s
Η προοδος της ψυχής
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 58

Η προοδος της ψυχής

Μέσα απο θέματα μεταφυσικής και μυστικισμού και ότι από παιδί μπορούσε να χαρακτηριστει και να τυλιχθεί γύρω από ένα πέπλο τέτοιο ,πάντοτε μου τραβούσε το ενδιαφέρον .Σαφώς το άγνωστο με ανάγκαζε να χαιδεύω επιφανειακά τη γνώση των όσων μάθαινα και για πολλά χρόνια δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική εμβάνθυση παρά μόνο μια επιφανειακή γνωριμία με το άγνωστο η ανάγκη όμως και η επιθυμία να θέλω να μάθω ήρθε πολλά χρόνια αργότερα με την ωριμότητα και τις ψυχικέσ αντοχέσ για να με φέρουν πιο κοντά στη Γνώση θεμάτων οπού μόνο η ψυχή μπορούσε να συμφωνήσει η να διαφωνησει μιας και είναι η μόνη που γνωρίζει .
    Δεν κρύβω βέβαια πως η ηλικία μου και η ελλειψη εμπειρίας δεν μου επέτρεψαν πολλά πράγματα από αυτα που θα ήθελα να ξέρω προφανώς γιατί δνε έιναι η κατάλληλη στιγμή ακόμα ,συνεχίζω όμως να θέλω να μάθω και να βρώ την αλήθεια και τη γνώση του εαυτου και των ανθρώπων γύρω μου.
    Η αστρολογία κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μου και κάθε φορά που αναζητώ κάτι δεν σας κρύβω οτι βρίσκω και κάτι περισσότερο ,ακόμα όμως η γνώση αυτή βρίσκεται κάτω από το πέπλο της υποκειμενικότητας και όχι ενος καθαρού συναισθήματος μιας καθαρής σκέψης κ αγνής για να βγάλω την ουσία της γνώσης που μου προσφέρεται

Το ερώτημα μου είναι το εξής :Αν η ψυχή σε κάθε ενσάρκωση της βρίσκεται σε μια διαρκή εξέλιξη και αν η ζωή είναι ένας πνευματικός δρόμος οπού ο καθένας πρέπει να επιβιώσει για να επιτύχγει την εξέλιξη της ψυχής του ,όταν ο άνθρωπος στρέφεται στον εαυτό του να τον γνωρίσει, να τον βιώσει ,όταν πρέπει να απομακρύνει τα κακως κείμενα μέσα του και να φτάσει και να αναδείξει τα καλά μέρη μέχρι που πρέπει να φτάσει ο εαυτός για να επιτύχει αυτη την εξέλιξη όταν το ιδανικό και το τέλειο δεν το γνωρίζουμε και ο θάνατος ποιά είναι η συμβολική του σημασία σε όλα αυτά ,κάθε στιγμή και κάθε λεπτο που βιώνουμε εδώ είναι ένας μικρός θάνατος και μια μικρή γέννα το οριστικό τέλος τι γέννηση αποφέρει .
    Οι αρετές και οι αξίες ,η αλήθεια και το Είναι ,η γνώση που επέρχεται για τον καθένα μέσα από διαφορετικούσ δρόμους για να καταλήξει κάπου ,που όμως ποιά είναι η τελείοτητα της ανθώπινης φύσης ?Από που ο άνθρωπος- όταν κατανοεί πως η ζωή είναι μια πνευματική οδός- πρέπει να αρχίσει για να την εξελίξει με το οριστικό τέλος επέρχεται και ή αφύπνιση η πνευματική?
    Αν η αστρολογία μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον εαυτο μας το πολύ βάθος η πιο βαθυά γνώση που έγγυται σε ποιές πράξεις μας ?σε ποιά ποιότητα ?και σε ποιόν υποκειμενισμό είμαστε εγκλωβισμένοι ?
    Αν κάποιος θέλει να εξελιχθεί πνευματικά ο ''ήρωας'' μπορεί να αποκλίσει της μοίρας του? αν λάβουμε υπ οψιν οτι το οτιδήποτε είναι μοιραίο μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κάνει την υπέρβαση στη ζωή του ?
    Ο έρωτας είναι συγκλονιστικός και θεικός όταν διαρρέει στο είναι μας ,αυτή η θεικότητα που χάνεται κάποια στιγμή είναι μια ένδειξη θείας χάρης ,εξέλιξης ?
    Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει και είναι στο χώρο της αστρολογίας ή ασχολείται χρόνια με θέματα και ερωτήματα αυτής της φύσεως θα ήθελα να με βοηθήσει παραθέτοντας βιβλιογραφία που πιστεύει πως μπορούν να απαντήσουν σε κάποια τουλάχιστον ερωτηματικά ή απο την εμπειρία του ίσως να μου δώσει λίγη φώτιση:unsure: γιατί οι σκέψεις μου εμπλέκονται συχνά σε ένα λαβύρινθο που συνήθως με εξαντλεί πνευματικά.
    Υπάρχει κάτι που να υπαγορεύει το αληθές και όχι να βρίσκουμε μονίμως το υλικως υπαρκτόν.?

