s
Το τετράγωνο του Ποσειδώνα - Page 8
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 8 of 8 FirstFirst ... 4 5 6 7 8
Results 71 to 80 of 80
    Όνομα:
    Κάτια

Re: Το τετράγωνο του Ποσειδώνα

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Γεια σου, Κάτια μου.

Όλοι οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες λειτουργίες της ύπαρξης μας. Όταν αυτές οι λειτουργίες μπλοκάρονται, συναντούν δυσκολίες και δεν εκφράζονται σωστά προκαλούν πόνο. Όπως δεν υπάρχει ένα μόνο είδος σωματικού πόνου έτσι δεν υπάρχει και ένα μόνο είδος ψυχικού πόνου. Είναι διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Αφροδίτης/Πλούτωνα, διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Σελήνης/Ουρανού και διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Ήλιου/Κρόνου. Έτσι δεν μπορούμε να πούμε γενικά ότι ο Πλούτωνας είναι η αιτία κάθε ψυχικού πόνου ή ότι ο Ποσειδώνας είναι ο πόνος ο ίδιος ως βιωμένη κατάσταση. Κάθε ψυχική λειτουργία προκαλεί ένα διαφορετικό είδος ψυχικού πόνου.

Έτσι, ο Ποσειδώνας προκαλεί κάποια είδη ψυχικού πόνου που συνδέονται με την δική του λειτουργία. Ο Ποσειδώνας είναι οι προσωπικές μας φαντασιώσεις, είναι ο υποκειμενικός δικός μας κόσμος που μόνο εμείς τον βιώνουμε ως πραγματικότητα, είναι η δική μας πραγματικότητα. Σε κάποιους από εμάς αυτή η υποκειμενική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από την εξωτερική (ρεαλιστική) πραγματικότητα και σε κάποιους άλλους από εμάς η εξωτερική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από την εσωτερική. Όταν η εσωτερική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή προκαλούνται τα διάφορα είδη φυγής από την εξωτερική πραγματικότητα που είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του Ποσειδώνα.

Ο πόνος που συνήθως προκαλεί ο Ποσειδώνας προέρχεται από τις στιγμές που συγκρούεται η εσωτερική μας πραγματικότητα με την εξωτερική και από την διάψευση που συνοδεύει αυτή την σύγκρουση. Η αίσθηση της πλάνης και της ψευδαίσθησης προέρχεται από την συντριβή της υποκειμενικής μας πραγματικότητας από την εξωτερική πραγματικότητα. Τότε ο ποσειδώνιος πόνος μπορεί να εκφραστεί ως θλίψη ή ως κατάθλιψη και μια αίσθηση εσωτερικού ανικανοποίητου.

Η ποσειδώνια κατάθλιψη είναι ένα σύμπτωμα που μας δείχνει ότι δεν λειτουργούμε σωστά τον Ποσειδώνα μας γιατί η εσωτερική μας πραγματικότητα μας οδηγεί στην ψυχική απομόνωση και την χωριστικότητα ενώ ο Ποσειδώνας για να λειτουργεί σωστά θέλει ταύτιση, θέλει ένωση με το Παν. Η ταύτιση του Ποσειδώνα δεν είναι μόνο ταύτιση με τον πόνο των άλλων αλλά η ταύτιση της απόλυτης αγάπης, με την χριστιανική έννοια, που οδηγεί στην ταύτιση με όλη την Δημιουργία και με το Θείο.

Έτσι, ο ποσειδώνιος πόνος έχει σκοπό να μας δείξει ότι οι υποκειμενικές μας φαντασιώσεις, ο υποκειμενικός και προσωπικός μας κόσμος που θέλουμε να βιώσουμε προκαλεί απομόνωση και χωριστικότητα κι ότι ο μηχανισμός της δημιουργίας των φαντασιώσεων είναι ο ίδιος μηχανισμός του θετικού οραματισμού, που όταν ενισχύεται από την αγάπη και την πίστη οδηγεί στην ένωση με το Σύμπαν. Αυτή είναι ουσιαστικά η μετάλλαξη του Ποσειδώνα, η φαντασίωση να μεταλλαχθεί σε οραματισμό και η βίωση της υποκειμενικής πραγματικότητας να μεταλλαχθεί σε ταύτιση με το αντι-κείμενο (αυτό που βρίσκεται έξω από εμάς).

