- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 63
-
26-09-2011, 07:37 AM #51
Re: Η σκοτεινή πλευρά των όψεων Σελήνης - Αφροδίτης
Εύχομαι καλημέρα σε όλους/ες, και καλή εβδομάδα να έχουμε,
Διάβασα προσεχτικά το άρθρο περί Σελήνης –Αφροδίτης και ομολογώ πως χάρηκα ιδιαίτερα. Η πλανητική σχέση Σελήνης –Αφροδίτης με κέντριζε ανέκαθεν. Τόσο όσο να κρατήσω στο αρχείο μου πολλές σημειώσεις και ένα ευρύ αρχείο με αντικείμενο το πώς επί πρακτικής βάσης οι άνθρωποι αισθάνθηκαν ή αισθάνονται αυτή την συγκεκριμένη όψη.
Αρκετά από τα μέχρι τώρα συμπεράσματα μου δεν διαφέρουν στο ελάχιστο από την πολύ εύγλωττη περιγραφή αυτού του άρθρου. Θα ήθελα όμως να επισημάνω πως πυρήνας αυτής της σχέσης ή της σκοτεινής πλευράς Σελήνης –Αφροδίτης οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί την πρωταρχική και σημαντικότερη σχέση – σύνδεση –ένωση μητέρας παιδιού. Ειδικότερα δε, μητέρας –κόρης, ή εκείνου του ατόμου (π.χ. γιαγιά που αντικαθιστά ίσως την μαμά ), ώστε πολλά από εκείνα που διαδραματίζονται μετά, να χωράνε σε ταινίες για γέλια και για κλάματα μέχρι να στερέψει και το τελευταίο εναπομείνω δάκρυ!
Είναι ας μην ξεχνάμε πως αυτή η πλανητική όψη, είναι ο ένας και πρωταρχικός πυρήνας του πρώτου ασφαλούς δεσμού της ζωής μας ανάμεσα σε εμάς και την μητέρα μας ή όποιο άλλο πρόσωπο έχει επιληφθεί της φροντίδας μας.
Επομένως είτε πρόκειται για μία θετική είτε για μία αρνητική όψη, το δίπολο Σελήνης –Αφροδίτης αναφέρεται στην πρώτη σχέση αγάπης που βιώνει κάθε άνθρωπος με την γέννηση του άρα είναι και καταλυτική για την ψυχική υγεία και των δύο. Μητέρας – παιδιού. Αυτή η όψη λοιπόν είναι και η βασική όψη η οποία συμβάλλει σημαντικά στην συναισθηματική και ψυχική οικοδόμηση της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Και όχι μόνο. Και για την μητέρα φυσικά, υπό την προυπόθεση φυσικά πάντα ότι δεν την τρώει ο εγωισμός και το θανατηφόρο «εγώ ξέρω καλύτερα».
Η αλήθεια είναι, πως τίποτε και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την θετική ή αρνητική διακύμανση αυτής της κατά τα άλλα καταλυτικής όψης, φυσικά ούτε την εξέλιξη ή και την κατάληξη της.
Τόσο γιατί οι πλανήτες αλλάζουν θέσεις όσο όμως και γιατί είναι ίδιον της ίδιας της ζωής, κάθε ανθρώπινη σχέση να λειτουργεί εξελικτικά, και μάλιστα κατά τρόπους που αναγκαστικά διέρχεται από ποικίλα στάδια, όλα μένουν να φανούν στην πορεία του χρόνου.
Αυτό το ένα και μοναδικό ιερό πρόσωπο – τροφός, που στα πέντε μας είναι το πιο εξιδανικευμένο μας είδωλο, κάπου γύρω εκεί μεταξύ 12 -14, γίνεται το πιο ανίδεο και χωρίς κατανόηση πλάσμα στον κόσμο. Καμιά φορά και το πιο μισητό πλάσμα στον «κόσμο» της έφηβης αντίληψης και νοοτροπίας.
Στα μάτια κάθε έφηβου πολύ περισσότερο όμως της κόρης, η ανάγκη για ανεξαρτησία συνοδευόμενη και από την έμφυτη επαναστατική διάθεση της εφηβείας μετατρέπουν τη μητρική αγάπη σε επίμονη προσπάθεια ελέγχου, καταπίεσης και άδικης εξουσίας και επικυριαρχίας.
Οι ισορροπίες πάλι αλλάζουν όταν πια η κόρη γίνει σύζυγος και μητέρα, ή ο γιός ανδρωθεί και μεταφέρει το ενδιαφέρον του στην θερμή αγκαλιά μίας άλλης γυναίκας.
