- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 58 of 58
Thread: Η προοδος της ψυχής
-
04-01-2009, 07:29 PM #51
Re: Η προοδος της ψυχής
Kiarra ,για την ώρα όχι δεν έχουμε πόλεμο,αν και σε παλιότερες εποχές έχει περάσει η χώρα μας από τέτοιες καταστάσεις και το πιο πιθανό είναι να τις ξαναπεράσει κάποια στιγμή.Και σε μια τέτοια περίπτωση ναι,θα αναζητήσω γιατρό και βοήθεια αλλά αυτό δεν θα το θεωρήσω επαρκές,όσο και να ευχαριστώ γι αυτό.Αυτό λέω τόση ώρα.
Έρση
Το ότι δε ξέρω τι πρεσβεύεις είναι σχετικό,αυτά που γράφεις βλέπω ,αυτά κρίνω,όπως κρίνομαι και εγώ από τους ανθρώπους στο φόρουμ με βάση αυτά που γράφω εδώ(και μάλλον και με τον τρόπο που τα γράφω).
Δεν διαστρεβλώνω ποτέ τίποτε,δεν είναι της τακτικής μου.¶λλωστε ο λόγος μου είναι πολύ απόλυτος κατά πολλούς για να είναι και διαστρεβλωτικός.Αυτό κατάλαβα ,αυτό έγραψα.Τώρα αν εσύ εννοούσες κάτι άλλο θα ήταν καλύτερα να το πεις ,άμα δεν θέλεις δε θα το συνεχίσω.Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω αυτό που έγραψα,και αυτή η κριτική δεν έχει αποδέκτη εσένα προσωπικά.
Στην παρέα μου συναναστρέφομαι ανθρώπους,το ίδιο και εδώ μέσα,και γι αυτό όπως μιλάω με τις παρέες μου και τους υπόλοιπους ανθρώπους,έτσι μιλάω και εδώ μέσα.Ίσως να μην είναι καλό αλλά δεν είμαι χαμαιλέων να προσαρμόζομαι στο περιβάλλον.
Πάντως έχω περιέργεια να μάθω (χωρίς ίχνος ειρωνείας) τι εννοούσες λέγοντας ότι εσκεμμένα δεν πήρες θέση και ότι δεν ξέρω τι πρεσβεύεις(και στο ρωτάω εδώ γιατί δεν λειτουργούν τα προσωπικά μηνύματα).Σαν ομοϊδεάτες σου πάντως εννοώ όσους έχουν ίδια στάση ζωής με σένα σ αυτά τα ζητήματα.
-
04-01-2009, 07:36 PM #52
Λευκη μου νομιζω πως το θεμα κουρασε γι αυτο κ θα προτεινω οταν επανελθουν τα πμ. να το συζητησουμε αν δεν εχεις αντιρρηση.
Σ ευχαριστω κ σε διαβεβαιω πως αν σε προσβαλα η οτιδηποτε αλλο δεν το ειχα προθεση.
-
04-01-2009, 07:40 PM #53
Συμφωνώ απολύτως.Τα ίδια ισχύουν και από μεριάς μου.
Σ ευχαριστώ κι εγώ και τα ξαναλέμε όταν επανέλθουν τα προσωπικά μηνύματα.
(Πάντως πολύ αψυχολόγητο αυτό με τα πμ χρονιάρες μέρες )
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
04-01-2009, 07:51 PM #54
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
05-01-2009, 08:34 AM #55
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΑΠΟ toniats
Αυτά από μένα και καλή συνέχεια. ¶λλη δημοσίευσή μου δεν θα υπάρξει στο μέλλον στο φόρουμ, ούτε με αυτόν που είχα, ούτε με άλλον λογαριασμό.
Παπαδημητρίου Αργυρώ (μέλος gargoyle)[/QUOTE]
-------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή νοιώθω ότι, κάτα κάποιο τρόπο, ότι όλα ξεκίνησαν από μένα άκου να δεις τι θα κάνουμε, Αργυρώ
Θα γράψω μια μεγάλη, ολοκληρωμένη (λέμε τώρα) , παρουσίαση της μεταφυσικής, των κινημάτων του εσωτερισμού, μέχρι και για επικοινωνίες με αγγέλους και όντα του ανώτερου κόσμου θα σου μιλήσω.... ένα μεγάααλο άρθρο, ζουμέρο, λαχταριστό....!!
