- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Τί είδους βιβλία διαβάζετε;
- Voters
- 185. You may not vote on this poll
-
Ποίηση
34 18.38% -
Θεατρικά έργα
25 13.51% -
Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες
44 23.78% -
Παραμύθια - παιδικά βιβλία
23 12.43% -
Αστυνομικές ιστορίες
42 22.70% -
Νουβέλες
25 13.51% -
Δοκίμια - πραγματείες (ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.λπ.)
77 41.62% -
Διηγήματα
62 33.51% -
Μυθιστορήματα
131 70.81% -
(Επιστημονικής) φαντασίας
33 17.84% -
Βιβλία αστρολογίας, μεταφυσικής κ.λπ.
110 59.46%
Multiple Choice Poll.
Results 61 to 70 of 241
Thread: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
-
29-06-2007, 07:12 PM #61
Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Πρέπει να το σκεφτώ...
Πρέπει να θυμηθώ...διότι έχω ένα προβληματάκι...
Ξεχνώ τίτλους βιβλίων.:embarrest
Θα επανέλθω:toung:
-
30-06-2007, 01:27 PM #62
Τί να πρωτοθυμηθώ !!!!
Σε όλες τις πόλεις που έζησα 5-6 σύνολο οι πρώτοι που μαθαίνανε την παρουσία μου ήταν οι υπάλληλοι στις δημοτικές βιβλιοθήκες και οι....ταχυδρόμοι.
Σην 2η τάξη του γυμνασίου άρχισα να διαβάζω εξωσχολικά.
Τα πρώτα βιβλία που μου άρεσαν ήταν:
ΤΟ με και χωρίς οικογένεια-2 βιβλία-
.......
Η τριλογία του Λουντέμη
Ένα παιδί μετράει τα άστρα
¶νοιξη
Κάτω από τα κάστρα της Ελπίδας
........
Αργότερα ξένη κλασσική λογοτεχνία
Μανον Λεσκώ
Κόκκινο και Μαύρο
Τα σταφύλια της οργής
Ανατολικά της Εδεμ
¶ννα Καρένινα
Ο Αρχησιδηρουργός
Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι
Χίονια στο Κιλιμάντζαρο
........και πολλά άλλα
ΕΡΙΧ ΜΑΡΙΑ ΡΕΜΑΡΚ έχετε διαβάσει???
Αν όχι ξεκινήστε....με την αψίδα του θριάμβου και αν είναι το στύλ σας έχει κι άλλα.
Κάποια διάβασα ότι άφησε στην μέση τον γητευτή αλόγων. κακώς, γιατί εγώ το δευτερο μισό του βιβλίου το διάβασα δις...και παρεπιπτόντως όλες οι ταινίες είναι κατά πολύ κατώτερες των βιβλίων.
Όσο για το ψάχνοντας για κοχύλια....ε, ναι μάλλον όλες οι καρκινοβατούσες πρέπει να το διαβάσουν....ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...ΚΛΑΨ...
Προσωπικά οι μάγισσες της Σμύρνης μου άρεσε. Έχει τυπωμένες καραμπινάτες αλήθειες....για όσους δηλώνουν κυνηγοί της αλήθειας...
Και για να μην ξεχνιόμαστε!!!
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΟΗΣΗ ΤΑ
. Ορατών τε και αοράτων
. Παιδικές ιστορίες για μεγάλους της Θεοδώρας Ντάκου....θα με θυμηθήτε !!!Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )
-
30-06-2007, 06:47 PM #63
Θυμάμαι όταν αποφοίτησα από το Λύκειο μου έκαναν δώρο οι καθηγητές κατά την τελετή αποφοίτησης ένα βιβλίο. Δεν θυμάμαι να έχω αγαπήσει άλλο βιβλίο τόσο πολύ (σημ. οι καθηγητές μου ήθελαν να με ρίξουν στον Καιάδα).
Δεν θα με συνέφερε να το λέω αυτό δεδομένου του τίτλου... αλλά πραγματικά αγάπησα το "Ημερολόγιο ενός Τρελού" του Ν. Γκόγκολ:embarrestΠρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: Πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
Ταδε έφη Ζαρατούστρα
-
30-06-2007, 07:06 PM #64
Οφείλω να ομολογήσω πως, ακόμη και αν δεν πρόλαβα το νέο σύστημα εξέτασης με τις κατευθύνσεις στο σχολειο, ξεχώρισα από το βιβλίο των Λογοτεχνικών κειμένων, στο μάθημα κείμενα κατεύθυνσης, Το Αμάρτημα της μητρός μου και την Σονάτα του Σεληνόφωτος (αν θυμάμαι σωστά τους τίτλους). Το βιβλίο το είχα πιάσει στα χέρια μου από μια ξαδέλφη μου, η οποία έδινε εξετάσεις τότε και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να του ρίξω μια ματιά.
Σε συνδυασμό με τα σχόλια που έβλεπα σημειωμένα πάνω στο βιβλίο, για την ανάλυση που έκανε στο σχολείο της η μικρή, ήταν πραγματικά συγκινητικά και τα δύο!:embarrest
-
30-06-2007, 07:11 PM #65
Τη Σονάτα του Σεληνόφωτος μας την είχε διδάξει η καθηγήτρια από ένα cd με απαγγελία από το Ρίτσο και με μουσική υπόκρουση από την "Σονάτα υπό το Σεληνόφως" του Μπετόβεν. Όχι απλά συγκινήθηκε όλη η θεωρητική κατεύθυνση, αλλά μείναμε μετά το τέλος της σχολικής ώρας να ακούσουμε ξανά το cd... Απλά απίστευτο
-
30-06-2007, 08:09 PM #66
Είναι απίστευτο κείμενο...Το έχω δει και ανεβασμένο στο θέατρο.Στο τέλος το βίωνα τόσο πολύ που με δυσκολία εκεί στην επίκληση προς τη μητέρα λίγο πριν το ΤΕΛΟΣ, συγκρατήθηκα να μην ξεσπάσω σε λυγμούς...
