s
ΑΦΙΕΡΩΜΑ γάμος Επιδίωξη: ΓΑΜΟΣ - Page 7
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 7 of 8 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 8 LastLast
Results 61 to 70 of 74
    Όνομα:
    Ιουλία

Re: ΑΦΙΕΡΩΜΑ γάμος Επιδίωξη: ΓΑΜΟΣ

Quote Originally Posted by roadrunner View Post
    Εγω δεν θα κατακρίνω ουτε αυτούς που κάνουν το βήμα ουτε αυτούς που δεν θέλουν να το κάνουν. Αν μιλάμε για προσωπική ελευθερία τελικά , το θέμα μας στην πραγματικότητα είναι ο καθένας να είναι ουσιαστικά ελευθερος να αποφασίσει ΑΝ θέλει να παντρευτεί ή όχι.

:bigsmile:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Perfect Ο καθένας έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα αυτό και αποφασίζει σύμφωνα με αυτό που θέλει ή έχει ανάγκη και όχι για το τι τον βολεύει:bigsmile:
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Quote Originally Posted by roadrunner View Post
    Από τα λίγα που εχω διαβάσει σχετικά, ο "θεσμός" του γάμου δημιουργήθηκε εξαιτίας της ανάγκης που προέκυψε όταν οι άνθρωποι αρχισαν να καλλιεργούν την γή και να ασχολούνται με την κτηνοτροφία, να εξασφαλιστεί ( )η πατρότητα των παιδιών, ώστε να περνάνε οι περιουσίες τους.

Σήμερα καλύπτει την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να "γιορτάσουν" δημοσίως το σμίξιμο τους στην ζωή.Το ζητούμενο για μένα δεν είναι αν είναι θεσμός, αλλά το γεγονός οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν μας επιβάλλει να το κάνουμε αν δεν το θέλουμε και δεν είναι αγραφος κανόνας όπως παλιά.

Παρόλα αυτά πολλές γενιές μεγαλώσανε με το -η μόνη λέξη που μου έρχεται είναι- τριπάκι, ότι ο μοναδικός στόχος που ολοκληρώνει τον άνθρωπο είναι ο γάμος και αυτές οι γενιές είναι που ακόμα μας "πιέζουν" με τον ένα ή άλλο τρόπο και σε αυτές τις γενιές στοχεύουν και στηρίζονται όσοι σχετίζονται με το εμπορικό κομμάτι του γάμου(μπομπονιέρες κτλ).

Εγω δεν θα κατακρίνω ουτε αυτούς που κάνουν το βήμα ουτε αυτούς που δεν θέλουν να το κάνουν. Αν μιλάμε για προσωπική ελευθερία τελικά , το θέμα μας στην πραγματικότητα είναι ο καθένας να είναι ουσιαστικά ελευθερος να αποφασίσει ΑΝ θέλει να παντρευτεί ή όχι.

:bigsmile:
    Όντως, πολύ πολύ συνοπτικά και απλουστευμένα, ο γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων - γιατί υπήρχαν και ομαδικοί γάμοι - έτσι προέκυψε, πάνω κάτω.

Τώρα, για το τι πρεσβεύει σήμερα, ας μην επεκταθούμε, πάντως σίγουρα δεν είναι μόνο μια "γιορτή" για την ένωση δύο ανθρώπων και την κοινή πορεία τους στη ζωή.

Συμφωνώ με πολλά με τη Φωτεινή. Με μόνη διαφορά πως το αν κάτι θεωρείται θεσμός ή όχι, επισύρει χαρακτηριστικά καθολικότητας και επηρεάζει εν τέλει την ελευθερία απόφασης των ανθρώπων, εφόσον όλοι ζούμε μέσα σε κάποιο συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο.

