- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 10
Thread: Αρμονικες
-
23-01-2012, 08:51 PM #1
Αρμονικες
Γνωριζω φυσικα απο μια μικρη ερευνα που εκανα ποσο δυσκολο και περιπλοκο ειναι να εηγηθει μεσα σε ενα φορουμ το θεμα της Αρμονικης αστρολογιας ωστοσο εχω καποιες αποριες ,που θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας .
Καταρχην ,ποιες αρμονικες θεωρουνται πραγματικα σημαντικες ωστε να μελετηθουν αρχικα ? Απο τις πληροφοριες που βρηκα σαν αρχη λαμβανουν τις 12 πρωτες αν και υπαρχει ξεχωριστη διαβαθμιση . Αλλες ειναι πιο σημαντικες απο καποιες αλλες .
Ομως γιατι υπαρχουν και οι υπολοιπες αρμονικες αν δεν ειναι τοσο χρησιμες στην πραξη ?
Ειναι αληθεια οτι καθε χαρτης αρμονικης μπορει να αντιστοιχει στην ηλικια που βρισκομαστε ? 2η αρμονικη γι ατο δευτερο ετος ζωης π.χ ?
Επειτα ο αρμονικος χαρτης διαβαζετε αυτουσιος η μονο σε συνδυασμο με τον γενεθλιο και ποιος ειναι ο πιο "ισχυρος" ?
Παραδειγμα ,μια δυσκολη οψη στον γενεθλιο μπορει να δεχεται ευνοικη οψη απο εναν πλανητη του αρμονικου χαρτη αυτο απαλυνει την κατασταση η ο γενεθλιος ειναι παντα σε ισχυροτερη θεση σε σχεση με τις οψεις που κανει προς τον αρμονικο ?
Οι χαρτες αυτοι μπορουν να διαβαστουν σε συγκριση με τους προοδευτικους χαρτες ? Οι ιδιοι εχουν προοδευτικους χαρτες η οχι ?
Και τελος ,καπου ειδα να γινεται συγκριση των αρμονικων χαρτων του ενος σε σχεσης συναστρια με του αλλου ? Μπορει να ισχυσει κατι τετοιο ?
Ευχαριστω
-
23-01-2012, 08:58 PM #2
Re: Αρμονικες
Συνυπογραφω τις ερωτησεις και μαλιστα δεν εχω καταφερει να βρω ενα αρθρο που να εξηγει τι ρολο παιζουν. Εννοω, εχω βρει σε σχετικα θεματα μονο για την 9η αρμονικη.
-
23-01-2012, 09:36 PM #3
Στο θέμα των αρμονικών μάλλον υπάρχουν διαφορετικές και ποικίλες απόψεις. Έτσι, απλά θα πω μια προσωπική γνώμη και συνεπώς τα παρακάτω δεν χρειάζεται να θεωρηθούν σαν κάποιο είδους κανόνα.
Το ποιες αρμονικές θα εξετάσεις έχει να κάνει κυρίως με τι σε απασχολεί και όχι τόσο με το ποιες είναι σημαντικές. Οι πιο δυναμικές όψεις σ’ ένα χάρτη είναι της 4ης αρμονικής, έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο χάρτης της 4ης αρμονικής είναι σημαντικός, αλλά τις συνόδους, τετράγωνα και αντιθέσεις (δηλαδή τις όψεις 4ης αρμονικής) μπορούμε εύκολα να τα δούμε και σ’ ένα γενέθλιο. Προσωπικά λοιπόν, βλέπω μόνο τον χάρτη 5ης αρμονικής για επαγγελματικά θέματα.
Αυτό που γράφεις για τη σχέση με την ηλικία, πρώτη φορά το ακούω και δεν βρίσκω καμία λογική. Οι αρμονικές δεν δείχνουν ηλικία αλλά θέματα που μας απασχολούν.
Τον χάρτη 5ης αρμονικής θα τον δω σαν ξεχωριστό χάρτη. Αλλά τα συμπεράσματα είναι συμπληρωματικά του γενέθλιου. Ισχυρότερο θεωρώ πάντα το γενέθλιο.
