- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 21
Thread: ερωτηση σχετικα με τους οικους
-
16-06-2010, 11:03 PM #1
ερωτηση σχετικα με τους οικους
Αν καποιος εχει πχ 1ο οικο στον τοξοτη ο οποιος ξεκιναει πχ απο τις 17 μοιρες και φτανει στις 20 του αιγοκερου (δηλαδη εχει 2ερο οικο στον αιγοκερω) και καποιος πλανητης ειναι πχ στην 5η μοιρα του αιγοκαιρου(δηλαδη στον 1ο οικο αλλα στο ζωδιο του 2ερου οικου του πριν αυτος περασει την μοιρα που οριοθετει τον 2ερο οικο του) τοτε επηρεαζει αυτος ο πλανητης τον 1ο η τον 2ερο οικο του? και αν καποιος οικος εκτεινετε σε 3 ζωδια πχ αιγοκερος υδροχοος και καταληγει στους ιχθεις...το μεσαιο ζωδιο(στο παραδειγμα μας ο υδροχοος) δεν παιζει κανενα ρολο στο ωροσκοποιο καποιου αν υποθεσουμε οτι δεν υπαρχει και κανενας πλανητης εκει?Ευχαριστω εκ των προτερων
-
17-06-2010, 12:08 AM #2
Re: ερωτηση σχετικα με τους οικους
Στο παράδειγμα που αναφέρεις με τον πλανήτη στο 5ο του Αιγόκερου, ο πλανήτης αυτός υπολογίζεται ως πλανήτης του 1ου οίκου γιατί απέχει πολύ από την ακμή του 2ου που ειναι στο 20ο του αιγόκερου...θα μπορούσε να λειτουργήσει στο δεύτερο οίκο αν έκανε όψη συνόδου με την ακμή του 2ου ακόμα και αν βρισκόταν μέσα στον 1ο. Νομίζω μέχρι 3 μοίρες...αλλά δεν ειμαι σίγουρη για αυτό :unsure:. Ας με διορθώσουν παρακαλώ οι γνώστες!
Στο δεύτερο που λες, αν κάποιος οίκος έχει εμπεριεχόμενο (όπως λέγεται) ζώδιο δηλαδή το ζώδιο το οποίο δε φιλοξενεί καμία ακμή κανενός οίκου (όπως στο παράδειγμα που ανέφερες ο Υδροχόος) ακόμα και αν δεν υπάρχει πλανήτης λέγεται ότι ο κυβερνητης του ζωδίου αυτού (ο Ουρανός στην προκειμένη) παίζει το ρόλο του συγκυβερνήτη του οίκου με την έννοια ότι το ζώδιο αυτό είναι σημαντικό ακόμα και αν δεν "ακουγεται" μέσα στο ωροσκόπιο. Τα εμπεριεχόμενα ζώδια έχουν πολύ μεγάλη σημασία γιατί δείχνουν το σημείο στο οποίο υπάρχει ένα μπλοκάρισμα της ενέργειας (που συσσωρεύεται κυρίως από την παιδική ηλικία) και συγκεκριμένα ότι οι ποιότητες του εν λόγω ζωδίου δε μπορούν να εκφραστούν καλά! Και σκέψου ότι το ίδιο θα ισχύει και στον απέναντι οίκο με το απέναντι ζώδιο γιατί τα εμπεριεχόμενα ζώδια υπάρχουν και λειτουργούν πάντα σε ζευγάρια.
Συνήθως παίρνουμε κάποια εικόνα για το τρόπο με τον οποίο θα εκφραστεί και θα απελευθερωθεί η ενέργεια αυτή (ή τουλάχιστον καλό θα ήταν!) από τα ζώδια τα οποία φιλοξενούν δύο ακμές.
Πρώτη μίλησε για αυτά η Joanne Wickenburg η οποία λέει ότι για τον παραπάνω λόγο τα εμπεριεχόμενα ζώδια πρέπει να ερμηνεύονται πάντα σε ζευγάρια (δηλαδή με το απέναντί τους) και πάντα σε σχέση με τους οίκους στους οποίους υπάρχουν αλλά και με τα ζώδια τα οποία κάνουν τη διπλή (χαμαλό)δουλειά των εμπεριεχόμενων που "τεμπελιάζουν"...έτσι καταλαβαίνουμε ποιά είναι αυτή η εξισορρόπηση η οποία είναι δύσκολο να επιτευχθεί από το εν λόγω δίπολο...και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό..
