s
[Συζήτηση] Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος...
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 57
    Όνομα:
    Χρήστος

Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος...

...και οι αστρολογικές προεκτάσεις τους
    Στο πέρασμα των αιώνων, ο άνθρωπος ανδρώθηκε με γνώση και εξελίχθηκε έτσι ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει κάθε τι που μπορεί να τον απασχολεί. Η συμπεριφορά του ανθρώπου αποδεικνύει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ότι από απλός ιχνηλάτης του κόσμου προσπαθεί να γίνει Θεός και δημιουργός του. Η συντριπτική νίκη του δυτικού πνεύματος και του ουμανισμού οδήγησε στο να είναι ο άνθρωπος, όχι απλά εικόνα του θεού αλλά η ταυτόσημη σημασία του, που μέσα από νιχιλιστικές πρακτικές τελικά οδήγησαν στην άρνηση ακόμη και του ίδιου του εαυτού, καθότι η Θεότης εξομοιώθηκε με τη φαντασία και αυτή με το μεταφυσικό.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος...
    [I]Στο τέλος να έχετε ζήσει αυτά που θέλετε και αξίζετε!

Re: Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Δεν είμαι γνώστης της αστρολογίας....αν και πάντα με έλκυε. Τελευταία άρχισα να διαβάζω περισσότερο επάνω σε αυτό το γοητευτικό θέμα.

Το άρθρο σας φυσικά μου άφησε πολλά κενά εξαιτίας της άγνοιας μου περισσότερο. Όμως ασχολούμαι με τον χώρο του μυστικισμού αρκετά χρόνια. Από την γνώση μου επάνω σε αυτό προσπάθησα να κατανοήσω το άρθρο σας (και πάλι μου ήταν δύσκολο!).

Μου ήταν δύσκολο να μεταφράσω μέσα μου την έννοια του φαινομενολογικού! Μπορώ να εξηγήσω πολλά από αυτά τα γεγονότα (αν και δεν θεωρώ πως είχα καμία αποκάλυψη Θεού ποτέ!!! αλλά έχω μία "σταθερή" συνομιλία και επαφή με αυτό που θεωρούμαι ως ψυχή). Πως μεταφράζεται σε εμπειρικά μέτρα το φαινομενικό? Είναι η υποκειμενικότητα της εμπειρίας? Αυτό εννοείται?
    Πάντως το κείμενο σας το τύπωσα για να το μελετήσω παραπάνω....αρκετά από τα συμπεράσματα σας δεν μπορούσα να τα ακολουθήσω με ευκολία.

Σε κάποιο σημείο αναφέρατε πως οι ανάδρομοι πλανήτες στον γενέθλειο χάρτη είναι ενδεικτικές για το αν η μυστικιστική εμπειρία θα εκδηλωθεί στον άνθρωπο. Πέντε πλανήτες ανάδρομοι άραγε τι δηλώνουν?
    Καθώς εξηγούσατε στο κείμενο σας για τους ανάδρομους πλανήτες, μία σκέψη μου ήρθε στο μυαλό. Πως την ώρα της γέννησης οι πλανήτες αντί να κοιτάνε προς τα έξω (υλικό πεδίο) κοιτούσαν προς τα μέσα (ψυχή). Είμαι σίγουρη πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτό! Όμως ήταν μία τόσο όμορφη εικόνα! Και μου εξηγούσε μία χαρά το γιατί οι ανάδρομοι μαρτυρούν την τάση του ανθρώπου για μυστικιστική εμπειρία!!

Μη σας κουράζω άλλο....το άρθρο σας ήταν τροφή για το μυαλό μου....θα συνεχίσω να το μελετάω όσο οι γνώσεις μου θα αυξάνονται επάνω στην αστρολογία.

Όνομα:
    Χρήστος

Re: Η φαινομενολογία του μυστικιστικού και θρησκευτικού βιώματος...

