- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 15
Thread: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
-
18-02-2005, 04:35 PM #1
Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Το Ba Gua ή πιο απλά Gua, είναι ο τρόπος που διοχετεύεται η ενέργεια στον χώρο. Αν και είναι οκτάγωνο, πολλοί το παραλληλίζουν με το μαγικό τετράγωνο του Πυθαγόρα, και με την αριθμοσοφία των Πυθαγορείων. Κι αυτό, γιατί σήμερα, συχνά το σχεδιάζουν με τη μορφή του τετραγώνου. Σαν τετράγωνο χωρίζεται σε οκτώ τετράγωνα γύρω-γύρω με ένα ένατο στο κέντρο. Στο οκτάγωνο που έχουμε στο σχήμα μας, υπάρχει η ένωση του Γιανγκ με το Γιν, ενώ κατά τους Πυθαγορείους, ήταν το Λάβδωμα.
Το Gua είναι το εργαλείο του Φενγκ Σούι, ένα οκτάγωνο που περικλείει πολλές έννοιες και συμβουλές για καλύτερη διαβίωση, καλύτερο τρόπο ζωής, καλύτερες συνήθειες. Η ισορροπία του Γιν και του Γιανγκ, δηλαδή του αρνητικού και του θετικού, που είναι η φιλοσοφία της ένωσης των αντιθέτων, φαίνεται μέσα από το οκτάγωνο.
Κάθε ένας από εμάς, έχει ένα αριθμό, σύμφωνα με τη γέννησή του κι ο αριθμός αυτός είναι ο προσωπικός αριθμός που δείχνει την εποχή, το στοιχείο, το χρώμα, ακόμη και την κατεύθυνση στα σημεία του ορίζοντα που μας ταιριάζει.
Ας δοκιμάσουμε να βρούμε τον προσωπικό μας Gua, για να βρούμε τι μας αντιπροσωπεύει με αυτό το σύστημα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για γεννήσεις από 1/1 ως 3/2, να υπολογιστεί το προηγούμενο έτος (για παράδειγμα, αν έχουμε γεννηθεί στις 10 Ιανουαρίου 1970, να υπολογίσουμε πως γεννηθήκαμε στο έτος 1969). Επίσης, για παιδιά γεννημένα μετά το 2000, τα αγόρια, αντικαθιστούν τον αριθμό 10 με το 9 και τα κορίτσια, τον αριθμό 5 με το 6
ΑΝΔΡΕΣ
Αν γεννηθήκατε, για παράδειγμα το έτος 1974, προσθέτετε τα δύο τελευταία ψηφία. Μετά, αφαιρείτε από το 10.
7+4=11, μετά 1+1=2, στη συνέχεια 10-2=8 Το προσωπικό σας Gua είναι 8.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αν γεννηθήκατε, για παράδειγμα το έτος 1974. Προσθέτετε τα δύο τελευταία ψηφία. Μετά, προσθέτετε στο αποτέλεσμα το 5.
7+4=11, μετά 1+1=2, στη συνέχεια 2+5=7. Το προσωπικό σας Gua, είναι 7.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Gua 5 δεν χρησιμοποιείται. Οι γυναίκες το αντικαθιστούν με το 8 και οι άνδρες με το 2.
Εάν ο αριθμός Gua σας είναι 1.3.4 ή 9, ανήκετε στα ανατολικά σπίτια.
Εάν ο αριθμός Gua σας είναι 2.6.7 ή 8 ανήκετε στα δυτικά σπίτια.
Το Gua σας θα βοηθήσει να καθορίσει τον τύπο ενέργειάς σας και να σας πει τις κατευθύνσεις που είναι ευνοϊκές σε σας. Υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων: εκείνοι από τα ανατολικά σπίτια και εκείνοι από τα δυτικά σπίτια. Οι άνθρωποι από την ίδια ομάδα είναι συμβατότεροι. Είναι ευκολότερο για εκείνους να επιλέξουν ένα σπίτι ή τη θέση του κρεβατιού τους, επειδή έχουν τις ίδιες καλές ή κακές κατευθύνσεις.
