s
Ζώδια και Καριέρα
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 4 of 4
    Όνομα:
    Δημήτρης

Ζώδια και Καριέρα

Η χρήση της στατιστικής στην αστρολογία είναι αμφιλεγόμενη αφού στις στατιστικές έρευνες απομονώνεται ένας παράγοντας προς εξέταση ενώ στην αστρολογία το ζητούμενο είναι η σύνθεση όλων των παραγόντων. Ωστόσο είναι χρήσιμο να έχουμε υπόψη μας τις στατιστικές έρευνες, χωρίς όμως να τους δίνουμε και μεγαλύτερη σημασία από όση αξίζουν.

Μια τέτοια έρευνα έγινε πέρσι στην Αμερική ανάμεσα σε 5.708 εργαζόμενους, εξετάζοντας διάφορους παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και το ζώδιο τους. Προφανώς αναφερόμαστε στο ζώδιο του Ήλιου. Για την έρευνα αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ
    New Study from CareerBuilder Shows How Birth Order, Siblings and Astrology Impact Pay, Title and Profession - CareerBuilder

Ας δούμε τα αποτελέσματα:
    1. Οι εργαζόμενοι με τις υψηλότερες απολαβές ανήκουν στα ζώδια της Παρθένου, του Κριού και του Σκορπιού.
    Αν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτό το αποτέλεσμα, θα λέγαμε ότι για την Παρθένο ο συνδυασμός του στοιχείου της Γης και του κυβερνήτη της Ερμή είναι το «διαβατήριο» για την επιτυχία. Για τον Κριό η υψηλή αμοιβή είναι μάλλον θέμα ανταγωνισμού στον οποίο δεν μπορεί να μείνει πίσω. Για τον Σκορπιό τα χρήματα είναι θέμα δύναμης που θέλει να έχει στα χέρια του. Θα έλεγα ότι θα περιμέναμε σε αυτές τις πρώτες θέσεις και το ζώδιο του Ταύρου αλλά γι’ αυτό θα πούμε κάτι παρακάτω.

2. Τις υψηλότερες διοικητικές θέσεις καταλαμβάνουν εργαζόμενοι που ανήκουν στα ζώδια του Αιγόκερου και του Λέοντα. Αντίθετα τις χαμηλότερες θέσεις στη διοίκηση έχουν οι Υδροχόοι.
    Μάλλον αναμενόμενο αποτέλεσμα αφού ξέρουμε ότι οι Αιγόκεροι και οι Λέοντες χαίρονται πολύ με το να έχουν υφισταμένους. Έχει ενδιαφέρον ότι αυτό τους ενδιαφέρει περισσότερο από το πόσα χρήματα παίρνουν. Από την άλλη πλευρά οι Υδροχόοι συχνά χαίρονται με το να θεωρούν το εαυτό τους «περιθώριο» κι έτσι σνομπάρουν τις καριέρες. Ίσως η χαμηλή τους θέση να οφείλεται και στα ποικίλα ενδιαφέροντά τους, με τη δουλειά να αποτελεί ένα από αυτά και όχι το πρώτο.

3. Περισσότερο ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους δηλώνουν όσοι ανήκουν στα ζώδια της Παρθένου, του Ζυγού και του Ταύρου.
    Για την Παρθένο δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα αφού γενικά οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού θεωρούνται καλοί εργαζόμενοι και άλλωστε τα καταφέρνουν να είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι. Για τους Ζυγούς και τους Ταύρους όμως έχει ενδιαφέρον γιατί ούτε από τους καλύτερα αμειβόμενους είναι, ούτε και υψηλές διοικητικές θέσεις έχουν. Ωστόσο είναι ικανοποιημένοι και εδώ προφανώς παίζει το ρόλο της η Αφροδίτη, κυβερνήτης των δύο ζωδίων, που έχει την τάση να ωραιοποιεί καταστάσεις και να ψάχνει την ικανοποίηση σε άλλες παραμέτρους, όπως είναι το εργασιακό περιβάλλον, οι σχέσεις με τους συναδέλφους κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι Κριοί, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Λέοντες, παρόλο που είναι υψηλά αμειβόμενοι ή έχουν υψηλές διοικητές θέσεις δεν δηλώνουν ικανοποιημένοι. Φαίνεται ότι τα ζώδια αυτά δύσκολα ικανοποιούνται και αν είχαν ικανοποιηθεί θα είχαν συμβιβαστεί με πολύ λιγότερα.