ελπίζω να βοήθησα λιγουλάκι...:bigsmile:Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα!
-
17-06-2010, 05:03 AM #3
Ο Ποσειδώνας ως κυβερνήτης εμπεριεχόμενου για παράδειγμα (ακμή Ιχθύων),.... τι θα μπορούσε να σημαίνει για ένα άτομο? Ότι δεν μπορεί να εκφράσει την καλλιτεχνική του τάση? οτι γίνεται εύκολα θύμα? μια απάντηση θα με διαφώτιζε... πάντως γνωρίζω άτομο του οποίου κυβερνήτης του εμπεριεχόμενου είναι ο Δίας στον Κριό και έχει γυρίσει τη γη ολόκληρη!! και ο ερμής του βρίσκεται στην έξαρσή του χαρίζοντάς του μοναδική βοήθεια για το επάγγελμα που επέλεξε.... πως το ερμηνεύετε? Επίσης σε συναστρία θα μπορούσε να δουλέψει ?Δηλ να συμπληρώνει ο ένας στον άλλο τισ ιδιότητες των πλανητών που δε λειτουργο΄τ τόσο καλα΄? Είναι αυτό ένα πιθανό στοιχείο έλξης?
-
20-06-2010, 12:33 PM #4
Αγαπητή Χρυσάνθη....με μπέρδεψες λίγο είναι η αλήθεια...όταν λες ακμή Ιχθύων τι εννοείς...? :unsure:
για να ειναι οι Ιχθείς εμπεριεχόμενο ζώδιο σε οίκο δεν πρεπει να υπάρχει καμία ακμή, κανενός οίκου στους Ιχθείς..
Πάντως όταν κάποιος έχει εμπεριεχόμενο ζώδιο τους Ιχθείς αυτό συνήθως δείχνει ότι έχει μια δυσκολία να είναι ρεαλιστής και πρακτικός, να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία (και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να εξαπατήσει τους άλλους ή να πέσει ο ίδιος "θύμα" εξαπάτησης από τους άλλους) στα θέματα που αφορούν τον οίκο μέσα στον οποίο οι Ιχθείς είναι το εμπεριεχόμενο ζώδιο. Η δυσκολία αυτή υπάρχει γιατί σκέψου ότι και το απέναντι ζώδιο που δείχνει την πρακτικοτητα και την ανάλυση της πραγματικότητας και των δεδομένων (η Παρθένος) είναι επισης εμπεριεχόμενο. Οπότε το άτομο έχει το όραμα και τη φαντασία, τα ιδανικά για να δημιουργήσει λόγω Ιχθύων, αλλά δεν έχει τον τρόπο και την πρακτικότητα (Παρθένος) για να το πετύχει....Μπορεί να νιώθει μια αστάθεια και μια ανασφάλεια στα θέματα του εν λόγω οίκου και ως εκ τούτου να έχει τάσεις φυγής από την πραγματικότητα μια και η Παρθένος που θα μπορούσε να "γειώσει" λίγο την κατάσταση είναι επίσης εμπεριεχόμενη...
Ο Ποσειδώνας που αναφέρεις στην περίπτωση αυτή μπορεί να δείξει με τις όψεις του αλλά και με την οικοθεσία του τρόπους με τους οποίους το άτομο θα μπορούσε να πάρει αυτό που δεν του δίνει η Παρθένος, την πρακτικότητα και την προσγείωση στην πραγματικότητα...Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα!
-
20-06-2010, 09:09 PM #5
Δηλαδή τα άτομα που έχουν γεννηθεί στην βόρεια Ευρώπη ή τον Καναδά ή σε άλλες βόρειες χώρες όπου το φαινόμενο των εμπεριεχόμενων οίκων είναι πολύ συχνό έχουν όλοι μπλοκαρισμένη ενέργεια από την παιδική τους ηλικία; Και τουλάχιστο 2 οίκους από το ωροσκόπιο τους δεν μπορούν να τους λειτουργήσουν καλά; Αν είναι έτσι τότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι γεννιούνται με "μειονέκτημα".
