View Full Version : [Συζήτηση] Δεσμοί της Σελήνης: Τι έμαθα, τι αφήνω, τι θα μάθω και που θα παλέψω
Χρήστος Άρχος
17-11-2010, 02:39 PM
Λίγες φορές γίνεται λόγος για την σημασία των Δεσμών της Σελήνης. Συνήθως προσπαθούμε στο ωροσκόπιο να καταλάβουμε τις κινήσεις των πλανητών αλλά αφήνουμε απ' έξω πολύ σημαντικά στοιχεία κάτι που μας κάνει να χάνουμε πολλές φορές το δάσος. Αυτό ίσως συμβαίνει και λόγω της καρμικής χροιάς που έχουν πάρει οι δεσμοί της Σελήνης, όπου κάποιες φορές τους αφαιρεί την άμεση και πρακτική σημασία που θα έπρεπε να έχουν.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου [Καρμική] Δεσμοί της Σελήνης: Τι έμαθα, τι αφήνω, τι θα μάθω και που θα παλέψω (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%C E%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-151/%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%88%CF%89-12092/#post133889)
katiakiss
18-11-2010, 02:55 PM
Σε ευχαριστούμε πολύ για το καλογραμμένο άρθρο. Αυτό που θα ήθελα εγώ να ρωτήσω είναι:
1)Αν κατάλαβα καλά, θεωρείς ότι μόνο οι κορυφαίες είναι όψεις που θα έπρεπε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν; (είμαι της ίδιας άποψης)
2)Δίνεις μόνο 1ο ανοχή; Λίγο δεν είναι αυτό για μια σύνοδο σελήνης με Β.Δ για παράδειγμα;
3)Οι όψεις των Δεσμών Σελήνης με πλανήτη που είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου στο οποίο βρίσκονται, δεν έχει κάποια διαφορετική ερμηνεία; Θέλω να πω, δεν θα έπρεπε να μελετάται ξεχωριστά;
Eliona
09-06-2011, 12:15 AM
Γεια σας, διαβασα το αρθρο και είναι πολύ ενδιαφέρον. Ο Β.Δεσμός μου κανει αντίθεση με τον Ν.Δεσμο σε 0 ανοχή, τι σημαίνει αυτό? Είναι φυσιολογικό? Επίσης, ο Ν.Δεσμος κανει αντίθεση με τον Πλουτωνα και χιαστι με τον Ποσειδώνα. Και οι δεσμοί βρίσκονται στους 10-4 οίκους.Επιπλέον και ο Β.Δεσμος κανει τετράγωνο με τον Πλουτωνα. Θα μπορουσατε να μου εξηγήσετε με βάση τα στοιχεία που σας έδωσα μερικά πραγματα, επειδή δεν μπορώ να τα καταλαβω και εχω ανχωθεί λιγακι...
Σας ευχαριστω..!!
kassy
09-06-2011, 09:17 AM
Και εγώ αναρωτιέμαι όταν οι Δεσμοί της σελήνης κάνουν και άλλες όψεις με πλανήτες τι γίνεται; Π.χ. εγώ έχω τον Β.Δ. στον Σκορπιό στον 9ο που κάνει τρίγωνο με τον ήλιο μου. Ο Ν.Δ. κάνει εξάγωνο με τον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα εκπληρώσω πιο εύκολα το κάρμα μου γιατί κάνει καλές όψεις με τον ήλιο;
Πάντως η ερμηνεία του Β.Δ. στον 9ο μου ταιριάζει. Έχω και τον ποσειδώνα στον 9ο στον Τοξότη και πολύ τα ονειρεύομαι τα διηπειρωτικά ταξίδια που αναφέρθηκαν. Να έχω μια βαλίτσα και να τριγυρίζω από χώρα σε χώρα βλέποντας άλλα ήθη και μαθαίνοντας καινούρια πράγματα. Τι ωραία!:laugh:
Atrapos
09-06-2011, 05:26 PM
Γεια σας, διαβασα το αρθρο και είναι πολύ ενδιαφέρον. Ο Β.Δεσμός μου κανει αντίθεση με τον Ν.Δεσμο σε 0 ανοχή, τι σημαίνει αυτό? Είναι φυσιολογικό? Επίσης, ο Ν.Δεσμος κανει αντίθεση με τον Πλουτωνα και χιαστι με τον Ποσειδώνα. Και οι δεσμοί βρίσκονται στους 10-4 οίκους.Επιπλέον και ο Β.Δεσμος κανει τετράγωνο με τον Πλουτωνα. Θα μπορουσατε να μου εξηγήσετε με βάση τα στοιχεία που σας έδωσα μερικά πραγματα, επειδή δεν μπορώ να τα καταλαβω και εχω ανχωθεί λιγακι...
Σας ευχαριστω..!!
Καταρχήν δεν χρειάζεται άγχος. Επίσης πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο Βόρειος και Νότιος Δεσμός βρίσκονται εξορισμού σε αντίθεση ακριβείας. Δεν είναι απλά φυσιολογικό, είναι κάτι που συμβαίνει πάντα.
