- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 27
-
17-06-2012, 08:01 AM #1
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ: Ο ΑΞΟΝΑΣ MC – IC ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ
…Καταρχην ευχομαι αυτες οι εκλογές να ειναι το εφαλτηριο για μια ολικη αναδομηση του πολιτικού στηματος...και καλα νεα να εχουμε συντομα για την χιλιοταλαιπωρημένη Ελλαδα μας!
θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας ενα υπαρξιακο για μένα ζητημα...αυτο του πρωτοπλαστου κοινωνικού κυτάρρου...της οικογένειας!
ΚΑΤ’ ΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ…ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΦΥΛΟ.
ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ που θα αναπτυξει κανείς ΜΕ ΤΟ ΓΟΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΥΛΟΥ αλλα κι αυτή που θα συναψει με το γονεα του ιδιου φυλου, ποικιλλει από ατομο σε ατομο και εξαρταται από πολλους παραγοντες. Γι’αυτό βλέπουμε 2 αδερφια να εχουν βιωσει πχ με εντελως διαφορετικο τροπο τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της μητερας το ένα σε σχεση με το άλλο, κατι που κανει εντυπωση ,δεδομενου ότι μεγαλωσαν στο ιδιο οικογενειακο περιβαλλον! Ωστοσο η διαφορετικη αντιληψη και οπτικη που εχουμε απεννατι στους γονεις σε σχεση με αυτή που έχουν τα αδερφια μας μπορει να φανει κι αυτή τοσο από το δικο μας χαρτη όσο και από το χαρτη των αδερφων μας.
Ο πατερας και η μητερα σε καθε γενεθλιο ωροσκοπιο εκπροσωπούνται από τον Ηλιο και τη Σεληνη αντιστοιχα αλλα και από τον αξονα 4ου-10ου.
Aρα πληροφοριες για τους γονεις μας παιρνουμε από τα ζωδια-οικοθεσια-οψεις με τα φωτα, τα ζωδια στις ακμες αυτων των οικων, τους κυβερνητες των ζωδιων καθως και από την παρουσια πλανητων εντος των οικων.
(σημ: αν οι πλανητες αυτοι δεν είναι καθαρα μεσα στους οικους 4 και 10, αλλα είναι σε συνοδο με καποια από αυτές τις 2 ακμες, τοτε θεωρουμε ότι ο πλανητης ανηκει στον οικο αυτό, κι ας φαινεται να βρισκεται μεσα στον προηγουμενο η επομενο οικο).
Αν θελαμε να προσεγγίσουμε μια πιο ψυχολογικη ερμηνεια αυτου του αξονα…θα λεγαμε αρχικα ότι…καθως μεγαλώνουμε αποκταμε σιγα-σιγα δικη μας γνωση και κριση, οποτε θα πρεπει να είμαστε σε θεση -ως ενηλικες πλεον-να προσδιορίσουμε τι θεωρειται για μας παραδειγμα προς αποφυγη και τι προτυπο προς μιμηση.
Για να καταλαβουμε καλυτερα πως μπορουμε να ερμημευσουμε τον αξονα 4-10, ας δουμε ένα παραδειγμα…
Εστω ότι εχουμε τα εξης γενεθλια στοιχεια:
1ος παιδι της οικογενειας (γενους θηλυκου)
• 4ος --> ακμη στον Κριο + Αρης στον Τοξοτη και στον 12ο
• 10ος --> ακμη στο Ζυγο + Αφροδιτη στο Ζυγο και στον 9ο
• Συνοδος Σεληνης-Πλουτωνα
• Ακμη 12ου--> Σκορπιος--> Πλούτωνας συνοδος με Σεληνη στο Ζυγο και στον 10Ο (κυβερνητη 8ου)
Με αυτά τα στοιχεια λοιπόν…τι συμπεραίνουμε για τη γυναικα αυτη?
α) Καταρχάς, το ότι στον αξονα 4-10 εχουμε Κριο-Ζυγο, δειχνει αντιστροφη ρολων αναμεσα στους 2 συζυγους, με τον αρρενα συντροφο να είναι πιο παθητικος ενώ το θυληκο πιο δυναμικο.
β) Η κοπελα βιωνει τον πατερα της ως απολυτο, επιβλητικο, ισχυρογνώμων(Ηλιος,Σκορπιο ς), αλλα και υποχωρητιικό, διπλωμάτη..αρα συνδυαστικά τον θεωρει χειριστικά(Σκορπιος) παθητικό (10ος=Ζυγος).
