- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 12
Thread: Θεραπευτικά παραμύθια
-
19-12-2006, 02:16 PM #1
Θεραπευτικά παραμύθια
Πανάρχαια μέθοδος διαπαιδαγώγησης
Όλοι μας έχουμε την ικανότητα να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, ενεργοποιώντας τον εσωτερικό μας θεραπευτή και ανακαλώντας την δύναμη της φαντασίας. Τα θεραπευτικά παραμύθια προσφέρουν καινούριους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων και μπορούν να μετατρέψουν τις πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να είμαστε ευτυχισμένοι, σε πιο αποτελεσματικές και χρήσιμες . Με άλλα λόγια: τα θεραπευτικά παραμύθια είναι μια μορφή αυτο-θεραπείας (self-help therapy).
Από την Μ. Στέιμαν - Κοκκαλίδου, Ψυχολόγο
Ζωή & Ζώδια
Όπως πάνω, έτσι και κάτω
-
19-12-2006, 10:46 PM #2
Re: Θεραπευτικά παραμύθια
Πάρα πολύ ωραίο άρθρο και με βαθύ νόημα! Συγχαρητήρια!
Παίζει πολύ μεγάλη σημασία το παραμύθι στην ζωή του παιδιού, στο πώς θα αντιμετωπίσει καταστάσεις για να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ταυτίζεται με τον ήρωα και μπορεί να σκεφτεί πολύ λογικά πως θα δράσει αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Τι θα έκανε ο ήρωας του παραμυθιού;;; Τι θα συμβούλευε το ίδιο το παιδί τον ήρωα του παραμυθιού;;; Αυτό θα κάνει και το ίδιο. Η άποψή του μετράει... και καλό είναι πάντα να ρωτάμε, μετά το τέλος μιας ιστορίας που αφηγούμαστε στα παιδιά, τί θα έκανε το ίδιο, αν έπραξε σωστά ο ήρωας, τί θα γινόταν αν δεν έκανε αυτό που έκανε... και γενικότερα να δίνει εναλλακτικούς επιλόγους για να ενεργοποιηθεί η σκέψη και η κριτική του.
Επίσης, έχω παρατηρήσει πως γενικότερα όταν τα παιδιά αντιμετωπίζουν κάποιους φόβους, η επαφή με τα άλογα είναι η καλύτερη θεραπεία. Αυτό άλλωστε έχει γυριστεί και σε ταινία, αν δεν με απατά η μνήμη μου.
Originally Posted by Ζωή και Ζώδια
Ο Ζου Ζιακ, είτε βγει πρώτος στον αγώνα και νικήσει με το πουλάρι του, είτε βγει τελευταίος, θα είναι και πάλι νικητής! Είναι ήδη νικητής γιατί έχει ήδη νικήσει τον φόβο του, και αυτό είναι μεγάλο έπαθλο και ανταμοιβή! :bigsmile:
-
20-12-2006, 01:21 PM #3
Μου άρεσε πάρα πολύ το άρθρο καθώς δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες για το πως βλέπουν και αντιμετωπίζουν τα παιδιά τα προβλήματα τους!
Θα το έχω υπόψιν μου ... για το μέλλονI disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
Voltaire
-
27-12-2006, 09:37 AM #4
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το κουκλοθέατρο για να βοηθήσω τη κόρη μου να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά της μετά από το χωρισμό μου με τον μπαμπά της. Πολλές φορές επίσης αντί να κάτσω να της κάνω κήρυγμα λέω ένα αυτοσχέδιο παραμύθι που ο ήρωας κάνει το ίδιο "λάθος" που κάνει και η μικρή και της δίνω εναλλακτικούς τρόπους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα...
Μαρία
-
27-12-2006, 12:34 PM #5
Πολύ σωστά πράττεις. Και εκτός από τους δικούς σου εναλλακτικούς τρόπους, καλό είναι να της δίνεις την δυνατότητα να το σκεφτεί μόνη της (να μην της δώσεις δηλαδή έτοιμες απαντήσεις) και να δώσει λύσεις η ίδια. Αν δεις ότι δυσκολεύεται, τότε πρέπει να επέμβεις δίνοντας ένα στοιχείο ή κάνοντας μια ερώτηση για να της δώσεις την ώθηση να χρησιμοποιήσει την σκέψη της.
Το κουκλοθέατρο είναι επίσης ένας θαυμάσιος τρόπος να χρησιμοποιήσει την φαντασία του το παιδί και να δημιουργήσει! Το συνιστώ ως καλύτερο σαφώς δώρο σε παιδιά παρά τα άλλα με τις κούκλες και τα συναφή που προέρχονται από διαφήμιση και εμπορευματοποίηση.
-
27-12-2006, 01:01 PM #6
I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
Voltaire
-
28-12-2006, 09:39 AM #7
-
28-12-2006, 10:41 AM #8
-
05-01-2007, 05:23 PM #9
Πολυ καλο!!!!! μπραβο!!!!
το χρειαζομαστε εμεις περισσοτερο απο τα παιδια το θεμα και το προβλημα ειναι οτι με τις υποχρεωσεις και τις δουλειες στερευει η φαντασια και η λογικη μας κανει ψυχρους...
μ'αρεσει ομως κ θα προσπαθησω να το εφαρμόσω...λένε πως βλέπεις την απάντηση γραμμένη στην σελήνη
-
22-04-2007, 03:26 PM #10
sumfwnw me thnkia pws to arthro einai polu omorfo kai me bathu nohma..!den exei shmasia an tha nikhsei ston agwna alla pws antimetwpise ton fobo tou kai ton nikhse..!auto exei axia.na antimetwpizeis ton fobo sou gia na proxwras sthn zwh..!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.