Η λειτουργία του Πλούτωνα είναι να βγάζει στην επιφάνεια οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει στον ψυχικό μας κόσμο, από οποιαδήποτε πλανητική θέση ή όψη στον χάρτη μας κι αν προκαλείται, και να μας κάνει να το βιώνουμε έντονα ώστε να είναι επιτακτική για την ψυχική μας υγεία η λύση του και η εξυγίανση του. Ο Πλούτωνας είναι ο "ανατόμος" ολόκληρου του ψυχισμού μας και μ' αυτή την έννοια είναι αυτός που μπορεί να βάλει το νυστέρι στις φαντασιώσεις του Ποσειδώνα μας ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς θέλουμε και γιατί το θέλουμε. Αυτή η λειτουργία του Πλούτωνα βοηθά τον Ποσειδώνα να συνειδητοποιήσει την λειτουργία των φαντασιώσεων και να ενισχύσει έτσι τον μηχανισμό του θετικού οραματισμού.
    Δεν διαφωνούμε Κοραλλία μου. Εγώ απλώς είδα τον Ποσειδώνα υπό την γωνία της δυσμένειας για την οποία μίλησαν τα μέλη. Το ίδιο ισχύει και για τον Πλούτωνα. Δεν επεκτάθηκα στο σύνολο των λειτουργιών.
    Λέμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.
    Υπερτονίζω την λειτουργία του Ποσειδώνα ακριβώς γιατί ο πόνος που προκαλεί είναι αντικειμενικός, αλλά με υποκειμενικό τρόπο. Ο Πλούτωνας, δεν είναι καθόλου υποκειμενικός.

ΥΓ: Είμαι εμπύρετη και δεν θα επεκταθώ. Καλό απόγευμα!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Μυρτώ

Καταρχάς από όσα θέματα έχω διαβάσει κανένα δεν με καθήλωσε τόσο πολύ...Όλα τα ποστ είναι εξαιρετικά και μπράβο σε όλους σας (δεν ήξερα που να πρωτοκάνω thanks γι'αυτό στέλνω ένα συνολικό σε όσους συμμετέχουν!!).
    Δεν έχω επί της ουσίας να συμπληρώσω κάτι μιας και έχουν ειπωθεί τόσο ωραία και καλογραμμένα πράγματα, όμως έχω να πω πως οι περισσότερες πτυχές του ωροσκοπίου μου -και δη οι ποσειδώνιες- κατανοήθηκαν ουσιαστικά όταν γνώρισα κάτι εξίσου δυνατό με την αστρολογία...την ψυχοθεραπεία!

Εκεί......όταν έρχεσαι αντιμετωπος με τον μοναδικό εχθρό σου (τον εαυτό σου και το ασυνείδητο υλικό που κρύβεις μέσα σου) το πέπλο του Ποσειδώνα ξυλώνεται....η αδίστακτη μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα απαλύνεται, η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Ουρανού σου δίνει την σπρωξιά που χρειάζεσαι για να πας ένα βήμα πιο πέρα και η παρουσία του Κρόνου σου δίνει φυσικά...το χρόνο...για να τα κάνεις όλα αυτά.

Έτσι, οι εξαπατήσεις των όψεων του Ποσειδώνα (μιας και γι'αυτόν είναι το θέμα και δεν θέλω να βγω εκτός) γίνονται σιγα σιγά κατανοητές, πως διαμορφώθηκαν, από που τροφοδοτούνταν και σε τι εξυπηρετούσαν και έτσι διαλύονται λίγο λίγο σαν τα σύννεφα στον ουρανό.

