s
Ερμηνεία "ασύμβατων" όψεων
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 4 of 4
    Όνομα:
    Μαρία

Ερμηνεία "ασύμβατων" όψεων

Καλημέρα.
    Όσοι χρήστες του φόρουμ χρησιμοποιούν κάποιο πρόγραμμα που να τους εμφανίζει τις διάφορες γωνίες μαζεμένες ίσως να έχουν παρατηρήσει ότι εκτός απ τις "κλασικές" όψεις που αφορούν και τη γεωμετρία και τα στοιχεία(πχ τετράγωνο μια δυσμενής όψη ανάμεσα σε διαφορετικά στοιχεία μη συγγενικά,εξάγωνο μια ευνοϊκή γωνία ανάμεσα σε διαφορετικά αλλά συγγενικά στοιχεία ζωδίων,τρίγωνο μια ευνοϊκή γωνία ανάμεσα σε ζώδια ίδιων στοιχείων)εμφανίζονται και οι "ασύμβατες" ή "αποσπασμένες" όψεις που στηρίζονται κυρίως στη γεωμετρία.Πχ Αφροδίτη στις 29 μοίρες του Τοξότη και Άρης στις 0.29 μοίρες του Κριού.Ναι μεν τα ζώδια είναι του ίδιου στοιχείου αλλά η γωνία που σχηματίζεται είναι λίγο μεγαλύτερη απο 90 μοίρες ,δηλαδή τετράγωνο,μια κλασική γωνία έντασης.Αντίστοιχα,μπορεί να "εμφανιστεί" μια ευνοική όψη από στοιχεία που συγκρούονται μεταξύ τους.
    Προσωπικά μέχρι στιγμής δεν έχω δουλέψει με τέτοιες γωνίες αλλά η ...επιμονή των προγραμμάτων με προβλημάτισε...Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν αν δουλεύετε με τέτοιες γωνίες,πόση ανοχή παίρνετε και πόσο ισχυρές τις θεωρείτε σ ένα προσωπικό ωροσκόπιο ή και στη συναστρία.
    Έκανα μια μικρή αναζήτηση στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι που να με καλύπτει.Αν κάποιο μέλος έχει υπόψην του κάποια συζήτηση ή αρθρο που αγνοώ,θα του ήμουν ευγνώμων αν μου το παρέθετε γιατί είναι μια απορία που την έχω καιρό :embarrest
    Ευχαριστώ.

Όνομα:
    Λίλιαν

Re: Ερμηνεία "ασύμβατων" όψεων

Αγαπητό μέλος

Εύλογη η απορία σας και ενδιαφέρουσα η ερώτηση. Όντως, θεωρείται μέσα στα βιβλία των δασκάλων της αστρολογίας, πως οι όψεις πρέπει να σχηματίζονται κατά κύριο λόγο στα στοιχεία που τις απαρτίζουν.
    Για παράδειγμα, ένα τετράγωνο να σχηματίζεται από τον ίδιο σταυρό των ιδιοτήτων, ή ένα τρίγωνο από το ίδιο στοιχείο.
    Ωστόσο, επειδή οι όψεις έχουν την ανοχή τους (μεγαλύτερη στις κύριες και μικρότερη στις δευτερεύουσες), συμβαίνει αρκετές φορές να έχουμε όψη σε διαφορετικούς σταυρούς ή διαφορετικά στοχεία.
    Αναλύουμε το θέμα με τον ίδιο τρόιπο, απλά πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψη, πως οι όψεις εκεί δεν έχουν την ίδια δυναμική με την πρώτη περίπτωση. Ωστόσο, δεν παύουν να είναι όψεις και κάποιες φορές, ευεργετικές. Για παράδειγμα, σας μιλώ για την σύνοδο Ηλίου με κάποιο άλλο πλανήτη, σε διαφορετικά ζώδια: δεν καίγεται ο πλανήτης από τον Ήλιο, όσο κοντά κι αν είναι.

Πιστεύω να κάλυψα την απορία σας

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Οταν λετε "δεν καίγεται ο πλανήτης από τον Ήλιο, όσο κοντά κι αν είναι. " τι εννοειται με το καιγεται ??
    Ευχαριστω.

Όνομα:
    Κυριακή

Quote Originally Posted by nilia View Post
    Οταν λετε "δεν καίγεται ο πλανήτης από τον Ήλιο, όσο κοντά κι αν είναι. " τι εννοειται με το καιγεται ??
    Ευχαριστω.
    Ειναι μια παλιοτερη αντιληψη σχετικα με τις συνοδους του Ηλιου με προσωπικους - νομιζω- πλανητες. Οτι ο Ηλιος εκμηδενιζει ή αχρηστευει τις ιδιοτητες του πλανητη με τον οποιο βρισκεται σε συνοδο. [Κυριως για τον Ερμη το εχω ακουσει εγω]
    Οι συγχρονοι αστρολογοι παντως την απορριπτουν.
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)