Ερευνούμε για το αληθές και δεν βρίσκουμε παρά το υλικώς υπαρκτόν (Οδυσσέας Ελύτης).

Ευχαριστώ πολύ και συγχωρείστε τη φλυαρία μου αυτή ,που δεν αντιστοιχεί παρά μόνο σε έναν άνθρωπο που ξέρεί ότι δεν ξέρει τίποτε

Όνομα:
    Βασίλης

Re: Η προοδος της ψυχής

Αγαπητέ Καλημέρα και Χρόνια Πολλά...

τα ερωτήματα που θέτεις αγγίζουν πράγματα που πιστεύει καθένας μας προσωπικά και πιθανότατα δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις...

Βιβλία υπάρχουν από κάποιους που θεωρούν ότι έχουν μελετήσει κάτι για το θέμα. Βιβλία του Dane Rudhyar, της Alice Bailey ή του Alan Leo.

Αλλά σ' αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν σαφείς αλήθειες. Κάθε συγγραφέας λέει και τις δικές του απόψεις και εσύ σαν αναγνώστης θα πρέπει να πάρεις ό,τι μπορεί να πάρει από την κάθε προσέγγιση...

Μπορείς να ξεκινήσεις αν θέλεις από την ιστοσελίδα του Rudhyar, την www.chaldea.com
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Τονια

Το να αποδέχεσαι την άγνοια σου πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή για έναν άνθρωπο που δείχνει αποφασισμένος να διερευνήσει "την αλήθεια και τη γνώση του εαυτού του και των ανθρώπων", όπως λες
    Ας ονομάσουμε την προσπαθειά σου "πνευματικότητα" για να ξέρουμε και οι δύο σε τι αναφερόμαστε.
    Η πνευματικότητα είναι ένας δρόμος. Θα μου επιτρέψεις για μια στιγμούλα να γίνω ποιητική και να σου πω ότι τον δρόμο δεν τον διάλεξες εσύ, αυτός σε επέλεξε. Είσαι λοιπόν ένας οδοιπόρος
    Όπως κάθε οδοιπόρος που σέβεται τον εαυτό και το ταξίδι του καλό θα ήταν ν' ακολουθήσεις κάποιους κανόνες, κάποιες οδηγίες που θα σου επιτρέψουν να προχωρήσεις γρήγορα, με ασφάλεια και, το κυριώτερο, να φτάσεις στον προορισμό σου.
    Με όλο το θάρρος της υποκειμενικότητας που αναφέρει ο προηγούμενος χρήστης σου δίνω τις οδηγίες που έχω στη διαθεσή μου :

1η ΟΔΗΓΙΑ : Μείνε σε αυτά που καταλαβαίνεις. Η γνώση που θα σου φανεί χρήσιμη είναι πάντα στα μέτρα σου. Όπως γράφω κάπου αλλού οι Μεγάλες Αλήθειες δεν μπερδεύουν το Νου, δεν θέλουν κόπο για να τις καταλάβει κάποιος, είναι σχεδόν αυτονόητες. Οι Μεγάλες Αλήθειες απαντούν στα ερωτημάτα μας, δεν είναι σπαζοκεφαλιές.

