- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 6 of 6
-
17-02-2008, 10:53 PM #1
Η Θεοδώρα Ντάκου.... στο myhoroscope
Γνώριζα το σπίτι της και προσφέρθηκα να πάω με την αρχαιότερη editor του myhoroscope για μια συνέντευξη, που μας ζητήθηκε από τον αρχισυντάκτη του site. Ήξερα ότι δεν θα της άρεσε να βγάλουμε ένα τεφτέρι με ερωτήσεις και να την βάλουμε στην διαδικασία ν' απαντήσει. Το τεφτέρι το πήραμε για... δική μας σωτηρία με την έννοια ότι θα απαντούσε σε 5-6 τουλάχιστον ερωτήσεις, μιας και το δεδομένο να ξεστρατίσει η κουβέντα ήταν δυνατότερο, όπως και τελικά έγινε. Στον δρόμο σκεφτόμουν πως κάποτε η Θεοδώρα είχε πάρει συνέντευξη από την Έλλη Λαμπέτη. Πιθανόν να είχαμε το ίδιο τρακ, αν εξαιρέσουμε τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τις πράξεις της, σε σχέση με τον δικό μας ερασιτεχνικό τρόπο προσέγγισης.
Αν διαβάσει κανείς το μικρό ευαγγέλιο της αστρολογίας, το βιβλίο της όπως λέω εγώ, αρχίζει να υποψιάζεται τί σημαίνει αστρολογία. Διαβάζοντας όμως και τα υπόλοιπα βιβλία της μπαίνει σε μια διαδικασία πρόκλησης. Πρόκληση να φτιάξει τον αστρολογικό της χάρτη με όσα δεδομένα δίνει από μόνη της στα βιβλία και για όσους δεν ασχολούνται με αστρολογία, πρόκληση να την γνωρίσει. Γνωρίζοντάς την εύχεσαι να μην πεθάνει ποτέ, τουλάχιστον όχι πριν σου κάνει μερικά μαθήματα... ζωής...
Περίγραψέ μας τη Θεοδώρα Ντάκου με 5 λέξεις.
Ποια επαγγέλματα, εκτός από την αστρολογία; Προς τα πού προσανατολίζονται;
Κάτι σαν το Νταβίντσι δηλαδή; Που για τη δική του τέχνη…
Τον έχω στο μυαλό μου πάντα γιατί είναι ένας πολυεπιστήμονας.
Κουραστικός; Θα ήταν πολύ δραστήριος και υπερκινητικός.
Λένε ότι προώθησε λίγο περισσότερο τις «Επιστήμες της εποχής του», της αναγέννησης για να προωθήσει την τέχνη του.
Εγώ είμαι λίγο προκατειλημμένη με την αστρολογία, με την έννοια ότι δεν την απορρίπτω, ούτε είμαι κατά της.
Δεν θέλω να απορρίψω κάτι, που δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ προς το παρόν.
Ναι, πρέπει να βάλεις όμως προτεραιότητες παρʼ όλα αυτά.
Φυσικά, όταν σε ενδιαφέρει κάτι.
Κοιτάμε μόνο το στόχο μας και τίποτε άλλο. Ξεχνάμε το περιβάλλον.
Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει η αστρολογία σε αυτό το επίπεδο; Λέγονται διάφορα.
Σε τομείς ή σε γεγονότα;
Εννοώ οι πλανήτες επηρεάζουν;
Από τη στιγμή που έχεις πετύχει το γνώθι σεαυτόν, μπορείς να κατανοήσεις και την πορεία του σύμπαντος. Η αστρολογία είναι ένα μέσον για τη γνώση. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα μέσα, δεν είναι μόνο η αστρολογία.
Ένα μέσον να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.
Ποιο είναι το μήνυμα που σας έδωσε το σύμπαν, ποιο το όφελός σας από τα τόσα χρόνια της αστρολογίας;
¶ρα, η καλοπροαίρεση, που λένε, μετράει.
Υπάρχει όμως ανιδιοτέλεια στον κόσμο; Υπάρχει αυτή η μορφή της αγάπης;
Λένε ότι υπάρχει. Κι εγώ ισχυρίζομαι, αλλά τι μπορείς να προσφέρεις;
Είναι μαντική τέχνη ή επιστήμη; Είναι μια τέχνη που προσανατολίζεται να προβλέψει μʼ έναν μυστικιστικό τρόπο, μʼ έναν τρόπο που δεν είναι γνωστός στους άλλους και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος άλλος;
Ναι, είναι και το διφορούμενο της μάντισσας.
