s
Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ 2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους - Λιγότερο χιούμορ - Page 9
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 9 of 10 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 LastLast
Results 81 to 90 of 93
    Όνομα:
    Δεσποινα

Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ 2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους - Λιγότερο χιούμορ

Βαρεθηκα τους τσακωμους σας
    βαρεθηκα να σας βλεπω να την λεει ο ενας στον αλλον
    Και το κυριοτερο και να θελει καποιος να σας διαβασει δεν καταλαβαινει τιποτα ,γιατι ανακατευετε την γνωση που ισως εχετε με τις κοντρες που εχετε ...επαρση ,εγωισμο,και κακια μου βγαζετε ..
    ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ;
    Να ανοιξουν τα στραβα μου;μαλλον οχι...
    Με κουρασατε εμενα και αλλους ισως...

με εκτιμηση

Υ.Γ. η μαυρη τρυπα με περιμενει ...
    Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
    Δ.Κ

Φίλε Αργοναύτη, θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε διαβάσει Νίτσε και γι'αυτό εκφέρουμε απόψεις περί αυτού. Όποιος τον έχει διαβάσει και διαθέτει κάποια διαύγεια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γράψει ότι ο Νίτσε ήταν ο ηθικός αυτουργός του ναζισμού ή ότι επηρέασε μόνο κάτι πειραγμένους ναζιστές.

Ούτε εμένα μου αρέσουν οι ταμπελοποιήσεις όμως από τα λίγα που γνωρίζω περί Ακτίνων οφείλω να συμφωνήσω με αυτό που έγραψε ο Βασίλης, ότι ο Νίτσε πειραματίστηκε με την 1η ακτίνα. Και για να είμαι πιο ακριβής θα έλεγα καλύτερα ότι "βίωσε" ως ένα μικρό βαθμό την 1η Ακτίνα. Σπανίως συναντάμε στην Ιστορία άτομα που έχουν γνωρίσει την παντελή αδιαφορία και απόρριψη από την εποχή τους και εν τούτοις νιώθουν απολύτως βέβαιοι για την τεράστια επιρροή που θα ασκήσει το έργο τους στις μελλοντικές γενιές!! Και τα λόγια του πραγματικά ξεχειλίζουν από το Πλουτώνιο στοιχείο (που σχετίζεται με την 1η Ακτίνα), διδάσκοντας την πρωτεϊκή και πέραν του καλού και του κακού θέληση για ζωή και την ανελέητη Πλουτώνια καταστρεπτική και αναγεννητική δύναμη της Φύσης!

Εκείνη την εποχή, τέλη 19ου αιώνα-πρώτο μισό 20ου αιώνα παρατηρούμε όντως ένα τεράστιο Πλουτώνιο κύμα το οποίο εκτονώθηκε με τον πιο σκληρό ίσως τρόπο που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Δεν είναι τυχαίο που το 1930 ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Πλούτων...αναμφίβολα, εκείνη την εποχή η ανθρωπότητα ήταν υπό την επιρροή αυτού του πλανήτη...
    Πάντα πριν την καταστροφή υπάρχουν σημάδια που την προαναγγέλλουν...υπάρχουν άνθρωποι που με τη ζωή και το έργο τους προλέγουν ή και σηματοδοτούν ένα σημαντικό ξεκίνημα ή ένα σημαντικό τελείωμα...Ο Νίτσε δεν ήταν παρά ένας εκ των αγγελιαφόρων του κεραυνού...και ήταν αυτός που χάρη στο αλάνθαστο ένστικτό του περιέγραψε με το ζοφερότερο τρόπο την παρακμή και αποδυνάμωση του Ανθρώπου της τελευταίας διχιλετίας.

Όσον αφορά τα γνωστότερα Πλουτώνια κείμενα αυτής της εποχής θεωρώ ότι η πεμπτουσία της Πλουτώνιας δύναμης εντοπίζεται στα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών", έργο που κάποιοι αμφισβητούν τη γνησιότητά του και που γράφτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Μπροστά σε αυτό το αδυσώπητα σκληρό και ρεαλιστικό κείμενο τα περί Θελήματος, Ζαρατούστρα ή ακόμα και το Μάιν Καμπφ (που λέει ο λόγος) μοιάζουν με παιδική χαρά...