Αυτό που γράφεις για όψεις που «απαλύνονται» δεν ισχύει. Απλά κάποιες όψεις φαίνονται πιο καθαρά. Ένα τετράγωνο στο γενέθλιο, στον χάρτη 4ης αρμονικής θα γίνει σύνοδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα.
Προσωπικά δεν θα έμπλεκα καθόλου προοδευτικούς χάρτες και συναστρίες. Μπορούμε να γεμίσουμε χάρτες και να βγάζουμε ό,τι συμπέρασμα θέλουμε αλλά μάλλον σε σύγχυση θα καταλήξουμε. Καλό είναι να πειραματίζεται κάποιος αλλά ας κρατήσουμε την απλότητα που υπάρχει στη βασική δομή της αστρολογίας.
-
23-01-2012, 11:32 PM #4
Και εγω ακριβως γι αυτο επειδη ειδα πολλες διαφορετικες αποψεις πανω στο θεμα ρωτησα .
Υπαρχουν πληροφοριες που δινουν σαν πιο "κυριες" αρμονικες την 4η ,7η ,9η αρμονικη και θεωρουν καποιες αλλες δευτερεουσες .
Το θεμα της αρμονικης και της αντιστοιχηση της με την ηλικια το εχω δει σε πολλα ξενα σαιτ . Συγκεγκριμενα διαβασα ολοκληρη αναλυση της 29η αρμονικη του Ομπαμα που ο αστρολογος υποστηριζε οτι το 29ο ετος της ηλικια του ηταν καθοριστικο για την μετεπειτα εξελιξη του .
Το θεμα με τις συναστριες επισης βρισκεται διασπαρτο σε διαφορα φορουμ .
Γι αυτο ρωτησα τι ακριβως τελικα συμβαινει με τις αρμονικες .
Εχω βρει ενα σχετικο κειμενο του κυριου Παιζη αν δεν κανω λαθος ο οποιος υποστηριζει οτι μια αρνητικη οψη μπορει να απαλυνθει οταν δεχεται μια θετικη επιρροη .Δυστυχως επειδη το μυαλο μου εχει γινει κουρκουτι απο οσα διαβασα σχετικα με τις αρμονικες δεν θυμαμαι αν αναφερονταν στην συγκριση μεταξυ αρμονικης και γενεθλιου η αν ενας πλανητης μεσα στην αρμονικη δεχεται αρνητικη οψη απο αλλον πλανητη ενω σχηματιζει θετικη οψη με τριτο μπρει να απαλυνει το προβλημα της πρωτης οψης
Καταφερα να μπερδευψω και εσας ε ?
Τελοσπαντων ,η ερμηνεια για καθε αρμονικη και τι αυτη δειχνει διαφερει επισης απο σαιτ σε σαιτ και απο αστρολογο σε αστρολογο .
Παραδειγμα ,αλλοι αναφερουν οτι η 5η αρμονικη που αναφερατε στα περισσοτερα σαιτς την βρηκα σαν την αρμονικη που δειχνει το ταλεντο και την δημιουργηκοτητα του ατομου ενω η καριερα φαινονταν μεσα απο την 10η αρμονικη ( που εσωκλειει μεσα της αλλες αρμονικες ).Εκτος βεβαια αν ειστε καλλιτεχνης οποτε η 5η εχει αμεση σχεση .
Αλλα πραγματικα εχω μπερδευτει και η ιδια με ολα αυτα και ακρη δεν εχω βγαλει .
-
24-01-2012, 12:18 AM #5
Δηνητρη εχεις την καλωσυνη να μας εξηγησεις, τι προσφερει επιπροσθετως η μελετη της 5ης αρμονικης που εξεταζεις? Θελω να πω διευκρινιζει καποια γεγονοτα τα οποια δεν γινονται αντιληπτα απο την εξεταση και μονο του γενεθλιου χαρτη? Δινει καποια χροια σε ψυχολογικους παραγοντες?
