- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 141
Thread: Τι θα αλλάζατε στον χάρτη σας;
-
21-02-2010, 10:33 PM #1
Τι θα αλλάζατε στον χάρτη σας;
Γιατί σε μένα…? Τι άλλο θα μου συμβεί…? Γιατί απογοητεύομαι διαρκώς από τους ανθρώπους γύρω μου? Γιατί τα πράγματα αποδεικνύονται διαφορετικά από ότι νόμιζα στην αρχή…?
Πόσοι από εσάς δεν έχετε θέσει στον εαυτό σας τουλάχιστον μία από τις παραπάνω ερωτήσεις…? Αρκετοί φαντάζομαι…join the club… έχει χώρο για πολλούς…! Πριν από καιρό, συζητούσα με μία φίλη, η οποία μου περιέγραφε το πρόβλημα μιας γνωστής της. Η «γνωστή» της λοιπόν διατύπωνε τις παραπάνω ερωτήσεις περισσότερες από μία φορές στη ζωή της, ψάχνοντας διακαώς για απαντήσεις! ¶νθρωποι απομακρύνονταν από την ζωή της με την ίδια ευκολία με την οποία αρχικά την πλησίαζαν…επιστήθιες φίλες οι οποίες αποδεικνύονταν άσπονδες, υπέροχοι σύντροφοι οι οποίοι αποδεικνύονταν σκληροί, φιλότιμοι και υποστηρικτικοί συνεργάτες οι οποίοι αποδεικνύονταν προδότες…
«Μα γιατί?» έλεγε και ξαναέλεγε… «Εγώ είμαι τόσο δοτική, τόσο ευαίσθητη, τόσο τίμια, γιατί να συμβαίνουν κακά πράγματα σε καλούς ανθρώπους…?» Ζωή δύσκολη, όπως δύσκολα ήταν και τα ερωτήματά της…
Καθώς λοιπόν η συζήτησή μας δεν είχε τελειωμό, και ήδη είχαμε περάσει στο δεύτερο καφέ, σκέφτηκα να κοιτάξω τον χάρτη της…Ιχθείς λοιπόν με ωροσκόπο Καρκίνο, ο κυβερνήτης του χάρτη της Σελήνη, στην κορυφή ενός Τ τετραγώνου με Ήλιο/Δία (σε σύνοδο) σε αντίθεση με Πλούτωνα/Ουρανό (σε σύνοδο). «Δύσκολα πράγματα…» σκέφτηκα, ειδικά για ένα τόσο ευαίσθητο πλανήτη όπως είναι η Σελήνη και μάλιστα έχοντας το ρόλο του κυβερνήτη γενέθλιου χάρτη.
Η «γνωστή» λοιπόν είχε την τάση να παίζει το ρόλο της μαμάς…μιας μαμάς όμως ασφυκτικής (Σελήνη τετράγωνο με Πλούτωνα), που επιδιώκει να δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης…πείθοντας τους γύρω της ότι την έχουν ανάγκη, αντιδρώντας υπερβολικά (Ήλιος σε σύνοδο με Δία) στις ανάγκες των άλλων, σαν τη μαμά η οποία σκύβει πάνω από το χτυπημένο της παιδί χωρίς να δει ότι σκύβοντας τόσο πολύ επάνω του το πλακώνει και το πληγώνει ακόμη περισσότερο! Η «γνωστή» λοιπόν βίωνε την όψη αυτή μέσα από αλλεπάλληλες απογοητεύσεις, νιώθοντας έντονα το συναίσθημα της απόρριψης κάθε φορά που «το παιδί» έλεγε “μη με πλακώνεις έτσι…θα σκάσω!!!”
