s
[Συζήτηση] David Bowie - Ένας Ξεχωριστός Performer
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 5 of 5
    Όνομα:
    Δημήτρης

David Bowie - Ένας Ξεχωριστός Performer

Ο Bowie είναι πολύ διάσημος μουσικός, τραγουδιστής, ηθοποιός και κυρίως performer που μεσουράνησε στη δεκαετία του ‘70 αλλά και του ‘80 χαράζοντας νέους δρόμους στην ποπ / ροκ μουσική. Αν και αρκετά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα δεν μπορεί κανείς να του αμφισβητήσει ότι υπήρξε πραγματικά πρωτοπόρος όσο αναφορά τη μουσική αλλά και τη σκηνική του παρουσία. Μουσικά κινήθηκε και πειραματίστηκε σε διάφορους χώρους από την ακουστική μουσική μέχρι το hard rock και με έντονες ηλεκτρονικές επιδράσεις. Ουσιαστικά υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος αυτού που ονομάστηκε glam rock, κάτι για το οποίο είναι μάλλον περήφανος. Άλλωστε και ο John Lennon είχε πει για τη μουσική του ότι είναι σπουδαία αλλά είναι σαν rock’n roll με κραγιόν.

Ακολουθεί συζήτηση επί του άρθρου: David Bowie - Ένας Ξεχωριστός Performer

Όνομα:
    Κάτια

Re: David Bowie - Ένας Ξεχωριστός Performer

Δημήτρη, το άρθρο σου είναι καλογραμμένο και λεπτομερώς δουλεμένο, όπως πάντα! Εξαιρετική δουλειά! Μπράβο, δαγκωτό…

Έτσι, για την επικοινωνιακή χαρά, να καταθέσω την προσωπική μου άποψη για την βαρύτητα που βρίσκω να έχει η σεξουαλική του συμπεριφορά , σε σχέση με την καριέρα του.
    Ο Bowie, την εποχή που καθιερώθηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα, αποτελούσε (μαζί με μερικούς ακόμα της γενιάς του) «είδωλο» σεξουαλικής απελευθέρωσης. Εκείνη την εποχή, δεν ήταν μόνο μία αντισυμβατική συμπεριφορά, αλλά μία πρωτόγνωρη επανάσταση . Στο κάτω –κάτω, ήταν η εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης και η πρώτη περίοδος της ερμαφρόδιτης εικόνας επί σκηνής. Η μουσική σκηνή είχε να προκαλέσει τέτοια αίσθηση, σεξουαλικών υπονοούμενων, από την εποχή που ο Έλβις κούνησε δυναμικά την λεκάνη του και προκάλεσε την οργή του μέσου Αμερικανού πολίτη.
    Ο Bowie, λοιπόν, ήταν μέσα στον κατάλογο με την λίστα των ονομάτων που εμφανίστηκαν επί σκηνής, αμέσως μετά το τετράγωνο του Δία στον Λέοντα (σκηνή), με την σύνοδο των Ποσειδώνα\Ουρανού στον Σκορπιό (σεξουαλική σύγχυση, υπερβολή, ανατρεπτικότητα στην σεξουαλική συμπεριφορά κ.ο.κ), που έγινε τον Μάι του 1968, μια εποχή που έτσι κι αλλιώς έμεινε στην ιστορία.
    Ο βρετανός καλλιτέχνης, έχει συγκυβερνήτη του 1ου οίκου του τον Ποσειδώνα και ο τελευταίος, είναι πάνω στην ακμή του 8ου. Ένα κομμάτι του εαυτού του (ο εμπεριεχόμενος Ιχθύς) βρίσκει έκφραση στα θέματα του 8ου και απορροφάται από αυτά αρκετά. Δεν νομίζω πως οι δηλώσεις του , περί σεξουαλικών προτιμήσεων, ήταν μόνο μία περίοδος πειραματισμών, όπως αναφέρεις στο άρθρο σου. Άλλωστε, το πιο στενό του τετράγωνο είναι μεταξύ των κυβερνητών της σεξουαλικής έκφρασης, έτσι όπως προκύπτει στον χάρτη του (Ερμής 5ου και Ποσειδώνας , ακμή 8ου). Ο Ποσειδώνας (από την ακμή του 8ου) , κάνει τετράγωνο με τον Άρη, δείκτη της σεξουαλικής μας παρόρμησης, ο οποίος είναι στον 12ο , αλλά κυβερνά τον 2ο , που είναι ο αντίποδας του άξονα της σεξουαλικότητας (2ος\8ος ). Αυτό, από μόνο του, μας μιλά για σοβαρές ερωτικές παρακλήσεις , περίεργες προτιμήσεις, αστείρευτες ερωτικές φαντασιώσεις, κάποια μορφή δυστυχίας ίσως, σεξ με χρήση ουσιών… κτλ. )