Ειναι μια μεθοδος προγνωσης συμπληρωματικα? Σ αυτο το σημειο εχω μπερδευτει εγω.
-
24-01-2012, 01:25 AM #6
Είχα γράψει κάποτε ότι, το σύστημα των αρμονικών σε γενικές γραμμές κάνει συσχετίσεις της αστρολογίας και των αριθμών.
Με ένα πολλαπλασιασμό ενός αριθμού με την τροχιά (η εάν ξενίζει η λέξη με το απόλυτο ζωδιακό μήκος) ενός πλανήτη παράγεται η νέα ζωδιακή θέση του πλανήτη ή αλλιώς αρμονική.
Η 2η υπολογίζεται περίπου ως εξής: Πολλαπλασιάζουμε τη θέση του πλανήτη Χ2. Οι 360 μοίρες του κύκλου διά 2 μας δίνουν 180 μια νέα όψη δηλαδή αντίθεσης, Και πάει λέγοντας, διότι κάθε αρμονική συνδέεται με συγκεκριμένη όψη.
7η με την 51άρα το λεγόμενο επτάγωνο και τα λοιπά.
Άλλο παράδειγμα
γενέθλιος Ερμής 10 Διδύμων = 70η μοίρα στο ζωδιακό
άρα 70 Χ 4 = 280
άρα στο χάρτη 4ης αρμονικής ο Ερμής θα βρίσκεται στην 280η μοίρα του ζωδιακού δηλαδή στην 10 Αιγόκερω.
Έστω Άρης 10 Παρθένου στο γενέθλιο
Άρα 160 Χ 4 = 640 - 360 = 280 = 10η Αιγόκερω πάλι
άρα Ερμής και Άρης σε σύνοδο στον 4ο αρμονικό
άρα το τετράγωνο του γενέθλιου γίνεται σύνοδος στον 4ο αρμονικό, το ενάμιση τετράγωνο γίνεται τετράγωνο και ούτω καθεξής.
Καλά ως εδώ;
Οι αρμονικές είναι μια μεγάλη ιστορία και μαθαίνονται στην πράξη -όπως όλη η αστρολογία- και όχι από βιβλία. Εδώ ανοίγω παρένθεση για τα συστήματα πρόβλεψης.
Το θέμα ειναι ότι τα πράγματα ειναι ιδιαίτερα πολύπλοκα με όλα αυτά τα συστήματα γιατί δεν μπορεις να τα δεις στατικά, ο σωστος τρόπος ειναι να τα βλέπεις σε "κινηση" και "συνδυαστικά". Π.χ. παίρνει ο αλλος τις διελευσεις του και βλέπει ότι εχει ας πουμε τον διελαυνοντα Ουρανό να σχηματίζει σύνοδο με μια σημαντική γωνία στο χάρτη του, πχ να βρίσκεται στην ακμή του 7ου.
Ανοίγει λοιπόν το βιβλιαράκι με τις ερμηνείες πάει στο "διελαύνων Ουρανός αντίθεση Ωροσκόπος" και αρχίζει και διαβάζει ολα τα θαύματα που υποτίθεται ότι θα συμβούν με αυτη την όψη. Αυτό που έχει "χάσει" όμως είναι ότι η δυναμική μιας διελευσης εξαρτάται απο αλλους παραγοντες με πρωτο βέβαια την δυναμική του Ουρανού στο γενέθλιο αλλά και την δυναμική του στις προοδους. Δηλαδη αν την εποχή κατα την οποια ο διελ. Ουρανός σχηματίζει τη γωνία προς τον Ωροσκοπο, στις προοδους σου ο πρ. Ήλιος τριγωνίζει τον γεν. Ουρανό η ερμηνεία της διελευσης θα ειναι πολυ διαφορετική απο αυτη κατα την οποια η συνθήκη στο προοδευτικο θα έφερε τον προοδ. Ήλιο να τετραγωνίζει τον γενέθλιο Ουρανό.