Αν κάποιος έχει εμπεριεχόμενο ζώδιο τους Ιχθείς και είναι για παράδειγμα Ταύρος ή Αιγόκερως ή έχει ένα Κρόνο πάνω στον ωροσκόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι δυσκολεύεται να είναι ρεαλιστής και πρακτικός και ότι τείνει να πέφτει θύμα εξαπάτησης;
-
21-06-2010, 12:08 AM #6
Αγαπητή μου κα Κοραλλία, δεν είμαι ερευνήτρια (τουλάχιστον όχι αστρολογίας) για να έχω δική μου άποψη επι του θέματος κατόπιν μελέτης πολλών χαρτών και από ανθρώπους διαφορετικών χωρών. Τα λεγόμενά μου έρχονται από βιβλία και πηγές (όπως τη μία απο αυτές την παρέθεσα κιόλας ειναι η Joanne Wickenburg) και διαβάζοντας μαθαίνω όλο και περισσότερα με την ίδια λογική που πολλά πράγματα έχω μάθει και απο εσάς την ίδια! Οπότε δε μπορώ να διαπιστώσω την εγκυρότητα κάποιων πραγμάτων από δική μου έρευνα και δικό μου έλεγχο για να απαντήσω σε αυτό που λέτε για τις βόρειες χώρες. Μια και εσείς εννοείται ότι το κατέχετε το θέμα πολύ περισσότερο από μένα τουλάχιστον, η δική σας άποψη και γνώμη επι του θέματος ειναι πολύ πιο έγκυρη και σωστή από τη δική μου...οπότε πραγματικά πως ερμηνεύονται τα εμπεριεχόμενα ζώδια σε κατοίκους βορείων χωρών...? Ή ακόμα και πως ερμηνεύονται τελικά γενικότερα...?
το δεύτερο που λέτε είναι μία ακόμα επιβεβαίωση αυτού που λέμε όλοι μας και φαντάζομαι ότι συμφωνούμε ότι μέσα σε ένα forum μπορούμε να ερμηνεύσουμε μόνο την κάθε όψη και το κάθε στοιχείο του χάρτη μεμονωμένα χωρίς να μπορούμε να το ανάγουμε σε μια ολόκληρη προσωπικοτητα και να βγάλουμε συμπεράσματα για το άτομο συνολικά αν δεν ξέρουμε όλο του το χάρτη! οπότε ναι, τα επιπλέον στοιχεία που παραθέτετε ως παράδειγμα, οντως δε δείχνουν ένα τέτοιο άτομο το όποιο θα δυσκολευόταν να ειναι ρεαλιστής... γιατί φαντάζομαι ότι ένας Κρόνος για π.χ. στον ωροσκόπο όπως λέτε μπορεί να παλαντζάρει την επιρροή των εμπεριεχόμενων Ιχθύων (αν τη δεχτούμε ότι ισχύει)...αυτό όμως ακυρώνει την μεμονωμένη ερμηνεία και θεωρία αν θέλετε, του εμπεριεχόμενου ζωδίου...ή απλά προσθέτει ένα (και παραπάνω) επιπλέον στοιχείο στην ερμηνεία ολόκληρου του χάρτη και κατ' επέκταση και όλης της προσωπικότητας του ατόμου...? Θέλω να πω με αυτό ότι αν ισχύουν τα παραπάνω περί εμπεριεχόμενων ζωδίων....δε σημαίνει ότι σε ένα άτομο πρέπει ντε και καλά να υπάρχει αυτή η επιρροή αν έχει στον χάρτη του ασφαλιστικές δικλείδες για αυτό.... όπως τέτοιες είναι τα παραδείγματα που αναφέρατε....Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα!
-
21-06-2010, 11:26 AM #7
Ναι,... εννούσα απλά ότι εμπεριεχόμενο ζώδιο είναι αυτό των Ιχθύων .... μέσα στον πρώτο οίκο.. Νομίζω ταιριάζει η ερμηνεία που δώσατε. Ευχαριστώ για την απάντηση!
