- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 61 to 70 of 72
Thread: Ιστορία μου, αμαρτία μου...
-
18-02-2009, 06:36 PM #61
Re: Ιστορία μου, αμαρτία μου...
Μητσάκο μου, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ελληνισμός υπέστη πολύ μεγαλύτερες αλλαγές κατά την ελληνιστική εποχή απ' ότι την βυζαντινή περίοδο. Καρατσεκαρισμένο, που λες κι εσύ. Και η ελληνικότητα του Βυζαντίου ήταν όση ελληνικότητα είχε απομείνει στον ελληνισμό μετά την ελληνιστική περίοδο.
Να φανταστείς σ' όλη την διάρκεια της ελληνιστικής εποχής μόνο μια άξια λόγου φιλόσοφο ανάδειξε ο ελληνισμός, την Υπατία, κι αυτήν την σκότωσαν με φρικτό τρόπο επειδή δεν ανέχτηκαν τις νεοπλατωνικές της ιδέες.
-
18-02-2009, 09:36 PM #62
Kplani, η υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ έγινε στις 28 Μαίου 1979, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία όλων των Ευρωπαίων ηγετών. Από 1η Γενάρη 1981 ξεκίνησε πρακτικά και η συμμετοχή της, δηλαδή με εφαρμογή του δικαίου των Ευρ. Κοινοτήτων κτλ.
Συγγνώμη για την άσχετη παρεμβολή.
-
19-02-2009, 12:28 AM #63
Σωστός, Κώστα!
Βέβαια, η διαδικασία ένταξης ήταν μακροχρόνια. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις έγιναν το 1961 με τη Συνθήκη των Αθηνών, διεκόπησαν το 1967 για τον γνωστό λόγο και μετά το 1975 επίσημα πια ο Καραμανλής έκανε αίτηση ένταξης, η οποία και ολοκληρώθηκε το 1979. :bigsmile:
(να και ένα καλό που μου προσέφερε το ΑΣΕΠ...)
-
19-02-2009, 07:58 AM #64
-
19-02-2009, 10:29 AM #65
-
19-02-2009, 11:00 AM #66
Μητσάκο μου, απολογούμαι για το λάθος. Θυμήθηκα τώρα ότι όντως την Υπατία σκότωσαν φανατικοί χριστιανοί στην Αλεξάνδρεια. Ένα μυαλό είναι αυτό, τι να σου κάνει... Μπέρδεψα για μια στιγμή τη ζωή της με αυτή του Πλωτίνου. Ο Πλωτίνος ήταν από την Αλεξάνδρεια και μετά τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην Ρώμη. Η Υπατία ήταν από την Αλεξάνδρεια, σπούδασε στην Αθήνα και επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια.
-
19-02-2009, 11:28 AM #67
φανταστειτε εγω και ισως και αλλοι μελη ΠΟΣΟ εχουμε μπερδευτει με ολα αυτα που γραφετε.................:toung
και σε αυτο το θεμα και στο αλλο με τους εσωτεριστες:toung:
φιλικαΗ χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
-
20-02-2009, 05:56 PM #68
Αγαπητέ Κώστα,
Επισήμως και σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ τέθηκε σε ισχύ την 1 Ιανουαρίου 1981 και αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία ένταξης. Το 1979 νομίζω εγκρίθηκε η υπογραφή της Συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο (θα μπορούσε και να μην εγκριθεί!). Θυμίζω πως η Νορβηγία έχει τουλάχιστον μια φορά υπογράψει Συμφωνία ένταξης και την έχει απορρίψει στη συνέχεια με δημοψήφισμα.
Η διαδικασία που ακολουθείται από την υπογραφή μέχρι την επικυρωση και την έναρξη ισχύος έχει μεγαλύτερη σημασία από την υπογραφή επειδή οι μεταβολές στις εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες είναι καθοριστικοί παράγοντες για την εξέλιξη της διαδικασίας π.χ. πραξικόπημα, αδυναμία εκπλήρωσης κοινοτικών κριτηρίων, αναδιαπραγμάτευση όρων (Βρετανία), απόρριψη κλπ. Πρόκειται για το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο μέχρι την τελική ένταξη. Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα (2η διεύρυνση) ήταν πολύ σύντομες, αντίθετα οι σύγχρονές της Ισπανία και Πορτογαλία καθυστέρησαν μέχρι το 1986. Οι διαπραγματεύσεις για την Βρετανία που τερματίστηκαν με το βέτο του Ντε Γκωλ ξαφνικά πριν ολοκληρωθούν διήρκεσαν 3 χρόνια (1961-1963). Πολύ σωστά λοιπόν οι Συνθήκες ορίζουν την ημερομηνία έναρξης ισχύος ως επίσημη ένταξη αλλά μάλλον πρέπει να λάβουν στο εξής υπόψη τους τις αστρολογικές διχογνωμίες (από 1979-1981 πως ασκούνταν η ελληνική πολιτική, ως μέλος ή ως μη μέλος της ΕΟΚ; Το ζήτημα είναι νομικό όχι απλώς πρακτικό).