Είχε όμως και μία ακόμα αδυναμία. Δε μπορούσε να δει τα πράγματα καθαρά και να κάνει την αυτοκριτική της ώστε να ανακαλύψει τι μερίδιο συμμετοχής είχε σε όλο αυτό και πως βεβαίως θα μπορούσε να το αλλάξει… Βυθισμένη μέσα στα έντονα υδάτινα στοιχεία της, προτιμούσε την αποστασιοποίηση παρά την αντιμετώπιση και την επίλυση. Έθετε τον εαυτό της στο ρόλο του οσιομάρτυρα και του θύματος, χωρίς να μπορούσε να δει καθαρά ότι ενίοτε γινόταν η ίδια ο θύτης. Παρέβλεπε εντελώς το γεγονός ότι συχνά πυκνά εκδήλωνε μία άκρως χειριστική συμπεριφορά με αποτέλεσμα οι γύρω της να μην μπορούν να αναπνεύσουν και να είναι με απλά λόγια ο εαυτός τους. Και πώς να μην το παραβλέπει εξάλλου με μία Σελήνη κρυμμένη στην ακμή του 12ου…?
Όπως λέει και η φίλη μας η Dana (Gerhardt) για το 12ο οίκο «Οι πλανήτες του 12ου οίκου είναι σαν μικρά παιδιά που δε τους έδωσαν την απαραίτητη προσοχή και δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν». Το αποτέλεσμα ήταν η δυσκολία στην κατάκτηση αυτογνωσίας και η εύκολη αποφυγή της πραγματικότητας και του τι ορίζεται από αυτήν. Ήταν λοιπόν λογική και αναμενόμενη συνέπεια…η απομάκρυνση των γύρω της από κοντά της. Όμως αυτό θεωρούσε φυσιολογικό μια και αυτό έβλεπε να συμβαίνει ανάμεσα στους γονείς της, τον τέλειο χειρισμό! Ανά περιόδους γινόταν ευάλωτη σε καταστάσεις στενόχωρες οι οποίες εκδηλώνονταν ως μικρές και σύντομες περιόδους κατάθλιψης.
Βεβαίως, αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί να βιώσει την όψη αυτή μιας και η οικοθεσία και η θέση σε ζώδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και χρωματίζουν διαφορετικά την κάθε μία όψη. Επίσης, κάθε όψη εμπεριέχει το καλό και το κακό, το εμπόδιο αλλά και την προϋπόθεση. Αν όμως η ίδια ασχολιόταν με την Αστρολογία και την ρωτούσε κάποιος, τι είναι αυτό που σε τυραννάει περισσότερο στον χάρτη σου…τι είναι αυτό που θα άλλαζες αν μπορούσες…είμαι σίγουρη ότι θα έλεγε αυτό το Τ τετράγωνο!
Εσείς λοιπόν ποια όψη θα αλλάζατε αν μπορούσατε στον χάρτη σας? Πως σας δυσκολεύει και πως τη βιώνετε…?
Πως μπορούμε να μετατρέψουμε μία φαινομενικά άσχημη όψη σε κάτι καλό και εποικοδομητικό…?
Ας μοιραστούμε όλοι μαζί τις εμπειρίες μας και ας δούμε αυτό που πραγματικά ισχύει. Ότι ο χάρτης του καθενός δεν είναι δυνάστης αλλά ένα όχημα, κρύβει το εύκολο αλλά και το δύσκολο, το καλό αλλά και το κακό, και από εμάς εξαρτάται, τους οδηγούς αυτού του οχήματος, πως θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αν θα το οδηγήσουμε σε ένα δρόμο με άσφαλτο ή σε ένα δρόμο με κοτρόνες…αν θα το οδηγήσουμε με ασφάλεια ή θα ανεβάσουμε το στροφόμετρο στους κόφτες…
-
21-02-2010, 11:53 PM #2
Re: Τι θα αλλάζατε στον χάρτη σας...?
Πριν βγάλω το φτυάρι μου μία μικρή - προσωπική αποψη βέβαια- παρατήρηση ως προς την φίλη της φίλης.
