- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 30
-
24-03-2008, 04:54 AM #1
Έχει κακό κάρμα μια νεκρή πεταλούδα;
Γεια σε όλους.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω ένα νέο θέμα, και ειλικρινά ευελπιστώ να μου απαντήσει κάποιος.
Το θέμα αυτό φαίνεται λίγο μεγάλο, αλλά σας παρακαλώ να το διαβάσετε, καθώς θέλω να σας εξηγήσω τον προβληματισμό μου.
ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΚΟ ΚΑΡΜΑ;
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Νο1:
Πρώτη φορά μου συνέβησε πριν 5 χρόνια περίπου, και η στιγμή ήταν αρκετά ανατριχιαστική ώστε να τελειώσει ως ακολούθως.
Περπατούσα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης και άκουγα κάποιο τραγούδι το οποίο κιόλας ονομάζεται "Butterfly" (των Screaming Trees, αν και δεν παίζει ρόλο), όταν είδα σχεδόν στην άκρη του δρόμου μια πεταλούδα, της οποίας τα ποδαράκια είχαν κολλήσει στην άσφαλτο.
Εδώ να σημειώσω ότι ήταν κατακαλόκαιρο, και η άτυχη πεταλούδα μάλλον κόλλησε και δεν κατάφερε να φύγει.
Λόγω της στιγμής, της λατρείας και του θαυμασμού μου γι' αυτές, ακόμα ακόμα και του τραγουδιού, αποφάσισα να την μαζέψω και να την κρατήσω στο τετράδιο που χρησιμοποιούσα για σκέψεις, ποίηση κλπ, όπου και την κόλλησα με μεμβράνη επικάλυψης βιβλίων.
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Νο2:
Δεύτερη φορά που βρήκα πεταλούδα νεκρή, είχε κι αυτή πεθάνει όρθια, όπως και η πρώτη, επειδή είχαν κολλήσει τα πόδια της στην γύρη των πεύκων, σε μια είσοδο σπιτιού φίλου μου, στην Πεντέλη.
Την κράτησα κι αυτή, σε καινούργιο τετράδιο που είχα, και μάλιστα έτυχε να βρω ένα πανέμορφο νεραίδισιο λουλουδάκι, με ίδια χρώματα με αυτής. Το στόλισα δίπλα της, και τα κάλυψα όπως στην πρώτη περίπτωση.
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Νο3:
Μια τεράστια πεταλούδα, "ζεβρέ", στην Βαλτιμόρη, Αμερική, κι αυτή σαν την πρώτη, σε πάρκινγκ κολλημένη από τη ζέστη. Την μάζεψα.
Αλλά αυτή τη φορά, την φοβήθηκα. Την έβαλα σε ένα σημειωματάριο, που αποφεύγω πάντα σχεδόν να ανοίξω από τότε.
Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Νο4, βρέθηκε πριν λίγες μέρες, κι αυτή στην λεωφ. Βουλιαγμένης, αλλά σε άλλο σημείο, με τα πόδια κολλημένα ανάμεσα σε ένα καπάκι υπόνομου. Δεν άντεξα να την αφήσω εκεί, στην σκέψη ότι, όπως και στις άλλες περιπτώσεις, μπορεί να την πατούσε κάποιο αμάξι ή άνθρωπος.
Αυτής της πεταλούδας το σώμα, πριν λίγο ένιωσα καθώς έγραφα στο νέο μου τετράδιο, κάτω από τα φύλλα, κι ανατρίχιασα και λυπήθηκα. Και φοβήθηκα.
Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:
Μια νεκρή πεταλούδα, που την φυλάς, θα μπορούσε να έχει κακό κάρμα, κακιά ενέργεια, επειδή της διετάραξαν τον κύκλο ζωής της, δηλαδή την εξαϋλωσή της;
Αισθάνομαι ότι όσο κι αν τις έχω μαζέψει από αγάπη, στην πραγματικότητα ίσως είναι μια λάθος κίνηση, που δίνει κάποιο ποσοστό αρνητικότητας στο σημείο όπου βρίσκεται.
