s
Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ 2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους - Λιγότερο χιούμορ - Page 7
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 7 of 10 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 8 9 10 LastLast
Results 61 to 70 of 93
    Όνομα:
    Τονια

Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ - (2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!

Quote Originally Posted by Γεράκι View Post
    Διαβάζοντας αποσπασματικά τις παραθέσεις και τις παρεμβάσεις επί των παρεμβάσεων από διάφορους ειδήμονες του φορουμ..... μόνο μπλα μπλα και πάλι μπλα μπλα Από βίωμα έχετε να παραθέσετε κάτι? ή μόνο κάνετε μόστρα τι έχετε διαβάσει σε καταξιωμένους συγγραφείς??? (και που προφανώς έχετε μάλλον ενστερνιστεί). Τα εκθέτετε κάθε φορά που θέλετε κάτι να πείτε έτσι για να πείτε και φυσικά για να έχει και βάρος ο λόγος σας. Αλλιώς δεν θα είχατε τίποτα να πείτε

Aγαπητο γεράκι

Κανένας απο αυτούς στους οποίους αναφέρεσαι δεν δηλώνει Μεταφυσικός....εγώ μόνο δυστυχώς!!

Εγώ λοιπόν σου δηλώνω επίσης ότι η εμπειρία του Μεταφυσικού εμπεριέχει δύο κομμάτια:

1) Τη Γνώση, που δεν είναι ο Νίτσε βεβαίως, αλλά η ερμηνεία και η κατανόηση Διδασκαλιών, όπως το κομμάτι του Χάρτμαν, που αντέγραψα κάποια στιγμή. Μην νομίζεις ότι σου γράφω τον πόνο μου -που όλοι τον προσπέρασαν έτσι αδιάφορα- ειλικρινά θεωρώ το κειμενο απο τα πολυ σημαντικά που έχουν γραφτεί στα πλαίσια πολλών και συνήθως προφορικών και απόκρυφων διδασκαλιών

2) Αυτό που στο χωριό μου (ένα πολύ νεραϊδοπαρμένο χωριο) υποστηρίζουν είναι πως "για να μιλήσεις πρέπει να χεις δει καλόγερο με νάκα!!! =κούνια με νεογέννητο που κουβαλάει στην πλάτη του", τουτέστιν αυτο που εσύ ονομάζεις "μεταφυσική εμπειρία" το οποίο χωρίς γνώση και - επιτρεψέ μου ηθική!- σε έστειλε στο φρενοκομείο, πιο γρήγορα από ότι νομίζεις ίσως!

Επειδή λοιπον κατά τη γνώμη μου έχω λίγο, ελάχιστο, και από τα δύο, κάθομαι ήσυχα-ήσυχα και ακούω αυτούς που ανταλάσσουν απόψεις εδώ ενίοτε να με αποκαλούν ημιμαθή (ότι δεν ξέρω το Νίτσε, τον Καζαντζάκη,θεωρώ τον έρμο τον Νίτσε ναζιστη) και ενίοτε "μουλάρα" (επιεικώς) αφού δεν γνωρίζω την πάλη μιας ψυχής με τους δαιμονές της καθώς και με τους δαίμονες των άλλων!!!

Τους ακούω επίσης να μιλάνε για τις σχολές μεταφυσικής σαν να αναφέρονται σε εργοστάσια ρομποτικής (και εκει τους δίνω και τα πιο πολλά δίκια για να είμαι ειλικρινής)

Αυτή τη λίγη γνώση, τη δική μου και όποιων άλλων, γιατι ΄μου φαίνεται πως είναι και άλλοι, θα σου προτεινα να προσπαθήσεις να την διακρίνεις σε αυτά που γράφουμε (που δεν χρειάζονται και ικανότητες ερμηνευτή των Γραφών) και να την καταλάβεις γιατί η Εμπειρία δεν δίνεται στο στύλ : Ξέρεις Φίλε τι έχω δει ΕΕΕΕγώ που καταδέχομαι και ασχολούμαι μαζί σου,και με ποιούς Δαίμονες παλεύω κάθε λίγο, στα μαρμαρένια αλώνια ;;; Ρε θα σου κοβόταν η ανάσα ! (κυριολεκτικώς φοβούμαι!!)