Αγαπητή Irini22 σας ευχαριστώ καταρχάς για τα καλά σας σχόλια. Για το θέμα της υποκειμενικότητας της εμπειρίας και της μεταφυσικής εμπειρίας κατανοήσατε τι εννοούσε το κείμενο. Σαφώς επειδή λοιπόν είναι υποκειμενική δεν μπορεί να είναι τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα μέσα της επιστήμης και μετρήσιμη.
    Το τελευταίο σχόλιο σας για τους ανάδρομους είναι ιδιαίτερα ποιητικό αλλά ταυτόχρονα και σωστό, εξάλλου η επιστημονική γλώσσα δεν είναι η μόνη που λέει αλήθειες.
    Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον στο άρθρο, αν έχετε ερωτήσεις πάνω στο θέμα με χαρά να σας απαντήσω. Αν θέλετε επίσης να ασχοληθείτε περισσότερο μπορείτε να διαβάσετε και τη βιβλιογραφία που δίνετε στο τέλος.
    Να είσθε καλά και να έχετε μία πολύ όμορφη πρωτοχρονιά!

Στο άλλο άρθρο αναφέρεται ο Aleister Crowley [ δε με αφήνει να σχολιάσω για κάποιο λόγο, να ανοίξει εδώ ένα θέμα;] :

Other occult practitioners, such as Aleister Crowley, used psychedelic substances (mescaline) and other drugs to achieve "chemi-gnosis" (knowledge gained though chemical inebriation).
    from Wikipedia

Απο το άρθρο "Serotonergic psychedelic"

Ενδιαφέρουσα αστρολογική προσεγγιση του Crowly, μια πιο προσωπική αισθηση θρησκευτικότητας.

Οι θρησκείες μεσκαλίνης είναι απο τα πιο παλιά -αρχαιολογικά- ευρήματα που αφορούν κάποιο σεροτονινεργικό ψυχεδελικό, και πάνε πίσω κάπου 9000 χρόνια
    Last edited by to3o; 20-10-2011 at 07:32 PM.

Η χρήση φυτών/μανιταριών σε τελετουργικό υπόβαθρο απο αρκετές πρωτοθρησκείες, κάποιες απο τις οποιες επιζουν ακόμα και σήμερα, χάνεται στα βάθη του χρόνου - μιλάμε για μερικές χιλιετίες πριν ακόμα έχουμε καταγραφή για άλλες major θρησκείες.

Υπάρχει και μια σχετική αναφορά σε βιβλίο του Μ.Ανδρουλάκη, όπου αναφέρεται στη χρήση του μαγικού αμανίτη, στις διάφορες τελετουργίες παγανιστικών θρησκειών. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει και να το θεωρήσουμε κάποιοι αναγνωστες του φόρουμ, ως ζήτημα που εμπλέκεται ΚΑΙ με την αστρολογία, τις υποθέσεις 12ου, αλλά και τον Ποσειδώνα ως δείκτη θρησκευτικής αντίληψης.

Κι επειδή η συζητηση γίνεται στα φανερά και όχι στα κρυφά, θα πω κι εγω πως έχω τον Ποσειδώνα στο 12ο και τον Τοξότη, ΑΛΛΑ όταν πχ, θα νηστεύσω την Μ.Εβδομάδα, και θα βιώσω ως χριστιανή ορθόδοξη το Θείο Δράμα στους Θρήνους της Μ.Παρασκευής, σίγουρα δεν θα χρειαστω κάποιο παραισθησιογόνο μανιτάρι ή ψυχοτρόπο χαπάκι για να νιώσω τη σχέση μου με το Θείο ή τη μικρότητά μου ως προς το Σύμπαν και το Δημιουργό Του.

Καταφέραμε και συν-ταιριάξαμε ειρηνικά τη Χριστιανική θρησκεία και την Αστρολογία στα πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού, ή τουλάχιστον είμαστε σε καλό δρόμο, αν κρίνω από τα σχεδόν 50,000 μέλη της κοινότητας στην οποία μετέχω.

Το να προπαγανδίζουμε, ακόμη και με τον πιο εμπεριστατωμενο και πειστικό τρόπο, με αναφορές σε συγγραφείς και καταγραφείς θρησκευτικών πολιτισμων, τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, ωστε να "βιώσουμε" τον 12ο ή τον Ποσειδώνα μας, μου φαίνεται τουλάχιστον ημι-παράνομο αν όχι απαράδεκτο. Επίσης θεωρω τουλάχιστον προσβολή και θρησκευτικό ρατσισμό, για κάποιον που πιστεύει στο Χριστιανισμό, να αποκαλεί ο καθένας "απατεωνες" τους Ευαγγελιστές της Ορθοδοξίας.
    Δεν με ενοχλεί κάποιος να δηλώνει "αθεος" ή ό,τι άλλο θέλει, είναι συνταγματικό του δικαίωμα, αλλά με ενοχλεί αφάνταστα να προχωρά σε χαρακτηρισμούς και αφορισμούς,ακόμη και με την "πλάγια οδό" αυτή του προσηλυτισμού/ρατσισμού, που υπό άλλες συνθήκες, στην πραγματική καθημερινότητα,συνιστά μέχρι και κινητοποίηση ποινικού μηχανισμού. ( Συνταγμα της Ελλάδος, Αρ. 13 παρ.1 και 2 και αρ. 14, παρ. 2, εδ.α.)

