- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;
- Voters
- 18. You may not vote on this poll
-
Γιατί η αστρολογία είναι θρησκεία
0 0% -
Γιατί η αστρολογία είναι επιστήμη
5 27.78% -
Γιατί έτσι γουστάρω να επιλέγω
6 33.33% -
Να μη σε νοιάζει
2 11.11% -
Για να κάνω ΝΤΟΥ (με την καλή έννοια πάντα)
4 22.22% -
Για να σας ανοίξω τα μάτια και να σας σώσω
1 5.56%
Results 61 to 70 of 71
-
11-10-2006, 05:47 PM #61
-
11-10-2006, 06:17 PM #62
Re: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;
Χαίρομαι που απο όοοοολα όσα έγραψα, πιάσατε το σωστό νόημα, αποκριθήκατε σε αυτά που είπα κλπ κλπ.
Κι επειδή ο αστρολόγος μου, μου έχει πει να μην σκοτίζω το μυαλουδάκι μου κι ιδιαίτερα :toung: σας φιλώ σταυρώτα αγαπητοί που κατα τα άλλα έχετε απαντήσεις και άποψη σχετικά με τι πιστεύει και πρεσβεύει ο καθείς απο εμάς εδω μέσα και σπεύδω να διαβάσω κάποια απο τα πολύ ενδιαφέροντα υπόλοιπα άρθρα που έχει το site, γιατί έχετε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τελευταίως έχω μείνει πίσω και κάποια στιγμή πρέπει να μηδενίσω το conter...
Καλή επιτυχία στις αναζητήσεις σας και ξερετε τι διαπίστωσα ? Τελικά γίνατε κι εσεις fun του site. Απο την μία ή την άλλη πλευρά, κατα κάποιο μαγικό τρόπο, το myhoroscope γίνεται εθιστικό. Εχθροί ή φίλοι δεν ξεκολάτε εύκολα απο εδω μέσα. Κάπου πήρε το μάτι μου οτι έχει τον χάρτη του. Πάω να τον μελετίσω
μπας και καταλάβω γιατί...
-
11-10-2006, 06:50 PM #63
Ο Μπρούνο κάηκε γιατί πίστευε στην δυνατότητα του θεού να δημιουργεί απεριόριστους κόσμους. Θεωρούσε, λοιπόν, ως βλασφημία την άποψη του Αριστοτέλη (πατέρα της λογικής) έναντι του απείρου όντος. Πίστευε ότι θεός και σύμπαν είναι έννοιες ταυτόσημες. Δεν βρίσκω καμία αντίθεση στην λογική της γαιοκεντρικής θεώρησης από την πλευρά της αστρολογίας. Αν έχεις χρόνο, διάβασε την απάντησή μου σε εσένα στο άλλο τοπικ για να καταλάβεις τι εννοώ.
Για να μην βγαίνουμε όμως εκτός θέματος (παρασύρομαι και εύκολα ), θέλω να σου ζητήσω μία μεγάλη χάρη
Επειδή το μότο του myhoroscope είναι αστρολογία, γνώση και διασκέδαση, θα ήθελα να μου έστελνες είτε με π.μ. είτε ελεύθερα τα στοιχεία της γεννήσεώς σου (πόλη, έτος, ημερομηνία και όσο γίνεται πιο ακριβή ώρα)
για να δούμε μαζί κάποια πράγματα. Είμαι σίγουρος πως δεν θα με παρεξηγήσεις. Στην χειρότερη για εμάς να βεβαιωθείς για άλλη μία φορά για το ορθόν των λόγων σας, στην χειρότερη για εσένα απλώς να σε προβληματίσει το μέγεθος των πιθανοτήτων που είχαμε για να "μαντέψουμε" κάποια πράγματα.¨Όπως και να έχει όμως, θα διασκεδάσουμε, γιατί είναι και αυτό ένα από τα ζητούμενα εδώ μέσα, φαντάζομαι και για εσένα θα έχει ενδιαφέρον αλλά και πλάκα! Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να έστελνες τα στοιχεία που ζήτησα ελεύθερα, για να παρακολουθούν όλοι. :bigsmile:Ζωή & Ζώδια
Όπως πάνω, έτσι και κάτω
-
11-10-2006, 10:32 PM #64
Πέραν τούτου, η αντιθετοαντιστροφή σας νομίζω πως ακούγεται ατεκμηρίωτη. Και όχι, ούτε τι ΔΕΝ σημαίνει φαίνεται να γνωρίζετε.
Ζωη και ζωδια, δεν θα το κανω γιατι απλως θεωρω πως δεν εχει νοημα κατι τετοιο. Ευχαριστω για την προθυμια σου παντως.