Από μόνη της αυτή η πορεία της ζωής δεν μπορεί –ακόμα και στις καλύτερες των περιπτώσεων τολμώ να πω – να μην περάσει έστω και παροδικά από τα σαράντα κύματα του Δουνάβεως. Και τι κύματα ! Λυσσώδη και μανιώδη. Γιατί ; Γιατί μεταξύ των άλλων στην πορεία των χρόνων αναλαμβάνει το πάνω χέρι ο Πλούτωνας ως η ανώτερη οκτάβα της Σελήνης και αντίστοιχα ο Ποσειδώνας ως ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης.
Τότε είναι έτσι ή αλλιώς, σχεδόν και αναπόφευκτο να επέλθουν τρικυμιώδεις συγκρούσεις. Αυτό τουλάχιστον με δίδαξαν οι άπειρες συζητήσεις πελατών και πελατισσών μου τόσα χρόνια. Δεν βρέθηκε ποτέ κανείς να μην μου επιβεβαιώσει ότι έζησε την ήπια ή και την τέλεια ακύμαντη συναισθηματική σχέση με την μητέρα του, όσο καλή και εάν ήταν ή όψη Σελήνης – Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιο του/της.
Αντίθετα όμως υπήρξαν πάρα πολλοί και πάρα μα πάρα πολλές που με μία κουβέντα τα είπαν όλα. Εγώ σαν την μάνα μου……………..α πα πα!
Το ότι ίσως επέλθει αποξένωση, αδιαφορία, έλλειψη επικοινωνίας, συναισθήματα θυμού ή και οργής, τα βαθύτερα αίτια της ρήξης μεταξύ μητέρας –παιδιού δεν είναι βέβαια απαραίτητο να συνδέονται αποκλειστικά και μόνο από αυτή την όψη.
Μπορεί φυσικά να μεσολαβήσουν και πολλά άλλα θέματα, ( και φυσικά η σύνδεση τους με ανάλογες πλανήτες ) που μπορεί να είναι οικονομικά, συναισθηματικά, οικογενειακά, και προπάντων εγωιστικά ή απλώς συγκυριακά, τέλος οτιδήποτε.
Να μην ξεχνάμε επίσης, πως σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει επίσης ο τρόπος διαβίωσης από γενιά σε γενιά , που κάλλιστα θα μπορούσε να επιφέρει ένα βαθύ χάσμα ανάμεσα τους. Ίσως και άλλες εξωγενείς κοινωνικές και οικονομικές πιέσεις (Αφροδίτη ως κυβερνήτης Ταύρου /Ζυγού ) μπορεί να επιφέρουν συναισθήματα μοναξιάς, άγχους, ψυχρότητας, ή να αρθούν απωθημένες επιθυμίες ή διάφορα άλλα συναισθηματικά κωλύματα να βγουν κάποια στιγμή στην επιφάνεια.
Αυτή είναι λοιπόν πράγματι η καταλυτικότερη ήδη στο ξεκίνημα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, πλανητική όψη. Ανάλογα πάντα βέβαια το πόσο καλά ή όχι στηριγμένη τυγχάνει να είναι και από άλλα σημεία του γενέθλιου, είναι η όψη εκείνη που θα αποδείξει το πόσο στενοί ή άρρηκτοι είναι οι δεσμοί μεταξύ μάνας-παιδιού.
Πιστεύω ακλόνητα πως για εμάς όλους που ασχολούμαστε με την κόσμο της αστρολογίας, και εάν μέσω αυτής, μέριμνα μας είναι να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ατομικής αυτογνωσίας και βελτίωσης.
Θα ήταν ευχής έργο να αντιληφθούμε, πως από όποια οπτική ή πλανητική όψη, σχέση, σύνδεση –όσο καλή η κακή και εάν είναι αυτή – προσεγγίσουμε το θέμα, καμία ανθρώπινη σχέση δεν μπορεί να διάκειται μόνο από καλές στιγμές.
Θα πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη πως οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι αναμενόμενες, που όμως όταν και εφόσον αντιμετωπίζονται σωστά, δεν βελτιώνουν απλώς τους δεσμούς αλλά μπορεί να τους κάνουν και πολύ καλύτερους.
Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, σημασία έχει και το είδος αλλά και η συχνότητα των συγκρούσεων αλλά και ο τρόπος επίλυσής τους. Και εδώ είναι που η αστρολογία μπορεί να σταθεί αρωγός για όλους μας.