Μάλλον από το άγχος σου έχεις μπερδέψει και τις όψεις. Δεν γίνεται ο Πλούτωνας να είναι σε αντίθεση με το Νότιο Δεσμό και τετράγωνο με τον Βόρειο. Ή θα κάνει τετράγωνα και με τους δύο ή θα είναι σε αντίθεση με τον έναν και σύνοδο με τον άλλο.
Στο άρθρο δίνονται κάποια στοιχεία για την επίδραση της συνόδου ενός πλανήτη στο Νότιο Δεσμό. Οι συνδυασμοί πλανητών και όψεων είναι πάρα πολλοί αλλά λαμβάνοντας υπόψη τι συμβολίζουν οι Δεσμοί, ο κάθε πλανήτης, τη θέση του στο χάρτη και τη φύση της όψης, νομίζω μπορείτε να φτάσετε σε κάποια ερμηνεία των όψεων στους Δεσμούς.
SAGIVI
08-10-2011, 12:33 PM
Κυριε Αρχο μπορειτε να διευκρινισετε σας παρακαλω, αν στην συνοδο πλανητη με τον Ν.Δεσμο,
αναφερεσθε στον Mean Node η στον True Node?
Το ρωτω διοτι δινετε ανοχη μονο 1ο20'.
Επισης οφειλω να πω, οτι η περιγραφη σας για τον Β. Δεσμο στον 8ο οικο ειναι ακριβης λεξη προς λεξη, τουλαχιστον
στην δικη μου περιπτωση.
Χρήστος Άρχος
08-10-2011, 05:19 PM
Καλησπέρα σας. Εγώ χρησιμοποιώ στον Πραγματικό Δεσμό νομίζω ότι λειτουργεί περισσότερο από τον άλλο αλλά είναι θέμα πάντα προσωπικής άποψης.
Χρήστος Άρχος
08-10-2011, 05:21 PM
Kassy, αυτό που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι η κοντινότερη και σημαντικότερη όψη που γίνεται. Αν και το κείμενο να πούμε ότι βασίζεται περισσότερο στα θέματα της συνόδου. Μπορείτε όμως να πάρετε κάποια στοιχεία και για τις άλλες όψεις με τη διαφορά ότι η λειτουργία τους δεν είναι η ίδια.
Χρήστος Άρχος
08-10-2011, 05:24 PM
Αγαπητή Κάτια. Προτιμώ να λειτουργώ με κορυφαίες όψεις γιατί δίνουν πιο καθαρό το νόημα σε ένα άτομο.
Στην ανοχή δεν είμαι "large" για να μπορεί το νόημα του κειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβές όπως δίνετε. Θα μπορούσε να λειτουργήσει και μία μεγάλη ανοχή αλλά δεν θα είναι τόσο έντονο και συγκεκριμένο το θέμα ιδιαίτερα αν επηρεάζεται από άλλες όψεις.
Για το τελευταίο θα συμφωνήσω απλά δεν ήταν ο σκοπός του άρθρου να καλύψει και αυτό το θέμα αλλά μιας και το ανέφερες ποτέ δεν είναι αργά να γραφτεί και αυτό.
ntanai
14-10-2011, 02:32 PM
Υπέροχη ανάλυση κ γενικά οι εργασίες σας είναι απλές κ κατανοητές ακόμα κ για μια αρχάρια σαν εμένα.Εκείνο που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι αν έχοντας τον Νότιο Δεσμό στις 09 μοίρες του Υδροχόου κ τον Κρόνο στις 10 μοίρες του ίδιου ζωδίου θεωρείται σύνοδος κ αν κ κατά πόσο φρενάρει είτε την προσωπική είτε την επαγγελματική μου εξέλιξη.Σας ευχαριστώ κ σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Χρήστος Άρχος
14-10-2011, 08:05 PM
Καλησπέρα σας. Η γωνιακή απόσταση είναι ικανή για σύνοδος. Με τον Κρόνο τα πράγματα πάντα έχουν μία αργή εξέλιξη, πάντα θα χρειαστεί μία εσωτερική διαδικασία του ατόμου να μπορέσει να έρθει σε επαφή με το καρμικό σκοπό. Η καθυστέρηση όμως δεν δηλώνει και άσχημη κατάληξη. Προσπαθήστε λοιπόν να δώσετε στον εαυτό σας τα κατάλληλα εφόδια που θέλει ο Υδροχόος αλλά και ο οίκος που βρίσκεται ο Κρόνος και θα μπορέσετε να προχωρήσετε.
errikaki
15-10-2011, 03:08 PM
Έχω 2 συγκεκριμένα ερωτήματα :confused:
1. Η αντίθεση ΒΔ με πλούτωνα είναι σημαντική σε προσωπικό επίπεδο; ή υπολογίζουμε τις όψεις του ΒΔ μόνο με προσωπικούς πλανήτες;
2. Οι όψεις χιαστί Β.Δ. με προσωπικούς πλανήτες (π.χ. αφροδίτη και σελήνη) έχει αρνητική χροιά;
Χρήστος Άρχος
16-10-2011, 04:22 AM
Οι αντιθέσεις είναι σημαντικές γιατί αυτομάτως σημαίνουν ότι υπάρχει σύνοδος με το Νότιο Δεσμό απλά θα πρέπει να είναι πολύ μικρή η ανοχή. Από 1 μοίρα 20 λεπτά και ακόμη μικρότερη.
