s
Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας - Page 8
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 8 of 20 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 ... LastLast
Results 71 to 80 of 198

Re: Παρθένος: Το αληθινό ζώδιο της Ελλάδας

Επόμενο παράδειγμα. Υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. 28 Μαίου 1979. Κομβικότατο σημείο.

Ήλιος στην 7η μοίρα των Διδύμων
    Κρόνος στην 7η μοίρα της Παρθένου

Όνομα:
    Δεσποινα

Quote Originally Posted by Κώστας View Post
    Κοραλία.....ποτέ δεν μίλησα για μία και μοναδική επιρροή......ποτέ......αυτό που είπα και ξαναλέω είναι ότι εγώ προσωπικά μέχρι τώρα μόνο για μία επιρροή έχω βεβαιωθεί, αυτή της Παρθένου....πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλες επιρροές, όπως αυτή του Λέοντα όμως ακόμα δεν έχω βρει επιχειρήματα υπέρ μίας τέτοιας άποψης...

Επίσης, παρανόησες το λόγο που παρέθεσα τα παραδείγματα των πρόσφατων συμφορών.....δεν μίλησα ΠΟΤΕ για Ήλιο Παρθένο....απλώς θέλησα να δείξω ότι τουλάχιστον ΟΛΟΙ συμφωνούμε σε κάτι: ότι ο μεταβλητός άξονας μας επηρεάζει περισσότερο από τον παρορμητικό και το σταθερό...

τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούμε?? ή μήπως όχι??

Δέσποινα, το 1965-1967 ήταν ενεργοποιημένη η αντίθεση Κρόνου στους Ιχθείς και Ουρανού στην Παρθένο. Την επιτυχία του Εuro και της Ολυμπιάδας τις αποδίδω στο Δία στην Παρθένο. Επομένως εσύ πιστεύεις ότι και οι υπόλοιποι δύο άξονες μας επηρεάζουν εξίσου. Σεβαστό. Θέλεις να συγκρίνουμε τις λίστες μας?
    οχι αγαπητο μελος δεν θελω να συγκρινω καμια λιστα
    1] δεν ειμαι πολυ καλη στο να ψαχνω στο ιντερνετ και ισως εχεις δικιο σε αυτα που λες ,εγω μια απορια εκφρασα για τα γεγονοτα:blink:
    2] δεν κανουμε διαγωνισμο εξαλλου στο ποιος θα φερει την πιο μεγαλη λιστα ε;
    3]εγω θελω να σας διαβαζω αγαπητε μου Κωστα γιατι εχει ενδιαφερων το θεμα
    και σε ευχαριστω που μου απαντας:bigsmile:

φιλικα
    Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
    Δ.Κ

19 Ιουνίου 2000:Απόφαση-επικύρωση της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ

Ήλιος στους Διδύμους αλλά και σύνοδος Δία-Κρόνου στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου (για να μη λέτε ότι μεροληπτώ υπέρ των μεταβλητών)

Οκ, δεκτό Δέσποινα, δεν το είπα 'ανταγωνιστικά" απλά καλό είναι πιστεύω να μιλάμε με συγκεκριμένα παραδείγματα μπας και βγάλουμε κάποια άκρη

η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, κατάλυση της απόλυτης μοναρχίας και υπογραφή του πρώτου ελεύθερου και δημοκρατικού Συντάγματος.

Ήλιος στην Παρθένο σε μακρινό τετράγωνο με ¶ρη στον Τοξότη (νάτος πάλι ο ¶ρης στον Τοξότη) και τέλεια σύνοδος Δία-Ποσειδώνα στον Υδροχόο, πολύ κοντά στο "γενέθλιο" Ήλιο της νέας Ελλάδας.

1η Δεκεμβρίου 1893: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!". Ο Χαρίλαος Τρικούπης ανακοινώνει στη Βουλή τα μαντάτα....

Ήλιος στην 9η μοίρα του Τοξότη σε τέλεια αντίθεση με Ποσειδώνα-Πλούτωνα στους Διδύμους:!!!! η αντίθεση είναι κυριολεκτικά τέλεια...ειδικά ο Πλούτων είναι ακριβώς απέναντι, στην 9η μοίρα.

4 Αυγούστου 1936: Δικτατορία Μεταξά.

Ήλιος Λέοντα σε τετράγωνο με Ουρανό στον Ταύρο.

