s
Αστρολογία και θάνατος ανθρώπου - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 6 of 7 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 51 to 60 of 66

Re: Αστρολογία και θάνατος ανθρώπου

Ίσως πρόσβαση μετά από αίτηση? Δεν ξέρω κατά πόσο διαχειριστικά είναι εύκολο (έχει αρκετή δουλειά πιστεύω) αλλά θα μπορούσε πχ να υπάρχει ένα ποστ το οποίο θα θίγει το θέμα ελαφρά (με ωραιοποιημένη έκφραση) και 1) δε θα επιτρέπεται η πρόσβαση στα μη μέλη ούτε κατά διάνοια - πχ ΚΛΕΙΣΤΟ-ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΘΕΜΑ 2) τα μέλη θα μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα γραπτά στη διαχείριση, θα ενημερώνονται με αυτόματη απάντηση για αυτά που ανέφερε η Κοραλλία, και μετά η διαχείριση θα μπορεί να αποφασίζει.

Καλησπέρα και απο μένα. Εγώ είμαι ένα απλό μέλος που ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα σχολιάζω ή παρεμβαίνω σε συζητήσεις. Εντούτοις καθημερινά διαβάζω τα πάντα κ στον ελάχιστο χρόνο που έχω προσπαθώ να μάθω ότι μπορώ σχετικά με την αστρολογία. Είμαι δικηγόρος στο επάγγελμα οπότε μπορώ να τοποθετηθώ και να εκφράσω την νομική πτυχή του θέματος. Θεωρώ ότι η συζήτηση που αναπτύχθηκε μέχρι τώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει νομικά ευθύνη στους διαχειριστές εφόσον επανηλλημένως έχει λεχθεί ότι η κάθε περίπτωση κρίνεται και εξετάζεται διαφορετικά. Περαιτέρω η αποδοχή των όρων για να καταστείς μέλος κατοχυρώνει πλήρως την διαχείριση νομικά κατά την εισήγησή μου από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τώρα αν το ζήτημα είναι ηθικό τότε κατά την εισήγησή μου θα πρέπει να εξεταστεί στην βάση της αρχής της αναλογικότητας. Συγκεκριμένα θα πρέπει η διαχείριση να λάβει υπόψη και τα μέλη τα οποία ενδιαφέρονται να μάθουν και να μελετήσουν και αυτού του είδους θέματα αλλά εμποδίζονται προς προφύλαξη κάποιων άλλων μελών που μπορεί η συζήτηση αυτή να τους δημιουργήσει φόβο ανασφάλια ή να τους επηρεάσει. Κατά την άποψη μου ο καθένας θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και να πράττει ανάλογα. Αν για παράδειγμα εγώ ξέρω ότι θα επηρεαστώ έχω την επιλογή να προσπεράσω το θέμα και να μην το διαβάσω. Προσωπικά εμένα με ενδιαφέρει το θέμα και θα ήθελα να συνεχίσει η συζήτηση.

Όνομα:
    Τίνα

Και βέβαια είναι κρίμα να μην μπορούμε να κάνουμε πραγματική αστρολογική κουβέντα επειδή θα πρέπει να τους καθησυχάσουμε.

Δημήτρη ορισμένες φορές νιώθω πως είσαι μες το μυαλό μου.

Η κάπως έντονη δυσαρέσκεια που έβγαλα δεν ήταν μόνο γιατί προσωποιήθηκε το θέμα αλλά γιατί λόγω συνθηκών δεν μπορούμε να κάνουμε αστρολογική συζήτηση επί της ουσίας. Μια συζήτηση για να είναι ουσιαστική θα πρέπει να γίνεται κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Αυτό προυποθέτει από κάποια μέλη να έχουν καλές γνώσεις αστρολογίας, ερευνητική διάθεση αφού τι να λέμε τώρα ακόμη κι εμείς ψαχνόμαστε να βρούμε τη χρυσή τομή. Επιπλέον οι συνομιλητές ακόμη κι αν δεν έχουν καλές γνώσεις θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ακούσουν και τις πιο αρνητικές ιδιότητες των πλανητών έτσι όπως πραγματικά είναι και όχι έτσι όπως πρέπει να παρουσιάζονται κάποιες φορές ώστε να μην τρομάζουν. Όσο για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν για τις διελεύσεις της Αφροδίτης κτλ. νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα αφού τέτοιου είδους άρθρα κυκλοφορούν πάντα στο σάιτ.