γ) Επίσης βλέπει τη μητερα της ως πολύ δυναμική, ανεξαρτητη, τολμηρή αλλα και καυγατζού, που παιρνει πρωτοβουλίες και είναι αυτή «η αρχηγός» του σπιτιού(Κριος).Ομως συνδυαστικα…θεωρει πως αυτή την ευθυτητα τη διοχετευει ποτε με έναν τραχυ Αρειο τροπο εκφρασης και άλλοτε με έναν πιο διπλωματικό, πλαγιο τρόπο για να μη χαλάσει τις ισορροπίες από τη μια και για να περασει το δικό της από την άλλη (Σεληνη=Ζυγος).
δ) Η μητερα της για εκεινη είναι το ιδιο κυριαρχική με τον πατερα της αλλα και χειριστική. Το λυπηρό είναι ότι αυτή η οψη αναγκαζει το παιδι ειτε να «ρουφαει» ολο τον πονο της μανας που φαινεται να είναι δυστυχισμένη και ανικανοποίητη ειτε να αποφασισει πως δε θα ηθελε να της μοιασει, για να μη πληγωθει όπως εκεινη!
2ο παιδι της οικογενειας
• Ηλιος στον Ταυρο + MC στην Παρθενο: Το αγορι αυτό θεωρει πως έχει έναν καθαρα γηινο πατερα, σταθερο, ακαμπρο και απολυτο (Ταυρος), ο οποιος όμως είναι πρακτικος, επικριτικός και λεπτολογος (MC=Παρθενος)
• Σεληνη στον Κριο + IC στους Ιχθεις: δινει μια ανιδιοτελη και αγνη αγαπη για τη μητερα, την οποια ο ιδιος εξιδανικευει!Την ιδια τη βιωνει ως ρομαντική, υποχωρητική, αλτρουίστρια, με τασεις φυγης και ροπη προς την εξαπατηση…μπορει να τη βλέπει και ως θυμα-θυτη ή αρρωστη.
Αναλυσαμε λοιπόν πως βιωνει το κάθε παιδι ξεχωριστα τους 2 γονεις του. Οποιο μελος το επιθυμει, μπορει να δωσει αστρολογικα παραδειγματα της δικης του οικογενειας ως εξασκηση για τα υπόλοιπα μελη.
Καλη ψήφο σε όλους και τα μυαλα στη γη!!!
-
17-06-2012, 12:14 PM #2
Re: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ: Ο ΑΞΟΝΑΣ MC – IC ΣΤΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ
Αν θα μπορουσατε να με διευκολυνετε, γιατι πρωτη φορα προσεγγιζω αυτη την πτυχη..
Τι σημαινει η παρουσια του ηλιου στον 8ο του κριου και της σεληνης στον 10ο του καρκινου σε συνοδο με τον βορειο δεσμο στους διδυμους;Προσθετω οτι ο 4ος οικος (τοξοτης και αιγοκερως)ειναι ενισχυμενος απο την παρουσια δια και ουρανου σε συνοδο στον τοξοτη και τη συνοδο ποσειδωνα και νοτιου δεσμου επισης στον τοξοτη. Αντισυμμετρικα στο 10ο οικο (διδυμος καρκινος)υπαρχει η αφροδιτη (διδυμος) σε ακριβη συνοδο με την ακμη του 10ου και σε αντιθεση με το δια και τον ουρανο του 4ου.Προκειται για ωροσκοπιο αρρενος, που μεγαλωσε μονο με τη μητερα του. Ελπιζω να υπηρξα στοιχειωδως σαφης...Last edited by σοτλ; 17-06-2012 at 12:37 PM.
-
17-06-2012, 02:50 PM #3
Ο 10ος οικος ειναι παντα ο πατερας και ο 4ος η μητέρα?
-
17-06-2012, 07:37 PM #4
Συνήθως ναι αν και υπάρχει και η άποψη ότι ο 4ος είναι ο γονιός του ιδίου φύλου και ο 10ος του αντίθετου φύλου..
-
17-06-2012, 10:21 PM #5
Ενδιαφέρουσα οικοθεσία-σχεση γονιών...Για να τα βαλουμε σε μια σειρα:
- Ηλιος στον Κριο/8ος-Σελήνηστον Καρκίνο/10ος (σε συνοδο με ΒΔ)...
- Ακμη 4ου στον Τοξοτη με την πολυαστρια μεταξυ Δια-Ουρανού-Ποσειδώνα-ΝΔ μεσα εκει.
- Ακμή 10ου στους Διδύμους με Αφροδιτη μεσα (σε ακριβη συνοδο με την ακμη του 10ου) και σε αντιθεση με το δια και τον ουρανο του 4ου.