Ή θα πρέπει να το χειριστεί έτσι. Το έχουν αναγάγει σε επίπεδο συμβούλου.
Το θέμα είναι πως θα διαχειριστείς.
Υπάρχει ελεύθερη βούληση;
Αυτό είναι ωραίο για να ικανοποιήσεις αυτό που είσαι, να είσαι ελεύθερος. Όταν υπάρχει όμως το ζήτημα της διαχείρισης διαφόρων γεγονότων στη ζωή σου, νʼ αποφασίσεις για κάτι; Π.χ. έχεις μια καλή γνώση της αστρολογίας, είσαι φιλικά προσκείμενος, δεν σου φαίνονται περίεργα όλα αυτά που σου λένε, τα γεγονότα σου ʽχουνε βγει, έχεις έναν καλό σύμβουλο αστρολόγο κι εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιες φορές τα πετυχαίνει τα πράγματα. Και πρέπει να γίνει μια εγχείρηση πάνω στις εκλείψεις. Και λες έχει γούστο, λες; Μήπως δεν πρέπει να γίνει; Που να τολμήσεις να το πεις αυτό το πράγμα; Πέτυχε βέβαια, πήγε μια χαρά. Δεν θεωρώ και τις εκλείψεις κάτι πολύ τραγικό.
Εξαρτάται αν τον πιάνει, σε πιο σημείο τον πιάνει η έκλειψη. Αυτό δεν είναι απλό, θέλει μελέτη. Βέβαια, είναι καλό είναι μην γίνει σύλληψη παιδιού, γιατί μπορεί να γίνει μια ατελής σύλληψη ή μια ατελής εγκυμοσύνη. Αλλά αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει κάτι. Δηλ. αν είναι να γίνεις καλά, θα γίνεις και στην έκλειψη. Απλώς, μπορεί λίγο το τραύμα σου, λίγο τα νεύρα σου, χίλιοι παράγοντες μπορεί να υπάρξουνε. Για να κάνει κάποιος μια διάγνωση, αν πρέπει κανείς να κάνει μια εγχείρηση ή αν δεν πρέπει ή πότε είναι η κατάλληλη ημέρα, πρέπει να έχει και το ωροσκόπιό του και την πορεία της ζωής και όλα αυτά, δεν είναι τόσο απλό έχουμε εκλείψεις σηκώνουμε χέρια πόδια, δεν κάνω τίποτα.
Ρωτάω τον αστρολόγο, έχω το φόβο μέσα μου, παίρνω την απόφαση.
Πολλές φορές η διαίσθησή μας οδηγεί σε αυτό.
Με έχει απασχολήσει πολύ το θέμα της ελεύθερης βούλησης. Κατά πόσον ο άνθρωπος τελικά αποφασίζει μόνος του ή όχι. Κατά πόσο οι τάσεις που λέμε πως έχει ένας γενέθλιος χάρτης, είναι τάσεις μόνο ή τελικά…
Όταν φτάσεις 65, το σκέφτεσαι μετά.
Αν αγοράσει κανείς ένα περιοδικό αστρολογικό, θα δει πάρα πολλές διαφημίσεις, τραγικά πολλές διαφημίσεις, όπου όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω. Μελλοντολόγος, ταρωμάντης, αστρολόγος, ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής.
