνια μου κορυφωνεται!!!Καθως οι οψεις του κρονου της στην παρθενο και στο 8 οικο ειναι και αυτες δυσοιωνες!!!!συνοδο με αφροδιτη αντιθεση με ουρανο στον 2οικο χιαστι με ποσειδωνα τετραγωνο με πλουτωνα -και μη χειροτερα-μονο ενα εξαγωνο με αρη και μεσουρανημα και ενα τριγωνο με β.δ.Οσο για το δια στον υδροχοο και στον 1 οικο σε τριγωνο μετο ηλιο της στον 8 και αυτος και σε συνοδο με τον χειρωνα!!!-ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη-Συγχωρεστε μου τον καταιγισμο των οψεων -γινομαι φορτικη το ξερω-αλλα ειναι μολις 22 μηνων και η συμπεριφορα της και τα αμυδρα στοιχεια του χαρακτηρα της με προβληματιζουν!!!Αν ειχατε την ευγενη καλοσυνη να με ενημερωναται εστω και στοιχειωδως θα το εκτιμουσα αφανταστα !!!!!!Η ακριβης ημερομηνια Αθηνα 14/10/2009 14:30.Θα περιμενω εναγωνιως μια απαντηση σας εστω και υποτυπωδης.Χιλια ευχαριστω για την κατανοηση!!!!!!!!
Χρυσάνθη Σπίγγου
22-08-2011, 03:35 AM
Και τις οψεις Ηλιου Δία /Ποσειδώνα, Κρόνου/Ουρανού/Ποσειδώνα με Βόρειο Δεσμό, Αρη τρίγωνο Ουρανού, εξάγωνο Κρόνου, Σελήνη ΤΡΙΓΩΝΑΡΑ με Πλούτωνα, γιατί τις παραβλέπετε; Δέκα δυσμενίς όψεις έναντι 7 πολύ καλών όψεων, ο προβληματισμός είναι πολύς.
Οπως ήδη έχω πει και το ξαναλέω και θα το λέω μέχρι να σκάσω. Πάραυτα, όσο καλή διάθεση, συμπάθεια και πνεύμα συμπαράστασης θα ήθελα να δείξω, είναι παντελώς αδύνατον, σημασιολογικά καν μιλώντας να πω το παραμικρό επί της ουσίας. Εστω του γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο μα τόσο πολύ.
Ξέρετε, η ιδιαιτερότητα κάθε ωροσκοπίου είναι τόσο μα τόσο περίπλοκη, ώστε αν πράγματι θέλει κανείς ως αστρολόγος να σέβεται αυτό που κάνει, πρέπει να αφιερώσει τόσο χρόνο, όσο ώστε εάν επρόκειτο να ασχοληθώ, δεν θα πρέπει να κάνω τίτοτε μα τίποτε άλλο.
Φιλικά,
Χ.Σ
universalis
22-08-2011, 04:50 PM
Έχω τετράγωνο της συγκεκριμένης όψης και ο γιος μου αντίθεση .Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά όλη τη φιλοσοφία της αστρολογίας και αυτά που εκθέτετε.Όσο για τις ευαισθησίες όσων "τρομάζουν" με το άρθρο ας βιώνανε την τρομάρα του να ζεις την κατάσταση και να μην ξέρεις απο που σε βαράει... και κατόπιν ας χαρακτήριζαν τη γλώσσα ως ξύλινη....Όλοι έξω απ' το χορό...πολλά τραγούδια λένε...Πολύ ωραίο το άρθρο σας!!!
universalis
22-08-2011, 04:57 PM
Ακριβως έτσι....
Χρυσάνθη Σπίγγου
22-08-2011, 06:58 PM
Δεν παρεξηγώ κανέναν. Τόσο ως άνθρωπος αλλά κυρίως ως αστρολόγος ουδόλως ενοχλούμε πολύ δε περισσότερο δεν παρεξηγώ universalis μου.
Με συγκινεί βέβαια όταν οι γνώμες των αναγνωστών επιβεβαιώνουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο πως ούτε απόλυτη είμαι, ούτε σκληρή ούτε τίποτε από όλα αυτά, παρά μόνο αυθεντική και αληθινή.