Εσυ πως βιωσες τους γονεις σου και τη μεταξυ τους σχεση?
Για το χαρτη του ανδρα αυτου τωρα...εγω ετσι πολυ επιγραμματικα...νομιζω πως ο μπαμπας του ως Διδυμο-Κριος(και κρυφοΣκορπιος-8ος), ηταν πιο ευκολο ας πούμε να τον "προσεγγισει/φερει κοντα του" γιατι οι ανδρες ταυτιζονται πιο πολυ με την Αρη/ηλιο τους, σε σχεση με τη μαμα του που ειναι Καρκινος και ως προστατευτικη με εναν τρόπο ισως γινοταν καταπιεστική!ε?
Βεβαια αυτη η περιεργη σχεση μπορει να δειχνει αντιστροφή ή εναλλαγη των ρόλων, παθητικοτητα-δυναμισμος εναλλασονταν οσον αφορα το τη σταση ειχαν οι γονεις του απεναντι του.Μαλλον τους εβλεπε λιγο επιπολαιους...αλλα και κτητικους/κυριαρχικούς ταυτοχρονα...
Το βασικο παντως ειναι να μπορεσουμε μεσα απο τη σχεση με τους γονεις να διορθωσουμε αρνητικες τασεις που μας ταλαιπωρούν και θα τις δουμε σιγοτρα να προβαλλονται στις ερωτικές μας σχεσεις.Και σε αυτο βοηθα-αν υπαρχει-η εντονη ενεργοποιση του Δια και του 9ου οικου στο χαρτη, που δινουν τετοιες τασεις(καθως και ο Κρονος που δινει αυτοκριτικη ή Ο Σκορπιος/Πλουτωνας που δινει ταση για ενδοσκοπηση με σκοπο την επούλωση τραυματων, οντας γωνιακοί).
Ο ανδρας αυτος εχει Δια στον 4ο(ευτυχημα!) αλλα ο Ποσειδωνας εκει ισως τον εκανε να εξιδανικευσει τον ενα γονιό και ευχομαι μετα να μη τον απογοητευσε, μη ανταποκρινόμενος.η στις προσδοκιες του.Last edited by kinky_skorpina; 17-06-2012 at 10:39 PM.
-
17-06-2012, 11:54 PM #6
Θα μπορουσες να ριξεις μια ματια στο δικο μου και να μου πεις τι καταλαβαινεις? Ηλιος στον καρκινο στον 12ο οικο με θετικες οψεις με ολους τους πλανητες εκτος απο δια οπου εχω αντιθεση αλλα και με ποσειδωνα βεβαια ο ποσειδωνας ειναι στις τελευταιεσ μοιρες του τοξοτη.Μεσουρανημα στους ιχθυες με τετραγωνο με ποσειδωνα και εξαγωνο με σεληνη.
Σεληνη στον 11ο στον ταυρο νομιζω σε κενη πορεια και χιαστι με ποσειδωνα και πλουτωνα και εξαγωνο με μεσουρανημα.4ος οικος σε παρθενο εμπεριεχομενο το ζυγο και πλουτωνα στον 4ο α επισης στο 10ο εχω εμπεριεχομενο τον κριο.Α ξεχασα να σου πως πως ο ποσειδωνας ειναι στον 6ο και ο ερμης στον 12ο.Παντως εχω αλλα 4 αδερφια και δεν εχουν καμια σχεση οι χαρτες μας οντως το καθε παιδι αντιλαμβανεται εντελως διαφορετικα τους γονεις του
-
18-06-2012, 12:10 AM #7
<<Ηλιος στον καρκινο στον 12ο οικο με θετικες οψεις με ολους τους πλανητες εκτος απο δια οπου εχω αντιθεση αλλα και με ποσειδωνα βεβαια ο ποσειδωνας ειναι στις τελευταιεσ μοιρες του τοξοτη.Μεσουρανημα στους ιχθυες με τετραγωνο με ποσειδωνα και εξαγωνο με σεληνη.
Σεληνη στον 11ο στον ταυρο νομιζω σε κενη πορεια και χιαστι με ποσειδωνα και πλουτωνα και εξαγωνο με μεσουρανημα.4ος οικος σε παρθενο εμπεριεχομενο το ζυγο και πλουτωνα στον 4ο α επισης στο 10ο εχω εμπεριεχομενο τον κριο.Α ξεχασα να σου πως πως ο ποσειδωνας ειναι στον 6ο και ο ερμης στον 12ο>>
Aπο τα στοιχεια που δίνεις, εγω θεωρω οτι και μονο ο Πλουτωνας στον 4ο μιλα για δυσκολα οικογενειακα βιωματα...καταπίεση, επιβλητικοτητα απο τους γονεις, τραυματα, απωθημενα ισως και ενδοοικογενειακη βια (αν ο πλουτωνας κανει ασχημες οψεις η κυβενα γωνιακο οικο)...