όταν υπάρχουν αντιθέσεις συνήθως δείχνουν εξωτερικές καταστάσεις και όχι εσωτερικές όπως τα τετράγωνα. Με λίγα λόγια, πολλά γεγονότα δεν μπορούσε να τα αποφύγει, αλλά απλά να τα αντιμετωπίσει. Επίσης θεωρώ, οτι θα πηγαίνει απο την αποστασιοποίηση στην υπερβολική εμπλοκή. Τέλος αυτές οι αντιθέσεις συνδέονται με την Σελήνη, που σημαίνει ότι εκεί βρίσκεται η εστία των προβλημάτων που στην ουσία οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο αισθάνεται απέναντι στα πράγματα που συμβαίνουν.
Επίσης οι όψεις λειτουργούν αμφίδρομα-όπως χρειαζονται δύο πλανητες για να δημιουργήσουν μία γωνιακή σχέση και να ανταλλάξουν ευχάριστα ή ζορισμένοι ενέργειες, το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Με λίγα λόγια απο την μία η κοπέλα έχει ανάγκη να την έχουν ανάγκη, αλλά απο την άλλη και κάποιοι την προσεγγίζουν όσο έχουν ανάγκη απο κανάκεμα, φροντίδα και υποστήριξη και μόλις ξαναπάρουν τα πάνω τους, αποχωρούν.
Στο δια ταύτα και στον δικό μου χάρτη ... Θεωρώ ότι η πιο δύσκολη όψη στον χάρτη μου απο άποψη επιλογών/συνεπειών / τόνων κουτόχορτου/ αυταπάτης και χαρταετών, που πρέπει κάθε φορά να αντιμετωπίσω, είναι το τετράγωνο του ¶ρη μου στον 5ο με τον Ποσειδώνα μου στον 7ο, καθώς επίσης και ένα ύπουλο Χιαστί του Ποσειδώνα με τον Δία και τον Ήλιο. Αυτά αν μπορούσα σαφώς θα τα άλλαζα χωρίς δεύτερη σκέψη και θα έκανα και 15μερο πάρτι αφτερ:nuts:.επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
22-02-2010, 05:24 AM #3
Εγώ πάλι, θα άλλαζα τη Σελήνη μου.....γενικώς όμως! Είναι στην Παρθένο και εκτός ότι με κάνει εύθικτη ανασφαλή και στρείδι σκέτο βρε αδερφάκι μου,..-(όλοι ξεκινούν με την εντύπωση της απόμακρης, ψυχρής και ελαφρώς ψωνάρας ύπαρξης, ελαφρώς hard to get,- Ωροσκόπος Υδροχόος, συνεχίζουν με το έλα τώρα αυτό το συμπαθέστατο παιδί, κοινωνικό, έξω καρδιά, ανοιχτή-Ήλιος και Δίας στον Τοξότη, με καλους τρόπους-¶ρη και Αφροδίτη στο Ζυγό, και τελειώνουν με το ....πολύ περίεργα δε μας τα λέει αυτή???? Είναι λίγο κλειστή τελικα και δεν της φαινότανε....και αρκετά εύθικτη,....πάμε να φύγουμε..-τετραγωνίζει το σύμπαν των 5 Τοξοτών μου....και ιδιαίτερα τον Ερμή...δηλ αυτό που λέμε καρδιά και μυαλό αλλού για αλλού!!! α! επίσης το Διά μου (Σελήνη Δίας..με τα παιδιά έχουν μία σχέση...το λες!), οποίος τυχαίνει βεβαίως βεβαίως να είναι και ο κυβερνήτης μου, καθοτι Τοξοτάκι... ΚΑΙ...! ευθύνεται για το τετράγωνο που σχηματίζουν ο κυβερνήτης του 7ου με τον κυβερνήτη του 5ου!! Κοινώς δύσκολα τα μαντάτα!!! ¶ρα θα τοποθετούσα τη Σελήνη μου σε άλλο ζώδιο...