Αν στο γενέθλιο ο Ουρανός είναι κάπου πεταμένος και χωρίς όψεις και την ιδια στιγμή δεν υπαρχει και καποια όψη προς αυτον στις προοδους, τότε η διέλευσή του απο την ακμή του 7ου μπορει να μην γινει καν αντιληπτή και συ να μεινεις με το βιβλιαρακι στο χερι να ψαχνεις γιατι δεν εγινε τίποτα, και μηπως εχεις λαθος ωρα, και μηπως το συστημα οικων δεν ειναι οκ κλπ Αυτο εννοω όταν λεω ότι τα συστηματα πρόβλεψης λειτουργούν "συνδυαστικά".
Επαναφορά στις Αρμονικές.
Εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις με τις αρμονικές ! Το θέμα είναι ότι ούτε εδώ υπάρχει κάποιο αξίωμα κοινής αποδοχής ως προς τι είναι οι αρμονικές και τι είναι αποδεκτό να κάνεις ή όχι με αυτές οπότε η πιο σωστή στάση για μένα είναι "δίνω στον κόσμο όλες τις δυνατότητες και τους αφήνω να βγάλουν τα μάτια τους, αν ετσι θέλουν τέλος πάντων"
Βάσει της απλής λογικής - με την οποία προτιμώ να πηγαίνω εγώ - οι αρμονικοί χάρτες είναι τελείως "τεχνητοί", είναι κάποιο είδος "κόλπου", κάτι σα "μεγενθυτικός φακός" που βάζεις πάνω απο το γενέθλιο χάρτη (την "1η αρμονική" σα να λέμε) για να δεις τι γίνεται "εκεί μέσα", να δεις εκείνα δηλαδη που δεν είναι εύκολο ή σου ειναι αδύνατο να δεις με "γυμνό μάτι" ...
Βάσει αυτού λοιπόν δεν στέκει καθόλου να φτιάξεις διπλό κύκλο με τον γενέθλιο χάρτη στο εσωτερικό και τον αρμονικό απο έξω (ή το αντίθετο), άσχετα εάν στο πρόγραμμα του σάιτ το έχω κάνει για δικούς μου λόγους, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για τον ίδιο χάρτη σε "άλλη διάσταση".
Αυτό επειδή ένας διπλός κύκλος υπονοεί "σύγκριση" ή εφαρμογή του ενός χάρτη πάνω στον άλλο. Αλλά ο αρμονικός χάρτης αποτελεί ήδη μια εφαρμογή του γενέθλιου!
Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ότι θες χωρίς τύψεις στην αστρολογία. Είχα διαβάσει παλιότερα ένα άρθρο του Charles Harvey (κάπως έτσι λεγόταν τέλος πάντων) στο οποίο ο άνθρωπος έπαιρνε αρμονικούς χάρτες και έκανε ερμηνεία (!) βάση ζωδιακών τοποθετήσεων στον αρμονικό (!)....
Παράδειγμα: έχεις Αφροδίτη στην Παρθένο και στο χάρτη της 25ης αρμονικής η Αφροδίτη παρουσιάζεται στον Καρκίνο. Ε λοιπόν ο τύπος έκανε ανάλυση της Αφροδίτης στον Καρκίνο για να δικαιολογήσει ας πούμε ότι ο "αναλυμένος" πελάτης του διατήρησε στενούς δεσμούς με την οικογένεια του ως το τέλος της ζωής του κ.λπ. (πράγμα το οποίο υποτίθεται ότι δεν φαινόταν στο γενέθλιο). Αν λοιπόν διάσημοι αστρολόγοι κάνουν τέτοιες @@^%$# τότε δεν υπάρχει νόημα στο να θυμώνει κανείς με τις κατινίτσες της αστρολογίας ή με το τι σαχλαμάρα λέει ο καθένας. Δίνεις στον κόσμο όλες τις δυνατότητες, όσοι έχουν λίγο νιονιό θα τη βρουν την άκρη, όσοι "μπάζουν νερά" θα ταλαιπωρηθούν και μπορεί να μάθουν στο τέλος, ποιος ξέρει.
