- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 16
Thread: Algol - Ο κακός του ωροσκοπίου
-
23-02-2009, 01:11 AM #1
Algol - Ο κακός του ωροσκοπίου
Η γοργόνα Μέδουσα
Το 750 π.Χ. στην Ελλάδα, το πληθωρικό ομοίωμα της Μέδουσας κατέχει κεντρική θέση στον αρχαιότερο διασωσμένο ναό της Αρτέμιδας, μιας από τις παλαιότερες θεές. Είναι η «Κυρά των Θηρίων» που κουβαλά μαζί της μνήμες από την Κρήτη και την Ανγκόλια… Σύντομα, η ιερή εικόνα της γοργόνας Μέδουσας, το αρχαίο σύμβολο της γυναικείας δύναμης και σοφίας έγινε εντελώς ανεπιθύμητη. Τον 6ο αιώνα π.Χ σταμάτησαν οι ιεροτελεστίες προς τιμήν της, οι ναοί της παραβιάστηκαν, τα ιερά δάση της κόπηκαν, βιάστηκαν οι ιέρειές της και τα αγάλματά της βεβηλώθηκαν. Η μορφή της (όπως επίσης και οι γυναίκες) υποτάχθηκε και εξημερώθηκε. Το προσωπείο της χρησιμοποιήθηκε στα περίτεχνα ετρουσκικά θολωτά κτίσματα και τις εστίες, προφανώς λόγω της σχέσης της με την αλχημική φωτιά (ένα από τα 4 βασικά στοιχεία της φύσης).
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Algol - Ο κακός του ωροσκοπίου
-
16-09-2011, 02:09 AM #2
Re: Algol - Ο κακός του ωροσκοπίου
Είναι εξαιρετικό το άρθρο και σε άψογη απόδοση! Απορώ πως δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό που με αποσχολεί το ζήτημα του απλανούς αυτού αστέρα,από τότε που ανακάλυψα ότι με τη διέλευση του Κρόνου από τον Ταύρο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ένας δικός μου άνθρωπος που έχει γεννηθεί με σύνοδο ακριβείας ¶ρη - Algol αφαίρεσε στα 20 του ολόκληρο το θυρεοειδή λόγω κακοήθειας, μετά από στεναχώρια που προέκυψε από μια καταδικασμένη σχέση (είχε δεσμό με μια γυναίκα δεσμευμένη η οποία τον άφησε γιατί παντρέυτηκε). Η σύνοδος του αυτή βρίσκεται στον 7ο οίκο...Τυχαίο? Δε νομίζω.
Pour les uns, qui voyagent, les étoiles sont des guides
-
16-09-2011, 10:28 AM #3
Καλημέρα Μυρτώ.
Νομίζω πως έχει αποδοθεί περισσότερη σημασία από όσο πρέπει. Δεν θέλω να υποτιμήσω τους απλανείς όμως, δεν μπορεί να αφαιρέθηκε ολόκληρος ο θηρεοειδής αδένας και μάλιστα από κακοήθεια και να μην είναι προσβάλλομενοι τόσο η Αφροδίτη όσο οι δέικτες που σχετίζονται με την υγεία. Για να δεχτώ εγώ προσωπικά ως αιτία τον algol θα πρέπει να με διαβεβαιώσεις πως τα στοιχεία που αναφέρω δεν υπάρχουν στον χάρτη.
Και να σου δώσω ένα παράδειγμα, σε χάρτη γυναίκας που αφαίρεσε ολόκληρο τον θυρεοειδή της από κακοήθεια, οι Ήλιος/Αφροδίτη βρίσκονται στον Ζυγό, μέσα στον 6ο σε σύνοδο με ¶ρη/Ουρανό. Η Αφροδίτη μάλιστα κυβερνά τον 6ο οίκο και τον 12ο που εμπεριέχει ολόκληρο το ζώδιο του Ταύρου.
Όσο για τον ¶ρη στον 7ο, είναι αρκετός από μόνος του για να φέρει πρόβληματα στις σχέσεις, με ή χωρίς algol. Πόσο μάλλον αν έχει κάποιος δύσκολο 5ο, 7ο ή Αφροδίτη. Για παράδειγμα, στον χάρτη του "δικού σου ανθρώπου" που αναφέρεις θα πρέπει να είναι έντονα τα Ποσειδώνια στοιχεία αλλά και τα διπλά για να δικαιολογηθεί τόσο η σχέση με τη δεσμευμένη γυναίκα όσο και η ασθένεια.