2η ΟΔΗΓΙΑ : Νοιώθω ως το βάθος της καρδιάς μου το ερώτημα σου "που πηγαίνω, προς τα που κατευθύνομαι".
    Για να μη στα πολυλογω η απάντηση (στον εσωτερισμό όχι η δική μου) είναι "Πηγαίνεις προς το ΚΕΝΤΡΟ".
    Φαντάσου τον Ήλιο. Εσύ είσαι μια ακτίνα του, δηλαδή ένα μικροσκοπικό κομμάτι του Ήλιου. Κάποια στιγμή αποφασίζεις να γνωρίσεις το σύμπαν και γιατί όχι να το φωτίσεις και να το ζεστάνεις. Είπες λοιπόν στο μπαμπά σου τον Ήλιο: "Θέλω να γνωρίσω τον κόσμο γιατί έτσι μόνο θα καταλάβω ποιός είμαι" Ο Ήλιος σε πήρε αγκαλιά (λέμε τώρα) και σου είπε : "Στο καλό να πας ακτίνα μου, πήγαινε να γνωρίσεις τον κόσμο, έτσι θα καταλάβεις ποιός είσαι. Όταν τον γνωρίσεις θα καταλάβεις ότι είσαι ένα κομμάτι από μένα, ότι είσαι Εγώ. Και φυσικά θα επιστρέψεις και θα μείνεις κοντά μου, γιατί εδώ υπάρχει η Πληρότητα και η Γνώση που αναζητάς".
    Φεύγουμε λοιπόν εμείς οι ακτινούλες και πάμε μακριά, μακριά από τον Ήλιο (στη μεταφυσική τον λένε Πηγή, στο μάθημα των Θρησκευτικών Θεό). Και πάμε τόσο μακριά (στη μεταφυσική λέμε περνάμε ή πέφτουμε σε επίπεδα ατμικό - βουδικό και μερικά ακαταλαβίστικα ακόμα) και φτάνουμε μακριά, πολύ μακριά από το Θεο, σε ένα αφιλόξενο μέρος που λέγεται "υλικό πεδίο".
    Έχουμε φτάσει τόσο μακριά που έχουμε ξεχάσει ότι είμασταν ακτίνες φωτός, έχουμε ξεχάσει πως είμαστε ακτίνες φωτός, έχουμε ξεχάσει πως είμαστε τα παιδιά του Θεού.
    Όταν έχεις ξεχάσει ποιός είσαι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μια καινούργια αρχή.

Δεν θέλω όμως ποτέ να ξεχάσεις αυτό που θα σου πω : Με κάθε τρόπο σε διαβεβαιώ πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις και να πιστεύεις πως ο Θεός και ένα μεγάλο πλήθος όντων του Αόρατου Κόσμου, όλα δημιουργήματά του σε παρακολουθεί και προσπαθεί να σε βοηθήσει να επιστρέψεις στην Πηγή, κοντά του.
    Δε σε βουτάει να σε γυρίσει Σπίτι γιατί ο Θεός, σαν Θεός που είναι δημιούργησε Νόμους. Οι Νόμοι (Θείο Σχέδιο συνηθέστερα) είναι απόλυτοι, εξαιρέσεις δε γίνονται για κανέναν.
    Το Θείο Σχέδιο λοιπόν ορίζει ότι εσύ έχεις "ελεύθερη βούληση", είσαι ένα ον ελεύθερο να αποφασίζει.
    Και μη νομίσεις ότι είναι και τόσο βολικό αυτό. Καμιά οντότητα του Φωτός δεν θα σε βοηθήσει να σπάσεις τις αλυσίδες του υλικού πεδίου (μη ξεχνάς μόνος σου ήρθες εδώ) αν 1) δεν τους ζητήσεις βοήθεια και 2) αν δεν πληρώσεις ότι χρωστάς

3η ΟΔΗΓΙΑ : Αυτός είναι ο Δρόμος. Κάνεις ένα κύκλο (μερικά εκατομμύρια χρόνια) και γυρίζεις από εκεί που ξεκίνησες.

