s
Ωροσκόπιο Ελλάδας - Όψεις που δέχεται κατά την κρίση - Page 9
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 9 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 LastLast
Results 81 to 90 of 118

Re: Ωροσκόπιο Ελλάδας - Όψεις που δέχεται κατά την κρίση

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Πέρυσι, αυτήν την περίοδο αν δεν κάνω λάθος, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για τη δημιουργία συλλόγου που θα εκπροσωπούσε τους Έλληνες αστρολόγους. Εξαρχής κάποιοι από εμάς είχαν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την ευόδωση του εγχειρήματος, παρά την αρχικά μεγάλη αισιοδοξία που είχαν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή.

Η βάση των επιφυλάξεων βρισκόταν στην εξής υπόθεση:
    Αν το επίπεδο της αστρολογίας στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο, δεν μπορούν να είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που την εκπροσωπούν (είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο) την τελευταία 30ετία τουλάχιστον. Εφόσον λοιπόν αυτοί συνδέονται με τη κατάντια της, και τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει μια πραγματική προσπάθεια για να αλλάξει η κατάσταση, δεν πρέπει και να έχουν ενεργό συμμετοχή σε κάτι που ευαγγελίζεται ουσιαστική αλλαγή, ξεπέρασμα νοοτροπιών και πρακτικών που οδήγησαν σε αυτήν την κατάντια.
    Εκτίμησή μας ήταν ότι αν θα συμμετέχουν και αυτοί, τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς με σαθρά υλικά δεν χτίζεις γερό σκαρί. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται: μια τρύπα στο νερό. Πέρα από κάτι βαρύγδουπες ανακοινώσεις και ανούσιες μαζώξεις, νούλα.

Θα μου πεις "τι σχέση έχον όλα αυτά; "
    Έχουν και παραέχουν. Όπως απέτυχαν πέρυσι οι "εκπρόσωποι" των αστρολόγων να αλλάξουν μια κατάσταση επειδή αυτοί οι ίδιοι ήταν που τη δημιουργούσαν, έτσι τώρα και το κράτος θα αποτύχει, αφού προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα με πρόσωπα που έχουν συμβάλλει στην τωρινή κατάντια. Μια τρύπα στο νερό θα κάνουν και αυτοί, αφού αποδεδειγμένα δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν νοοτροπία.

Η πτώχευση είναι προ των πυλών. Αν δεν μπορούσες να κουμαντάρεις ένα χρέος των 320, πώς θα μπορέσεις μέσα σε τρία χρόνια να κουμαντάρεις 430, έχοντας τα ίδια μυαλά και κάνοντας τα ίδια; Και αν μπορείς τώρα, γιατί δεν το έκανες νωρίτερα;

Και να σου πω την αλήθεια, και να υπήρχε πιθανότητα να αποφευχθεί η στάση πληρωμών και η αναγκαστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πάλι θα ήταν καθήκον μας να α π α ι τ ή σ ο υ μ ε την χρεοκοπία, προκειμένου να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στον πάτο, προκειμένου μετά να έχουμε μία και μοναδική δυνατότητα κατεύθυνσης: προς τα επάνω.