Αν κάτι όμως με ενοχλεί αφάνταστα, είναι όταν ενώ έχει επισημανθεί πολλάκις , ότι εδώ πρόκειται για ένα άρθρο με αρχή, μέση και τέλος δεν δείχνει κανείς ούτε υπομονή αλλά ούτε και σεβασμό σε μία καθαρά εθελοντική προσπάθεια που με πολύ κόπο, μάλιστα εν μέσω του κατακαλόκαιρου που καταβάλει κανείς, να ρίχνει ξεκάρφωτες βολές. Ειδικότερα όταν αυτές οι βολές αποτελούν το ενός κάποιου ευρύτερου νοήματος.
Αλλά εν τέλει, ειλικρινά ούτε και αυτό το πέρνω τόσο στα σοβαρά και ούτε με παραξενεύει.
Ανάμεσα στα τόσα και τόσα δεινά που βιώνει ο καθένας από εμάς με αυτή την όψη, είναι συνήθως τόσο πολύ πονεμένος και ως εκ τούτου βαθιά επικεντρωμένος στον εαυτό του, ώστε να μην μπορεί ούτε να δει, ούτε να βιώσει, ούτε να συναισθανθεί την θέση του άλλου, πολλώ δε μάλλον την όποια θετική και ευγενική προσπάθεια του.
Τέλος η ψυχολογία και η ψυχρολουσία της αστρολογικής ΑΛΗΘΕΙΑΣ πολλούς επόνεσε, αλλά κανείς δεν έχασε. Αν κάποιος δεν αντέχει την ΑΛΗΘΕΙΑ -που είναι άλλωστε η ουσία και της αστρολογίας, είναι πολύ προτιμότερο να μην ασχολείται με αυτήν
Σε ευχαριστώ,
Φιλικά,
Χ.Σ.
asteriou
23-08-2011, 03:36 PM
Ίσως βγαίνω λίγο εκτός θέματος αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν οι όψεις τις σελήνης στο γενέθλιο χάρτη αντικατοπρίζουν περισσότερο γεγονότα που σχετίζονται με την μητέρα ή πως τα βιώνουμε ως παιδιά και πως εμείς βλέπουμε τους γονείς μας; Μου κάνει εντύπωση που στο χάρτη της αδερφής μου υπάρχει σύνοδος σελήνης πλούτωνας με μεσουράνημα και αυτή η σύνοδος δέχεται τετράγωνο με την αφροδίτη ενώ στον δικό μου χάρτη υπάρχουν θετικές όψεις σελήνης. Εντάξει σημασία έχει όλος ο χάρτης, απλά ρωτάω...
SOTIRIASAL
23-08-2011, 05:48 PM
stellamou λες: "αυτοι οι ανθρωποι μπορει για να ξορκισουν τα φαντασματα που τους κατατρεχουν να θελουν να καταφυγουν στην δημιουργια απογονου..η εστω να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο μεσω της διαπεδαγωγησης παιδιων" και κρίνοντας από τη δική μου την κατάσταση σου λέω ότι θέλεις και δεν θέλεις εκεί θα πας... (Σύνοδος Σελήνης - Πλούτωνα 0,08 μοίρες)
Ποτέ δεν ήμουν από τα κορίτσια που βλέπουν παιδάκι και τρέχουν να το πάρουν αγκαλιά και όσο για το "μητρικό ένστικτο" παρόλο που είμαι 27 χρονών δεν έχει καν "ξυπνήσει"...
Παρόλα αυτά όταν έδινα Πανελλαδικες, πέρασα νηπιαγωγος...! Όταν το έμαθα τρόμαξα.. Πήγα όμως με το σκεπτικο να ξαναδώσω. Μου άρεσαν πολύ τα μαθήματα και την τελείωσα την σχολή.
Να σημειώσω ότι οι επαφές μας με τα παιδιά στο πλαίσια των σπουδών ήταν ελάχιστες - οπότε απ' αυτό δεν μπορείς να κρίνεις αν σου αρέσει ή όχι ή αν μπορείς να το κάνεις μια ζωη - και αυτό ήταν το μεγάλο μου άγχος. Αν δεν μου άρεσε θα έπρεπε να βρω με τι άλλο θα ασχοληθώ..
Εργάστηκα όμως με παιδιά και παρόλο που οι συνθήκες πίεσης από το εργασιακό περιβάλλον ήταν τεράστιες (ψυχολογικά περισσότερο) ήταν τέτοια η επαφή με τα παιδιά που νιώθω ότι αυτό θα κάνω στη ζωή μου!
