s
Χιούμορ: Μετά τον Τοξότη τι; - Page 8
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 8 of 11 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 11 LastLast
Results 71 to 80 of 106

Re: Χιούμορ: Μετά τον Τοξότη τι;

Μητσάκο ...όπως λέει και μια φίλη " Δεν έχει χιούμορ, έχει πλάκα"!

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post

Πιστεύω ότι όλα τα ζώδια έχουν χιούμορ, το καθένα από την οπτική του και την δική του "θεματολογία", αφού ο ίδιος ο Ήλιος είναι η ικανότητα του ανθρώπου να γελά. Θα έδινα όμως και μια ψήφο στον Ερμή.
    Θα συμφωνησω.
    Το χιουμορ εξαρταται απο πολλα και κυριως απο τη νοητικη εξελιξη και κατασταση, οπως και τις πεποιθησεις του καθενα. Επισης, απο το πως αντιλαμβανεται το διαφορετικο και το σαρκαστικο.
    Παντως με βαση τα παραπανω θα εδινα ενα μικρο προβαδισμα στα ζωδια του αερα.:bigsmile:

και κατι αλλο:
    ειναι δεδομενο πως οι Τοξοτες εχουν χιουμορ;
    και ψάχνουμε να βρούμε το δευτερο κατά σειρα;:blink:

Όνομα:
    Δεσποινα

Quote Originally Posted by aktina View Post
    και κατι αλλο:
    ειναι δεδομενο πως οι Τοξοτες εχουν χιουμορ;
    και ψάχνουμε να βρούμε το δευτερο κατά σειρα;:blink:
    ναι!:bigsmile:
    Η χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
    Δ.Κ

Όνομα:
    Βίκη

Πιστεύω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε το χιούμορ από την πλάκα. Το χιούμορ χρειάζεται ευστροφία, οξυδέρκεια αλλά και συναισθηματική νοημοσύνη, ενώ για την πλάκα δεν είναι απαραίτητα όλα τούτα. Χιούμορ έχει ο Λαζόπουλος κατ' εμέ, δεν θεωρώ όμως χιουμορίστα τον Βέγγο ας πούμε, κι ας γελάω με τα παθήματά του. Αν και βλέπω λογική αστρολογικά τη σύνδεση του Ερμή με το χιούμορ, η εμπειρία μου από Διδύμους είναι ότι πράγματι είναι πολύ ευχάριστα άτομα, αλλά περισσότερο της πλάκας και όχι του χιούμορ, Ίσως επειδή είναι λιγάκι επιφανειακοί? δεν ξέρω.. Απολαμβάνω περισσότερο το χιούμορ των Καρκίνων (γιατί να τον κρύψωμεν άλλωστε), Ταύρων και Αιγόκερων.
    [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"][COLOR="Purple"]
    Μια αόρατη επανάσταση εντός μου σιγοκαίει..
    με άγγελους και δαίμονες..

Κι η έκβασις αμφίρροπος..

Ο Τοξότης έχει το πιο διεισδυτικό και έξυπνο χιούμορ, ο Σκορπιός (όταν μιλάει) αυτοσαρκάζεται αλλα για κάποιον που τους καταλαβαίνει ειναι μια σκετη μελαγχολια αυτό το χιούμορ και όχι διασκέδαση...γι αυτήν πάμε σε Δίδυμο..επιφανειακό,γρήγορ χωρίς περαιτέρω διδάγματα.. ο υδροχόος είναι γενικά ευχάριστος και σκερτσόζος.

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Οι λέξεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες έννοιες και υπάρχουν προκειμένου να συνεννοούμαστε. Αν ο καθένας εκλαμβάνει κάποια λέξη με διαφορετικό τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε.
    Η λέξη χιούμορ σημαίνει αυτό ακριβώς που έγραψα εγώ και συνοπτικά αλλά μεστά αυτό που έγραψε και το "κρασάκι". Αυτή η έννοια αντιστοιχεί σε διανοητική λειτουργία.