Ζητω συγνωμη από τη διαχείριση αν κάτι από αυτά που έγραψα ενοχλεί ή φάνηκε σκληρό και δογματικό, αλλά πραγματικά βρήκα πολύ ενδιαφέρον και ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ το άρθρο του Αστρολόγου για να πάρει τέτοια τροπή η συζήτηση.

Ευχαριστώ.
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

οτι νομιμο και ηθικό λοιπόν

2 παραπτώματα: προτροπή σε χρήση παράνομων ουσιών και προσβολή των θείων

ο Crowly θα ήταν περήφανος για μένα

γιατι μου σβήσατε το προηγούμενο post? taurine σε γλυτώνει η λογοκρισία

και οι γονείς μου, αλλα και εγώ, βρίσκουμε την μυσταγωγία του Επιταφίου όντως μαγευτική. Πρόκειται μάλλον για ένα απο τις πιο δυνατές ετήσιες εκδηλώσεις του χριστιανισμού.

50000? εγώ 10 βλέπω να γράφουν και 49990 να ακολουθούν σα πρόβατα.

επίσης, ο χριστιανισμός κατάφερε και ταιριαξε κανα 2000 χρόνια πριν ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, στην παλαιά θρησκεία και τη σκότωσε.

αλλα η ταυρίνη χαλάστηκε που η θρησκεία που σε διδάσκει οτι πρέπει να μην αυνανίζεσαι και να μη κανεις σεξ για ευχαρίστηση - In fact διδάσκει να μην κάνουμε τίποτα ποτέ για δική μας ευχαρίστηση - χαρακτηρίστηκε η πιο ξενέρωτη.

Truth hurts

Αγαπητε to3o,
    νομιζω οτι αδικεις τον εαυτο σου με τον τροπο που γραφεις. Δεν εννοω τις ιδεες σου αλλα... προσπαθησε να κυριαρχησεις σ'αυτο το τετραγωνο αρη ωροσκοπου που εχεις!!!! [καταλαβαινεις νομιζω τι εννοω και οτι στο λεω φιλικα].
    Αναρωτιεμαι αν θα μιλουσες το ιδιο για τον χριστιανισμο σε καποιον που εχει μονο 6 μηνες ζωης και εχει βρει δυναμη στην πιστη του. Αυτο που θελω να πω ειναι πως μπορει σε βαθος χρονου ιστορικα στο θεμα του χριστιανισμου να υπηρχαν τα θεματα που αναφερεις αλλα η αξια του δεν βρισκεται τοσο στον τροπο που αυτος υπηρετειται απο τους ανθρωπους αλλα σε αυτο που αφηνει μεσα στις ψυχες αυτων που εχουν επαξια κατακτησει τον τιτλο του πιστου. Εκει ακριβως βρισκεται και η πραγματικη υπερβατοτητα του.
    Οσο για τα διδαγματα του θα σου αναφερω απλα μια εικονα που εχω εγω για τον ποσειδωνα χωρις απαραιτητα να ειναι και η σωστη. Ο ποσειδωνας μπορει να εκφραζει τις αδυναμιες ενος ανθρωπου [ποτο, ναρκωτικα κ.τ.λ.] αν ομως καταφερει να τις υπερβει φτανει στη θεωση και γι'αυτο για μενα ο ποσειδωνας μπορει να εκφρασει και τα δυο. Οταν οι απολαυσεις γινονται αδυναμιες τοτε απομακρυνομαστε απο τον θεο.