-
12-10-2006, 05:56 PM #65
Αγαπητέ Ξέρξη, πρώτον "στήλη αστρολογίας" δεν περιλαμβάνει κανένα έντυπο που έχει σαν πρώτο θέμα την αστρολογία, γιατί πολύ απλά η αστρολογία δεν συμπυκνώνεται σε "στήλες". Το κολπάκι αυτό γίνεται από διάφορα έντυπα για επικοινωνιακούς λόγους. Αλλά αυτό είναι κοινωνικό ζήτημα, και επαναλαμβάνω πως καλό θα ήταν να μη τα συνδέουμε.
Ωστόσο, η παρατήρηση αυτή και μόνη , δείχνει πως δεν έχετε καταλάβει ούτε τι δεν είναι αστρολογία, το επαναλαμβάνω.
Δεύτερον, τα όποια μαρξιστικής προσέγγισης έντυπα συνήθως ασχολούνται με ζητήματα ιδεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου σε μακροσκοπικό επίπεδο. Ούτε και στήλες ψυχολογίας διαθέτουν, από όσο γνωρίζω.
Τρίτον, και βασικότερον, σαφώς και δεν αποτελεί μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για το ότι μαρξιστική θεώρηση και αστρολογία μπορούν να συμβαδίζουν, η θεματολογία σε κάποιο έντυπο. Απόδειξη μπορεί να αποτελεί επίσης η συμμετοχή κάποιου που ασπάζεται μια τέτοια θεώρηση σε επίσημους φορείς με ιδεολογικό υπόβαθρο τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία...
-
12-10-2006, 06:19 PM #66
Ξέρξη,
πρώτον, "στήλες αστρολογίας" δεν έχει κανένα έντυπο που έστω αντιμετωπίζει την αστρολογία σοβαρά. Κι αυτό, γιατί όλοι που έχουν ασχοληθεί κάπως, ξέρουν πως η αστρολογία δεν συμπυκνώνεται σε στήλες. Αυτό γίνεται από κάποια έντυπα για επικοινωνιακούς λόγους.
δεύτερον, τα μαρξιστικής προσέγγισης έντυπα ασχολούνται με ερμηνεία πολιτικών και κοινωνικών φαινομένων, σε μακροσκοπικό επίπεδο. Τα ευρείας κυκλοφορίας , τουλάχιστον.
τρίτον, δεν αντιλαμβάνομαι , γιατί ως απόδειξη στο ερώτημά σου "συνδυασμός αστρολογίας και μαρξιστικής θεώρησης των πραγμάτων" η ύπαρξη μιας "στήλης αστρολογίας" σε έντυπο, κι όχι κάτι άλλο. Π.χ. συμμετοχή "οπαδού" αστρολογίας σε επίσημο φορέα με ιδεολογικό υπόβαθρο τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία... Και όπως γνωρίζεις, οι επίσημοι αυτοί φορείς δεν αστειεύονται όταν ξεφεύγεις από τις ιδεολογικές τους γραμμές... Παρακαλώ όμως να σταματήσει εδώ η εμμονή με τον μαρξισμό, γιατί κινδυνεύουμε να βγούμε εκτός θέματος, μου έχουν γίνει κάποιοες φορές παρατηρήσεις - σε άλλο θέμα - για απαντήσεις πολιτικού περιεχομένου, και δεν θέλω να επαναληφθεί. Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι άλλο, σε παρακαλώ μέσω πμ.
Σου εξηγώ, για τελευταία φορά, πως αλλιώς αντιμετωπίζει την αστρολογία ένας οπαδός της μεταφυσικής, κι αλλιώς ένας υλιστής. Αυτά μπορώ να πω στο "εντός θέματος" πλαίσιο.
-
12-10-2006, 11:41 PM #67
Συγγνώμη για τις δύο δημοσιεύσεις, απλώς είδα ότι δεν παρουσιαζόταν η πρώτη και νόμισα πως είχε διαγραφεί κατά λάθος.
-
12-10-2006, 11:42 PM #68
Γεια σας!
Είμαι σχετικά καινούργια ακόμη στο σάιτ. Προσπάθησα να παρακολουθήσω κάποιες συζητήσεις αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα μιας και είμαι τελείως άσχετη με το θέμα... με πολύ όμως κέφι να μάθω!