Ανοχές.... εξαρτάται από το τι ανοχές δίνει ο καθένας στο γενέθλιο! Πρέπει να βρεις όμως το σύστημα πριν θέσεις τις παραμέτρους που επιθυμείς. Πχ αν στο γενέθλιο δίνεις 1 μοίρα ανοχή στα πεντάγωνα τότε φυσιολογικά θα πρέπει στον 5ο αρμονικό να δώσεις 5Χ1 = 5 μοίρες ανοχή για τη σύνοδο, το μισό = 2 1/2 μοίρες για την αντίθεση, 5/4 μοίρας για τετράγωνο κλπ κλπ
Όλα εξαρτώνται από τις ανοχές που δίνεις στο γενέθλιο χάρτη.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ όμως.... αν στο γενέθλιο δίνεις ανοχές της τάξεως των 7 μοιρών πχ για τα τετράγωνα αυτό σημαίνει ότι στον 4ο αρμονικό χάρτη θα πρέπει να δώσεις 4Χ7 = 28 μοίρες ανοχής για τις συνόδους ! Ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, γιατί η αποδοχή 7 μοιρών ανοχής τετραγώνου στο γενέθλιο δηλώνει αυτόματα ότι αποδέχεσαι 28 μοίρες ανοχής στη σύνοδο στο χάρτη 4ης αρμονικής ! αφού ουσιαστικά ο 4ος αρμονικός χάρτης είναι ο γενέθλιος μεγεθυσμένος κατά 4 φορές. Άρα όλα θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται επί 4 και σε αυτα περιλαμβανονται και οι ανοχές βεβαία ! Και εδώ φαίνεται πόσο λάθος κάνουν οι αστρολόγοι που δίνουν τρελές ανοχές...
Ο άλλος αρμονικός χάρτης που τον βλέπουμε σε διάφορα προγράμματα (και σε αυτό του σάιτ) ο Harmonic age. Χρησιμοποιεί τον αρμονικό χάρτη που αντιστοιχεί στην ηλικία του ατόμου που θέλει να εξετάσει ως μέσο πρόβλεψης.
Είσαι 45 κοιτάς τον χάρτη σου της 45ης αρμονικής κ.λπ.
Δεν τον έχω ψάξει ιδιαίτερα. Δεν βλέπω καμμιά λογική σε αυτό όμως και με μια προχειρη ματιά που είδα στις δικες μου 30η και 31η αρμονική (οι οποιες αντιστοιχούν σε κρίσιμα χρόνια στη ζωή μου δεν είδα κατι που να μου έκανε "κλικ" που λέμε).
Όψεις που "απαλύνονται" οι συναστριακοί αρμονικοί χάρτες θα έλεγα είναι επιεικώς φαιδρά. Βεβάιως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με μια θεωρία περι "κοσμικής αρμονίας", "αιθερικών ενεργειών", new age ακαταλαβιστικες αμερικανιές τέλος πάντων.
Υπάρχει μια συνέντευξη του Cochrane στο σάιτ ο οποίος δηλώνει λάτρης των αρμονικών και δεν δέχεται ότι είναι ένα τρικ. Βεβαια το τρικ ή κόλπο το γράφω με την καλη έννοια της λέξης. Είναι ένα τέχνασμα για να μπορέσουμε να δουμε το τι ακριβως συμβαινει στο γενεθλιο χαρτη. Συμβαινουν πράγματα σε κάθε χάρτη ου δεν μπορεις να δεις "με γυμνο ματι". Υπάρχουν πχ χάρτες οι οποιοι έχουν τόσες πολλές όψεις οι οποιες σχετίζονται με καποια αρμονική ωστε θα μπορουσες να πεις ότι αποτελούν "δειγματα" αυτων των αρμονικών. Αν δείτε το χάρτη της αγαπημένης μου Barba Streisand βάλτε τον στην 5η αρμονική να δείτε τι γίνεται. Θα παθετε πλάκα...