Κρόνος και Πλούτωνας με την όψη που σχηματίζουν και τους πλανήτες που τους πλαισιώνουν δεν υποδεικνύουν ούτε μεταρρυθμίσεις ούτε σταδιακές αλλαγές ούτε ήπιες προσαρμογές. Συνδέονται με τον περιορισμό, τη στέρηση, τη μελαγχολία, τον θάνατο, την απουσία και την ερήμωση, το ξερίζωμα, τον καταναγκασμό, την βία, πριν οδηγήσουν στην σταθερότητα, στην σοβαρότητα και την αυτοπειθαρχία, την αναγέννηση, τον επαναπροσδιορισμό και την ανάταση, στο καινούργιο και δυνατό.
    Μητσάκο το ξανάκουσα αυτο με Κρόνο-Πλούτωνα και νομίζω οτι αργότερα κάπου συμετέχει και ο Ουρανός και θα ήθελα να ρωτήσω πάνω σε αυτό κάτι.Ξερω άτομα που έχουν γεννηθεί κάτω από τετράγωνο και αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα λέτε να επιρεαστούν ανάλογα.Στην ιστορία που έχω ψάξει με τετοια επιρροή είχαμε τον Β Παγκόσμιο και άλλους πολέμους.Δηλαδή θα περάσουμε αυτά που πέρασε και η Αργεντινή;
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Quote Originally Posted by paraskeyh View Post
    Μητσάκο το ξανάκουσα αυτο με Κρόνο-Πλούτωνα και νομίζω οτι αργότερα κάπου συμετέχει και ο Ουρανός και θα ήθελα να ρωτήσω πάνω σε αυτό κάτι.Ξερω άτομα που έχουν γεννηθεί κάτω από τετράγωνο και αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα λέτε να επιρεαστούν ανάλογα.Στην ιστορία που έχω ψάξει με τετοια επιρροή είχαμε τον Β Παγκόσμιο και άλλους πολέμους.Δηλαδή θα περάσουμε αυτά που πέρασε και η Αργεντινή;
    Δεν νομίζω να έχουμε ακριβώς ταυτόσημες καταστάσεις. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των άλλων εποχών είναι διαφορετικά από τα σημερινά, άσχετα αν η συγκυρία αποτελείται από κοινούς παράγοντες :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Δεν νομίζω να έχουμε ακριβώς ταυτόσημες καταστάσεις. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των άλλων εποχών είναι διαφορετικά από τα σημερινά, άσχετα αν η συγκυρία αποτελείται από κοινούς παράγοντες :bigsmile:
    Σωστά αυτα διαφέρουν λογικά από χώρα σε χώρα και απο συγκυρίες.Αυτό όμως με τις γεννιές των ανθρώπων με αυτές τις όψεις είναι επίφοβο ή όχι λες;
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Στην αστρολογία, όταν θέλουμε να κάνουμε τον χάρτη μιας διαδικασίας που διαρκεί αρκετή ώρα, αυτό που μετρά είναι το ξεκίνημά της..... Το ίδιο ισχύει και για την υπογραφή των πρωτοκόλλων της ίδρυσης του ελληνικού κράτους, αστρολογικά μετρά η στιγμή που μπήκε η πρώτη υπογραφή.

Για μένα το θέμα δεν είναι αν ο ωροσκόπος του χάρτη της Ελλάδας είναι στην 2η, την 6η ή την 9η μοίρα των Διδύμων. Όταν σ' ένα γενέθλιο χάρτη δεν ξέρουμε αν ο ωροσκόπος είναι στην 6η ή την 9η μοίρα του Καρκίνου δεν τον πετάμε, δεν τον θεωρούμε άχρηστο, γιατί έχει πολλά να μας πει και στην πορεία και σε κάθε ευκαιρία τον διορθώνουμε για να γίνει ακόμα πιο σωστός και λειτουργικός.
    Ευχαριστω Κοραλλια για την χρησιμη επισημανση σχετικα με την εναρξη της διαδικασιας.

Οσον αφορα τα περι διορθωσης της ωρας με βρισκεις απολυτα συμφωνο. Βεβαια η προσωπικη μου αποψη μετα απο δικη μου μελετη συνηγορει για την ημερομηνια (3 φεβ 1830) ομως θετει τον ωροσκοπο στην 2η του ζυγου.... Δικη μου αποψη -αν και αιρετικη...

Quote Originally Posted by ΑΡΑΝΤΙΣ View Post
    Καλημέρα, πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Μήπως μπορούν να μας πουν οι αστρολόγοι μας εάν από το ωροσκόπιο της Ελλάδας προκύπτει πτώχευση της χώρας και επιστροφή στη δραχμή;
    Οσον αφορα το παραπανω ερωτημα συμφωνω με Μητσακο οτι η πτωχευση ειναι προ των πυλων στο post 76.

Φετος το ελληνικο κρατος κλεινει τα 180α γενεθλια του απο το 1830. 180 χρονια... Πραγμα που σημαινει οτι ΦΕΤΟΣ ενεργοποιουνται οι οψεις αντιθεσης (180 μοιρων) του γενεθλιου θεματος συμφωνα με την μεθοδο ηλιακου τοξου που χρησιμοποιουσε ο αγαπημενος μου Πτολεμαιος (solar arc)! Και στο ωροσκοπιο της Ελλαδας δεσποζει η μια και μοναδικη ακριβης αντιθεση Ηλιου-Κρονου!