Κάποιοι γνωστοί μου, φίλοι, που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, ερασιστεχνικά και για αποκλειστικά προσωπική χρήση, μου είπαν κάποια πράγματα με βάση το ωροσκόπιο μου. Αρχικά μου φάνηκε περίεργο αλλά στη συνέχεια αφού είχα πάρει στην ουσία ένα ερέθισμα από αυτούς, είπα να ψάξω στο νετ για την αστρολογία. Βρήκα αυτό το σάιτ, το οποιο μου φαίνεται και μου φάνηκε για να είμαι ακριβής από την αρχή πολύ προσεγμένο. Διαβάζοντας αρχικά κάποια άρθρα για τα γενικά χαρακτηρτιστικά των ζωδίων είδα ότι υπάρχουν αρκετά σημεία με τα οποία ήμουν σύμφωνη.
Έτσι, χωρίς ακόμη να έχω γνώσεις αλλά με την, ας την πω, παρότρυνση που πήρα από τουε φίλους μου, νομίζω πως μέσω της αστρολογίας θα μπορέσω να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου. Αν καταφέρω να μάθω κάποια βασικά πραγματα και αργότερα να είμαι σε θέση να ερμηνεύω ακόμη και τον προσωπικό μου χάρτη είμαι πεπεισμένη ότι θα μπορέσω να κατανοήσω σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα μου, τα θετικά και τα αρνητικά μου, επικεντρώνοντας μάλλον περισσότερο στα αρνητικά μπας και μπορέσω να τα διορθώσω.
Αυτά από μένα. Πάω να μελετήσω τώρα γιατί για να καταφέρω να κάνω όσα προείπα, χρειάζεται διάβασμα και συγκέντρωση. Μόλις μπορέσω να αποκτήσω μια πιο τεκμηριωμένη άποψη για το θέμα, θα ξαναγράψω και θα σας πω με περισσότερη σιγουριά αλλά και γνώση γιατί συμβουλεύομαι την αστρολογία.
-
12-10-2006, 11:54 PM #69
Σου εξηγώ, για τελευταία φορά, πως αλλιώς αντιμετωπίζει την αστρολογία ένας οπαδός της μεταφυσικής, κι αλλιώς ένας υλιστής.
Αγαπητη φιλη η αντιμετωπιση της αστρολογιας απο τον υλισμο ειναι απλη την απορριπτει.
-
13-10-2006, 12:11 AM #70
Ο υλισμός απορρίπτει οτιδήποτε προσεγγίζεται ιδεαλιστικά. Και υπάρχει τρόπος να μην προσεγγίσεις την αστρολογία ιδεαλιστικά. Αν θέλετε, κάντε τον κόπο να ασχοληθείτε μια δεκαετία παρατηρώντας γύρω σας σχετικά και προσπαθήστε να βγάλετε κάποια συμπεράσματα χωρίς να προδώσετε τις αρχές σας. Εαν πάλι δεν σας ενδιαφέρει, τουλάχιστον σεβαστείτε αυτούς που το έχουν κάνει, έχουν εξηγήσει τα συμπεράσματά τους σε ομοϊδεάτες τους, κι ακόμη κι αν δε τους έχουν πείσει, τουλάχιστον έχουν κερδίσει το σεβασμό τους πάνω στο ζήτημα. Αυτά από μένα. Δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο αυτού του είδους τον διάλογο, γιατί αφενός δεν μπορεί αν αναπτυχθεί περισσότερο εδώ μέσα, αφετέρου εσάς ο σκοπός σας είναι να εκτοξεύετε "σπόντες" και να 'ξυπνήσετε" τα πλήθη.
Σας πληροφορώ πως αρκετοί από εδώ μέσα, τον χλευασμό τον έχουμε συναντήσει πολλάκις και σε ζωντανή μετάδοση. Και τον μετατρέψαμε σε σεβασμό, αν όχι σε αποδοχή.
Δεν περιμένουμε από τον καθένα που βρήκε την ιστοσελίδα και μπήκε να ξεσπαθώσει προσβάλλοντας, να δείξει διάθεση να σκεφτεί με τρόπο που ίσως δεν έχει συνηθίσει το διαφορετικά δομημένο μυαλό του. Αλλά, φτάνει. Ειλικρινά.
Όσο για σας προσωπικά, τη "μπηχτούλα' προηγούμενης δημοσίευσής σας, δεν την έχω ξεχάσει. Περίμενα μήπως ανακαλέσετε ευγενικά, τουλάχιστον στη βάση του ότι δεν με γνωρίζετε και δεν έχουμε συζητήσει σχετικά, αλλά ούτε κι αυτό το κάνατε. Αφενός λοιπόν, από το ότι δεν πρόκειται να καταλήξουμε κάπου, κι αφετέρου επειδή έχετε κάνει υπαινιγμούς ως προς το άτομό μου, δεν πρόκειται να σας απαντήσω περαιτέρω.
Ευχαριστώ. Καλή σας συνέχεια.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.