Κώστα, είσαι πολύ καλός άνθρωπος! Πιστεύεις στην εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής, στην αιτιότητα, στην αγάπη, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εγώ πάλι, που δεν είμαι τόσο όσο... δεν πιστεύω πως όλοι έχουν διαβάσει Νίτσε. Οι Ελληνες, τουλάχιστον!
    α) γιατί είναι δυσνόητος και περίπλοκος
    β) γιατί χρειάζεται γερο ιστορικό υποβαθρο της δυτικής φιλοσοφίας προκειμένου να
    εμβαθύνουμε, διότι το ιστορικό γίγνεσθαι έχει σημασία.
    γ) η εκπαιδευτική μας φιλοσοφία και κουλτούρα τον έχει κατατάξει στους "κακούς" και
    αντίχριστους, οπότε κρίνεται περιττή κάθε ενασχόληση με το έργο του.

ΩΣΤΟΣΟ, όποιοι είχαν τον κάλο, πλην του εξειδικευμένου ενδιαφέροντος, να διαβάσουν το έργο του και να εμβαθύνουν με πρόσθετη βιβλιογραφία επ αυτού, είναι βέβαιο πως έχουν διαφορετικές ερμηνευτικές απόψεις, με σχετικό βαθμό εγκυρότητας. Ο μόνος κατάλληλος να μας απαντήσει είναι ο ίδιος ο φιλόσοφος. Ο καθένας από μας τους υπόλοιπους έχουμε καταλάβει διαφορετικά πράγματα. Μην πνίγεστε, μην κονταροχτυπιέστε για την αγάπη του Νίτσε... δεν πρόκειται να σας την δώσει!

Θεωρώ ανοησία την ερμηνεία περί Νιτσεϊκών ακτίνων -πρόκειται για κάκιστη έως ύποπτης σκοπιμότητας ερμηνεία. Στην καλύτερη περίπτωση δεν έχουν ιδέα περί Νίτσε. Ο ίδιος χλεύαζε τέτοιες μεταφυσικές πρακτικές (βλ. Υπεράνθρωπος ) που αλυσσοδένουν την ανθρώπινη ελευθερία.

Αναρχικός ο Νίτσε;;;; Eυσεβής πόθος, ίσως! Ανατροπέας του κατεστημένου; Θου Κύριε... Διακαής πόθος του, η εξασφάλιση καθηγητικής θέσης στο Πανεπιστήμιο για τα προς το ζειν, πράγμα καθόλου μεμπτό! Στα επιπλέον, η ψυχολογικη του αστάθεια εξαιτίας του καταπιεστικού καθολικού περιβάλλοντος που μεγάλωσε. Οσο για τον Ναζισμό, καμία σχέση πράγματι.

Στον κύριο ή την κυρία που δημοσίευσε το κείμενο περί αγάπης... Ας μην ντρέπεται να αναφέρει τον συγγραφέα: Aπόστολος Παύλος, Προς Κορινθίους Α, κεφ.13 στχ 1-13

kplani η αγάπη μου για το Νίτσε είναι ανιδιοτελής:bigsmile: δεν είμαι "οπαδός" του αλλά έχω απεριόριστο θαυμασμό για τη σκέψη του...και φυσικά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι τον καταλαβαίνω παντού...

