- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 7 of 7
Thread: Αστρολογικές ερμηνείες!
-
24-04-2009, 07:05 PM #1
Αστρολογικές ερμηνείες!
Με την γενεθλια Αφροδίτη και Ερμή στον Υδροχόο καθώς και μ' ένα διελαύνοντα Ουρανό πάνω από το ζώδιο μου, ε νομίζω πως θα 'σκάσω' αν δεν το πω! :bigsmile:
Με την αστρολογία ασχολούμαι μόλις 1-1,5 χρόνο και καθώς διαβάζω και μαθαίνω νέα πράγματα, ένα από αυτά που με προβληματίζουν είναι και οι παγιωμένες αστρολογικές ερμηνείες (δεν αναφέρομαι στο αγαπημένο μας site του myhoroscope που είναι από τα πιο επιστημονικά και φιλελεύθερα site αλλά γενικά).
Στο λίγο καιρό που ασχολούμαι, βλέπω να επαληθεύονται πολλά απ' αυτά που μελετώ αλλά πολλές φορές δεν πολυσυμφωνώ με τις στενές ερμηνείες κάποιων
Διαβάζω για χαρακτηριστικά-τάσεις ζωδίων, πλανητών, για αρμονικές-δυσαρμονικές όψεις, για προβλέψεις κλπ...αλλά πολλές φορές κάτι δεν μου κάθεται καλά στην ερμηνεία τους.
Και ναι, από τη μια είναι έτσι όπως τα διαβάζω αλλά από την άλλη μου έρχονται κατά καιρούς εκλάμψεις που το ίδιο πράγμα να το βλέπω από πολλές διαφορετικές γωνίες και οπτικές και να το ερμηνεύω με τελείως διαφορετικό τρόπο! Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι για να δει κανείς το ίδιο πράγμα ή γεγονός!!!
Δηλ. ''τρελαίνομαι'' όταν διαβάζω π.χ. ότι ένα συγκεκριμένο ζωδιακό χαρακτηριστικό είναι καλό ή κακό, μια συγκεκριμένη όψη είναι αρμονική ή δυσαρμονική ή ειδικότερα στις προβλέψεις ο χαρακτηρισμός γίνεται ακόμα πιο εύκολα και μάλιστα δίνονται έτοιμες λύσεις από πριν κλπ...
Δηλ. πότε ένα πράγμα είναι καλό ή κακό?
Και γιατί μια όψη να χαρακτηρίζεται δυσαρμονική και γιατί όχι το αντίθετο?
Γιατί να δράσω με το συγκεκριμένο τρόπο κι όχι μ' άλλον ή γιατί αυτο το αστρολογικό γεγονός να σημαίνει αυτό κι όχι χίλια-δυο άλλα πράγματα κλπ...
Μέχρι ενός σημείου χρειάζονται πιστεύω κάποια γενικά στάνταρ και μια τυπική βάση για να ξεκινήσει ο αρχάριος ερευνητής, χρειάζεται να ακούσει τις απόψεις, τις παρατηρήσεις και τις ερμηνείες των παλαιοτέρων και των αστρολόγων φυσικά. Από ένα σημείο και μετά, όμως, πιστεύω ότι ο καθένας μας αφού θα έχει μια ανάλογη προσωπική παρατήρηση, γνώση και εμπειρία θα πρέπει να αρχιζει να ερμηνεύει τα αστρολογικά δρώμενα με τη δική του κρίση και να σπάσει τα στενά περιθώρια και τους περιορισμούς των κλασσικών καλουπιών και παγιωμένων αντιλήψεων!
Ελπίζω να έγινα κατανοητός!
Δεν ξέρω ποιές είναι οι δικές σας απόψεις κι ειδικά των παλαιοτέρων!
Φιλικά,
zoze :bigsmile:
-
24-04-2009, 09:24 PM #2
Re: Αστρολογικές ερμηνείες!
Καλησπέρα
θα βοηθούσε πολύ να μας έδινες ένα παράδειγμα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι θέλεις να πεις. με δεδομένη την φύση των πλανητών και των ζωδίων πώς μια όψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους? αφού απο την φύση τους και την όψη την χαρακτηριζεις αρμονική ή δυσαρμονική. εκείνο που θα ήθελα προσωπικά να παρατηρήσω απο τα λίγα που έχω διαβάσει σε διάφορα σαιτ είναι οτι τις περισσότερες φορές δεν δίνουν ολοκληρωμένες τις ερμηνείες. δηλ. τονίζουν κάποια χαρακτηριστικά μιας όψης ή την βλέπουν απο μια σκοπιά. αυτό ναι. έχω παρατηρήσει οτι διαφορετικά βλέπουν μια όψη όταν η ανάλυση του ωροσκοπίου είναι καρμική, ψυχολογική, πιο παραδοσιακή (εκεί είναι αυστηροί!) κλπ. το ίδιο ωροσκόπιο έχει και εγώ δεν ξέρω πόσες αναλύσεις.