Απο εκει και πέρα το να παιρνουμε τον αρμονικο χάρτη και να δινουμε ερμηνειες βάσει των ζωδιακών θέσεων εκει είναι για μένα απλη αυθαιρεσία. Ή το να συγκρινεις αρμονικο με γενέθλιο ακομα μεγαλυτερη. Οι αρμονικοι χάρτες μπορουν να χρησιμοποιηθούν μονο ως "εργαλεία" τα οποια μπορουν να μας βοηθήσουν να δουμε τα "συμβαίνοντα" στον ίδιο το γενέθλιο τα οποια δεν μπορουν να γίνουν ορατα με διαφορετικο τρόπο. Αυτη ειναι η άποψη μου τέλος πάντων.
Η ώρα είναι περασμένη και εγώ κουρασμένος πολύ. Πιθανόν οι αρχάριοι να μην κατάλαβαν τίποτα ή ακόμη χειρότερα οι μη αρχάριοι
Υλικό έχω πολύ, σημειώσεις χρόνων επίσης. Κάποτε μετά το 2020 (συμφωνείτε κύριε Αντωνιάδη; ) θα τα δημοσιεύσω.De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
24-01-2012, 02:19 AM #7
Καλα δεν αμφεβαλλα οτι τα περισσοτερα που διαβασα σημερα απο εδω και απο εκει σχετικα με τις αρμονικες οτι δεν υπηρχαν και πολλα που ηταν εντελως χαζα και γενικοτερα τα αγγλικα σαιτς δεν τα παιρνω πολυ τοις μετρητοις.Αλλα στα ελληνικα (τα οποια τα περισσοτερα ηταν σοβαρα και καλογραμμενα ) οι πηγες ηταν ,οπως παντα ελαχιστες ,και επρεπε να πεσει πολυ ψαξιμο ωστε να ξεθαψω πληροφοριες .
Οσο για το τι συμβαινει γενικοτερα στην αστρολογια και το τι εχει ειπωθει κατα καιρους σχετικα με μεθοδους ,ανοχες κ.λ.π ειναι μεγαλη ιστορια .
Θυμαμαι ακομα την "σχολη " της Ματζι αστολογιας που εδινε περιοπτη θεση στο Χειρωνα και ειχε την καταπληκτικη ιδεα να εκτεθει με ολοκληρη αναλυση στο σαιτ σχετικα με το γιατι τοτε ο πριγκιπας Γουιλιαμ χωρισε την Κεητ και οτι το εδειχνε καθαρα ,οτι αυτη η σχεση δεν θα κατεληγε πουθενα ,εξαιτιας του χειρωνα . Πραμγατικα πρεπει να εφαγε τα λυσσακα της οταν τα ξαναβρηκαν και παντρευτηκαν . Εκτος βεβαια αν περιμενει σαν την κακιασμενη να γινει κατι κακο μεταξυ τους ωστε να δικαιωθει η θεωρια της
Επισης εχω και προσωπικη εμπειρια ,τοτε που ψαχνοντας τους αστεροειδεις ,καποιος σε ενα φορουμ μου ειπε οτι η σχεση μου ηταν φανερο οτι δεν ειχε μελλον ,αφου ο αστεροειδης που ειχε ονομασει καποιος (τυχαια βεβαια) με το ονομα της πολης που καταγονταν ο λεγαμενος εκανε συνοδο με τον κρονο μου . Οτι δηλαδη ,απο ΟΛΗ την συναστρια ο αστεροειδης μας εμποδισε .
Οσο για τις ανοχες ,βασικα ειμαι "ψιλο-λατρης " των μεγαλων ανοχων ιδιαιτερα οταν οι πλανητες μου φαινονται "ξεκρεμαστοι" μεσα στο χαρτη .Αλλα σε καποια λογικα πλαισια .7-8 μοιρες ανοχη .Απο εκει και περα .Δεν σημαινει οτι οποιος χρησιμοποιει μεαγλη ανοχη στο γενεθλιο πρεπει να "αποδεχεται " την θεωρια των αρμονικων χαρτων ,ουτε οτι δεν μπορει να χρησιμοποιει δυο μετρα και δυο σταθμα αναλογα με το τι θελει να "δει " καθε φορα .