Δεν δίνεται κουκλίτσα μου (γεράκι μου έστω) Ετσι η όποια Εμπειρία!!!!

και όποιος το κάνει είναι ανόητος και καλά κάνουν τα παιδιά (της Θύρας 7 της Φιλοσοφίας) και τον κράζουν!!!:toung::toung:

¶μα σε κούρασε το σκηνικό (εμένα ναι! ομολογώ) υπάρχουν ξεκούραστα και χρήσιμα (στην κοινωνια γενικώς) άλλα θέματα στο site.

Την αγάπη μου έχεις και μη νομίζεις πως δεν σε καταλαβαίνω

Να τα λέμε εκεί
    Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
    μόνο η θεϊκή έχει

Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
    μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση

Όνομα:
    Τονια

"Συλλογικότητα και ανθρωπισμός δεν σημαίνουν ανίσχυρο ή παραδομένο Εγώ και Προσωπικότητα. Αντίθετα, ισχυρές προσωπικότητες πάνε μπροστά την ιστορία, όχι άγγελοι αναπαυμένοι στη νιρβάνα τους. Δεν μπορώ να απαντάω, γιατί πνίγομαι συνέχεια, αλλά το θέμα αυτό που ανοίξατε λέει πάρα πολλά σε όποιον καταλβαίνει τι παίζεται με συγκεκριμένες σχολές Εσωτερισμού...πάνε να μας κάνουν άβουλα πρόβατα και δούλους.[/QUOTE] Αργοναύτης

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ας πω και κάτι διαφορετικό για τις Σχολές Εσωτερισμού από αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί.

Τι εξυπηρετούν; Σε πολλές περιπτώσεις είμαι υποχρεωμένη να συμφωνήσω με την καθετολογία του Μητσάκου και των υπόλοιπων συνομιλητών. Ακόμα και οι πιο ουσιαστικές από αυτές τις Σχολές έχουν μια καραμέλα για την αυθεντία του καθοδηγητή τους και μια εμμονή ότι ο δρόμος που υποδεικνύουν οδηγεί στην Ιθάκη πιο γρήγορα κι από ταχύπλοο….

Προσωπικά δεν μπερδεύτηκα ποτέ, αφενός λόγω Προσωπικότητας (το ισχυρό Εγώ που μου καταλογίζει ο Παπαδολιάς)….κυρίως όμως γιατί όπου πήγα πήρα μαζί μου και την βεβαιότητα πως εδώ είναι Υλικό Πεδίο και κανένα «Πνεύμα», όσο φωτισμένο και να είναι δεν είναι ο Φορέας της Απόλυτης Αλήθειας. Φροντίζει το Υλικό Πεδίο (εδώ είναι Βαλκάνια!!) να μην γίνει αυτό. Επομένως φορείς της απόλυτης αλήθειας δεν είναι ούτε οι καθοδηγητές των Σχολών που είναι άνθρωποι και όχι Δάσκαλοι (εκεί μπερδεύονται οι οπαδοί και όχι οι μαθητές). Αλήθειες λένε όμως, όπως όλοι μας…

Σε τι χρειάζονται οι σχολές, οι ομάδες, όλο αυτό το τρα! λα! λα! New age που επικρατεί; Κατά τη γνώμη μου οι Σχολές (περιλαμβάνω μέσα και τις ομάδες) χρειάζονται και εξυπηρετούν την ανθρωπότητα.
    Πρωτίστως χρειάζονται γιατί εκεί συγκεντρώνονται οι μαθητές τους και τα Σχολεία καλό είναι να μην τα καταργείς (ούτε στο μυαλό σου) όσο και αν σιχτιρίζεις τα χάλια της Εκπαίδευσης.