Ειδικα φετος λοιπον ο προοδευμενος Ηλιος περνα ακριβως απεναντι απο τον γεν. Κρονο και αντιστοιχως ο πρ. Κρονος απεναντι απο τον γεν. Ηλιο.... Τι σημαινουν ολα αυτα?

Γενεθλια αντιθεση Ηλιου-Κρονου

Καταρχην η γενεθλια αντιθεση Ηλιου-Κρονου ειναι χαρακτηριστικη της μοιρας του εθνους μας. Και πως να μην ηταν αφου οι οψεις που σχηματιζει ο ηλιος σε ενα γενεθλιο ωροσκοπιο ειναι η ραχοκοκκαλια του. Δηλωνει καταρχην:
    * οτι ερχομαστε απο μια μακραιωνη σκλαβια (τουρκοκρατια 400 ετων) και οτι ειμαστε ενα πολυ παλιο κι αρχαιο εθνος με μακρα ιστορια.
    * οτι ακομα και σε περιοδους ελευθεριας ειμαστε εθνος υποδουλο στην μια ή στην αλλη υπερδυναμη και σε εξωγενεις παραγοντες (αλλοτε οι προστατιδες δυναμεις αγγλια-γαλλια-ρωσια, κατοπινα βαυαρικη απο το τζακι του Οθωνα, μετα αμερικανικη, τωρα ΔΝΤ και ΕΕ) και δεν σηκωνουμε κεφαλι. Ειμαστε ετεροκατευθυνομενοι σαν εθνος.
    *οτι ειμαστε εθνος συντηριτικουρα με σκουριασμενα μυαλα.
    *οτι εχουμε εμμονη με τα περασμενα μεγαλεια και ειμαστε αρχαιολαγνοι, ομως στο παρον αδρανουμε.
    *οτι ως γνωστον ο ελληνας ειναι της τελευταιας στιγμης. Η αρνητικη πλευρα του Κρονου ειναι η αναβολες, οι καθυστερησεις και το τρεξιμο της τελευταιας στιγμης.
    *οτι ειμαστε εθνος γεροντων με τεραστια υπογεννητικοτητα.
    *οτι εδαφικα ειμαστε συρρικνωμενοι, στην παροδο των δεκαετιων ολοενα και περισσοτερο μειωνονται τα συνορα μας.
    *οτι εδαφικα ειμαστε μια χωρα κυριως βραχωδης με μαλλον λιγοστους φυσικους πορους.
    *τελος την οψη αυτη την ονομαζω οψη του Καραγκιοζη. Ο Καραγκιοζης σαν λαικος ηρωας ειναι η προσωποποιηση του Ελληνα και της αντιθεσης ηλιου-κρονου. Προκειται για τον καμπουρη, υποτελη στον σουλτανο, ρακενδυτο ηρωα που ζει σε παραγκα φτωχικα με την οικογενεια του. Βεβαια εχει μια σπιρταδα, μια ευθυμια και μια πονηρια στο πνευμα αλλα αυτο το αντλει απο τη σεληνη στους διδυμους!..