Και κάτι βασικό: άλλο το να γελάω σαν χάχας επειδή είμαι ....πυροβολημένος, άλλο επειδή χάρηκα για κάτι, άλλο επειδή με γαργαλάνε Το ότι κάποιος γελάει δεν σημαίνει και το ότι έχει χιούμορ. Επίσης, αν κάποιες χρονικές περιόδους (μικρές ή μεγάλες) δεν έχω διάθεση, δεν σημαίνει ότι έχω χάσει και την αίσθηση του χιούμορ. Αυτήν είτε την έχεις είτε δεν την έχεις. Το αν, πώς και πού θα εκφραστεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο :bigsmile:
    Μητσάκο μου,

η λογική (και οι διανοητικές λειτουργίες) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και μια λογική πρόταση δεν προκαλεί γέλιο. Αν κάποιος πει ότι ο Ήλιος ανατέλλει κάθε πρωί και δύει κάθε βράδυ δεν θα γελάσει κανείς.

Λογική σημαίνει ότι αν το Α=Β και το Α=Γ τότε το Β=Γ. Αν όμως πει κάποιος ότι το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο επομένως ο αστυνομικός είναι μπουζούκι τότε ανοίγει την πόρτα προς το χιούμορ.

Δεν έχει σημασία γιατί γελά κανείς. Αν ο άνθρωπος δεν είχε την ικανότητα να γελά τότε το χιούμορ θα ήταν άγνωστη έννοια.

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Μητσάκο μου,

η λογική (και οι διανοητικές λειτουργίες) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και μια λογική πρόταση δεν προκαλεί γέλιο. Αν κάποιος πει ότι ο Ήλιος ανατέλλει κάθε πρωί και δύει κάθε βράδυ δεν θα γελάσει κανείς.

Λογική σημαίνει ότι αν το Α=Β και το Α=Γ τότε το Β=Γ. Αν όμως πει κάποιος ότι το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο επομένως ο αστυνομικός είναι μπουζούκι τότε ανοίγει την πόρτα προς το χιούμορ.

Δεν έχει σημασία γιατί γελά κανείς. Αν ο άνθρωπος δεν είχε την ικανότητα να γελά τότε το χιούμορ θα ήταν άγνωστη έννοια.
    Με το συμπάθιο, αλλά πουθενά δεν είπα ότι όποιος έχει λογική έχει και χιούμορ. Ξεκάθαρα είπα ότι για να υπάρχει χιούμορ απαραίτητη είναι η λογική. Τελείως διαφορετικό το ένα με το άλλο. Και όπως ξέρεις πολύ καλά, δεν υπάρχει μόνο η αριστοτέλεια λογική, υπάρχουν και άλλες :bigsmile: Όσον αφορά το παράδειγμα του μπουζουκιού, είναι το λιγότερο ατυχές, καθώς είναι κλασικό δείγμα σοφιστείας που "στηρίζεται" στην επαγωγή...

Και όπως έγραψα πιο πάνω, υπάρχουν διάφορα είδη γέλιου. Και όπως επίσης ξέρεις, το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από γέλιο, πολλώ δε μάλλον με χάχανα :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΙΟΥΜΟΡ = ΚΑΡΚΙΝΟΣ
    Ελληνική Αστρολογία
    "Γνωρίζω πως γεννήθηκα θνήτος κι εφήμερος , μα σα μαντεύω / τις πυκνές , τις αμφίδρομες έλικες των αστεριών , / τα πόδια μου δεν πατάνε πια στη γη , πλάι στο Δία / τρέφομαι σα θεός , χορταίινω με αμβροσία ". Κλαύδιος Πτολεμαίος 2ο αιώνα μ.Χ.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    ...το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από γέλιο, πολλώ δε μάλλον με χάχανα :bigsmile:

Πάνω σ' αυτό θα έλεγα ότι με το καθαρόαιμο χιούμορ καν δεν γελάμε... Για τα γελωτικά χρησιμοποιούμε άλλες λέξεις.

Δυστυχώς σαν λαός την χιουμοριστική αντίληψη και λειτουργία δεν την είχαμε κατά την διαμόρφωση της σύγχρονης γλώσσας μας, οπότε όταν βρεθήκαμε στη διανοητική θέση να το αντιληφθούμε, ως εισαγόμενο προϊόν, υποχρεωθήκαμε και στο χρησιδάνειο της εν λόγω λέξης που έχει να κάνει με τους χυμούς του ανθρώπινου σώματος κατά τον Ιπποκράτη (ένας εκ των οποίων και το φλέγμα).

Εdit: Γιατί δεν με διορθώνει κανείς? Ο επαναπατρισμός μίας λέξης στη γλώσσα από την οποία προήλθαν οι ρίζες της μέσω άλλων γλωσσών στις οποίες εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε, λέγεται αντιδάνειο.

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Page 8 of 11 FirstFirst ... 4 5 6 7 8 9 10 11 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)