Άλλες όψεις πέρα από Συνόδους και αντιθέσεις καλό είναι να αποφεύγονται καθότι πάντα έχουν μία διπλή σημασία. Για παράδειγμα ένα τρίγωνο προς το Νότιο είναι εξάγωνο με το Βόρειο και ένα χιαστί με το Βόρειο είναι ένα ημι-εξάγωνο με το Νότιο δεσμό. Οπότε καλό είναι να περιοριστεί κάποιος στις συνόδους αντιθέσεις.
μανταλένα
18-10-2011, 11:47 AM
κ. Άρχο θα μπορούσατε να δώσετε την οπτική σας και την ερμηνεία σας για σύνοδο ιδιομοιρίας Ν.Δ στο 12ο με Ερμή (κυβερν. 7ου & 9ου)
Χρήστος Άρχος
18-10-2011, 11:53 AM
Αποφεύγω γενικότερα να δηλώνω ερμηνείες με αυτό το τρόπο γιατί ποτέ σχεδόν δεν είναι ακριβείς μιας και λείπει ολόκληρος ο χάρτης. Περιληπτικά όμως θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μία κατάσταση η οποία στο παρελθόν περιείχε πνευματικές ενασχολήσεις (που βέβαια υπάρχουν και στη σημερινή ενσάρκωση) οι οποίες ήρθαν πιθανών σε σχέση ή σύγκρουση (ανάλογα με τις όψεις) με άλλες πνευματικές ομάδες και ανθρώπους. Πιθανών αυτό να συνέβη και με ένα άλλο σημαντικό σύντροφο ή εχθρό (ή και τα δύο μόνο οι όψεις θα το αποκαλύψουν αυτό) και γενικότερα να υπήρξαν σημαντικές πνευματικές και φιλοσοφικές συζητήσεις. Αν ο Ερμής είναι ανάδρομος μπορεί ακόμη και να μιλάμε για ένα μοναστικό τάγμα. Επίσης θα μπορούσε να είναι πάλι ανάλογα με τις όψεις και μία ζωή αφιερωμένη σε ένα σύζυγο που μπορεί να ταξίδευε πολύ και να αναγκαστήκατε να αφιερώσετε τη ζωή σας σε μία χωρίς γεύση καθημερινότητα.
toniateddybear
08-11-2011, 09:34 PM
Καλησπερα! δε χρειαζεται να πω κι εγω ποσο ενδιαφεροντα ειναι οσα παρουσιαζονται στο site. αποτελουν ερεθισμα και μαλιστα σοβαρο...:)
θα ηθελα να ρωτησω δυο πραγματα σχετικα με το βορειο και το νοτιο δεσμο. Απο ο,τι μπορεσα να αντιληφθω, αυτα τα δυο ειναι σημεια και δεν ειναι σωματα, ενω παντα βρισκονται σε αντιθεση ακριβειας.ειναι αναδρομοι στην κινηση τους. Κοιταζοντας τους χαρτες που εχω στο μηχανισμο του site, δαπιστωσα το εξης παραλογο: ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ, ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!να τρομοκρατηθω επειδη δεν εχουν πανω τους το γνωστο σηματακι Rx...????και επειτα, θα ηθελα να ρωτησω, αν οι δεσμοι "καιγονται", παρατηρω σε καποιο χαρτη οτι ο βορειος δεσμος ειναι μολις 7 μοιρες απο τον ηλιο. αυτο σημαινει, ο,τι θα σημαινε αν ηταν εκει η αφροδιτη για παραδειγμα, θα ηταν μια καμμενη αφροδιτη.
Ευχαριστω εκ των προτερων!:)
Χρήστος Άρχος
11-11-2011, 02:47 AM
Καλησπέρα αγαπητό μέλος.
Όταν σε ένα χάρτη έχουμε τους δεσμούς ορθόδρομους σημαίνει ότι για το άτομα είναι μία σημαντική ευκαιρία αυτή τη ζωή να αντιμετωπίσει ότι δυσκολία μπορεί να συνέβη στο παρελθόν. Επίσης είναι ένα σήμαδι ότι το άτομο ΤΩΡΑ φτιάχνει το "κάρμα" του.
Όταν κάνει σύνοδο με τον Ήλιο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και θα πρέπει να διαβάσετε το άρθρο μιας και αναλύει τη κάθε θέση. Θα σας συμβούλευα να μην πάρετε την έννοια "καίγετε" πολύ σοβαρά, τεχνικά πάντως όντως αυτό συμβαίνει.