Πάντως ίσως να σε ενδιέφερε να διαβάσεις και το Όνειρο ενός γελοίου-αν δεν απατώμαι για τον τίτλο..πάνε χρόνια που το διάβασα ή τρελού...χμ...τεσπά του Ντοστογιέφσκι...έχουν πολλά κοινά
Πόσες φορές άνθρωπος είμαι;
-
30-06-2007, 10:53 PM #67
Η τρέλα με τα βιβλία μου ήρθε μετά το λύκειο, μέχρι τότε θυμάμαι να είχα διαβάσει ελάχιστα... Έχω μια αδυναμία στην επιστημονική φαντασία και στα μυθιστορήματα, χωρίς να αποκλείω τις υπόλοιπες κατηγορίες. Η σειρά της Dragonlance είναι από τις καλύτερες του είδους κατά τη γνώμη μου. Το Μαγικό Βουνό του Thomas Mann εκπληκτικό, μόνο που έφτασα μέχρι τη μέση για να καταλάβω πόσο καλό ήταν (κάτι που συμβαίνει συχνά). Τα βιβλία του Terry Pratchett πολύ έξυπνα γραμμένα. Και το "θα φτύσω στους τάφους σας" απαίσιο, το μόνο βιβλίο που δε θα ήθελα να ξαναδιαβάσω. Επίσης πολύ ωραία τα μεσαιωνικά μυθιστορήματα της Kate Sedley. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι και ο Κόμης Δράκουλας, ίσως φταίει που είχε σκληρό εξώφυλλο και αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά των παλιών βιβλίων...
Ο Edgar Allan Poe έγραφε ωραία ποιήματα, δε θα μπορούσα δυστυχώς να πω το ίδιο για τα διηγήματά του! Α, και ο Oscar Wilde, ειδικά το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι και το φάντασμα των Κάντερβιλ αν θυμάμαι καλά τον τίτλο!
-
02-07-2007, 03:09 PM #68
Αδελφοί Καραμαζώφ,Εγκλημα και ΤιμωρΪα,Λουντέμης ολα,αρχαίοι τραγικοί,Ζατέλη όλα,Μαρκές και το κορυφαίο του 20ου αι. για μένα Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο και πολλα-πολλά άλλα.Κάθε ένα και ένας ΄νέος κόσμος
-
16-07-2007, 08:10 PM #69
Από τα βιβλία που σημάδεψαν τα εφηβικά μου χρόνια και πιθανόν να βοήθησαν στη διαμόρφωση χαρακτήρα και απόψεων, ήταν η Ναυτία του Σαρτρ, το δεύτερο φύλο της Σιμόν Ντε Μποβουάρ και βιβλία του Λόμπσαν Ράμπα.
Μεγαλύτερη, με βοήθησε πολύ σε δύσκολες στιγμές, Ο Προφήτης του Χαλίλ Γκιμπραν και μεγάλη εντύπωση μου έκανε με τις αποκαλύψεις του, το Ανθρωπος & Επιστήμη του Γ. Αϋφαντή.
Απο τα λογοτεχνικά που μου άρεσαν πάρα πολύ, όταν ήμουν νεότερη είναι το "Οσα παίρνει ο Ανεμος" που το έχω διαβάσει ολόκληρο 6!!! φορές. Τα άπαντα σχεδόν του Μπορίς Βιάν (μάλλον είναι must στην εφηβεία να διαβάζεις το "Και να καθαρίσουμε τους κακομούτσουνους" και άλλα τέτοια χαριτωμένα), το Ντέμιαν του Ερμαν Εσσε (κι σε αυτόν το χαρισματικό συγγραφέα παίζουν σχεδόν τα άπαντα). Η "Αντιγνώση, τα δεκανίκια του καπιταλισμού" της Λιλής Ζωγράφου, είναι καταπληκτικό. Πανέξυπνο βιβλίο που μου άρεσε πάρα πολύ είναι το "Θείο Βρέφος" του Πασκάλ Μπρυκνέρ. Πολύ καλό βρήκα και το "Και με το φως του Λύκου επανέρχονται", της Ζατέλη.
Αυτά είναι τα βιβλία που μου έκαναν πιο πολύ εντύπωση, αν και υπάρχουν πολλά ακόμη, λογοτεχνικά, με τα οποία πέρασα ωραίες στιγμές.
Πάντως, πέρα απο τη λογοτεχνία, ή τα βιβλία με διδακτικό περιεχόμενο, η ποίηση πιστεύω ότι μπορεί να κάνει θαύματα στο μυαλό μας και στην ψυχή μας και πραγματικά να συγκλονίσει. Με λίγες λέξεις, λέει τόσα πολλά και αφήνει ακόμη περισσότερα να εννοηθούν.
-
16-07-2007, 08:40 PM #70
Καλησπέρα και από μένα,
θεωρώ τον Καζαντζάκη από τους κορυφαίους λογοτέχνες και όλα του τα έργα έχουν κάτι μοναδικό.Επίσης Ρίτσος , Ελύτης,Βάρναλης, Καβάφης με την Ιθάκη που σε κάνει να αγαπάς τη ζωή με τα όλα της και να θες να την στίψεις....
Προτείνω και το άρωμα του ονείρου νομίζω είναι του Τομ Ρόμπινς για ένα αξέχαστο μαγευτικό ταξίδι.....
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.