s
Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία; - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;

Voters
18. You may not vote on this poll
  • Γιατί η αστρολογία είναι θρησκεία

0 0%
  • Γιατί η αστρολογία είναι επιστήμη

5 27.78%
  • Γιατί έτσι γουστάρω να επιλέγω

6 33.33%
  • Να μη σε νοιάζει

2 11.11%
  • Για να κάνω ΝΤΟΥ (με την καλή έννοια πάντα)

4 22.22%
  • Για να σας ανοίξω τα μάτια και να σας σώσω

1 5.56%
Page 6 of 8 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 LastLast
Results 51 to 60 of 71
    Όνομα:
    Ζωή & Ζώδια

Re: Γιατί πιστεύετε στην αστρολογία;

Quote Originally Posted by Ξέρξης View Post
    Μηπως θελεις να παρομοιασεις εαυτον και με τον Γαλιλαιο η τον Τζιορντανο Μπρουνο;
    Τι θελεις να πεις alegra; Πως κατεχεις την αληθεια και σε κυνηγουν σκοταδιστες; Σκεφτηκες ποτε πως ισως αυτα που πρεσβευεις εσυ μπορει να ειναι ο σκοταδισμος του σημερα;
    Δεν ειδα κανεναν να θελει να σου απαγορευσει να πιστευεις ο,τι σ' αρεσει.....
    Αν δεν κάνω λάθος, ο Μπρούνο ήταν κάθετος πολέμιος της αριστοτέλειας λογικής ("Τότε κατάλαβα για πρώτη φορά, ότι η οπτική μπορεί και να απατά" και "ποιος είναι ο λόγος της βεβαιότητας;" π.χ.). Αποδεχόταν δε πράγματα που αντίκεινταν στην κυρίαρχη λογική της εποχής, θεμελίωσε την άποψη περί της ύπαρξης ΚΑΙ άλλων κόσμων, πέραν του γνωστού μας και άλλων ήλιων και άλλων πλανητικών συστημάτων, τα οποία φυσικά και κατοικούνται.
    Μυήθηκε δε στον "Εκλεκτιστικό Πλατωνισμό" και στον χριστιανικό μυστικισμό. Νομίζεις ότι η αστρολογία απέχει πολύ από από τις ιδέες του;
    Θέλω να πω ότι η υπερβατικότητά του, λόγος του που τον έκανε "φλογερό" θέαμα στην πλατεία Λουλουδιών δεν βασίστηκε και σε ιδέες που ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζονται απόκρυφες, μυστικιστικές και εμπεριέχουσες θέσεις παραδοξότητaς και δύσκολα κατανοητές από τους ορθολογιστές;
    Ζωή & Ζώδια

Όπως πάνω, έτσι και κάτω

roadrunner σε ευχαριστώ:bigsmile:

alegra δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να απαντήσει, απλά μου κάνει εντίπωση ότι μόλις το 0.08% των εγγεγραμένων χρηστών απαντάνε σε μια πολλή ουσιόδη ερώτηση!
    Ζητώ από κάποιον να αλλάξει τον τίτλο σε: "Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία", ήθελα να το κάνω από εχθές αλλά δεν έβρισκα πως.
    Ο καιρός είναι ο ίδιος με μικρές αποκλήσεις 1-2 οC

Όνομα:
    Φωτεινή

Re: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;

Παρακαλώ Παναγιώτη!:bigsmile:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Μην ακούω υπερβολές περι φασισμού