Βεβαια η Σεληνη ειναι πολυ δυνατη(φυσικος κυβερνητης του 4ου) αλλα δεν ξερω οψεις και κατα ποσο θα το ισορροπησει το θεμα του Πλουτωνα, μιας και δεν παλευονται ευκολα τα πλουτωνια ζητηματα απο μια σεληνουλα μονο, αν και ευτυχως κανει καλη οψη με τον Πλουτωνα.
Η ακμη του 4ου σε γηινο ζωδιο και δει με κυβερνητη τον Ερμη ωστοσο, βοηθα να εκλογικευσεις οτι οδυνηρο μπορει να βιωσες μεσα στο σπιτι σου, αν δεν ειναι χτυπημενος βεβαια ο Ερμης απο οψεις καθως , η θεση του στο 12ο ειναι παρα πολυ βοηθητικη ως προς αυτο γιατι σε ωθει να δεις πιο ψυχραιμα και αποστασιοποιημενα(ερμης) τα θεματα του 12ου(πλουτωνας και 12ο εχουν παρομοια αιτηματα) και κανοντας και μια σωστη κριτικη της καταστασης, ισως μπορεσεις να επουλωσεις τυχον τραυματα, να εξελιχτεις σαν ανθρωπος και να βγεις πιο δυνατος/η μεσα απο αυτο.Last edited by kinky_skorpina; 18-06-2012 at 12:23 AM.
-
18-06-2012, 12:17 AM #8
Για αυτο εκανα την παραπανω ερωτηση μηπως εμενα ο 4ος θα μπορουσε να συμβολιζει τον πατερα μου λογω του οτι τον εχασα σε μικρη ηλικια και ειναι κατι που απλα το εχω προσπερασει και θεωρω πως ποτε δεν θα το ξεπερασω απλα το προσπερναω,κατα τα αλλα με τη μητερα μου η σχεση μας ηταν και ειναι παραπανω φιλικη,σεληνη στο υδροχοικο οικο και θα ελεγα πως μεγαλωνα τη μητερα μου εγω και οχι αυτη εμενα
-
18-06-2012, 12:29 AM #9
και ηθελα να στο γραψω αυτο (για θανατο του γονεα που σε στιγμτιζει, αλλα ειπα να μην το κανω χωρις να εχω σφαιρικη αποψη, μη σε φοβισω αδικα δλδ σκεφτηκα)...δυσκολη ειναι καθε τετοια εμπειρια και βαθια επωδυνη για ενα παιδι σε μια τοσο τρυφερη ηλικια...ισβς μεσα στις σχεσεισ σου τωρα να αναζητας το πατρικο προτυπο που ηταν ανυπαρκτο προσπαθωντας να καλυψεις το κενο...μεσα απο σχεσεις με μεγαλυτερους ανδρες
η μαμα σου τουλαχιστον σε βοηθησε οντας φιλικη μαζι σου...αλλα μαλλον ειναι ενας αδυναμος ανθρωπος κι αυτο για σεν ασημαινε αοτι απο μικρη επωμιστηκες ευθυνες που δεν ηταν βεβαιο οτι μπορουσες να σηκωσεις και εχασες ενα κομματι της παιδικοτητας σου...επιπλεον γινομενη εσυ ο γονιος κι εκεινη το παιδι, αυτη η αντιστροφη των ρόλων δημιουργει προβληματα...ισως αργοτερα στις σχεσεις σου να αναλαμβανεις ενα μητρικο/πατρικο ρολο και οχι το ρολο ενος ισοτιμου συντροφου, οποτε η σχεση ετσι γινεται ανισοτιμη...
να σε ρωτησω...αντικατεστησε κανεις αρρενασ το πατρικο προτυπο(ισως καποιος συντροφος της μαμας σου μετα τη χηρεία της)?
-
18-06-2012, 12:37 AM #10
OΧΙ κανεις καλως ή κακως ειχα πολυ ιδιαιτερη σχεση με τον πατερα μου,φαντασου οτι εχω φτασει 27 και θεωρω οτι ποτε δεν εχω ερωτευτει γιατι ψαχνω κατι που θα ειναι υποκαταστατο του πατερα μου.Τωρα ξερω το συντροφο της μητερας μου δεν εχω κανενα προβλημα μαζι του αλλα για κανενα λογο δεν αντικαθιστα τον πατερα μου.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.