Ακόμη καλό είναι να σκεφτούν τα μέλη που θα θελήσουν να είναι σ' ένα τέτοιο φόρουμ, αν είναι σε θέση να καταθέσουν προσωπικά τους δεδομένα όπως για παράδειγμα έκανε η Κάτια κι εγώ κατά το παρελθόν ώστε να μπορέσει να γίνει μια πρώτη έρευνα με βάση δικές μας εμπειρίες, αν βέβαια υπάρχουν ανάλογες εμπειρίες με το θέμα που συζητιέται κάθε φορά.

Ταμπού δεν είναι μόνο ο θανάτος που είναι το συγκεκριμένο θέμα απ' το οποίο ξεκίνησε η συζήτηση, ως ταμπού αντιμετωπίζονται η ενδοοικογενειακή βία, οι βιασμοί, η σεξουαλικές φαντασιώσεις που είχαν την τιμητική τους λίγες ημέρες πριν, η σεξουαλικότητα γενικότερα, τα θέματα της υγείας κτλ.

Καταλαβαίνω πως δεν είναι θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν ελεύθερα για τους λόγους που έχουν αναφερθεί, ωστόσο πιστεύω χωρίς να φανεί πάλι η άποψη μου ρατσιστική (Ταυρίνα μου) πως κάποια μέλη έχουν το δικαίωμα να επιθυμούν τέτοιου είδους συζητήσεις και με την ευγενική χορηγία του Σωκράτη μας αυτό μπορεί να γίνει εφικτό.

ΥΓ Πολυδεύκη το έκανες πάλι το θαύμα σου

Δημήτρη,

φυσικά συμφωνώ μ' αυτά που είπες εσύ κι η Κάτια. Για μένα είναι αυτονόητα αυτά που είπατε. Πολλά θέματα μπορούν να τρομάξουν ή να δημιουργήσουν ανασφάλειες σε μέλη εδώ στο σάιτ. Είναι θέμα αυτογνωσίας και πόσο βαθιά είναι διατεθημένος ο καθένας να προχωρήσει, όπως σωστά το θέσατε. Γι' αυτό όμως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γιατί είναι ένα σάιτ μεγάλο και ανοικτό για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν αφαιρούσαμε όλα αυτά τα θέματα (σχέσεις/γάμος/υγεία κ.λπ) δεν θα είχαμε και πολλά να συζητήσουμε. Σε πολλά θέματα που συζητάμε θα ήθελα να πω περισσότερα απ' αυτά που λέω για όλους αυτούς τους λόγους.

Υπάρχουν όμως θέματα που είναι πιο ξεκάθαρο ότι μπορεί να τρομάξουν, όπως ο θάνατος, ή να ενοχλήσουν, όπως σεξουαλικά θέματα. Αυτό που ήθελα να πω πριν γι' αυτά τα θέματα και θα το πω πιο καθαρά τώρα είναι ότι ο Σωκράτης δεν χρειάζεται να το παίρνει όλο αυτό πάνω του και στην συνείδησή του επειδή μπαίνει θέμα προσωπικής ευθύνης των μελών. Κανείς δεν μπορεί να είναι εντελώς υπεύθυνος για τους άλλους και τις επιλογές τους. Έτσι, αν σ' αυτά τα θέματα τονιστεί αυτό με μια επισήμανση τότε και ο Σωκράτης θα νιώθει λιγότερο υπεύθυνος και ο άλλος υποχρεώνεται να αναλάβει αυτή την προσωπική ευθύνη και αν τελικά επιλέξει να παρακολουθήσει την συζήτηση θα είναι πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορεί να παρενοχλεί με τους φόβους του.

Με δυο λόγια, ας αφήσουμε τα θέματα για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε κι ας βρούμε λύσεις για τα θέματα που μπορούμε.

Όνομα:
    Σωκράτης

Χαίρομαι που κάναμε μια ωραία κουβέντα και προσπαθήσατε όλοι να δώσετε εναλλακτικές λύσεις. Είναι μια μεγάλη βοήθεια από στείρες θεωρήσεις.

