s
[Συζήτηση] Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 7 of 7
    Όνομα:
    Τίνα

Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του

Ο Άγιος Βασίλειος γεννήθηκε στην Νεοκαισάρεια, πόλη που ανήκε στην Ελληνική επικράτεια, το 330 μ.Χ. Πέθανε στα 48 του χρόνια, ενώ από την πρώτη του κιόλας νιότη μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς. Το κυριότερο έργο του ήταν η ίδρυση της «Βασιλειάδας», μίας πόλης με φιλανθρωπικά ιδρύματα, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ανακουφίσει τους άπορους και βασανισμένους συνανθρώπους του. Βλέπουμε για αρχή ένα έντονο αστρολογικά Ουράνιο - Ποσειδώνιο στοιχείο. Όταν ο Βασιλιάς Ιουλιανός διέταξε να επιβληθούν δυσβάσταχτοι φόροι σε όλη την επαρχία, ο Άγιος Βασίλειος για να βοηθήσει όσους υπέφεραν, έδωσε εντολή να ζυμώσουν ψωμιά. Σε κάθε ψωμί από αυτά, έβαλαν από ένα χρυσό νόμισμα ή ένα χρυσαφικό και μοίρασαν από ένα σε κάθε σπίτι. Κατά αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε το έθιμο της βασιλόπιτας, ένα έθιμο το οποίο διατηρείται μέχρι και τις ημέρες μας.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του

Όνομα:
    Κάτια

Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του

Καλημέρα Τίνα και χρόνια πολλά!

Ήταν μια όμορφη ιδέα αυτός ο υποθετικός χάρτης του αγαπημένου μας Άγιου Βασίλη με τα χρώματα της coca cola (άσπρο-μαύρο -κόκκινο) και το ευτραφές σουλούπι που την εποχή του μεσοπολέμου όπου «γεννήθηκε» , ακόμα συνδέονταν με την επάρκεια και εξακολουθούσε να είναι ένα σύμβολο υλικής αφθονίας.
    Προσπερνώ τον εκνευρισμό της αμερικλάνικης κουλτούρας και στέκομαι στο τρυφερό κομμάτι των παιδικών μας χρόνων.
    Μας ταξίδεψες υπέροχα στον παραμυθένιο χάρτη σου και τουλάχιστον για μένα, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να το πιστέψω , ας είναι καλά ο Ποσειδώνας.
    Στο κάτω-κάτω τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά. Για όσους είναι έτοιμοι να δώσουν ζωή στο παραμύθι!
    Με πήγες στο παγωμένο χωριό του, στη χώρα του ποτέ, μου θύμησες την γλυκιά και άλλοτε αστεία αλληλογραφία του, το ονειρικό του όχημα και τα εκατοντάδες κουδουνάκια που σκορπάνε αστερόσκονη. Πάνω απ’ όλα μου έφερες στη σκέψη πολλά ευτυχισμένα παιδικά χαμόγελα.
    Ο Ποσειδώνας στην έξαρσή του ήταν βασικό θέμα, μια και κανένα όνειρο δεν μπορεί να είναι τόσο μεγαλειώδες, όσο αυτό των παιδικών μας Χριστουγέννων, χωρίς τον Ποσειδώνα σε κυρίαρχη θέση. Πεθαίνω για τον ωροσκόπο στον Λέοντα και η αλήθεια είναι ότι οι πιο γενναιόδωροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει, ήταν Λιοντάρια.
    Παρατήρησα ότι στον χάρτη, ο Πλούτωνας έλαμψε δια της απουσίας του. Πάει μαζί με το θέμα «Πλανήτες χωρίς όψεις». Μέχρι και ο Κρόνος βρήκε την θέση του! Ο Πλούτωνας δεν καταπίνεται ο άτιμος. Είναι ανεπιθύμητος σε κάθε μορφή παιδικού ονείρου. Είναι πίκρα ο άτιμος! «Κρατήστε τον Πλούτωνα σε ασφαλές σημείο, μακριά από τα παιδιά!»

Αυτός είναι ο χάρτης του Άγιου Βασίλη! Μπράβο!