Κατά δεύτερο και κύριο λόγο χρειάζονται στην ανθρωπότητα για τους μαθητές που έχουν, περισσότερο για τους μαθητές όχι για τους καθοδηγητές. Γιατί εκτός από τις πολλές φορές ειπωμένες κατηγορίες μαθητών υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, οι πολεμιστές, οι θεραπευτές και για να εξηγούμαστε και (κάποιοι από τους) μελλοντικούς καθοδηγητές (τις απόψεις μου για το ζοφερό του μέλλοντος τις αναφέρω –πάντα ανάλαφρα- σε blog , μην επανερχόμαστε και ψυχοπλακωνόμαστε)

Τα παραπάνω ανθρώπινα είδη κυκλοφορούν και στο δρόμο χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν Σχολές. Υπάρχουν όμως Και στις σχολές, και κάποιοι βρίσκονται εκεί συνειδητά.
    Γιατί υπάρχουν μερικά πράγματα που μαθαίνεις στο σχολείο, τι να κάνουμε; Ανάγνωση, γραφή, πως το Κακό δεν το πολεμάς στα ίσα με τα χεράκια σου και το Ισχυρό Εγώ σου γιατί θα σε κάνει μια χαψιά (όπως το Νίτσε και συγνώμη που ξύνω πληγές)

Οι Σχολές εσωτερισμού, όπως και οι Φιλοσοφικές και οι Ψυχολογικές, αν και διαφέρουν μεταξύ τους, είναι το ίδιο χρήσιμες με τις Σχολές Οδηγών. Υπάρχουν για να πείσουν πως δεν καβαλάς τη Νταλίκα (το Ισχυρό Εγώ ας πούμε) όταν δεν έχεις πάρει μάθημα οδήγησης, ούτε χαμπάρι, και βγαίνεις στους δρόμους και στις λεωφόρους. Γιατί τότε θα συμβεί αυτό που συνέβη πολλάκις στην ανθρώπινη ιστορία από τα Ισχυρά Εγώ (που δεν είναι πάντα και το καλύτερο που της συνέβη)

Και για το τέλος επιτρέψτε μια πιο προσωπική τοποθέτηση, που αφορά τους ενεργειακούς θεραπευτές.
    Η γνώση (ή η γνώμη) που συχνά αναφέρω για το κάρμα που φορτώνονται οι θεραπευτές (με κορυφαίο παράδειγμα τον Ιησού) στην δική μου περίπτωση δεν αποκτήθηκε εύκολα, ούτε εξ αποκαλύψεως (παρεπιπτόντως για κανέναν δεν είναι εύκολο να μπαίνει στον λαβύρινθο και να σκοτώνει τον Μινώταυρο (του) ακόμα κι όταν παραλείπονται από την διήγηση η δράση και οι λεπτομέρειες που θα την έκαναν συναρπαστική στους αδιάφορους ακροατές)

Όσες φορές το είπα σε εσωτερικούς θεραπευτές κανένας δεν υπέθεσε ότι υπάρχει συμβολισμός στο θέμα, ότι υπάρχει τίποτα περισσότερο από μια αυταπόδεικτη λογική (εφόσον οι θεραπευτές δέχονται συνήθως την θεωρία του κάρμα)

Όλοι ανεξαιρέτως όμως συνεχίζουν να θεραπεύουν. Αυτό θέλουν να κάνουν κι ας υποψιάζονται πως δεν θα κερδίσουν ακριβώς το νόμπελ για την επιμονή τους. Εμένα λοιπόν με συγκινούν οι ενεργειακοί θεραπευτές ακόμα κι όταν στον ελεύθερο χρόνο τους (που στο κάτω-κάτω δικός τους είναι και ότι θέλουν τον κάνουν) βλέπουν τηλεόραση , διαβάζουν Κοσμοπόλιταν, (και όχι Σατρ ή Μεταφυσική ) και βγάζουν και καμιά υστερία (που και που όμως, όχι διαρκώς). Για να είμαι ειλικρινής τους αγαπάω κιόλας …όπως αγάπησα και το Νίτσε (το όποιο έχει γραφτεί στην προηγούμενη τοποθέτηση περί Νίτσε, αλλά ποιος διαβάζει όλα όσα λέει ο πρεσβεύων άλλο δόγμα;