-
24-04-2009, 10:06 PM #3
οκ θα αναφερω κάποια παραδείγματα για να γινω πιο κατανοητός:
- Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που λες όταν μαθαίνεις ότι ο Κρόνος θα σε επηρεάσει στο μέλλον?
Εγώ, τουλάχιστον πριν βρω μια πιο ολοκληρωμένη, ολιστική και φιλοσοφική προσέγγιση στο myhoroscope, θα έλεγα βαριανασαίνοντας: 'Ωχ πάλι αυτός'!!! Φτου!!!
Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα, αν είναι κάποιος φοιτητής και θέλει να στρωθεί και να διαβάσει για να πάρει το πτυχίο του τότε ο Κρόνος είναι καλός ή κακός?
Αν μια σχέση δεν τραβάει άλλο κι ο Κρόνος βάζει το χεράκι του ώστε να την αποτελειώσουμε, τότε είναι καλός ή κακός?
-Ποιά είναι τα πρώτα πράγματα που διαβάζεις ή ακούς στην tv όταν ο Ποσειδώνας πρόκειται να κάνει μια όψη?
''Προσοχή στις ψευδαισθήσεις, στις απάτες, μη ξεγελαστείτε, ουτοπικές διαθέσεις, προσοχή στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά''
Τι κλισέ! Τι βαρετό! Επίσης ειδικά στον Ποσειδώνα τονίζονται ιδιαίτερα τα αρνητικά χαρακτηριστικά του, λες και δεν μπορεί κανείς να τον δει μ' αυτή τη ματιά:
''Eπιτέλους ο Ποσειδώνας, μπας και μαλακώσουν λίγο οι ψυχές των ανθρώπων! Μπας και μπει λίγη αγάπη, λίγο μυστικιστικό συναίσθημα ενότητας στη ζωή μας, λίγη μουσική, λίγη φευγάτη διάθεση από την μουντότητα και την πεζότητα της καθημερινότητας κλπ..''
Τώρα ανέφερα κάποια πολύ απλά παραδείγματα για να γίνω κατανοητός!
Επίσης, για τις όψεις που ανέφερες, αρμονικές ή δυσαρμονικές, μου άρεσε που διάβασα ας πούμε (δεν θυμάμαι ποιό άρθρο ήταν) ότι οι λεγόμενες 'δυσαρμονικές' δεν είναι απαραίτητα αρνητικές αλλά ότι χωρίς αυτές μάλιστα υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταφέρει ένα άτομο να ζοριστεί για να αναπτυχθεί κατάλληλα!
Προσωπικά και φιλοσοφικά, μου αρέσει να αντιλαμβάνομαι την αλήθεια όχι ως άσπρο-μαύρο αλλά ως μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων ή αν θέλεις αλλιώς δεν μου αρέσει να βάζω χαρακτηρισμούς και ετικέτες στα πράγματα αλλά να τα αφήνω ασαφή, ακαθόριστα και ευματάβλητα όπως το νερό που παίρνει αναλόγως το σχήμα και τη μορφή του δοχείου που του βάζεις!
-
24-04-2009, 10:39 PM #4
Δεν ξέρω αν έχει πέσει στη μελέτη σας αυτό το απλό άρθρο
ΤΙ ΕΙΝΑΙ η Αστρολογία;
μετά ίσως αυτό
Αστρολογία - Επιστήμη ή μέθοδος πρόβλεψης;
και στη συνέχεια οι συζητήσεις που αναφέρονται στη σελίδα εδώ
Εισαγωγή στην Αστρολογία.
Από αυτά θα καταλάβετε ότι η Αστρολογία δεν είναι ντετερμενιστική (όπως η μαντεία) αλλά εξετάζει και μελετάει τάσεις του εαυτού μας και του περιβάλλοντος τις οποίες, γνωρίζοντας ή όχι, μπορούμε να ακολουθήσουμε ή να αποφύγουμε.
