Τα σημεία των καιρών φανέρωνουν στα μάτια μου τη πτώση ,τη παρακμή προσώπων ,πραγμάτων, καταστάσεων, ιδεών ,σκέψεων. Από τη μια χαίρομαι που μας βλέπω να ερχόμαστε αντιμέτωποι όλοι με την αλλαγή, αυτή που θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης και είμαι πεπεισμένος για αυτό, από την άλλη όμως δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός πως μέχρι να φτάσουμε να δούμε όπως είναι τα πράγματα και να τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει ,ο καθένας απο εμάς και σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ,θα συμβεί να γείρουμε τα πυρά στο διπλανό μας ,να τσακωθούμε μαζί του , να τον χτυπήσουμε να τον κάνουμε να αισθανθεί σκουπίδι .Αυτή τη συμπεριφορά τη βλέπουμε και θα συνεχίσουμε να τη βλεπούμε για πολύ καιρό ακόμα ,δυστυχώς θα υπάρξουν και κάποιοι που θα το εκμεταλλευτούν και μιλάω για ανθρώπους που έχουν θέση ισχύος και θα βολευτούν με το να μας δουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας . Εν συνεχεία θα βγουν ΄΄καλοθελητές΄΄όπου θα μας παρουσιάσουν τον ''απο μηχανής θεό'' βαλτό τσιράκι όπως όι περισσότεροι από αυτους που ήρθαν για να δώσουν στο λαό το καλύτερο , να τον φροντίσουν ,να τον βγάλουν από τα προβλήματα έτσι ώστε να ζει με αξιοπρέπεια να μας δείξουν πως υπάρχει ελπίδα ,και πως τα πράγματα θα έρθουν σε μια ισορροπία .Δεν πιστεύω τίποτε από αυτά ΄΄εκείνοι΄΄ έχουν το λόγο για μας όσο εμείς είμαστε παθητικοί απέναντι σε αυτούς ,στον φόβο και στην τρομοκρατία στηρίζονται ,στο οτι αυτοι έχουν και εμείς όχι ,στο οτι αυτοί μπορούν ανά πάσα στιγμή και ώρα να δράσουν και εμείς ανα πάσα στιγμή να παραμείνουμε αδρανείς .
Για φανταστείτε ρε παιδιά να έρθει μια ευλογημένη ωρα και να σταματήσει ό κόσμος να δουλεύει έστω για μια 2-3 ημέρες να νεκρώσεί η χώρα ,να σωπάσουν οι μηχανές , να σταματήσουμε να ακούμε αυτούς που μονίμους μας διατάζουν είτε εν ονόματι του νόμου που οι νόμοι όπως θα αντιλαμβάνεστε διαμορφώνονται από τον ισχυρότερο για να κράτουν τον ασθενέστερο κάτω από την εξουσία και τα συμφέροντα του πρώτου ,απο εκεί και μόνο αντιλαμβανόμαστε πως δημοκρατία δνε υπάρχει πλέον ,προσωπικά όταν ακούω οτι όλα γίνονται εν ονόματι της δημοκρατίας , αναριγώ να πρέπει να βλέπω τον ψεύτη μπροστά μου που καταβάθος προσπαθεί να φέρει τα πράγματα στο σημείο που εκείνος θέλει, να βλέπω τον άνθρωπο που θέλει να με έχει υποχείριο .
Ολα λοιπόν αυτά που κατα καιρούς βλέπουμε να συμβαίνουν στον κόσμο και στις ζωές μας ,
έχει μείνει ελάχιστος χώρος για τα όμορφα πράγματα ,διανύουμε μια περίοδο περισσυλογής και στην επιφάνεια βγαίνουν τα πιο αρρωστημένα συναισθήματα. Νιώθω οτι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μην διαλύουμε τον διπλανό μας με τη συμπεριφορά μας και πολύ περισσότερο να μη διαλύουμε τον εαυτό μας βάζοντας το άσχημο που υπάρχει γύρω μας μέσα μας ενώ με λίγη θέληση και αγάπη να αναβλύσουμε το καλύτερο και να πετύχουμε ο καθένας το σκοπό που πρέπει, για αυτό που επιδιώκει η ατομικότητα μας και όχι η προσωπικότητα μας .
Ο τίτλος του κειμένου που σας γράφω είναι ΄΄Πέρα από τον ¶νθρωπο΄΄ και αυτό γιατί εκεί που ήθελα να καταλήξω και αυτό που με κάνει να γράφω αυτο το κείμενο είναι η ανάγκη μου να θέλω να γίνω κάτι καλύτερο ,να μην αφήσω τα καλά πράγματα που υπάρχουν μέσα μου να μου τα πάρει μια πραγματικότητα αρρωστική ,να μη με βάλει μέσα σε έναν κύκλο όπου βρίσκονται και άλλοι λαγοί και αρχίσω να τρέχω και εγώ ,γιατί στο τέλος στην κούρσα αυτή θα καταλήξουμε όλοι.
