- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 41
Thread: Οψεις και απιστια
-
05-12-2011, 02:03 PM #1
Οψεις και απιστια
Εχω ακουσει οτι το τετραγωνο Αφροδιτης -Ποσειδωνα, το τετραγωνο Αρη-Ποσειδωνα η Αντιθεση Ηλιου-Ποσειδωνα φερνουν απιστια. Ισχυει? Το εχετε παρατηρησει?Επισης για να υπαρχουν τασεις απιστιας σε ενα χαρτη οι οψεις πρεπει να ειναι μονο ασχημες?
-
05-12-2011, 02:28 PM #2
Re: Οψεις και απιστια
Ο Ποσειδώνας είναι ένας πλανήτης που συνδέεται με την αδυναμία μας να βλέπουμε ξεκάθαρα και αντικειμενικά τι συμβαίνει γύρω μας. Τις περισσότερες φορές αυτό σημαίνει ότι εθελοτυφλούμε γιατί θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι ο πλανήτης που φέρνει το γεγονός. Ο πλανήτης απλώς λειτουργεί σαν τον δείκτη ενός ρολογιού που δείχνει την ώρα που είμαστε επιρρεπείς σε κάποιες τάσεις και ενέργειες.
Όμως το θέμα της απιστίας, δεν είναι μια υπόθεση που αρκεί κανείς να την βασίσει σε μεμονωμένες όψεις. Αν μιλάμε για μία απιστία σοβαρού αντίκτυπου, το πιο πιθανό είναι να φαίνεται από κάποιες όψεις στις προόδους και στα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα.
Σχετικά με το αν μπορούμε να το δούμε αυτό σε καλές όψεις ενός ωροσκοπίου, εξαρτάται πως τοποθετείσαι. Από ποια οπτική γωνία το βλέπεις. Αν στον χάρτη του συντρόφου μας είναι φανερή η ενεργοποίηση μιας ευτυχισμένης αισθηματικής προοπτικής και στον δικό μας συμβαίνει το εντελώς αντίθετο, ενώ ταυτόχρονα η πράξη μας λέει ότι η κοινή μας ζωή είναι μία κόλαση, μάλλον δεν το λες επιτυχία.
Έχω δει σε χάρτη διελεύσεις από εκείνες που θεωρούνται «τυχερές» , για την ακρίβεια Δία σύνοδο με γενέθλια Αφροδίτη. Στο προοδευμένο όμως, η Αφροδίτη του ατόμου έκανε τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο και το αποτέλεσμα ήταν να γνωρίσει μια γυναίκα (που αργότερα παντρεύτηκε) και να χωρίσει την ίδια χρονιά από την σύντροφό του. Όμως και πάλι, στον γενέθλιο χάρτη του ατόμου, υπήρχε η γενέθλια προδιάθεση διαζυγίου.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
05-12-2011, 02:57 PM #3
Με προβληματιζεις δηλαδη και ενας χαρτης που δεν εχει τασεις απιστιας... μαλλον αν καποιο ατομο που στον χαρτη του δεν φενεται να εχει τασεις απιστιας με τις καταληλες διελευσεις και οψεις στο προοδευμενο θα μπορουσε να απιστισει..?
-
05-12-2011, 03:05 PM #4
τίποτα, τίποτα, η μόνη γυναίκα που ξέρει που είναι ο άντρας της κάθε βράδυ είναι η χήρα
έπειτα εξαρτάται και το τί ορίζει κανείς ως απιστία.. ανεξάρτητα με τις τάσεις που δίνουν οι όψεις του κάθενός, πιστεύω πως οι πιστοί άνθρωποι χωρίζονται σε 2 κατηγοργίες...
1.αυτούς που δεν έχουν άλλη επιλογή και
2.αυτούς που έχουν χορτάσει αρκετά στη ζωή τους, οπότε είναι απαλλαγμένοι από τα εγωιστικά κίνητρα που τους ωθούν στην ανάγκη να αποδεικνύουν συνεχώς στον εαυτό τους και τους άλλους τις δυνατότητές τους.
(λόγοι επιβεβαίωσης δηλαδή ακόμη και αν δεν το παραδέχονται ποτέ!!!)Last edited by errikaki; 05-12-2011 at 06:20 PM.