Σίγουρα το βασικότερο εργαλείο είναι να λαμβάνει κανείς επίσης υπόψη πως πράγματι η όψη Σελήνης –Αφροδίτης είναι απολύτως καταλυτική για το συναισθηματικό μας κόσμο και το πώς αυτός θα εξελιχθεί.
Πολύ περισσότερο γιατί αυτή ακριβώς η όψη αποτελεί το βάπτισμα αγάπης –μίσους ανάμεσα στους ανθρώπους γενικά. Και για να μην παρερμηνευτεί η τοποθέτηση μου περί αγάπης –μίσους, να διευκρινίσω πως αυτό που θέλω να πω, είναι, πως το εάν μία σχέση θα μεταμορφωθεί στην πορεία της ζωής ενός ατόμου προς την μητέρα ή οποιοδήποτε άλλο επιστήθιο πρόσωπο της βρεφικής και παιδικής ηλικίας σε μίσος , είναι βέβαιο ότι θα προηγηθούν διάφορες βαθμίδες αισθημάτων όπως αδιαφορία, αποστασιοποίηση, αποξένωση, αντιπάθεια κ.ο.κ.
Εξυπακούεται δε, ότι όλα θα εξαρτηθούν τόσο από τις γενέθλιες όψεις, όσο βέβαια και από εκείνες του προοδευτικού.
Σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και σε επόμενα άρθρα, το δίπολο Σελήνης –Αφροδίτης το οποίο είναι ένα από τα πιο ουσιώδη σημεία αναφοράς μας όχι μόνο σε ότι αφορά την σχέση μάνας –παιδιού / γιού ή κόρης, αλλά αποτελεί και το απόλυτο κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά στο πως όλοι μας θα βιώσουμε αυτές τις τόσο περιβόητες καρμικές σχέσεις για τις οποίες συζητάμε συχνά.
Σχέσεις για τις οποίες ψάχνουμε αναζητάμε απαντήσεις, ξεχνώντας όμως πάντα να λάβουμε υπόψη τον πυρήνα τους που φυσικά δεν είναι άλλος από την σχέση Σελήνης Αφροδίτης.
Κατά την δική μου εμπειρία, αυτή δεν είναι μία όψη για να αποσαφηνίσουμε εάν αγαπηθήκαμε αλλά και για να κριθεί το πώς, εάν, γιατί και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις εμείς οι ίδιοι επίσης μπορούμε να αγαπήσουμε.
Που σημαίνει πως αναλόγως το πώς αγαπηθήκαμε ήμασταν επιθυμητοί, αρεστοί και αποδεχτοί ή όχι στα πρώτα μας βήματα στην ζωή, αλλά και το πώς εισπράξαμε και ανταποκριθήκαμε ή όχι στα αισθήματα συμπάθειας και αγάπης των άλλων, θα είναι και δυσανάλογα μέτριες καλές ή κακές οι καρμικές μας σχέσεις στην συνέχεια.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Υ.Γ. Διαβάστε το άρθρο που σύντομα θα δημοσιευτεί με τίτλο ΜΑΜΑ – ΚΟΡΗ «Μαμά σε μισώ…………….αλλά γιατί σε λατρεύω»;
-
26-09-2011, 07:46 AM #52
Τερέζα μου καλημέρα,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,
Να σου πω και να το ακούσουν και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα ένα ολέθριο παράδειγμα.
Μία κόρη έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος όταν ήταν 6 ετών με αποτελέσμα όχι μόνο να υποστεί όλες τις συνέπειες του, αλλά και να παραμείνει παραμορφωμένο το μισό τμήμα του προσώπου της, με αποτέλεσμα να στραβώσει το στόμα της κοπέλας.
Η κοπέλα -σήμερα πια που έχει διαπρέψει κοινωνικά, συναισθηματικά και ψυχικά και ηθικά - δεν ξεχνά την μάνα της στραβόστομη να την ανεβάζει και να την κατεβάζει.
Αυτό είχε σαν συνέπεια για την φίλη μας όχι μόνο να βάλει τα δυνατά της για να προκόψει στην ζωή της, αλλά και έφερε και μεγάλωσε δύο υπέροχα παιδιά, και οι τρεις μαζί, σήμερα να είναι διάσημοι ο καθένας στο δικό του τομέα.
Γνώρισα την μητέρα της. Αν μπορούσα θα την σκότωνα επί τόπου. Ενα τέρας και μισό. Ενα έκτρωμα της κοινωνίας.