Και του χρόνου!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Τίνα

Re: Η ιστορία του Άγιου Βασίλη και το ωροσκόπιό του

Κάτια μου χαίρομαι πολύ που σε ταξίδεψα! Σκοπεύω με το επόμενο μου άρθρο (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν το έγραψα μόνη μου) να σε/σας ταξιδέψω ακόμη περισσότερο!!! Ας είναι καλά ο Ποσειδώνας και όλοι εμείς για να μπορούμε να "ταξιδεύουμε" που και που.

Και του χρόνου Κάτια!!!

Όνομα:
    Μαρία

Πολύ τρυφερό το άρθρο σου Τίνα.Πάντα ότι με γυρνάει στα χρόνια της χαμένης μας αθωότητας με συγκινεί..
    Πόσο θολά θυμαμαι να σβήνουν τα φώτα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς,στις 00,00 ακριβως,και σε μια στιγμή μόνο να λάμπουν πάλι όλα και το δώρο μας να είναι κάτω απ'το δέντρο!Ημουν σίγουρη,είχε μπει στο σπίτι και έφυγε!Πως προλάβαινε τους πάντες δεν κατάλαβα ποτέ,και μάλλον κάπως έτσι έμαθα την αλήθεια..
    Επειδή όμως οι παιδικές μνήμες είναι πολύτιμες,επειδή ακριβώς είναι όλο και πιο λίγες όσο μεγαλώνουμε,θα κανω ακριβώς το ίδιο στο μικρό μου Υδροχόο,έτσι για να θυμαται..
    Να είσαι καλά Τίνα μου κι εσύ και όλη σου η οικογένεια,κι όλου του κόσμου τα παιδιά...μικρά και μεγάλα..
    Οτι αφήνεις σε αφήνει.

Όνομα:
    Τίνα

Σ' ευχαριστώ πολύ Μαράκι και εσύ να ΄σαι καλά να χαίρεσαι την οικογένεια σου.

Λίγο πριν κοιμηθεί ο μεγάλος μου ο γιος, έκανε την ίδια ερώτηση, "πως προλαβαίνει μέσα σε μια νύχτα να πάει σ΄όλα τα παιδιά του κόσμου". Το ξέρω πως όταν μάθει την αλήθεια θα απογοητευτεί αφού η απάντηση που του έδωσα ήταν ποσειδώνια... "του μίλησα για την διαφορά της ώρας και του είπα πως δεν έχουν όλες οι χώρες την ίδια στιγμή νύχτα με αποτέλεσμα να πηγαίνει πρώτα σ' εκείνες που έχουν νύχτα και μετά στις υπόλοιπες"

Τον κάλυψε τόσο πολύ η απάντηση μου που πήγε άρον άρον και χαμογελώντας στο κρεββάτι του να ξαπλώσει και να επεξεργαστεί αυτά που έμαθε. Όπως βλέπεις κι εγώ το ίδιο κάνω με τα μικρά μου και σκοπεύω να κάνω για όσο καιρό τουλάχιστον περνά από το χέρι μου!

Καλό βράδυ Μαράκι μου!

Όνομα:
    Δημήτρης

Τίνα, έστω και καθυστερημένα να σου δώσω κι εγώ τα συγχαρητήριά μου για την όμορφη ιδέα και το άρθρο σου. Συνήθως έχουμε ένα γενέθλιο χάρτη και προσπαθούμε να βρούμε μια προσωπικότητα. Η αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή το να φτάσουμε από την προσωπικότητα στον χάρτη είναι γοητευτική και διδαχτική για τα μέλη. Φυσικά εκεί μπορεί ο καθένας να έχει διαφορετικές εκδοχές αλλά έχει κι αυτό τη γοητεία του. Για παράδειγμα, εγώ, αν δοκίμαζα να φτιάξω ένα τέτοιον χάρτη, μάλλον θα έδινα πιο κεντρικό ρόλο στον Ερμή, μιας και πρόκειται για τον άγιο των παιδιών και των εμπόρων. Επίσης Δία και Ποσειδώνα θα τους προτιμούσα να μην είναι ανάδρομοι. Ίσως βέβαια στα πλαίσια του «παραμυθένιου χάρτη» να έχει καταργηθεί και η ανάδρομη κίνηση.