Όνομα:
    Κυριακή

Συμφωνώ με πολλά με τη Φωτεινή. Με μόνη διαφορά πως το αν κάτι θεωρείται θεσμός ή όχι, επισύρει χαρακτηριστικά καθολικότητας και επηρεάζει εν τέλει την ελευθερία απόφασης των ανθρώπων, εφόσον όλοι ζούμε μέσα σε κάποιο συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο.[/quote]

Απο το λεξικο της κοινης νεοελληνικης του Τριανταφυλλιδη:
    θεσμός ο [θezmós] O17 : κάθε ομαδική ή ατομική ενέργεια ή κάθε σχέση ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας, που συνήθ. ύστερα από μακροχρόνια και ομοιόμορφη επανάληψη παίρνει μια τυπική μορφή συνήθ. νομική: Kοινωνικός / πολιτικός / πολιτειακός ~. Kατάργηση / καθιέρωση ενός θεσμού. O ~ της οικογένειας / του γάμου / της προίκας. O ~ της κοινωνικής ασφάλισης / της αργίας της Kυριακής. O ~ της βασιλείας / του Προέδρου της Δημοκρατίας. Oι κοινοβουλευτικοί θεσμοί. Yπεράσπιση / υπονόμευση των ελεύθερων και δημοκρατικών θεσμών της χώρας. || οργανισμός που εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και είναι αναγνωρισμένος από το νόμο: O ~ της δημοτικής αστυνομίας. || (επέκτ.) για μακροχρόνια συνήθεια στα πλαίσια της ατομικής ή οικογενειακής ζωής: H συγκέντρωση όλων των συγγενών στο σπίτι του παππού την πρωτοχρονιά έχει γίνει πια ~ στην οικογένειά μας. [λόγ. < αρχ. θεσμός]

Η τυπικη μορφη ειναι συνηθως νομικη αλλα οχι μονο.
    Μην ξεχνας αλλωστε οτι η αμφισβητηση του γαμου σε τετοιο βαθμο, ειναι μια πολυ προσφατη "ανακαλυψη".
    Οπως και να 'χει, στην Ελλαδα τα πλαισια ηταν πολυ πιο ασφυκτικα απ οτι ειναι σημερα και οχι τοσο παλια οσο θελουμε να νομιζουμε. Ηταν αδιανοητο να μην παντρευτει καποιος και ιδιως μια γυναικα. Αντιμετωπιζοταν ως αναπηρος/ λειψος. Ολα αυτα ειναι γνωστα, και δεν καταλαβαινω γιατι γινεται τοσο πολυ θεμα η λεξη "θεσμος" οταν στην ουσια κατοπτριζει αυτο ακριβως το ασφυκτικο πλαισιο.
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Quote Originally Posted by starfish View Post

Η τυπικη μορφη ειναι συνηθως νομικη αλλα οχι μονο.
    Μην ξεχνας αλλωστε οτι η αμφισβητηση του γαμου σε τετοιο βαθμο, ειναι μια πολυ προσφατη "ανακαλυψη".
    Οπως και να 'χει, στην Ελλαδα τα πλαισια ηταν πολυ πιο ασφυκτικα απ οτι ειναι σημερα και οχι τοσο παλια οσο θελουμε να νομιζουμε. Ηταν αδιανοητο να μην παντρευτει καποιος και ιδιως μια γυναικα. Αντιμετωπιζοταν ως αναπηρος/ λειψος. Ολα αυτα ειναι γνωστα, και δεν καταλαβαινω γιατι γινεται τοσο πολυ θεμα η λεξη "θεσμος" οταν στην ουσια κατοπτριζει αυτο ακριβως το ασφυκτικο πλαισιο.
    Ακριβώς γι'αυτό το λόγο:

Η νομική μορφή του τυπικού μέρους νομίζω έχει δύο μορφές: σε θεσμούς που κατοχυρώνονται νομικά και είναι υποχρεωτική η τήρησή τους, όπως είναι π.χ. αυτός της κοινωνικής ασφάλισης, και σε ΄'θεσμούς" που ναι μεν η συνεχής εφαρμογή τους έχει εισάγει νομικές παραμέτρους που τους αφορούν, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική η υπακοή σ' αυτούς βάσει νόμου.