Ο ωροσκόπος μου ξεκινά στα μέσα του Υδροχοόυ και έχει εμπεριεχόμενο ολόκληρο το ζώδιο των Ιχθύων, αναλογιστείτε λοιπόν πόσα χρόνια πορεύομαι και θα πορεύομαι με τον Ποσειδώνα στον 1ο μου οίκο και πόσες όψεις θα κάνει μέσα από εκεί!

ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται, τα αστρολογικά στοιχεία που οδήγησαν στην ψυχοθεραπεία ήταν εκτός από την διέλευση αυτή του Ποσειδώνα, το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ήλιο μου (στην 1η του Ζυγού), φυσικά η σύνοδος του Κρόνου με τον Ήλιο μου που διελάυνει από τον 8ο οίκο (που είναι full γεμάτος εκ γενετής!) και το τετράγωνό του με τον Πλούτωνα από το τέλος του 2009!
    Pour les uns, qui voyagent, les étoiles sont des guides

Όνομα:
    Κάτια

Aurelia, διαβάζοντας το ποστ σου χάρηκα πολύ!

Με την αναφορά σου στην ψυχοθεραπεία ανοίγεις –με την καλή έννοια- τους ασκούς του Αιόλου!
    Οι προηγούμενες αναφορές της Κοραλλιάς στον Πλούτωνα, ήταν ακριβώς αυτό που αναφέρεις.
    Τελικά, για να δούμε πως δουλεύει ένας πλανήτης, είμαστε υποχρεωμένοι να τον δούμε στο σύνολο των αλληλεπιδράσεών του με τους υπόλοιπους και όταν μιλάμε για εδραιωμένο συναισθηματικό οικοδόμημα, τότε σίγουρα μιλάμε για Πλούτωνα!

Αφού έχει γίνει κατανοητή η διαφορά των πλανητών ως προς την λειτουργία τους , πράγμα που θα επιμείνω ότι για τα άπειρα μέλη είναι δύσκολο, λόγω συνάφειας των αρχών του 8ο και του 12ου , ερχόμαστε να πούμε κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.
    Η ψυχανάλυση\ψυχοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος της ψυχικής μας ζωής , που μας φέρνει σε στενή επαφή με όλο μας τον χάρτη και πράγματι, για κάποιον που ασχολείται με την αστρολογία, η ψυχανάλυση είναι εντυπωσιακά αποκαλυπτική σε σχέση με τις γενέθλιες δυσλειτουργίες μας.

Ωστόσο, είναι γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους, ότι η ψυχανάλυση\ψυχοθεραπεία δεν ενδείκνυται για κάθε υποκείμενο. Το προτέρημα της ισχυρής λίμπιντο (Πλούτωνας) και της ροής των φαινομενικά ασύνδετων συνειρμών (Ποσειδώνας) , είναι τα ισχυρά όπλα του εκάστοτε θεραπευτή ώστε να φτάσει στην αποκάλυψη\αποκωδικοποίηση των ψυχικών μας καταγραφών (Πλούτωνας) που θα διαλύσει το δημιούργημα των υπεραναπληρώσεών μας (Ποσειδώνας).
    Ένας κακοβαλμένος Κρόνος, για παράδειγμα, μπορεί να χτίσει τόσο συμπαγή άμυνα στο υποκείμενο, που να καθιστά την ψυχανάλυση\ψυχοθεραπεία από ιδιαίτερα δύσκολη μέχρι άκαρπη.