Και όμως η φίλη μας κατάφερε παρά όλα όσα έζησε και υπέφερε εξαιτίας της να την συγχωρήσει.
Πάραυτα, βρίσκω τις μανάδες μαινάδες αλλά και τις στρυφνές κόρες ολέθριες και για να πρέπει κανείς να τις κρεμάσει ανάποδα.
Κακιά θα με πείτε. Ναι αλλά έλεος πια προς τι τόσο μίσος;
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
-
26-09-2011, 10:57 AM #53
Καλημερα Χρυσανθη,
Δεν ξερω αν απευθυνθηκες σε μενα, αλλα αν ειναι ετσι σε ευχαριστω.
Εχω παρατηρησει πως οι περισσοτερες γυναικες που γνωριζω, εχουν αυτο το τετραγωνο Αφροδιτης/Σεληνης. Οσες εχουν το διπολο αυτο σε εξαγωνο η τριγωνο, ειναι ευτυχισμενες γυναικες. Οχι πως δεν αντιμετωπιζουν προβληματα στην ζωη τους, αλλα βλεπω πως οι μητερες τους ειναι συμμαχοι δικοι τους [κυριως σε ψυχολογικο επιπεδο, ενιοτε και σε υλικο], οχι των αντιπαλων. Αυτη η συμπαρασταση οχι μονο ατσαλωνει τις κορες και αντιμετωπιζουν καθε δυσχερια, αλλα και η ψυχη τους ειναι χαρουμενη.
Σκεψου ομως ενα κοριτσι με Αφροδιτη τετραγωνο Σεληνη, Αφροδιτη αντιθεση Διας=Ουρανος[στον 1ο οικο], Αφροδιτη τετραγωνο Ποσειδωνας [Ποσ. στον 4ο οικο]. Τι προοπτικες υπηρχαν? Η ιστορια εδειξε μια μακροχρονια ολεθρια σχεση με ψυχολογικους καταναγκασμους και απειλες μονον. Ενα σπιτι φυλακη και μια μητερα δεσμοφυλακα. Ενα χαος. Η χαρα του Ψυχαναλητη!
Εδω ομως, αντιθετα με το δικο σου παραδειγμα, ειχαμε μια πανεμορφη και ταλαντουχα κορη που η μανα φροντισε υπογεια να γελιοποιησει τα ταλεντα της. Επιλογες της κορης? πανομοιοτυπες με της μητερας, οσο κι αν η ιδια πιστευε πως εκανε ακριβως το αντιθετο. Το αποτελεσμα ηταν ακριβως το ιδιο - πολυ-πολυ ασχημο. Ιδιο το ΠΑΤΡΟΝ λοιπον! Και ειχες την μανα να φχαριστιεται την δυστυχια της κορης της [Ε... τι να κανουμε? Αυτη ειναι η μοιρα της γυναικας! Υπομονη!] Οχι ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ! Οχι ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ!
Εγω αυτο το ονομαζω: ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΒΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ!
Το θετικο ηταν μια συνοδος Σεληνης/Αρη και σε Τριγωνο με Πλουτωνα [Πλουτωνας σε τετραγωνο με Κρονο - δεν επαιζε παιχνιδια και του λογου του].
Απ' ο,τι φανηκε ομως, ο Πλουτωνας δεν "μασησε" απο τετραγωνα. Ειδε πως οσο και να γινονταν προσπαθειες να λυθει ο Γορδιος Δεσμος, τοσο περισσοτερο εμπλεκε! Οπλισε το χερι της Σεληνης με τον Αρη και της το κατεβασε προσταζοντας την: ΚΟΨΕ!
"Παιξανε" και κατι ενεργοποησεις Μεσοδιαστηματων απο διευλευσεις και αυτο ηταν.
Ευχαριστω
Theresa_Alma
-
26-09-2011, 11:58 AM #54
Τερεζοαλμάκι μου αρέσεις..................
Να σου πω την αλήθεια μου απευθύνθηκα και σε εσένα και σε όλες εκείνες τις κακομοιριασμένες μανάδες ή κόρες - επέτρεψε με να μην κάνω κανέναν διαχωρισμό - που έχει η κούτρα τους τόση κακία που εάν δεν εξολοθρεύσουν π.χ. η μάνα την κόρη, ή η κόρη την μάνα, με χίλιες μύριες όσες χειραγωγήσεις δεν το έχουν σε καλό.