4η ΟΔΗΓΙΑ : Αυτή η οδηγία είναι αυστηρά προσωπική : Η αποστολή σου είναι να διδάξεις το σεβασμό, την ελευθερία και τη γνωση των Διδασκάλων (Δάσκαλους στη μεταφυσική ονομάζουμε οντότητες που έχουν τελειώσει τον κύκλο των ενσαρκώσεων αλλά επέστρεψαν στη Γη, για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους. Βλέπε Χριστός, Βούδας...) Προς το παρόν ζήσε τη μέρα σου με σεβασμό και απλότητα. Απολαυσέ την

Συγνώμη που θα σταματήσω εδώ. Δεν ξέρω αν σε κούρασα, κρίνω πως είναι αρκετή η δόση. Περιμένω τις απορίες που τυχόν έχεις για όσα σου έγραψα. Σαν παιδί προτιμώ τα παραμύθια για να πω τα δύσκολα.
    Τώρα όμως θέλω να κάνω γυμναστική.
    Καληνύχτα!! :embarrest:noworry:

Όνομα:
    Maria

Λοιπόν....Καταρχίν κατ'εμέ ο καθένας απο μας ήρθε σε τούτη τη ζωή για να εκπληρώσει μια αποστολή, η οποία ποικίλλει απο άτομο σε άτομο και η πορεία του σε αυτή τη ζωή επηρεάζεται απο προβλέψιμους αλλα και αστάθμητους παράγοντες.Εγώ π.χ πιστέυω οτι το έργο μου προσανατολίζεται στην καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος και παράλληλα στο να αφήσω κάτι πίσω μου, να δημιουργήσω απογόνους και να βοηθώ όσο μπορώ τους ανθρώπους που με έχουν ανάγκη.

Όνομα:
    Maria

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που θίγεις...

Όνομα:
    Βασίλης

Πέραν των παραπάνω αναφορών είναι ίσως χρήσιμο να διαβάσετε σαν αρχή το βιβλίο Υγιής Αποκρυφισμός της Dion Fortune. Είναι σημαντικό πιστεύω γιατί η ίδια η Fortune ήταν ψυχολόγος, ξεκίνησε ως αρνητής του εσωτερισμού και στην πορεία έδωσε κάποιες κατευθύνσεις για το πώς μπορεί κανείς να "μένει στη γη" όταν αντιμετωπίζει ή διαβάζει βιβλία που αφορούν τέτοια θέματα, χωρίς να αρνείται όμως και συλλήβδην την ύπαρξη αυτής της πραγματικότητας.

Το βιβλίο αυτό σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα κι ιδιαίτερα το κεφάλαιο που αναφέρεται στη χρήση της αστρολογίας.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Πάρα πολύ ανθρωπιστικό. Συγκονιστικά ανθρωπιστικό θα έλεγα.

Επειδή γραφτηκαν πολλά, ας συνοψίσουμε λιγάκι:

Έχεις μια αποστολή, την οποία στην έδωσε ο Θεός, ο οποίος είναι παντοδύναμος, αλλά ενώ είναι παντοδύναμος, σου αναγνωρίζει την "ελευθερη βούληση", η οποία είναι φυσικά το να επιλέξεις αν θα συμμορφωθείς προς τα υποδείξεις (αν εκπληρώσεις δηλαδή την "αποστολή", που είναι συγκεκριμένη) ή αν θα κανεις του κεφαλιού σου. Αν εκπληρώσεις την αποστολή, έχει καλώς, ήσουν καλό και υπάκουο παιδάκι, συγγνώμη ψυχούλα, και παίρνεις τους πόντους σου και πας στην επόμενη αποστολή με την πιστωτική κάρτα τίνγκα στα κρέντιτς. Αν δεν ήσουν, φτου κι απ' την αρχή.

Και μάλιστα, θα πας σε μια ζωή, απαπαπα, που να στα λέω! Χάλια μαύρα. Φτώχεια, πείνα , ασθένειες, πόλεμοι. ΟΛΑ τα κακά μαζί. Βέεεβαια. Κι αυτό φυσικά θα είναι αποτέλεσμα των δικών σου επιλογών!! Επειδή αγνόησες όλες τις προειδοποιήσεις και δεν εκπλήρωσες την αποστολή.
    Σε τούτη τη γη που την πατούμε έχει ένα σωρό μέρη που στέλνονται όλοι αυτοί που δεν ήταν καλές ψυχούλες στην προηγούμενη ενσάρκωσή τους: Αφρική, Παλαιστίνη, Νότια Αμερική, σχεδόν όλη η Ασία, ένα σωρό φτωχογειτονιές σε όλον τον κόσμο κι ένα σωρό άλλα που δεν μου έρχονται τώρα γιατί ο κατάλογος είναι, πραγματικά, απελπιστικά μακρύς.

