- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 12
-
06-04-2013, 02:07 PM #1
Ζωή εν Λευκώ στο Τρίγωνο του Νερού
Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια είναι το «εν Λευκώ» σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και ερμηνεία Νατάσσας Μποφίλιου. Από το πρώτο άκουσμα, οι στίχοι του μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και μετά από αρκετά ακούσματα είδα να περιγράφεται σ’ αυτούς η ψυχοσύνθεση των ζωδίων του Νερού.
Ακολουθεί συζήτηση επί του άρθρου: Ζωή εν Λευκώ στο Τρίγωνο του Νερού
-
08-04-2013, 03:44 AM #2
Re: Ζωή εν Λευκώ στο Τρίγωνο του Νερού
Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή θέματος, αλλά και έμπνευση... Μπράβο, Δημήτρη, καταπληκτική δουλειά!
ΥΓ: Τα ζώδια του Νερού τα συμπαθώ ιδιαίτερα...
-
08-04-2013, 03:19 PM #3
Ευχαριστώ Λεμονιά. Οι ενδιαφέρουσες εμπνεύσεις και επιλογές εξαρτιόνται κυρίως από τα αντιστοίχως ενδιαφέροντα ερεθίσματα που δεχόμαστε. Χρειάζεται όλοι μας να φροντίζουμε να δεχόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ερεθίσματα, για να μη κολλάμε στα τετριμμένα, σε όλα τα επίπεδα.
ΥΓ. Αν θυμάμαι καλά, εσύ πρέπει να βάλεις λίγη Φωτιά και Αέρα στη ζωή σου, έστω κι αν σου φαίνονται άβολα και ξένα.
-
09-04-2013, 12:06 AM #4
Υπεροχο αρθρο..το Λευκο τοσο απολυτο οσο το μαυρο..τοσο περιπλοκο οσο ολα τα χρωματα μαζι..!!!
-
09-04-2013, 03:01 AM #5
Δίκιο έχεις, Δημήτρη! Απορώ που το θυμάσαι... Προσπαθώ, πάντως, να ενσωματώνω και αυτά τα στοιχεία στη ζωή μου, παρόλο που αρκετές φορές με ξενίζουν ύστερα από καιρό. Χαίρομαι, ωστόσο, που υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι κοντά μου, για να με "τραβάν" σε περίπτωση που κινδυνεύω να "πνιγώ" στη ρουτίνα και τη συνήθεια.
-
09-04-2013, 11:32 AM #6
Ευχαριστώ Ιόλη. Λευκή επιφάνεια είναι αυτή που αντανακλά όλες τις αποχρώσεις του ορατού φάσματος, χωρίς να απορροφά καμία. Άχρωμη η ίδια αλλά και γεμάτη δυνατότητες που περιμένουν να εκδηλωθούν.
Λεμονιά, μην υποτιμάς τη μνήμη ενός Σκορπιού.
-
09-04-2013, 03:13 PM #7
Πολύ ωραίο και πρωτότυπο άρθρο, εμπνευσμένο απο ένα τραγούδι! Με εντυπωσιάσατε με τους συσχετισμούς των ζωδίων με τους στίχους, ( δεν θα πήγαινε το μυαλό μου εμένα ποτέ, θέλει πολύ φαντασία, μήπως είστε Ιχθύς? ) αλλά και με την ξεχωριστή ανάλυση των ζωδίων του νερού, απο μια άλλη οπτική, συγχαρητήρια!!
-
10-04-2013, 03:50 PM #8
Ευχαριστώ Mandalena. Δεν ξέρω αν είναι θέμα φαντασίας. Μάλλον έχει να κάνει με το πως αποκωδικοποιούμε τα μηνύματα που δεχόμαστε. Ο καθένας μας έχει τους δικούς του κώδικες για να βλέπει τον κόσμο και ο ζωδιακός κύκλος είναι μια τέτοια κωδικοποίηση της πορείας μας πάνω στη γη.
Δεν είμαι Ιχθείς αλλά Σκορπιός. Η σταθερότητα δεν ταιριάζει στο Νερό που μπορεί να λιμνάσει και να γίνει επικίνδυνο έλος. Αλλά έτσι δύνεται η δυνατότητα της επέκτασης σε βάθος σε όσους δεν θέλουν να εξαφανιστούν μέσα στον ωκεανό.
-
11-04-2013, 07:12 PM #9
Πολύ σωστά, είναι πως το βλέπει ο καθένας για να το πω πιο απλά.
" Ο καθένας μας έχει τους δικούς του κώδικες για να βλέπει τον κόσμο και ο ζωδιακός κύκλος είναι μια τέτοια κωδικοποίηση της πορείας μας πάνω στη γη."
Αρα η πορεία μας πάνω στην γή, είναι κατά κάποιο τρόπο προδιαγεγραμμένη? Σε ποιό βαθμό άραγε μπορούμε να επέμβουμε, είναι μια μεγάλη μου απορία και θα ήθελα την άποψη σας.
-
12-04-2013, 11:26 AM #10
Καλημέρα Mandalena
Δεν μίλησα για προδιαγεγραμμένη πορεία και σίγουρα πιστεύω στη δυνατότητα επέμβασης του ανθρώπου. Όλοι ερχόμαστε στον κόσμο μια συγκεκριμένη στιγμή που απεικονίζεται στο γενέθλιο χάρτη μας. Αυτός ο χάρτης συχνά αναφέρεται σαν τη «γενέθλια υπόσχεση». Το κατά πόσο θα υλοποιήσουμε αυτήν την υπόσχεση ή θα παραμείνει σε λανθάνουσα κατάσταση είναι δικό μας θέμα. Ο γενέθλιος χάρτης μάς δίνει δυνατότητες, όχι όμως και εγγυήσεις για το τι θα καταφέρουμε.
Η αναφορά μου σε κωδικοποίηση της πορείας μας πάνω στη γη, έχει να κάνει με την ίδια τη φύση του ζωδιακού κύκλου που έχει νόημα μόνο από τη γεωκεντρική αντίληψη του σύμπαντος και τα σημεία καμπής του (οι «τροπές» του) καθορίζονται από την φαινόμενη πορεία του Ήλιου γύρω από τη γη. Το όλο σύστημα της αστρολογίας λοιπόν, αφορά την εμπειρία του ανθρώπου πάνω στη γη και την κυκλική ή σπειροειδή πορεία της ζωής του σε συντονισμό με τους κυκλικούς ρυθμούς της φύσης και των αστεριών.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.