- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 71 to 80 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
08-10-2006, 01:08 PM #71
Re: Τι είναι η Αστρολογία
κ. Σίμου, Ζωή και Ζώδια, και αγαπητοί φίλοι,
Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, και να ανταλλάξουμε ουσιαστικές απόψεις.
Πραγματικά, πιστεύω ότι η αστρολογία παραπλανά, και ξεφεύγει από την ουσία των πραγμάτων, αλλά και την ομορφιά του Κόσμου μας.
Δέστε κάτι πολύ απλό, αλλά παρακαλώ κοιτάξτε το προσεκτικά και σκεφτείτε το.
Σας έχω πεί επανειλλημένα περί "Ολύμπου", δεν ξέρω αν δώσατε σημασία. Ακούστε λοιπόν:
Η ανθρωπότητα εδώ και πολλές-πολλές χιλιάδες χρόνια ξέρει να αναγνωρίζει τους αστερισμούς στον ουρανό. Ο αρχαίος Βαβυλώνιος, Αιγύπτιος, Έλληνας, κλπ, μα και ο σύγχρονος άνθρωπος μπορούσε και μπορεί να υψώσει το βλέμμα του στο νυχτερινό έναστρο ουρανό, και να θαυμάσει πχ τον αστερισμό του Λέοντα. Μοιάζει αρκετά με τη φιγούρα ενός λέοντος.
Δέστε παρακαλώ τα link:
http://www.learnwhatsup.com/astro/co...charts/leo.jpg
http://home.tiscali.de/ki_image/imag...tell/leo50.jpg
http://homepage.univie.ac.at/Peter.W...f/a4560001.jpg
Μπορούσε και μπορεί να δείξει με το δάχτυλό του τα αστέρια του Λέοντος ξεχωριστά: Regulus, Algieba, Denebola, Zosma, κλπ.
Στη 2η φωτό διακρίνεται και ο πλανήτης ¶ρης στον αστερισμό. Η ανθρωπότητα ήξερε και ξέρει να διακρίνει τον πλανήτη ¶ρη, επίσης. Είναι θέμα πολιτισμού, ταυτότητας, πολιτιστικό κεφάλαιο, όλ' αυτά. Συμφωνούμε;
Αγαπητοί μου φίλοι, όταν η Αστρολογία ισχυρίζεται ότι ο Λέων δεν είναι αυτά τα αστέρια, αλλά είναι παραπέρα, κάπου φανταστικά, αυτό το θεωρώ τουλάχιστον ηλίθιο, αν όχι εγκληματικό. Καλοί μου άνθρωποι, κατά την Αστρολογία ο ¶ρης είναι στην Παρθένο. Και λέει ότι εκεί που κοιτάει το μάτι μας, και θαυμάζουμε τον υπέροχο αστερισμό του Λέοντα - διότι είναι μεγάλος σε μέγεθος, αποτελείται από λαμπρά αστέρια και πάντα δεσπόζει στο νυχτερινό ουρανό, ή μήπως δεν το ξέρετε αυτό; - δεν είναι Λέων είναι, άκουσον-άκουσον, Παρθένος!
Ε, λοιπόν δεν είναι Παρθένος εκεί φίλοι μου, είναι ο Λέων!
Έχετε χάσει ό,τι ομορφότερο έχει να προσφέρει ο έναστρος ουρανός. Δεν πρόκεται ποτέ κανείς σας να δεί δια γυμνού οφθαλμού κάποιον πλανήτη ή κάποιον αστερισμό. Πώς θα μπορέσουν τα ματάκια σας να δουν τον Κρόνο, το Δία, την Αφροδίτη, αν δεν ξέρετε που είναι; Πώς θα δείτε τον αστερισμό του Σκορπιού, του Τοξότη, κλπ; Και δε μιλάω για να κάνετε επιστημονικές παρατηρήσεις, εννοώ να απολαύσετε το μεγαλείο του έναστρου ουρανού.
Αυτό το έχετε χάσει, λόγω της εμμονής της Αστρολογίας στο Γεωκεντρικό σύστημα. Δεν δέχεστε τη μετάπτωση. Αυτό είναι σκοταδισμός. Η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει, έχει εξελιχτεί.
Είναι τρελλό, να λές ότι ο ¶ρης είναι στην Παρθένο, ενώ είναι στο Λέοντα. Και καλά να το πείτε αυτό σε κάποιον που δεν ξέρει, που τρώει κουτόχορτο. Αν όμως το πείτε σε κάποιον που ξέρει να αναγνωρίζει τους αστερισμούς και τους πλανήτες και τους αστεροειδείς, πώς να μη σας λοιδωρήσει;
Έχετε χάσει την ουσία.