Ευχαριστώ πολύ για όποιον διάβασε όλο αυτό το μήνυμα, και ειλικρινά, θα ήθελα πολύ να ακούσω την δικιά σας άποψη .
Καλό βράδυ,
Θεανώ
-
24-03-2008, 05:52 AM #2
Re: Έχει κακό κάρμα μια νεκρή πεταλούδα;
Φίλη erefiam
διάβασα το κείμενό σου και πραγματικά έψαξα πολλή ώρα στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να βρω "έτοιμες" απαντήσεις στο ερώτημά σου.
Σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, η πεταλούδα είναι δίσημη: αντιπροσωπεύει από τη μία πλευρά την ανάσταση και την αθανασία, και από την άλλη τη ματαιοδοξία και την κοινοτοπία, λόγω της σύντομης ζωής και της ομορφιάς της. Η ουσία της πεταλούδας εντοπίζεται, ωστόσο, στη μεταμόρφωσή της από αβγό σε κάμπια και από προνύμφη, φυλακισμένη σε ένα κέλυφος και νεκρή ως κάμπια, σε έντομο με φτερά και λαμπερά χρώματα που ανακλούν το φως του ηλίου. Στην αρχαιότητα, ήταν ένα σύμβολο της ψυχής, επειδή η ψυχή δεν πεθαίνει με το φυσικό θάνατο.
Αυτό όσον αφορά στις πεταλούδες γενικότερα.
Θεωρώ ότι μόνο και μόνο η κίνησή σου να μαζέψεις μια πεταλούδα, η οποία είναι νεκρή ή -αν θες ακόμα- ετοιμοθάνατη, κάθε άλλο παρά κακό κάρμα θα το έλεγα. Αυτή η κίνησή σου, κατ' εμέ, δείχνει ότι είσαι ένα πλάσμα φιλέσπλαχνο και συμπονετικό, έτοιμο να προσφέρει βοήθεια και τις υπηρεσίες του στον συνάνθρωπό του. Μην ξεχνάς πως αν κάποιος δεν είναι ικανός να ανταπεξέλθει στα πιο ασήμαντα πράγματα (στην περίπτωσή σου μια πεταλούδα που κείτεται στο έδαφος), πώς θα αντιδράσει στα πιο σημαντικά;
Νομίζω ότι μια τέτοια δράση σου θα φέρει και την ανάλογη αντίδραση (ότι κάνεις -καλό ή κακό- θα επιστρέψει σε σένα 3 φορές περισσότερο, έτσι δε λένε; )
Γι' αυτό μην αγχώνεσαι! Μακάρι όλοι να δίναμε σε ασήμαντες καταστάσεις έστω και την ελάχιστη σημασία που έδωσες εσύ!
Παραθέτω ένα κείμενο-ιστορία ππου βρήκα στο διαδίκτυο κατά την αναζήτησή μου. Ελπίζω να βοήθησα! :bigsmile:
Ήταν ένας σοφός δάσκαλος και ένας μαθητής του . Επειδή τα πάντα που έλεγε στον μαθητή του ήταν τόσο σοφά θέλησε ο μαθητής να πειράξει τον δάσκαλό του και να τον πιάσει αδιάβαστο κάπου .
Σκέφτηκε λοιπόν να πιάσει μια πεταλούδα με το χέρι του και να ρωτήσει τον δάσκαλό του τι κρατούσε και αν αυτό που είχε μέσα στον καρπό του ήταν ζωντανό ή νεκρό . Ήξερε επίσης ο μαθητής ότι ο δάσκαλός του εύκολα θα εύρισκε την πεταλούδα αλλά αν ο δάσκαλός του απαντούσε ότι ήταν ζωντανή τότε θα έσφιγγε το χέρι του και θα σκότωνε την πεταλούδα για να του αποδείξει ότι δεν ήταν και τόσο σοφός .
Έπιασε λοιπόν μια πεταλούδα και αφού την έκλεισε στον καρπό του ρώτησε τον δάσκαλό του .