Μου είπε μια πελάτισσά μου ότι πήγε σε μια γνωστή μάγισσα, η οποία ήταν πελάτισσά μου. Και της είπα ότι αν πας να κοροϊδέψεις τον κόσμο, αυτή είχε πρόβλημα με το φως της, θα χάσεις τελείως το φως σου. Γιατί είναι πολύ κακό αυτό που κάνεις. Τελικά (Παρθένος ήταν αυτή), έχασε το φως της. Λοιπόν, πήγαινε, της έδινε λεφτά για μάγια και στο τέλος, η *******, της λέει, τώρα θα κάνουμε τα μεγάλα μάγια, αύριο Κυριακή. Της παίρνει τα λεφτά (είχε και λεφτά αυτή). Αυτή δεν μπορούσε να κάτσει και πάει η Κυριακή, χτυπάει το κουδούνι της μάγισσας, για την κυρία τάδε, βγαίνει η υπηρέτρια, μες στη χλίδα αυτή στο Κολωνάκι και λέει δεν είναι εδώ, είναι εκδρομή. Ξέρω ότι είναι μέσα. Μα δεν είναι. Και μπαίνει μέσα, δεν ήταν, είχε πάει εκδρομή με το γκόμενο η μάγισσα. Την άλλη μέρα πάει τη βρίσκει, "απατεώνισσα που πήρες τα λεφτά μου", λέει, "Εγώ στα πήρα; Εσύ μου τα ʽδωσες, άντε από δω παράτα με μαλακισμένη". Και πολύ σωστά της είπε, ειλικρινά σας λέω. Και ʽγω λέει σκέφτηκα και είπα, μα δίκιο έχει και σηκώθηκα κι έφυγα. Λοιπόν, αυτά τα πράγματα, αυτοί οι άνθρωποι, έχουν πολλά λεφτά, μπορούν να πληρώνουν πολλές διαφημίσεις και τα περιοδικά χρειάζονται τις διαφημίσεις. Και υπάρχουν μόνο τέτοιες διαφημίσεις; Υπάρχουν διαφημίσεις για πορνοταινίες, για παιδεραστία κλπ., παντού, τα πάντα.
Εγώ βλέπω τα πράγματα ιδεαλιστικά, πιστεύω ένα καλό περιοδικό που υποτίθεται πλασάρει την καλή γνώση, πιο επιστημονικό.
Δεν είναι αστρολογικό.
Μεταξύ αυτών που δηλώνουν μελλοντολόγοι και αυτοί που δηλώνουν ερευνητές αστρολόγοι. Πως ορίζεις μια αστρολογική έρευνα; Πως είναι ο σωστός αστρολόγος ερευνητής, τί πρέπει να κάνει;
Βλέπω ότι όπως περιγράφεις τον ερευνητή αστρολόγο, πρέπει να έχει παιδεία και να έχει πανεπιστημιακή παιδεία.
Να έχει μια παιδεία, να έχει ασχοληθεί με πολλά πράγματα. Αν είναι δυνατόν, να είναι ένας επιστήμονας.
Αυτά τώρα ακολουθούν μια επιστημονική χροιά, ένα επιστημονικό πλαίσιο στην αστρολογία, έτσι όπως την ορίζεις εσύ. Πιστεύεις ότι είναι …
Τότε δεν μπορούσαν να είναι επιστήμονες με την έννοια ότι ήταν πολύ διαφορετικά.
Επιστήμονας στην εποχή του, δηλ. δεν μπορούμε να τον δούμε με τα δικά μας, με τα σημερινά.
Ε, ξέρουν πολλά περισσότερα από τον Ιπποκράτη πια.
Που φαίνεται πως τις ήξερε ο Ιπποκράτης και τις έκρυψε ή χάθηκαν; ¶ρα δεν μπορούμε να υποθέτουμε ότι ήξερε.
Πούντα;
Θέλω να πω ότι τη γνώση του Ιπποκράτη, την έχουμε ήδη πάρει.
Δεν μπορεί να την έχουμε αφήσει έτσι. Γιατί η γνώση του Ιπποκράτη μεταφέρθηκε στο Γαληνό.
Υπάρχει μια συνέχεια. Ας πούμε, όταν κάνουμε ανατομία δεν την κάνουμε ξαφνικά. Δεν βγαίνει από τον εγκέφαλο κάποιου. Α είχα μια φαεινή ιδέα, τώρα θα κάνουμε ανατομία. Την έχει πάρει από το Γαληνό, την έχει πάρει από τον Ιπποκράτη. ʽΈχει διαβάσει κάποιο αρχείο σύγγραμμα. Δεν είναι αυτοφυής. Γιʽ αυτό λέμε άλλωστε, ότι ο πολιτισμός μας στηρίζεται στον πολιτισμό των αρχαίων.
Έχω αντίθετη άποψη. Συγνώμη. Διαπιστώνω αυτό που μας λέει ένας καθηγητής μας. Από το 19ο αιώνα και μετά, έγιναν τόσες ιδεολογικές κατασκευές, που έχουν αλλοιώσει πολλά.
Κάψανε και καταστρέψανε...
Και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Και οι ¶ραβες κάναν πολύ μεγάλη δουλειά και δεν μπορούμε να τους ξεχάσουμε, έχουν σωθεί ελληνικά κείμενα από τη δουλειά των Αράβων, έχουν κάνει πολλά πράγματα στην Ιατρική.
