Log in

View Full Version : Ηλιακή επιστροφή-Απορία

sissydog
15-02-2011, 09:53 AM
Καλημέρα!!:bigsmile: Γνωρίζω πως όταν ο Ωροσκόπος της Ηλιακής Επιστροφής πέφτει μέσα στον γενέθλιο Ωροσκόπο,θα είναι μια σημαντική χρονιά για το άτομο...Τι γίνεται όμως όταν για παράδειγμα ο γενέθλιος Ωροσκόπος είναι στον Αιγόκερω αλλά της Ηλιακής επιστροφής είναι στον Υδροχόο.παρ' όλα αυτά ο 2ος οίκος της Ηλιακής πέφτει μέσα στον 2ο γενέθλιο,ο 3ος στον 3ο γενέθλιο,ο 4ος στον 4ο γενέθλιο κοκ.?Δηλαδή με λίγα λόγια,οι οίκοι της Ηλιακής πέφτουν μέσα στους ίδιους γενέθλιους εκτός απο τον Ωροσκόπο...θα είναι εξίσου σημαντική χρονιά?

SAGIVI
15-02-2011, 02:31 PM
Νομιζω πως αυτη την σημαντικη χρονια θα αντιμετωπισεις τα θεματα που σ απασχολουν με Υδροχοισιο πνευμα

Δεν ειναι κακο να ξεφυγεις λιγακι απο το Αιγοκερω.:bigsmile: Ισως ασχοληθεις με τους φιλους σου πκαι εκεινοι με σενα, περισσοτερο απο συνηθως, Η πολιτικη ισως?
Συλλογοι?:bigsmile:
Παντως στον 1ο γενεθλιο το λιγοτερο ειναι μια προβολη των ταλεντων και επειδεξιοτητων σου.

sissydog
15-02-2011, 04:36 PM
Έφη σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Αυτό με την πολιτική...μου το έχουν πει και άλλοι! Λες να ασχοληθώ και να μη το έχω πάρει είδηση?:laugh:

taurine
15-02-2011, 05:06 PM
Πολύ γοητευτικό θέμα οι επιστροφές και χαίρομαι που υπάρχει γενικότερη ανατπόκριση!
Όσο για μένα, παει ένας μήνας περίπου που σΙγά σιγά την ανακαλύπτω, αλλά έχω ορισμένα κενά ακόμη.
Για παράδειγμα, αν σε ένα ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής, ο γενέθλιος asc πέφτει επάνω στο mc και το γενέθλιο ναδίρ πάνω στον asc, Πως θα μπορούσα να το ερμηνεύσω? Και όπως είναι επόμενο, ακολουθεί το γενέθλιο desc που πέφτει στο ναδίρ, και το γενέθλιο mc επάνω στο desc.

Και για να γίνω πιο σαφης, αν κάποιος μπερδεύτηκε με τα γραφόμενα, οι γενέθλιοι γωνιακοί οίκοι μετακινούνται κατά τα 3/4 του γωνιακού σταυρού, αγγίζοντας σχεδόν τις γωνιακές ακμές της ηλιακής επιστροφής..

Μήπως κάποιος μπορεί να με "καθοδηγήσει" στην ερμηνεία?

taurine
15-02-2011, 06:37 PM
Για να μην παρεξηγηθώ, ΔΕΝ ζητώ έτοιμη ανάλυση, γιατί έτσι δεν κάνω τίποτε. Διάβασα τα άρθρα της Κα Μεντάκη, και μελέτησα ενα παράδειγμα που βρήκα στις συνδρομητικές υπηρεσίες.
Αυτό στο οποίο έχω "κολλήσει" είναι το αν μελετάμε τη θέση, όψεις κλπ, των πλανητών επιστροφής, μέσα στους γενέθλιους οίκους, ή αν τους μελετάμε σε σχέση με την οικοθεσία που μας βγάζει η επιστροφή.
Και η άλλη απορία μου (αντίστροφα) είναι αν μελετάμε τη θέση των γενέθλιων πλανητών, μέσα στη νέα οικοθεσία της ηλιακής επιστροφής.
Δεν είμαι σίγουρη για το ποιος από τους δύο συνδυασμούς κατέχει την πιό "βαρύνουσα" θέση στο ωροσκόπιο, και δεν είμαι σίγουρη αν αυτό που σας ρωτάω είναι.... αστείο.:embarrest

ScP
15-02-2011, 07:44 PM
Θανατικό και κακοδαιμονία :toung:

taurine
15-02-2011, 08:36 PM
Θανατικό και κακοδαιμονία :toung:
Αφεντικούλη με κοροιδεύεις?:cry:

taurine
15-02-2011, 08:45 PM
Δεν πειράζει... Εμείς τα καλά ταυράκια αντέχουμε! :laugh:
Τώρα που ο asc της ηλιακής μαζί με τον Πλούτωνα πέφτουν πάνω στο γενέθλιο mc, ποιος μας πιάνει!:nana1:

SAGIVI
16-02-2011, 12:59 AM
Έφη σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Αυτό με την πολιτική...μου το έχουν πει και άλλοι! Λες να ασχοληθώ και να μη το έχω πάρει είδηση?:laugh:
Ν αρχισουμε να διπλωνουμε ψηφοδελτια δηλαδη:bigsmile:

taurine
16-02-2011, 11:55 AM
Για παράδειγμα, αν σε ένα ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής, ο γενέθλιος asc πέφτει επάνω στο mc και το γενέθλιο ναδίρ πάνω στον asc, Πως θα μπορούσα να ξεκινήσω τμηματικά ερμηνεία? Και όπως είναι επόμενο, ακολουθεί το γενέθλιο desc που πέφτει στο ναδίρ, και το γενέθλιο mc επάνω στο desc.