Θέλω να ξέρεις ότι όσο θα το γράφω θα περιμένω και θα ελπίζω τα "συμπαντικά τομαράκια σου" να έρθουν να το δουν, να φρίξουν, να θυμώσουν και να του ρίξουν καμιά δαγκωνιά!!!
Ελπίζω ότι το πάθος σου θα νικήσει .
Αυτό που θέλω να σου πω ότι εγώ δεν μπαίνω εδώ για να μου πουν όλοι τι ωραία τα λέω!! Και θέλω να το σκεφτείς και εσύ αυτό, σε μένα αρέσει το πάθος σου, σε άλλον αρέσουν οι απόψεις σου, σε άλλον δεν αρέσεις, αλλά όλοι κάτι σου βρίσκουμε Αργυρώ. Γιατι να φύγεις;
Προς Διαχειρηση
Ξέρω πως σας νευριάζουν τέτοιου είδους προσωπικές τοποθετήσεις...
Θα σας παρακολούσα και εγω, όταν το δει η Αργυρώ ή η Λευκή να την εξαφανίσετε. Γρήγορα!!!
-
08-01-2009, 03:10 PM #56
νομίζω παιδιά πως οι στιγμές που βιώνει κανείς όταν είναι μόνος του είναι εκείνες που χαρίζουν μια καθάροτητα και μια διαύγεια ψυχής νομίζω πως η ανάταση έρχεται στη σιωπή όταν είμαστε μόνοι και αναμοχλέυουμε τις προσπάθειες μας, τους κόπους ,το πως βιώνει κανείς καταστάσεις και πως τις διαχειρίζεται όταν αυτές εκπροσωπούν ένα υπερεκτιμημένο Εγώ ή μια θρυμματισμένη ως προς τις καταστάσεις ψυχή , αυτές κεντρίζουν το αληθινό μέσα μας και το προβάλλουν σαν γνώση της πιο ουσιώδης πραγματικότητας και του πιο αληθινου σκοπού της ανθρώπινης φύσης και του ατόμου.Στην ανάμοχλευση και στην επανάληψη καθιστά κανείς τον εαυτό του παρατηρητή εξαρχής στα όσα βιώνει και πως αυτά τα διοχετεύει και τα επεξεργάζεται και έπειτα αναλάμβανει έναν ενεργο ρόλο για το πως θα τα διαχειριστεί και θα τα τοποθετήσει έτσι μέσα του , ώστε αυτά που πρέπει να τα αναπτύξει να τα αναπτύξει και αυτα που πικραίνουν και αποτελούν στολίδια του είναι μας να διώχνονται από πάνω μας μέσα από την ανάγκη για να έχουμε κάτι καλύτερο μέσα μας .Όλη αυτή γνώση που θα πάρουμε, θα υπογραμιστεί και έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε ,πράτουμε.
Σε έναν κόσμο τόσο υλιστικά ρεαλιστικό οι άνθρωποι τείνουμε προς την καλλιέργεια πραγμάτων που δεν αφήνουν την ψυχή να διακριθεί και αυτό γιατί δεν υπάρχει πίστη παρά μόνο στην ύλη , να συμπληρώσω πως η ανάγκη μας να προσωποποιούμε το κάθε τι μας έχει κάνει να απομακρυνθούμε από το να καλλλιεργούμε την εμπιστοσύνη και την πίστη μέσα μας .
Π.Χ.Συγχωρήστε μου αυτό που θα πω αλλά η εκκλησία τοποθετεί τον πιστό απέναντι απο την εικόνα και δεν του καλλιεργεί παρά μόνο την πίστη που προσανατολίζεται στην εικόνα αλλά δεν γυρνάει κατ ουσίαν να αγγίξει αυτόν που προσεύχεται και που ο πιστός θέλει κατ επεκταση μέσα από την προσευχή να λάβει δύναμη να προάγει τη ψυχή του μέσα από αυτό ,στην εκπαίδευση και στα σχολεία συμβαίνει το ίδιο πράγμα πέρα των πολλών ελλείψεων που υπάρχουν. Η γνώση που διδασκόμαστε δεν τοποθετείται έτσι ώστε να πιάσει πιο βαθύς παλμούς ύπαρξης αλλα όλα αυτά που σας λέω είναι μια ουτοπία ,ιδιαίτερα σε μια κοινωνία σαν και αυτή που ζούμε τώρα και εγώ μαλλον θα χαρακτηριστώ φευγάτος για μια πραγματικότητα όπως αυτή.