Στέκομαι σε αυτό που έγραψε ο Δημήτρης. Θα βαρεθούμε εάν επαναλαμβανόμαστε. Έχω βαρεθεί 2 χρόνια πριν να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια. Ως ψιλοαστρολόγος (πολύ ψιλό) και μάλιστα της πρόγνωσης και όχι της αυτογνωσίας, θέλω να προχωρήσω ένα βήμα μπροστά αλλά το βασικότερο να τεκμηριώνω όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής.

Μας παρομοιάζω ως ένα "φόρουμ της Βαβέλ" υπό προϋποθέσεις. Όσοι από εμάς δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα και δεν έχουμε διάθεση να την μάθουμε θα τελούμε εν συγχύση. Πολύ κακός σύμβουλος αυτό για την εξέλιξη των γνώσεών μας.

Το θέμα μου, επαναλαμβάνω είναι καθαρά ηθικό. Δεκάρα δεν δίνω να είναι "προστατευμένο στεγανά" το σάιτ για να μη δεχθώ οποιεσδήποτε κυρώσεις υπάρξουν. Δεν είμαι ευθυνοφοβικός. Αν σφάλω να πληρώσω.

Στο φόρουμ έχουμε διάφορους ανθρώπους που μας επισκέπτονται και ικανοποιούν τις ανάγκες τους για μάθηση ή διασκέδαση ή για να σκοτώνουν την ώρα τους. Προσπαθούμε να ικανοποιούμε, όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατόν όλους.

Ας το απλοποιήσουμε λίγο.
    Η πλατφόρμα του σάιτ έχει αρκετά εργαλεία. Έχει επίσης πολλά μη ορατά φόρουμ. Των μαθημάτων, των μεταφραστών, των έντιτορς, των διαχειριστών. Τι μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε άλλο ένα, αυτό της Ερευνητικής αστρολογίας. Θα αναλάβει την επίβλεψή του μια μικρή ομάδα ανθρώπων με τη βοήθειά μου.

Όποιος φίλος επιθυμεί μπορεί να ζητάει να το παρακολουθεί. Τα θέματά του μετά από λίγο διάστημα -θέματα τα οποία θα είναι ανθρώπων που μιλούν την ίδια γλώσσα- θα μπορούν με κάποιες προϋποθέσεις να μεταφέρονται αυτούσια ή μέρος αυτών στα δημόσια φόρουμς.

Πιθανόν να μην είναι η καλύτερη λύση αλλά η πορεία θα μας το δείξει. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά αφού σχεδόν όλοι πρεσβεύουμε ότι κάθε χάρτης είναι διαφορετικός μάλλον πρέπει να δεχτούμε ότι κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά κρίσεις από κάποιον άλλο.

Δοκιμάζουμε και βλέπουμε;

Και ένα υποθετικό σενάριο με δυο σκέλη.
    Εάν είχαμε την εμβέλεια ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού και με τα αστρολογικά μας εργαλεία μπορούσαμε να προβλέψουμε για παράδειγμα σεισμούς με ακρίβεια ημέρας θα το λέγαμε στους τηλεθεατές μας με το ενδεχόμενο κάποιοι να σωθούν αλλά κάποιοι άλλοι που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να πάθουν συγκοπή;

Ή ποιος από εμάς θα έμπαινε σε ένα νοσοκομείο με το λάπτοπ παραμάσχαλα και θα εξέταζε αστρολογικά τους νοσούντες και θα έλεγε εσύ φεύγεις, εσύ μένεις, εσύ κανα μήνα ακόμα;
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Σωκράτη, είναι καλή η ιδέα σου και συμφωνώ να γίνει.

Στο τελευταίο μέρος του ποστ σου θέτεις ερωτήματα που χρειάζονται μεγάλη συζήτηση αλλά θα την αφήσω για το φόρουμ Ερευνητικής αστρολογίας, να το εγκαινιάσουμε κιόλας.

Όνομα:
    ΝΙΚΗ

Καλησπερα Σωκρατη!

Ωραια ιδεα αυτη περι Ερευνητικης Αστρολογιας!!!!!
    Ας μην το καθυστερουμε λοιπον........