Μήπως κάποιος μπορεί να με "καθοδηγήσει" για τον τρόπο ερμηνείας?[/QUOTE]

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...?????:cry:

Τίνα Ζαχαριάδου
16-02-2011, 12:08 PM
Για παράδειγμα, αν σε ένα ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής, ο γενέθλιος asc πέφτει επάνω στο mc και το γενέθλιο ναδίρ πάνω στον asc, Πως θα μπορούσα να ξεκινήσω τμηματικά ερμηνεία? Και όπως είναι επόμενο, ακολουθεί το γενέθλιο desc που πέφτει στο ναδίρ, και το γενέθλιο mc επάνω στο desc.

Μήπως κάποιος μπορεί να με "καθοδηγήσει" για τον τρόπο ερμηνείας?

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...?????:cry:[/QUOTE]

Για αρχή θα μελετήσεις τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής. Στην συνέχεια θα πάρεις μια μια την ακμή για να δεις σε ποιο γενέθλιο οίκο πηγαίνει. Αναλόγα την ακμή και τον οίκο που πηγαίνει θα συνδυάσεις τους δυο οίκους. Για παράδειγμα, Ο ωροσκόπος της επιστροφής στον 4ο γενέθλιο σημαίνει πως εφέτος θα εστιάσεις την προσοχή σου στα θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια και το σπίτι.

taurine
16-02-2011, 12:33 PM
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...?????:cry:

Για αρχή θα μελετήσεις τον χάρτη της ηλιακής επιστροφής. Στην συνέχεια θα πάρεις μια μια την ακμή για να δεις σε ποιο γενέθλιο οίκο πηγαίνει. Αναλόγα την ακμή και τον οίκο που πηγαίνει θα συνδυάσεις τους δυο οίκους. Για παράδειγμα, Ο ωροσκόπος της επιστροφής στον 4ο γενέθλιο σημαίνει πως εφέτος θα εστιάσεις την προσοχή σου στα θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια και το σπίτι.[/QUOTE]

Τινάκι, σ'ευχαριστώ πολύ. Μέχρι εκεί, κάτι κάνω.:bigsmile:

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι αν πρέπει να "συνδυάσω" τους πλανητικούς σχηματισμούς της επιστροφής, με τη γενέθλια οικοθεσία (και τους γενέθλιους πλανήτες)

Αν όμως πρέπει να κοιτάζω απλά τη νέα οικοθεσία της επιστροφής και τους νέους πλανητικούς σχηματισμούς, ρίχνοντας μια ματιά στο γενέθλιο, τότε τα πράγματα φαίνονται ακόμη πιό απλά.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως, το mc της επιστροφής, σε σύνοδο με transit Πλούτωνα, πέφτει πάνω στο γενέθλιο ωροσκόπο (29ο Τοξότη) , με 3 μοίρες ανοχή ( 3ο Αιγόκερω).
Αν ο άξονας 4/10 λειτουργεί αμφίδρομα, τότε αν υπάρχει κινητικότητα ή ακόμη και δραματικές αλλαγές σε θέματα καριέρας, θα υπάρχουν και επιπτώσεις στην οικογένεια,έτσι δεν είναι?
Ή δεν είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος ερμηνείας?

Τίνα Ζαχαριάδου
16-02-2011, 01:03 PM
Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι η συναστρία της ηλιακής επιστροφής με τον γενέθλιο με κάποιες διαφορές φυσικά.
Και ναι όλοι οι άξονες λειτουργούν αμφίδρομα επομένως η όποια κατάσταση υπάρχει στον επαγγελματικό χώρο επηρεάζει την οικογένεια και το αντίστροφο.
Όσο για τις όψεις που σχηματίζονται στον χάρτη της ηλιακής επιστροφής θα κοιτάξεις να δεις αν ενεργοποιούν γενέθλιες γιατί αυτές κυρίως φέρνουν τα γεγονότα.

taurine
16-02-2011, 02:49 PM
....θα κοιτάξεις να δεις αν ενεργοποιούν γενέθλιες γιατί αυτές κυρίως φέρνουν τα γεγονότα.

Ουσιαστικά, επιβεβαίωσες αυτό που φοβόμουν να παραδεχτώ1
Σ'ευχαριστώ για άλλη μια φορά!