Από όψεις θα άλλαζα τη σύνοδο Αφροδίτης Πλούτωνα, δεν είναι ακριβείας βέβαια, αλλά επειδή είναι και στον 8 οικο, τη...νιώθω καλά...!!! Αυτά!!!
-
22-02-2010, 09:20 AM #4
θα αλλαζα την θεση του ουρανου 9η
τετραγωνο με ηλιο 9η
τετραγωνο με σεληνη 9η
αντιθεση με χειρωνα 10η
και χιαστι με Δια 9η
Κουραστηκα στην ζωη μου να την βλεπω να ανατρεπετε
κουραστηκα..
κουραστηκα..
κουραστηκα..
Δεν μπορω αλλο τα ανεπαντεχα................Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
-
22-02-2010, 11:50 AM #5
Καλημέρα σε όλους!
Πολύ ωραίο το θέμα σου, Whisperer!
Έχω κι εγώ αυτό το τετράγωνο Σελήνης/Πλούτωνα. Ένα θέμα που πέρασε από την γιαγιά μου στην μητέρα μου κι από την μητέρα μου σε μένα. Αν δεν το είχα σίγουρα η ζωή μου θα ήταν πιο εύκολη. Όμως τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιώ ότι αν δεν το είχα η ζωή μου θα ήταν λιγότερο ενδιαφέρουσα και σίγουρα δεν θα μάθαινα τα πράγματα που μ' αυτή την όψη αναγκάστηκα να μάθω.
-
22-02-2010, 11:55 AM #6
Καλημέρα σε όλους !!!!!
Δεν θα άλλαζα τίποτε στον χάρτη μου γιατί αν άλλαζα κάτι δεν θα ήμουν ο εαυτός μου. Έκανα τόσα χρόνια κόπο να με μάθω, να κατανοήσω, να συμβιβαστώ, να βελτιώσω, να συγκρουστώ, να..., να...,να....και τώρα θα τ΄αλλάξω? Με τίποτα!!!
Αυτό το έργο δεν παίζεται Da Capo.:bigsmile:
-
22-02-2010, 03:24 PM #7
Καλησπερα και απο μενα :bigsmile:
Θα αλλαζα ασυζητητη την Αφροδιτη μου που ειναι στον Αιγοκερο (ακμη 7 οικου σχεδον) και κανει τετραγωνο με την συνοδο Αρη-Κρονου-Πλουτωνα (4 οικος),και αντιθεση με τον ωροσκοπο μου...Μα ουτε μια καλη οψη δεν κανει η Αφροδιτη μου!!!...Ελεοοος!!!...Δεν θα ειχα 'κοληματα',εμονες κ.λ.π.
Φιλικα:bigsmile:
-
22-02-2010, 04:13 PM #8
Δεν ήθελα να το αποκαλύψω, αλλά ελπίζω να μείνει μεταξύ μας
Η Αφροδιτούλα μου λοιπόν στο Λέοντα, εκδηλωμένη με τα όλα της, έχει δύο τετράγωνα. Ένα με τον Κρόνο στον Ταύρο και ένα με τον Ποσειδώνα στο Σκορπιό...Μόλις καταφέρνεις να βρεις ένα σύννεφο αντάξιο ενός Λέοντα, που να αντιστέκεται στον Κρόνο, έρχεται ο Ποσειδώνας και απογειώνεσαι.....(τι απογειώνεσαι? εκτοξεύεσαι καλύτερα) Και εκεί που αρμενίζεις, φαπ! το χαστούκι από τον Κρόνο... και πάρτην κάτω... Δεν το αντέχω αυτό το πάνω κάτω κουράστηκα![FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Purple"]
Μια αόρατη επανάσταση εντός μου σιγοκαίει..
με άγγελους και δαίμονες..
Κι η έκβασις αμφίρροπος..