Προοδευμενη αντιθεση Ηλιου - Κρονου με Ηλιακο Τοξο

Για την φετινη χρονια λοιπον προβλεπονται:
    *αναγκαστικη επιβολη εξωτερικης εξουσιας (λεγε με και υποδουλωση) για λογους ανωτερας βιας (οπερ και εγενετο πολυ προσφατως με το ΔΝΤ).
    *στερηση δικαιωματων και ελευθεριων γενικως. Μειωσεις μισθων, επιδοματων, καταστρατηγηση εργασιακων και πολιτικων δικαιωματων.
    *ενδεχομενως και στερηση εδαφικης κυριαρχιας μας!
    *επιβραδυνση του ρυθμου αναπτυξης. Ενδεχομενως μαλιστα και μια οπισθοδρομηση - υποαναπτυξη.
    *απαλλαγη ολοκληρωτικη απο φθαρμενα πολιτικα συστηματα και πολιτικους δεινοσαυρους. Οι τελευταιοι αποχωρουν απο τον πολιτικο στιβο ειτε οικειοθελως ειτε με διαγραφη ειτε λογω θανατου...
    *προβλημα με τις αρχαιοτητες μας. Ο κρονος συμβολιζει τα αρχαια (παρθενωνες κλπ) και τα ερειπια. Η αντιθεση απο τον ηλιο δειχνει καποιο προβλημα με αυτα.
    *νοσταλγια για παλαιοτερες εποχες και πολιτικα συστηματα. Γενικως παρελθοντολογια.
    Ενα πολιτικο προσωπο ή συστημα απο το παρελθον ισως βγει ξανα στο προσκηνιο προσφεροντας μια λυση για το σημερινο αδιεξοδο (λεγε με Γλυξμπουργκ?...η μηπως λεγε με πραξικοπημα?...).
    Ενα οικονομικο συστημα απο το παρελθον ισως βγει ξανα στο προσκηνιο προσφεροντας μια λυση για το σημερινο αδιεξοδο (λεγε με δραχμη?...).
    *η ψυχολογια του ελληνα θα ειναι σκοτεινη και μελαγχολικη.
    *φτωχια και ενδεια. Νεο κυμα νεοπτωχων. Αυξηση ανεργων και των αναξιοπαθουντων.
    *καταγκρεμνηση των θεμελιων της χωρας. Και δεν μιλω μονο για τα πολιτικα θεμελια (λεγε με Βουλη των Ελληνων και Συνταγμα) αλλα και για τα φυσικα, τα εδαφικα θεμελια (λεγε με πιθανοτητα μεγαλου σεισμου...). Επισης μιας και ο Κρονος συμβολιζει το Ορος, κατι κουλο θα συμβει με τον Ολυμπο...
    *μοναξια... Μονοι μας βαδιζουμε αβοηθητοι και εγκαταλελλημενοι... Μας γυρνουν την πλατη οι γειτονες και οι θεοι... Θα τα καταφερουμε?...

Καποια απο τα παραπανω ηδη εχουν αρχισει να ισχυουν. Καποια αλλα διαφαινονται στο οριζοντα να πλησιαζουν...

Εντάξει, λύθηκε το μυστήριο της ζωνών...

Όντως, το αξιόπιστο κατά τΆάλλα astro.com από το 2011 και έπειτα δεν λαμβάνει υπόψιν τη θερινή ώρα Ελλάδας..άλλο και τούτο...βρε μπας και έχει δρομολογηθεί το τέλος μας και είμαστε οι μόνοι που δεν το έχουν πάρει χαμπάρι:suspiciou

Κοραλία μου, δεν απαξίωσα το χάρτη της 3ης Φλεβάρη, ίσα ίσα τόνισα ότι είναι σημαντικός χάρτης προς εξέταση. Και η αλήθεια είναι ότι εάν έπρεπε να επινοήσουμε ένα χάρτη για την Ελλάδα τότε η γενέθλια Σελήνη θα έπρεπε να ήταν στο Δίδυμο για ευνόητους λόγους...

Αυτό που είπα είναι ότι πως όταν μπαίνει το θέμα του ωροσκόπου και των οικοθεσιών το πράγμα μπλέκει σε υποκειμενικά μονοπάτια. Όπως και το ότι σε κράτη με πολλές πιθανές ημερομηνίες "γέννησης" το πράγμα μπλέκει εξίσου και ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει.

Αρχικά όμως λες ότι μας ενδιαφέρει η ώρα της πρώτης υπογραφής και εγώ θα ξαναρωτήσω «πώς ξέρουμε ποιά είναι η πραγματική ώρα της πρώτης υπογραφής?». Όπως και θα σε ξαναρωτήσω ποιός είναι τελικά ο χάρτης που εξετάζεις, αυτός του Λονδίνου ή της Αθήνας, διότι οι δύο χάρτες (με κοινό ωροσκόπο) έχουν έντοντες διαφορές στις οικοθεσίες των πλανητών.