Προσωπικά φέρω μία στάμπα Αφροδίτης 1ου τρίγωνο Πλούτωνα 5ου, και Σελήνη 11ου αντίθεση Πλούτωνα.
Είχα την καταπληκτικότερη μάνα του κόσμου -χάρμα οφθαλμών, νοικοκυρά, τραγουδούσε αγγελικά, είχε τα χίλια δυο προσόντα και αγαπούσε τα παιδιά της μέχρι θανάτου - τι να σου πω μία γυναίκα μάλαμα, που όμως μόνον μετά από 4 δεκαετίες κατάλαβα πόσο άδικα την είχα εξιδανικεύσει, Σελήνη τρίγωνο Ποσειδώνα, και το πως εκείνη υπέσκαπτε δια της πλαγίας το λάκο μου καθώς σε κάθε πρώτη ευκαιρία, κανένα και σε κανέναν δεν είχε καλό λόγο να απευθύνει για εμένα.
Μου πρόσφερε πολλά. Δεν νομίζω ότι το έκανε συνειδητά, ή εγώ εξακολουθώ να είμαι Ποσειδωνο-βλαμμένη.
Ομως βλαμμένη ή όχι, και ως άνθρωπος και ως αστρολόγος καταλαβαίνω τα γιατί όλων αυτών των ανθρώπων που κατοικοεδρεύει η κακία μέσα τους. Εχω συμπάθεια μέσα μου και με έναν δικό μου τρόπο τους συγχωρώ αλλά αποχωρώ ( Σελήνη Υδροχόος ) απαλά, άερινα, και με ελαφρά.
Ξέρεις κάτι αγαπητή μου φίλη. Αν κάτι έμαθα πάρα μα πάρα πολύ καλά στην ζωή μου είναι το τι εστί να τρως την μία χειραγώγηση μετά την άλλη κατάμουτρα.
Επίσης ξέρειςτι δυστυχία είναι να ζεις με μια εμπάθεια, μια κακία, με το αμείλιχτο φορτίο του να πρέπει ντε και καλά να μισείς;
Είμαι Κερκυραία. Αγαπώ την πατρίδα μου. Μισώ όμως τα καντούνια της που όταν περνάς από κάτω ακούς εκείνες τις ολέθριες στιγγές φωνές μανάδων να ουρλιάζουν στα κοριτσάκια τους και να τους εκτοξεύουν όσα αφτί κανονικού ανθρώπου δεν μπορεί και δεν θέλει να ακούσει.
Η δική μου η μαννούλα ήταν σιγκριτικά ένας άγγελος. Αλλά η ζωή μου είχε και συνέχεια. Για αυτό σε προσκαλώ να διαβάσεις το επικείμενο άρθρο μου Μαμά σε μισώ .............αλλά γιατί σε λατρεύω;
Και για να ολοκληρώσω. Ειλικρινά Τερεζάκι μου δεν χωρά στο νου μου τόσο μίσος. Μισώ το μίσος και μισώντας το μίσος θέλω να αγαπώ όλο τον κόσμο. Λες να πειράζει;
Αχ και να ήξερες πόσο σφίγγεται η καρδιά μου μιλώντας για αυτό το λυπηρό θέμα. Αλλά να τι να κάνουμε είναι και αυτό μέρος της ζωής μας.
Φιλικά,
Χρυσάνθη
-
-
14-11-2011, 01:26 AM #55
το αρθρο εχει ηδη συζητηθει πολυ, αλλα οχι τοσο που να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι! αστιευομαι!
ηθελα απλα να επισημανω τα εξης: διαβασα πολυ προσεκτικα ολα οσα αναφερθηκαν απο τα μελη, σχετικα με την πρωτη σχεση που συναπτουμε στη ζωη μας, τη σχεση μητερας-παιδιου. Επειδη τυχαινει να εχω καποιες γνωσεις ψυχολογιας σχετικα με τα σταδια της σχεση του με τους γονεις , κυριως αυτο φαινεται εντονα αν εξετασουμε μεμονομενα τη σχεση κορης-μητερας, κορης-πατερα και αντιστοιχα για το αλλο φυλλο, εχοντας και οψη χιαστι σεληνης αφροδιτης, παρατηρω οτι ενω μεγαλωσα σαν καλομαθημενο παιδι, και οντως ειχα παντα παραπανω κιλακια (εξου και το μοσχο-αναθρεμμενη!) οι σχεσεις με τη μητερα μου οχι απλα δεν ηταν καλες, αλλα νομιζω ανυπαρκτες, καθως ο χαρακτηρας της ειναι τοσο δυσπροσιτος, που οχι συζητηση δεν κανεις, αλλα ουτε απλη φιλοφρονηση δε βγαινει. Με σεληνη στον 4 οικο μου, στον καρκινο, οντως το μητρικο προτυπο εχει παιξει καθοριστικο ρολο στη ζωη μου, αλλα κανοντας αντιθεσεις με τον ηλιο μου, τον ουρανο, τον ποσειδωνα και τον κρονο, ολοι στο 10ο στον αιγοκερω.