Παραδειγμα, εχω βρει οτι μεσα στους χαρτες μου οι οψεις με μεγαλη ανοχη 7-8 μοιρες λειτουργουν (οχι τοσο εντονα οσο αυτες με μικροτερη ανοχη αλλα εχω χαρακτηριστικα και απο αυτες τις οψεις). Απο εκει και υστερα ,οταν αρχισα να ασχολουμαι με τους αρμονικες ,τις αντιμετωπισα σαν μια ακομα "μεθοδο" της αστρολογιας που ακολουθει καποιους δικους της κανονες .Αρα επρεπε να "σεβαστω " τουλαχιστον τις βασικες αρχες που εθετε .
Αφου μιλαμε για αλλους χαρτες ,οπου η οικοθεσια και το ζωδιο δεν παιζει τοσο σημαντικο ρολο οσο η οψη που σχηματιζουν μεταξυ τους οι πλανητες ,προσπαθησα να το σκεφτομαι ως κατι καινουργιο (οπως τοτε που ανακαλυψα το nine persona charts. ). Αρα σεβαστηκα ,την λογικη του και περιορισα την ανοχη των μοιρων .
-
24-01-2012, 10:53 AM #8
Φαίνεται ότι ο σεβαστός Administrator μας το κατέχει το θέμα καλύτερα απ’ όλους. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε το 2020 να μας κάνει κοινωνούς στη γνώση του. Μέχρι τότε ο καθένας θα λέει ότι θέλει.
Δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν σχολές που παίρνουν ένα κομμάτι, όπως οι αρμονικές, και το κάνουν το Α και το Ω της αστρολογίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα τόσο κακό αφού με το να ψάξεις κάτι σε βάθος κάτι θα ανακαλύψεις. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι η κλασσική αστρολογία φαίνεται ίσως γνωστή και βαρετή, οπότε ψάχνουμε κάτι καινούργιο για να το πλασάρουμε και να εντυπωσιάσουμε κάποιους που θα πιστέψουν ότι βρέθηκε επιτέλους το «χαμένο κλειδί» της αστρολογίας. Όπως είπα καλός είναι ο πειραματισμός αλλά μην χάνουμε τα βασικά.
hattie23, για την 5η αρμονική κι εγώ την εξετάζω σε σχέση με κλίσεις και ταλέντα. Το ζητούμενο σε μια αστρολογική ανάλυση / συμβουλή σε κάποιον είναι αυτά τα ταλέντα να βγουν και στην καριέρα του. Αν αυτό δεν ισχύσει είναι σίγουρο ότι η καριέρα του θα είναι φτωχή.
Έφη, όπως είπα δεν κοιτάζω τον αρμονικό χάρτη για πρόγνωση γεγονότων, γενικά δεν θα ασχοληθώ μαζί του σε διελεύσεις, προόδους κλπ. Απλά η όψη πενταγώνου δεν φαίνεται τόσο εύκολα στο γενέθλιο ενώ στον χάρτη 5ης αρμονικής γίνεται σύνοδος και φαίνεται καθαρά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μιας και σχηματίζω τον χάρτη τον κοιτάζω και αυτόνομα όπως είπα. Δηλαδή, για παράδειγμα, θα κοιτάξω και το Μεσουράνημα του χάρτη αυτού, συμπληρωματικά βέβαια με το Μεσουράνημα του γενέθλιου (το οποίο φυσικά δεν ακυρώνεται). Από κει και ύστερα το θέμα είναι πόσο θέλει να το ψάξει κανείς. Μπορεί ας πούμε κάποιος να ασχοληθεί και με τον οίκο του γενέθλιου στον οποίο πέφτει το Μεσουράνημα του χάρτη 5ης αρμονικής και να οδηγηθεί σε διάφορα συμπεράσματα. Σίγουρα υπάρχει πολύς χώρος να πειραματιστεί κανείς. Όρεξη να έχει και χρόνο.