Στη συνέχεια παραδέχεσαι ότι η καθαυτή στιγμή της υπογραφής δεν έχει και τόσο σημασία διότι το πιο σημαντικό είναι το να βρεθεί ένας χάρτης που λειτουργεί, κάτι που με βρίσκει σύμφωνο. Όμως το τι λένε οι πολλοί περί ωροσκόπου Διδύμου δεν με πείθει ότι είναι και το σωστό διότι όπως λες και εσύ σε καναδυό χρόνια η γνώμη των πολλών μπορεί κάλλιστα να διαφοροποιηθεί. Και είναι καλό να υπάρχουν και άλλες απόψεις όπως αυτή περί Ζυγού του Jupiterios, περί Ταύρου των Βουλαλά, Ριζόπουλου, περί Αιγόκερω του Γαζή ή ακόμα και η δική μου -πιο αόριστη- άποψη περί Παρθένου, διότι μόνο μέσω του διαλόγου και της δημιουργικής αντιπαράθεσης αναδύεται καινούρια γνώση.

Και τώρα που λέτε Αργεντινή είδα ότι υπάρχουν δύο σημαντικές «γενέθλιες» ημερομηνίες του κράτους της Αργεντινής. Η 25η Μαίου 1810 (Revolution day) που αναφέρει ο Nick Campion μεταξύ άλλων, και η 9η Ιουλίου 1816 (επίσημη διακήρυξη Ανεξαρτησίας) που αναφέρει η Λιζ Γκριν και αρκετοί ακόμα. Και μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς χάρτες...δηλαδή πιάστο αυγό και κούρευτο...

Jupiterios, έχω την εντύπωση ότι εννοείς ότι «τώρα ο γενέθλιος Ήλιος περνάει πάνω από το γενέθλιο Κρόνο» και όχι απέναντι. Όμως μου φαίνεται ότι η επιστροφή του προοδευμένου Ήλιου στη μοίρα του γενέθλιου Κρόνου θα γίνει το 2015 και όχι το 2010 (διότι ο Ήλιος δεν προοδεύει μία μοίρα το χρόνο αλλά 0.59 μοίρες ή κάτι παρόμοιο). Μπορεί να κάνω και λάθος...
    Πολύ καλή πάντως η ανάλυση της όψης που έκανες και συμφωνώ ότι η σημαντικότερη όψη στον περιβόητο χάρτη της 3ης Φλεβάρη 1830 είναι η εν λόγω αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα. Συνεπώς η πιο σημαντική διέλευση για αυτή την ημερομηνία είναι η επιστροφή Κρόνου κάθε 29 χρόνια, τα τετράγωνα και οι σύνοδοι του Κρόνου με τον Ήλιο Υδροχόο, καθώς και παρόμοιες όψεις ¶ρη, Ουρανού και λοιπών που πυροδοτούν αυτή την αντίθεση. Εάν αυτές οι διελεύσεις λειτουργούν όντως σε μεγάλο βαθμό τότε υπάρχει κάθε λόγος να υποστηρίζεται η σημαντικότητα του εν λόγω χάρτη. Εάν όμως δεν λειτουργούν τότε ο χάρτης αυτός χάνει την αξιοπιστία του. Οι πρώτες ενδείξεις μου έδειξαν ότι δεν λειτουργεί ωστόσο επιφυλάσσομαι διότι ακόμα δεν το έχω ψάξει καθόλου διεξοδικά όπως πρέπει. Και τονίζω τα περί της συγκεκριμένης όψης διότι όλα τα υπόλοιπα υστερούν. Τι να πουν οι ερμηνείες σε Χείρωνα, Πλούτωνα και τα όποια εξάγωνα και μεσοδιαστήματα όταν δεν λειτουργεί αυτή η τέλεια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στο «γενέθλιο» χάρτη του κράτους. Και το λέω αυτό διότι οι πιθανές όψεις είναι τόσο πολλές στη σύγχρονη αστρολογία που ακόμα και ένας τυχαίος χάρτης μπορεί να δειχτεί από έναν παπατζή αστρολόγο ότι λειτουργεί (δεν υπονοώ κάποιο άστρολόγο, γενικά αναφέρομαι). Γιάυτό και θεωρώ πως αν δεν λειτουργεί αυτή η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου τότε ο χάρτης ακυρώνεται.