Eυχαριστώ τον όποιον άλλαξε τον τίτλο

Quote Originally Posted by Ξέρξης View Post
    Αγαπητη Κασσιοπη συγνωμη αλλα μαρξιστης και οπαδος της αστρολογιας ειναι εννοιες 100% ασυμβιβαστες, μην τρελλαθουμε κι ολας!
    Αγαπητέ Ξέρξη, σε πρώτο επίπεδο θα σας παρακαλούσα να προσέχετε λίγο τη φρασεολογία σας. Δεν επιτρέπω μομφές σαν αυτή που εμπεριέχεται στη δημοσίευσή σας. Ειδικά από τη στιγμή που, καταπώς φαίνεται, δεν έχετε ιδέα ούτε του τι σημαίνει αστρολογία, ούτε υπό ποιο πρίσμα δύναται να την προσεγγίσει κανείς. Και επιπλέον, ούτε με γνωρίζετε προσωπικά, ούτε έχουμε κάνει κάποια συζήτηση σχετικά.
    Έκανα μια προσπάθεια να σας εξηγήσω υπεραπλουστευμένα, χάρην συντομίας, του πως μπορεί να σκεφτεί ένας υλιστής.
    Αν δε σας πείθει, λυπάμαι.

Ο Bruno ουσιαστικα καηκε στην πυρα γιατι αμφισβητησε την επικρατουσα γεωκεντρικη πτολεμαικη αποψη του συμπαντος-κοσμολογια στην οποια η αστρολογια ακομα βασιζεται...... Φυσικα στην εποχη του η επιστημη δεν ειχε αποκοπει απο τις μυστικιστικες δοξασιες.
    Το ιδιο εγινε και με τις αστρονομια και αστρολογια η αστρονομια ειναι επιστημη με αλματωδη προοδο ενω η αστρολογια ενασχοληση προσκολημενη σε μυστικιστικες δοξασιες. Καπου στο παρον site διαβασα την αποψη πως 5.000 χρονια και δεν εχει φτασει στην ωριμοτητα της.

καταπώς φαίνεται, δεν έχετε ιδέα ούτε του τι σημαίνει αστρολογία

Αγαπητη Κασσιοπη,
    ξερω τι δεν σημαινει παντως και δεν σημαινει μαρξιστικη θεωρηση του κοσμου.

Όνομα:
    Ιουλία

Αγαπητέ Ξέρξη,

πρόσφατα διάβασα ότι υπήρχαν πάρα πολλά στοιχεία για διάφορα θέματα, τέχνες, επιστήμες κλπ, συμπεριλαμβανομένου και της αστρολογίας, τα οποία χάθηκαν όταν κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Αρά, ίσως και να ξαναξεκίνησε από την αρχή, η έρευνα

Φιλικά
    Ιουλια
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Παναγιώτης View Post
    alegra δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να απαντήσει, απλά μου κάνει εντίπωση ότι μόλις το 0.08% των εγγεγραμένων χρηστών απαντάνε σε μια πολλή ουσιόδη ερώτηση!
    Ζητώ από κάποιον να αλλάξει τον τίτλο σε: "Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία", ήθελα να το κάνω από εχθές αλλά δεν έβρισκα πως.
    Ο καιρός είναι ο ίδιος με μικρές αποκλήσεις 1-2 οC
    Μη σου κάνει και τόσο εντύπωση Παναγιώτη. Το κάθε μέλος έχει διαφορετικό κίνητρο όταν μπαίνει στο σάιτ (και σε οποιοδήποτε σάιτ φαντάζομαι). Για παράδειγμα, για να σου δώσω δύο άκρα (αν λέγαμε δηλαδή ότι υπάρχει ένα συνεχές), άλλο μπαίνει γιατί θέλει να διαβάσει κάποια γενική πρόβλεψη (να δει το ζώδιό του κοινώς), μέσα στα πλαίσια της λαϊκής αστρολογίας, ενώ ένα άλλο γιατί θέλει να μάθει κάτι παραπάνω, να διαβάσει άρθρα, να ρωτήσει, να συμμετάσχει πιο ενεργά στις ενότητες που υπάρχουν.

Θα ήθελα να πω και γω πώς και για ποιο λόγο προσέγγισα την αστρολογία.

Ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο με το "'άθλημα" (μη με αποπάρετε για τον όρο, το λεω μεταφορικά!). Μέχρι λοιπόν πριν ένα χρόνο, επειδή και μένα η μόνη μου επαφή με αυτό το θέμα ήταν αποκλειστικά οι αστρολόγοι-ταρομάντες-αυγουλοπαρατηρητές και ερευνητές του νεσκαφέ, νόμιζα ότι αυτή η γραφικότητα και ο τσαρλατανισμός ήταν κάτι γενικευμένο. Διέκρινα όμως και κάποιους σοβαρούς ανθρώπους σε έντυπα ή στην τηλεόραση, που χωρίς να φορούν πουκάμισα από μεταξωτή λουλουδωτή κουρτίνα, είχαν ωραίο λόγο και δεν έμπλεκαν τα πράγματα. Είχε πέσει επίσης στα χέρια μου ένα βιβλίο ενός γνωστού αστρολόγου, που έλεγε κάποια πράγματα γενικά για το ζωδιακό κύκλο και διαβάζοντας κάποια πολύ γενικά χαρακτηριστικά του ζωδίου μου, είδα ότι δεν έπεφταν και πολύ έξω αυτά τα χαρακτηριστικά, με το χαρακτήρα μου, όπως εγώ τον βλέπω και όλοι οι άλλοι μου λένε.

Κάθισα λοιπόν και έψαξα, βρήκα κάποια ξένα και ελληνικά σαιτ, ενώ επέλεξα να μείνω σε κάποιο, γιατί είδα ότι διαφέρει. Χωρίς καμία προκατάληψη, διάβασα κάποια εισαγωγικά κείμενα, αγόρασα και κάποια βιβλία για να μπω στο "πνεύμα" της όλης υπόθεσης, ρώτησα κάποιους που ήξεραν κάτι παραπάνω (μην πω και πολύ!) από εμένα. Είδα λοιπόν ότι υπάρχει μια θεωρία, υπάρχουν προσεγγίσεις και σκέφτηκα να "πειραματιστώ" πρώτα απ'όλα πάνω στον ίδιο μου τον εαυτό. Και τί εννοώ μ' αυτό; Ήμουν πολύ περίεργη να δω, αν αυτά που διάβαζα θα μπορούσα να τα εφαρμόσω, να δω αν ισχύουν σε μένα. Εφτιαξα το χάρτη μου (γεννέθλιο) και άρχισα να παρατηρώ και να σημειώνω, να προσπαθώ να ερμηνεύσω και να καταλάβω.

Θα μου πεις: "περίμενες την αστρολογία για να μάθεις τον εαυτό σου;". Εννοείται πως όχι! Δεν περίμενα να μάθω από την αστρολογία, επειδή ο ωροσκόπος μου είναι στον Καρκίνο, ότι είμαι -μεταξύ άλλων- λίγο ευαίσθητη, ότι δείχνω μεγάλη αφοσίωση στο σπίτι και στην οικογένεια, ότι είμαι συμπονετική προς τους άλλους κλπ κλπ κλπ. Αυτό το ήξερα, το ζω κάθε μέρα. Ξαφνιάστηκα όμως, όταν διαβάζοντας, είδα ότι αυτές οι τάσεις αποδίδονται στον ωροσκόπο που βρίσκεται στον Καρκίνο. Σου δίνω ένα πολύ απλό παράδειγμα, που αφορά τον ωροσκόπο. Τα πράγματα σαφώς και είναι πιο περίπλοκα.

Ο καθένας μας γνωρίζει ή προσπαθεί τέλος πάντων να μάθει τον εαυτό του, με το ψάξιμο που κάνει προσωπικά ο ίδιος μέσα του και με τις συναναστροφές και τις εμπειρίες του. Απλά, ασχολούμενη στο ελεύθερό μου χρόνο, πολύ ερασιτεχνικά και σε αρκετά αρχάριο επίπεδο, είδα ότι το σύστημα δούλευε, όσον αφορά εμένα.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)