Απο οσα μεχρι στιγμης μαθαινω στην αστρολογια, νομιζω πως ενας ειδικος, θα συμφωνησει μαζι μου, πως οι σχεσεις μητερας κορης μπορει να ειναι εξαιρετικες ή ανυπαρκτες, ενω μολαταυτα υπαρχει "θετικη" οψη σεληνης-αφροδιτης, με αφροδιτη στον 9ο στον τοξοτη...
Τελος να πω, οτι η σεληνη της μητερας μου στον 12ο στην παρθενο, κανει συνοδο με τον ηλιο της, τον ερμη, τον ουρανο, τον πλουτωνα και τον ωροσκοπο της. Η ιδια εχει διακοψει καθε δεσμο με τη μητερα της εδω και χρονια αλλα και με τη μοναδικη αδερφη της.
-
14-11-2011, 03:07 AM #56
Για κάποιο λόγο νομίζω πως μια άριστη ανάλυση γενεθλίου, συναστρίες και άλλοι χάρτες σχετικοί δεν αρκούν για να _προσδιορίσουν_ τη σχέση δύο ανθρώπων ειδικά δε αυτή του γονέα-παιδιού (δεδομένου πως τη θεωρώ ακόμα πιο περίπλοκη από την ερωτική με αποκορύφωμα της περιπλοκότητας τη σχέση μητέρας και κόρης).
- Η μητέρα 'γαλουχήθηκε' κυρίως από τη γιαγιά υπό το φίλτρο της πατρικής της φιγούρας (παππούς) χρησιμοποιώντας τα παραδείγματά της δεύτερης ως προς αποφυγή ή μίμηση ή συνδυασμό. Καλώς ή κακώς αυτά που 'μάθαμε' σε τρυφερή ηλικία πολύ δύσκολα μπορούμε να τα αμφισβητήσουμε δεδομένου ό,τι η κατήχηση δεν ήταν συνειδητή. {Το μήλο κάτω από τη μηλιά}
- Κάποτε η κοινωνία επηρέαζε ίσως αφαιρετικά την επεξήγηση ενός χάρτη μίας γυναίκας. Δεν υπήρχε η καριέρα για τη γυναίκα, το αφεντικό (λέμε τώρα), η εκπαίδευση, οι συναδέλφοι κ.α. Αυτή η αφαιρετικότητα έκανε το χάρτη λίγο πιο 'απλό' στην εξήγησή του θα έλεγα. Μεταξύ δύο μόλις γενεών (γιαγιάς-μητέρας) υφίσταται ένα κοινονικο-ταξικό πεδίο διαφοροποίησης το οποίο αποτελεί και τη βάση της απολύτου εφαρμογής διάδρασης. Αυτό σημαίνει πως η μητέρα, από ένα σημείο και μετά άρχισε να διαμορφώνει την προσωπικότητά της με αλματώδεις ρυθμούς σε σχέση με τη γιαγιά -γεγονός που πολύ δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το εντοπίσει στο γενέθλιο χάρτη αυτής. {Παραδοσιακή γιαγιά - μοντέρνα μαμά}
- Και η ιστορία πρόκειται να επαναληφθεί με την κόρη..
- Όλα αυτά (μαζί με άλλα διάφορα κερασάκια) επηρεάζουν την κόρη. Φανοί στην υπόθεση οι πατρικές φιγούρες (παππούς, πατέρας) μιας και τα χρόνια της 'σποράς'...
[Τα υπόλοιπα τα έσβησα γιατί το παράκανα]
Δεδομένου ότι κατέχω ελάχιστα από αστρολογία αλλά πιστεύω απόλυτα σε μαθηματικούς συσχετισμούς της, είμαι της άποψης πως λείπουν πολλοί παράγοντες από τη συγκεκριμένη εξίσωση.
Ερώτηση κρίσεως.
Η Σελήνη στον 12ο στην Παρθένο δε θα μπορούσε να δηλώνει μοναξιά και απωθημένο;
Και λόγω Ερμή κυβερνήτη Παρθένου απωθημένο + επικοινωνία;(Από όψεις τώρα διαβάζω..)