Ταυ-τετράγωνο στα μεταβλητά: Δίας στις 15 μοίρες του Τοξότη, Ποσειδώνας στις 15 μοίρες της Παρθένου και Κρόνος στις 21 μοίρες των Ιχθύων.

Ο κάθε χάρτης από τους προαναφερθέντες σαφώς και είναι πιο σύνθετος απ'όσο τον παρουσιάζω όμως οι βασικότερες όψεις είναι αυτές που αναφέρθηκαν. Ωροσκόπους εννοείται πως δεν γνωρίζω.

Όνομα:
    Βασίλης

Κώστα, να ρωτήσω κάτι κι εσένα και τους υπόλοιπους συνομιλητές κι όποιος θέλει μπορεί να απαντήσει. Μήπως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας αυτό τον άξονα των δεσμών που αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα γεγονότα που αναφέρεις; Λες για το Μεταξά, τον Τρικούπη, κλπ. Μήπως υπήρχε επαφή δύσκολων πλανητών όπως ο Κρόνος που ανέφερες με το Βόρειο Δεσμό; Πιστεύω ότι αυτή η πολικότητα εκφράζει σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο ελληνικό κράτος που προέρχεται από μία εποχή φανατισμού, οπαδισμού αλλά και συμπόνοιας για τα ανθρώπινα πράγματα και πίστης αλλά προσπαθεί (το κακόμοιρο) να γίνει κι αυτό ευρωπαικό, σύγχρονο, πολιτισμένο, τακτικό, καθαρό και τεχνοκρατικό.

Μήπως επίσης με Δία πάνω στο Βόρειο αυτό Δεσμό, το κράτος αυτό κατάφερε για λίγο να πετύχει αυτό το ακατόρθωτο της Ολυμπιάδας; Πιστεύεις ότι μπορεί να έχει σχέση αυτή η ερμηνεία με τα συγκεκριμένα γεγονότα που αναφέρεις;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Οφείλουμε, όντως, να εξετάσουμε και τους Δεσμούς. Ο "γενέθλιος" Βόρειος Δεσμός μας είναι στην Παρθένο και μπορεί να ερμηνευτεί με τον τρόπο που προτείνεις Βασίλη, δηλαδή ως ένα κράτος προσκολλημένο στο "εξιδανικευμένο" παρελθόν της αρχαιότητας αλλά και στις μισαλλόδοξες, σκοταδιστικές και θεοκρατικές ρίζες του Μεσαίωνα (Νότιος Δεσμός στους Ιχθείς) το οποίο επιχειρεί μέσω μίας πολύ δύσκολης πορείας να πραγματώσει το όνειρό του να γίνει ένα σύγχρονο δυτικό, οργανωμένο, ορθολογικό και τεχνοκρατικό κράτος, έστω και ως φτωχός συγγενής των ισχυρών της Δύσης (Κάρμα στην Παρθένο).

Κατά την υπογραφή της ένταξής μας στην ΕΟΚ ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης ήταν στην Παρθένο, κοντά στη "γενέθλια" θέση της και ήταν πραγματικά μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, στιγμή που υλοποιήθηκε, τυπικά τουλάχιστον, ο στόχος του προαναφερθέντος εκσυγχρονισμού.

Επίσης, την περίοδο μέσα 1941-μέσα 1942, ίσως η τραγικότερη εποχή της σύγχρονης Ελλάδας, είχαμε και πάλι το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στην Παρθένο και μάλιστα σε σύνοδο με Ποσειδώνα τους πρώτους 5-6 μήνες. Εδώ το Κάρμα στην Παρθένο μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής: η Παρθένος, σαν αρχέτυπο, σχετίζεται και με την έννοια της "δουλείας" δηλαδή της αθέλητης υποταγής σε έναν αυθέντη με την ταυτόχρονη όμως ενεργοποίηση παράνομης αντίδρασης και κλεφτοπολέμου (το αρχέτυπο του Ερμή). Εδώ λοιπόν έχουμε τη μοναδική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας που υποδουλωθήκαμε σε ξένους, εποχή μεγάλων στερήσεων και παθών (Ποεσιδώνας) και εποχή των αντιστασιακών, των "σαλταδόρων" και λοιπών γενναίων που εναντιώθηκαν στους ξένους εισβολείς.