Έχετε αποκοπεί από την πολιτιστική κληρονομιά χιλιάδων ετών.
*Παρεπιμπτόντως κ. Σίμου, ο αστεροειδής Έρως δεν είναι τον Οκτώβριο στην Παρθένο, όπως λανθασμένα διατείνεται η κ. Falconer στις ιστοσελίδες της, που μου συστήσατε και επισκέφτηκα, αλλά στο Λέοντα.
Αν εσείς ή κάποιο από τα μέλη του φόρουμ θελήσετε να τον εντοπίσετε, θα πρέπει να στρέψετε το τηλεσκόπιό σας στον αστερισμό του Λέοντος.
Κατά το:
Aν μένς Λαρσα κι θες να πας Θισαλουνίκ, θα πας απάν, κι όχ' κατ,
ιντάξ; Αλλιώς θα γιλάν ούλ στου χουριό!!!
Φιλικά,
erastros"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
08-10-2006, 01:59 PM #72
erastros,
μερικές διευκρινήσεις όσον αφορά την πηγή των διαφωνιών σας:
Αν θεωρήσουμε, εντελώς σχηματικά και αφαιρετικά, την αστρολογία ως ένα ερμηνευτικό σύστημα ποιοτικών μεγεθών που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη συμπεριφορά, ποιά ακριβώς είναι η ένστασή σας; Στο ότι δεν έχει ως βάση το σύστημα αναφοράς της αστρονομίας;
Αυτό δεν είναι παράλογο, υπό την έννοια πως το εκάστοτε σύστημα αναφοράς επιλέγεται ανάλογα με το προς διερεύνηση πεδίο. Η αστρονομία δεν ισχυρίστηκε ποτέ πως επιδιώκει να διερευνήσει - ποσώς να απαντήσει- σε ζητήματα ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επομένως, για ποιό λόγο να ταυτίζεται επακριβώς η βάση του συλλογιστικής του ενός πεδίου και του άλλου;
¶λλο ζήτημα είναι η παρατήρηση του έναστρου ουρανού και οι ομορφιές που κρύβει και άλλο οι αστρολογικές παρατηρήσεις. Δεν τίθεται θέμα ίδιου ερωτήματος που απαντάται με δύο διαφορετικούς τρόπους, εκ των οποίων ο ένας είναι επιστημονικός, ενώ ο άλλος όχι.
Ή μήπως το αντιλαμβάνεστε ως ίδιο ερώτημα και δεν το κατάλαβα καλά;
-
08-10-2006, 02:14 PM #73
Όχι, δεν αντιλήφθηκες καλά, Κασσιόπη!
Δε μιλάω για Επιστήμη, ούτε για επιστημονικές παρατηρήσεις.
Μιλάω για πολιτιστική παράδοση. Για τους απλούς ανθρώπους, όπως εσύ κι εγώ. Όχι για τους επιστήμονες.
Έχεις αποκοπεί από την παράδοση αυτή. Είναι κρίμα να μην μπορείς να δεις το Λέοντα στον ουρανό. Η σχηματοποίηση και η αφαίρεση που επικαλείσαι είναι μια σχιζοφρένεια.
Ξαναδιάβασε προσεκτικά το ποστ μου!"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
08-10-2006, 03:33 PM #74
Τη δημοσίευσή σας τη διάβασα πολύ καλά. Αυτό που δεν κατάλαβα μέσα από αυτή, είναι η σύνδεση της όποιας θεωρούμενης από σας "πολιτιστικής παράδοσης" με το θέμα της ενότητας.
Μια χαρά παρατηρώ τον έναστρο ουρανό με το μονοκυάλι μου. Το νεφέλωμα του Ωρίωνα μου αρέσει ιδιαίτερα. Αλλά δεν βρίσκω που με εμποδίζει αυτό στο να με απασχολεί η αστρολογία. Ειλικρινά. Το βρίσκω εντελώς ασύνδετο.
Επίσης, δεν κατάλαβα που είναι η σχηματοποίηση και η αφαίρεση που επικαλούμαι, και επιπλέον, για ποιό λόγο αποτελεί "σχιζοφρένεια". Μάλλον διακρίνω μια τάση προς λεκτικές υπεροβολές.