-
14-11-2011, 11:03 AM #57
εχοντας και οψη χιαστι σεληνης αφροδιτης, παρατηρω οτι ενω μεγαλωσα σαν καλομαθημενο παιδι, και οντως ειχα παντα παραπανω κιλακια (εξου και το μοσχο-αναθρεμμενη!) οι σχεσεις με τη μητερα μου οχι απλα δεν ηταν καλες, αλλα νομιζω ανυπαρκτες, καθως ο χαρακτηρας της ειναι τοσο δυσπροσιτος, που οχι συζητηση δεν κανεις, αλλα ουτε απλη φιλοφρονηση δε βγαινει. Με σεληνη στον 4 οικο μου, στον καρκινο, οντως το μητρικο προτυπο εχει παιξει καθοριστικο ρολο στη ζωη μου, αλλα κανοντας αντιθεσεις με τον ηλιο μου, τον ουρανο, τον ποσειδωνα και τον κρονο, ολοι στο 10ο στον αιγοκερω.
Τόνια μου, η χιαστί δεν συγκαταλέγεται στις ευνοικές όψεις ενός ωροσκοπίου, επιπλέον με τη συγκεκριμένη παράγραφο "αποδεικνύεις" κάποια από τα γραφόμενα μου. Ακόμη κι αν υπήρχε θετική όψη Σελήνης/Αφροδίτης στο ωροσκόπιο σου, η Σελήνη σου βάλλεται από εξωκρόνιους και μάλιστα σε 4ο/10ο.
Το γεγονός πως στον χάρτη της μητέρας η Σελήνη δέχεται δύσκολες όψεις "επιβεβαιώνει" τους άλλους παράγοντες για τους οποίους έγραψα. Όταν ένας άνθρωπος είναι δύσκολος, δύστροπος κτλ. πόσο καλές σχέσεις μπορεί να έχει με το περιβάλλον του; Θα έχει λίγο καλύτερες με αυτούς που έχει μια "καλή" συναστρία, ωστόσο στη ζωή του γενικότερα θα συναντά πρόβληματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις.
Γνώμη μου είναι πως οι όψεις παλεύονται και επειδή έχεις και εσύ αντιθέσεις, δύσκολες όψεις δηλαδή, Ήλιου/Σελήνης κτλ. προσπάθησε να τις παλέψεις με το να αποδεχτείς τον εαυτό σου. Επίτρεψε στον εαυτό σου να δεχτεί την ανάγκη του Ήλιου σου να ξεχωρίσει μακριά από τις οικογενειακές εξαρτήσεις αποδεχόμενη το γεγονός πως η βάση σου δεν είναι μόνο το οικογενειακό σου περιβάλλον αλλά και όλα τα άτομα που μαζί τους νιώθεις οικεία ακόμη κι αν δεν πρόκειται για τους γονείς σου.
Το κενό των γονιών δεν αναπληρώνεται, πάντα μας πονά, όμως η ζωή συνεχίζεται κι αυτό οφείλουμε να κάνουμε και εμείς, να συνεχίσουμε. Με βάση τα στοιχεία που δίνεις πρέπει να είσαι ένα ευαίσθητο κορίτσι με πολλές ανάσφαλειες, αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως παράλληλα είσαι αρκετά δυνατή και ανθεκτική.
Όσο για τις αντιθέσεις της Σελήνης με τους υπόλοιπους πλανήτες, Κρόνο/Ουρανό/Ποσειδώνα, βάλτους στη ζωή σου ως δικούς σου πλανήτες και όχι ως πλανήτες που προβάλλουν οι άλλοι επάνω σου. ΕΣΥ είσαι Κρόνια/Ουράνια/Ποσειδώνια και όσο δεν το αντιλαμβάνεσαι θα νιώθεις ευάλωτη και ανίσχυρη απέναντι στους άλλους.
-
14-11-2011, 12:51 PM #58
Καλημέρα σε όλους σας!!
Καταπληκτικές όλες οι απαντήσεις των μελών!!
