- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 47
-
22-05-2008, 12:45 PM #1
Τονισμένος 12ος οίκος και κοινωνικές επαφές
ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ 12 ΟΙΚΟ ?
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΙΑ Ή ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑΥΤΟ ;;
-
22-05-2008, 01:34 PM #2
Re: 12ος οίκος
Πολλά μπορεί να σημαίνει, και όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, άλλο η μεμονωμένες θέσεις (ή όψεις) και άλλο η γενικότερη-σφαιρική εικόνα ενός ωροσκοπίου.
Σε γενικές γραμμές όμως ο Δίας στον 12ο που έχει μπόλικη εσάνς ψαρίλας θα αναδείξει φιλανθρωπικά αισθήματα, ευγένεια ψυχής, διάθεση για διάδοση πρακτικών που θα ωφελήσουν πολύ κόσμο αλλά όχι από τη θέση του επικεφαλής, τάση για υποστήριξη των αδικημένων και ανήμπορων, των αουτσάιντερ. Ακόμα μπορεί να είναι ένδειξη μεγάλων ψυχικών αποθεμάτων που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.
Αυτά γενικά και είναι θετικά, γιατί ο Δίας στον 12ο μπορεί και να είναι φλούφλης :toung:
Ο Ουρανός στον ίδιο οίκο μπορεί να δείξει ότι το άτομο έχει κάποιο ζήτημα με τον εαυτό του γιατί μπορεί να τρώει τα σωθικά του προσπαθώντας να κάνει πράγματα εις βάρος της ίδιας του της φύσης, έχοντας τον ανατροπέα και εκκεντρικό Ουρανό σε πεδίο σκοτεινό, βαθύ και εσωτερικό, όπου βασιλεύει το κρυφό και ο μύχιος φόβος. Έτσι μπορεί να ενεργεί από ατσούμπαλα έως και ανορθόδοξα για τους άλλους προσπαθώντας να διαρρήξει τις κατεστημένες δομές σε τομείς της μαζικής ψυχολογίας, των κοινωνικών πλαισίων και άλλα διεθνιστικά ωραία που ο πολύς ο κόσμος δεν τα καταλαβαίνει και δεν τον ενδιαφέρουν :toung: Α, μπορεί και να δώσει ικανότητες χαλάρωσης όσων βρίσκονται σε πρέσα και τάση σε φιλανθρωπίες :nuts:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
22-05-2008, 11:46 PM #3
Να ρωτήσω εγώ και κάτι πιο σύνθετο για το 12ο?
Εαν κάποιου οι Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Πλούτωνας και Κρόνος (!) είναι στο 12ο μου τι να καταλάβω εγώ???
Σημειώνω ότι ο 12ος μου έχει ακμή στο Ζυγό αλλά πιάνει και αρκετό από Σκορπιό (ο ωροσκόπος μου). Όλοι οι παραπάνω πλανήτες που ανέφερα είναι στο Σκορπιό εκτός του Πλούτωνα.
-
23-05-2008, 07:35 AM #4
-
23-05-2008, 10:13 AM #5
Σωστός ο Μητσάκος...
Να συμπληρώσω ότι η θέση αυτή αν ο Δίας έχει και καλές όψεις μπορεί να δίνει και κάποια τύχη, παράγοντες που μας προφυλάσσουν από κακοτοπιές, κλπ. Μία θεία πρόνοια, που φυλάει τα νώτα μας, ας πούμε... Ακόμα έχουμε γενικότερα μία αισιοδοξία μέσα μας. Δεν εκδηλώνεται πολύ προς τα έξω, όπως, αν ο Δίας ήταν στον 1ο οίκο, αλλά είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε μέσα μας ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά...
-
23-05-2008, 11:33 PM #6
Εννοείς σε συναστρία;
Είδες τι ευγενικά κ διπλωματικά τα λέει ο Zυγούλης σου τελικά;;;
-
24-05-2008, 12:54 AM #7
Για το πόσο διορθώνονται κάποια πράγματα, δεν μπορώ να ξέρω, είναι πολλά αυτά που παίζουν ρόλο :bigsmile:
Από την άλλη, αυτό που εσύ ονομάζεις "πολυ βαρύ κι ασήκωτο φορτίο" έχω κάποια δεδομένα που μου δίνουν τη δυνατότητα να το καταλάβω. Αναφέρεις ότι 5 πλανητικά σώματα δικά του "πέφτουν" πάνω σε έναν οίκο σου, τον 12ο.
Το πιο πιθανό και λογικό είναι να έχει κάμποσα από αυτά σε ένα ζώδιο και να σχηματίζουν σύνοδο/πολυαστρία/γέφυρα όπως λένε αστρολογικά αυτό το σύμπλεγμα. Σχετικά με αυτό, ένα πολύ παραστατικό παράδειγμα που έχω ακούσει είναι το εξής:
φανταστείτε, λέει, να σκέφτεται κάποιος να αγοράσει ένα οικόπεδο και όταν πηγαίνει να το δει και να αποφασίσει παίρνει μαζί του τον πατέρα του, τη μάνα του, τον αδελφό του, τον κουμπάρο του και τον ανιψιό του και να θέλει να ακούσει τη γνώμη τους πριν αποφασίσει. Το πιο λογικό είναι να υπάρχει μια πολυγνωμία και ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής να μην μπορεί να καταλήξει σε μια απόφαση, τουλάχιστον γρήγορα και στηριζόμενος στις γνώμες των συγγενών του.
Αν βάλεις στη θέση του οικοπέδου το ζώδιο ή τον οίκο και στη θέση των συγγενών τους πλανήτες της πολυαστρίας, μπορείς να έχεις το παραστατικό παράδειγμα που λέγαμε.