-
22-02-2010, 05:46 PM #9
θα ηθελα πολυ να πω οτι δεν θελω να αλλαξω κατι,αλλα,μαλλον επιδη το παιζω παραπανω δυνατη αποτι ειμαι κιαποτι μπορω να αντεξω θα ηθελα ναλλαξω την αντιθεσεις τουναδρομου πλουτωνα (ο οποιος ειναι στον σκωρπιο στον 7ο οικο) με την σελινη και την αφροδητη (ειναι στον ταυρο στον 1ο οικο) επισης τον αναδρομο κρονο και ουρανο που ειναι στον τοξοτη στον 8ο και 9ο οικο αντιστυχα,,τουλαχιστον αν ηταν σε ορθη πορεια ισως να μην ηταν και τοσο εντωνες οι αντιθεςει που κανουν με τον ερμη και τον ηλιο ,,βεβαια αν το καλοσκεφτεις μεσω προωρων δυσκολιων αναγγαζουν τον παντα εφηβο ,ανεμελο ,επιφανιακο ηλιο μου στον διδυμο να οριμασει γρηγοροτερα ..αλλα ο πλουτωνας νομιζω μου την "ριχνει" τοσο πολυ την αφροδητη η οποια εχει τοσα πολλα να δωσει αλλα πρωτα πρεπει να την μεταφερει ο πλουτωνας στην απεναντι οχθη γιατι πολυ και ρο την κρατησε μαζι του να της δειχνει τα κατατοπια του κατω κοσμου,,,,αυτα απο μενα θα μαθω κιαλλα στη πορεια και θα επανελθω αλλα αυτο που εχω να πω πρωτα σεμενα και μετα σε ολους σας ειναι οτι η ελπιδα ειναι το παν ,,,,αισιοδοξια!!!
-
23-02-2010, 02:10 AM #10
Τι θα άλλαζα στον χάρτη μου..χμμ..δεν θέλει και πολύ σκέψη δα..
Συμπονώ τη roadrunner..έχουμε το ίδιο κοινό βλέπετε..
άτιμο τετράγωνο..άτιμο..¶ρη στον 8ο με ποσειδώνα στον 4ο..
το ''ευγνομονώ'' για την αρκετή ευασθησία που φέρνει (που δεν είναι απαραίτητα κακή..), για τις πολλές ώρες ηλίθιας αγαθοσύνης που μου έφερε..για τις αρκετές ώρες με τα μάτια κολλημένα έξω απο το παράθυρο ή και στο ταβάνι δεν μπορώ να πω..και ειδικά σε φάσεις που έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένη..ναι λοιπόν είναι κακό αυτό το τετράγωνο..αλλά παλεύεται αρκετά με πολύυυ προσπάθεια όμως!!!
Θέλει καιρό για να το συνειδητοποιήσεις και καιρό για να το διαχειριστείς αντίστοιχα..και όταν πάει σετάκι με ένα τετράγωνο ήλιου ποσειδώνα..δένει το γλυκό!
Να ναι καλά ο μπόλικος αέρας που έχω (ευχαριστώ τα τρίγωνα πλούτωνα με ερμή και σελήνη..) και η λίγη γη που με γειώνει..και τα ευγνωμονώ ,χωρίς εισαγωγικά πλέον, γι'αυτό!
Με αυτές τις όψεις ή παραμένεις το απόλυτο θύμα και κορόϊδο και πολύ ευαίσθητος χωρίς να το καταλαβαίνεις ή όταν τα συνειδητοποιείς και γειώνεσαι απότομα αναισθητοποιείσαι τελείως μετά..ή τουλάχιστον το προσπαθείς..
Και ναι με ξέρω και με αγαπώ και δεν μπορώ να με φανταστώ πλέον κάπως αλιώς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω και δεν παραδέχομαι τα ''κακά'' μου σημεία..:bigsmile:Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.