Όνομα:
    Χρήστος
    Νομίζω ότι πάντα η συζήτηση περί θρησκειών πρέπει να γίνεται προσεκτικά μιας και πολλές φορές συγχέουμε πράγματα μεταξύ τους. Όλοι εδώ μέσα νομίζω ξέρουμε τα αρνητικά της χριστιανικής θρησκείας και δε νομίζω κανείς χριστιανός που είναι στο myhoroscope να ακολουθεί κατά γράμμα το θρησκευτικό δόγμα καθότι η αστρολογία θεωρείτε μία τέχνη του Σατανά.
    Οπότε ξεκινάμε όλοι από τη βάση ότι τουλάχιστον όλοι σχεδόν οι Χριστιανοί εδώ μέσα έχουν σίγουρα αλλαγμένες απόψεις για το Χριστιανισμό σε σχέση με το δόγμα. Αν βάλουμε μάλιστα μέσα και όσους διαβάζουν και καρμική αστρολογία καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία ακόμη πιο διαφοροποιημένη κατάσταση από το Χριστιανικό δόγμα.
    Παρόλα αυτά ούτε η απόλυτη ακύρωση μιας θρησκείας και των πιστών της είναι λύση. Έχω βρει στο Χριστιανισμό στοιχεία που θεωρώ πάρα πολύ όμορφα και που δεν τα συναντάς στην καθαρότητα τους σε άλλες θρησκείες. Μην ξεχνάμε επίσης ότι σε ένα μεγάλο βαθμό ο Χριστιανισμός έχει βαπτιστεί από τις Αρχαιοελληνικές, και Περσικές ιδέες για τον κόσμο οπότε σε ένα βαθμό η αρχαία λατρεία συνεχίστηκε με επικαλύψεις. Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι οι Χριστιανοί είναι βλάκες η οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι ρατσιστικό στερεότυπο, μπορούμε να βρούμε έξυπνους ανθρώπους σε όλες τις κατηγορίες και δεν νομίζω ότι πρέπει να επιτιθόμαστε με αυτό το τρόπο σε group και ομάδες ανθρώπων. Η ίδια η αστρολογία προάγει αυτό το πλουραλισμό μιας και αυτό που ξέρουμε τελικά είναι ότι η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα και κυρίως ερμηνείες.
    Νομίζω ότι κάθε θρησκεία όχι μόνο ο Χριστιανισμός είναι καταδικασμένος να αποτελεί ένα δόγμα που δεν εμπεριέχει πολύ σκέψη σε ένα βαθμό ακριβώς γιατί είναι κάτι που πρέπει να λειτουργήσει σε μία μεγάλη γκάμα ανθρώπων. Γνωρίζουμε όμως μυστικιστές και ανθρώπους του πνεύματος που ήταν Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Ινδουιστές, Βουδιστές, αλλά και Άθεοι, Αγνωστικιστές, λάτρεις της Αρχαίας θρησκείας και μάγοι.
    Για μένα πολύ ενδιαφέρον είναι πως ανάλογα με το θρησκευτικό πλαίσιο που έχει ο καθένας αυτή η φαινομενολογική μυστικιστική εμπειρία αλλάζει είτε με μέσα που παράγει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα είτε με μέσα όπως τα φυτά /μανιτάρια και άλλα.
    Μάλιστα αν καταλήξουμε και δούμε τι λένε αυτές οι μυστικιστικές εμπειρίες θα δούμε ότι έχουν πιο πολλά κοινά παρά διαφορές ανεξαρτήτως του θρησκευτικού δόγματος που μπορεί να παρακολουθούσαν.
    Μην ξεχνάμε τις δυνατότητες του Ερμή και του Ουρανού τους βασικούς πλανήτες αν θέλουμε να αποκτήσουμε μία προσωπική εμπειρία ξεπερασμένη από τα κοινωνικά δεσμά της εκάστοτε θρησκευτικής κουλτούρας.

Quote Originally Posted by to3o View Post
    ...και 49990 να ακολουθούν σα πρόβατα.
    Αυτή σας η δήλωση είναι τελείως ανάγωγη, προσβλητική και άκρως ανώριμη. Είναι παράλογο να χαρακτηρίζετε με αυτόν τον τρόπο ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζετε. Είναι δικαίωμα του καθενός να μιλήσει εάν και εφόσον το επιθυμεί και δεν έχει κανένας να σας αποδείξει τίποτα.