Το 2ο θέμα που θα ήθελα να καταθέσω, έχει σχέση με την εμφάνισή του. Τα μάτια του Bowie έχουν μία εμφανέστατη διαφορά απόχρωσης. Το ένα είναι γαλάζιο , με μικρή κόρη και το άλλο πράσινο, με μεγάλη κόρη. Αυτό, είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Αν παρατηρήσουμε τώρα τον χάρτη του, θα δούμε ότι ο δείκτης του δεξιού ματιού (Ήλιος) , είναι σε σύνοδο με τον Άρη. Αρκετά έκρυθμος συνδυασμός, ιδιαίτερα για να είναι και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που σχετίζεται με προβλήματα στα μάτια, όταν έρχεται σε επαφή με τον Ήλιο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η δυσχρωμία οφείλεται στην εγχείρηση που χρειάστηκε να κάνει (Ποσειδώνας, κυβ. 1ου στην ακμή 8ου και σε τετράγωνο με Άρη= χειρουργεία που μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση) . Το χειρουργείο προήλθε από ένα ατύχημα σε καυγά (Άρης σύνοδος Ήλιος) , στα τέλη του 60, με διελαύνοντες Δία και Κρόνο στον Αιγόκερω, να κάνουν συνόδους ενεργοποιώντας την γενέθλια προδιάθεση του σχηματισμού τετραγώνου Άρη-Ήλιου\Ποσειδώνα. Απίστευτο!

Επίσης, νομίζω πως η έμφαση στον 7ο οίκο και η Κρόνια επιρροή, δείχνει και την βαθιά εκτίμηση του κοινού (Σελήνη) προς τον καλλιτέχνη, κάτι που το κατέκτησε περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου (Κρόνος) και λόγω κάποιων πετυχημένων συνεργασιών (7ος) που τον κράτησαν στα πράγματα όταν όλα έδειχναν ότι πάει να λησμονηθεί. Ζωή , για παράδειγμα, του έδωσε η συνεργασία του με τον freddie mercury . Άλλωστε, η δημιουργία του (Ερμής 5ου ) , τοποθετείται στον 11ο των φίλων (ήταν φίλοι) και οι φίλοι του είχαν παρόμοιες ερωτικές προτιμήσεις –εκκεντρικότητες (Ερμής στον 11ο τετράγωνο Ποσειδώνας 8ου).
    Μία άλλη τεράστια επιτυχία, ήρθε πάλι όταν την χρειαζόταν , από τους επίσης εκκεντρικούς placebo και την συνεργασία του μαζί τους. Ο τραγουδιστής των placebo είναι μία αρκετά γραφική επιτομή της εκκεντρικότητας. Ο Bowie για εκείνον, ήταν ένα νεανικό ίνδαλμα, μια ισχυρή επιρροή και αξιώθηκε να τραγουδήσει μαζί του επί σκηνής. Η δημοτικότητα του Bowie ανέβηκε ξανά, αφού το μεταμοντέρνο, το περιθωριακό και το αντισυμβατικό, αποφάσισαν να του «χαρίζουν» πόντους , όταν το χρειάζεται. Από την άλλη, οι τότε placebo, ευνοήθηκαν από το κύρος του βετεράνου μουσικού.

Δημήτρη, μας έμπλεξες με το άρθρο σου αυτό, αλλά τι να σου κάνω που χτύπησες φλέβα; Καλλιτέχνης με «Κ» κεφαλαίο!

ΥΓ: Προσκυνώ την συνεργασία εκείνη. Κομματάρα λέμε τώρα! Placebo m nothing - YouTube

ΥΓ 2: Όλα όσα έγραψα, είναι συμπληρωματικά και μόνο!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Δημήτρης

Κάτια
    Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τα σχόλια που μπήκες στον κόπο να γράψεις. Νομίζω μάλιστα ότι είσαι κάπως επιεικής μαζί μου όταν βρίσκεις το άρθρο καλογραμμένο. Ουσιαστικά είναι συρραφή από σημειώσεις που είχα κρατήσει για τη ραδιοφωνική εκπομπή. Σημειώσεις που θεώρησα καλό να τις μοιραστώ στο φορούμ. Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε και που σου έδωσε το ερέθισμα να μας παρουσιάσεις μερικές ακόμα πτυχές αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας προσωπικότητας.