-
21-06-2010, 04:52 PM #8
Μαρία μου,
οι ερωτήσεις που έκανα πιο πάνω οπωσδήποτε δεν είναι κριτική προς εσένα, που προσπάθησες με όλη την καλή σου διάθεση να βοηθήσεις ένα μέλος στην απορία που είχε. Η αντίρρησή μου είναι προς αυτές τις θεωρίες.
Οι θεωρίες αυτές ανάγουν το θέμα των εμπεριεχόμενων ζωδίων σε σημαντικό και σοβαρό παράγοντα του χάρτη, ώστε να βγάζουν και σημαντικά συμπεράσματα για τον χαρακτήρα του ατόμου. Κι όμως βλέπουμε ότι τα συμπεράσματα αυτά εύκολα ανατρέπονται από μια θέση του Ήλιου, μια θέση του Κρόνου κ.λπ. Οι σημαντικοί παράγοντες ενός χάρτη είναι αυτοί που δεν αλλάζουν και δεν ανατρέπονται εύκολα. Αν κάποιος π.χ. έχει μια σύνοδο Ήλιου/Πλούτωνα αυτό δίνει στοιχεία στο άτομο που δεν μπορούν να ανατραπούν, μπορούν μόνο να τροποποιηθούν σε κάποιο βαθμό από τους άλλους παράγοντες του χάρτη ως προς τον τρόπο που θα λειτουργήσουν.
Απ' ότι έχω δει έως τώρα, οι οίκοι με εμπεριεχόμενο ζώδιο όχι μόνο δεν υπολειτουργούν αλλά υπερλειτουργούν στην ζωή ενός ατόμου. Είναι οίκοι με μεγαλύτερη λειτουργία γιατί ακριβώς έχουν δύο κυβερνήτες κι έτσι ενεργοποιούνται διπλάσιες φορές απ' ότι οι άλλοι οίκοι από τους τράνζιτς και τα άλλα προγνωστικά συστήματα. Κι επειδή ακριβώς έχουν δύο κυβερνήτες εμπλέκονται μεγαλύτερες ενέργειες και θέματα στους οίκους αυτούς.
-
21-06-2010, 06:08 PM #9
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τη διευκρίνηση ως προς την κριτική και τις αντίρρήσεις σας...αλλά και για την απάντησή σας ως προς τη λειτουργία των εμπεριεχόμενων. Η αλήθεια ειναι ότι όλα αυτά που λέτε περί της διπλής κυβέρνησης των εν λόγω οίκων ακούγονται λογικά...και τα έχετε στηρίξει σωστά, μια και προκύπτουν και από την εμπειρία σας την οποία αν μη τι άλλο σέβομαι. Αν και δεν λέγεται ότι υπολειτουργούν οι οίκοι αλλά περισσότερο ότι δεν εκφράζονται τόσο έντονα οι ποιότητες του εμπεριεχόμενου ζωδίου στον οίκο όσο θα εκφραζόταν σε ένα ζώδιο το οποίο φιλοξενεί την ακμή...αλλά φαντάζομαι ότι ίσως αυτό να μην είναι μακριά από αυτό που λέτε και εσείς και να μην κάνει τελικά μεγάλη διαφορά...Απλά, να, καμιά φορά όλες αυτές οι πολλές και διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις μπερδεύουν και εμάς τα μαθητούδια που προσπαθούμε να καταλάβουμε σιγά σιγά τι συμβαίνει και να εμβαθύνουμε όσο μπορούμε σε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα που συζητάμε.
Όπως και να εχει...σας ευχαριστώ! :bigsmile:Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα!
