- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 420
-
14-05-2008, 12:34 PM #51
Re: "Εκδίκηση"...Ενα πιάτο που τρώγεται κρύο??
Συμφωνώ στο ότι σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή μας, μετά από άσχημες συμπεριφορές προς το πρόσωπό μας, όλοι μπαίνουμε στη "λογική" της εκδίκησης. Θέλουμε να είμαστε αυτοί που θα πουν την τελευταία κουβέντα, με όποιο τρόπο ή κόστος. Και εγώ κατά καιρούς έχω τέτοιες διαθέσεις- βγαίνει το Κριάρι από μέσα μου- ειδικά όταν με πνίγει το δίκιο μου, όταν ο άλλος/η προσπαθεί να με μειώσει για να νιώσει καλύτερα κτλ και αρχίζω να εύχομαι να πάθει ότι χειρότερο θα μπορούσε να πάθει και μετά ξεκινάει ο υπολογισμός του τι θα μπορούσα να κάνω για να πάρω το αίμα μου πίσω και άλλα τέτοια μακάβρια, διότι μόλις καταλαγιάσει ο θυμός, ξεκουραστεί το μυαλό και επανέλθει η καλή διάθεση, όλα τα παραπάνω μπαίνουν στην άκρη.. Αλίμονο αν καταναλώνουμε τον χρόνο μας συνεχώς σε ίντριγκες και σχέδια εκδικητικά (κρυα ή ζεστά- δεν έχει σημασία).. Ο κάθε ένας από εμάς θα πάρει στο τέλος αυτό που του αξίζει, οπότε αφήστε τη ζωή και τη ιστορία ενίοτε να αποδώσει δικαιοσύνη (ή εκδίκηση αν θέλετε)!
Τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοικτά
-
14-05-2008, 12:37 PM #52
Αν ψάχνεις πως να εκδικηθείς τον άλλον χάνεις πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου που τρέχει ενώ εσύ έχεις κολλήσει στο χρόνο, καθυστερείς και την όποια τύχη σου έτσι.
Η αδιαφορία όντως είναι πολύ λίγο πράγμα για κάποιον που διψάει για εκδίκηση, δεν σε ικανοποιεί αλλά δεν πιάνει κιόλας, έχουν δίκιο όσα μέλη το ανέφεραν.
Όμως αν ο λόγος που θες να εκδικηθείς είναι γιατί θεωρείς πως αδικήθηκες τότε κάνε λίγο (ή πολύ δεν έχει σημασία) υπομονή και είναι βέβαιο πως το Σύμπαν θα το ξεπληρώσει ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Αν υπάρχει για μένα κάτι σίγουρο στον κόσμο αυτό είναι πως το άδικο πληρώνεται και αυτό γιατί το έχω δει να γίνεται επανηλλειμένα. Έχω τόση πίστη στο δίκαιο και το άδικο που σας διαβεβαιώ κάθε φορά που χαλάω χρόνο για να σκεφτώ πως θα εκδικηθώ, κορόϊδο πιάνομαι:toung:
Όταν όλο αυτό θα μου έχει φύγει, όταν δεν θα με ενδιαφέρει καθόλου πια ούτε θα ξέρω αν ζει, αν πέθανε, αν είναι καλά αν δεν είναι, κ.λ.π. και φυσικά -όπως είπε άλλο μέλος- "όταν θα πεινάει" δηλ όταν δε θα το περιμένει ούτε ο άλλος ούτε εσύ θα δείτε πως γίνεται το "μαγικό". Και να θες από την καλή σου την καρδιά να μην στεναχωρήσεις το άλλο πρόσωπο και να θες να αδιαφορήσεις το Σύμπαν είναι πολύ σκληρό.....
-
14-05-2008, 01:43 PM #53
αγαπητα μου μελη γιατι να δειξω αδιαφορια σε καποιον που με τσακισε ,με πληγωσε;Μερικοι ανθρωποι το κανουν και το ξανακανουν γιατι καποιοι το αφηνουν ετσι το θεμα και αδιαφορουν και καλα ειναι υπερανω,πιστευω οτι πρεπει μερικες φορες χωρις θυμο και την καταληλη στιγμη να τους την ''πεις''..εκει που δεν το περιμενουν [δεν ειμαι εκδικητικη ,απλα δεν προσπερναω κατι ετσι ευκολα και ουτε φυσικα κανω σχεδια εκδικησης ]
Με εκτιμηση Δεσποινα
-
14-05-2008, 02:11 PM #54
Αγαπητή Δέσποινα, επειδή βλέπω ότι αναφέρεις και κάποια από τις δικές μου φράσεις να σου πω ότι δεν αναφερόμουν καθόλου σε σένα αλλά γενικά. Ούτε πιστεύω στο χαρακτηρισμό "εκδικητικός". Κανείς δε γεννιέται εκδικητικός αλλά θα είναι ψεύτης κατά τη γνώμη μου όποιος πει πως ποτέ δεν ένιωσε αυτή τη φλόγα της εκδίκησης "να του πιω το αίμα με το καλαμάκι" να τον καίει κάποια στιγμή στη ζωή του. Για αυτό μη μασάς ότι και να σου λένε. Έτσι νιώθεις όταν συμβαίνει (όπως λες εσύ) απλά εδώ συζητάμε μάλλον πως να αποφύγουμε όλα αυτά τα δυσάρεστα
-
14-05-2008, 02:30 PM #55
-
14-05-2008, 03:23 PM #56
Συνοπτικά.. :blink:
όσο πιο κρύο γίνεται!!!... :toung:may..