Ο Bowie υπήρξε σίγουρα πρωτοπόρος και προχώρησε τη σεξουαλική απελευθέρωση πολύ πέρα από κοινώς αποδεκτά όρια. Κάτι που του χάρισε αρκετή φήμη στη Βρετανία αλλά του δημιούργησε και πολλά προβλήματα στην πολύ πιο πουριτανική Αμερική της εποχής εκείνης. Δεν νομίζω να έγραψα σχετικά με τις δηλώσεις περί αμφισεξουαλικών προτιμήσεων ότι ήταν απλά μια περίοδος πειραματισμού αλλά ότι ήταν δηλώσεις και πράξεις βέβαια, που πιο πολύ είχαν σαν στόχο να προκαλέσουν και να τονίσουν τη διαφορετικότητα που ήθελε να προβάλει παρά ότι έδειχναν μια καθαρή σεξουαλική τάση. Τουλάχιστον αυτό είπε ο ίδιος αργότερα.

Τώρα για το τετράγωνο Ερμή – Ποσειδώνα πολλά μπορεί να πει κανείς. Από τις περίεργες σεξουαλικές προτιμήσεις μέχρι την αντισυμβατική σκέψη και τον κίνδυνο της σχιζοφρένειας. Και το γεγονός ότι αυτή είναι η δύσκολη όψη με τη μικρότερη ανοχή στον χάρτη του έχει σίγουρα ιδιαίτερη σημασία. Γενικά δεν ήθελα να επεκταθώ αλλά σίγουρα ένας Άρης σε έξαρση στον 12ο, οι Ιχθείς εμπεριεχόμενοι στον 1ο οι Δίδυμοι στον 5ο και ο Ποσειδώνας πάνω στην ακμή του 8ου, δημιουργούν ένα κατάλληλο σκηνικό για ερωτικές «παρεκκλίσεις».

Τα σχετικά με τα χειρουργεία και τους αντίστοιχους αστρολογικούς δείκτες, σίγουρα τα ξέρεις καλύτερα. Πάντως, απ’ ότι διάβασα σε κάποια βιογραφικά στοιχεία, ο συγκεκριμένος τσακωμός και το χειρουργείο έγινε στην εφηβεία του, το 1962. Όσο για τις συνεργασίες του, σίγουρα βοήθησαν τη δημοτικότητά του όταν όμως ο ίδιος είχε φτάσει ήδη στην κορυφή. Είναι χαρακτηριστική η αδυναμία του να λειτουργήσει σαν μέλος συγκροτήματος ή έστω με κάποια κάπως μόνιμη συνεργασία. Οι περιστασιακές συνεργασίες για ένα τραγούδι είναι κάτι διαφορετικό. Και βέβαια μ’ έναν Πλούτωνα να κάθεται πάνω στην ακμή του 7ου, δεν είναι περίεργο που διέπρεψε σαν σόλο καλλιτέχνης αφού οι όποιες συνεργασίες είχαν παροδικό χαρακτήρα.

Είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον χάρτης και πιστεύω ότι η μελέτη τόσο πετυχημένων προσωπικοτήτων μας βοηθάει να δούμε ότι κανείς δεν έχει μπροστά του ένα δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Αλλά κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν τις δυσκολίες του χάρτη και του χαρακτήρα τους να τις κάνουν πλεονεκτήματα και να προχωρήσουν στη ζωή τους αγκαλιάζοντας και τιμώντας τη διαφορετικότητά τους. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει από το μέσο όρο και, στην τελική, να τιμήσει και τον χάρτη του.

Όνομα:
    Κάτια

Δημήτρη, είχα την εντύπωση ότι άφησες να εννοηθεί πως η σεξουαλικότητά του δεν ήταν και τόσο σημαντικό θέμα. Προφανώς μου φάνηκε έτσι, επειδή η αναφορά σου ήταν ελάχιστη σε σχέση με αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου και την έκταση που θα του έδινα , για το πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι αυτό στην ζωή του, αλλά μάλλον δεν έχεις άδικο. Απλώς το έθεσες από άλλη οπτική γωνία και επέλεξες να μην επεκταθείς σε αυτό. Κατά τα άλλα, η σεξουαλικότητα ήταν ένα από τα μείζονα θέματα της ζωής του!