Σε πρώτη φάση, θα σας συμβουλεύσω γενικά να μην συνεχίσετε να θίγετε προσωπικά ανθρώπους που δεν σας έχουν δώσει κανένα δικαίωμα και να είστε πιο προσεκτικός στη συμπεριφορά σας. Σε site ενηλίκων βρισκόμαστε οπότε πιστεύω πως μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Quote Originally Posted by to3o View Post
    οτι νομιμο και ηθικό λοιπόν

2 παραπτώματα: προτροπή σε χρήση παράνομων ουσιών και προσβολή των θείων

ο Crowly θα ήταν περήφανος για μένα

γιατι μου σβήσατε το προηγούμενο post? taurine σε γλυτώνει η λογοκρισία

και οι γονείς μου, αλλα και εγώ, βρίσκουμε την μυσταγωγία του Επιταφίου όντως μαγευτική. Πρόκειται μάλλον για ένα απο τις πιο δυνατές ετήσιες εκδηλώσεις του χριστιανισμού.

50000? εγώ 10 βλέπω να γράφουν και 49990 να ακολουθούν σα πρόβατα.

επίσης, ο χριστιανισμός κατάφερε και ταιριαξε κανα 2000 χρόνια πριν ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, στην παλαιά θρησκεία και τη σκότωσε.

αλλα η ταυρίνη χαλάστηκε που η θρησκεία που σε διδάσκει οτι πρέπει να μην αυνανίζεσαι και να μη κανεις σεξ για ευχαρίστηση - In fact διδάσκει να μην κάνουμε τίποτα ποτέ για δική μας ευχαρίστηση - χαρακτηρίστηκε η πιο ξενέρωτη.

Truth hurts

Το τι κανω εγω στην προσωπική μου ζωη αλλά και στην κοινωνική μου καθημερινότητα, είναι κάτι το οποίο ΟΥΔΟΛΩΣ σε αφορά.
    Προφανώς όμως εσύ,από όλη τη χριστιανική διδαχή-αν τη γνωρίζεις- κράτησες την απαγορευση προγαμιαίων σχέσεων.

Ο Χριστιανισμός για μενα είναι κάτι το οποιο ΒΡΗΚΑ, ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ, και ζω μαζί του, με τα παράλογα και τα λογικά του. Ειναι δικό μου θεμα, τι από όλα αυτά θα επιλέξω για να στηριχτω επάνω του στα εύκολα και τα δύσκολα.
    Επίσης, έδωσα όρκο πάνω στο ιερό ευαγγέλιο κατά την τελετή της ορκωμοσίας μου στη δουλειά μου αλλά και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου, γιατί ο 12ος μου το θεωρεί δεδομενο πως όταν κινδυνεύσω, θα φωνάξω "Παναγία μου".
    Εσύ πού ορκίστηκες και πού ορκίζεσαι γενικά, ενωπιον δημόσιων λειτουργων ? Αραγε εχεις το ίδιο θάρρος να τους πεις πως δεν αποδέχεσαι το ιερό ευαγγέλιο και θα ορκιστείς κάπου αλλού?
    Αν σου τύχει ποτε να γίνεις ανάδοχος ενός μωρού, τί θα πείς στον ιερέα? Ό,τι αρνείσαι να ομολογήσεις το Σύμβολο της Πίστεως?
    Αραγε εχεις το ίδιο θάρρος να πάς στη Μητρόπολη που ανήκεις ή που βαπτίστηκες και να ζητήσεις "αποποίηση πίστεως"? Γιατί εκεί είναι η μαγκιά για μένα. Να μη μένεις μόνο στα λόγια αλλά να τα κάνεις πράξη.

Τουλάχιστον,ο δικός μου 12ος, πιστεύει εκεί που πιστεύει, αλλά δεν προχωρά σε χαρακτηρισμούς και δεν κατακρίνει τον Αθεο και τον Αλλόθρησκο. Όμως, το έλλογο και όχι το ά-λογο τμήμα του Τοξότη μου στον 12ο, τολμα και υπερασπίζεται με σθένος όλα όσα πιστεύει και όλα όσα δικαιούται ο καθένας να πιστεύει.
    Και τολμω να σου πω, πως μέσω της Αστρολογίας, κατάφερα να τιθασεύσω τον Ποσειδώνα στο 12ο μου, γιατί τον γνώρισα από την καλή και από την ανάποδη. Και σε διαβεβαιώνω πως η αλήθεια του Ποσειδώνα και του 12ου, ουδέποτε με πλήγωσε, αλλά με "εξανθρώπισε" περισσότερο.

Κάνε λοιπόν κι εσύ το αυτονόητο για τον Ερμή και τον Ουρανό σου...
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)