Μόλις διάβασα το post σου ένιωσα ότι με χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα... Ειδικά το: "ποσο καταλληλοι ειναι να το κανουν επι της ουσιας αυτο??με τετοια παιδικα -ψυχικα τραυματα...οταν δεν εχουν οριοθετησει μεσα τους την εννοια της αγαπης...πως μπορουν να δωσουν...και ιδιως μιλωντας για παιδια!που δεν εχουν την ωριμοτητα..να διαχειριστουν τετοιες συμπεριφορες και να τις κατανοησουν"
Η δική μου η απάντηση σ' αυτό είναι ότι η επαφή με τα παιδιά σου κάνει "συναισθηματική επανεκκίνηση". Αρχίζεις και ξαναβλέπεις τον κόσμο με παιδικό μάτι, αλλά με συνείδηση αυτή τη φορά!
Δεν ξέρω αν είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι (εμείς με αυτές τις όψεις!) αλλά αφού εκεί "οδηγούμαστε" - ελπίζω ότι προσωπικά θα βγάλω ένα λιθαράκι από την ιστορία που επαναλαμβάνεται ή θα την ξαναγράψω διαφορετικά! Πάντα υπάρχουν ελπίδες έτσι;!
SAGIVI
23-08-2011, 06:03 PM
Ίσως βγαίνω λίγο εκτός θέματος αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν οι όψεις τις σελήνης στο γενέθλιο χάρτη αντικατοπρίζουν περισσότερο γεγονότα που σχετίζονται με την μητέρα ή πως τα βιώνουμε ως παιδιά και πως εμείς βλέπουμε τους γονείς μας; Μου κάνει εντύπωση που στο χάρτη της αδερφής μου υπάρχει σύνοδος σελήνης πλούτωνας με μεσουράνημα και αυτή η σύνοδος δέχεται τετράγωνο με την αφροδίτη ενώ στον δικό μου χάρτη υπάρχουν θετικές όψεις σελήνης. Εντάξει σημασία έχει όλος ο χάρτης, απλά ρωτάω...
Πιστευω οτι θα βοηθουσες αρκετα μελη, αν μας ελεγες για καποια συζητηση, που πιθανον εχεις κανει
με την αδελφη σου, για να δεις σε ποια σημεια διαφοροποιειστε στην αποψη σας για την μητερα σας.
Ο αδελφος μου κι εγω, εχουμε κατι παρομοιο. Εκεινος εχει ακριβεστατο τριγωνο ηλιου-πλουτωνα κι
εγω ακριβεστατη συνοδο του συνδυασμου. Εκεινος εχει αντιθεση σεληνη-κρονου, κι εγω συνοδο
σεληνης- αφροδιτης. Φαινεται νομιζω η διαφορα για το πως <βλεπουμε> τους γονεις μας.
Εκεινος μου λεει οτι κουραζεται απο την συμπεριφορα της μητερας μας κι εγω οτι καταπιεστηκα απο την συμπεριφορα του πατερα μας.
Στην δικη σας περιπτωση ειναι ακομη πιο ενδιαφερον γιατι δεν ανηκετε σε διαφορετικο φυλο.
Χρυσάνθη Σπίγγου
24-08-2011, 03:04 PM
ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΑΡΗΚΑ SOTIRIASAL ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ! ΜΠΗΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΣ. ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΗΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΤΟ ΤΕΤΑΡΟ ΜΕΡΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΉΣ ΣΟΥ!
ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΊ ΌΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΣ ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΗ ΜΑΝΑ.
ΟΛΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΠΟΚΤΏΝΤΑΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΓΓΟΝΟΥΛΑ. ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ, ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ, ¶ΚΡΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕΛΗΝΗΣ -ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ.
ΜΕΙΝΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ -ΙΣΩΣ ΚΑΙ 5ο ΜΕΡΟΣ - ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΧΑΡΗΚΑ ΕΓΩ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΨΗ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ.
ΕΥΓΕ. ΣΕ ΦΙΛΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. ΧΑΜΟΓΕΛΑ. ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ!
ΦΙΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΛΙΑ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΣΟΥ..........!
Χ.Σ.
Χρυσάνθη Σπίγγου
24-08-2011, 03:08 PM
ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ -ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ. ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ.
ΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΜΕΙΝΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ!
ΦΙΛΙΚΑ,
Χ.Σ
Χρυσάνθη Σπίγγου
24-08-2011, 03:10 PM
ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΑΝΕΦΕΡΑ. ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΦΙΛΙΚΑ,
Χ.Σ.