Τα χρωματισμένα μέρη δείχνουν τις κατευθύνσεις που είναι ευνοϊκές για σας.
Τα διαφορετικά χρώματα παρουσιάζουν τη σειρά: το σκοτεινότερο είναι το καλύτερο.
Ανατολικά σπίτια
• Το Gua σας είναι 1. Αντιπροσωπεύει το Βορρά.
• Το στοιχείο σας είναι νερό.
• Η εποχή σας είναι χειμώνας.
• Το χρώμα σας είναι μαύρο ή μπλε
• Ο χαρακτήρας σας: μπορείτε να πάτε οπουδήποτε με αξιοπρέπεια.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Νοτιοδυτικό σημείο.
• Το Gua σας είναι 3. Αντιπροσωπεύει την ανατολή.
• Το στοιχείο σας είναι το ξύλο.
• Η εποχή σας είναι άνοιξη.
• Το χρώμα σας είναι βαθύ πράσινο.
• Ο χαρακτήρας σας: Είστε ισχυροί και ευθείς.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Δύση.
• Το Gua σας είναι 4. Αντιπροσωπεύει το νοτιοανατολικό σημείο.
• Το στοιχείο σας είναι το ξύλο.
• Η εποχή σας είναι άνοιξη.
• Το χρώμα σας είναι ανοικτό πράσινο.
• Ο χαρακτήρας σας: Είστε ευλύγιστοι και αποφεύγετε τις συγκρούσεις.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Βορειοανατολικά.
• Το Gua σας είναι 9. Αντιπροσωπεύει το νότο.
• Το στοιχείο σας είναι φωτιά.
• Η εποχή σας είναι καλοκαίρι.
• Το χρώμα σας είναι κόκκινο.
• Ο χαρακτήρας σας: Είστε άγριοι και όλα τα καίτε.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Βορειοδυτικά.
Δυτικά σπίτια
• Το Gua σας είναι 2. Αντιπροσωπεύει το νοτιοδυτικό σημείο.
• Το στοιχείο σας είναι γη.
• Η εποχή σας είναι η αρχή του φθινοπώρου.
• Το χρώμα σας είναι κίτρινο και ώχρα.
• Ο χαρακτήρας σας: Είστε μαλακοί και τρυφεροί.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Ο Βορράς
• Το Gua σας είναι 6. Αντιπροσωπεύει τα βορειοδυτικά.
• Το στοιχείο σας είναι μέταλλο.
• Η εποχή σας είναι φθινόπωρο.
• Τα χρώματά σας είναι άσπρα και μεταλλικά χρώματα.
• Ο χαρακτήρας σας: Είστε ισχυροί και ισορροπημένοι.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Νότος.
• Το Gua σας είναι 7. Αντιπροσωπεύει τη δύση.
• Το στοιχείο σας είναι μέταλλο.
• Η εποχή σας είναι φθινόπωρο.
• Τα χρώματά σας είναι άσπρα και μεταλλικά χρώματα.
• Ο χαρακτήρας σας: Δεν εκφράζετε τα συναισθήματά σας εύκολα.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Ανατολή.
• Το Gua σας είναι 8. Αντιπροσωπεύει τα βορειοανατολικά.
• Το στοιχείο σας είναι γη.
• Η εποχή σας είναι το τέλος του χειμώνα.
• Τα χρώματά σας είναι κίτρινα και ώχρα.
• Ο χαρακτήρας σας: Συμπαθείτε τον διαλογισμό.
• Κατεύθυνση που αποφεύγετε: Νοτιοανατολικό σημείο.
19-02-2005, 09:03 PM #2Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
:thumbsup: Πολύ καλό το άρθρο Λίλιαν!!
Συμφωνα με τα παραπάνω έχουμε και λέμε...