παρεξήγησες αυτό που γράφτηκε για την 1η Ακτίνα...ο Νίτσε ούτε έκανε κάποια περίεργα πειράματα ούτε ασχολήθηκε ποτέ με τον αποκρυφισμό!! Η δύναμη της Θέλησης αλλά και η θέληση για Δύναμη -ο πυρήνας της νιτσεϊκής διδασκαλίας- αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό της 1ης ακτίνας η οποία συσχετίζεται και με τον πλανήτη Πλούτωνα. Το εκπληκτικό έργο του φιλοσόφου εάν ειδωθεί από αστρολογικής σκοπιάς παρουσιάζει εντυπωσιακή ποικιλία όμως το Πλουτώνιο στοιχείο σίγουρα επισκιάζει τα πάντα!! Ακόμα και ο αστρολογικός χάρτης του Νίτσε είναι ιδιαίτερα Πλουτώνιος καθώς ο Ήλιος του έκανε απολύτως τέλεια αντίθεση με τον Πλούτωνα και ο ωροσκόπος του ήταν Σκορπιός!

Κώστα,

Αγνοώ τον βαθμό της πλουτώνειας επίδρασης στο έργο του Νίτσε! Η αλήθεια είναι πως οι Σκορπιοί τραβάνε ένα ζόρι με το εσωτερικό τους γίγνεσθαι και δεν ξέρω αν τελικά το περίφημο δίπολο "θάνατος-αναγέννηση" είναι εφικτό για τους ίδιους. Το διαπιστωμένο πάντως είναι πως μεγάλωσε σε ένα καταπιεστικό λουθηρανικό περιβάλλον (και όχι καθολικό όπως έγραψα από παραδρομή), ο πατέρας του ήταν ιερωμένος και όπως συνηθίζονταν τότε, το μέλλον του Νίτσε ήταν σχεδόν προκαθορισμένο. Σπούδασε Θεολογία και τελικά μετά από πολλούς δισταγμούς ανακοίνωσε την " απαράδεκτη" απόφασή του να μην γίνει κληρικός. Για όσους δεν γνωρίζουν, το λουθηρανικό δόγμα όπως και το πολύ αυστηρότερο πουριτανικό, πρεσβεύουν τον θείο προκαθορισμό σύμφωνα με τον οποίο, ο Θεός έχει προαποφασίσει ποιοί θα βρεθούν στον παράδεισο και ποίοι στην Κόλαση. Για να εικάσει ο πιστός τι μέλλει γενέσθαι μετά θάνατον, θα πρέπει να γνωρίσει τον Θεό μέσα από την ατομική προσπάθεια και μελέτη των γραφών, την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, την οικονομική ευμάρεια, τον ενδοκόσμιο ασκητισμό (λιτή ζωή, πλούσια τσέπη), την εγκράτεια, σεμνότητα, φιλανθρωπία κλπ. Η ενδεχόμενη επιτυχία και ευτυχία είναι ΙΣΩΣ θεϊκό σημάδι ότι δεν θα καταταχθεί στους " εξ ευωνύμων". Το γεγονός και μόνο ότι οι λουθηρανοί και διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν στο τελετουργικό τους το μυστήριο της εξομολόγησης, δηλαδή της μεσολάβησης του ιερέα ανάμεσα στον πιστό και τον Θεό για την συγχώρεση και ελάφρυνση από το ψυχολογικό βάρος της αμαρτίας συντείνει στην κατάθλιψη, την απογοήτευση από τις προσωπικές αποτυχίες, την αίσθηση της ματαιότητας, στην απουσία της χαράς της ζωής λόγω της επιβαλλόμενης εγκράτειας, κλπ. Επιπρόσθετα, τα συμπτώματα της ασθένειας που περιοδικά εμφάνισε ο Νίτσε, και η ψυχική του αστάθεια αποδόθηκαν και σε πιθανή σίφυλη-διαδεδομένη εκείνη την εποχή.

Τέλος, ο Νίτσε επηρεάστηκε από την αισθητική και την γενικότερη φιλοσοφία του ρομαντικού Βάγκνερ (ζούσε μεγάλα διαστήματα σπίτι του) αλλά και την γερμανική εσωστρεφή διανόηση που διακρίθηκε για τον ιδιόρρυθμο ιδεαλισμό της αλλά και την πίστη της στην δύναμη της ανθρώπινης νόησης πέρα από τα " φαινόμενα" . Τα έργα του πάντως δεν είχαν πετύχει στην ακαδημαϊκή κοινότητα η αποδοχή της οποίας τον ενδιέφερε πρωτίστως και ήταν μια πρόσθετη συμβολή την επιδείνωση της ψυχολογίας του.