-
16-09-2011, 01:45 PM #4
θα πρέπει να είναι έντονα τα Ποσειδώνια στοιχεία αλλά και τα διπλά για να δικαιολογηθεί τόσο η σχέση με τη δεσμευμένη γυναίκα όσο και η ασθένεια.
χεχε...Η Τίνα άψογη όπως πάντα! Ναι, έχει αφροδίτη και σελήνη στους Διδύμους στον 7ο σε αντίθεση με ποσειδώνα από τον πρώτο! Είμαι θαυμαστριά σου, τι να κάνω!!!
Για το θέμα της ασθένειας θα το ψάξω περισσότερο σε σχέση με οίκους - δείκτες υγείας, γιατί ίσως έβγαλα συμπεράσματα λίγο βιαστικά! Απλά το όλο θέμα με τους 'αποκεφαλισμούς' λόγω Algol με είχε εντυπωσιάσει και εστίασα εκεί.Pour les uns, qui voyagent, les étoiles sont des guides
-
16-09-2011, 01:48 PM #5
ΥΓ. Ο ¶ρης που προσβάλλεται από τον Algol είναι κυβερνήτης του 6ου. Επίσης σκεφτόμουν ότι ούτως ή άλλως ένας ¶ρης στον Ταύρο από μόνος του δίνει ευαισθησία στο λαιμό (και χειρουργείο ίσως?).
Pour les uns, qui voyagent, les étoiles sont des guides
-
16-09-2011, 05:38 PM #6
Μυρτώ μου, στους δείκτες υγείας μην ξεχάσεις να μελετήσεις τον Ήλιο.
Ο ¶ρης στον Ταύρο από μόνος του θα μπορούσε να δείξει προβλήματα στον λαιμό αλλά ακόμη κι αυτός έτσι σκέτος, είναι μόνο μια ένδειξη κι ας κάνει σύνοδο με τον algol.
Σ' ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης
-
16-09-2011, 10:35 PM #7
Λυστε μου κι εμενα μια απορια. Γνωριζω 4 ατομα, εκ των οποιων 3 λιονταρια και 1 υδροχοο, με αρη σε ταυρο. Εκτος απο ξεροκεφαλοι και πεισματαρηδες, διαθετουν ενα εξαιρετικο κορμι, ενα ιδιαιτερα σφριγηλο μυικο συστημα και παροιμιωδη αντοχη σε ασθενειες,ιωσεις κλπ. Ενας απο αυτους ειναι και συζυγος ο οποιος εχει συνοδο αρη, algol,Ν.Δ, στον Ταυρο, σε 8ο οικο.
Σε καποιες περιπτωσεις, ο algol, σε οψεις με φωτα και προσωπικους πλανητες, δεν μας δειχνει πεισμα και αντοχη? Εννοω, δεν ειναι παντα απαραιτητο να ειναι ενας κακος οιωνος, ετσι?Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
17-09-2011, 12:36 AM #8
Πως βρίσκουμε που είναι ο πλανητάκος ο κακός στο ωροσκόπιο μας βρε κορίτσια?
Οτι αφήνεις σε αφήνει.
-
17-09-2011, 01:00 AM #9
Απο τις αστρολογικες εφημεριδες που υπαρχουν στο σαιτ :bigsmile:
-
17-09-2011, 02:36 AM #10
Tαυρινουλα μου, αν ειχα αυτο το συνδυασμο, θα σκεφτομουνα οτι ισως σε μια προηγουμενη ζωη
ειχα καποια αντιμετωπισει καποιο σοβαρο ατυχημα η κατι τετοιο.:bigsmile:
Επισης μια αλλη εκδοχη που θα σκεφτομουν, ειναι οτι σ αυτη την προηγουμενη ζωη, μαλλον δεν τα ειχα παει καλα με την διαχειριση κεφαλαιων και κληρονομιων με αποτελεσμα να εχω υποστει αυτο που λεμε
<κοινωνικη πτωση> κ.λ.π. Μην σκεφτεσαι σωνει και καλα <αποκεφαλισμους> και παρομοια........
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.