Και για να τελειώσω με το θέμα και γενικώς… κανένας δεν γελοιοποιείται εφόσον έχει αντίθετη γνώμη από μένα, από την παγκόσμια διανόηση, από την μεταφυσική, διαφωνείστε όσο θέλετε….και σας ευχαριστώ ειλικρινά για αυτό, καθότι την αλήθεια σφαιρικά δεν την κατέχω, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, να φέρω και μάρτυρες αν χρειαστεί… ¶νθρωποι είμαστε και ψαχνόμαστε…
    μόνο η θεϊκή έχει

Τόνια μου, συμφωνώ με όσα λες. Σε κάποια σημεία με συγκίνησες κιόλας.

Κι όσο συζητούμε και διαφωνούμε σ' ένα νοητικό επίπεδο, τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο κι αν είναι έτσι ή όχι, τόσο μας διαφεύγει η ουσία...

Η διδασκαλία κανενός μεγάλου Δασκάλου ή Μύστη (που όλες συμπίπτουν στα βασικά) δεν ήταν νοητικά κατασκευάσματα ή θεωρίες...

Όνομα:
    Βασίλης

Εγώ πάλι πιστεύω ότι από μία άποψη νομίζω έχει ένα δίκιο το Γεράκι... Βγαίνουμε εδώ, δηλώνουμε όλοι από κάτι, λέμε και τη θεωρία μας, και αν μας προσβάλλουν και το "Θεό" μας τα παίρνουμε και στο κρανίο, μηδενός εμού εξαιρουμένου. Τι να τις κάνουμε τις ψυχικές εμπειρίες ρε παιδιά, αν δεν έχουμε ισορροπήσει ακόμη χαρακτήρα; Ας κοιτάξουμε πρώτα τις προσωπικότητες μας και μετά τα βλέπουμε τα άλλα.

Από την άλλη αν κάποιος ψάχνει για βιώματα και δε θέλει θεωρίες, κάνει Γιόγκα, δε συμμετέχει σε συζητήσεις. Οι σχολές εσωτερισμού όπως κι η φιλοσοφία και άλλα πράγματα φτιάχτηκαν επειδή ο άνθρωπος ψάχνεται. Καθένας σταχυολογεί εκείνο το οποίο τον εκφράζει κι ότι δεν τον εκφράζει το αφήνει στην άκρη.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Φίλε Βασίλη θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε...τουλάχι τον στα στοιχειώδη...
    Ελπίζω να μην κατάλαβες για εμένα ότι έχω το Νίτσε για "Θεό" και ότι τα πήρα στο κρανίο επειδή μου τον προσέβαλλαν...

Ο Νίστε ήταν μεγάλος φιλόσοφος, ποιητής αλλά και σπουδαίος στυλίστας!! Και είναι γεγονός ότι έχει εμπνεύσει πολύ φωτισμένα άτομα σε αυτό τον κόσμο άρα δεν είναι μόνο για τους προβληματικούς και πνευματικά άρρωστους όπως πιστεύει η φίλη Τόνια. Μπορεί η Τόνια την εποχή που αγάπησε το Νίτσε να ήταν σε περίεργη φάση και γι'αυτό το λόγο να νομίζει ότι το ίδιο ισχύει για όλους...ας μην κάνουμε, όμως, το λάθος να κρίνουμε εξ'ιδίων.

Συμφωνά μαζί σου με τα περί 1ης Ακτίνας...αν και γνωρίζω λίγα περί Ακτίνων καταλαβαίνω ότι η 1η Ακτίνα οπωσδήποτε σχετίζεται κυρίως με τον Πλούτωνα...και ο φίλος μας ο Φρειδερίκος παρεμπιπτόντως, είχε τέλεια αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα στο χάρτη του! Και υπάρχει πολύς Πλούτωνας στη ζωή, το έργο, και, κυρίως, την επίδρασή του...