Επίσης, την περίοδο της πτώχευσης επί Τρικούπη είχαμε σύνοδο Κρόνου-Νότιου Δεσμού στο Ζυγό.

Βασίλη, μιας και αναφέρεις το Δία και τον Κρόνο και εκεί δεν αποκλείεται να έχουν βάση αυτά που λες. Την άποψή μου, όμως, την ξέρεις. Την επιρροή της Παρθένου δεν την αποδίδω μονάχα στο Κάρμα στην Παρθένο. Για εμένα η Παρθένος δεν είναι απλά και μόνο ο στόχος που έχουμε σαν κράτος εδώ και 200 χρόνια. Σίγουρα, το προφανές είναι αυτό που λες, ότι δηλαδή ένα τόσο χαοτικό, ανοργάνωτο και συναισθηματικά φορτισμένο κράτος (δηλαδή ένα τόσο Ιχθυακό κράτος) έχει σαν Κάρμα να γίνει ύστερα από μία πολύ δύσκολη πορεία ένα εκσυγχρονισμένο, οργανωμένο, τακτικό και εύνομο κράτος. Όμως για εμένα η όποια επιρροή της Παρθένου είναι αρχαία και έχει παλιές ρίζες στον τόπο μας για όλους τους λόγους που έχω αναφέρει.

Όνομα:
    nina

Kalispera ke apo emena!Distixos den exo eliniko pliktrologio ke alfavito ke den grafo edo.Diavazo me poli prosoxi to tema sou Kosta ke einai mia apo ta pio indiaferoun sizitisi...s eyxaristo poli.Simera aniksa ena poli palio vivlio mou "Karmiki astrologia"apo tin Dorote Kioxlin dio Bizmon pou diavaza sto kefalio Ta zodia ke ta krati pos i Elada einai Partenos.

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Καλημέρα στην παρέα...

διαβάζω τη συζήτηση με προσοχή αυτές τις ημέρες. Αυτό που μου κέντρισε την προσοχή στην τελευταία δημοσίευση του Addicted είναι η αναφορά στο Βόρειο Δεσμό του πιο διαδεδομένου χάρτη της χώρας στην Παρθένο. Νομίζω ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται "φανατισμός, μισαλλοδοξία, κριτική, παροχή υπηρεσιών" θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο μελέτης του άξονα αυτού των δεσμών (Ιχθύων - Παρθένου). Επίσης, δεν έχω συγκεκριμένη άποψη για το τι μελέτες έχουν γίνει για τον άξονα των δεσμών στην πολιτική αστρολογία και αν είναι σημαντικός παράγοντας επίδρασης στο κράτος.

Πέραν αυτού από τη συζήτηση έχω την άποψη ότι προβάλλει και ένα γενικότερο θέμα. Συντασσόμαστε με την αστρολογική τεχνική ή με την συμβολική προσέγγιση; Τεράστιο θέμα για το χώρο της αστρολογίας και οι συζητήσεις όπως ξέρουν όσοι παρακολουθούν τα πράγματα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για πολύ. Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Συντασσόμαστε με την τεχνική; Τότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουμε θέση, εάν υπάρχει ένας ή δύο ή τρεις εν πάσει περιπτώσει συγκεκριμένοι χάρτες που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη κρατική οντότητα, όπως σηματοδοτείται από ένα συγκεκριμένο ωροσκόπο (αυτό που μας έφερε τη συγκεκριμένη ώρα μαζί). Προσοχή. Εδώ μιλάμε για τη συγκεκριμένη κρατική οντότητα. Για όσους διαβάζετε μεταφυσικά, θα το αναπαριστούσαμε συμβολικά ίσως ως τη συγκεκριμένη "ενσάρκωση" της ομαδικής ψυχής του έθνους. Εάν πάλι μιλάμε για τη διαχρονική ελληνική ψυχή (που κατά τη γνώμη μου απεικονίζεται κυρίως σε αυτό που διαχρονικά λέμε ελληνική παιδεία κι όχι σε συγκεκριμένη κρατική οντότητα με συγκεκριμένους στόχους/όνειρα πραγμάτωσης (βλέπε ωροσκόπο)), τότε πάμε αλλού. Ωροσκόπια ψυχών όπως ξέρετε δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ζώδια και ακτίνες, αλλά όχι συγκεκριμένοι χάρτες με ωροσκόπο, γιατί η ψυχή δεν έχει συγκεκριμένη γέννηση, ούτε αγκιστρώνεται στο χρόνο (ωροσκόπος).