Ένας Ποσειδώνας στον 1° π.χ. δηλώνει ταλέντο στον κινηματογράφο αλλά και επιρροή στα ναρκωτικά. Εάν κάποιος που τον έχει εκεί γίνει σκηνοθέτης, θα έχει μία καλύτερη πορεία από έναν σκηνοθέτη με Ποσειδώνα στον 8 ή από έναν που τον έχει στον 1° αλλά βαλλόμενο. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να το έχει μάθει//αποφασίσει μέσω της Αστρολογίας, αλλά να έχει διαπιστώσει την κλίση του μόνος, εν καιρώ. Αντίθετα, ο Ποσειδώνας στον 8 μπορεί να αποφάσισε αυτή την εργασία λόγω π.χ. οικογενειακού περιβάλλοντος (γονείς να εργάζονται στο θέαμα) και κάποιου Λέοντα (επιθυμία να μας θαυμάζουν) ή ¶ρη (επιθυμία να ηγούμαστε) όμως η σκηνοθεσία να μην ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος κλάδος για αυτόν.
Όμοια, εάν ο πρώτος πέσει στα ναρκωτικά ή όχι δεν είναι αποκλειστικά θέμα ωροσκοπίου. Δεν είναι όλοι οι ναρκομανείς με Ποσειδώνα στον 1, και όσοι έχουν Ποσειδώνα στον 1 δεν είναι όλοι ναρκομανείς. Μπορούμε να προβλέψουμε την τάση προς τα ναρκωτικά μέσω του χάρτη, όχι όμως και να προδικάσουμε το αποτέλεσμα. Αντίθετα, γνωρίζοντας μπορούμε να το αποφύγουμε πιο αποτελεσματικά. Όχι όμως σε κάθε περίπτωση.
Βάσει αυτών πιστεύω να έδωσα μια μικρή βοήθεια στο γιατί οι αστρολογικές τάσεις και προβλέψεις δεν επαληθεύονται πάντα. Όσο για τις όψεις θέσεις κλπ. διαφωνώ με τον διαχωρισμό τους σε καλές και κακές, εύκολες και δύσκολες. Θα προτιμούσα το ευμενείς και προκλητικές (favourable and challenging). ¶λλωστε, αυτές από μόνες τους δεν κάνουν τίποτα. Περιμένουν πρώτα την δική μας δράση, για να εκφράσουν επάνω της την δυναμική τους....
. Mind over matter.
.
.
> >
-
24-04-2009, 11:22 PM #5
Σ' ευχαριστώ και για τη απάντησή σου και για τους συνδέσμους που μου υπέδειξες!
Τους ξαναέριξα μια ματιά για να μπω στο πνεύμα σου!
Συμφωνώ και με τους αρθρογράφους και με αυτά που λες! Στην ίδια συχνότητα δονούμε!
Αλλά η αλήθεια είναι τόσο μεγάλη που περιλαμβάνει και τα αντίθετα μέσα της!
Έτσι αγαπάω και μελετάω την αστρολογία, και ξαναλέω ότι για μένα τουλάχιστον λειτουργεί, αλλά σέβομαι κι αγαπάω ακόμα κι αυτούς που κατά καιρούς μπαίνουν στις συζητήσεις και υπερασπίζονται την ελεύθερη βούληση!
Και ξαναλέω ότι η αλήθεια είναι τόσο μεγάλη που προσωπικά διστάζω (μάλλον φταίει ο ωροσκόπος μου κι άλλοι 3-4 πλανήτες στο Ζυγό) να πω ότι αυτό είναι σωστό ή το άλλο λάθος κλπ κι έτσι προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα με όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές και να εντάξω μέσα μου όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές προσεγγίσεις για να μη καταντώ φανατικός και κολλημένος!
Απλά δεν μου αρέσουν τα στερεότυπα, τα κλισέ , οι αποκλειστικές ερμηνείς που συνήθως γράφονται στα περιοδικά, εφημερίδες ή ακούγονται στην tv κλπ...κι εκεί ήταν η αρχική μου ένσταση κι όχι στην ουσία της αστρολογίας που σαφώς είναι ένα εργαλείο αυτογνωσίας και κατανόησης του εαυτού μας και των άλλων και που δίνει πολλές σημαντικές απαντήσεις σε πολλά ''γιατί '' κι υπαρξιακές ερωτήσεις.