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τα παραπάνω. Πάντως τα αποτελέσματα φαίνεται να έχουν αστρολογική εξήγηση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε. Με την σημείωση φυσικά ότι το ζώδιο του Ήλιου είναι μόνο ένας από τους παράγοντες, όμως όχι άδικα ο κορυφαίος.

Όνομα:
    Χρυσάνθη

Re: Ζώδια και Καριέρα

Δημήτρη καλημέρα και χρόνια πολλά,

Οπως ήδη πολύ σωστά το ανέφερες μία αμφιλεγόμενη στατιστική. Και αν το σκεφτεί κανείς μπορεί όντως να δεχτεί αρκετές αμφιβολίες και αμφισβητήσεις.

Διότι αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και σωστοί, όπως ο καθένας θα μπορούσε μάλλον να σκεφτεί, και για να έχουμε και εμείς μία καλύτερη συγκριτική εικόνα, ας μας πουν και πως διάκεινται επαγγελματικά και όλοι οι άλλοι του ζωδιακού κύκλου, και όχι μόνον αυτοί.

Επίσης τι να τον κάνω εγώ τον Ηλιο σκέτο και δίχως καν τις όψεις του ώστε να βγάλω ένα πιο σαφές συμπέρασμα.

Ξέρω π.χ. τους Ζυγούς και τους Λέοντες σαν κάλπικη δεκάρα. Ο πατέρας μου Ζυγός, ένας από τρία αδέλφια μου, ο άντρας μου και τρεις φίλοι, που και λόγω της κοινωνικότητας τους και της φιλοδοξίας τους, υπήρξαν υψηλά αμοιβόμενοι και διακρίθηκαν όσο δεν παίρνει. Από την άλλη ο άλλος μου αδελφός -ζωγράφος στο επάγγελμα και ενίοτε τεμπέλης - διέπρεψε δια της μόστρας εδώ και στο εξωτερικό, ενώ ο γιός μου επίσης Ζυγός φαίνεται να συγκαταλέγεται στο παράδειγμα του 3.

Οσο για τους Λέοντες που έχω έναν λόχο ολόκληρο σε γυναικείο και ανδρικό δίπλα μου, και άλλα τόσα αντιφατικά παραδείγματα.

Και μιας και ρωτάς ευθέως αν συμφωνούμε, να προσθέσω πως λόγω του ότι ζω και αναπνέω μεταξύ δύο, ενίοτε τριών χωρών, άλλο πράμα -ναι άλλο πράμα - Παρθένος στις βόρειες Ευρωπαικές χώρες όπως Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία Αυστρία που αναλώνονται να φτιάχνουν ράφια και να σκουπίζουν ανύπαρκτα ψίχουλα και σκόνες που ξεσκόνισαν πριν μερικά δευτερόλεπτα, και άλλο οι Παρθένοι στην Ελλάδα που τους βγαίνει ο τάκος και με το ξεσκόνισμα αλλά και εργασία που να βγάζεις ρόζους μέχρι τις μασχάλες.

Τό ότι πίσω από αυτή την έρευνα υπάρχει αστρολογική εξήγηση δεν το αμφισβητώ. Αμφισβητώ όμως - από άλλη παρόμοια αλλά μάλλον πολύ πιο εμπεριστατωμένη καθότι κάπως πιο σύνθετη έρευνα που λόγω παρακολούθησης της έχω λόγω να την εμπιστεύομαι - γενικά υψηλότερα αμοιβόμενη και καλύτερα διαχειριζόμενοι τα χρήματα και τις οικονομίες τους είναι μόνον εκείνοι που συνδυάζουν έναν καλό Ερμή με μία επίσης καλή Αφροδίτη.