Ζητώ συγγνώμη από τους πραγματιστές για τα μεταφυσικά, αλλά δυστυχώς πάλι δεν έχω άλλη γλώσσα για να πω τα συγκεκριμένα πράγματα.

Καλή συνέχεια κι από μένα...
    Βασίλη μου, καλημέρα. Δεν μίλησα για αστρολογική τεχνική αλλά για την κοσμοθεωρία της αστρολογίας από την οποία πηγάζουν οι συγκεκριμένες τεχνικές. Όμως η αστρολογική τεχνική δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την εσωτερική προσέγγιση. Στο Σύμπαν υπάρχει απόλυτη ενότητα των πάντων. Η αστρολογία βασίζεται στο γνωστό αξίωμα του Ερμή του Τρισμέγιστου που ολόκληρο λέει: "Ό,τι πάνω και κάτω, ό,τι μέσα και έξω". Έτσι δεν υπάρχει ένα "εσωτερικό" ωροσκόπιο και ένα "εξωτερικό". Δεν μπορεί να πει κανείς π.χ. το εσωτερικό μου ζώδιο είναι Ταύρος αλλά το "εξωτερικό" είναι Ζυγός. Υπάρχει λόγος φυσικά που κάθε άνθρωπος (ή κράτος) ενσαρκώνεται σ' ένα συγκεκριμένο ζώδιο και μ' ένα συγκεκριμένο χάρτη. Ο χάρτης εκείνος περιέχει τα πάντα, τις καταβολές του ατόμου, τι πρέπει να κάνει σ' αυτή την ενσάρκωση και προς τα πού τείνει. Ένας είναι ο χάρτης κι ο καθένας μπορεί να διεισδύσει ώσπου μπορεί να φτάσει το "μάτι" του και κάθε άτομο μπορεί να βιώσει τον χάρτη του όσο εσωτερικά το ίδιο μπορεί. Το ίδιο ισχύει και για τον χάρτη ενός κράτους. Η Σελήνη στο ωροσκόπιο ενός κράτους δείχνει τις καταβολές ενός λαού και τις κοινές ιστορικές του μνήμες και βιώματα (ανάμεσα στα άλλα που δείχνει). Οι ΗΠΑ π.χ. έχουν Σελήνη στον Υδροχόο και συχνά οι πρώτοι μετανάστες ονομάζονται "σκαπανείς" ή "πρωτοπόροι" που τόλμησαν να πάνε σε μια άγνωστη χώρα και να ξεκινήσουν από την αρχή. Ο Ήλιος στον Καρκίνο μπορεί να φανεί περίεργη θέση για μια χώρα που αποτελείται από ένα τέτοιο συνοθύλλευμα εθνοτήτων αλλά δείχνει πως αυτό το "κολάζ" ενθοτήτων πρέπει να δημιουργήσει μια ενιαία "ατομικότητα" (Ήλιος) μέσα από την έννοια της "οικογένειας" (Καρκίνος). Και οι Αμερικανοί έκαναν πολλή δουλειά για να δημιουργήσουν μια ενιαία εθνική ταυτότητα και να νιώσουν ότι αποτελούν ένα έθνος, δηλαδή ότι "ανήκουν" μαζί (Καρκίνος). Ταυτόχρονα, ο ωροσκόπος δείχνει πώς κτίζει το "Εγώ" του ένα κράτος μέσα στον κόσμο κι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου τους, ο Ερμής, κάνει αντίθεση με Πλούτωνα στον Καρκίνο/Αιγόκερω. Θεμελίωσαν το καινούριο τους κράτος (Αιγόκερως) πάνω σε πράξεις βίας και επιβολής (εξόντωση των ιθαγενών Ινδιάνων - Καρκίνος). Ταυτόχρονα προσπάθησαν τον τελευταίο αιώνα να επιβληθούν οικονομικά στον πλανήτη (άρα και πολιτικά και στρατιωτικά), πράγμα που τους δημιουργεί απανωτές οικονομικές κρίσεις στο εσωτερικό τους. Η πρώτη μεγάλη οικονομική ύφεση το 1929, ήρθε μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αποφάσισαν να αναμειχθούν στο παγκόσμιο σκηνικό. Αυτή είναι μια πολύ μικρή και απλή ανάλυση αλλά μπορεί κανείς να αναλύσει όσο βαθιά μπορεί. Το ίδιο συμβαίνει