Συμφωνώ, επίσης, μαζί σου Βασίλη ότι αμπελοφιλοσοφούμε με γενικόλογα και θεωρίες όμως καλώς ή κακώς ο σκοπός εδώ αυτός είναι...η συζήτηση...εάν το Γεράκι θέλει να μιλήσει για τα βιώματά του ας το κάνει, χωρίς όμως να επικρίνει με τρόπο στείρο....εγώ πάντως είμαι εδώ για να συζητήσω και όχι για να ανταλλάξω μαζί σας τα βιώματά μου...το δεύτερο το θεωρώ ανούσιο...

Όνομα:
    Τονια

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Εγώ πάλι πιστεύω ότι από μία άποψη νομίζω έχει ένα δίκιο το Γεράκι... Βγαίνουμε εδώ, δηλώνουμε όλοι από κάτι, λέμε και τη θεωρία μας, και αν μας προσβάλλουν και το "Θεό" μας τα παίρνουμε και στο κρανίο, μηδενός εμού εξαιρουμένου. Τι να τις κάνουμε τις ψυχικές εμπειρίες ρε παιδιά, αν δεν έχουμε ισορροπήσει ακόμη χαρακτήρα; Ας κοιτάξουμε πρώτα τις προσωπικότητες μας και μετά τα βλέπουμε τα άλλα.

Από την άλλη αν κάποιος ψάχνει για βιώματα και δε θέλει θεωρίες, κάνει Γιόγκα, δε συμμετέχει σε συζητήσεις. Οι σχολές εσωτερισμού όπως κι η φιλοσοφία και άλλα πράγματα φτιάχτηκαν επειδή ο άνθρωπος ψάχνεται. Καθένας σταχυολογεί εκείνο το οποίο τον εκφράζει κι ότι δεν τον εκφράζει το αφήνει στην άκρη.
    Ένα δίκιο τόχει! και παραπάνω από ενα που αγανάκτησε μαζί μας

Ας δει και το άδικο όμως

Για ποιό λόγο τα παίρνουμε στο κρανίο δυσκολεύομαι να καταλάβω...:bigsmile:
    και κατά τη γνωμη μου η Γιόγκα δεν είναι ακριβώς το τοπ για τον ζωηρο ευρωπαιο η αμερικανο που αναζητα μεταφυσικές εμπειρίες (και συγκινήσεις)
    μόνο η θεϊκή έχει

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Κώστας View Post
    Φίλε Βασίλη θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε...τουλάχι τον στα στοιχειώδη...
    Ελπίζω να μην κατάλαβες για εμένα ότι έχω το Νίτσε για "Θεό" και ότι τα πήρα στο κρανίο επειδή μου τον προσέβαλλαν...
    Μην τρελαίνεσαι, Κώστα.. Κουβέντα κάνουμε...Δε λέμε κάτι προσωπικό...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ 2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους - Λιγότερο χιούμορ

Τη Γνώση, που δεν είναι ο Νίτσε βεβαίως, αλλά η ερμηνεία και η κατανόηση Διδασκαλιών
    ¶ποψη μου είναι:
    Η κατανόηση των διδασκαλιών είναι η γνώση που υπήρχε, υπάρχει, και θα υπάρχει και αποκτιέται με βιωματική εμπειρία.

Μην νομίζεις ότι σου γράφω τον πόνο μου –που………
    ¶ποψη μου είναι:
    Δεν νομίζω για σένα ούτε για κανένα άλλον δεν μπορώ να νομίζω αλλά ούτε θέλω να νομίζω. Έχω μάθει να μην νομίζω γιατι όταν μπαίνεις στην διαδικασία να νομίζεις, πάντα νομίζεις λάθος.

Αυτό που στο χωριό μου (ένα πολύ νεραϊδοπαρμένο χωριο) υποστηρίζουν είναι πως "για να μιλήσεις πρέπει να χεις δει καλόγερο με νάκα!!! =κούνια με νεογέννητο που κουβαλάει στην πλάτη του", τουτέστιν αυτο που εσύ ονομάζεις "μεταφυσική εμπειρία" το οποίο χωρίς γνώση και - επιτρεψέ μου ηθική!- σε έστειλε στο φρενοκομείο, πιο γρήγορα από ότι νομίζεις ίσως!