Για μένα η μόνη εγρήγορση και η μόνη πάλη που μπορεί να υπάρξει είναι εκείνες οι στιγμές οπού ο καθένας από εμας ''σκύβει'' μέσα του και παραμενει εκεί πρώτα ως παρατηρητής ,έπειτα λαμβάνει δράση .Σαφώς δεν αρνούμαι τον κόσμο γύρω μου γιατι αυτός μου δίνει τροφή και μου υπενθυμίζει τα πράγματα για τα οποία πρέπει να παλέψω .Η ζωή η ίδια μας δίνει όπλα για τις μάχες αλλά καμιά φορα μας αφήνει και άοπλους για να μας τεστάρει , νομίζω πως η ζωή είναι υπέροχη και αποτελεί ενδιάμεσο για να πάμε εκεί οπού ο καθένας πρέπει να προσανατολιστεί.
ίσως το οτι αναφέρθηκα στην εκκλησία κατ αυτον τρόπο να ενοχλήσει ,αλλά και αυτό είναι μια άποψη ,μια τοποθέτηση στα πράγματα από τη δική μου σκοπιά .
-
08-01-2009, 08:10 PM #57
Αν η κοινωνία έχει θολωμένους καθρέφτες είναι φυσικό να μην ξεφεύγει ούτε η εκπαίδευση ούτε η εκκλησία ούτε η οικονομία ούτε κάτι απο το χαρμάνι.Η ουσία είναι πιο βαθιά και την άκρη(όπως και εσύ αναφέρεις)την βρίσκεις μόνος σου όταν ''σκύβεις'' μέσα σου.
Κανείς δεν αρνείται την ύλη,και κανείς το πνεύμα.Συνυπάρχουν και συλλειτουργούν άρρηκτα και ανάλλογα με τις ανάγκες σου αναλαμβάνουν.
Ξέρω ότι με καταλαβαίνεις.
-
09-01-2009, 01:25 PM #58
καλο μεσημερι και καλη χρονια σε ολους!
Αγαπητε melchiar ωραιο θεμα ανοιξες. Κοιτα πως περιγραφει το πλαισιο, την σχεση προσωπικοτητας(σωματα που συχνα αποκαλουμε εγω)-Ψυχης ο Χαρουτιν Τορκομ Σαραϊνταριαν:
" Μοιαζει με την διαδικασια συντονισμου μιας ορχηστρας με πολλα ειδη οργανων.
Ας υποθεσουμε οτι η ορχηστρα μας εχει εφτα μαντολινα, εφτα κιθαρες, εφτα βιολια και ενα πιανο.Τα μαντολινα δεν μπορουν να παιξουν καμια πραγματικη μελωδια αν δεν ειναι συντονισμενα το καθενα ξεχωριστα καθως και μεταξυ τους.Ας πουμε οτι τα μαντολινα αντιπροσωπευουν το φυσικο- αιθερικο σωμα με ολα του τα συστηματα.Τα μαντολινα αυτα δεν μπορουν να ανταποκριθουν με ακριβεια στο αγγιγμα του καλιτεχνη για να παραγουν ομορφη μουσικη αν δεν ειναι συντονισμενα το καθενα ξεχωριστα και ολα μαζι σαν ομαδα.Κατα παρομοιο τροπο το φυσικο σωμα δεν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν ενα δημιουργικο οργανο εαν δεν εχει αρμονια, αν δεν ειναι συντονισμενο με τον εαυτο του και τα πολλα μερη του.Αυτο ισχυει επισης και για τις κιθαρες, που ας πουμε οτι συμβολιζουν το συναισθηματικο σωμα ή την συναισθηματικη φυση του ανθρωπου.Το ιδιο ισχυει και για τα βιολια, που ας υποθεσουμε οτι συμβολιζουν το νοητικο σωμα ή την νοητικη φυση του ανθρωπου.