Ξέρω ότι μπορεί να στεναχωρεί κάποιους αυτό, αλλά άνθρωποι με έντονο Πλούτωνα, έχουν ευεργετηθεί από το σύμπαν σε σχέση με την ικανότητά τους να βρίσκονται σε στενή επαφή με την ψυχική τους ζωή, αλλά και στο να εισχωρούν στην ψυχική ζωή άλλων. Έχουν περισσότερες πιθανότητες ψυχικής κάθαρσης, άρα και αυτοβελτίωσης. Όμως το ίδιο πετυχαίνεται και με μια κορυφαία επιρροή τράνζιτ Πλούτωνα, κυρίως από τα φώτα μας. Είναι η στιγμή που όλοι έχουμε την ευκαιρία να σκύψουμε μέσα μας και να δούμε από κοντά, κατάματα, το έργο του Ποσειδώνα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι υπό την επιρροή μιας τέτοιας όψης παρακινούνται να αρχίσουν ψυχοθεραπεία.

Αν το θέμα μας είναι η ψυχική ζωή και θέλουμε να το δούμε συνδυαστικά, τότε κακώς μιλάμε μόνο για Πλούτωνα και Ποσειδώνα. Το σύνολο του υδάτινου στοιχείου μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα. 4Ος\8Ος\12Ος και οι φυσικοί κυβερνήτες τους αντίστοιχα Σελήνη\Πλούτωνας\Ποσειδώνα ς.

Κατακτώντας την γνώση της λειτουργίας της ψυχικής μας ζωής, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τις γενέθλιες δυσμένειες του χάρτη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ελαχιστοποιώντας τις παράπλευρες απώλειες σε πρακτικό και συναισθηματικό κόστος.

«Η σωτηρία της ψυχής, είναι πολύ μεγάλο πράγμα…»
    ....................................
    Της σιγουριάς τα υλικά
    είναι λόγια γλυκά
    σε κασέτες γραμμένα(Σελήνη)

.................................
    σαν ταξιδάκι αναψυχής
    μ' ένα κρυμμένο τραύμα.(Πλούτωνας)

..................................
    σ' αυτά που ήτανε τόσο μικρά
    μα που ρίχναν σκια
    για να μοιάζουν παλάτια.(Ποσειδώνας)

Quote Originally Posted by kassy View Post
    Δηλαδή κα Μόζορα εννοείτε η αρνητική αυτή επιρροή του ποσειδώνα μας δείχνει ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, δηλ. αλλαγές στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στις σχέσεις, αλλά εμείς αρνούμαστε δημιουργώντας έναν φανταστικό κόσμο με αποτέλεσμα να χάνουμε επαφή με την πραγματικότητα;
    Γεια σου kassy.

Ο Ποσειδώνας μας οδηγεί να βιώνουμε ένα εσωτερικό φαντασιακό δικό μας κόσμο με τις δικές μας επιθυμίες. Αυτός ο εσωτερικός κόσμος σε κάποιους ανθρώπους είναι πιο ισχυρός από την εξωτερική πραγματικότητα. Όταν αυτός ο εσωτερικός κόσμος συγκρούεται με την πραγματικότητα τότε αισθανόμαστε διάψευση και θλίψη επειδή ματαιώνονται οι εσωτερικές ψυχικές μας επιθυμίες. Όταν γνωρίσουμε αυτές τις εσωτερικές ανάγκες και επιθυμίες μας τότε είναι πιο εύκολο να τις διαχειριστούμε μέσα στην εξωτερική μας πραγματικότητα ώστε να μην αισθανόμαστε εσωτερικά ανικανοποίητοι.

Aurelia, συμφωνώ πολύ μ' αυτά που λες.

Κάτια μου, τέλειοι στίχοι και ακριβώς μέσα στο νόημα.