-
24-01-2012, 12:03 PM #9
Καλημέρα κύριοι και σας ευχαριστούμε για τις διαφωτιστικές διευκρινήσεις. Προσωπικά θα θεωρούσα χρήσιμο να μας δώσετε μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες, όπως το τι μπορούμε να καταλάβουμε μελετώντας τον χάρτη της κάθε αρμονικής.
Γνωρίζω ότι η 5η αρμονική σχετίζεται με τα ταλέντα ενός ανθρώπου και την όψη πενταγώνου, αλλά μέχρι εκεί.. Διαβάζοντας εδώ, έμαθα και για το επτάγωνο ή 51άρα, αλλά όχι με τι σχετίζεται.
Στο βαθμό που είναι σαφές ότι οι αρμονικές σχετίζονται με όψεις, φαντάζομαι ότι τα τρίγωνα, τα εξάγωνα, τα τετράγωνα και οι σύνοδοι, θα αντιστοιχούν σε κάποιες αρμονικές. Αυτός λοιπόν είναι και ο τρόπος να δούμε πως και που επηρεάζουν κάποιες γενέθλιες όψεις που έχουμε, αν τις δούμε τοποθετημένες σε διαφορετική «διάσταση».
Μήπως να μας δίνατε την αντιστοιχία των βασικών όψεων με τις αρμονικές;« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
24-01-2012, 01:00 PM #10
Φαίνεται ότι «εξωτικά» θέματα όπως οι αρμονικές δεν κλείνουν εύκολα, τουλάχιστον για όσους διψάνε για γνώση.
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλη η υπόθεση των αρμονικών είναι ουσιαστικά μια προσπάθεια σύνδεσης αστρολογίας και αριθμολογίας. Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχουν σαφή συμπεράσματα στο πεδίο αυτό. Έρευνα γίνεται απ’ όσους νοιώθουν ότι κάτι υπάρχει στην όλη υπόθεση.
Σχετικά με τις αντιστοιχήσεις όψεων με αρμονικές, νομίζω υπάρχουν 3 κατηγορίες.
Καταρχήν υπάρχουν οι αρμονικές των βασικών, πτολεμαϊκών όψεων που είναι και οι πιο άμεσα αντιληπτές. Η 2η αρμονική τονίζει τις αντιθέσεις, η 3η αρμονική τα τρίγωνα, η 4η τα τετράγωνα, η 6η τα εξάγωνα. Οι ερμηνείες θα μπορούσαν να είναι αντίστοιχες των όψεων. Δηλαδή η 4η αρμονική δείχνει τα σημεία έντασης και τριβής, η 3η αρμονική τις περιοχές όπου τα πράγματα έρχονται εύκολα και χωρίς κόπο κλπ. Γνώμη μου είναι ότι αυτές οι αρμονικές δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί τις όψεις αυτές τις βλέπουμε εύκολα και στο γενέθλιο χάρτη.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι βρίσκεται στις αρμονικές δευτερευόντων όψεων που συνήθως δεν μπαίνουμε στον κόπο να μελετήσουμε σ’ ένα γενέθλιο χάρτη και δείχνουν κάποιες πιο λεπτές πλευρές της ύπαρξης μας. Έτσι έχουμε
Την 5η αρμονική για τα ταλέντα
Την 7η για τους τομείς και τη δυνατότητα έμπνευσης
Την 9η για τη δυνατότητα να πάρεις και να δώσεις χαρά
Την 11η για τη φαντασία και ονειροπόληση.
Από τα παραπάνω όπως έχω πει μπορώ να μιλήσω μόνο για την 5η. Για τις υπόλοιπες απλά μεταφέρω αυτά που λέγονται. Πάντως με αυτές τις αρμονικές θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος.
Υπάρχουν και διάφορες άλλες, για μεγαλύτερα νούμερα, οι οποίες έχουν περίεργα «εσωτεριστικά» νοήματα που νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να αναφέρω.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.