Από τους ¶ραβες φτάσανε και οι Μεσαιωνικοί τα γνώριζαν, είχαν γνωρίσει τον Αριστοτέλη, ξέραν τον Πλάτωνα, για το Γαληνό, ξέραν πολλά, τα πήραν, δεν είχαν άλλες γνώσεις, παρά μόνο τις δικές μας.
Στην Αναγέννηση ακόμα περισσότερο, γιατί έπεσε η Κωνσταντινούπολη και διασώθηκαν.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι Μεσαιωνικοί κράτησαν μερικά αποτρόπαια γιατί και η αναγέννηση στο Μεσαίωνα βρίσκεται. Κατάφεραν με κάποιο τρόπο να πάρουν τα χειρόγραφα να τα ʼχουν να τα μελετήσουν.
Και κρυφά και φανερά, στα πανεπιστήμια.
Ο Γαληνός.
Ο Γαληνός ήταν γιατρός.
Τον διόρθωσαν αρκετά. Και ο Αριστοτέλης ήταν ένας με το Γαληνό. Την ίδια φιλοσοφία είχαν για το πως είναι το σύμπαν φτιαγμένο.
Είχαν λάθη φοβερά, γιατί αλλιώς αντιλαμβανόντουσαν εκείνοι τον κόσμο, αλλιώς σιγά σιγά οι υπόλοιποι. Σε αυτούς όμως πατήσανε και έγινε ό,τι έγινε. Αν προοδεύσαμε, προοδεύσαμε γιατί πατήσαμε στις δικές τους πλάτες.
Ούτε ποτέ θα φτάσουμε στο επίπεδο των γνώσεων, δεν μπορούμε να τις ξέρουμε τις γνώσεις.
Μακάρι. Το ανθρώπινο πνεύμα έχει μια πορεία προς τη γνώση που ποτέ δεν θα τη φτάσει. Είναι η πορεία προς το άπειρο. Οι θεωρίες ανανεώνονται και καταρρίπτονται. Οπότε, δεν μπορούμε να πούμε σήμερα πως η θεωρία της σχετικότητας που εκφράζει το σύμπαν π.χ. στα επόμενα 100 χρόνια θα εκφράζει το ίδιο σύμπαν. Θα εκφράζει κάτι διαφορετικό. Θα υπάρχει μια άλλη θεωρία που θα την έχει βελτιώσει.
Η θεωρία της σχετικότητα εκφράζει τη δομή του σύμπαντος όπως πριν απʼ αυτόν ήταν ο Νεύτωνας. Μέχρι τον Αϊνστάιν, μετά άλλαξαν τα πράγματα. Βέβαια δεν τα έχουμε αφομοιώσει, αλλά έχουν αλλάξει τα ίδια πράγματα, η επιστήμη.
Επειδή μίλησα για την επιστήμη, για να ορίσουμε την αστρολογία αν είναι επιστήμη, γιατί έχει μερικά χαρακτηριστικά, δηλ. στηρίζεται στα μαθηματικά, στην παρατήρηση και στην εμπειρία. Περιμένει το φαινόμενο να συμβεί, έναν πλανητικό σχηματισμό να συμβεί, να το παρατηρήσει, να το καταγράψει. Χρησιμοποιεί μεθόδους επιστημονικές και φυσικά μυαλό. Όλο αυτό το επεξεργάζεσαι και έχεις βγάλει έναν κανόνα, μια θεωρία.
Δεν ξέρω αν είναι, ρωτάω.
Θα μπορούσε δηλ. εάν συνεχιστεί η έρευνά της με αυτά τα κριτήρια να φτάσει με αυτό το υπόβαθρο στα σημερινά δεδομένα, που εσύ έχεις ορίσει εδώ, θα μπορούσε αργότερα να ξεφύγει από αυτή την κακή εικόνα που της έχουνε δώσει; Να περάσει στο επόμενο στάδιο;
Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τους αλμπάνηδες εάν υπήρχε εκπαίδευση; Εάν γινόταν πιο οργανωμένη αυτή η έρευνα;
Αν έμπαινε η έρευνα της αστρολογίας σε ένα πιο συστηματικό πεδίο, να την περάσουν σε σχολεία, ΙΕΚ κλπ.
Θυμάστε την εκπομπή του Χαρδαβέλα που μιλήσατε πριν τις εκλείψεις;
Βλέπεις το μένος των ανθρώπων όταν έχουν απέναντι τον αστρολόγο. Με ενοχλεί ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η αστρολογία.