And the Oscar goes to ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ για άλλη μια φορά αγαπητοί μου φίλοι. Μετά από 2 χρόνια μπήκα για άλλη μια φορά στο "αγαπημένο" μου () θέμα ως μια ΄πρώτη αποτίμηση μετά το πέρας της ενεργοποίησης της γενέθλιας αντίθεσης Κρόνου - Ποσειδώνα στον άξονα 4ο/10ο με τον διελεύνοντα Ποσειδωνα από τετραγωνο . Λίγο πολύ γνωρίζεται τα βιωματικά μου τραύματα της τελευταίας 2ετίας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζω εγώ ακόμη, είναι τι στο καλό θα μου φέρει το περιβόητο τετραγωνο του με τον γενέθλιο μου (επιτελους τώρα και σε μένα ) ως επιστεγασμα των αισθήσεων και παραισθήσεων , της επώδυνης ωρίμανσης και του καλωσορίσματος της (επιτέλους) γυμνής και αφτιασίδωτης πραγματικότητας χωρίς όνειρα αλλά απλούς προγματοιποιησιμους στόχους ...Ευελπιστώ να μην με ραπίσει και αυτήν την φορά τόσο ανελέητα μιας που παραλληλα θα έχω το τετραγωνο Κρόνου με τον Ηλιο μου (ως αρωγό της επιβολής της λογικής και της ισορροπίας) και σύνοδο του με το Ζενίθ μου αλλά και ένα επίμονο ημιεξάγωνο Πλούτωνα (στον 12ο) με τον Ηλιομου και ένα βοηθητικό εξάγωνο Ουρανού με Ηλιο...Βέβαια χτυπιεται πάλι αλύπητα ο αξονας 4οσ/10ος ,1ος/7ος και 2ος/8ος...
    Είμαι έτοιμη για σενα παντοδύναμε ουτοπιστη να με ισοπεδώσεις για αλλη μια φορά και γω να χάνομαι στα ομιχλώδη σου περάσματα πατώντας αγκαθια.....
    Victory

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Victory View Post
    And the Oscar goes to ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ για άλλη μια φορά αγαπητοί μου φίλοι. Μετά από 2 χρόνια μπήκα για άλλη μια φορά στο "αγαπημένο" μου () θέμα ως μια ΄πρώτη αποτίμηση μετά το πέρας της ενεργοποίησης της γενέθλιας αντίθεσης Κρόνου - Ποσειδώνα στον άξονα 4ο/10ο με τον διελεύνοντα Ποσειδωνα από τετραγωνο . Λίγο πολύ γνωρίζεται τα βιωματικά μου τραύματα της τελευταίας 2ετίας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζω εγώ ακόμη, είναι τι στο καλό θα μου φέρει το περιβόητο τετραγωνο του με τον γενέθλιο μου (επιτελους τώρα και σε μένα ) ως επιστεγασμα των αισθήσεων και παραισθήσεων , της επώδυνης ωρίμανσης και του καλωσορίσματος της (επιτέλους) γυμνής και αφτιασίδωτης πραγματικότητας χωρίς όνειρα αλλά απλούς προγματοιποιησιμους στόχους ...Ευελπιστώ να μην με ραπίσει και αυτήν την φορά τόσο ανελέητα μιας που παραλληλα θα έχω το τετραγωνο Κρόνου με τον Ηλιο μου (ως αρωγό της επιβολής της λογικής και της ισορροπίας) και σύνοδο του με το Ζενίθ μου αλλά και ένα επίμονο ημιεξάγωνο Πλούτωνα (στον 12ο) με τον Ηλιομου και ένα βοηθητικό εξάγωνο Ουρανού με Ηλιο...Βέβαια χτυπιεται πάλι αλύπητα ο αξονας 4οσ/10ος ,1ος/7ος και 2ος/8ος...
    Είμαι έτοιμη για σενα παντοδύναμε ουτοπιστη να με ισοπεδώσεις για αλλη μια φορά και γω να χάνομαι στα ομιχλώδη σου περάσματα πατώντας αγκαθια.....
    Νίκη καλημέρα. Πριν επεκταθώ στον προβληματισμό που θέτεις, να σου πω ότι είναι φοβερό πως σήμερα βρίσκω ένα ποστ σου σε αυτή τη σελίδα που προσπαθούσα να θυμηθώ σε ποιο θέμα ήταν. Ήθελα να δω με ποια πλανητική επιρροή είχα ξεκινήσει να νιώθω την ανάγκη να συνδυάζω τα τραγούδια με τις ιδιότητες των πλανητών (όπως στο πιο πάνω ποστ μου) και να που συντονιστήκαμε συμπαντικά και το έφερες μπροστά μου. Για την ιστορία, πως αλλιώς θα μπορούσε, όταν ο Ποσειδώνας είχε κάνει είσοδο στους Ιχθείς και προσέγγιζε την σύνοδο με τον Ήλιο μου, ενώ γενέθλια έχω Ήλιο τετράγωνο Ποσειδώνα.
    Το καλό που έκανες είναι διπλό, γιατί πάνω που είχα στείλει στην διαχείριση ένα άρθρο για τον Ποσειδώνα, βασισμένο στους στίχους ενός τραγουδιού, αναρτήθηκε το άρθρο του Δημήτρη Αντωνιάδη με την ίδια ακριβώς ιδέα και έτσι αποφάσισα να αποσύρω το δικό μου. Τώρα που το ξαναβλέπω όμως, ίσως να είναι εντελώς ανόητο , αφού κάτι τέτοιο το έχω ξανακάνει και πριν από 2 χρόνια. Τι νόημα έχει η τόση ενασχόληση με τέτοιες λεπτομέρειες;