καταλαβαίνεις ότι μεγάλωσες όταν κοιμάσαι στον καναπέ και ξυπνάς στον καναπέ...
-
05-12-2011, 03:07 PM #5
Θα μπορούσε να απιστήσει κάθε άτομο που στερείται βασικές χαρές μέσα στη σχέση του, ανεξάρτητα από όψεις και διελεύσεις. Ωστόσο για να μιλήσουμε αστρολογικά, ναι, κάτω από συνθήκες ο καθένας δυνητικά θα μπορούσε να απιστήσει , ακόμα κι αν ο γενέθλιος χάρτης του δείχνει έναν πιστό άνθρωπο.
Στο προηγούμενο παράδειγμα μίλησα για διαζύγιο και όχι μόνο για απιστία. Δηλαδή θα έλεγα ότι ο βαθμός του αντίκτυπου είναι ανάλογος της σοβαρότητας της σχέσης. Μπορεί επίσης ένα άτομο να είναι επιρρεπές στην απιστία αλλά να μην φτάνει σε διαζύγιο.
Σε μια μελέτη ενός Αμερικανού αστρολόγου είχα διαβάσει ότι η Σελήνη στον Καρκίνο, για παράδειγμα, ιδιαίτερα όταν είναι υποστηριγμένη, σπάνια οδηγείται στο διαζύγιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα απιστήσει.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
05-12-2011, 10:03 PM #6
Νομίζω ότι αξίζει στο σημείο αυτό να δούμε και τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στην απιστία. Σημαίνει το να κάνεις σεξ με έναν άλλο σύντροφο? Σημαίνει να ερωτευτείς κάποιον άλλον είτε με σωματική επαφή είτε όχι? Σημαίνει να 'ψάχνεσαι'? Σημαίνει να μιλάς με τις ώρες στο ιντερνετ και να μη δίνεις σημασία στη γυναίκα σου?
Η πρωταρχική έννοια για μένα της απιστίας, σημαίνει απιστία προς τον ίδιο μου τον εαυτό. Δηλαδή είμαι με αυτόν τον άντρα ενώ στην πραγματικότητα γουστάρω το γείτονα.
Απιστώ δηλαδή προς τις πραγματικές μου επιθυμίες- ή δεν τις έχω συνειδητοποιήσει ή τις καλύπτω ή τις μεταλάσσω- και δικαιολογώ με χίλιους δυο τρόπους τη στάση μου (πχ φταίει που δε με νοιάζεται όπως πρώτα κτλ κτλ).
Όσο πιο συνειδητοποιημένοι είμαστε που βαδίζουμε στη ζωή, τόσο πιο ειλικρινείς θα είμαστε αρχικά με τον εαυτό μας -και κατ'επέκταση με το σύντροφό μας- και τόσο πιο σχέσεις εμπιστοσύνης θα έχουμε.
Αστρολογικά μιλώντας αρκετά στοιχεία μπορούν να δώσουν σε έναν χάρτη τέτοιες τάσεις. Σίγουρα ο Ποσειδώνας όπως αναφέρθηκε, ένας Δίας με τη Αφροδίτη που θα σχετιζόταν και μια απληστία και υπερβολή στα αισθηματικά, πολλοί πλανήτες σε 'φλερτατζίδικα' ζώδια, σε Διδύμους, σε Τοξότη κτλ κτλ
Εν δυνάμει, κάθε ζώδιο (και κάθε άνθρωπος συμφωνώ με Κάτια) θα μπορούσε να απιστίσει και καθέ ένα για διαφορετικούς λόγους.