Αυτό γιατί η Αφροδίτη είναι μεν του χρήματος αλλά ο Ερμής είναι εκείνος που υποκινεί και κινητοποιεί τις δοσολοψίες γενικά.

Τέλος επειδή τυγχάνει να παρακολουθώ συχνά παρόμοιες στατιστικές έρευνες, παραμένω στην άποψη και θα παραμένω όσο ζω. Οτι σχετίζεται με την αστρολογία ιδωμένο αποσπασματικά στο τέλος -τέλος δεν έχει για εμένα ούτε τόση βαρύτητα άρα όχι και τόσο μεγάλη αξία.

Πως να το κάνουμε Δημήτρη μου. Οταν ο άλλος κάνει test -driving του μοντέλου ενός νέου αυτοκινήτου δεν λαμβάνει υπόψη μόνο την μηχανή, τον κυβισμό κ.λ.π., αλλά και το αμάξωμα, και τους κραδασμούς και ένα σωρό άλλες παραμέτρους.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε την αστρολογία επίσης ως ένα όχημα -το όχημα ψυχής, νου, σώματος, πνεύματος - τότε εγώ που είμαι Ιχθύς -Ηλιο σύνοδο Δία - αλλά δεν συγκαταλέγομαι στην έρευνα, που στο καλό να με εντάξω;

Αν δε με έβαζαν στην έρευνα πως θα απομόνωναν τον Δία με αμελητέα απόκλιση από τον Ηλιο;

Καλούς χαρταετούς και καλή σαρακοστή σου εύχομαι.

Όνομα:
    Δημήτρης

Χρυσάνθη, δεν διαφωνώ με όσα λες. Πιστεύω όμως ότι αξίζει να αναφερθεί η συγκεκριμένη στατιστική έρευνα, κυρίως για δύο λόγους.

Ο ένας είναι ότι έγινε από εταιρία που δεν έχει σχέση με την αστρολογία. Και το γεγονός ότι στην Αμερική μια εταιρία ευρέσεως εργασίας ασχολείται με το ζώδιο των εργαζομένων είναι κάτι που αξίζει να αναφερθεί.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα αποτελέσματα είναι σχετικά αναμενόμενα από αστρολογικής άποψης και αυτό δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο σε μια έρευνα που έγινε σε τόσο μεγάλο δείγμα.

Αλλά να σου πω και κάτι; Όταν σαν αστρολόγοι καθόμαστε και κάνουμε τάχα «προβλέψεις» με μόνο στοιχείο το ζώδιο του Ήλιου είναι υποκρισία να απορρίψουμε μια στατιστική έρευνα επειδή παίρνει υπόψη της μόνο το ζώδιο του Ήλιου.

Όνομα:
    Χρυσάνθη

Χα, χα, με έκανες και χαμογέλασα φαρδιά πλατιά! Να είσαι καλά. Και χαμογέλασα πικρόχολα προς εμένα πρώτα και επάνω από όλα.

Εχεις απόλυτο δίκιο, και σιγά -σιγά τώρα πια έχω αρχίσει -όπως όλοι μας φυσικά - να τα παίζουμε με αυτήν την κατά τα άλλα ηλίθια αγγλόφερτη εμπορική καρμιριά προβλέψεων βάση Ηλιου.

Εδώ όχι μόνο δεν θα διαφωνήσω, αλλά και θα συμφωνήσω και με τον Σωκράτη που προσφάτως έκανε μία κάποια σχετική νύξη να κόψει επιτέλους αυτό το σπορ, το οποίο εγώ μάλιστα ομολογουμλενως όχι προς τιμήν μου και τιμή των κατά τα άλλα πλουσιοπάροχων γνώσεων μου, ασκώ από το 1989! Ακουσον -άκουσον!