Κατά την γνώμη μου ο Νίτσε δεν κατανοείται απλά από το πρωτότυπο, είναι αναγκαίος κάποιος που έχει εμβαθύνει στο έργο του όπως πχ ο Gilles Deleuze. Καθώς δεν είμαι της υπαρξικής σχολής, της οποίας θεωρείται πρόδρομος ο Νίτσε, με εντυπωσιάζει το έργο του, η βιογραφία του, οι προβληματισμοί του, αλλά δεν τον θεωρώ εναλλακτική πρόταση στον σκεπτικισμό μου, δεν απαντά σε όλα μου τα ερωτήματα. Για τον λόγο αυτό, μόνο τον Ζαρατούστρα έχω διαβάσει και γενικά χαρακτηριστικά του Υπεράνθρωπου.

Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ - (2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!

Για τον Σαρτρ θα συμφωνήσω επίσης. Ο άνθρωπος απλώς με μεγάλη οξυδέρκεια "συνέλαβε" την εποχή του και την αποτύπωσε πολύ καλά. Ας μην ξεχνάμε ότι η φιλοσοφία του συνέδεσε τις βασικές αρχές της ψυχανάλυσης του Φρόυντ με τις βασικές αρχές του Μαρξισμού, που ήταν οι δύο θεωρίες-αιχμές της εποχής του.

Αν ήξερε τι συνέδεε ο Σάρτρ, θα ήταν ευχής έργον αλλά δεν ... πρόκαμε! Δυστυχώς... ευτυχώς!
    Από τους άκριτους θαυμαστές πάντως ηρωοποιήθηκε!

Εντυπωσιαστηκα απο τις συζητησεις σας περι εσωτερισμου μεταφυσικης και φιλοσοφιας αν και οπως ειναι φυσικο δεν μου ειναι πληρως κατανοητες αλλα μονο τοσο ωστε να μου φανουν ενδιαφερουσες...Χαιρομαι πολυ οταν διαβαζω τετοιες συζητησεις, μου εξιταρουν το νου ή και τη φαντασια ακομα. Ειναι κριμα που καταληγουν σε αντιπαλοτητες που πραγματικα οσο κι αν διαβασα τα ποστ δεν μπορεσα να καταλαβω απο που πηγαζουν, και εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι μεσα απο τα ιδια τα ποστ και το τι λενε αλλα πιο πολυ μου δινεται η εντυπωση οτι ξεκινανε απο αλυτα θεματα ειτε προσωπικα ειτε στη σχεση των συνδιαλεγομενων και ισως και απο παρεξηγησεις λογω γραπτου λογου ή γρηγορης αναγνωσης...Ειναι κριμα παιδια γιατι πραγματικα εχουν πολυ ενδιαφερον οπι συζητησεις σας ακομα κι αν διαφωνειτε ή ισως και επειδη ακριβως διαφωνειτε...Θα ηθελα πολυ να αποφευγετε τις παγιδες που σας αποτρεπουν απο τετοιου ειδους συζητησεις ή που τις σταματουν με βιαιο τροπο...Σκεφτειτε και μας..χεχε!
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Scorpion, οι αιτίες των διαφόρων διαφωνιών είναι πολλές...ειδικά οι Έλληνες διαρκώς διαφωνούμε και ερίζουμε χωρίς ιδιαίτερο λόγο, έτσι για τη χαρά της διαφωνίας...πίσω από πολλές αντιπαραθέσεις κρύβεται απλά και μόνο η ανάγκη κάποιου/κάποιων να αντιπαρατεθούν, η χαρά της εναντίωσης!! Και συμφωνώ ότι τα άλυτα θέματα κάποιου με τον εαυτό του είναι ουκ ολίγες φορές η αιτία της έριδος...όπως επίσης συμφωνώ ότι πολλές φορές παρερμηνεύουμε φράσεις και απόψεις χωρίς να έχουμε καταλάβει τι προσπαθεί να πει ο άλλος...κάτι που προσωπικά με εξοργίζει...αλλά τι να κάνουμε...
    πάντως, η αντιπαράθεση έχει και ένα καλό...μέσα από το διάλογο αναδύονται καινούριες πληροφορίες και γνώσεις...ανακαλύπτουμε πράγματα που δεν ξέραμε...διότι ο αντίλογος φέρνει και ψάξιμο...και πάντα θα έχουμε κάτι να μάθουμε, όχι μόνο από τους άλλους αλλά και από εμάς τους ίδιους!