7+7=14, 1+4=5, 5+5=10 επομένως Το Gua μου ειναι το 1
Δηλαδή εγω είμαι στα ανατολικά προάστια... ολα καλά όσα λέει, αλλά με τον χειμώνα δεν τα πάω καλά είμαι παιδί της Άνοιξης!! Επίσης, επειδή έχω εναν μικρό πρόβλημα με τον προσανατολισμό το Νοτιοδυτικό σημείο δεν ξέρω αν το αποφεύγω...! :blink:
15-11-2005, 09:29 PM #3Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Πολύ ωραίο άρθρο. Σύμφωνα λοιπόν με τις πράξεις μου...κατέληξα στα εξής αποτελέσματα...:nuts: ...είμαι γεννημένη το 1984...8+4=12, 2+1=3, 3+5=8. Άρα το Ba Gua μου είναι ο αριθμός 8. Ανήκω στα δυτικά σπίτια...και ευτυχώς που η εποχή μου είναι στον χειμώνα...πέσατε μέσα!Βέβαια όσον αφορά τον προσανατολισμό μου....μάλλον θα τα βρω σκούρα...γιατί είναι το μόνιμο πρόβλημα μου!!!! Μήπως να εξοπλιστώ με μια πυξίδα έτσι ώστε να ξέρω το βορειοανατολικό μου σημείο και να αποφεύγω το νοτιοανατολικό???
15-11-2005, 11:04 PM #4Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
:amazed: Εμένα πάντως δεν με βρίσκει σύμφωνη.Το προσωπικό μου gua βγήκε το 1 και απεναντίας θεωρώ το καλοκαιράκι εποχή μου.Θέλω ζέστη, ζέστη, ζέστη!
18-03-2006, 12:40 AM #5Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Αγαπητή Λίλιαν, εδώ έχω ένα μικρό προβληματάκι. Ο δικός μου αριθμός είναι το 7 που σημαίνει ότι ανήκω στους δυτικούς τύπους ενώ η κόρη μου έχει προσωπικό αριθμό το 4 που την τοποθετεί στους ανατολικούς. Και στη δική μας περίπτωση ισχύουν τα περισσότερα απ' όσα περιγράφεις. Τι γίνεται όμως όταν μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο; Είναι μικρή και αρνείται να πάει στο δικό της δωμάτιο.
18-03-2006, 01:50 AM #6Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Καλή μου φίλη
Σιγά-σιγά θα αποκολληθεί από εσάς. Με υπομονή και ίσως ένα δέλεαρ που την τραβήξει στο νέο χώρο σας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
18-03-2006, 10:37 AM #7Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Τόσο όσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου κα.Σίμου,έχουμε Gua στο 8.Πράγματι στο ΒΑ σημείο της οικείας μας βρισκόμαστε σε διανοητική εγρήγορση,είτε μέσω του διαλογισμού είτε μέσω της μελέτης και,για του λόγου το αληθές,να παρατηρήσω ότι στο ΝΑ αντίστοιχο σημείο,είχα ένα σοβαρότατο ατύχημα.
Ωστόσο,μήπως θα έπρεπε αντί να αποφεύγουμε τις αντίθετες κατευθύνσεις,να τις προσεγγίζουμε με μεγάλη προσοχή ,ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε εν τέλει ισόρροπα στον οποιοδήποτε χώρο μας;
18-03-2006, 09:29 PM #8Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Πράγματι πρέπει να συμφιλιωνόμαστε με ό,τι μας περιβάλλει. Αυτό που δεν αλλάζει, μπορεί να το προσεγγίσουμε πιο φιλικά και προσεκτικά. Είναι μέρος της εκπαίδευσης της ψυχής.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
11-05-2006, 06:07 PM #9Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το άρθρο σας ήταν καταπληκτικό. Ανυπομονούμε και για άλλα άρθρα σχετικά με το Feng Shui!!!!!
Βλέπεις πράγματα και λες "Γιατί". Ονειρύομαι πράγματα που ποτέ δεν υπήρξαν και λέω "Γιατί όχι"
Τζωρτζ Μερναρντ Σο
24-05-2006, 03:21 PM #10Re: Ο αριθμός της τύχης Ba Gua
Κυρία Σίμου Καλημέρα,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που εγώ έχω Gua 7 ο
συζηγός μου Gua 9.Πωσ συνδιάζονται όσον αφορά το χώρο που μένουμε?
Ευχαριστώ
Εύα
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμισηads from google Χορηγόςgoogle ads
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.