"Ο προοδευμένος Ήλιος περνάει πάνω από το γενέθλιο Κρόνο" εννοώ και όχι ο "γενέθλιος"...

Quote Originally Posted by jupiterios View Post
    Οσον αφορα το παραπανω ερωτημα συμφωνω με Μητσακο οτι η πτωχευση ειναι προ των πυλων στο post 76.

..................................
    *οτι εδαφικα ειμαστε μια χωρα κυριως βραχωδης με μαλλον λιγοστους φυσικους πορους.
    ............................
    ................................
    ............................
    *νοσταλγια για παλαιοτερες εποχες και πολιτικα συστηματα. Γενικως παρελθοντολογια.
    Ενα πολιτικο προσωπο ή συστημα απο το παρελθον ισως βγει ξανα στο προσκηνιο προσφεροντας μια λυση για το σημερινο αδιεξοδο (λεγε με Γλυξμπουργκ?...η μηπως λεγε με πραξικοπημα?...).
    .......................................
    Συμφωνώ με όλα εκτός από τα δύο παραπάνω :bigsmile:
    Η Ελλάδα, παρά το μικρό της έκτασής της, είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους. Απλώς, λόγω και των χαρακτηριστικών που έχουν οι Έλληνες, παραμένουν είτε αναξιοποίητοι είτε η εκμετάλλευσή τους έχει εκχωρηθεί, είτε εξιοποιούνται περιορισμένα. Ακόμα, μπορεί στην ηπειρωτική Ελλάδα να δεσπόζει μια μεγάλη οροσειρά, δεν της λεςίπουν όμως οι εύφορες εκτάσεις, το θαλάσσιο στοιχείο δε είναι, αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτο :bigsmile:

Νοσταλγία, ναι θα υπάρχει για τα "περασμένα μεγαλεία", αλλά επιστροφή σε επιλογές ...κορωνάτες ή ...γύψου δεν βλέπω. Αλλά μια διαφορετική έκφραση από αυτήν του δικομματισμού, βλέπω. Ίσως μια συνεργασία του τύπου της "οικουμενικής", όπως προ 20ετίας ή κάτι αντίστοιχο, προσαρμοσμένο στις τωρινές συνθήκες, αν το "επιβάλλουν οι συνθήκες". Και επειδή μια ψιλοδιαστροφή την έχω, δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο "αναγκαστικής" συνδιαχείρισης με κανα γείτονα, "αφού μόνοι μας δεν τα καταφέρνουμε".
    Δυστυχώς, το σκοτάδι δεν είναι ποτέ μακριά. Κλείνοντας τα μάτια, μπορούμε να το δούμε :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όλες οι δυσοίωνες οι αστρολογικές προβλέψεις/τάσεις που περιγράφετε, υπάρχει ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν αλλά ν' αλλάξουν με κάποιον τρόπο (π.χ. από μια νέα πολιτική διακυβέρνηση ή από τον ίδιο το λαό); Κάτι τέτοιο θα φαινόταν αστρολογικά ή είναι καθαρά θέμα "ελεύθερης βούλησης", οπότε και δεν μπορεί να "αποτυπωθεί" στις κινήσεις των πλανητών; Δεν ξέρω εάν αντιλαμβάνεστε αυτό που θέλω να πω....

Αγαπητέ μου Jupiterios,

ο Πτολεμαίος δεν χρησιμοποιούσε το ηλιακό τόξο αλλά τις πρωτεύουσες κατευθύνσεις. Για τον Πτολεμαίο, κάθε 4 λεπτά από την ώρα γέννησης (περίπου μια μοίρα) ισοδυναμούσε με ένα χρόνο ζωής κι αυτό το εφάρμοζε μόνο στο MC, ούτε στον ωροσκόπο και τις άλλες ακμές ούτε στους πλανήτες. Το ηλιακό τόξο που ξέρουμε σήμερα είναι εξέλιξη πολλών αιώνων και την σημερινή του μορφή την πήρε μέσα στον 20ο αιώνα. Ούτε και το 0.59 ισχύει που λέει ο Κώστας. Σήμερα στο ηλιακό τόξο μετράμε την πραγματική κίνηση του Ήλιου για τα χρόνια που μας ενδιαφέρουν.