Η πιο πάνω εισαγωγή, δεν είναι μόνο αυτά που είχα να πω για την προσωπική μου σκέψη. Είχαν και μία διττή σημασία, μια και μιλάμε για επιρροή Ποσειδώνα. Φοβάμαι πως έχεις μεγεθύνει υπερβολικά την επιρροή του μέσα στον χάρτη σου.
    Αρχικά να σου πω ότι η πιο δυνατή του όψη, ήταν εκείνη που έκανε όσο βρισκόταν στο ζώδιο του Ήλιου σου (Υδροχόου), στον 1ο σου και σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου σου (Κρόνο στον Ταύρο, 4ος γωνιακός). Σε εκείνες τις μοίρες δε, έκατσε πολύ μεγάλο διάστημα. Αρκετό για να σου φέρει όσα σου έφερε και να σηκώνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
    Δεν νομίζω λοιπόν ότι έχεις να φοβηθείς κάτι από ένα τετράγωνο γενιάς (η γενιά μας όλη θα βιώσει αυτό το τετράγωνο Ποσειδώνα\Ποσειδώνα). Αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό για όσους είναι Ιχθείς ή έχουν ωροσκόπο Ιχθύ ή έχουν τον Ποσειδώνα να εμπλέκεται πολύ με προσωπικούς πλανήτες.

Θεωρώ ότι η επιρροή αυτή θα έχει μία πιο λεπτή και δυσθεώρητη επίδραση στο ωροσκόπιό σου. Αντίθετα από ότι πιστεύεις, έχω την αίσθηση ότι η εν λόγω όψη θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν τα ουσιώδη από τα επουσιώδη (όχι με τον εύκολο τρόπο βέβαια), σε ότι αφορά τον ρόλο των πλανητών στον χάρτη σου και τους οίκους που κυβερνούν.
    Σκέψου τι κυβερνά ο Ποσειδώνας στον χάρτη σου (τον 2ο ) , που βρίσκεται γενέθλια ο Ποσειδώνας (στον 10ο ) και από πού περνά ο τράνζιτ (από τον 1ο ). Νομίζω ότι έχεις αρκετές γνώσεις για να κάνεις τους συνειρμούς σου και ακόμα περισσότερες, ώστε να μην δικαιολογούνται οι φόβοι σου (άσχετα αν τους καταβαίνω).
    Ωστόσο, είσαι ένας άνθρωπος με έντονη την σταθερή ποιότητα στον χάρτη σου, με ένα τρίγωνο Ερμή\Κρόνου που δεν σε αφήνει να χάσεις εύκολα την μπάλα, με μία καλή γενέθλια σχέση Ήλιου\Ποσειδώνα και τέλος, ένας άνθρωπος που ζει ήδη με την γεύση του εν λόγω πλανήτη , όλη του τη ζωή. Ξέρεις πια να τον διαχειριστείς και σε βοηθά σημαντικά ο γενέθλιος ορθολογισμός σου.