Ένας Ιχθύς θα μπορούσε να 'λυπηθεί' τον πρώην σύντροφο που τον παρακάλεσε και να ξαναβρεθεί μαζί του, ένας Δίδυμος για να αλλάξει παραστάσεις, ένας Υδροχόος 'μα είναι η κολλητή μου, όλα τα μοιραζόμαστε', ένας Λέων για επιβεβαίωση, ένας Αιγόκερως για να πάρει προαγωγή και ούτω καθ'εξής! Κάποιες γενικότητες ήταν αυτές για να χαμογελάσουμε λίγο.Pour les uns, qui voyagent, les étoiles sont des guides
-
06-12-2011, 01:01 AM #7
Είστε φοβερές,ωραίο θεματάκι βρήκατε πάλι!Εγώ λέω να το κάνουμε ανάποδα,αντί να πανικοβαλλομαστε μήπως και...δεν μας λέει καποιος που τον απάτησαν ή απατησε,τι γινόταν με τους χάρτες του?Αυτό θα ταν πιο λογικό νομίζω αντί να υποθέτουμε..καλυτερα και γνωστών μας περιπτώσεις,μην παραγνωριστούμε εντελώς..Κάτια έπρεπε να διδάσκεις εσύ,θα έμεναν οι μαθητές σου με ανοιχτό το στόμα έτσι όπως τα εξηγείς.
Οτι αφήνεις σε αφήνει.
-
06-12-2011, 01:41 AM #8
Και μην παρεξηγηθω,γενικα να δίδασκες,σε σχολειο,σε φροντιστήριο,όπουδήποτε.Το να μεταδίδεις τη γνώση είναι χάρισμα.
Οτι αφήνεις σε αφήνει.
-
06-12-2011, 02:09 AM #9
Μαράκι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν μου πάει όμως η διδασκαλία, ούτε και έχω γίνει ακόμα ο κάτοχος της απόλυτης αλήθειας. Τίποτα καφέδες και να μιλάμε ασύστολα να γουστάρουμε… Μια χαρούλα!
Με την ευκαιρία να συμπληρώσω ότι με μια ματιά που έριξα σε περιστατικά γνωστών μου το απόγευμα, είδα ότι συχνά «παίζει» η όψη προοδευμένου Ήλιου σε τετράγωνο ή αντίθεση με Σελήνη ή το αντίστροφο. Επίσης, ο κυβερνήτης του 7ου σε δύσκολες όψεις στο προοδευμένο ή στο Ηλιακό τόξο. Ο Ουρανός του ηλιακού τόξου σε δύσκολη όψη με γενέθλιο κυβερνήτη 7ου ή πλανητών μέσα στον 7ο και σύνοδο με άξονα 1ου\7ου είναι μια επικίνδυνη όψη για τις σχέσεις. Το ίδιο και ο Κρόνος, αλλά με τον Κρόνο οι καταστάσεις έχουν ένα περιθώριο μεγαλύτερης διαχείρισης και προσωπικών επιλογών αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων.
Ο Ουρανός είναι αρκετά επαναστατικός και ανατρεπτικός και δημιουργεί το αίσθημα της ασφυκτικής πίεσης οδηγώντας το άτομο σε σπασμωδικές κινήσεις, αγνοώντας το κόστος και τις συνέπειες. Είναι ένας πλανήτης που συχνά παρατηρώ σε ανθρώπους που μπαίνουν στην διαδικασία να απιστήσουν, ακόμα και σε κατάσταση απλής διέλευσης από τον χάρτη ενός ατόμου, κατά την περίοδο που έρχεται σε επαφή με φώτα και προσωπικούς πλανήτες. Είναι η βαθειά και αυθόρμητη ανάγκη του ανθρώπου για το συναρπαστικό και περιπετειώδες.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό πάντα με την γενέθλια προδιάθεση και τις τρέχουσες διελεύσεις που το πυροδοτούν.
Οι συνδυασμοί των ενδείξεων μπορεί να είναι ατέλειωτοι και εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ανέφερα αυτό που εγώ έτυχε να συναντήσω αρκετές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
06-12-2011, 03:40 AM #10
Aurelia απιστια για μενα ειναι οσα αναφερεις στην πρωτη παραγραφω....ακομα και ενα απλο παιξιμο με καποιον αγνωστο σε ενα μαγαζι χωρις καν να μηλιστε νομιζω ειναι απιστια σιγουρα οχι σαν την πρωτη που αναφερεις αλλα απο καπου ξεκειναει κανεις δεν εμεινε μονο στο φλερτ...επειδη απλα του αρεσει να φλερταρει καποια στιγμη θα παει κ παρακατω....
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.