Για το Πλούτωνα θα συμφωνήσω με την Κάτια, ότι φαίνεται πως αν μπορούσες θα τον είχες εξαφανίσει από τον χάρτη. Και ίσως καλά θα του ‘κάνες. Ωστόσο θέλω εδώ να πω κάτι. Το σύμβολο Sabian της δεύτερης μοίρας των Διδύμων είναι το «Ο Άγιος Βασίλης γεμίζει κάλτσες στα κρυφά». Ήθελα, από περιέργεια, να δω αν υποσυνείδητα έδωσε κάποιον ρόλο στη μοίρα αυτή. Λέω υποσυνείδητα, γιατί ξέρω ότι συνειδητά δεν το έχεις κάνει. Πράγματι, η μοίρα αυτή είναι το μεσοδιάστημα Δία / Πλούτωνα. Είναι το σημείο που το πάθος για ανάπτυξη συναντάει τη δύναμη της μεταμόρφωσης. Αρκετά σημαντικό σημείο για κάποιον που νοιώθει όλο τον κόσμο οικογένειά του και έχει τη δύναμη να δίνει χαρά σε εκατομμύρια παιδιά.

Και πάλι συγχαρητήρια και καλή χρονιά να έχουμε.

Όνομα:
    Τίνα

Καλησπέρα Δημήτρη, Χρόνια Πολλά και Καλή μας Χρονιά!

Ναι πιθανόν να χρειάζοταν ένας πιο κεντρικός ρόλος για τον Ερμή και όχι στον 5ο οίκο και σε αδύναμη θέση. Όμως επειδή τοποθέτησα τον Ήλιο στο ζώδιο του Τοξότη δεν μπορούσα να απομακρύνω πολύ τον Ερμή. Είτε θα τον έβαζα στον Σκορπιό και στον 4ο, είτε στον Αιγόκερω και στον 6ο, δεν με ενθουσιάζε όμως... έτσι προτίμησα να τον βάλω στον Τοξότη σε σύνοδο με Ήλιο/Αφροδίτη (είναι και γλυκόστομος ο άτιμος) σε εξάγωνο με τον Ουρανό και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα.

Ανάδρομους Δημήτρη μου δεν θέλουμε χρέη από παλιά δεν έχουμε!!!

Πάμε στον Πλούτωνα...δεν μου άρεσε πουθενά, δεν τον ήθελα πουθενά, έτσι αρκέστηκα να τον βάλω σε ζώδιο/οίκο σχετικά ανώδυνους και αρκέστηκα σε μια ανάλυση δυο τριών σειρών (Ο Πλούτωνας κυβερνήτης 4ου πηγαίνοντας στον Δίδυμο και στον 11ο οίκο μας λέει πως οικογένειά του νιώθει όλο τον κόσμο, για φίλους του έχει ολόκληρες μάζες και έχει προσκόλληση στα ανθρωπιστικά ιδεώδη).

Τα μεσοδιαστήματα δεν τα σκέφτηκα καθόλου, για να φτιάξω τον χάρτη μου πήρε πολύ χρόνο (αντίθετα με της Βασίλαινας που είχαμε στο μυαλό μας τον χάρτη του Αγιου Βασίλη και που έπρεπε να τον προσαρμόσουμε στου άντρα της), συνεχώς άλλαζα ζώδια/πλανήτες/οίκους, οπότε δεν μπορώ να πω ότι ασχολήθηκα με τα μεσοδιάστηματα πολύ περισσότερο δε, με τα Sabian που γνωρίζεις πως με δυσκολεύουν. Όμως χαίρομαι που έχουμε εσένα γιατί διαφορετικά δεν θα μαθαίναμε τι σημαίνει αυτή η μοίρα. Βασικά ούτε που θα το σκεφτόταν κανείς. Περιττό να σου πω, πόσο πολύ μου άρεσε η ανάλυση που έκανες για τη 2η μοίρα Διδύμων και πόσο καλά έδεσε, μιας και το μεσοδιάστημα Δία/Πλούτωνα, -για όσους δεν το γνωρίζουν- είναι αυτό της φήμης και της μεγάλης δημοσιότητας.

Να που τελικά βρίκαμε για τον Πλούτωνα όχι μόνο μια ακίνδυνη αλλά και μια αρκετά δημιουργική και παραγωγική θέση.

Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)