Έτσι λοιπόν έχουμε ένα πρώτο δεδομένο για το πώς ο Σκορπιός σου (πέρα από το ότι είναι στο ζώδιο Σκορπιός, ό,τι και αν αυτό σημαίνει) έχει ένα ζήτημα που συνίσταται στα θέματα του οίκου σε συνδυασμό με το ζώδιο που βρίσκονται αυτά τα 5 πλανητικά σώματα (εκ των οποίων τα 2 είναι Φώτα).
Αν δεχόμαστε, λοιπόν, ότι έχει κάποιο ζήτημα, μπορούμε κάλλιστα να θεωρήσουμε ότι έχεις και εσύ ένα ζήτημα, αφού όλο αυτό το "πακέτο" συνδέεται με έναν συγκεκριμένο οίκο σου –άρα και τα θέματα που αυτός ο οίκος αντιπροσωπεύει.
Το θέμα βέβαια είναι κάπως πολύπλοκο και σίγουρα είναι πολλά αυτά που έχουν σημασία, πέρα από τα όσα αστρολογικά ή και όχι εμείς κουβεντιάζουμε τώρα.
Για να καταλάβεις, πάντα με τη δική μου αντίληψη και ως τώρα γνώση, ο Ήλιος του μπορεί να είναι "ενοχλητικός" γιατί φωτίζει σημεία που εσύ θεωρείς ότι πρέπει να είναι ή και είναι πολύ προσωπικά και κρυφά.
Η δε Σελήνη του μπορεί να σε "νιώθει" χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις και ανάλογα με τις άλλες όψεις ή να σε προστατεύει ή να αξιοποιεί εις βάρος σου τα αδύνατά σου σημεία.
Ο Πλούτωνάς του μπορεί να υποκινήσει υπόγειες μετασχηματικές διεργασίες σε εσένα, ίσως και με έντονο τρόπο καμιά φορά, ο Κρόνος να απαιτεί μια ορθολογιστική εξήγηση αυτών που συμβαίνουν και ο Ερμής μπορεί να συνεπικουρεί τις ορθολογιστικές απαιτήσεις του Κρόνου και να δίνει τις απαντήσεις που αναζητούνται, αλλά μπορεί και όλα αυτά να είναι πολύ ενοχλητικά για εσένα γιατί απλώς θέλεις να είναι κρυφά και να είσαι διατεθειμένη ακόμα και να παραποιήσεις την αλήθεια προκειμένου να διατηρήσεις τα δεδομένα σου.Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι σύνθετο το ζήτημα και είναι απαραίτητα πολύ περισσότερα στοιχεία.
Πιστεύω ότι με τον καιρό, και αν στην πορεία διατηρήσεις τη δυνατότητα να αναλύεις τη σχέση, ψάχνοντας θα μπορέσεις να κατανοήσεις πολύ περισσότερα από τα ελάχιστα που σου γράφω :bigsmile:Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
25-05-2008, 06:44 PM #8
Tο σχόλιο πήγαινε για την BlackOrWhat κ για τον ωροσκόπο της αλλά δεν έγινε κ τίποτα!!!...
Μητσάκο, ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και την πολύ αναλυτική γραφή σου! Ήσουν κατατοπιστικότατος! Βέβαια, έτσι οπως τα ειδα τα γραφόμενα σου, δεν μου έδωσες να καταλάβω ότι είναι "απάλευτο"(!) το ζήτημα. Τουλάχιστον έτσι οπως το καταλαβα εγώ.
Έτσι λοιπόν έχουμε ένα πρώτο δεδομένο για το πώς ο Σκορπιός σου (πέρα από το ότι είναι στο ζώδιο Σκορπιός, ό,τι και αν αυτό σημαίνει) έχει ένα ζήτημα που συνίσταται στα θέματα του οίκου σε συνδυασμό με το ζώδιο που βρίσκονται αυτά τα 5 πλανητικά σώματα (εκ των οποίων τα 2 είναι Φώτα).
Ο συγκεκριμένος έχει Ήλιο στο Σκορπιο σε σύνοδο με Ερμή, Κρόνο, και Σελήνη πάλι στο Σκορπιό σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα, ο οποίος Πλούτωνας όμως είναι στο Ζυγό. Είναι αυτό που λέμε ασύμβατη σύνοδος?? Και για να ολοκληρωθει το καρέ και ο δικός μου Πλούτωνας (αυτή τη φορά στο Σκορπιό) είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη του και ο Κρόνος μου σε σύνοδο με Ήλιο και Ερμή του.
Όπως βλέπεις, πολύ πράμα και μάλλον δικαίως είχα χάσει τη μπάλα. Είμαι και αρκετά αρχάρια ακόμα...
Να ρωτήσω και κάτι που παρατήρησα μόλις. Ένας Πλούτωνας στο 12ο όπως ο δικός μου και μάλιστα στην πρώτη-πρώτη μοίρα του Σκορπιού είναι αυτό που λέμε "έχεις να παρεις μαθήματα να φάνε κι οι κότες"?!? Θεωρείται κρίσιμη μοίρα? Όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο πιο πολλά βγάζω στη φόρα! :nuts:
-
25-05-2008, 06:51 PM #9
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
14-10-2009, 02:10 PM #10
καλημερα...τι σημαινει οταν ο κυβερνητης του 8ου(αφροδιτη) βρισκεται στον 12ο και ο κυβερνητης του 12ου(ουρανος) στον 8ο?? μπερδεμενη υποθεση???????????
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.