Αγαπητή Scorpion,

Zητάς να καταργηθεί ένα εγγενές χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης. Η αντιπαράθεση! Με διάφορες μορφές την βρίσκουμε από την απλή λεκτική αντιπαράθεση μέχρι την έσχατη, τον πόλεμο!
    Πόλεμος, πάντων πατήρ εστί, είπε ο Ηράκλειτος αφενός αποκρυσταλλώνοντας την παγιωμένη από αιώνες τακτική εδαφικής επέκτασης προς αναζήτηση πόρων διαβίωσης/επιβίωσης/τροφής αφετέρου αναδεικνύοντάς τον ως φορέα αλλαγών, προόδου και εξόδου από την κοινωνικοπολιτική και οικονομική τελμάτωση. Η ουσία των ποστ δεν είναι η αντιπαράθεση και οι διχογνωμίες που αυτονότητα και εύλογα προκύπτουν. Παράδοξο θα ήταν η ομοιογένεια των απόψεων. Αντίθετα, η αιτιολόγηση, τεκμηρίωση και λογική υποστήριξη των θέσεών μας είναι το βασικό κίνητρο των ποστ, το περιεχόμενο των οποίων καλείσαι να κρίνεις με βάση τα επιχειρήματα που παραθέτονται. Παρανοήσεις φυσικά και γίνονται ακόμα και δια ζώσης, πόσο μάλλον μεταξύ άγνωστων ανθρώπων. Το τι αντιλαμβάνεται και παρεξηγεί ο καθένας μας σχετικά με τις προθέσεις του άλλου έχει να κάνει με την κουλτούρα και την αγωγή του. Αν έχει μάθει να είναι καχύποπτος, κακοπροαίρετος, άκριτος, κλπ πάντα θα βρίσκει μπροστά του τις αντίστοιχες εικόνες για να βασισει την συμπεριφορά του. Επίσης, δεν έχουν όλοι χιούμορ, το χάρισμα του λόγου, ή της συγγραφής, αλλά με αρκετή προσπάθεια μπορούν να αποκτήσουν αντικειμενικότερη κρίση και παρατήρηση.

Εκτός από τον Ηράκλειτο και προς επίρρωσιν, το εγελιανό σχήμα του κυρίου και του δούλου για την συνεχή ανατροπή του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου που ενέπνευσε και τον Μαρξ!

Κωστα και kplani καταρχας χαιρετω μια που δε νομιζω οτι εχουμε ξαναμιλησει ελειπα για αρκετο διαστημα απο τις σελιδες του φορουμ
    τωρα οσο γι αυτα που μου γραψατε νομιζω οτι παραθετοντας αποσπασμα απ αυτα που ειπα γινομαι πιο κατανοητη ισως

Quote Originally Posted by skorpion View Post
    Ειναι κριμα που καταληγουν σε αντιπαλοτητες.........
    ...Ειναι κριμα παιδια γιατι πραγματικα εχουν πολυ ενδιαφερον οι συζητησεις σας ακομα κι αν διαφωνειτε ή ισως και επειδη ακριβως διαφωνειτε.....
    Θα ηθελα πολυ να αποφευγετε τις παγιδες που σας αποτρεπουν απο τετοιου ειδους συζητησεις ή που τις σταματουν με βιαιο τροπο.....
    αλλα ας μη το συνεχισουμε αλλο αυτο,προτιμω να συνεχιστει η συζητηση επι του θεματος
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Page 9 of 10 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 10 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)