Τωρα ας υποθεσουμε οτι αυτα τα τρια ειδη οργανων θελουν να παιξουν ολα μαζι.Τα μαντολινα ειναι συντονισμενα μεταξυ τους. Οι κιθαρες και τα βιολια ειναι επισης συντονισμενα ξεχωριστα και μεταξυ τους. Αλλα ας πουμε οτι ο τονος του πρωτου ειδους οργανων ειναι πιο πεσμενος απο τον τονο του δευτερου και οτι ο τονος του τριτου ειναι πιο οξυς.Μπορουν να παιξουν μουσικη μαζι; Φυσικα οχι.Μπορουν να δημιουργησουν φασαρια, αλλα οχι μουσικη. Τι μπορουμε να κανουμε τωρα;
Αυτα τα τρια ειδη οργανων πρεπει να μαζευτουν και να συντονισουν τις χορδες τους.Ετσι εαν το πρωτο παιζει την νοτα σολ, ολα τα αλλα θα ανταποκρινονται στην ιδια νοτα. Τωρα ειναι συντονισμενα. Τωρα μπορουν να παιξουν μουσικη. Αυτο σημαινει οτι το φυσικο σωμα, το συναισθηματικο σωμα και το νοητικο σωμα εχουν ευθυγραμμιστει και δρουν σαν μια μοναδα για να εκτελεσουν προχωρημενο εργο, γιατι τωρα υπαρχει στενοτερη επικοινωνια και στενοτερη ανταποκριτικοτητα αναμεσα σε αυτα τα τρια σωματα απ'οτι πριν απο τον συντονισμο. Αν καποια "νοτα" παιζεται σε ενα απο αυτα τα σωματα, περναει στα αλλα χωρις εμποδιο και τριβη, και σε καθε ερεθισμα και τα τρια ανταποκρινονται αρμονικα, αλλα σε διαφορετικη τονικοτητα.Οταν πετυχαινεται αυτο, τοτε λεμε οτι ο ανθρωπος ειναι ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.
Τωρα ας υποθεσουμε οτι τα τρια αυτα οργανα θα παιξουν μαζι με ενα πιανο.Αυτες οι τρεις ομαδες οργανων μπορουν να αλλαξουν τον τονο τους, αλλα το πιανο οχι. Ετσι αυτες οι τρεις ομαδες οργανων αναγκαζονται να συντονιστουν με το πιανο.
Το πιανο δεν αλλαζει τον τονο του.Ειναι κουρντισμενο. Το πιανο συμβολιζει την Ψυχη, και τα οργανα θα παρουν το κλειδι τους απο το πιανο και θα συντονιστουν με την νοτα του. Τωρα ολα τα μαντολινα, οι κιθαρες και τα βιολια αρχιζουν μια διαδικασια συντονισμου. Αυτο απαιτει αρκετη ωρα, μεχρις οτου η ακριβης νοτα του πιανου αντηχει μεσα απο τις νοτες των τριων ομαδων οργανων. Οταν πετυχαινεται αυτο λεμε οτι ανθρωπος ειναι μια προσωπικοτητα εμποτισμενη απο την ψυχη. Η ψυχικη εμποτιση ειναι μια διαδικασια στην οποια ο ανθρωπος δημιουργει μια ανοιχτη γραμμη επικοινωνιας αναμεσα σε ολους του φορεις και την Ψυχη.Η νοτα της ψυχης βρισκει ανταποκριση στα τρια οργανα, δημιουργωντας μιαν ακτινοβολα ομορφια.
Οταν φτανει σ'αυτην την τελεια ευθυγραμμιση και επικοινωνια μεσα και αναμεσα στα σωματα, ο μαθητης ειναι ικανος να αποσυρεται στα ανωτερα πεδια του νου προκειμενου να αποροφησει το φως, την αγαπη και την δυναμη της Ψυχης και να τα μεταφερει κατω σε ολες τις ζωες των κατωτερων φορεων. Αυτη ειναι η στιγμη οπου το πιανο ειναι ο σολιστ και ολα τα υπολοιπα οργανα ειναι σιωπηλα. Ο ανθρωπος βρισκεται σε ψυχικη επαφη και η συμφωνια της Ψυχης ακτινοβολει στο διαστημα.Αυτο πετυχαινεται την στιγμη του βαθιου διαλογισμου.
Υστερα ερχεται η καθοδος και ολα τα οργανα των τριων σωματων ειναι ετοιμα να αρχισουν παλι το δικο τους μερος του εργου και να μεταφρασουν στο δικο τους επιπεδο την ιδεα,το οραμα, την ομορφια που εγινε φανερη και δοκιμαστηκε στο φως της Ψυχης."
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.