Quote Originally Posted by ScP View Post
    Ή ποιος από εμάς θα έμπαινε σε ένα νοσοκομείο με το λάπτοπ παραμάσχαλα και θα εξέταζε αστρολογικά τους νοσούντες και θα έλεγε εσύ φεύγεις, εσύ μένεις, εσύ κανα μήνα ακόμα;

Το καλύτερο της ημέρας!!!!!!!
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Όνομα:
    Χρυσάνθη

Καλησπέρα σε όλους,
    Καλησπέρα και σε εσένα Σωκράτη,

Χαρά μου να παρακολουθώ γενικώς τέτοιες εποικοδομητικές συζητήσεις . Απερίφραστα δε, σας λέω ότι συμφωνώ αν και και όχι στην παραμικρή λεπτομέρεια με όλους τους προλαλήσαντες.

Ειδικότερα λόγω του ότι ως ένα από τα νεότερα μέλη σας, ομολογουμένως υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν γνώριζα. Κάποια άλλα θέματα περί των οποίων δεν είχα μπει στο ανάλογο κλίμα μου κέντρισαν επίσης το ενδιαφέρον. Αφου έτσι μου δόθηκε πραγματικά μίας πρώτης τάξεω ευκαιρία και να προβληματιστώ ευχάριστα, αλλά και να δω ορισμένα πράγματα απο διαφορετική οπτική γωνία.

Οπως για παράδειγμα την μεγάλη ευαισθησία και την συνειδησιακή ανησυχία του Σωκράτη μας, και ακόμα αυτά περί κλειδώματος για τους λόγους που αναφέρθηκαν, και κυρίως παλιότερων συζητήσεων που εν τω μεταξύ εσείς είχατε αναπτύξει μεταξύ σας για το ένα ή το άλλο θέμα, αλλά που εγώ δεν γνώριζα, κ.λ.π.

Καλώς ή κακώς τελούσα κάπως στο σκοτάδι με όποια τυχόν επακόλουθα ή παρερμηνείες.

Προσωπικά μου φαίνεται αδιανότητο εν έτη 2012 επαγγελματίας αστρολόγος να μην έχει ασχοληθεί με δύσκολα και ομολογουμένως δυσάρεστα θέματα όπως μία ασθένεια, ένα τραγικό τέλος πάντων συμβάν μεταξύ των άλλων ο θάνατος, η σεξουαλικότητα και γενικά όλα αυτά των μυστήριων εσωτερικών οίκων και αντίστοιχων πλανητών.

Αυτό εμένα μου φαντάζει σαν τον χειρούργο που όχι μόνο δεν μπήκε ποτέ σε χειρουργείο, αλλά αν μπήκε, πιάνει ανάποδα το νυστέρι αν και η βοηθός του το δίνει σωστά.

Ωστόσο άσχετα από όλα αυτά, μιας και συμφωνώ σε όσα προαναφέρθηκαν, θα ήθελα χάριν αμοιβαίας χαλάρωσης να μιλήσω ως αναγνώστρια ή ως τηλεθεάτρια και όχι ως αστρολόγος.

Σε έργα με φαντάσματα ή με τον κόμη Ντράκουλα, με λούζει κρύος ιδρώτας, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και παθαίνω ισχυρή λυποθυμική τάση. Αρα αποφεύγω σαν τον διάβολο μου όχι να δω αλλά ούτε καν να διανοηθώ πως προβάλετε κάτι τέτοιο.

Από την άλλη στυγερά εγκληματικές υποθέσεις διεγείρουν το μυστήριο μέσα μου και είμαι μέσα παρότι εις γνώση μου μπορεί να δω εξαιρετικά αποτρόπαιες σκηνές. Οσο για τα πολεμικά, εννοείται ότι παθαίνω έμφραγμα, αηδία και σιχαμάρα για το ανθρώπινο είδος!

Οπως εγώ λοιπόν που έχω ασχοληθεί με τα ποιό δύσκολα αστρολογικά θέματα παθαίνω πάραυτα και στη θέα της κατσαρίδας πανικό, είμαι όμως εγώ και μόνο εγώ υπεύθυνη και υπόλογη και για τους φόβους και για τις φοβίες μου, άρα εγώ και μόνο εγώ φροντίζω να μην πάθω, έτσι και εξυπακούεται ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ευθύνεται κανένας Πολυδεύκης ή Σωκράτης, ή οιοσδήποτε τηλεοπτικός σταθμός, ή τα μυριάδες επαίσχυντα site που εννοείται συναντώ πότε πότε.