¶ποψη μου είναι:
    Όταν έχεις δει καλόγερο με νάκα !!!! οφείλεις να μη μιλήσεις. Να το περάσεις μόνος σου, εσύ και ο «Θεός σου» και όταν θα έχεις καταφέρει να το κατανοήσεις όλο αυτό και να το διαχειριστής τότε να ψάξεις να βρεις και τον τρόπο να το περάσεις και στους υπόλοιπους ανθρώπους. Να ανυψωθούν και αυτοί. Διαφορετικά δεν έχει νόημα που επιλέχτηκες για να κάνεις ένα είδος αγγελιοφόρου. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Γίνεσαι ένας αγγελιοφόρος της αλήθειας.

Επειδή λοιπον κατά τη γνώμη μου έχω λίγο, ελάχιστο, και από τα δύο, κάθομαι ήσυχα-ήσυχα και ακούω αυτούς που ανταλάσσουν απόψεις εδώ ενίοτε να με αποκαλούν ημιμαθή (ότι δεν ξέρω το Νίτσε, τον Καζαντζάκη,θεωρώ τον έρμο τον Νίτσε ναζιστη) και ενίοτε "μουλάρα" (επιεικώς) αφού δεν γνωρίζω την πάλη μιας ψυχής με τους δαιμονές της καθώς και με τους δαίμονες των άλλων!!!

¶ποψη μου είναι:
    Αν έχεις όπως υποστηρίζεις λίγο από αυτά δεν θα έπρεπε να κάθεσαι να σε αποκαλούν οτιδήποτε!!! Ούτε οι Νίτσηδες ούτε οι Καζαντζάκιδες (Αυτοί έγραφαν έν πλήρη συνειδήση και μπράβο τους). Η ΓΝΩΣΗ με όλα τα γράμματα κεφαλαία δεν είναι η γνώση που αποκτιέται στις Ακαδημίες και τα Πανεπιστήμια όπως πολύ σωστά αναφέρ
    εις.

Αυτή τη λίγη γνώση, τη δική μου και όποιων άλλων, γιατι ΄μου φαίνεται πως είναι και άλλοι, θα σου προτεινα να προσπαθήσεις να την διακρίνεις σε αυτά που γράφουμε (που δεν χρειάζονται και ικανότητες ερμηνευτή των Γραφών) και να την καταλάβεις γιατί η Εμπειρία δεν δίνεται στο στύλ : Ξέρεις Φίλε τι έχω δει ΕΕΕΕγώ που καταδέχομαι και ασχολούμαι μαζί σου,και με ποιούς Δαίμονες παλεύω κάθε λίγο, στα μαρμαρένια αλώνια ;;; Ρε θα σου κοβόταν η ανάσα ! (κυριολεκτικώς φοβούμαι!!)

Δεν δίνεται κουκλίτσα μου (γεράκι μου έστω) Ετσι η όποια Εμπειρία!!!!

¶ποψη μου είναι:
    Αφήνω να μιλήσουν οι παρακάτω στίχοι
    ¶νθρωπε εσύ μικρέ κι «ασήμαντε»
    Μην με ρωτήσεις. Μην με ρωτήσεις αυτή την ώρα
    Μην μου ζητήσεις για να μάθεις γιατί σε αγαπούν.
    Μην το ψάξεις. Δεν θα βρεις τίποτε για να το καταλύσεις
    Είναι αυτή εκεί γιατί την καρτερούσες.
    Είναι στα μάτια σου τα πονεμένα
    Είναι στα μάτια που φεγγοβολούν και μέσα στο σκοτάδι
    Είναι αυτή που εσμιλεύτηκε χωρίς σκουριά
    Χωρίς την άλυσο την σιδερένια
    Είναι ο κρίκος ο χρυσός που μέσα του σε πιάνει
    Θέλησες μέσα του να μπεις, να νιώθουν και να νιώθεις
    Πως είσαι ο πλέον τυχερός και άξιος να την «αιχμαλωτίσεις…»