Οποια και αν είναι η αστρολογικά ορθή ημερομηνια, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα του ελληνικού κράτους, αλλά όπωσδήποτε όχι για το κεντρικό. Αν δεν είχε συσταθεί ως κράτος με το πρωτόκολλο του Λονδίνου, δεν θα μας απασχολούσε και η ένταξή της οπουδήποτε.
-
20-02-2009, 07:24 PM #69
Κοραλία μου, δεν ήταν μόνο η Υπατία μεγάλη φιλόσοφος της ελληνιστικής και βυζαντινής εποχής. Η Υπατία ήταν η τελευταία της σειράς των μεγάλων νεοπλατωνικών, Πλωτίνος, Ιάμβλιχος, Πρόκλος...αρκετά πιο πριν έζησε και ο εκλεκτικός Ποσειδώνιος ο Ρόδιος, το 2ο αιώνα πΧ.
Μετά από αυτούς, βέβαια, πρέπει να πάμε πολυυυύ αργότερα στον Πλήθωνα Γεμιστό και την Αναγέννηση....πάλι καλά που υπήρξαν και οι ¶ραβες στο ενδιάμεσο και διέσωσαν κάπως την κατάσταση....
Kplani, οι πρώτες διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 1959...το 1967 διακόπηκαν λόγω χούντας.....στις 28 Μαίου 1979 υπογράφηκε η Συνθήκη με την οποία η Ελλάδα γινόταν το 10ο ισότιμο και πλήρες μέλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παρουσία όλων των Ευρωπαίων ηγετών. Κανείς δεν είπε ότι είναι και το κεντρικότερο ορόσημο της σύγχρονης ιστορίας μας, είναι όμως μία από τις σημαντικότερες στιγμές της.
-
23-02-2009, 05:33 PM #70
Αγαπητέ Κώστα,
Ενα προηγούμενο ποστ, πιθανόν στο αρχικό Topic, υπαινίσσεται την ημερομηνία ένταξης ως κεντρική ή σχεδόν ταυτόσημη με την εκείνη της υπογραφής της σύστασης του ελληνικού κράτους. Αυτή ήταν η προσωπική μου εκτίμηση.
Οσο για την ένταξη σύμφωνα με όσα προηγουμένως ανέφερα, η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της ΕΟΚ το 1981! Από το 1979 μέχρι τότε μεσολάβησαν 2 χρόνια μεταβατικού σταδίου εναρμόνισης των πολιτικών. Το γεγονός ότι στις 16 Απριλίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, καταδεικνύει ότι η "λαμπρή γιορτή" της υπογραφής ενώπιον των 9 Ευρωπαίων περισσότερο αλληλοδέσμευε παρά "έδενε" τον γάϊδαρο. Επισημαίνω εκ νέου ότι η Βρετανία, η Δανία, η Νορβηγία αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κύρωσης της Συνθήκης ένταξής τους από τα κοινοβούλια και το εκλογικό σώμα και η Νορβηγία τελικά μετά από δημοψήφισμα δεν εντάχθηκε, παρότι υπέγραψε τη Συνθήκη.
Η ημερομηνία πλήρους ένταξης είναι ουσιώδης και όχι τυπική. Η Ελλάδα ανήκει στην 2η επιτυχημένη διεύρυνση (η 1η, 1973 Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία) των Συνθηκών της Ρώμης (1957), συνιστά δε ένα σοβαρό δείγμα κινητικότητας της βαλτωμένης διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στις δεκαετίες 1970-80 και προανάκρουσμα των κρίσιμων θεσμικών αλλαγών (μαζί με τις Ιβηρικές χώρες) της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης (1986) που οδήγησαν στην Συνθήκη Ευρωπαϊκής Ενωσης (Μάαστριχτ 1992)
Τέλος, η Ελλάδα ήταν συνδεδεμένο μέλος με την ΕΟΚ από τις 9/7/1961 οπότε υπογράφτηκε η τελωνειακή σύνδεση Ελλάδας -ΕΟΚ στο πλαίσιο της κοινής αγοράς (Συνθήκες Ρώμης, 1958) και όχι από το 1959. Ωστόσο, οι διαδικασίες ένταξης (κ όχι διαπραγμάτευσης) πάγωσαν το 1967 εξαιτίας της δικτατορίας καθόσον το πολίτευμα ήταν ένα αρνητικό κριτήριο. Το ίδιο ίσχυε για την Πορτογαλία και την Ισπανία.
Η ένταξή μας σχετίζεται με πολιτικά ( προσωπική προσπάθεια. Κ. Καραμανλή) παρά οικονομικά κριτήρια και γεωπολιτικές εφόσον παραμερίστηκαν οι δυσκολίες στην οικονομική σύγκλιση.
Το δε «πάγωμα» κατά τη δικτατορία ήταν επιλεκτικό (ΕΟΚ) διότι δεν αφορούσε τις δεσμεύσεις μας στις μειώσεις των εισαγωγικών δασμών της κοινής αγοράς (1η φάση οικονομικής ολοκλήρωσης) αλλά κυρίως τις χρηματοδοτήσεις, την ΚΑΠ και τις κοινές πολιτικές. Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι από το 1963 συνδεδεμένο μέλος.
Αυτά για την "αντικειμενική" ιστορία!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.