Εγώ τελικά σαν μητέρα 3 παιδιών, μπορώ να πω, πως τελικά με τις επεξηγήσεις της αστρολογίας, μπόρεσα να κατανοήσω αρκετά πράγματα, μιας και διαπαιδαγωγώντας τα παιδιά μου με τον ίδιο τρόπο, λέγοντάς τους τα ίδια ακριβώς πράγματα, κατάφερα να έχω κάνει 3 τελείως διαφορετικά πλάσματα. Το ένα μαμάκιας Τοξότης, με Σελήνη στον Τοξότη σε σύνοδο με Πλούτωνα, όλη τη μέρα μου λέει πόσο με αγαπάει και με ευχαριστεί για όσα του προσφέρω.Τα άλλα δύο Ψαράκια, ζουν σε έναν άλλο κόσμο και πάρα το ότι έχω εγώ Σελήνη στα Ψάρια, δε μπορώ να μπω ή δε με αφήνουν να μπω.Ειδικά ο μεγάλος με Σελήνη στον Υδροχόο σε σύνοδο με Ουρανό και τετράγωνο με Κρόνο, λες και δε με θεωρεί μητέρα του, λες και είμαι μια ξένη στη ζωή του.Προσπαθώ να τον προσεγγίσω και τρελλαίνεται.
Συνεχώς αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος και τι πρεπει να αλλάξω, αλλά βλέποντας τα άλλα δυο παιδιά, μάλλον καταλήγω στο ότι γεννήθηκαν με το χαρακτήρα τους, αλλά δε θεωρώ σωστό γι'αυτό το λόγο να παραιτηθώ και να μην προσπαθώ να τον πλησιάσω.
Ο τρόπος που το κάνω ίσως τελικά να είναι λάθος, αλλά φοβάμαι πως είναι αργά , γιατί είναι ήδη 11 χρονών.
Τελικά η σελήνη στον Υδροχόο είναι μάλλον άπιαστη και σε οδηγεί σε μονοπάτια, στα οποία μόνο αυτή ξέρει να περπατά με ασφάλεια.
Ευχαριστώ!!!
-
14-11-2011, 02:22 PM #59
Χωρίς την πρόθεση να ξεφύγω από το θέμα, θα ήθελα να αναφέρω ότι η Σελήνη στον Υδροχόο δείχνει μία "προδιάθεση" του παιδιού, που την έχει στο γενέθλιο χάρτη του, να επικεντρώνεται περισσότερο σε περίεργες, ασταθείς , αντισυμβατικές συμπεριφορές της μητέρας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η μητέρα δεν το αγαπούσε ή ότι δεν το ανάθρεψε σωστά, το ίδιο άτομο όμως έχει αλλοιωμένη εικόνα της μητέρας, αισθάνεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εγκαταλειφθεί, να μείνει μακρυά της. Αρκετές φορές , ιδίως αν είναι αγόρι, επιλέγει ερωμένη ή σύντροφο με ουράνια χαρακτηριστικά( ιδιαίτερη, ανεξάρτητη, εκκεντρική, ...).Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
14-11-2011, 02:58 PM #60
κ. Ζαχαριαδου,
αναφερθηκατε στη σχεση 4ου - 10ου, οπως νομιζω ειχατε κανει και στο πρωτο σας ποστ, αν δεν κανω λαθος! η περιγραφη σας ήταν και εκει και εδω νομιζω αντικειμενικη και πολυ σημαντικη, καθως επιβεβαιωνετε αυτα που σιγα σιγα διακρινω κι εγω, μεσα απο την αστρολογια. οντως, υπαρχουν δυο πλευρες (οπως σε καθε νομισμα αλλωστε!) στις σχεσεις κυριως με τον εαυτο μου, αλλα και με τη μητερα.
νομιζα οτι η χιαστι θεωρειται μια οψη που ανηκει στις ευκολες
"όσο για τις αντιθέσεις της σελήνης με τους υπόλοιπους πλανήτες, κρόνο/ουρανό/ποσειδώνα, βάλτους στη ζωή σου ως δικούς σου πλανήτες και όχι ως πλανήτες που προβάλλουν οι άλλοι επάνω σου. εσυ είσαι κρόνια/ουράνια/ποσειδώνια και όσο δεν το αντιλαμβάνεσαι θα νιώθεις ευάλωτη και ανίσχυρη απέναντι στους άλλους", σχετικα με αυτο, θα ηθελα μια δειυκρινηση σας, δηλαδη, σε τετοιου ειδους ωροσκοπια το ατομο θα πρεπει να αποδεχθει τη φυση των πλανητων και να δουλεψει ετσι ωστε, μεσα απο τα χαρακτηριστικα που προσδίδουν οι πλανητες στο ατομο, να βοηθηθει και να ανταπεξελθει των δυσκολιων, καλα καταλαβα...?:d
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.