Ιδωμένη η άποψη σου από αυτή την οπτική είναι επίσης σωστή και δίκαια. Επίσης συμφωνώ απόλυτα ότι είναι καλό εμείς οι αστρολόγοι να λαμβάνουμε τέτοια στατιστικά δείγματα στα υπόψη μας.

Ε τότε, θα πεις προς τι τόσος σαματάς; Παραδίνομαι και ομολογώ ευθαρσώς και μετά λόγου γνώσεως για όλες τις αστρολογικές επιπτώσεις που ως αστρολόγος θα υποστώ. Και ναι έχω την τιμιότητα, και την ευθύτητα να τις υποστώ ευχαρίστως.

Είναι εκείνο το γαμ...ο μου, σου, με το οποίο τελικά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι και που αναγκαζόμαστε να φιμώνουμε κατά κάποιο τρόπο το πυρήνα, την μύηση, το μεγαλείο και άθελα μας, ή ηθελημένα ή ηληθιωδώς, μπαίνουμε σε όλη αυτή την αστρολογική λάντζα!

Επειδή συνεργάζομαι και με ένα σοβαρό γερμανικό περιοδικό, να πω, πως εκείνοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο αυτού του είδους των προβλέψεων παρά μάλλον κάνουν εκτενείς αναλύσεις σε κοσμικά, πολιτικά, οικολογικά και συναφή κοινωνικά θέματα.

Αλλά Δημήτρη μου, όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι θέμα και υπόθεση καθαρά και μόνο της διαχείρισης, το εάν θα αποφασίσει τελικά να απέλθει αυτού του ηλίθου ιδιώματος.

Ξέρεις δε και εσύ και εγώ όπως όμως και ο Σωκράτης τα pro and contra μιας ανάλογης αποφάσεως.

Αν με ρωτήσεις εμένα προσωπικά θα επέλεγα την κατάργηση αυτών των προβλέψεων. Αλλά εγώ δεν είμαι ούτε διαχειρίστρια, ούτε συμμετέχω σε τίποτε άλλο πλην των γνωστών.

Το μόνο για το οποίο είμαι βέβαιη όπως και εσύ και όλοι μας, είναι ότι ο Πλούτωνας θα σκαλίσει εις βάθος και τα δικά μας θέματα, και ορμώμενη από αυτή την σκέψη, το θεώρησα ως μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να το θέσω φαρδιά πλατιά στο τραπέζι.

Νομίζω πως ένα διαδικτυακό περιοδικό υψηλού επιπέδου αλλά ίσως με μείωση -αρχικά - σημαντικής προσέλευσης κοινού, είναι ότι πλέον εντελώς επιτακτικά χρειαζόμαστε και σε αυτή τη χώρα.

Κρίσεις, απόψεις τοποθετήσεις και αντιρρήσεις καλοδεχούμενες!

Κλείνοντας να προσθέσω πως εν έτη 1998 -1999, εργάστηκα και εγώ για λογαριασμό μιας χρηματηστηριακής εταιρείας εφαρμόζοντας την μέθοδο Γκαν και που ο πολύ πρωτοπόρος διευθυντής και καλός γνώστης ο ίδιος της αστρολογίας κυριολεκτικά λάτρεψε, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τον άφησαν να προχωρήσει.

Είδες εν ολίγοις εσύ πουθενά στην Ελλάδα οτιδήποτε μοντέρνο, πρωτοποριακό και καινούριο να προοδεύει; Δεν λέμε πάλι και καλά που ο Σωκράτης εφέρε τουλάχιστον αυτό εδώ το site εδώ που το έφερε;

Εύχομαι ένα όμορφο και ανάφρο ξημέρωμα...........

Γιατί στα λέω; Ομολογουμένη η αμαρτία μου. Πολύ πρωτοπόρα εγώ ή ίδια, αλλά μάλλον πια πολύ μεγάλη για να αξιωθώ να δώ την αστρολογία επιτέλους σε ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)