-
27-06-2010, 05:08 PM #10
Καταρχην να σας ευχαριστησω για την αμεση ανταποκριση στο ερωτημα μου.Παρακολουθησα με ιδιαιτερο ενδιαφερον τα λεγομενα σας και αυτος ηταν ο λογος που δεν απαντησα γρηγοροτερα(ηθελα πρωτα να ακουσω οσο το δυνατον περισοτερες αποψεις πανω στο θεμα αυτο).Τελικα μεσα απο αυτην την ''αντιπαραθεση''(οχι προσωπον αλλα ιδεων οπως σωστα διευκρινηστικε) βγηκε μια πιο ολοκληρωμενη ''αληθεια'' πανω σ'αυτο το θεμα τουλαχιστον για μενα.Αν και δεν ασχολουμε πολυ καιρο με την αστρολογια(περιπου 2,5 χρονια) εντουτις εχω ''μελετησει'' αρκετα ωροσκοπια φιλων και συνεχιζω να μελετω κυριως γιατι πιστευω οτι μπορεις να μαθεις πολλα περισοτερα για την αστρολογια απο τους ανθρωπους που εχεις διπλα σου ρωτοντας τους και βλεπωντας πως εξελισετε η ζωη τους σε σχεση παντα με το ωροσκοπιο τους παρα να διαβαζεις βιβλια τα οποια γενικα και αοριστα σου λενε πχ ο Διας στους ιχθεις σημαινει αυτο η ο κρονος στον 5ο οικο σημαινει το αλλο(χωρις βεβαια να θελω να υποτιμησω την αξια τους δεδομενου οτι προερχονται απο παρατηρησεις μιας ζωης ορισμενα). παρολο λοιπον που μελεταω ωροσκοπια αλλων δεν μου ειχε τυχει να συναντησω ''εμπεριεχομενο'' οικο σε κανεναν απο αυτους παρα μονο στο δικο μου ωροσκοπιο και αυτο με μπερδευε πολυ στην εξηγηση του.Τωρα ομως και υστερα απο τα λεγομενα σας απ'οτι φαινετε ο ''γριφος'' λυθηκε.Ειμαι διδυμος με ωροσκοπο Τοξοτη σε συνοδο με τον Β.δεσμο.εχω 2ερο οικο ο οποιος ξεκιναει απο τον Αιγοκερο ''εμπεριεχει τον Υδροχοο και φτανει μεχρι τους ιχθεις.Ο κυβερνητης του υδροχοου και συγκυβερνητης του 2ερου οικου( ο ουρανος) ειναι στον 10ο οικο μου στον Ζυγο(σε γωνιακο) πραγμα που σημαινει οτι πραγματι ο 2ερος μου οικος ΥΠΕΡ-λειτουργει.ο 8ος μου οικος ξεκιναει απο τον καρκινο εμπεριεχει τον λεοντα και καταληγει σε παρθενο.Ο κυβερνητης του λεοντα (ο ηλιος) ειναι στον 7ο οικο μου(παλι γωνιακο) στους διδυμους που ειναι και το ζωδιο μου!Δηλαδη και ο 8ος οικος μου (δυστηχως) υπερλειτουργει.Εχει δικιο λοιπον η Κοραλλία που λεει πως οι οι οικοι με εμπεριεχομενους υπερλειτουργουν.Τα ζωδια που φιλοξενουν δυο οικους στο ωροσκοποιο μου ειναι ο Ταυρος (5ο και 6ο οικο) και ο Σκορπιος (11ο κι 12ο).Ομως οπως ξερουμε ο ταυρος δινει τα χαρακτηριστηκα του 2ερου οικου ανεξαρτητος ζωδιου που βρησκετε αυτος και ο σκορπιος δινει τα χαρακτηριστικα στον 8ο οικο.Εχει δικιο λοιπον η Χρυσάνθη(η τουλαχιστον η Joanne Wickenburg) που λεει οτι ότι ''για τον παραπάνω λόγο τα εμπεριεχόμενα ζώδια πρέπει να ερμηνεύονται πάντα σε ζευγάρια (δηλαδή με το απέναντί τους) και πάντα σε σχέση με τους οίκους στους οποίους υπάρχουν αλλά και με τα ζώδια τα οποία κάνουν τη διπλή (χαμαλό)δουλειά των εμπεριεχόμενων''.Ασχετα λοιπον με το αν μου αρεσει η οχι αυτη η εξηγηση του ωροσκοποιου μου(που δεν μου αρεσει για ευνοητους λογους) πραγματικα και οι δυο σας μου δωσατε το κλειδι για να το ξεκλειδωσω και το ωροσκοποιο ''μιλησε''.Ευχαριστω και παλι
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.