Το γεγονός λοιπόν ότι στους ανήκοντες στη δεύτερη κατηγορία "θεσμούς" - όπως ο γάμος - προσδίδονται χαρακτηριστικά της πρώτης, με τη μορφή της υποχρεωτικής καθολικότητας εφαρμογής , λόγω κοινωνικών στερεοτύπων, προσωπικά με προβληματίζει.
    Εκεί ακριβώς είναι που προκύπτει και το ασφυκτικό πλαίσιο, καθώς υπάρχει η αντίφαση ότι ναι μεν δεν σε υποχρεώνει κανείς, αλλά από την άλλη σε υποχρεώνει. Είναι λίγο οξύμωρο.

¶σχετο, αλλά βρε starfish, γιατί βάζεις καρδούλα δίπλα από το "ασφυκτικό πλαίσιο"; Τόσο πολύ σου αρέσει; :blink:

Όνομα:
    Κυριακή

¶σχετο, αλλά βρε starfish, γιατί βάζεις καρδούλα δίπλα από το "ασφυκτικό πλαίσιο"; Τόσο πολύ σου αρέσει; :blink:[/quote]

Ξεμεινε καλη μου! Ακολουθουσε μια αλλη φραση που την εσβησα και η καρδουλα για να δειξει τις φιλικες μου προθεσεις.
    Οσο για την συμπαθεια μου στο "ασφυκτικο πλαισιο", δεν μπορω να σου περιγραψω το μεγεθος της!!:nuts::nuts: Αφου εχω την εντυπωση πλεον πως ο μονος λογος που καποτε παντρευτηκα ηταν για να επιβεβαιωσω οσα πιστευα για τον γαμο!:nuts: Και ΦΥΣΙΚΑ δεν με διεψευσα!
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Quote Originally Posted by starfish View Post
    ¶σχετο, αλλά βρε starfish, γιατί βάζεις καρδούλα δίπλα από το "ασφυκτικό πλαίσιο"; Τόσο πολύ σου αρέσει; :blink:
    Ξεμεινε καλη μου! Ακολουθουσε μια αλλη φραση που την εσβησα και η καρδουλα για να δειξει τις φιλικες μου προθεσεις.
    Οσο για την συμπαθεια μου στο "ασφυκτικο πλαισιο", δεν μπορω να σου περιγραψω το μεγεθος της!!:nuts::nuts: Αφου εχω την εντυπωση πλεον πως ο μονος λογος που καποτε παντρευτηκα ηταν για να επιβεβαιωσω οσα πιστευα για τον γαμο!:nuts: Και ΦΥΣΙΚΑ δεν με διεψευσα! [/QUOTE]

Ωχ, κατάλαβα. Χεχε...

Όνομα:
    Μαρια

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    ερώτημα α) είναι δις η είναι δισ. οι φορές που βρέθηκες στην απέξω?
    ερώτημα β) η αλεπού είναι εκπαιδευμένη?
    Μητσακο με πληγωσατε και αποφασισα να μην παντρευτω ΠΟΤΕ....Τελος:embarrest
    There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
    A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
    Oscar Wilde

Κι επειδη οι περισσοτερες αν δεν κανω λαθος λενε οτι δε θελουν να παντρευτουν εγω θα κανω την διαφορα και θα πω μακαρι να τα καταφερω καποια στιγμη μελλοντικα ( ειμαι μικρη ακομη!) να κανω μια υπεροχη οικογενεια
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Quote Originally Posted by emmalene View Post
    Μητσακο με πληγωσατε και αποφασισα να μην παντρευτω ΠΟΤΕ....Τελος:embarrest
    Μπα, δε σε πιστεύω. Δεν είσαι τέτοια :toung:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Quote Originally Posted by skorpion View Post
    Κι επειδη οι περισσοτερες αν δεν κανω λαθος λενε οτι δε θελουν να παντρευτουν εγω θα κανω την διαφορα και θα πω μακαρι να τα καταφερω καποια στιγμη μελλοντικα ( ειμαι μικρη ακομη!) να κανω μια υπεροχη οικογενεια
    Το γεγονός πως δηλώνει κάποιος ότι δεν θέλει να παντρευτεί δεν σημαίνει πως δεν θέλει να κάνει οικογένεια.

Το ζήτημα είναι ακριβώς ο ουσιαστικός διαχωρισμός τους.

Page 7 of 8 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 8 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)