με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Ο Ήλιος στον Υδροχόο δείχνει ένα λαό που έκτισε μια πολύ πρωτοπόρα "ατομικότητα", άνοιξε κυριολεκτικά νέους δρόμους στην ιστορία του πολιτισμού (έννοια του "πολίτη", της δημοκρατίας και της συμμετοχής στα κοινά, ορθολογική σκέψη που γεννά τις επιστήμες και πολλά άλλα), αλλά στην παρούσα φάση του έχει να αντιμετωπίσει τις αγκιλώσεις του παρελθόντος (Ήλιος αντίθεση Κρόνος) και όχι μόνο. Για να μπορέσει να απελευθερώσει και πάλι τις πρωτοπόρες (Υδροχόος) δημιουργικές του δυνάμεις (Ήλιος), ο Κρόνος έχει να δώσει ένα πολύ σημαντικό μάθημα στον σύγχρονο ελληνισμό: να μάθει πώς να δομήσει και να λειτουργήσει οργανωμένα ένα κράτος. Παρόλο που έχει πίσω του μια ιστορία χιλιετιών, ο ελληνισμός μόλις τους 2 τελευταίους αιώνες λειτουργεί για πρώτη φορά ως κράτος (γι' αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία το ωροσκόπιο για τις 3/2/1830) κι έτσι για πρώτη φορά καλείται να πάρει την εμπειρία αυτή. Μέχρι τότε ο ελληνισμός λειτουργούσε από κοινού μόνο μέσα από οργανισμούς και ενώσεις (Υδροχόος/Ουρανός) όπως οι αμφικτιονίες, οι Συμμαχίες κά. Με την αντίθεση Ήλιου/Κρόνου δεν δημιουργήθηκε ως κράτος κάτω από τις πιο ευνοϊκές συνθήκες (κηδεμόνευση από άλλες χώρες πιο δυνατές, αναξιοκρατία που κτίστηκε πάνω στον τρόπο που λειτουργούσαν τα κόμματα στο ξεκίνημά τους κ.τλ.) και δεν έχει και την εμπειρία ακόμα για να λειτουργήσει σωστά, είναι κάτι που τώρα το μαθαίνει ο ελληνισμός. Όλοι συνειδητοποιούμε τα δημοκρατικά ελλείματα, την αναξιοκρατία, την έλλειψη κρατικών δομών, την ανεπάρκεια των θεσμών, όλα θέματα του Κρόνου. Δεν θα μιλήσω, Βασίλη μου, για την Σελήνη στους Διδύμους επειδή είναι σε ταυ με ¶ρη και Αφροδίτη και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση (οιδιπόδειο σύμπλεγμα των Ελλήνων και άλλα συμπλέγματα, επιθετικότητα στην καθημερινότητα και πολλά άλλα). Στην πραγματικότητα, πολλά χαρακτηριστικά που ο Κώστας και ο Αντίκτεντ αποδίδουν στην Παρθένο προέρχονται από την αντίθεση του Ήλιου/Κρόνου και τις όψεις της Σελήνης στο ωροσκόπιο της Ελλάδας. Και φυσικά ο ΒΔ στην Παρθένο παίζει κι αυτός τον σημαντικό του ρόλο.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Έτσι δεν υπάρχει ένα "εσωτερικό" ωροσκόπιο και ένα "εξωτερικό". Δεν μπορεί να πει κανείς π.χ. το εσωτερικό μου ζώδιο είναι Ταύρος αλλά το "εξωτερικό" είναι Ζυγός.
    Σε αυτό δεν έχω την ίδια γνώμη, Κοραλλία. Από όσα έχω διαβάσει τουλάχιστον άλλο το ωροσκόπιο της προσωπικότητας, που έχει ώρα και τόπο και αφορά τη συγκεκριμένη κάθοδο στη γη κι άλλο η ακτίνα της ψυχής, που συνδέεται συμβολικά με εσωτερικούς κυβερνήτες, ζώδια, κλπ. Αυτά, αν μιλήσουμε για το ωροσκόπιο μας εσωτερικά.

Στα υπόλοιπα δε διαφωνώ...

Τα λέμε...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Page 8 of 20 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)