ΥΓ: Τι να πω κι εγώ που τον έζησα σε σύνοδο στον Ήλιο , μία σχέση που στον γενέθλιο είναι τετράγωνο, χωρίς κανένα σταθερό (μια Αφροδίτη στον Υδροχόο, η ντροπή των σταθερών δηλαδή… ) , με ένα Ερμή σε μαύρα χάλια (Ιχθύ και 12ο ) και έναν Κρόνο στους Διδύμους (την ντροπή της Κρόνιας σοβαρότητας δηλαδή… ). Κι όμως, είμαστε ακόμα ζωντανοί, στην σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα! Δεν μας νοιάζει αν μας αντέχει το σκοινί και δεν γουστάρουμε και χειροκρότημα!

Χαχαχα αγαπημένη Κατια...καλησπέρα.Μου βγήκε πολύ αυθόρμητα να βρω αυτό το θέμα που πριν δυο χρόνια έγινε ουσιαστικά η αφορμή να μιλήσω πιο ζεστα με μερικούς ανθρώπους από δω μέσα (ενας είσαι και συ ). Ενιωσα το ρίγος του Ποσειδώνα και παλι αλλά με μια πιο ηρεμη και γλυκιά ορμή αυτή τη φορά . Και όπως και τότε έτσι και τώρα θέλησα να "μιλήσω" στον αδελφό του Δϊα , αυτή τη φορά έτσι τον νιώθω.... Αλήθεια, η ποσειδώνια τοποθετηση στον δικό μου χάρτη είναι όντως κάτι αρκετά συγκεκριμένο...και ναι , πλέον έχουμε μια αρκετά καλή σχέση. "Ηθελημένη νοθεία μηνυμάτων" πλέον την αποκαλλώ...μιας που κατά βάση γνωρίζω που "πονάει" ο Ποσειδώνας στον χαρτη μου (Κ2ου εντοπισμένος στο πιο ψηλο σημείο , ζενιθ) . Αλλά το δικό σου καλή μου..είναι way too hard rock για μένα...Η περιγραφή που μόλις έδωσες ειλικρινά με πονα (με Αφρο στους Ιχθύς πως να ...ενώσουμε Ουρανό ) Αλλά από ερμή ίσως να καταλάβω κάτι περισσοτερο...Αυτό όμως που με σκιάζει ειλικρινά...είναι αυτός ο ερμος ο Κρόνος...(αυθόρμητα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν.."μα καλά η αισθηση της υπευθυνότητας που βγάζει στα γραπτα της από που στο καλό πηγαζει" )
    Ναι, αλήθεια για μένα είναι άξιο απορίας και νίωθω πολύ μεγάλη "συμπαθεια" στα Ποσειδώνια άτομα....Πως μπορούν να επιβιώνουν σε τόσο αιθέρα..δεν έχουν ανάγκη λίγο χώμα, λίγο Ξύλο πέτρα...κάτι να σας δώσει μια αίσθηση σταθερότητας και ισορροπίας. Ειλικρινά με τρομαζει αυτός ο Ποσειδώνας.... Σε ακραία παραδείγματα, και ατο χώρο της δουλειάς μου επι το πλείστον (Ποσειδώνας στον 10ο) γνώρισα άτομα να ζουν και να "δημιουργούν" πύργους ολοκληρους μέσα στο ψέμα τους που στο τέλος είχε γίνει ένα πελωριο δίχτυ και τους έπνιξε τους περισσότερους. Ατιμος και θανατηφόρος αν δεν τον προσέξεις. Γι αυτό με τρομάζει.
    Αλλά με φοβερή έμπνευση και πνευματική- καλλιτεχνική-ρομαντική δημιουργία αν τον αφουγκραστείς σωστά.... Νομίζω Κατια ότι σε σένα (τουλαχιστον απ ότι δείχνεις με τα γραπτά σου) σε γεμίζει με περίσσια έμπνευση κοριτσάκι μου. Προσωπικά σε απολαμβανω !!!!
    Victory