-Δάσκαλε τι κρατώ στο χέρι μου ;
-Την ψυχή σου κρατάς νεαρέ μου.
Σκέφτεται ο μαθητής ότι ο δάσκαλός του έχει δίκιο . Η πεταλούδα είναι μια ψυχή που θα μπορούσε να είναι και η δική του .
-Λοιπόν δάσκαλε , συνεχίζει ο μαθητής , είναι η ψυχή μου και τι είναι ζωντανή ή νεκρή; ξαναρωτά ο μαθητής .
Απαντά ο σοφός δάσκαλος λέγοντας:
-Από το χέρι σου εξαρτάται!
An it harm none, do as ye will
-
24-03-2008, 02:06 PM #3
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου!!
Πραγματικά με βοήθησαν πολύ τα όσα μου έγραψες. Τώρα δεν θα φοβάμαι να ανοίξω το τετράδιο :bigsmile:.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, που έψαξες τόση ώρα...
Και το κειμενάκι στο τέλος, είναι φοβερό και πολύ σοφό!
-
01-04-2008, 01:16 PM #4
Λοιπόν, elessaar, σκέφτηκα να σου γράψω μια ακόμα απάντηση, αφενός σε σένα, αφετέρου σε όλους όσους διαβάζουν αυτό το post.
Έχεις παρατηρήσει ένα θέμα που κυκλοφορεί σε αυτό το φόρουμ, το οποίο λέγεται "Είμαστε μόνοι;"
Ε, τελικά μάλλον είμαστε. Δεν καταλαβαίνω γιατί, κι αυτό μάλλον απευθύνεται στους υπολοίπους, να κάνει κανείς τον κόπο να κοιτάξει τι λέει αυτό το post μου, αφού δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να απαντήσει.
Εν πάσει περιπτώσει, τώρα μάλλον δημιούργησα λόγο για σχολιασμό, αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Χαίρομαι πάντως που μου απάντησες εσύ σε πρώτο πλάνο. Κι αυτό μου αρκούσε.
-
01-04-2008, 01:30 PM #5
Αγαπητη φιλη,
το ποστ θα διαβαστει κατ αρχην απο περιεργεια. Αν καποιος που το διαβασε μπορει να λυσει την απορια σου θα το κανει. Αν ομως νιωθει οτι δεν μπορει θα παραμεινει απλος αναγνωστης. Δεν σημαινει κατ αναγκην αδιαφορια, αν και δεν μπορεις να την αποκλεισεις ουτε αυτη.
Δεν μπορω να απαντησω σ αυτο που ρωτησες. Θα συμφωνησω ομως με τον elessaar πως οι πραξεις μας, ακομη κι αν αφορουν ασημαντα -για τους αλλους-γεγονοτα, ειναι δεικτης ποιοτητας [της ψυχης ,... του ατομου; οπως θελεις ονομασε το!]:bigsmile:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
01-04-2008, 01:42 PM #6
erefiam, συγνωμη κιολας για το θαρρος... μηπως εισαι λιγο γκαντεμο ως προς τις πεταλουδες;:w00t:
μαλλον συχναζεις σε λαθος μερη. βγες μια βολτα σε θαλασσα ή βουνο και σιγουρα θα δεις ολοζωντανες και ελευθερς πεταλουδες.
οσο για τα πτωματα εγω τα βρισκω λιγο ανατριχιαστικα...:eek::eek::eek:
φιλικα, :blush::wink2:
-
01-04-2008, 01:42 PM #7
-
01-04-2008, 01:45 PM #8
-
01-04-2008, 02:12 PM #9
Απο τα λίγα που έχω διαβάσει ο νομος του κάρμα είναι ακριβώς μια συνεχής ροή ζωής και θανάτου. Ο θανατος μιας πεταλούδας αλλά και οποιου άλλου πλάσματος στην γή δεν είναι μάταιος καθώς μέσα απο τον θάνατο ζωή θα ξαναέρθει.Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η συγκεκριμένη θεωρία.