Λοιπόν, έψαξα ξανά στο διαδίκτυο την ημερομηνία του ατυχήματος που έφερε το χειρουργείο στο μάτι του. Βασικά , αυτό ήταν ένα περιστατικό που είχα διαβάσει πριν χρόνια, τότε που ακόμα αγόραζα τα μηνιαία μουσικά περιοδικά. Το εμφανίζει στα τέλη του 60, το 61 και το 62 που μου γράφεις εσύ. Θα επιλέξω την δική σου εκδοχή, μια και είναι από βιογραφία και θέλω να πιστεύω πως ο βιογράφος θα το έχει καλύτερα.
    Αφού δεν ξέρουμε τον μήνα του περιστατικού και ο καλλιτέχνης είναι γεννημένος Ιανουάριο, έφτιαξα έναν προοδευτικό χάρτη για τις 9 Ιουλίου 1962 , που είναι περίπου το μισό της χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο μπόρεσα να δω τι ίσχυε εκείνη την περίοδο και τι ενεργοποιούσε την γενέθλια προδιάθεση. Στο προηγούμενο ποστ εξηγώ ότι ο Ήλιος αντιστοιχεί στο δεξί μάτι και η Σελήνη στο Αριστερό.
    Η Σελήνη του είναι στον 6ο και κυβερνά τον 6ο (θέματα υγείας) . Εκείνη την περίοδο, ο προοδευτικός Ήλιος από τον 12ο , ήταν σε όριο αντίθεσης με την γενέθλια Σελήνη στον 6ο . Η προοδευτική Σελήνη βρισκόταν στον 1ο (φυσικό σώμα, εμφάνιση) και οι διελαύνοντες δεσμοί σελήνης , έκανα σύνοδο με τον άξονα 1ου\7ου (Νότιος δεσμός σύνοδο ωροσκόπος), ενώ ταυτόχρονα ο διελαύνον Ποσειδώνας από τον 8ο οίκο του (χειρουργεία) πραγματοποιούσε τετράγωνο με τον ωροσκόπο του (φυσικό σώμα\εμφάνιση). Τα συμπεράσματα δικά σας…

Για τις σχέσεις και τον 7ο , δεν διαφωνώ μαζί σου σε τίποτα! Συμπληρωματικά κατέθεσα την γνώμη ότι η Κρόνια επιρροή φέρνει περισσότερη αναγνώριση όσο περνούν τα χρόνια και το άτομο κατακτά την ωριμότητα. Οι συνεργασίες στις οποίες αναφέρομαι, σαφώς και ήρθαν αφού είχε γίνει πια γνωστός (νομίζω πως αυτό εννοείται!). Αυτό που είπα, είναι πως οι συνεργασίες του , του ήρθαν όταν τις χρειαζόταν και του έκαναν ιδιαίτερο καλό στην καριέρα. Έβγαινε ξανά στο προσκήνιο, όταν έτεινε να τον ξεχάσουν. Αλίμονό μου αν δεν ήξερα τι σημαίνει Πλούτωνας και Σελήνη στην ακμή του 7ου. Όχι μόνο σόλο καριέρα… Αφού καμιά φορά με ενοχλώ τόσο πολύ που σκέφτομαι να με χωρίσω!

ΥΓ: Δεν ήξερα ότι κάνεις εκπομπή…. Καλορίζικος! Μέσα σε όλα μου είσαι!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Δημήτρης

Κάτια, όπως είπα τα ιατρικά τα ξέρεις καλύτερα (μάλλον και τα σεξουαλικά αλλά δεν χρειάζεται να το φωνάζουμε).

Αλλά αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση όταν κοίταζα τον χάρτη του ήταν αυτή η Κρόνια επιρροή που αναφέρεις. Νομίζω κι εγώ κάτι έχω γράψει. Θυμάμαι ότι και η Τίνα το είχε επισημάνει κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής. Συνήθως όταν σκεφτόμαστε κάποιον με Κρόνια επιρροή έρχεται στο μυαλό μας κάποιος συντηρητικός και αρτηριοσκληρωτικός τύπος, κάτι που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τον Bowie. Είναι λοιπόν καταρχήν δύσκολο να πιστέψεις ότι έχει τον Κρόνο σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο και σύνοδο με τη Σελήνη. Ωστόσο, κατάφερε να μείνει στο προσκήνιο τόσες δεκαετίες ενώ σαν «μουσική πρόταση» θα μπορούσε εύκολα να είναι κάποιος κομήτης που θα λάμψει για λίγο, θα αναστατώσει τα λιμνάζοντα νερά και μετά θα ξεχαστεί. Πέρα λοιπόν από το ταλέντο και την ανάγκη για χειροκρότημα, είναι ο Κρόνος που του έδωσε διάρκεια και την ικανότητα να χτίσει κάτι τόσο γερό που επηρέασε ολόκληρες γενιές (δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά βρετανικά συγκροτήματα της δεκαετίας του ’80 που μπορούν να πουν ότι δεν επηρεάστηκαν από τον Bowie).

ΥΓ. Όσο αναφορά στο ραδιόφωνο, είναι αλήθεια ότι μετά από πολύμηνους δισταγμούς σχετικά με την εμπλοκή μου, σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να κάνω σε μηνιαία βάση μια σειρά από αστρολογικά αφιερώματα σε γνωστούς μουσικούς / τραγουδιστές, μιας και το ραδιόφωνο είναι συνυφασμένο με τη μουσική. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον Bowie και έπεται συνέχεια.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)