-
25-04-2009, 01:10 AM #6
Αγαπητε Γιωργο ( χρονια πολλα καταρχην )νομιζω πως δικαιολογημενα δεν σου αρεσουν τα στερεοτυπα κ τα κλισε,που γραφονται,πρεπει ομως ολοι να κατανοησουμε για αρχη, πως οι προβλεψεις( που για εμενα δεν θα επρεπε καν να λεγονται ετσι) ειναι οντως γενικες κ αφορουν το ηλιακο ζωδιο κ τιποτα αλλο, οποιος θελει προβλεψη επι του χαρτη του πηγαινει σε επαγγελματια κ ενα δευτερο πως δεν ειναι δυνατον μεσα απο τις εφημεριδες, τα περιοδικα κ την τηλεοραση να διδαχτει καποιος αστρολογια.
Ενα αλλο που θελω να σου τονισω ειναι οτι εξαιτιας της υπερβολικης εκθεσης της αστρολογιας κυριως μεσα απ την τηλεοραση,υπηρξαν κ ανθρωποι που την πηραν στα σοβαρα κ αυτην κ τους αστρολογους( καποιους τουλαχιστον)κ αυτο γιατι καποιοι στην προσπαθεια τους να την υποβιβασουν κ να την εξευτελισουν.καταφεραν ακριβως το αντιθετο.
Δεν παει πολυ καιρος που ακουσαμε για τον περιβοητο αστερισμο της μπανανας κ την συνδεση του -αν θυμαμαι καλα- με τον Κριο,ουτε οι πολεμιοι της αστρολογιας δεν πειστηκαν τοτε.
Τωρα για το παραδειγμα που αναφερεις περι Κρονου,περιμενεις να μαθεις απο τις φυλλαδες κ την τηλεοραση αν ειναι καλος για να παρει το πτυχιο του ο καθε φοιτητης?
Αυτο που θελω να πω ειναι πως οποιος ασχολειται σοβαρα με την αστρολογια κ πραγματικα την βλεπει ως μεσο η απαραιτητο εργαλειο αυτογνωσιας αγοραζει βιβλια, επιλεγει τα σωστα περιοδικα,μπαινει σε ιστοσελιδες σοβαρες,συμμετεχει σε φορουμς κ κανει μαθηματα, με αποτελεσμα να ειναι σε θεση να αναγνωριζει αν ο Κρονος μπορει να βοηθησει να παρει το πτυχιο του η οχι.
για τις αποκλειστικες ερμηνειες που αναφερεις σου τονιζω οτι οι εννοιες βασιζονται σε λεξεις κλειδια κ ειτε το θελουμε ειτε οχι καποιες ειναι κλισε,για παραδειγμα στον Κρονο δεν θα βαζαμε ποτε την λεξη επιπολαιος,απο εκει κ περα οι συνδυασμοι πολλοι,ηδη ο Γιαννης σου ανεφερε κατι σε σχεση με τον Ποσειδωνα,μονο που για να κατανοησει κανεις τους συνδυασμους που του δινονται η ακομη κ να τους βγαλει μονος του θα πρεπει να γνωριζει τα βασικα.
Σε ενα αλλο που εστιασες ειναι οι αρμονικες κ δυσαρμονικες οψεις,πως να το κανουμε βρε Γιωργο αυτες ειναι οι τασεις των οψεων καποιες να ειναι ευκολες κ καποιες αλλες δυσκολοτερες,ας μην μενουμε στην επιφανεια κ ας μην παιζουμε με τις λεξεις για το αν η συνοδος του Ηλιου με τον Πλουτωνα ειναι αρνητικη η θετικη κ ας ψαξουμε καλυτερα να βρουμε πως κ που μπορει η δυναμικη της οψης να διοχετευθει με τον καλυτερο δυνατο τροπο.
Αυτο για εμενα ειναι η αστρολογια,το πως δηλ.θα αξιοποιησουμε τα εφοδια με τα οποια εχουμε ερθει σ αυτην την ζωη διοχετευοντας την ενεργεια μας στις σωστες κατευθυνσεις κ τοτε σιγα σιγα θα ερθει κ η αυτογνωσια.
Κλεινοντας θελω να πω οτι οι ευκολες οψεις ειναι υπερτιμημενες κ σε οποιο γενεθλιο η συναστρια τις εχω δει να υπερτερουν ειδα ελαχιστο η κανενα βαθμο εξελιξης ενω αντιθετως ανθρωποι κ σχεσεις με ασχημες,αρνητικες, η δυσαμονικες οψεις εξελιχθηκαν σημαντικα.
-
25-04-2009, 01:33 PM #7
Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.