Καλημερα σε ολους.Εχω γενθλια συνοδο δια/ουρανου στον 5ο οικο.Ο transit ποσειδωνας απο τον 8ο οικο τετραγωνιζει με ακριβεια τον γενεθλιο ουρανο στον 5ο.Η επερχομενη σελ.εκλειψη του μαιου στον τοξοτη θα γινει πανω στον ουρανο και στο μεσοδιαστημα δια/ουρανου.Επισης ο ποσειδωνας απο τον 8ο οικο θα ερθει αργοτερα σε συνοδο με γενεθλια σεληνη και αντιθεση με γενεθλια αφροδιτη,ενεργοποιωνταςτο τ-τετραγωνο αφροδιτη-σεληνη-ουρανου,στον 2ο/5ο/8ο.Συγκρινοντας παντως με παλιες διελευσεις οταν π.χ ο κρονος απο την παρθενο ειχε κανει τον ιδιο σχηματισμο που περιεγραψα τοτε περασα πολυ χαλια συναισθηματικα.ΤΟ ιδιο να περιμενω και τωρα με ποσειδωνα η θα ριξει και μια νοτα ρομαντισμου να με παραμυθιασει;

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by melenia83 View Post
    Καλημερα σε ολους.Εχω γενθλια συνοδο δια/ουρανου στον 5ο οικο.Ο transit ποσειδωνας απο τον 8ο οικο τετραγωνιζει με ακριβεια τον γενεθλιο ουρανο στον 5ο.Η επερχομενη σελ.εκλειψη του μαιου στον τοξοτη θα γινει πανω στον ουρανο και στο μεσοδιαστημα δια/ουρανου.Επισης ο ποσειδωνας απο τον 8ο οικο θα ερθει αργοτερα σε συνοδο με γενεθλια σεληνη και αντιθεση με γενεθλια αφροδιτη,ενεργοποιωνταςτο τ-τετραγωνο αφροδιτη-σεληνη-ουρανου,στον 2ο/5ο/8ο.Συγκρινοντας παντως με παλιες διελευσεις οταν π.χ ο κρονος απο την παρθενο ειχε κανει τον ιδιο σχηματισμο που περιεγραψα τοτε περασα πολυ χαλια συναισθηματικα.ΤΟ ιδιο να περιμενω και τωρα με ποσειδωνα η θα ριξει και μια νοτα ρομαντισμου να με παραμυθιασει;
    Νομίζω ότι χαϊδεύεσαι όταν κάνεις σύγκριση μεταξύ Κρόνου και Σεληνιακής έκλειψης...

Όταν ο Κρόνος ενεργοποιούσε το ταυ-τετράγωνο που έχεις, ήθελες να μην νιώθεις περιορισμένη και προ των ευθυνών σου; Όχι βέβαια… Αλλά γιατί η έκλειψη –που δεν έχει καμία σχέση με τον Κρόνο- να σου φέρει την ίδια αίσθηση;
    Είπαμε ότι οι σεληνιακές εκλείψεις σχετίζονται με την διόγκωση του συναισθήματος και συμβολίζουν αλλαγές. Η συγκεκριμένη έκλειψη στην οποία αναφέρεσαι, θα είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα , όψη που έτσι κι αλλιώς επηρεάζει το εν λόγω ταυ στον χάρτη σου. Η έκλειψη είναι πιθανό να σε κάνει να νιώσεις πιο έντονα όσα ενεργοποιεί η θέση του τράνζιτ Ποσειδώνα. Να κατανοήσεις πράγματα που σε αφορούν. Αν οι διαπιστώσεις σου θα είναι πικρές ή όχι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
    Τι είναι αυτό που το κρατάς σε μέρος σκιερό και αποφεύγεις να δεις; Σε αυτό εστίασε.

Page 8 of 8 FirstFirst ... 4 5 6 7 8

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)