-
08-10-2006, 03:45 PM #75
Κι αν σου πώ Κασσιόπη μου:
"Αυτό που κοιτας με το μονοκιάλι σου δεν είναι το νεφέλωμα του Ωρίωνα, αλλά εντελώς σχηματικά και αφαιρετικά είναι το ... Διπλό Σμήνος του Περσέως!!! Κάποτε ήταν, αλλά τώρα όχι, υπάρχει μεν μια αναντιστοιχία αλλά μή σε πολυπειράζει κιόλας μωρέ, έτσι λέει η Αστρολογία."
Αυτό δεν είναι σχιζοφρένεια?
Με πιάνεις?"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
08-10-2006, 04:00 PM #76
Νομίζω πως ο διάλογος αναπτύσσεται στη βάση ερωταπαντήσεων του τύπου:
-"Τι ώρα είναι;"
-"Πορτοκαλί"
Προσπαθώντας να κάνω μια μικρή ανακεφαλαίωση, θα πω τα εξής: Πρώτον, τη φράση "σχηματικά και αφαιρετικά" τη μεταχειρίστηκα εγώ προσωπικά, χάρην οικονομίας λόγου στη δημοσίευση, για να μην αναγκαστώ να γράψω ολόκληρη παράγραφο σχετικά με το τι μπορεί να είναι η αστρολογία. Προσπάθησα να συνοψίσω, "σχηματικά και αφαιρετικά", τον λόγο μου. Ελπίζω να είναι σαφές.
Δεύτερον, επαναλαμβάνω, πως η αστρολογία, δεν σας λέει πως αν κοιτάξετε εκείνη την ώρα στον ουρανό, αυτό που κοιτάτε δεν είναι ο Λέων, αλλά ο Παρθένος, ενώ εσείς κοιτάτε τον Λέοντα. Και δεν σας το λέει, γιατί απλώς, δεν την ενδιαφέρει αν κοιτάτε τον ουρανό.
Θέλετε να τον κοιτάξετε; Κανένας δεν σας εμποδίζει. Προφανώς, άλλο πράγμα επιδιώκετε εσείς ως εμπειρία ή πληροφορία κοιτώντας τον ουρανό και άλλους στόχους έχει η αστρολογία.
-
08-10-2006, 04:15 PM #77
erastros, για να υπάρχει συζήτηση χρήσιμη και εποικοδομητική, πρέπει να υπάρχει κοινή βάση και διάθεση αλληλοκατανόησης απ' όλες τις πλευρές.
Πουθενά κανένας δεν σου λέει ότι η Αστρολογία έχει ως εργαλείο, ως σημείο αναφοράς ή όπως αλλιώς θέλεις πες το, την παρατήρηση του ουράνιου θόλου. Δεν νοιάζεται η Αστρολογία για την εικόνα και την θέση των αστερισμών όπως πραγματικά είναι αυτή τη στιγμή. Αν το καταλάβεις αυτό, θα αντιληφθείς την διαφορά μεταξύ Αστρονομίας και Αστρολογίας. Τώρα το αν εσύ έχεις λόγους να αμφισβητείς την Αστρολογία είναι άλλο θέμα και φυσικά δικαίωμά σου. Όχι όμως για τους λόγους που επικαλείσαι, αφού η Αστρολογία ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι βασίζεται σε Αστρονομικές παρατηρήσεις.
-
08-10-2006, 04:16 PM #78
Ναι, λυπάμαι, δε μπορούμε να συνεννοηθούμε έτσι!
Αν δε σε ενδιαφέρει κάτι όμως, χάφτεις ότι σου λένε οι άλλοι, και δε μπορείς να έχεις προσωπική άποψη. Είσαι οπαδός, όχι σκεπτόμενος άνθρωπος.
όχι απλώς "δεν την ενδιαφέρει" όπως λες, αλλά "δεν τη συμφέρει" προσθέτω εγώ. Κάποιοι κάποτε μπορεί να εκμεταλευτούν την ημιμάθειά σου, ψυχολογικά ή και οικονομικά.
Όπως βλέπεις, εγώ έχω το θάρρος της γνώμης μου και αισθάνομαι πολύ καλά γι αυτό.
Να είσαι καλά"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
08-10-2006, 04:55 PM #79
Δεν νοιάζεται η Αστρολογία για την εικόνα και την θέση των αστερισμών όπως πραγματικά είναι αυτή τη στιγμή. Αν το καταλάβεις αυτό, θα αντιληφθείς την διαφορά μεταξύ Αστρονομίας και Αστρολογίας.
Αν νοιαζεται μονο για τις εποχες του ετους πχ Κριος=Ανοιξη δεν θα επρεπε να βασιζεται στα αστρα ουτε να εχει αυτο το ονομα.....
-
08-10-2006, 05:03 PM #80
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.