Επομένως, η αντίθεση Ήλιου/Κρόνου που λες δεν ισχύει. Μπορούμε όμως να κάνουμε το φετινό ηλιακό τόξο της Ελλάδας και να το μελετήσουμε όλοι μαζί εδώ.

Ο ωροσκόπος στον Ζυγό που λες σημαίνει ότι τα ιδρυτικά πρωτόκολλα στο Λονδίνο υπογράφηκαν γύρω στα μεσάνυχτα. Ο ωροσκόπος στον Αιγόκερω σημαίνει ότι υπογράφηκαν περίπου μεταξύ 4 και 6 το πρωί. Πολύ δύσκολο να ισχύει αυτό με δεδομένο την κρατική λειτουργία και τυπικότητα των αγγλικών αρχών.

Κατά την γνώμη μου, η αντίθεση Ήλιου/Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας δείχνει, ανάμεσα στα άλλα, ότι είμαστε λαός ευθυνόφοβος. Αποφεύγουμε τις ευθύνες μας και τις συνέπειες των πράξεων μας τις μεταθέτουμε συνεχώς στους άλλους. Πιστεύω πως αυτό κάνουμε και τώρα. Ρίχνουμε τις συνέπειες των πράξεων μας στους ξένους. Δείχνει επίσης την απώλεια της αξιοπιστίας μας ως κράτος.

Όταν θέλω να καταλάβω μια απόφαση άλλων που με αφορά βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Λέω εγώ τώρα με το μυαλό μου ότι είμαι Γερμανίδα ή Γαλλίδα. Ξέρω ότι τα ταμεία της Ε.Ε. είναι λεφτά των φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών, επομένως και οι δικοί μου φόροι που πληρώνω. Κι ακούω ότι οι Έλληνες πήραν ήδη 3 πακέτα από τα ταμεία αυτά τα οποία κατασπατάλησαν και έφαγαν κάποιοι επιτήδειοι χωρίς να γίνουν τελικά αυτά για τα οποία δόθηκαν, παραμόνο κατέληξαν σε κάποιες τσέπες μερικών. Κι η Ελλάδα έρχεται τώρα να ζητήσει και 4ο οικονομικό πακέτο χωρίς να έχουν τιμωρηθεί οι υπαίτιοι και χωρίς να έχουν αλλάξει πρόσωπα, θεσμοί και δομές.

Πώς διασφαλίζω ότι δεν θα τα φάνε και τώρα και ότι τα λεφτά αυτά θα πάνε πραγματικά εκεί που πρέπει αυτή την φορά; Τι διασφαλίσεις έχω εγώ ο Ευρωπαίος φορολογούμενος για να ξαναδώσω τα λεφτά μου στην Ελλάδα; Ποιος θα ασκήσει αυτό τον έλεγχο αφού η Ε.Ε. δεν έχει αυτούς τους μηχανισμούς ελέγχου;

Έτσι η λύση ήταν το Δ.Ν.Τ. Αυτό πιστεύω ότι έκανε η Μέργκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, προσπάθησαν να διασφαλίσουν τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών τους, κάτι που έπρεπε να κάνουν τόσα χρόνια και οι δικοί μας ηγέτες. Ποιος από μας θα δάνειζε για τέταρτη φορά ένα φίλο του που λέει ότι τα θέλει για να αγοράσει σπίτι για παράδειγμα αλλά τα σπαταλά ασύδοτα χωρίς να το αγοράζει;

Κατά την γνώμη μου, κι εμείς ο λαός θα έπρεπε να δεχτούμε αυτά τα μέτρα γιατί μας διασφαλίζουν κι εμάς ότι αυτή την φορά δεν θα τα φάνε οι γνωστοί άγνωστοι κι ότι αυτή την φορά θα πάνε εκεί που πρέπει. Όμως τι κάνουμε εμείς; Για άλλη μια φορά αρνούμαστε να δούμε τις συνέπειες των πράξεων μας και για άλλη μια φορά κατηγορούμε τους ξένους ως υπαίτιους των δεινών μας.

Page 9 of 12 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 11 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)