Κλείνοντας όμως να προσθέσω πως και λόγω γεγονότων και γιατί με έναν ανάδρομο Αρη και δη στην Παρθένο ίσως όλοι μας να μην είμαστε και τόσο νηφάλιοι, να σκεφτούμε μεταξύ των άλλων πως ουδόλως χρειάζεται να σταθούμε μόνο στο θάνατο, ή το σεξ, αλλά και σε περιέργα θέματα σαν αυτά που αγγίζουν όχι την σφαίρα της φαντασίας, αλλά που άνθρωποι φαινόμενα επιτέλεσαν το ανέλπιστο κ.ο.κ.

Παλιότερα εξέδιδα εγώ ή ίδια ένα μηνιαίο ολιγοσέλιδο περιοδικό ονόματι Αστρο - Γράμμα που η κυριότερη του ύλη αναφερόταν σε περίεργες Αστρολογικές Ειδήσεις από όλα το κόσμο. Οπως για παράδειγμα την Αστρο -Μετεωρολογία με την οποία ασχολούνται επιτυχώς πολλοί Αγγλοι Αστρολόγοι, ή Αστρο - Εγκληματικές Ενέργειες Κατά Ανθρώπων, Αεροπορικά ή Πυρηνικά Δυστηχήματα κ.ο.κ.

Ετσι και τις γνώσεις μας εκατέρωθεν εμπλουτίζουμε, αλλά και περισσότερο κέφι και ευχαρίστηση βρίσκουμε όλοι εμείς που δικαιολογημένα χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από τα ήδη γνωστά και τετριμμένα.

Επίσης ίσως Σωκράτη μου να μην ήταν κακή ιδέα τώρα πια που και το site αναβαθμίστηκε επιτυχώς να λάμβανες στα υπόψη και το Αστρο -Σταυρόλεξο που σου είχα παλιότερα
    προτείνει μιας που και στο παρελθόν απέδειξε ότι και ενδιαφέρον ο κόσμος, και καλοδεχούμενο ήταν.

Απλώς ρίχνω επιπρόσθετα κάποιες -μόνο μερικές από τις τόσες και τόσες που υπάρχουν - ιδέες σαν ένα πρόσθετο ερέθισμα.

Οπως και εάν έχει πάντως βρίσκω πάρα καλή την ιδέα σου και συμφωνώ και εγώ να γίνει.

Μία ζεστή αγκαλιά από μέρους μου, και ένα όμορφο βράδυ να έχετε όλοι σας.

Χρυσάνθη

Όνομα:
    Μαρία

Ισως μια λύση θα ήταν αυτό που γίνεται και σε άλλα θέματα καμιά φορά,να ρωτάει κάποιος κάτι και να μην του απαντάει κανείς,είτε επειδή είναι αγενής,είτε επειδή ρωτάει απότομα κάτι εντελώς προσωπικό κ.ο.κ.
    Το αν φοβάται κάποιος κάτι φαίνεται απ'τον τρόπο γραφής του.Αλλο να τρέμεις,αλλο ν'αναρωτιέσαι,κι άλλο να έχεις συμβιβαστεί με το θέμα του θανάτου.Μπορεί λοιπόν ο αστρολόγος να κρίνει αν κάποιος πρέπει να πάρει απάντηση ή όχι.Π.χ. η Κάτια και η Κοραλλία μιλάνε για το θέμα άνετα,αλλά και η Ταυρίνα που μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένη όψη που ενεργοποιήθηκε και την έθεσε σε κίνδυνο.Ομως απορεί για τα παιδια της,και φαντάζομαι απορεί και με το που βήχουν λίγο-λογικό.
    Ετσι κι αλλιώς πάντα λέμε ότι μια μόνο κακή όψη δεν λέει κατι από μόνη της,τώρα καταλαβαίνω και το Σωκράτη και για τους αναγνώστες που μπορούν να διαβάσουν και δεν μιλανε,και ίσως επηρεαστούν,δεν έχω κάτι να προτείνω σ'αυτό.
    Οτι αφήνεις σε αφήνει.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)