και όποιος το κάνει είναι ανόητος και καλά κάνουν τα παιδιά (της Θύρας 7 της Φιλοσοφίας) και τον κράζουν!!!
    ¶ποψη μου είναι:
    Αυτή η επιλογή γίνεται από την ψυχή μας και φυσικά δεν γίνεται στο υλικό επίπεδο. Εκτός αν θεωρείς τις ψυχές των ανθρώπων ανόητες…………….

Αν κάπου έχω καταλάβει λάθος παρακαλώ να μου το επισημάνετε. Θα το εκτιμήσω πολύ
    Φιλικά,
    "Όταν δεν είμαι καλά είμαι ακόμα καλύτερα"

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post

Εγώ δεν τα πήρα στο κρανίο. Αν εσύ ερμηνεύεις έτσι τα θαυμαστικά στον γραπτό μου λόγο δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Τα θαυμαστικά δηλώνουν απορία θαυμαστή για την θέση σου ότι ο Νίτσε έχει κάποια σχέση με το ναζισμό. Ούτε τον θεοποίησα, έχω διαβάσει δεκάδες φιλοσόφους και δεν θεοποιώ κανέναν, έχω διαβάσει εκτός απ'αυτούς και την Μπλαβάσκυ και την Μπέιλι και και....Φυσικά το γνωρίζεις ότι από κοντά σου απευθύνω ερωτήσεις με μεγάλη προσοχή και ότι δεν είμαι ούτε φανατικός ούτε αποκλείω τίποτα και ψάχνομαι με όλα, καθώς και ότι είμαι πάρα πολύ ανοιχτός σε οτιδήποτε εσωτερικό. Το ότι δεν μου "μιλάει" στην καρδιά μου όμως τελικά η Μπέιλι και ότι την θεωρώ κήρυκα παθητικότητας, εσένα σε οδηγεί με μεγάλη ευκολία να με αποκαλείς συνωμοσιολόγο βλέπω. Τί γράφει η άλλη δεσποινίς ; 'Οτι ο Νίτσε δεν είναι η γνώση ; Φυσικά και δεν είναι η γνώση καλή μου, αλλά είναι κομμάτι της γνώσης, και μερικοί είναι τόσο άσχετοι που δεν ξέρουν ότι από το Νίτσε έχουν εμπνευστεί ακόμα και συγκεκριμένες εσωτερικές Σχολές. 'Οπως δεν γνωρίζουν ότι η Αποκαλυμένη 'Ίσιδα της Μπλαβάτσκυ είναι εν πολλοίς βασισμένη σε αρχαίες πηγές και δεν έβγαλε τίποτα απ'το κεφάλι της. 'Ετσι αποκαλούνται λοιπόν : Σχολές. Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεξηγήθηκε η άλλη η κυρία με τον όρο "Σχολές". Στην ελληνική γλώσσα δεσποινίς χρησιμοποιούμε τον όρο Σχολή. Λέμε δηλαδή Σχολή Φιλοσοφίας, Σχολή Εσωτερισμού δηλώνοντας κατεύθυνση και όχι Ινστιτούτο. Δεν έχετε ακουστά υποθέτω τίποτα για τη Σχολή της Βιέννης ή στην Αστρολογία τη Σχολή του Αμβούργου; ή τα ελληνικά σας δεν είναι ικανοποιητικά ;

Όνομα:
    Βασίλης

Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ 2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους - Λιγότερο χιούμορ

Δημήτρη, δεν έχει νόημα να απαντήσω.. Δες μόνο σε τι τόνο απευθύνεσαι σε όλους όσους διαφώνησαν μαζί σου.. Αυτό μόνο...

Τι να πω..

¶ντε καλό βράδυ...

Page 7 of 10 FirstFirst ... 3 4 5 6 7 8 9 10 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)