Δεν βλέπω τηλεόραση.
Να σου πω ένα πράγμα, που δεν ισχύει μόνο για την αστρολογία, ισχύει για την εποχή μας. Πριν, τα σκατά ήταν κάτω στους βόθρους. Τώρα βγήκαν επάνω, έχουμε γεμίσει κοπριά. Πατάμε στην κοπριά, τρώμε από την κοπριά, αλλά μόλις μείνει η κοπριά, από αυτή την κοπριά θα μείνει το φιλαράκι και θα τραφεί από τα καλά συστατικά αυτής της κοπριάς. Λοιπόν, ας προσπαθήσουμε μες την κοπριά που ζούμε να βγάζουμε ό,τι καλό έχουμε, για να ανατείλει μια καλύτερη στροφή της ανθρωπότητας. Η ανθρωπότητα ξέρεις τι περνάει. Ακμή και παρακμή. Είμαστε στην παρακμή, τι να κάνουμε. Λοιπόν, ο καθένας μόνος του ας δώσει ότι καλό στοιχείο έχει, αν έχει, έτσι ώστε αν βγει από την κοπριά το λουλουδάκι, να βρει και 5 καλά συστατικά να πάρει. Για να ʽρθει υγεία.
Δηλ. στον προσωπικό πατριωτισμό του καθένα να το αφήσουμε το θέμα;
Να μην διδάσκεται η αστρολογία στην Ελλάδα δηλαδή;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα συνδικαλιστικό όργανο με εσάς τους αστρολόγους; Τους σοβαρούς αστρολόγους.
Να υπάρχουν μερικά κριτήρια που θα τα ʽχουν βάλει, οι σοβαροί αστρολόγοι.
Θα σκεφτόσαστε να επανεκδώσετε τον Ουρανό;
Αυτά τα περιοδικά υπάρχουν ακόμα; Μπορούμε να τα βρούμε;
Κα Ντάκου, σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε να συνομιλήσετε μαζί μας.
20-12-2009, 04:27 PM #2Re: Η Θεοδώρα Ντάκου.... στο myhoroscope
που μπορω να βρω την κα ΝΤΑΚΟΥ ?δεχεται προσωπικα? θα μπορουσα να εχω το τηλεφωνο της ?
28-07-2010, 02:03 AM #3Re: Η Θεοδώρα Ντάκου.... στο myhoroscope
:unsure:ευχαριστω πολυ κα ντακου που υπαρχεται κ καποιεσ φορεσ που τυχαινει να διαβαζω λεγομενασασ μου πλουτιζεται το μυαλο κ τη ψυχη επισησ μεσα απαυτη τη συνεντευξη σασ βρηκα καποιο οπαδο τησ αποψησ μου ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΑΥΤΟ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΓΕΝΝΕΑ ΤΟΥ 65 Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΟ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ παρθενοσ λιλλιαν
30-07-2010, 03:23 PM #4Re: Η Θεοδώρα Ντάκου.... στο myhoroscope
Φυσικά και μπορείς να τη βρεις. Εγώ είχα επικοινωνήσει κάποια στιγμή με τη γραμματέα της, υπάρχει ένα τηλέφωνο σταθερό, ψάξτο στον κατάλογο του ΟΤΕ, βάλε ολόκληρο το ονοματεπώνυμο
11-01-2011, 04:16 PM #5Re: Η Θεοδώρα Ντάκου.... στο myhoroscope
Καλησπέρα σχετικα με το τηλεφωνο της κυρίας Ντάκου το ψαχνω και εγ
ω πολυ καιρο,όχι δεν υπαρχει στον ΟΤΕ.Μήπως γνωρίζεις πώς θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί της κάποιο e-mail?
23-02-2011, 12:16 AM #6Re: Η Θεοδώρα Ντάκου.... στο myhoroscope
Κάποτε αυτή η γυναίκα είπε ότι έχω ένα εξαίρετο ωροσκόπιο , με ατυχίες, προ τριακονταετίας. Βέβαια πολύ θα'θελα να μου διευκρινίσει πλέον , στο "παιδί" που δεν είναι παιδί, αλλά άλλοι το ΄χουν πιο πολύ ανάγκη από εμένα !
Παιδί του Ουρανού!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμισηads from google Χορηγόςgoogle ads
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.