Επίσης βαση της συγκεκριμένης θεωρίας δεν ειναι καλό να αφαιρείται καμία ζωή, απο εμάς.Αυτά αν ασπάζεστε τον Βουδισμό βεβαιως.
Σε προσωπικό επίπεδο τωρα πιστευω οτι το να συλλέγεις πεταλούδες δε μου φαίνεται ότι επηρεάζει σε κάτι, καθώς ειναι ομορφα πλάσματα και εν σε ευχαριστεί καλώς κάνεις.(Αν δεν σε ευχαριστεί τότε δεν κατανοώ γιατί πρέπει να τις συλλέγεις.:weird: )
Ωστοσο θα πρέπει να προσθέσω οτι μερος της ομορφιάς τους ειναι η ειρωνία της ζωής τους που περνουν το μεγαλύτερο μέρος ως κάμπιες και λάμπουν μονο μια μέρα ως πεταλούδες.
Εμεις εχουμε περισσότερες μέρες στην διαθεσή μας και άρα και ευκαιρίες στην διάθεση μας να λάμψουμε και ακόμα και βάση του νόμου της ανταπόδοσης ,αν δεν εβλαψες κανέναν ,τοτε δεν εχεις να εισπράξεις και κάρμα.Αρα...μάλλον ο φοβος σου οφείλεται σε κάτι άλλο και οχι στην πεταλουδα καθεαυτή.:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
05-04-2008, 02:19 AM #10
Καλά, οι απαντήσεις όλων σας είναι λίγο... οκ, παιδιά με συγχωρείτε, δεν θα σας ξαναπροσβάλλω.
ναι, έχει μετρητή αυτόματο για το πόσες φορές έχει διαβαστεί. Το βλέπω.
Οκ, δεύτερον, STARFISH, συμφωνώ μαζί σου, πολλοί θα κοιτάξουν από περιέργεια, και σ' ευχαριστώ που απάντησες.
Το τυχαίο αποτελεί γενικότερα κανόνα της ζωής μου. Και πάνω σ' αυτό aries engineer , στο λέω δεν τα βλέπω όλα μεταφυσικά.
Γκαντέμω , για εκείνον που το είπε, δεν είμαι από πρώτο χέρι. Βλέπω κάθε μέρα πεταλούδες καλέ μου, γιατί έχω σκύλους - φίλους που πηγαίνουμε βόλτα σε χωράφια, και χαζεύουμε τα λουλούδια.
Roadrunner, έχεις δίκιο σε αυτό που λες περί κάρμα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, όμως μην μου πεις ότι κανείς από εσάς δεν έχει κάποιο λόγο για να αισθάνεται έτσι, κι είστε όλοι... αλάνθαστοι;
Απλά, επειδή τείνω λίγω προς την παιδική σκέψη πού και πού, σκέφτηκα τα άμοιρα τα κεφάλια των ταράνδων και των ζώων, που βλέπεις βαλσαμωμένα σε αίθουσες, και μετά σκέφτηκα τις πεταλούδες, και απόρησα. Δεν το πιστεύω απαραίτητα κάθε μέρα, απλά ήθελα να δω την γνώμη των άλλων.
Αλλά, είδατε όλοι; Είναι κρίμα αυτό. Οι περισσότερες από τις απαντήσεις που μόλις διάβασα θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί νωρίτερα. Αλλά έπρεπε εγώ να φανώ κακιά και να σας "προσβάλλω" δηλαδή για να απαντήσει κάποιος. Λοιπόν, ίσως θα έπρεπε κι εσείς να δοκιμάζατε το τυχαίο, έστω κι αν είναι κάποιου άλλου. Απλά για να δείτε τι μπορεί να έχει να πει κάποιος άγνωστος άνθρωπος.
Ευχαριστώ όλους σας.
Υ.Γ. Όποιοι θελήσετε, εκφραστείτε όπως σας έρθει. Δεν με πειράζει. Δε με ξέρετε, δεν θα προσβληθώ.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.