Για να φανταστείς, αυτοί που τώρα σκοτώνονται στην Παλαιστίνη, όπως και όλοι οι άλλοι που πήγαν άδικα επί αδίκων μέχρι σήμερα, πήγαν μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν καλά παιδιά σε προηγούμενες ζωές και έπρεπε κάποτε να πληρώσουν τις αμαρτίες τους.

Αν ήταν καλά παιδιά θα είχαν τώρα την πολυτέλεια να κάθονται τώρα άνετοι και να αμπελοφιλοσοφούν για τη σωτηρία της ψυχής τους. Όπως εδώ, καλή ώρα.

Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι.

¶ντε και Καλή Χρονιά. Και Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Τονια

Ξεκινάω από εκεί που το άφησες : Ο κόσμος ΔΕΝ είναι ένα άθροισμά απο συμπαντικά(;; ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες! Οχι, φυσικά δεν είναι....

Για να ντραπούμε όμως περιμένουμε να μας πεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;;; κατά τη γνωμη σου πάντα, εδώ γνώμες δίνουμε δε ζωστήκαμε φυσεκλίκια....

Μη κατηγορήσεις εμάς και τις απόψεις μας για την κατάσταση της ανθρωπότητας... Εγώ τουλάχιστον προσπάθω να καταλάβω γιατί βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση......

Α! και κάτι που με φρικάρει πάγια : χωρίς καμία αμφισβήτηση για την Παλαιστίνη (πάντα ΟΗΕ και λοιποί θα κάνουν την πάπια για εκεί -εγώ το έμαθα σαν "συλλογικό πεπρωμένο" για να σε φρικάρω λιγάκι-) κοίτα και τι γίνεται έδω, εξω από την πόρτα σου.... ο μέσος όρος ζωής των τσιγγάνων (γύφτων ξέρεις) στην Ελλάδα είναι 43, λίγο καλύτερος βέβαια από τις Γυναίκες στη Ζιμπαμπουε......

Η αληθεια παντα θα κρυβεται, καθε φορα που τη ψαχνεις θα εισαι ενα βημα πιο κοντα της αλλα παλι μακρια, ο ανθρωπος ειναι πολυ δυσκολο να τη φτασει, σχεδον ακατορθωτο, ακομα και οι λιγοι που θα την χαιδεψουν θα ναι τοσο δυσκολο να τη διαδωσουν!!! Αυτη ειναι η μοιρα του ανθρωπου νομιζω...
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Αργυρώ διάβασε σε παρακαλώ προσεκτικά τι πρεσβεύει η μετεμψύχωση οι απωανατολικές θρσκείες και ο Χριστιανισμός και μετά να καταθέτεις απόψεις - με τέτοια καυστικότητα μάλιστα. Εάν σε αηδιαζουν τόσο που δεν μπορείς να τις διαβάσεις σε επίπεδο κατανόησης σε παρακαλώ να μην προβαίνεις σε κρίσεις. Η άγνοια δεν είναι κακό πράγμα - ο πεπερασμένος άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να κατανοεί τα πάντα.

Τόνια σε παρακαλώ ας μένουμε όσο πιο κοντά γίνεται στα όρια του τίτλου της κάθε συζήτησης, ειδικά όταν έχουμε την αίσθηση ότι κάπου-κάπως θα ξεσπάσουν σπιθούλες. Δεν είναι όμορφο να μπαίνουμε σε προσωπικές αντεγκλήσεις που καταλήγουν σε άσχετα πράματα τελικά. Σαν άνθρωποι κατανοώ ότι έχουμε πολυποίκιλους προβληματισμούς και ευαισθησίες όμως όλοι οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι για να τις προβάλλουμε..

Ο λόγος δεν είναι ότι θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλά το επίπεδο του φόρουμ, απεναντίας. Όμως όταν οι προβληματισμοί αυτοί γίνονται αιτία να υποβιβάζεται (μαζί με τους εαυτούς μας) τότε καλύτερα να μην εκτίθενται.

ΥΓ: λόγω της προσωρινής έλλειψης προσωπικών μηνυμάτων έχω ενεργοποιήσει έαν λογαριασμό Messenger στο προφίλ μου εάν χρειαστεί, ώστε να μην γεμίζουμε τις συζητήσεις με άσκοπα posts.

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)