Βρίσκω τον εαυτό μου να θέλει να υπερβεί αυτό που βλέπει και νιώθει, καμιά φορά θα σας φανεί αστείο και πολύ περισσότερο γελείο , θέλω να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα πέρα από το πεδίο το ανθρώπινο ,να αναπτύξω ιδιότητες που θα αντιλαμβάνονται τον κόσμο με μια πιο σωστή ματιά ,πιο αληθινή ,πιο θεική και να μην εμπαίζω και εγώ με τις μικρότητες που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη υπόσταση μας .Μια κριτική άσχημη ,μια σκέψη καθόλου όμορφη για τον συνάνθρωπο μου ,ένας φόβός που μπορέι να στοιχίσει τη ζωη τόσων και τη δική μου ,μια φήμη που διασπείρεται λες και είναι κάτι σημαντικό και που έχει σκοπό να χτυπήσει τον άλλον εκεί που πονάει ,τι είναι όλα αυτά πρέπει να ξεφύγουμε πλέον από αυτα είναι μικρότητεσ και κάνουν το μέσα μας να νοσεί όταν κανείς είναι ανοιχτός στο να αποτελεί δέκτη και πομπό τους .
Πρέπει να γίνουμε κάτι καλύτερο γαιτί αυτό που είμαστε τώρα δεν είναι και οτι πιο καλακευτικό
.Οταν ερωτευόμαστε π.χ ό ερωτας αυτός που είναι τόσο θεικός δεν αφορά ένα πρόσωπο μόνο παρ οτι ετσι φαίνεται και η δύναμη που αναβλύζει και που μας κάνει να θέλουμε να αναποδογυρίσουμε τον κόσμο για το πρόσωπο που αγαπάπε και μπορούμε ,αυτή η δύναμη είναι μια δύναμη πίστευω που πρέπει να της δώσουμε την απαραίτη σημασία καί αντί να έχει στόχο ένα πρόσωπο θα πρέπει να διατηρηθεί και να έχει λόγο για όλες τις καταστάσεις που μας περιβάλλουν σε αυτο τον κόσμο και για όλα τα πρόσωπα που μας περιβάλλουν ,δυστυχώς η ανθρώπινη υπόσταση δεν μπορέι παρά μόνο ελάχιστα να διατηρήσει αυτή τη δύναμη και να την κάνει τόσο αισθητή που να αφορά τους πάντες και όχι ένα πρόσωπο μόνο ,είναι μια φώτιση και ένα χάρισμα που κατακτάται αλλα ποιος θα μπει σε αυτη τη διαδικάσια θέλει μέγαλα΄αποθέματα υπομονής και αγάπης προς τον άνθρωπο και τη ζωή .
Δεν ξέρω βρε παιδιά μάλλον ζω για ένα παράλληλο σύμπαν, στη θεωρία όλοι καλοί ειμαστε.
Απλά ο άνθρωπος έχει τόσες δυνάμεις κρυμμένες ,δεν νομίζω οτι είμαστε αυτό που βλέπουμε ο ένασ στον αλλον , η τριβή με τον άνθρωπο συντηρεί τις ανθρώπινες ιδιότητες και αφου ζούμε ανάμεσα σε ανθρώπους αυτο θα υπάρχει για μας φαντάζομαι .Δεν μπορώ βέβαια να αγνοήσω τον άνθρωπο που είναι χαρισματικός και φωτισμένος και μπορέι να μοιράσει κάτι από τη σοφία του και να παρακινήσεί ανθρώπους να τοποθετούν ως άνθρωποι πλέον κάτω από μια άλλη ανθρώπινη εξίσου υπόσταση με άλλα όμως χαρακτηριστικά που θα μεταδόσυν γνώση αξιοποιησημη για το καλό .
Προσμονώ με θάρρος και φόβο το μέλλον ,θα κρατήσω δυνάμεις για αυτά που θα δω και αυτά που θα ακούσω ,θα έχω το νου μου σε επαγρύπνηση και στη ψυχή θα βρίσκω τροφή στα εμπόδια για να την κρατήσω δυνατή και να καταφέρω κάποια στιγμή να την ανυψώσω, ελαφρύνοντας την να της δώσω το προβάδισμα να είναι πλεόν ελεύθερη και να μη νιώθει στενόχωρα στο σώμα μέσα που κουβαλώ ...
:weird:

φιλικά,
melchiar