-
14-05-2008, 06:16 PM #57
-
14-05-2008, 06:37 PM #58
Η εκδίκηση έχει περάσει από το μυαλό όλων μας.Είναι σίγουρο πως κάποτε γιά όλους μας υπήρξε ένας άνθρωπος που μας την έφερε.Οταν το διαπίστωσες έτρεμες από θυμό και ήθελες να εκδικηθείς εκείνη τη στιγμή.... πράγμα αδύνατον.Δεν μπορείς να προκαλέσεις στον άλλο τον ίδιο πόνο με αυτόν που σου προκάλεσε.Ακόμα και αν περάσεις σε αντίποινα ο αντίκτυπος δεν θα είναι ο ίδιος.Ασε που φαίνεται και λίγο παιδιάστικο.Εκτονώνεις το θυμό σου και αποσύρεσαι.Απο την άλλη είναι δύσκολο να είσαι αδιάφορος.Αν μετά από καιρό διαπιστώσεις ότι η εκδίκηση ακόμα τριβελίζει στο μυαλό σου τότε την οργανώνεις.
Αφήνεις το χρόνο να περάσει.Η εκδίκηση θέλει τέχνη,μαεστρία πείσμα και υπομονή.Είναι θέμα timing.Το χειρότερο είναι να την πάρει κάποιος άλλος γιά σένα - συνήθως έτσι γίνεται ή έτσι τα φέρνει η ζωή- και συ να μείνεις με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Μετά μπορεί να μη χρειαστεί να πυροβολήσεις...
-
14-05-2008, 06:53 PM #59
Πάντως Δέσποινα, άν νομίζεις πως με το να είσαι ντόμπρα και απλά να χρησιμοποιείς τον λόγο,ως μέσο επισήμανσης αυτών που σε έχουν πληγώσει (έστω και καυστικό),είναι εκδίκηση....μάλλον εκδικήσαι πολύ γλυκά.Η εκδίκηση (η οποία παρεπιπτόντως προυποθέτει και την υπαρξη της μνησικακίας), τις πιο πολλές φορές για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, πρέπει να δουλέψει παρασκηνιακά...μιας και η εκδίκηση του τυπου Τζακ Νόρις, λαμβάνει χώρα μόνο στα κινηματογραφικά πλατό.
Ναι! Πάντως συμφωνώ πως η αδιαφορία δεν μπορεί να θεωρηθει, ουτε για πλάκα εκδίκηση.Το πιο πιθανό ειναι, ο άλλος να νομίζει πως είσαι τοσο χαζός,που ουτε που καταλαβες τι σου έχει κάνει.Με το σκεπτικό που κουβαλάνε τέτοια άτομα, δεν καταλαβαίνουν ουτε την έννοια της ανωτερότητας.Με το να φρενάρεις την αρνητική σου σκέψη(που η αλήθεια ειναι πως όλοι κάνουμε),ετσι ωστε να μην την κάνεις πράξη...νομίζω οτι το μόνο κέρδος είναι να γλυτώσεις, το κρύο πιάτο που θα έτρωγες ο ίδιος, αν υπέκυπτες στο χαμηλοδονητικό αισθημα της εκδίκησης.
-
14-05-2008, 07:01 PM #60
Αυτό όσο να 'ναι όμως υπονομεύει και εμάς τους ίδιους. Αναλώνουμε φαιά ουσία και ενέργεια μάταια αφού εν τέλει κάνεις δεν παίρνει αυτό που θέλει. ¶λλωστε και για να μπούμε στη διαδικασία εκδίκησης μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι ο άλλος άλλαξε σελίδα και εμείς τι παριστάνουμε; ...το σελιδοδείκτη;:embarrest
Γιατί, όμως,να μας απασχολεί η ιδέα των άλλων που πιθανώς και να μην αντιλαμβάνονται την αδιαφορία ως ανωτερότητα αλλά ως αδυναμία; Είναι απαραίτητο να εξηγούμε τις πράξεις μας όταν κάποιος απλά επιδιώκει να τονώσει τον εγωισμό του σκεφτόμενος πως θέλουμε να ασχολούμαστε μαζί του αλλά ως αδύναμοι χαρακτήρες δεν μπορούμε;
Δεν ξέρω, προσωπικά θεωρώ χάσιμο χρόνου την εκδίκηση.
¶λλωστε σε τι θα με ωφελήσει ουσιαστικά;
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.